Beeldkleur en verzadigingsverlies corrigeren in WordPress - DeLaatbusiness

Beeldkleur en verzadigingsverlies corrigeren in WordPress

4 min


114
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Laat, E.W.M. de (Erwin)

all rights reserved

DeLaatbusiness

Beeldkleur en verzadigingsverlies corrigeren in WordPress

Beeldkleur en verzadigingsverlies corrigeren in WordPress

Onlangs vroeg een van onze lezers ons om een ​​manier om beeldkleur en verzadigingsverlies te voorkomen in WordPress? Dit is een veel voorkomend probleem waarmee veel WordPress-gebruikers foto’s en afbeeldingen uploaden. In dit artikel laten we u zien hoe u kleur- en verzadigingsverlies in WordPress kunt oplossen.

Beeldkleur en saturatieverlies in WordPress

Waarom enkele afbeeldingen Losse kleuren en verzadiging in WordPress?

Veel fotografen maken foto’s met de RGB-kleurenruimte van Adobe, die meer kleuren heeft en veel betere resultaten oplevert.

De meeste webtoepassingen zoals WordPress gebruiken RGB-kleurruimte. Wanneer u uw afbeelding uploadt, maakt WordPress verschillende afbeeldingsformaten . Deze afbeeldingen gebruiken RGB-kleurruimte met minder kleuren dan het RGB-formaat van Adobe.

WordPress maakt ook gebruik van compressie op de verkleinde afbeeldingen die ook kunnen bijdragen aan een gering kwaliteitsverlies. Hier ziet u hoe u WordPress jpeg-beeldcompressie kunt verhogen of verlagen .

Afbeeldingen die zijn vastgelegd met Adobe sRGB-kleurruimte zijn levendiger en geven kleuren nauwkeurig weer in hoge tonen. Bij conversie door WordPress worden die levendige kleuren vervangen door licht gedempte tonen.

Kleur- en verzadigingsverlies in WordPress

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we deze afbeeldingskleur en saturatieverlies in WordPress kunnen voorkomen.

Kleur en verzadiging oplossen voor afbeeldingen in WordPress

De gemakkelijkste manier om dit op te lossen, is door uw afbeeldingen naar RGB-kleurruimte te converteren voordat u ze naar WordPress uploadt. Dit kan eenvoudig worden gedaan met behulp van Adobe Photoshop.

Methode 1:

Open je plaatje in Adobe Photoshop en vervolgens op Bestand »Opslaan voor web … .

Bewaar voor web in Adobe Photoshop

Hiermee wordt het dialoogvenster Opslaan voor web geopend, waar u het selectievakje inschakelt om de afbeelding in RGB te converteren en op te slaan. U kunt ook een kleurprofiel insluiten met uw afbeelding. Hoewel het niet veel effect zal hebben op browsers, lees dan een afbeelding.

Kleuren converteren naar RGB en opslaan voor internet in Adobe Photoshop

Methode 2:

Gebruik deze methode als u niet tevreden bent met het resultaat van de eerste methode.

Ga in Adobe Photoshop naar Bewerken »Kleurinstellingen . Hierdoor wordt het dialoogvenster met kleurinstellingen weergegeven.

Veranderen van kleurbeheerbeleid in Adobe Photoshop

U moet ‘Noord-Amerika Web / Internet’ selecteren in het vervolgkeuzemenu Instellingen. Selecteer vervolgens, in het gedeelte over het beheer van kleurenbeheer, de RGB naar ‘Convert to Working RGB’. Klik daarna op de knop OK om uw instellingen op te slaan.

Nu moet je de originele foto of afbeelding openen die je wilde uploaden. Als het werkruimteprofiel niet overeenkomt, laat Photoshop een waarschuwing zien en wordt u gevraagd wat u moet doen.

Verkeerd kleurenprofiel

Selecteer ‘Kleur van document converteren naar werkruimte’ en klik vervolgens op OK. Het kleurenprofiel van uw foto is nu nauwkeuriger geconverteerd. U kunt de afbeelding nu opslaan om uw wijzigingen te behouden.

Herhaal het proces voor alle afbeeldingen die u wilt uploaden. Nu kunt u deze geconverteerde afbeeldingen zonder kleur of saturatieverlies veilig uploaden in WordPress.

Kleur en verzadiging oplossen in WordPress met GIMP

Gimp is het krachtige gratis alternatief voor Adobe Photoshop. Je kunt het gebruiken om de kleurruimte voor je WordPress-uploads te converteren.

GIMP detecteert in principe elke afbeelding die u probeert te openen om te zien of het een ingesloten kleurenprofiel heeft. Als uw afbeelding in Adobe sRGB-kleurruimte is, zal GIMP u automatisch een dialoogvenster tonen om het te converteren.

GIMP detecteert en suggereert de verborgen kleurruimte

Soms heeft een afbeelding mogelijk geen ingesloten kleurenprofiel of GIMP leest deze mogelijk niet correct. In dat geval moet u de kleurruimte handmatig wijzigen.

Eerst moet u weten welke kleurruimte uw foto mogelijk gebruikt. We gaan ervan uit dat het Adobe sRGB is, maar het kan anders zijn. Controleer uw camera om erachter te komen of u het niet zeker weet.

GIMP heeft geen Adobe sRGB-profiel ingebouwd. U moet het Adobe sRGB ICC-profiel downloaden naar uw computer.

Selecteer uw besturingssysteem en volg de instructies op het scherm. U kunt ICC-profielen downloaden in een zipbestand. Pak het zip-bestand uit en ernaast ziet u het bestand AdobeRGB1998.icc.

Nadat u het ICC-profiel hebt gedownload. Open gewoon je afbeelding met GIMP en klik op Afbeelding »Mode» toewijzen Color Profile … . Dit opent een dialoogvenster zoals dit:

Kleurprofiel toewijzen in GIMP

Klik op het vervolgkeuzemenu en zoek het ICC-profiel dat u eerder hebt gedownload. Klik op Toewijzen om het toe te passen.

Nadat u het kleurprofiel hebt toegepast, kan GIMP dit nu veilig naar RGB converteren zonder kleuren te verliezen. Klik eenvoudig op Afbeelding »Modus» Kleurprofiel converteren …

Kleurprofiel converteren in GIMP

GIMP converteert nu het kleurenprofiel naar RGB en u kunt uw afbeelding opslaan. Herhaal het proces voor andere afbeeldingen die u naar WordPress wilt uploaden.

We hopen dat dit artikel je hielp om de kleur en verzadiging van afbeeldingen in WordPress te corrigeren. U kunt onze gids ook op 4 manieren bekijken om diefstal van afbeeldingen in WordPress te voorkomen .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *