Ebook maken - DeLaatbusiness

Ebook maken

10 min


68
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een e-boek maken van begin tot einde

 

 

how_to_create_an_ebook-1

Toen ik 11 was, droomde ik ervan om hoofdredacteur te worden in een groot tijdschrift. Ik heb zelfs mijn eerste publicatie, Teen Scene Magazine, samengesteld met gekleurd bouwpapier, garen en diepgaande functiegesprekken met … mijn vader.

Flash vooruit naar vandaag. Ik heb mijn gekleurd bouwpapier en garen ingeruild voor PowerPoint en InDesign. Ik heb mijn vader vervangen door marketingexperts en influencers (op kantoor, dat wil zeggen). En week na week heb ik de voldoening een ebook-maker te zijn.

Maar een e-boek maken kan overweldigend zijn. U moet niet alleen de inhoud schrijven, maar u moet deze ook ontwerpen en opmaken in een professioneel ogend document dat mensen willen downloaden en lezen. Omdat lead generation het belangrijkste doel is voor contentmarketing , vormen e-boeken echter een essentieel onderdeel van een succesvol inbound marketingprogramma.

Klik hier om onze verzameling aanpasbare e-boekjablonen te downloaden.

In dit bericht zullen we je helpen bij het maken van een e-boek door, nou ja, een e-boek te maken. En als je je zorgen maakt over je ontbrekende ontwerpvaardigheden, maak je geen zorgen …

Heb je je gratis ebooksjablonen? Klaar om een ​​e-boek te maken? Geweldig – laten we er naar toe gaan.

Hoe een ebook te maken

 • Kies een onderwerp dat overeenkomt met de behoeften van uw publiek
 • Elk hoofdstuk van je e-boek schetsen
 • Verdeel elk hoofdstuk terwijl je schrijft
 • Ontwerp uw e-boek
 • Gebruik de juiste kleuren
 • Visuals opnemen
 • Markeer citaten of statistieken
 • Plaats geschikte calls-to-action binnen uw e-boek
 • Converteer het naar een PDF
 • Maak een speciale bestemmingspagina voor uw e-boek
 • Promoot uw e-boek en volg het succes

Hoe een ebook te maken

Stap 1: Kies een onderwerp dat aansluit bij de behoeften van uw publiek

Onthoud: het doel van uw e-boek is het genereren van leads voor uw verkoopteam , dus kies een onderwerp dat het een potentiële klant gemakkelijk maakt om van het downloaden van uw e-boek naar een gesprek met uw verkoopteam te gaan .

Dit betekent dat uw ebook niet veel mag afwijken van de onderwerpen die u in uw andere contentmarketingkanalen behandelt. Het is eerder jouw kans om een ​​diepe duik te nemen in een onderwerp dat je tot nu toe slechts licht hebt behandeld, maar iets waarvan je publiek weet dat ze er meer over moeten leren.

Als ik bijvoorbeeld luister naar verkopen en klanten die hier op HubSpot komen, heb ik geleerd dat e-boeken voor gebruik in contentmarketing een enorm obstakel vormen voor ons publiek, die zelf marketeers zijn. Dus als ik niet alleen deze blogpost kan aanbieden, maar ook middelen om het maken van e-boeken gemakkelijker te maken, concentreer ik me op het juiste onderwerp voor het openen van een verkoopgesprek.

Om je creatieve sappen te laten stromen, zijn hier enkele voorbeelden van e-boektitels te overwegen. (Opmerking: Vervang “x” door een geschikt nummer.) U kunt ook onze gratis Blog Topic Generator-tool gebruiken om met meer ideeën te komen. De meeste blogonderwerpen kunnen uitgebreid genoeg worden gemaakt om langer als ebook-onderwerpen te dienen.

 • X Best Practices voor [Insert Industry / Topic]
 • Een inleiding voor [Insert Industry / Topic]
 • X Veelgestelde vragen over [Insert Industry / Topic] Beantwoord
 • X [Plaats industrie / onderwerp] Statistieken voor een betere besluitvorming
 • Leer van de beste: X [voeg industrie / onderwerp toe] Experts delen inzichten

Voor deze blogpost ga ik de PowerPoint-versie van sjabloon twee gebruiken uit onze verzameling van vijf gratis e-boeksjablonen . Via elk gedeelte van dit bericht geef ik een side-by-side van de sjabloondia en hoe ik deze heb aangepast.

Hieronder ziet u mijn aangepaste hoes met mijn verkoopgerelateerde e-bookonderwerp. Raadpleeg de tips in deze blogpost voor hulp bij het schrijven van boeiende titels voor uw e-boeken .

how-to-create-an-ebook-1

Stap 2: schets elk hoofdstuk van uw e-boek

De inleiding van uw e-boek moet zowel de weg vrijmaken voor de inhoud van uw e-boek en de lezer erbij betrekken. Wat gaat u in uw e-boek lezen? Hoe kan de lezer profiteren van het lezen ervan? Voor tips over het schrijven van een effectieve introductie, bekijk dit bericht .

Sommige makers van e-boeken zeggen dat een e-boek simpelweg een serie samengevoegde blogposts is . Hoewel ik het erover eens ben, zou je elk hoofdstuk als een individuele blogpost moeten behandelen, de hoofdstukken van je e-boek zouden ook vloeiend van de ene naar de andere moeten vloeien.

De beste manier om uw e-boek te schetsen is door het te beschouwen als een spoedcursus over het verkooprelevante onderwerp dat u hebt geselecteerd. In mijn voorbeeld van het maken van een e-boek weet ik dat ik moet bespreken hoe:

 • schrijf effectieve kopie
 • ontwerp een ebook
 • optimaliseer e-boeken voor leadgeneratie en promotie

Hoewel mijn voorbeeld enkele hoofdstukken bevat, moet u er rekening mee houden dat uw e-boek niet lang hoeft te zijn. Ik heb één gouden regel voor e-boeklengte: schrijf wat nodig is om uw publiek effectief te informeren over het door u gekozen onderwerp . Als dat vijf pagina’s vergt, geweldig! Als dat 30 pagina’s kost, zo zij het. Verspil gewoon geen woorden, denk eraan dat je een lang e-boek moet schrijven.

Laten we daarmee doorgaan naar het daadwerkelijke exemplaar dat u aan het schrijven bent.

how-to-create-an-ebook-2

Stap 3: Ontleed elk hoofdstuk terwijl je schrijft

Ga schrijven! Hier kun je elk hoofdstuk benaderen zoals je een lange blogpost zou kunnen schrijven – door elk hoofdstuk op te splitsen in kleinere secties of opsommingstekens, zoals te zien is in de onderstaande afbeelding. Dit helpt je om eenvoudig en duidelijk te schrijven, in plaats van geavanceerde taal te gebruiken om elk punt over te brengen. Het is de meest effectieve manier om lezers voor te lichten en hen te helpen het nieuwe materiaal dat u aanbiedt te begrijpen.

Zorg ervoor dat u voor elk hoofdstuk een consistente structuur behoudt. Dit helpt je om natuurlijke overgangen tussen elk hoofdstuk te maken, dus er is een duidelijke voortgang van het ene hoofdstuk naar het volgende (gewoon samen bloggen posten kan je van deze kwaliteit beroven).

Deze praktijken moeten gelden voor al uw andere marketinginspanningen, zoals e-mailmarketing, call-to-actioncreatie en de ontwikkeling van bestemmingspagina’s. “Duidelijkheid overtreft overtuigingskracht,” zoals Dr. Flint McGlaughlin van MECLABS vaak zegt.

Wilt u ervoor zorgen dat u uw e-boek spannend houdt voor lezers? Hier zijn enkele belangrijke tips om in gedachten te houden:

 • Gebruik trefwoorden in de titel die de waarde van uw aanbieding benadrukken. Voorbeelden hiervan zijn bijvoeglijke naamwoorden als ‘geweldig’, ‘geweldig’ of ‘ultiem’.
 • Houd uw indeling consistent, zodat u een mentaal model voor lezers creëert en hun begrip van het materiaal verbetert.
 • Gebruik waar van toepassing opmaak – zoals lijsten met opsommingstekens, vetgedrukte tekst, cursief en lettergrootte – om de ogen van mensen naar uw belangrijkste inhoud te trekken of benadruk bepaalde punten die u wilt dat lezers onthouden.

how-to-create-an-ebook-4

Stap 4: Ontwerp uw e-boek

Onze downloadbare ebook-sjablonen worden zowel in PowerPoint als InDesign aangeboden. In dit voorbeeld laten we u zien hoe u dit in PowerPoint kunt doen, omdat meer mensen toegang hebben tot die software.

U zult merken dat we slechts één “hoofdstukpagina” in de sjabloon hebben (dia drie). Als u extra hoofdstukpagina’s of pagina’s wilt maken, klikt u met de rechtermuisknop op de dia en kiest u Dia dupliceren . Hiermee maakt u een kopie van uw dia en kunt u deze naar de juiste plaats in uw e-boek slepen via de zijbalk of het deel Slide Sorter van PowerPoint. U kunt het vervolgens aanpassen voor volgende hoofdstukken.

how-to-create-an-ebook-5

Stap 5: gebruik de juiste kleuren

Idealiter zouden onze gratis ebooksjablonen op magische wijze overeenkomen met uw merkkleuren. Maar waarschijnlijk niet; dit is waar je je werk echt kunt personaliseren. Omdat e-boeken echter meer onroerend goed voor kleur bieden dan uw logo of website, is het een goed idee om secundaire kleuren te beschouwen binnen het kleurenpalet van uw merk. Ebooks zijn waar dit kleurenschema echt kan schijnen.

Lees deze blogpost als u wilt weten hoe u de kleuren van uw merk aan PowerPoint kunt toevoegen . Op die manier kunt u het kleurenschema in onze e-boekjablonen aanpassen aan uw merk!

Stap 6: Visuals opnemen

Afbeeldingen en afbeeldingen in e-boeken zijn moeilijk te krijgen. De sleutel om ze goed te laten passen is om ze te zien als een aanvulling op je schrijven. Of u ze nu toevoegt tijdens of na het schrijven van de kopie van uw e-boek, uw afbeeldingen moeten dienen om een ​​belangrijk punt dat u aan het maken bent te markeren of de betekenis van een concept deconstrueren op een gemakkelijk te begrijpen, visuele manier.

Afbeeldingen zouden er niet alleen moeten zijn om het ebook gemakkelijk te maken voor de ogen. Integendeel, ze moeten worden gebruikt om het begrip van de lezer van het materiaal dat je bedekken te vergroten. Als u hulp nodig heeft bij het verzamelen van visuals, hebben we drie sets gratis stockfoto’s die u onderweg kunnen helpen:

En als u een data-zwaar e-boek samenstelt, wilt u misschien ons gratis ebook voor gegevensvisualisatie downloaden voor tips over het ontwerpen van overtuigende grafieken en diagrammen voor uw inhoud.

how-to-create-an-ebook-6

Stap 7: Markeer citaten of statistieken

Een andere manier om uw e-boek te verbeteren, is door citaten of statistieken in uw ontwerp te markeren. Zorg ervoor dat de quote of stat die u gebruikt, echt waarde toevoegt aan de inhoud.

Of je nu een quote benadrukt of een visual toevoegt, bewaar al je content binnen dezelfde marges. Als uw exemplaar consistent 1 inch ingesprongen is op uw pagina van zowel de linker- als de rechterkant, houdt u uw ontworpen elementen uitgelijnd op dezelfde afstand.

how-to-create-an-ebook-6-1

Stap 8: Plaats passende calls-to-action in uw e-boek

Nu uw inhoud is geschreven en ontworpen, is het tijd om deze te optimaliseren voor leadgeneratie, reconversie en promotie.

Denk na over hoe u hier bent gekomen: u hebt op een call-to-action (CTA) geklikt in een e-mail, op een post op sociale media of ergens anders. Een CTA is een koppeling of visueel object dat de bezoeker ertoe aanzet te klikken en aan te komen op een bestemmingspagina waardoor ze verder worden betrokken bij uw bedrijf. Omdat uw e-boeklezers waarschijnlijk zijn omgezet in leads om in de eerste plaats uw e-boek te bemachtigen (meer hierover in stap 2 hieronder), gebruikt u de CTA’s in uw e-boek om uw lezers opnieuw te genereren en ze verder in uw marketingtrechter te zetten .

Een CTA kan bijvoorbeeld leiden tot een andere aanbieding, de registratiepagina van uw jaarlijkse conferentie of zelfs een productpagina. Afhankelijk van wat deze volgende actie is, kunnen CTA’s een inline rechthoek of een volledige pagina zijn die de volgende aanbieding plaagt (zie beide afbeeldingen hieronder).

Als u de CTA in uw e-boek (of een afbeelding of tekst in uw e-boek) aan uw bestemmings-URL wilt koppelen , gaat u naar Invoegen >> Hyperlinkin PowerPoint.

how-to-create-an-ebook-8-1

how-to-create-an-ebook-10

We hebben zelfs 50 aanpasbare call-to-actions ontworpen in PowerPoint die u kunt downloaden en gebruiken in uw e-boeken. Je kunt ze hier pakken .

We hebben nu geen speciale CTA-sjabldia in de PowerPoint-e-boeksjablonen die u kunt aanpassen … maar het is nog steeds eenvoudig! Het enige wat u hoeft te doen, is dia vier dupliceren (de kop- / subkopschuif) en naar wens aanpassen of afbeeldingen toevoegen. U kunt ook naar Insert >> New Slide gaan en vanaf daar verder werken.

Stap 9: converteer het naar een PDF

Als u klaar bent met het schrijven van uw e-boek – CTA’s en alles – is het tijd om het naar het juiste bestandstype te converteren, zodat het van u naar de ontvanger kan worden overgebracht.

Als u uw e-boek naar een PDF wilt converteren, klikt u op Bestand >> Opslaan als in de e-mailsjabloon die u hebt geopend. Selecteer onder Bestandsindeling PDF en selecteer een bestemming op uw computer voor dit nieuwe bestand.

Waarom kan je niet gewoon wat je hebt op een landingspagina plakken en ermee klaar zijn? Word-documenten, PowerPoints en vergelijkbare sjablonen zijn perfect voor het maken van uw e-boek, maar niet voor het leveren ervan. Omdat deze sjablonen kunnen worden bewerkt, is de inhoud van uw e-boek te gemakkelijk beschadigd, vervormd of zelfs verloren gegaan wanneer u van uw computer naar uw toekomstige leads gaat. Dat is waar PDF’s binnenkomen.

Je hebt deze letters eerder aan het einde van bestanden gezien. Afkorting van Portable Document Format, bevriest het .PDF-bestandstype je e-boek in feite, zodat het duidelijk op elk apparaat kan worden weergegeven. Een populair alternatief voor PDF’s is het .EPUB-bestandstype. Bekijk hier een vergelijking van EPUB met PDF .

Stap 10: maak een speciale bestemmingspagina voor uw e-boek

Uw e-boek moet beschikbaar zijn om te downloaden via een landingspagina op uw site. Een landingspagina is een webpagina die uw aanbieding promoot / beschrijft en biedt een formulier dat bezoekers moeten invullen met hun contactgegevens om toegang te krijgen tot uw e-boek. Op deze manier kunt u uw bezoekers omzetten in zakelijke leads die uw verkoopteam uiteindelijk kan opvolgen.

U hebt bijvoorbeeld deze bestemmingspagina doorlopen om toegang te krijgen tot deze e-boeksjabloon. Download dit gratis e-boek voor meer informatie over het optimaliseren van uw bestemmingspagina’s voor conversie .

how-to-create-an-ebook-9-1

Hand hand hand hand4040 details details details details details details details hand hand 3 details hand 3 details details 3 hand404040 3 3 3 hand 3 3 3 3 3 hand hand 3 3 3 hand 3 3 details 340 3 3 3 3 3 3

Zodra uw bestemmingspagina volledig is ingesteld, kunt u die bestemmings-URL gebruiken om uw e-boek in al uw marketingkanalen te promoten. Hier zijn vijf manieren om dit te doen:

 • Hand40 3 details details 3 hand40 details 3 hand hand hand details 3 hand40 hand details40 hand details 3 hand details 3 details hand details 3 details hand details 3 hand details40 hand hand details 3 details 3 3 U kunt bijvoorbeeld een CTA of een link naar de bestemmingspagina van uw aanbieding weergeven op uw hulpbronnenpagina of zelfs op uw startpagina.
 • Hand404040 details details details details hand 3 details 3 hand 3 hand40 hand details 3 details details details details hand 3 hand hand 3 3 details details 3 hand hand details 3 details 3 3 3 3 3 3 3 Overweeg bijvoorbeeld om een ​​uittreksel van uw e-boek als een blogpost te publiceren. Of schrijf een apart blogartikel over hetzelfde onderwerp als uw e-boek en voeg er aan het einde van uw bericht een link naar toe met een call-to-action om lezers aan te moedigen om te blijven leren. (Opmerking: deze blogpost is het perfecte voorbeeld van hoe je een aanbieding kunt promoten die je met een blogbericht hebt gemaakt.)
 • Stuur een gesegmenteerde e-mail naar contacten die hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in het ontvangen van aanbiedingen van uw bedrijf.
 • Maak gebruik van betaalde reclame- en co-marketingpartnerships die u zullen helpen uw e-boek naar een nieuw publiek te promoten.
 • Publiceer berichten op sociale media met een link naar uw e-boek. U kunt ook sociale shares verhogen door in uw e-boek knoppen voor delen van sociale media te maken, zoals de knoppen rechtsonder in dit e-boek. Hier is een blogbericht waarin wordt uitgelegd hoe u ze kunt linken .

Nadat uw inhoud is gelanceerd en gepromoot binnen uw marketingkanalen, wilt u ook dat marketinganalyses worden gebruikt om het succes van uw live product te meten.

U moet bijvoorbeeld een analyse van bestemmingspagina’s hebben die u inzicht geeft in hoeveel mensen uw e-boek hebben gedownload en omgezet in leads, en closed-loop-analyses die laten zien hoeveel van deze mensen uiteindelijk zijn omgezet in kansen en klanten voor uw bedrijf. Meer informatie via de app Bestemmingspagina’s van HubSpot .

En daarmee hebben we een e-boek gebouwd, mensen! Je kunt hier de verpakte versie van het voorbeeld bekijken dat ik via dit bericht heb gebouwd:

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format