Dropshipping: een overzicht

10 min


84

 

 

(dropshipping). Het starten van een dropshipping-bedrijf is een geweldige eerste stap naar ondernemerschap . Je kunt producten verkopen aan klanten, je eigen productprijzen bepalen en je eigen merk promoten. U hoeft niet eens voor de voorraad te betalen totdat deze aan een daadwerkelijke klant is verkocht. Als je bereid bent om het werk in te zetten, kun je een succesvol merk opbouwen. In dit artikel leert u hoe u een dropshipping-bedrijf kunt starten. We zullen uitleggen wat een dropshipping bedrijf is, hoe je de juiste dropshipping businessideeën kunt vinden, hoe je een dropshipping bedrijf kunt starten en wat low budget marketingideeën voor je eerste paar maanden als ondernemer.

 

Wat is een dropshipping-bedrijf?

Een dropshipping bedrijf is een soort bedrijf waar je producten te verkopen aan klanten, maar de fabrikant draagt ​​de inventaris en schepen van de producten op uw rekening.

dropshipping

Hoe werkt het Dropshipping-bedrijfsmodel?

Er zijn drie belangrijke spelers in de dropshipping business model: de fabrikant, de retailer (u) en de klant.

De rol van de fabrikant in een dropshipping business model omvat het creëren van producten, het dragen van de inventaris, de scheepvaart producten aan klanten voor rekening van de retailer, ter vervanging van defecte producten en uitzetten producten. Ze verkopen producten aan de detailhandel tegen groothandelsprijzen, uitgaande van het risico van onverkochte voorraad.

In het dropshipping-bedrijfsmodel verkoopt de winkelier de producten van de fabrikant op uw website onder uw eigen merk. Je bent verantwoordelijk voor het kiezen en vermarkten van die producten. Bovendien bent u ook verantwoordelijk voor het beheren van vragen en klachten van klanten.

Ten slotte koopt de klant in het dropshipping-bedrijfsmodel de producten rechtstreeks bij u in de winkel. Als er vragen of problemen zijn, nemen ze contact op met de winkel waar ze het product hebben gekocht.

dropshipping

Waarom is het starten van een dropshipping bedrijf een goed idee?

Een dropshipping-bedrijf is een bedrijfsmodel met een laag risico. Als het gaat om productkosten, betaalt u alleen voor producten die u verkoopt aan betalende klanten. U raakt niet overbelast door de kosten van het maken van producten, het bijhouden van voorraad, kosten voor het in stand houden van onverkochte voorraad en de kosten van werknemers voor het verpakken en verzenden van producten. Het is een geweldige toegang tot ondernemerschap, omdat u uw eigen dropshipping-bedrijf alleen kunt beginnen tijdens uw avonden en in het weekend. Het vereist dagelijks werk als het gaat om het verwerken van bestellingen per dag. De meeste verwerkingsstappen voor bestellingen zijn echter geautomatiseerd en vereisen een klik op een knop. De zakelijke mogelijkheden voor dropshipping zijn eindeloos, u hoeft alleen maar de eerste stap te zetten.

 

dropshipping bedrijf kopen

Als je helemaal geen Shopify dropshipping-bedrijf wilt bouwen, kun je eenvoudig een dropshipping-bedrijf vinden dat te koop is op Exchange . Exchange is een marktplaats van Shopify-winkels voor zowel mensen die willen investeren in een volledig functionerende onderneming of die de bouwfase willen overslaan en direct met marketing willen beginnen. Ze hebben een grote verzameling online winkels, waaronder dropshipping e-commerce bedrijven, van verschillende prijsklassen en niches waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van uw budget en interesses. Dus, als u op zoek bent naar een dropshipping-bedrijf te koop, heeft Exchange u gedekt.

dropshipping

Wanneer u ervoor kiest om een ​​winkel te kopen, houdt u dan rekening met de kosten, het ontwerp, de ouderdom van de website, hoeveel geld het heeft verdiend, de populariteit van niches, bestraffingen en het type bedrijf.

 • De kosten: heeft u momenteel een budget om niet alleen voor een premade-winkel te betalen, maar ook om geld te investeren in het kweken ervan? Als dit het geval is, moet u bepalen hoe uw budget eruit ziet. Welke prijs bent u bereid te betalen voor een bedrijf? Is er ruimte om te onderhandelen over een betere deal?
 • Het ontwerp: lijkt de winkel te zijn ontworpen door een professional of door een nieuwe ondernemer die op zoek is naar een snelle verkoop? Als het winkelontwerp er professioneel, schoon en gemakkelijk te navigeren uitziet, kan het de moeite waard zijn om te volgen.
 • Leeftijd van de website: op Exchange kunt u een dropshipping-bedrijf kiezen op basis van de leeftijd. Een oudere website heeft meestal een betere kans om online te worden geclassificeerd dan een nieuwere.
 • Hoeveel geld is er verdiend: soms zie je dat een winkel veel geld verdient. Een vraag die u echter moet stellen, is ‘hoeveel geld was er op zijn hoogtepunt en hoeveel maakt het nu?’ Dit zal u helpen te begrijpen of de dropshipping-activiteit groeit of sterft.
 • Populariteit van niche: Je wilt waarschijnlijk geen fidget-spinners meer verkopen of een trending product. Als een winkel zich echter in een groenblijvende niche bevindt en er trending-producten in zitten, zou het goed kunnen gaan. Brede onderwerpen (schoonheid) hebben de neiging beter te presteren dan winkels rond een specifiek type product (make-upborstels).
 • Strafmaatregelen: voordat u een dropshipping-bedrijf koopt, moet u controleren of de website niet is bestraft. U kunt een hulpprogramma als Is mijn website gestraft gebruiken om te bepalen of een website door Google is gestraft. Als een winkel is bestraft, kan het moeilijker voor je zijn om te rangschikken in zoekmachines. U wilt ook vragen of een van hun Facebook-advertenties is verbannen?
 • Type bedrijf: als u van plan bent om een ​​dropshipping-bedrijf te kopen, moet u dropshipping selecteren op Exchange . Voor andere opties moet u mogelijk een voorraad kopen en houden die op lange termijn meer geld kan kosten, vooral in onverkochte voorraad.

Hoe u een Dropshipping-bedrijf kunt starten: het businessplan met 3 staps dropshipping

Stap 1: Kies de juiste zakelijke ideeën voor Dropshipping

De waarheid is, wat je verkoopt is belangrijk. Je moet wat tijd nemen om de beste zakelijke ideeën voor dropshipping te vinden. De meeste mensen zeggen dat je een plek moet kiezen waar je een passie voor hebt. Maar dat is slechts een halve waarheid. Het gaat om een ​​combinatie van winst en passie, scheefgetrokken naar winst. De realiteit is de beste dropshipping business ideeën zijn meestal de winstgevende. Het is een stuk makkelijker om gepassioneerd te zijn als je echt geld verdient.

zakelijke ideeën dropshipping

Bij Oberlo besparen we u regelmatig tijd door lijsten met trending-producten te maken . Het is waar dat diegenen de neiging hebben degenen te zijn die aangetrokken worden, maar dat is omdat ze bewezen winnaars zijn. Het is onlogisch om een ​​niche zonder concurrentie te betreden, dat heb ik op de harde manier geleerd. Fitness, mode, juwelen, schoonheid, technologie, handtassen en rugzakken zijn enkele van de groenblijvende niches die we steeds zien dat de beste online winkels binnenkomen en erin slagen. Tim Kock heeft bijvoorbeeld onlangs een dropshipping casestudy gemaakt waarin zijn ananassenbedrijf faalde, maar zijn horloge bedrijf verdiende bijna $ 7000 in slechts 8 weken , wat aantoont dat jouw niche van belang is. Dus besteed wat tijd aan het bekijken van verschillende zakelijke ideeën voor dropshipping.

Als u bent bedacht om uw eigen ideeën voor dropshipping te bedenken in plaats van onze lijsten te bekijken, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden:

 • Google Trends is geweldig om te weten of een niche een opwaartse of neerwaartse trend kent. Op zichzelf is het echter niet voldoende om te bepalen of een niche levensvatbaar is of niet. Sommige niches staan ​​misschien in een opwaartse trend, maar hebben onvoldoende zoekvolume om zijn populariteit te rechtvaardigen.
 • Gebruik de zoekwoordplanner van Google . Wat is het zoekvolume voor een zoekwoord? Als u de gratis versie van de Zoekwoordplanner gebruikt, merkt u dat u grote reeksen heeft, waardoor het voor u moeilijk is om te weten of de zoekwoorden voor uw niche de moeite waard zijn om te volgen. Vraag een vriend of je baas of ze betalen voor Google Adwords om de concurrentiepositie van jouw niche-zoekwoorden te bekijken. Door de Zoekwoordplanner van Google te gebruiken, kunt u het potentieel van uw zakelijke ideeën voor dropshipping beter begrijpen.
 • Jaag rond op sociale media . Ik heb bedrijfsideeën met dropshipping bedacht door analyses van concurrenten uit te voeren . Ik blader door Facebook-advertenties op niche- en sociale-mediapagina’s voor topmerken. Hoeveel volgers hebben ze? Hoe brengen ze hun merk op de markt? Hoeveel betrokkenheid krijgt hun merk? Wat kan ik anders doen om me ertegen te onderscheiden? Wat doen ze goed dat ik moet kopiëren?
 • Blader door populaire websites in uw niche. Als u bijvoorbeeld een website van modewinkels bekijkt, organiseren ze hun winkel vaak in trendcategorieën. Dit helpt u te begrijpen welke trends u op dit moment aan uw winkel zou moeten toevoegen. U kunt ook bladeren door de best verkopende producten van een winkel om u te helpen de beste producten te vinden die u kunt verkopen .
 • Bekijk het bestelvolume voor producten. Binnen in Oberlo kunt u bladeren door producten op basis van hun bestelvolume om u te helpen begrijpen hoe populair een product werkelijk is. Sluit dropshipping zakelijke ideeën niet uit als ze niet zo hoog zijn als andere producten, omdat deze producten nieuwer kunnen zijn.
 • De meest winstgevende bedrijfsideeën voor dropshipping zijn geen trends. In plaats daarvan hebben ze trends binnen hen. Bijvoorbeeld, denimkleding is een trend binnen de mode-niche.Kunstmatige wimpers is een trend binnen de schoonheidssalon. Marmeren telefoonhoesjes zijn een trend binnen de niche van de telefoonbehuizing. U wilt de trends hebben als producten, maar niet als de hele winkel, vooral als u een langetermijnbedrijf bouwt. Houd daar dus rekening mee wanneer u aan uw dropshipping-bedrijfsplan werkt.

Stap 2: Bouw de juiste Dropshipping-onderneming

een dropshipping-bedrijf starten

Er zijn een paar componenten om een ​​dropshipping e-commerce bedrijf op de juiste manier te bouwen. Hier zijn een paar:

 • Domeinnaam – Uw domeinnaam is van belang, vooral als u een merk voor de lange termijn bouwt.U kunt gratis bedrijfsnaamgenerators gebruiken om het proces te vereenvoudigen. Krijg altijd een .com-domein, ongeacht wat. Als u op zoek bent naar uw niche als een sleutelwoord in het domein, zorg er dan voor dat deze breed is zoals schoonheid, sieraden en mode in plaats van zeer specifiek, zodat u uw domeinnaam niet verderop hoeft te wijzigen. Gebruik uw naam ook niet als het domein voor uw winkel. Als u uw bedrijf ooit verkoopt, kunt u de rechten op uw eigen naam wettelijk gebruiken.
 • Meld u aan voor Shopify – Shopify is het meest uitgebreide e-commerceplatform op de markt. Met nieuwe functies, tools, middelen en apps die regelmatig worden toegevoegd, zult u merken dat het eenvoudig te gebruiken is en een bedrijf op het platform draait. Bovendien kun je, als je vastloopt, contact opnemen met een Shopify-goeroe die je persoonlijk gratis door alle stappen zal leiden.
 • Shopify-thema’s – Persoonlijk, mijn ga naar gratis thema is Minimal Vintage. Het is gemakkelijk te navigeren, op te ruimen en over het algemeen een geweldig startthema voor mensen met een beperkt budget. Thema’s kunnen overuren worden gewijzigd. In het begin, terwijl je gewoon gratis thema’s uitprobeert, moet je de klus wel klaren. Zodra u geld gaat verdienen, kunt u het investeren in het kopen van een nieuw thema voor een beter winkelontwerp.
 • Installeren Oberlo – Oberlo stelt u in staat om producten online te vinden die u dezelfde dag kunt verkopen. U kunt producten vinden in een aantal populaire niches. Streef naar 10-25 producten bij het starten omdat het overweldigend kan zijn om productomschrijvingen te schrijven voor veel meer dan dat. Als je ooit vragen hebt, kun je contact opnemen met de Oberlo-blog, social-mediapagina’s of via de supportlijn van Shopify. Je kunt ook 50 manieren bekijken om verkopen te krijgen met Dropshipping om de exacte strategieën en marketing-hacks te leren die ik in mijn eigen online winkels heb gebruikt om geld te verdienen met dropshipping.
 • Noodzaak van een stap voor stap handleiding? Lees dit artikel om te ontdekken hoe Tomas Slimasin slechts 30 minuten een online winkel heeft opgezet .

Stap 3: Breng uw Dropshipping-bedrijf op de markt met alles wat u hebt

Dus op dit punt heb je je product gevonden en je winkel gebouwd, nu is het tijd om je dropshipping-bedrijf op de markt te brengen alsof er geen morgen is. Dit is een cruciale stap in uw businessplan voor dropshipping. Dus blijf geen aanpassingen maken aan je winkelontwerp en doe net alsof je verbeteringen aanbrengt. Je hoeft niet bang te zijn om jezelf daar buiten te zetten. Het krijgen van uw eerste verkoop is een van de beste gevoelens!

Als je net begint, zit je waarschijnlijk in dat superkrap budget. Sommige van mijn beste marketingideeën zijn afkomstig van die superzuinige momenten. Hier zijn een paar om u op weg te helpen:

 • Facebook Advertising: Ik weet dat het verleidelijk kan zijn om $ 500 op Facebook-advertenties te blazen. Veel nieuwe ondernemers denken dat je het bij je eerste poging geld laat regenen – dat doe je niet. Mijn eerste advertentie heb ik $ 20 uitgegeven en ben alles kwijtgeraakt zonder conversies. Ik huilde eigenlijk van een mislukte advertentie. Maar de waarheid is, ik riskeerde niet veel. Dus ik heb snel teruggekaatst en een tweede advertentie gemaakt die met een klik van vijf cent is omgezet. U moet in het begin uw budget laag houden om experimenten te kunnen betalen.U weet op dit moment niet eens wat uw best verkopende product zal zijn. Maak verschillende advertenties om erachter te komen welk product het beste wordt verkocht. Als u op targetinggebied klikt, maakt u een Wereldadvertentie maar verwijdert u Canada, Australië, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, zodat uw advertentiekosten lager blijven. Naarmate uw bedrijf groeit of een groter budget heeft, kunt u afzonderlijke advertenties maken voor die vier landen.
 • Retargeting-advertenties : als u echt een beperkt budget heeft, vind ik retargeting-advertenties erg leuk omdat ze de kosten laag houden. Deze advertentie werkt prima als je een winkel hebt met veel verkeer. Misschien marketing je gratis op Pinterest en haal je daar veel verkeer vandaan.Misschien heb je een blogpost op je website geschreven, heb je influencers gezien en nu delen influencers jouw blog gratis. Met een retargeting-advertentie neemt u dat gratis verkeer en het is veel waarschijnlijker dat u converteert naar een betalende klant. Nog beter dan een standaard Facebook-advertentie. Bovendien is het een stuk goedkoper. Het is eigenlijk hoe ik mijn eerste verkoop kreeg in slechts twee dagen.

 

 • Influencer Marketing: Als u een dropshippingbedrijf start, moet u in het begin een beetje scrappy zijn. Als je het je niet kunt veroorloven influencers hun tarieven te betalen, vertrouw me dat dit een goede zaak is, je kunt hen in plaats daarvan een partnercommissie aanbieden. Waarom is dit een goede zaak? Ik heb op de harde manier geleerd dat soms zelfs een niche-specifieke beïnvloeder niet echt converteert. Het is bijna een schot in het donker. Als u voor elke verkoop een gelieerde vergoeding betaalt, verlaagt u het risico voor uw dropshipping-bedrijf en is het aan de beïnvloeder om de verkoop om te zetten. Bovendien krijg je een aantal foto’s die je sociale bewijs voor je merk helpen vergroten. Als de influencer echte volgers heeft, kunnen ze mogelijk veel meer geld verdienen als affiliate dan wanneer ze een vast tarief zouden hebben betaald. Zodoende krijgen ze een kans om nog meer geld te verdienen.

 

 • Ontvang gratis berichtgeving in de media : met de gratis HARO- tool kun je je abonneren op een driemaal per dag e-maillijst waar verslaggevers contact met je opnemen om verhalen voor hun artikel te krijgen. Sommigen zijn misschien op zoek naar beïnvloeders in een specifieke niche, anderen zijn misschien op zoek naar productaanbevelingen. Hoe dan ook, als u die retargeting-advertentie uitvoert, kan gratis verkeer naar uw website leiden tot enige verkoop. In plaats van een link naar uw startpagina ‘websitenamehere.com’ toe te voegen, stuurt u deze naar een productverzameling of een specifiek product om een ​​meer gerichte focus te creëren. U kunt nog steeds de naam van uw merk toevoegen als de naam voor de hyperlink.

Conclusie

Daar ga je! We hebben u uitgelegd hoe u een dropshipping-bedrijf kunt beginnen. Door een deel van het advies uit dit artikel in uw eigen online winkel toe te passen, werkt u aan het opbouwen van een online imperium van uzelf. Als je onderweg nog vragen hebt, kun je een reactie achterlaten of op sociaal gebied contact opnemen met het Oberlo-team. En onthoud, de beste manier om te leren hoe u een dropshipping-bedrijf kunt beginnen, is door die eerste stap te nemen om het te bouwen.

 

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format