Content strategie - DeLaatbusiness

Content strategie

10 min


74
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Of je nu net begint met contentmarketing of je al een tijdje dezelfde aanpak gebruikt, het doet nooit pijn om je contentstrategieplan opnieuw te bekijken – om er zeker van te zijn dat het up-to-date, innovatief en sterk is.

Je hebt immers meer concurrentie dan ooit. Volgens het Content Marketing Institute melden de meest succesvolle B2B-marketeers dat ze vanaf 2018 40% van hun budget besteden aan contentmarketing, een stijging van 1% ten opzichte van 2017.

De eerste stap om een ​​voorsprong te krijgen op de concurrentie is om een ​​solide, slim content marketingplan op zijn plaats te hebben. Als je problemen hebt met het plannen voor het komende jaar of als je nieuwe ideeën nodig hebt om in je plan op te nemen, lees dan verder

In deze post duiken we in:

 • Welke contentstrategie is dat?
 • Waarom uw bedrijf een marketingplan voor inhoud nodig heeft.
 • De exacte stappen die u moet nemen om uw strategie te creëren, waaronder:
  • Hoe uw inhoud leads kan genereren.
  • Hoe (en wat) te publiceren op sociale media.

Wat is inhoudsstrategie?

Contentstrategie verwijst naar het beheer van vrijwel alle tastbare media die u maakt en bezit: geschreven, visueel, downloadbaar … noem maar op. Het is het deel van uw marketingplan dat voortdurend laat zien wie u bent en de expertise die u in uw branche inbrengt.

U hebt misschien gehoord hoe belangrijk het maken van inhoud is voor de groei van uw bedrijf, maar zoals u in dit bericht zult zien, moet het een goed gepland doel hebben. Wanneer u een inhoudsstrategie ontwikkelt, zijn er enkele belangrijke zaken die u moet overwegen:

Voor wie je content aanmaakt

Wie is de doelgroep voor deze inhoud? Voor hoeveel doelgroepen maakt u inhoud? Net zoals uw bedrijf meer dan één type klant kan hebben, kan uw contentstrategie zich richten op meer dan één type lezer of kijker.

Door verschillende soorten inhoud en kanalen te gebruiken, kunt u verschillende inhoud leveren aan elk type doelgroep dat u in gedachten heeft en iedereen aanspreken waarmee uw bedrijf zaken doet.

Het probleem dat het gaat oplossen voor dat publiek

Idealiter lost uw product of service een probleem op waarvan u weet dat uw publiek dat heeft. Op dezelfde manier coacht en leidt uw inhoud uw publiek op door dit probleem te identificeren en aan te pakken.

Een degelijke inhoudsstrategie ondersteunt mensen aan beide kanten van uw product: degenen die nog steeds uitvinden wat hun belangrijkste uitdagingen zijn en degenen die uw product al gebruiken om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Uw inhoud versterkt de oplossing (en) die u aanbiedt en maakt uw klanten meer gekwalificeerde gebruikers van uw product.

Wat maakt je uniek

Uw concurrenten hebben waarschijnlijk een soortgelijk product als het uwe, wat betekent dat uw potentiële klanten moeten weten waardoor ze beter worden – of op zijn minst anders. Dit is waar content binnenkomt. Om te bewijzen waarom je het waard bent om te kopen, moet je bewijzen waarom je het waard bent om naar te luisteren.

De inhoudsindelingen waar u op zult focussen

Welke vormen zal uw inhoud aannemen? Infographics? Videos? Blog berichten? Nadat u de onderwerpen hebt geïdentificeerd waarop u een positie wilt innemen, moet u bepalen welke indelingen het beste zijn voor het uitdrukken van die positie.

De kanalen waar het gepubliceerd zal worden

Net zoals u inhoud in verschillende indelingen kunt maken, heeft u ook verschillende kanalen waarnaar u kunt publiceren. Kanalen kunnen eigendommen zijn die eigendom zijn, zoals uw website en blog; en sociale media-eigenschappen, zoals Facebook en Twitter. We zullen later in dit artikel meer vertellen over de strategie voor sociale media-inhoud in de stapsgewijze handleiding.

Hoe u de creatie en publicatie beheert

Uitzoeken hoe u al uw inhoud kunt maken en publiceren, kan een ontmoedigende taak zijn. Het is belangrijk voor een inhoudsstrategie om te weten wie wat maakt, waar het wordt gepubliceerd en wanneer het live gaat.

De huidige inhoudstrategieën voorkomen rommel door content vanuit een topic- standpunt te beheren . Wanneer u een inhoudskalender rond onderwerpen plant, kunt u eenvoudig de boodschap van uw bedrijf visualiseren en uzelf als autoriteit in uw markt laten gelden. Lees meer over onderwerpen in de inhoudstrategie in de onderstaande video.

Waarom moeten marketeers een contentmarketingstrategie maken?

Contentmarketing helpt bedrijven bij het voorbereiden en plannen van betrouwbare en kosteneffectieve bronnen van websiteverkeer en nieuwe leads. Denk er eens over na – als u slechts één blogpost kunt maken die een constante hoeveelheid organisch verkeer ontvangt, zal een ingesloten koppeling naar een e-boek of gratis tool in de loop van de tijd leads blijven genereren.

Het Sales Blog Team van HubSpot vond dit de sleutel tot hun strategie om het verkeer naar de blog in de loop van de tijd te vergroten. Lees hier over hun blogstrategie .

De betrouwbare bron van verkeer en leads van uw groenblijvende content geeft u de flexibiliteit om te experimenteren met andere marketingtactieken om inkomsten te genereren, zoals gesponsorde inhoud, advertenties op sociale media en gedistribueerde inhoud. Bovendien zorgt uw inhoud niet alleen voor het aantrekken van leads, maar ook voor het opleiden van uw potentiële klanten en het genereren van bekendheid met uw merk.

Laten we nu duiken om meer te weten te komen over het maken van een contentmarketingplan.

Hoe een Content Marketing Strategie te creëren

1. Bepaal uw doel.

Wat is je doel voor het ontwikkelen van een contentmarketingplan? Waarom wil je content produceren en een contentmarketingplan maken? Ken uw doelen voordat u begint met plannen en u kunt gemakkelijker bepalen wat het beste is voor uw strategie. (Wil je hulp bij het uitzoeken van de juiste doelen? Download deze template voor doelplanning .)

2. Persoonlijk onderzoek uitvoeren.

Als u een succesvol plan wilt ontwikkelen, moet u de doelgroep van uw inhoud duidelijk definiëren, ook wel uw buyer-persona genoemd .

Dit is vooral belangrijk voor degenen die beginnen of die nieuw zijn voor marketing. Door uw doelgroep te kennen, kunt u relevantere en waardevollere inhoud produceren die ze willen lezen en converteren.

Als u een ervaren marketer bent, is uw doel mogelijk veranderd. Wil je een nieuwe groep mensen targeten of je huidige doelmarkt uitbreiden? Wilt u dezelfde doelgroep behouden? Het opnieuw bekijken van uw publieksparameters door elk jaar marktonderzoek uit te voeren, is cruciaal om uw publiek te laten groeien.

3. Voer een inhoudscontrole uit.

De meeste mensen beginnen met blogposts, maar als je er op uit wilt gaan en andere contentstukken wilt produceren, overweeg dan welke je wilt maken. Als je bijvoorbeeld het afgelopen jaar wekelijkse blogposts hebt gedaan, is het creëren van een e-boek dat al je blogberichten in één ultieme gids distilleert een manier om informatie in een ander formaat aan te bieden. We bespreken verschillende soorten inhoud die u verderop in de lijst kunt gebruiken.

Als u al een tijdje actief bent, moet u uw inspanningen op het gebied van contentmarketing en de resultaten daarvan in het afgelopen jaar bekijken. Zoek uit wat u het komende jaar anders kunt doen en stel nieuwe doelen om te bereiken. (Pro tip: het is nu een goed moment om de doelstellingen van uw team in lijn te brengen met de doelstellingen van de rest van uw organisatie.)

4. Kies een inhoudbeheersysteem.

Zorg voor een systeem waar u uw inhoud kunt beheren. Enkele essentiële onderdelen van contentbeheer zijn het maken van content, inhoudspublicatie en contentanalyse.

Als u klant van HubSpot bent, kunt u uw resultaten plannen, produceren, publiceren en meten op één plaats met behulp van HubSpot- software. Andere opties voor content management systeem omvatten CoScheduleen WordPress (hoewel we niet kunnen spreken over alle mogelijkheden van deze sites).

5. Brainstorm inhoud ideeën.

Nu is het tijd om met ideeën te komen voor uw volgende inhoudsproject. Hier zijn enkele hulpmiddelen om de wielen draaiende te krijgen:

HubSpot’s website grader

HubSpot’s Website Grader is een geweldige tool om te gebruiken wanneer je wilt zien waar je bent met je marketing. Van uw blogactiviteiten tot uw sociale-mediamarketing, Website Grader geeft u belangrijke delen van uw marketing en stuurt u een gedetailleerd rapport om u te helpen bij het optimaliseren en verbeteren van elk gebied.

Met deze tool kunt u erachter komen hoe u uw website SEO-vriendelijker kunt maken en nieuwe ideeën voor inhoud kunt ontdekken.

BlogAbout

Laat je hersenspoelen draaien met IMPACT’s unieke content-ideeëngenerator, BlogAbout. Deze tool werkt een beetje zoals Mad Libs, maar in plaats van grap-zinnen, laat het je gangbare headline-formaten met lege plekken zien waarin je het onderwerp kunt invullen dat je in gedachten hebt.

Deze brainstormtechniek helpt je algemene ideeën in contexten te plaatsen die aantrekkelijk zijn voor je doelgroep. Zodra je een kop hebt die je leuk vindt, kun je BlogAbout toevoegen aan je ‘notitieblok’, zodat je je beste ideeën kunt opslaan.

HubSpot’s Blog Ideas Generator

Ontvang blogpostideeën voor een volledig jaar met de Blog Ideas Generator van HubSpot. Het enige dat u hoeft te doen, is algemene onderwerpen of voorwaarden invoeren waarover u graag zou willen schrijven, en deze content-ideeëngenerator doet al het werk voor u.

Feedly

Deze populaire RSS-feed is een geweldige manier om trendy onderwerpen in uw branche bij te houden en tegelijkertijd inhoudelijke ideeën te vinden.

BuzzSumo

Ontdek populaire ideeën voor inhoud en inhoud op BuzzSumo. Dit bedrijf biedt een aantal hulpmiddelen voor marktonderzoek, waarbij één gebruik maakt van gedeelde sociale media om te bepalen of een deel van de inhoud populair en populair is. Op zijn beurt helpt deze informatie u te zien welke ideeën over inhoud het goed zouden doen als u er inhoud over zou maken.

Blog Bericht Headline Analyzer

CoSchedule’s tool analyseert koppen en titels en geeft feedback over lengte, woordkeuze, grammatica en zoekvolume voor zoekwoorden. Als je een idee in gedachten hebt, voer dan een paar titelopties uit via de Headline Analyzer om te zien hoe je het beter kunt maken en om je idee verder te zetten in het brainstormproces.

6. Bepaal welke soorten inhoud u wilt maken.

Er zijn verschillende opties voor inhoud die u kunt maken. Hier volgen enkele van de meest populaire inhoudsformaten die marketeers maken en hulpmiddelen en sjablonen om u op weg te helpen.

Soorten Content Marketing

 • Blog berichten
 • ebooks
 • Case Studies
 • templates
 • infographics
 • Videos
 • podcasts
 • Sociale media

Blog berichten

Als je dit nog niet hebt gemerkt, bekijk je momenteel een blogbericht. Blog staat live op een website en moet regelmatig worden gepubliceerd om nieuwe bezoekers aan te trekken. Berichten moeten waardevolle inhoud bieden voor uw publiek, waardoor ze geneigd zijn om berichten op sociale media en op andere websites te delen. We raden aan dat blogberichten tussen de 1000 en 2000 woorden lang zijn, maar experimenteer om te zien of uw publiek het langer of korter leest.

Bekijk onze gratis blogpostsjablonen voor het schrijven van geweldige how-to, listicle, curation, SlideShare-presentatie en newsjacking-berichten op je eigen blog.

ebooks

E-boeken zijn hulpmiddelen voor het genereren van leads die potentiële klanten kunnen downloaden na het indienen van een leadformulier met hun contactgegevens. Ze zijn meestal langer, grondiger en worden minder vaak gepubliceerd dan blogberichten die zijn geschreven om bezoekers naar een website te trekken.

E-boeken zijn de volgende stap in het inkomende marketingproces: na het lezen van een blogpost (zoals deze), willen bezoekers misschien meer informatie. Dit is waar calls-to-action (CTA’s) in het spel komen, mensen naar een bestemmingspagina leiden waar ze hun contactgegevens kunnen indienen en een e-boek kunnen downloaden om meer waardevolle informatie voor hun bedrijf te leren. Op zijn beurt heeft het bedrijf dat het e-boek produceert een nieuwe leidraad voor het verkoopteam om contact op te nemen.

Case Studies

Casestudy’s , ook wel testimonials genoemd, zijn uw kans om het verhaal te vertellen van een klant die erin geslaagd is een probleem op te lossen door met u samen te werken. Een casestudy is misschien wel uw meest veelzijdige type contentmarketing, omdat deze veel verschillende vormen kan aannemen, waarvan sommige op deze lijst staan. Inderdaad, casestudy’s kunnen de vorm aannemen van een blogpost, ebook, podcast … zelfs een infographic.

Uw doel in een case study is om de mensen die uw product overwegen te laten zien dat het bewijs in de pudding zit. Voordat u een klant voor een case study kiest, moet u bepalen welke vorm de testimonial zal aannemen en het gedeelte van uw bedrijf waarnaar u probeert waarde te genereren.

templates

Sjablonen zijn een handig inhoudsformaat om te proberen, omdat ze leads voor u genereren en tegelijkertijd een enorme waarde voor uw publiek bieden. Wanneer u uw doelgroep voorziet van sjablooneigenschappen om hen tijd te besparen en hen te helpen slagen, zullen ze in de toekomst waarschijnlijk nog meer met uw inhoud bezig zijn.

infographics

Infographics kan gegevens op een meer overtuigende manier ordenen en visualiseren dan woorden alleen. Dit zijn geweldige inhoudsindelingen die u kunt gebruiken als u veel gegevens probeert te delen op een manier die duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is.

Als u klaar bent om aan de slag te gaan, downloadt u onze sjablonen voor het maken van prachtige infographics in minder dan een uur.

Videos

Video’s zijn een zeer aantrekkelijk inhoudmedium dat op sociale mediaplatforms en websites kan worden gedeeld. Video’s vereisen een grotere investering in tijd en middelen dan geschreven inhoud, maar omdat visuele marketing in populariteit toeneemt – het is immers 40x waarschijnlijker om op sociale media te worden gedeeld dan andere soorten inhoud – het is een medium dat het waard is om mee te experimenteren.

HubSpot Research ontdekte onlangs dat video de meest geprefereerde vorm van inhoud is . Video trekt ook de aandacht van mensen meer dan elk ander inhoudsformaat.

podcasts

Door een podcast te starten, kunnen doelgroepen uw merk vinden als ze geen tijd of interesse hebben om elke dag content te lezen. Het aantal podcast-luisteraars groeit – in 2018 heeft bijna een derde van de Amerikaanse bevolking de afgelopen maand naar een podcast geluisterd. Als je interessante mensen hebt om te interviewen of conversaties om te hosten, overweeg podcasting als een ander contentformaat om mee te experimenteren.

Hier is onze uitgebreide gids voor het starten van een podcast .

Sociale media

Zodra u regelmatig inhoud op uw eigen site publiceert, is het misschien tijd om na te denken over het verspreiden van uw inhoud op andere sites. Dit kan betekenen dat u inhoud opnieuw in nieuwe indelingen plaatst en deze op uw blog publiceert, waarbij originele inhoud speciaal voor externe sites wordt gemaakt, zoals Gemiddeld, of wanneer u website-inhoud op verschillende sociale netwerken publiceert.

Medium overwegen? Bekijk onze inzichten uit ons eerste jaar waarin originele inhoud op ThinkGrowth.org is gepubliceerd .

Het posten op sociale media is echter van cruciaal belang om het bereik van uw merk te vergroten en uw inhoud aan uw klanten te leveren waarvan u weet dat ze hun tijd doorbrengen. Sociale netwerken waarop bedrijven vaak posten, zijn onder meer:

 • Facebook
 • Instagram
 • tjilpen
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Snapchat
 • YouTube (ja, dit is technisch een sociaal netwerk)

Wanneer u een bedrijfsaccount op een van de bovenstaande sociale netwerken start, is het belangrijk dat u het type inhoud plaatst dat uw volgers verwachten te zien. Op Instagram willen gebruikers bijvoorbeeld foto’s, video’s en afbeeldingen die de huidige gebeurtenissen weergeven, door gebruikers gegenereerde inhoud laten zien of zelfs achter de schermen van uw organisatie gaan.

Op Facebook openen je opties voor wat je wilt posten een beetje: je kunt niet alleen je blogposts en website-inhoud delen, maar je kunt ook native Facebook-video’s, productpromoties en originele memes plaatsen die resoneren met je klanten. Je kunt ook communiceren met andere bedrijven met een vergelijkbaar publiek als het uwe.

Hoewel het doel van sociale-mediasites zoals Instagram of Snapchat is om meer intiem contact te maken met je publiek, is je doel op platforms zoals Facebook en Twitter om dat publiek uit te breiden, verkeer naar je website te leiden en gesprekken in je branche te starten. Doe wat basisonderzoek naar de markt om te achterhalen op welke platforms uw kopers zich bevinden, en vorm uw inhoud aan hun verwachtingen.

Wanneer u klaar bent voor meer ideeën, zijn er een overvloed aan verschillende inhoudstypen om uw website te diversifiëren. Bekijk ze hieronder:

Lijst met inhoudsindelingen voor het maken van een inhoudsstrategie

7. Publiceer en beheer uw inhoud.

Uw marketingplan moet verder gaan dan het soort inhoud dat u maakt – het moet ook betrekking hebben op het organiseren van uw inhoud. Met behulp van een redactionele agenda bent u op het juiste spoor voor het publiceren van een evenwichtige en gevarieerde inhoudsbibliotheek op uw website. Maak vervolgens een social media-inhoudskalender zodat u uw inhoud op andere sites kunt promoten en beheren.

Veel van de ideeën die u bedenkt zullen groenblijvend zijn – ze zijn vanaf nu net zo relevante maanden als nu. Dat gezegd hebbende, moet je ook de actuele onderwerpen niet negeren. Hoewel ze misschien niet het grootste deel van uw redactionele agenda zijn, kunnen ze u helpen pieken in het verkeer te genereren.

De meeste mensen rekenen op het opnemen van populaire feestdagen zoals Nieuwjaar en Thanksgiving in hun marketinginspanningen, maar je hoeft jezelf niet te beperken tot deze belangrijke marketingdatums. Als er niche-vakanties zijn die een aantrekkingskracht kunnen hebben op uw publiek, kan het de moeite waard zijn om inhoud op uw blog of op sociale media te publiceren. HubSpot’s Service Blog Editor Sophia Bernazzanistelde deze ultieme lijst van sociale media-vakanties samen – houd het in de gaten tijdens het plannen van uw kalender.

We weten dat dit veel informatie is, maar het werk is net begonnen. Het kost tijd, organisatie en creativiteit om een ​​succesvolle contentmarketingstrategie te ontwikkelen. Van het bouwen van de basis van uw content marketingplan tot het toevoegen van tools om uw content beter te beheren, het opzetten van uw strategie voor het nieuwe jaar zal geen gedoe zijn als u de stappen volgt en de bronnen hier onderzoekt.

Gebruik voor extra hulp, de Marketing Plan Generator van HubSpot om binnen een paar minuten een strategie van 12 maanden te creëren.

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format