10 voorbeelden van succesvolle Facebook campagnes

14 min


106

De 10 beste Facebook-advertentiecampagnes die het in 2017 goed hebben gedaan

27 december, 2017 8 Reacties Gast Post

Als het gaat om Facebook advertentiecampagnes, wat bepaalt dan echt het succes?

Het hangt echt af van uw doelen: naamsbekendheid, meer verkeer, meer conversies of verkopen.

Dat gezegd hebbende, zijn er enkele beproefde methoden die het hele jaar 2017 goed bleven presteren voor merken.

https://webcdn-adespressoinc.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/12/ad-campaigns-that-killed-in-2017-1024x536.jpg

In dit artikel hebben we dit jaar 10 topvoorbeelden verzameld van merken die het hebben gedood met hun Facebook-advertentiecampagnes.

Hoewel sommige van deze tactieken misschien niet nieuw voor iedereen zijn, hebben ze bewezen succesvol te zijn voor degenen die ze gebruiken.

Als u in 2018 dezelfde resultaten wilt bereiken, kunt u profiteren van de voorbeelden die worden gegeven.

Bij het onderzoeken van topcampagnes merkte ik met veel andere uitgeversposten op dat de conclusies te zeer op meningen waren gebaseerd.

Iemand zou naar een afbeelding van een advertentie kijken en best practices bekijken. Vervolgens, als de advertentie de richtlijnen volgde, werd deze beschouwd als een topcampagne.

Dat is geen AdEspresso-stijl. We lopen de wandeling alleen als we het gesprek kunnen praten!

Toen ik besloot of een advertentiecampagne echt moord deed, keek ik naar de volgende criteria:

 • Hoe snel werden de resultaten behaald?
 • Heeft het merk hun doelen bereikt met de campagne?
 • Waren de resultaten “beter” dan andere campagnes met vergelijkbare doelstellingen?
 • Gebruikten ze een unieke benadering van berichten, inhoud, targeting of distributie?

Er zijn veel advertentiecampagnes die ik had kunnen kiezen en sommige kunnen net zo indrukwekkend zijn als de onderstaande.

Het probleem is dat, voor de meesten van hen, geen daadwerkelijke resultaten aan ons werden verstrekt toen ik contact opnam met verschillende merken om te bewijzen dat campagnes of de advertenties daarin goed werkten.

Dus toen ik twijfelde, besloot ik de meest betrouwbare bron te gebruiken als het gaat om Facebook-advertenties: Facebook zelf .

Om een ​​voorproefje te geven van wat komen gaat, zijn hier de merken / organisaties die ik zal behandelen:

 1. Overnightprints.com
 2. Wereldwijd borstkanker
 3. Sumo.com
 4. Antonia Saint New York
 5. Birchbox
 6. Kitterly
 7. KAYAK
 8. PF Chang’s
 9. Red de kinderen
 10. Visa

En hier zijn ze dan, de 10 Facebook-advertentiecampagnes die het in 2017 hebben gedood, zodat u een idee krijgt van hoe u uw advertentiecampagnes kunt herzien in het nieuwe jaar.

1. OvernightPrints krijgt een boost van KlientBoost Schijnbaar Overnachting

DOEL

Toen KlientBoost , een agentschap van Orange County, CA PPC / CRO, begin november 2017 als klant over Overnachtprints.com begon, was hun doel om de conversies te helpen verhogen.

Dit zijn de vorige resultaten van 10/12/17 tot 31/31/17 voordat het account werd overgenomen:

facebook advertenties dashboard screenshot

IMPLEMENTATIE

Overnightprints.com had retargeting-inspanningen geleverd om ansichtkaarten op de officiële website te verkopen, maar het leek alsof ze hun focus misschien wat te veel beperkten.

De vraag rees: waarom maken ze alleen gebruik van advertenties voor rechtstreekse vluchten ?

OvernightPrints-advertentie

KlientBoost gebruikte dezelfde advertentie van eerdere campagnes, maar wilde het bereik vergroten met nieuwe plaatsingen. Het bureau is begonnen met het gebruik van zowel desktop- als mobiele nieuwsfeed-advertenties en breidt plaatsingen verder uit dan alleen de advertenties op het juiste spoor .

RESULTAAT

Als gevolg daarvan zag de klant het aantal conversies toenemen van 208 tot 641 aankopen (dat is een toename van 200%!). Niet alleen dat, maar de kosten per aankoop daalden van 42 cent per aankoop tot 12 cent per aankoop – dit alles in minder dan een maand (zie de resultaten hieronder voor 11/12 – 11/30).

https://webcdn-adespressoinc.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/12/10-FB-KILLING-CAMPAIGNS-3-1024x197.png

TAKEAWAYS & TIPS

Hoewel u in sommige gevallen, met een beperkt budget, verschillende plaatsingen en soorten campagnes geleidelijk wilt testen, kunt u in het begin misschien ook uitgebreid zijn om snel uit te wissen wat het beste presteert en wat niet. Best practices zijn algemene richtlijnen, maar ze werken niet voor elk merk of in elk geval. De jouwe zou een uitzondering op de regel kunnen zijn.

In dit geval was het niet zozeer dat de advertenties op het juiste spoor niet goed presteerden, maar dat de klant kansen miste om een ​​publiek te bereiken dat zich op Facebook anders bezighield – veel gebruikers waren geïnteresseerd in mobiele apparaten of waren meer gefocust op native content in de nieuwsfeed in plaats van naar de advertenties aan de zijkant te kijken.

Als u een beperkt budget heeft, gaat het meer om het concentreren op de juiste componenten in plaats van minder componenten. Het gaat meer om het langetermijnrendement dan om kortetermijnsparen.

2. Wereldwijde campagne tegen borstkanker verhoogt het bewustzijn van … Citroenen?

DOEL

Worldwide Breast Cancer , een wereldwijde liefdadigheidsorganisatie gericht op het vroegtijdig opsporen van borstkanker, liet hun werk voor hen wegnemen door een zeer gevoelig onderwerp aan te raken voor veel vrouwen: het controleren op tekenen van kanker. Ze wilden een manier vinden om het bewustzijn van het belang van het controleren te vergroten en tegelijk een deel van de angst of angst eromheen te verlichten.

wereldwijde borstkankerscreening-citroenen

IMPLEMENTATIE

Je zou kunnen zeggen dat mensen eerder geneigd zijn om een ​​goed doel te steunen dan een bedrijf, vooral als het verzoek alleen om een ​​like of een reactie op een Facebook-advertentie gaat, maar dat is niet altijd het geval. Sommige mensen weten misschien niet eens dat uw organisatie bestaat, of weten misschien niet hoe ze ermee moeten beginnen op een manier die het meest voordelig is.

Dat gezegd hebbende, besloot de organisatie om limonade te maken van citroenen met de #KnowYourLemons-campagne gedurende het hele jaar 2017. Met kleurrijke beelden en positieve berichten namen ze een risico door licht te maken van wat als een serieus onderwerp van discussie zou kunnen worden beschouwd.

Trouwens, als je het niet snapt: klonten gelijke citroenen. Het is goed, ik heb ook een minuutje geduurd.

https://webcdn-adespressoinc.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/12/10-FB-KILLING-CAMPAIGNS-5.png

De leuke en boeiende mentaliteit stopt niet alleen bij de advertentie. De microsite biedt een quizvoor vrouwen om te controleren of ze gevaar lopen.

https://webcdn-adespressoinc.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/12/10-FB-KILLING-CAMPAIGNS-6.png

RESULTAAT

In februari heeft de campagne 7,3 miljoen mensen bereikt in slechts drie Facebook-berichten alleen. Als je dacht dat het hebben van “citroenen” een slechte zaak was, denk dan nog eens goed na.

https://webcdn-adespressoinc.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/12/10-FB-KILLING-CAMPAIGNS-7.png

Vanwege het succes loopt de campagne zelfs eind 2017 door met het binnenhalen van donaties voor het goede doel.

TAKEAWAYS & TIPS

Door een gedenkwaardige slogan of hashtag op te nemen , met name als u campagnes op verschillende platforms uitvoert die hashtags ondersteunen, kan het bijhouden van prestaties een beetje eenvoudiger worden.

De verbeelding van citroenen met 12 verschillende symptomen als herinnering voor wat vrouwen moeten controleren, is slim, omdat het helpt om een ​​beetje humor toe te voegen om vrouwen te helpen een angst voor controle te overwinnen terwijl ze zich houden aan censuurregels door een alledaags voorwerp te gebruiken.

In wezen nam de organisatie het risico met een campagne om vrouwen te helpen ontdekken of ze risico liepen – en soms is het het risico waard om uit te gaan op een ledemaat (voor de citroen, dat wil zeggen).

3. Sumo geeft Mo ‘power to content met retargeting van Facebook-advertenties

DOEL

Sumo wist dat de organische concurrentie moeilijk was met de hoeveelheid hoogwaardige inhoud die beschikbaar was, dus ze wilden hun inhoud zien door hun inspanningen op distributie te concentreren – een gebied waarvan ze dachten dat ze de meeste invloed op hun prestaties konden hebben.

https://webcdn-adespressoinc.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/12/10-FB-KILLING-CAMPAIGNS-8.png

IMPLEMENTATIE

Sumo.com gebruikte gelaagde targeting en een retargeting-pixel voor degenen die hun blogberichten hebben gelezen om ze vervolgens aan boord te krijgen met een meer winstgevende aanbieding. Aanvankelijk zorgden strategische mediakopen ervoor dat content voor de juiste mensen staat. Vervolgens werden ze opnieuw getarget om zich aan te melden en contactgegevens te verstrekken (wat wordt beschouwd als een verzoek voor een hogere dreiging).

https://webcdn-adespressoinc.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/12/10-FB-KILLING-CAMPAIGNS-9.png

RESULTAAT

We zijn het eens met wat Marissa in haar commentaar schreef, deze advertentie is echt goed! Een pluim voor Natalia Wieczorek, Manager, voor Chris Von Wilpert en het hele Paid Acquisition-team bij Sumo, die het bedrijf van $ 5 miljoen naar $ 10 miljoen nam, alleen met betaalde reclame-inspanningen. Klik hier voor de hele  geheime zesstaps-advertentiestrategie voor Facebook van Sumo.com !

Dus als dat niet genoeg reden is, weet ik niet wat ik je nog meer moet vertellen.

TAKEAWAYS & TIPS

Als iedereen van een brug springt, toch? Een belangrijke afhaalmogelijkheid van deze campagne is dat het soms voordelen oplevert om de minder ver gereiste weg te nemen en niet te doen wat iedereen doet. Als je in een oververzadigde markt verkeert of als je weet dat de meeste van je concurrenten een bepaalde tactiek gebruiken, kun je meer succes boeken door je inspanningen in een andere richting te leiden.

De tweede belangrijke afhaalmogelijkheid is om ervoor te zorgen dat je hogere aanbiedingen voor bedreigingen presenteert aan diegenen die al belangstelling hadden getoond in plaats van een koud publiek. Laat je publiek niet afschrikken door te veel te vragen.

4. Antonia Saint New York krijgt de menigte Stomping met een “kick” -starter

DOEL

Antonia Saint New York , een hightech hielmerk, probeerde gebruikers aan te moedigen om een ​​paar schoenen vooraf te kopen via de Kickstarter crowdfunding- campagne.

https://webcdn-adespressoinc.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/12/10-FB-KILLING-CAMPAIGNS-10.png

IMPLEMENTATIE

Ze gebruikten een 2-fasen Facebook-strategie.

Het eerste deel van de campagne was gericht op het verzamelen van klantinformatie. Het merk gebruikte verschillende link-, video- en leadadvertenties om mensen naar de Kickstarter-pagina te sturen en richtte zich daarbij zowel op aangepaste doelgroepen als op vergelijkbare doelgroepen.

Als iemand bijvoorbeeld leadinformatie heeft ingevuld, de website of Facebook-pagina heeft bezocht of zich bezighoudt met canvas- of videoadvertenties, wordt hij of zij opnieuw getarget om de aankoop te doen.

RESULTAAT

De campagne ter promotie van de Kickstarter liep van 6 juli tot 27 augustus 2017 en resulteerde in 7 keer rendement op advertentie-uitgaven en 1.796 verkoopconversies die rechtstreeks bij Facebook werden bijgehouden.

Ik noem dat een overwinning!

TAKEAWAYS & TIPS

Het merk breidde zijn bereik uit tot Instagram en Audience Network om de Facebook News Feed niet te oververzadigen. U wilt niet dat uw publiek ad-moeheid ervaart. Door zich ook te richten op diegenen die interesse hadden getoond in een vergelijkbare campagne, kon het merk een publiek aanspreken dat al soortgelijke interesses had in plaats van helemaal opnieuw te hoeven beginnen.

Door een verscheidenheid aan advertentietypen te testen, konden ze ontdekken welke echt resoneerden met hun publiek en hun advertenties zo divers maken dat de kijkervaring elke keer anders leek. Terwijl u meer te weten komt over uw doelgroep, zorgt u ervoor dat u uw campagnes voortdurend verfijnt om beter te voldoen aan hun behoeften en interesses.

De reden dat ik ervoor heb gekozen om deze campagne te vermelden is dat crowdfunding behoorlijk populair is geworden en ik ben gevraagd of er een andere aanpak is voor het promoten van een Kickstarter in tegenstelling tot alleen je gewone website. Zoals je kunt zien, zijn in dit geval veel van dezelfde principes van toepassing.

5. Birchbox denkt out-of-the-box met mooie mobiel geoptimaliseerde strategie

DOEL

Birchbox , een online schoonheidshandelaar die maandelijks een abonnement op gepersonaliseerde monsters neemt, wilde nieuwe abonnees binnenhalen en de verkoop stimuleren.

IMPLEMENTATIE

Het merk testte video’s die bedoeld zijn voor mobiele versus herbestemde tv-commercials om te kijken wat beter zou presteren.

Ze creëerden video’s voor zowel Lookalike Audiences van huidige abonnees als mensen met gerelateerde interesses die het volgende deden:

 1. Vertoonde close-ups en demonstreerde het product.
 2. Gebruik herkenbare schoonheidsproducten waar mensen al van hielden.
 3. Open de video’s met opvallende intro’s en muziek.

RESULTAAT

De advertentie die is ontwikkeld voor mobiele nieuws-feed presteerde beter dan andere content met een toename van 35% in mobiele conversies na optimalisatie voor mobiel in de eerste 6 maanden van 2017 en 70% van het websiteverkeer dat rechtstreeks afkomstig was van mobiele apparaten.

Dit leidde ertoe dat Birchbox hun eigen productiestudio creëerde voor verdere investeringen in het maken van video’s.

TAKEAWAYS & TIPS

Birchbox bekeek inzichten uit meerdere campagnes waar ze inhoud in de loop van de tijd hergebruikten om een ​​idee te krijgen van wat er verder moest worden getest, wat tijd bespaarde in de testfase. Dit bespaarde hen tijd en geld omdat ze het “raadspel” niet hoefden te spelen of het wiel opnieuw moesten maken.

Bovendien herkende Birchwood een trend in mobiel en was snel aan het kapitaliseren en paste zich aan voor deze trend door kortere video’s te maken die tot hogere kijkcijfers leidden. Op de hoogte blijven van wat trending is in uw branche en bij uw doelgroepen is de sleutel.

6. Kitterly Stitches Up Succes met Crafty Facebook Ad Sales

DOEL

Kitterly , een site voor het breien en haken van e-commerce, daagde zichzelf uit om betere manieren te bedenken om ambachtslieden in de VS opnieuw te betitelen om hun kits te verkopen terwijl ze zich bewust waren van het budget.

https://webcdn-adespressoinc.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/12/10-FB-KILLING-CAMPAIGNS-11.jpg

IMPLEMENTATIE

Ongeacht het bedrijfsdoel: merkbekendheid, verkeer of verkoop, ze optimaliseerden al hun campagnes voor conversies. Maar ze presenteerden niet allemaal hetzelfde aanbod – ze varieerden tussen ‘Inhoud bekijken’, ‘Volledige registratie’ en ‘Aankoop’.

Ze gebruikten een variëteit: link-, carrousel- en videoadvertenties. Maar niet alleen dat, ze gebruikten dynamische advertenties voor hun retargeting-inspanningen om hun advertenties echt te personaliseren voor de ervaring van elk individu.

Ze hebben verschillende targetingmethoden toegepast, zoals het gebruik van Audience Insightsom te targeten op interesses zoals in vergelijkbare merken, en Lookalike Audiences op basis van verschillende aangepaste doelgroepen. Hun doelgerichte aangepaste doelgroepen waren gebaseerd op acties die mensen op de site namen, zoals het bekijken van een product of het doen van een aankoop.

RESULTAAT

In het eerste kwartaal van 2017 behaalde Kitterly 3,4 keer het rendement op advertentie-uitgaven, 2,2 keer de omzetgroei en 24% meer websessies. Dat is wat we het samenvoegen van de stukken van een succesvolle Facebook-advertentiecampagne noemen.

TAKEAWAYS & TIPS

Iets dat deze campagne uniek maakt, is dat bedrijven de neiging hebben om te denken dat ‘top-of-funnel’ alleen goed is met een merkbekendheidsdoelstelling of dat een koud publiek niet kan worden getarget met directe respons. Dit is niet helemaal waar. In deze campagne was het doel van conversies hetzelfde, maar de call-to-action en aanbieding varieerden omdat in het begin niet te veel van de gebruiker werd gevraagd.

Bovendien lieten ze geen middel onbeproefd en gingen ze er niet van uit dat één type advertentie of targeting goed zou werken. Ze testten en lieten de voorstelling hen in de juiste richting leiden.

7. KAYAK maakt golven door conversies met beweging en mobiel te verplaatsen

DOEL

KAYAK , een zoekmachine voor reizen, wilde kijken of ze zich konden onderscheiden tussen hun concurrenten en hun klantenverwerving konden verbeteren.

IMPLEMENTATIE

Het merk had een klantacquisitiecampagne met korte videoadvertenties met basisbewegingenom zich te onderscheiden van de generieke landschapsfoto’s die veel voorkomen onder de concurrenten.

Video speler

00:00

00:09

Om te bepalen welke video-elementen het meest effectief waren in een mobiele omgeving, maakte het team gebruik van het Create-to-Convert-proefprogramma van Facebook om 4 lichtgewichtvideo’s te maken in minder dan een dag, waaronder:

 1. Basisbeweging naar stilstaande beelden, waardoor ze interessanter worden
 2. Animatie aan het logo toevoegen om de leesbaarheid te vergroten
 3. Een voordeel markeren met kinetische tekstbeweging
 4. Het leven inbrengen van een eenvoudige product-, website- of app-demo

RESULTAAT

De campagne liep van 15 maart – 15 april 2017 en bracht de volgende resultaten:

 • 2,1 miljoen mensen bereikt
 • 50% kortere advertentietijd
 • 39% lagere kosten per incrementeel zoeker met video dan stilstaande afbeeldingen

Ik kan me voorstellen dat na het zien van deze resultaten, de PPC-manager er ongeveer zo uitziet …

https://webcdn-adespressoinc.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/12/10-FB-KILLING-CAMPAIGNS-13.gif

(GIF-bron)

TAKEAWAYS & TIPS

Als u van plan bent om animatie of beweging in uw advertenties te gebruiken, zijn er enkele praktische tips waarvan u op de hoogte zou willen zijn dat KAYAK deze gebruikt. U wilt bouwen voor sound-off en automatisch afspelen. U wilt ook een beeldverhouding van vierkante indeling gebruiken die beter past in Mobile News Feed.

Al met al, als u het zich kunt veroorloven om animaties over stilstaande beelden te gebruiken, lijken campagnes beter te presteren voor die merken die een ervaring proberen te verkopen over alleen een product.

8. PF Chang’s veegt conversies door met Sweepstakes Offering

DOEL

PF Chang’s , een full-service Aziatische restaurantketen, wilde testen of een verkeer- of conversiedoel voor advertenties beter zou presteren om gebruikers toegang te geven tot een prijsvraag.

IMPLEMENTATIE

Het merk gebruikte zijn F- arm voor Wok- sweepstakes en een speciaal aangepast evenement met de naam Sweep Entries, en vervolgens geplakt op de Facebook-pixel.

Canvas- en videoadvertenties waren gericht op mensen met interesses in concurrerende merken, mensen in de buurt van een restaurantlocatie en op uiterlijk lijke doelgroepen gebaseerd op mensen die de website bezochten, een reservering op de website maakten of deel uitmaakten van een loyaliteitslijst.

https://webcdn-adespressoinc.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/12/10-FB-KILLING-CAMPAIGNS-14.png

RESULTAAT

De advertentie-doelstelling voor conversies zag 73% lagere kosten per klik in het algemeen en 75% lagere kosten per klik bij het combineren van Facebook- en Instagram-advertentieplaatsingen, 3 keer hogere klikfrequentie in het algemeen en 2,75 keer hogere klikfrequentie bij het combineren van Facebook en Instagram-advertentieplaatsingen.

Hoewel de doelstelling van verkeersadvertentie wel inzendingen opleverde, kwam 63% van de campagnes uit de conversiegerichte campagne.

Als u geld gokt dat de advertentie-advertentie-doelstelling van de PF Chang zou winnen, voelt u zich waarschijnlijk nu behoorlijk goed …

TAKEAWAYS & TIPS

Door iets van waarde aan te bieden dat verder gaat dan alleen uw product, kan het het belangrijkste lokaas zijn dat u nodig hebt om mensen naar binnen te trekken voor een retargeting langs de lijn. Het gebruik van een prijsvraag of prijsvragen is een benadering die precies dat kan.

Haal een stukje van de taart weg van concurrenten door diegenen te richten die misschien nog niet weten wat je merk is of wat je onderscheidt van hen met een duidelijke boodschap waarom hun publiek de focus zou moeten verleggen.

Een onderscheidende factor ten opzichte van de andere campagnes die in dit bericht worden vermeld, is dat ze ervoor hebben gekozen zich ook op basis van geografie te richten. Als u een lokaal bedrijf bent en alleen specifieke gebieden onderhoudt, moet u ervoor zorgen dat u niet betaalt om diegenen te targeten die niet eens naar uw winkel, restaurant of locatie op locatie kunnen komen.

9. Save the Children Effort Gets Saved by Conversion-Focused Ads

DOEL

Save the Children , een liefdadigheidsorganisatie die kinderen een gezonde start biedt, voorlichting, bescherming tegen schade en een betere toekomst, wilde mensen inspireren om te doneren aan de Oost-Afrikaanse hongercrisis.

https://webcdn-adespressoinc.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/12/10-FB-KILLING-CAMPAIGNS-15.png

IMPLEMENTATIE

Bij het gebruik van Ads Manager, bevatte de organisatie een linkadvertentie met advertenties van een eerdere best presterende advertentie en gebruikte ze dezelfde targetingstrategie.

Er is een aangepast publiek gemaakt voor degenen die eerder hadden gedoneerd en op basis daarvan is een lookalike publiek van 1% gemaakt.

RESULTAAT

De campagne Save the Children werd na slechts een week verlengd, met een originele run van 10-16 mei 2017, vanwege het feit dat ze 4 keer meer donaties en 76% minder kosten per acquisitie realiseerden met conversiegerichte dan met verkeersoptimaliserende advertenties – opnieuw laten zien dat het goed gaan naar het doel dat u uiteindelijk wilt, kan werken als u de juiste targeting en berichtenservice gebruikt.

TAKEAWAYS & TIPS

Met al wat bewezen succes met wat werd gebruikt, verhoogt het de kansen dat toekomstige campagnes succesvol zullen zijn. Kijk altijd naar eerdere campagneresultaten om een ​​idee te krijgen van hoe u verder kunt gaan.

Als mensen eerder hadden gedoneerd, is de kans groter dat ze opnieuw zouden doneren in plaats van een koud publiek dat eerder geen interesse in de organisatie heeft getoond. Terwijl het vorige voorbeeld met PF Chang’s meer gericht was op het minder indringende aanbod, gaat dit voorbeeld meer over wie u targetingperiode.

Om uit te werken, is een terugkerende klant (of een donateur in dit geval) over het algemeen meer waard in levenslange waarde dan een nieuwe klant (of donor), omdat de kosten per acquisitie meestal lager zijn naarmate u meer omzet van hem of haar. .

https://webcdn-adespressoinc.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/12/Screen-Shot-2017-12-20-at-5.24.35-PM.png

10. Visa gebruikt op overtuigende wijze plaatsing om merk voor jongere doelgroepen te plaatsen

DOEL

Visa , een wereldwijd bedrijf voor betalingstechnologie, wilde dat consumenten het als een meer innovatief merk zagen door het ecosysteem voor online en mobiele betalingen te promoten.

IMPLEMENTATIE

Ze hebben plaatsingstests geïmplementeerd om de weergaveduur en het behoud van berichten te verbeteren. Ze deden een vergelijkende test met videoadvertenties in Facebook News Feed alleen, 2) alleen in-stream en 3) met beide in combinatie om meerdere manieren om transacties uit te voeren te promoten.

Bron: Visa “Checkout – Front Row” van Brand New School on Vimeo .

Video’s waren 10 seconden of korter, dus het zou niet al te veel tijd kosten van de gebruiker waar zijn aandacht elders begint te bewegen. Bovendien gebruikten ze ingebouwde geluidsafhankelijke weergave met tekstoverlays, zodat gebruikers niet alleen met een klik moesten luisteren, maar degenen die slechthorend of doof waren, wisten waar de video over ging.

Ze richtten millennials en vroege tech-gebruikers in de VS met deze video’s.

RESULTAAT

De campagne liep van 22 juni tot 6 juli 2017 met de conclusie dat het combineren van InStream met News Feed het beste presteerde. Gecombineerd zag Visa een 7-punts lift bij ad-recall, 4,7 keer videoweergaven, 7 keer lagere kosten per video en gemiddeld 83% bekeken video’s.

https://webcdn-adespressoinc.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/12/10-FB-KILLING-CAMPAIGNS-16.gif

Gif-bron

Dat is een overwinning!

Het bijkomende voordeel van dit alles was dat Visa een beetje meer te weten moest komen over hun publiek als mensen die betrokken waren, zoals kijkgewoonten van consumenten en kosteninefficiënties van de campagne.

TAKEAWAYS & TIPS

Visa toonde mensen op interessante en leuke plaatsen waar hun publiek misschien naartoe zou gaan (bijvoorbeeld concerten, reizen met het vliegtuig of in de spa), zodat de videoadvertenties herkenbaar waren.

Ze toonden ook het gebruiksgemak aan via een VisaCheckout met één klik of tik op een mobiele telefoon naar een contactloze betaalterminal. Als u een product of proces hebt, is het een goed idee om te laten zien hoe het werkt en ervoor te zorgen dat uw publiek het proces niet als ingewikkelder ervaart dan het is (wat een veronderstelling is die kan worden gedaan over een bedrijf dat een gecombineerde financiële en technische oplossing).

Als je een merk probeert te veroveren dat al een tijdje bestaat en het als cool en innovatief kan uitbeelden, wat is dan een betere manier dan je te richten op een jonger publiek (vooral omdat ze het meest waarschijnlijk zijn opgegroeid met mobiele apparaten)? Met meer rommel en ruis online, is het zinvol om video’s korter en to-the-point te maken, zodat gebruikers hun drukke leven kunnen voortzetten – omdat we weten dat je graag terug wilt naar Facebook en wilt zien wat je vrienden zijn naar.

Afronden op Facebook-advertentiecampagnes 2017

Nou, dat is een wrap op de 2017 Facebook advertentiecampagnes. Nog een ander kerstcadeau van het AdEspresso-blog.

Wat vind je van de bovengenoemde campagnes? Wat dacht je van wat we gemist hebben? Als u in 2017 uitstekende resultaten behaalt met uw advertentiecampagnes op Facebook, horen we dat graag.

Houd ons ook op de hoogte van eventuele wijzigingen die u mogelijk in 2018 aanbrengt op basis van ideeën uit deze campagnes. Mogelijk bent u mogelijk opgenomen in een 2018-versie van dit bericht. We horen altijd graag over Facebook-advertentietactieken of tests die u hebt uitgevoerd en die echt lonend zijn geweest voor uw merk of organisatie.

https://webcdn-adespressoinc.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/12/holly-winn-150x150.jpgHolly Winn streeft ernaar om klanten dagelijks creatieve oplossingen te bieden. Hoewel ze het gamma heeft gerund tot expertisegebieden om e-mailmarketing, beheer van sociale media, content management, copywriting, creatief schrijven, SEO schrijven, PR schrijven, webdesign en SEO te omvatten, ligt haar passie echt in het schrijven. Haar doel is om lezers te betrekken en effectief het concurrentievoordeel van een merk in hun markt te vertegenwoordigen. Volg haar op @HCWinn op Twitter voor meer Facebook-nieuws en -tips.
.

 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format