facebook advertising voor ecommerce - DeLaatbusiness

facebook advertising voor ecommerce

35 min


92

Waarom Facebook-advertenties gebruiken voor uw e-commerce bedrijf

facebook advertising voor ecommerce

(facebook advertising voor ecommerce). Stelt u zich eens een leven voor waarin u één keer per week uw Facebook-rapporten nonchalant bekijkt met uw vrijdagochtendkoffie. Je glimlacht om het positieve rendement en de extra winst die ze tijdens de week voor je bedrijf hebben verdiend, en voordat je je koffie hebt voltooid, heb je de nodige aanpassingen gedaan aan je advertentiebudget, campagnes en strategie. U zet uw koffie neer, sluit uw advertentiemanager en gaat verder met belangrijkere taken: bedrijfsontwikkeling, nieuwe partnerschappen opsporen en de bedrijfsactiviteiten en veel bewegende delen van uw e-commercebedrijf beheren.

Het doel van deze gids is om die levensstijl aan jou te bieden.

Zelfs als je nog nooit een Facebook-advertentie hebt aangeraakt, of als je je hand hebt geprobeerd en deze op de plank hebt gelegd voor wanneer je “meer tijd” had, zal deze gids je stap voor stap door de tools en systemen leiden u moet een op maat gemaakte en geautomatiseerde machine voor Facebook-advertenties hebben die uw e-commercebedrijf van brandstof voorziet.

Het begint eerst met een goed begrip van waarom Facebook en e-commerce zo compatibel zijn, vordert in de technische opzet en implementatie en eindigt met de strategie en trechters die nodig zijn om verkoop op lange termijn te stimuleren.

De unieke waardepropositie van Facebook

Facebook is een plek waar we contact maken met familie en vrienden, en – hoe graag we het ook anders zouden zeggen – om een ​​leuke afleiding te krijgen. In tegenstelling tot zoveel andere advertentieplatforms (zoals AdWords) gaat Facebook niet over het afhandelen van de vraag, maar over het genereren van de vraag.

Op Facebook genereren bedrijven nieuwsgierigheid, interesse en – uiteindelijk – de verkoop van hun product. De meeste mensen in de app ‘zoeken’ niet naar een product dat meer waarde toevoegt aan hun leven; ze zijn op zoek naar die volgende grappige of emotionele statusupdate.

Voor u als Facebook-eigenaar van e-commerce is Facebook uw theater om uw product aan de wereld te tonen. Het is een kans om de extra waarde die je kunt brengen in iemands leven te laten zien. Het is een plek waar u opnieuw kunt verbinden met eerdere klanten en een locatie waar u nieuwe relaties kunt aangaan met mensen die uw bedrijf anders nooit zouden hebben gezien.

Facebook en e-commerce: torenhoge groei

In 2015 bedroeg de wereldwijde verkoop van e-commerce in de detailhandel 1,55 biljoen US-dollar en wordt verwacht dat deze in 2019 zal groeien tot 3,4 biljoen Amerikaanse dollars.

facebook advertising voor ecommerce

Alleen al in de VS is e-commerce volgens de US Census met 12% gegroeid in alleen Q2 van 2016 alleen al en meer dan 24% in de afgelopen 2 jaar. Met andere woorden: het vertoont geen tekenen van vertraging.

Combineer dat met Facebook’s Q3 2016-resultaten: 1,79 miljard maandelijkse actieve gebruikers en bijna 1,2 miljard dagelijkse actieve gebruikers, en je kunt de gelijktijdige trend van explosieve groei beginnen te zien.

facebook advertising voor ecommerce

Er zijn meer mensen op Facebook dan 100 jaar geleden (bron: het Facebook-profiel van Mark Zuckerberg).

Dus hoewel de groei van zowel e-commerce als Facebook onmiskenbaar is, is de echte vraag: hoe kun je deze twee platforms met elkaar verbinden en je bedrijf laten groeien?

In de volgende hoofdstukken vindt u het antwoord op die vraag.

Inhoudsopgave

Uw Facebook Advertising-account instellen

facebook advertising voor ecommerce

Voordat we ingaan op advertentietypen, strategieën en trechters, moeten we eerst de essentiële zaken behandelen: uw account instellen. Veel van degenen die hun inspanningen voor Facebook Advertising opgeven, doen dit omdat ze hun basis verkeerd instellen of te veel overweldigd raken door de talloze opties van Facebook. Dus eerst de dingen eerst …

Wat is Business Manager en waarom heb ik het nodig?

facebook advertising voor ecommerce

Simpel gezegd: Business Manager is een beheersysteem voor uw advertentieaccounts en advertentiemachtigingen.

Als u van plan bent om ooit meer dan één advertentieaccount te hebben (met andere woorden, meer dan één winkel, merk of bedrijf) of als u een team mensen heeft dat op enig moment toegang tot uw advertentieaccounts nodig heeft, maak een Business Manager-account aan. Ik stel meestal voor dat iedereen door gaat en er zelf een maakt voordat ze aan de slag gaan met Facebook Advertising om eventuele pijnpunten op de weg te verwijderen.

Het enige nadeel van Business Manager is dat als je er eenmaal naar overschakelt, er geen weg meer terug is. U heeft niet langer toegang tot uw advertentieaccount vanaf uw persoonlijke Facebook-pagina. U kunt hier echter op elk gewenst moment eenvoudig inloggen bij uw Business Manager om uw pagina’s en advertenties te beheren: https://business.facebook.com/ .

facebook advertising voor ecommerce

Ongeacht de overstap, zelfs als u uw persoonlijke advertentieaccount blijft gebruiken, ziet u nog steeds dezelfde twee opties voor advertentiebeheer en het maken van advertenties: Advertentiebeheer en Power Editor.

Ads Manager en Power Editor

Ads Manager en Power Editor zijn twee zijden van dezelfde medaille; het zijn de platforms voor het maken van advertenties van Facebook. Ze zijn het afgelopen jaar zo vergelijkbaar geworden dat het bijna lijkt dat ze op een gegeven moment in elkaar zullen versmelten. Desalniettemin, om het duidelijk te houden, kunt u een van deze platforms gebruiken om uw advertentiedoelen te bereiken.

Als je het standaard Facebook-systeem gaat gebruiken, raad ik aan om Ads Manager te gebruiken omdat het gebruiksvriendelijker is dan Power Editor. Zodra je er een paar campagnes mee hebt gemaakt, ga je naar Power Editor om te kijken of je daar de voorkeur aan geeft.

facebook advertising voor ecommerce

Power Editor heeft drie duidelijke voordelen:

 1. Campagne-import – voor mensen met meerdere e-commerce winkels, hiermee kunt u meerdere campagnes importeren (bijv. Honderden advertenties).
 2. Nieuwe functies worden altijd eerst vrijgegeven in Power Editor – dit kan u een concurrentievoordeel geven voor nieuwe advertentietypen of targetingopties.
 3. Handmatig een concept opslaan – In Advertentiebeheer kunt u niet kiezen voor “Opslaan als ontwerp”. Facebook slaat dit automatisch voor je op, maar ik heb in het verleden problemen gehad waarbij dit ‘automatisch opgeslagen’ concept nergens te vinden was.

Af en toe kunnen deze platforms overweldigend worden door informatie en technische details  en rapportage kan zijn eigen gedoe zijn – maar we zullen later in de gids meer in oplossingen duiken.

Laten we in de tussentijd verdergaan met wat misschien wel het meest potentiële Facebook-voorbehoud is: de Facebook Pixel.

De Facebook Pixel

facebook advertising voor ecommerce

De Facebook Pixel is een codefragment dat u in uw winkel plaatst en waarmee u bezoekers naar de website van uw winkel kunt volgen en targeten. Hiermee kunt u verschillende doelgroepen maken op basis van specifieke acties van bezoekers van uw site. Wilt u een publiek van al diegenen die het afrekenen hebben gestart, maar niet zijn voltooid? Geen probleem. Wat dacht u van een zeer gerichte doelgroep van mensen die uw site de afgelopen dagen meerdere keren hebben bezocht? Ja, je hebt het. Ik zal meer duiken in het publiek in hoofdstuk 4 en hoofdstuk 5, maar laten we nu het essentiële doen: installeer het.

Hoe je Facebook Pixel te installeren

Ga naar je Facebook Pixel-tabblad in Advertentiebeheer .

facebook advertising voor ecommerce

Belangrijke opmerking: er kan slechts één pixel per advertentieaccount zijn! Dit is nieuw.

 1. Klik op Pixel maken (als je al een Pixel hebt, zie je de knop ‘Pixel maken’ niet).
 2. Voer een naam in voor uw pixel. Aangezien er slechts één pixel per advertentieaccount is, kiest u een naam die uw bedrijf vertegenwoordigt.
 3. Controleer of u het vakje hebt aangevinkt om de voorwaarden te accepteren.
 4. Uw Facebook Pixel kan meerdere gebeurtenissen volgen met kleine wijzigingen van de code (meer hierover in een seconde).

Dit is je Pixel-code:

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1133/3.2.png

Standaard evenementen

Dit is waar dingen een beetje lastig kunnen worden. Er zijn kleine codefragmenten die u aan uw ‘basis’-pixelkode toevoegt om specifieke acties bij te houden.

U wilt dit extra stukje code om te bepalen wanneer mensen bepaalde dingen doen, zoals hun check-out starten, een paar producten bekijken of kopen.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1134/3.3.png

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1135/3.4.png

U wilt de Pixel toevoegen aan alle pagina’s die u wilt bijhouden met deze kleine variaties, ‘Standaardevenementen’ genoemd, waar nodig.

Er zijn 9 soorten standaardevenementen:

 • ViewContent
 • Voeg toe aan winkelmandje
 • InitiateCheckout
 • AddPaymentInfo
 • Aankoop
 • Zoeken
 • AddtoWishlist
 • Lood
 • Voltooi registratie

Maar voordat je ineenkrimpt met de gedachte aan coderen, heb je geluk.

U wilt de Base Pixel-code op elke pagina van uw site, samen met de noodzakelijke standaardevenementen op bepaalde pagina’s. Er is echter geen reden om in paniek te raken: ik ga een lijst maken van de integratietools die betekenen dat je nooit meer een rij code met Facebook Ads zult zien.

De Facebook Pixel installeren met uw Shopify-website

Shopify ondersteunt native de Facebook Pixel samen met 6 van de 9 standaardevenementen: ViewContent, AddToCart, InitiateCheckout, AddPaymentInfo, Purchase en Search.

Ga gewoon naar uw Admin Dashboard -> (1) Instellingen -> (2) Online winkel -> (3) Voorkeuren

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1136/3.5.png

Je ziet het Facebook Pixel-gedeelte en je kunt je Facebook Pixel-ID invoeren.

 

Het kan echt niet veel eenvoudiger worden dan dat, en het is een enorme reden waarom Shopify een van de geprefereerde e-commerceplatforms is.

De Facebook Pixel installeren met WordPress

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1137/3.6.png

Deze plug-in, PixelYourSite, biedt u een eenvoudige integratie zoals Shopify. U installeert eenvoudig de plug-in, voert uw Facebook Pixel-ID in en volgt de opdrachten die de pixelplug-in u biedt.

Het is een betaalde plug-in, maar wees niet gefrustreerd: AdEspresso brengt zeer binnenkort een gratis pixel-invoegtoepassing uit die met de Facebook Pixel alles kan doen – en nog veel meer! Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste aan de slag te gaan bij de lancering.

De Facebook-pixel handmatig installeren

Je kunt het beste wedden om hier een ontwikkelaar in te huren, want je moet de Pixel-code en de “standaardgebeurtenis” -variaties tussen de <head> en </ head> tag van elke pagina van je website plaatsen terwijl je de “Standard” wijzigt Evenement “afhankelijk van welke pagina het is (Checkout-pagina, Purchase completed-pagina, Home-pagina, etc.). Dit kan veel werk zijn voor iedereen die niet bekend is met codering.

Hoe te controleren of de Facebook Pixel werkt

Als u wilt controleren of uw Facebook Pixel werkt, downloadt u de gratis Google Chrome-extensie Pixel Helper.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1138/3.7.png

Hoe zit het met de “Facebook” Shopify Shop?

Als u geen website hebt en alleen verkoopt op uw Facebook-pagina, hebt u enkele beperkingen: u kunt ALLEEN fysieke producten verkopen, Shopify-betalingen moeten worden gebruikt en deze moet in dezelfde valuta zijn als de gebruiker (land specifiek).

Raadpleeg hoofdstuk 7 over dynamische advertenties voor manieren om de Facebook Shopify-integratie te gebruiken.

Op dit punt wil je waarschijnlijk in bepaalde advertentietypen en creativiteit duiken, dus laten we je gaan verdiepen in je opties. Je bent waarschijnlijk enthousiast om alle visuele media en advertentietypen te zien die je kunt gebruiken, maar je kunt ze nog niet maken. Lees na het lezen over de advertentietypen Hoofdstuk 5 en Hoofdstuk 6 om ervoor te zorgen dat u uw targeting beperkt.

Facebook-advertentietypen voor uw e-commerce winkel

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1234/Fb_Ads_Guide_Chapter_Image4.jpg

In dit hoofdstuk bespreken we de belangrijkste advertentietypen die u kunt gebruiken voor uw e-commerce winkel. Hoewel de soorten Facebook-advertentiesoverweldigend kunnen worden, kunt u zich concentreren op deze 8 typen voor uw e-commerce winkel.

 • Domeinadvertenties
 • Multi-product advertenties (carrousel advertenties)
 • Bied advertenties aan
 • Videoadvertenties
 • Lead-advertenties
 • Canvas
 • Sponsored Mentions
 • Dynamische advertenties (voorheen dynamische productadvertenties)

Als u verschillende advertentie- en plaatsingstypen wilt zien, moet u de Facebook Ad Gallery bekijken.

Moet u uw berichten “versterken”?

De meeste e-commerce-eigenaars die voor het eerst op zoek zijn naar reclame, moeten een bestaande post opvoeren. Dit is het meest eenvoudige type advertentie: u adverteert een bestaande organische post op uw Facebook-pagina.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1139/4.1.png

Hoewel het in eerste instantie misschien effectief lijkt, zijn er enkele problemen met het verbeteren van berichten in het standaardsysteem van Facebook:

 • Je moet “handmatig” Boost raken – tijd nodig hebben.
 • U kunt de optimalisatie van de advertentie niet controleren. Al uw budget kan gaan naar “engagement” waar mensen gewoon “Like” raken zonder naar uw post te gaan, waardoor uw Boost een verspilling van geld is
 • U hebt zeer beperkte targetingvaardigheden: u kunt alleen demografische gegevens kiezen voor targeting en interesses.

Let op, het stimuleren van berichten was best interessant voor Facebook Live Video. Je kunt het niet verbeteren als het live is, maar nadat het is opgenomen / geüpload, kun je het een boost geven.

Wanneer ik het interne systeem van Facebook gebruik voor Boost, is mijn aanbeveling om de “Boost” te beschouwen als een hulpmiddel voor interactie met je bestaande paginaventilators.

Dit werkt om twee redenen: a) het is uw bestaande doelgroep, en het is een manier om hen eraan te herinneren dat u er nog bent (voor upsellen) en b) u kunt testen om te zien welk type inhoud uw publiek het meest bevalt. Dergelijke betrokkenheid kan worden gebruikt als een methode voor marktonderzoek om later meer gevorderde reclamecampagnes van brandstof te voorzien.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1140/4.2.png

Als u de beperkte targeting vindt – samen met de handmatige knop die duwen – tijdrovend is, maakt onze software geautomatiseerde “Boosts” mogelijk. “Dit betekent dat je meer geavanceerde targeting kunt instellen (Hoofdstukken 5 en Hoofdstukken 6), kies welk soort berichten een automatische boost krijgt en ontspan: controleer het eens per week om er zeker van te zijn dat alles goed werkt.

Domeinadvertenties (klikken naar website)

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1143/4.3.png

Dit is een advertentie voor een desktop of een rechter kolom. Deze worden ook wel ‘domeinadvertenties’ of ‘advertenties voor paginapostkoppelingen’ genoemd, maar het enige dat u moet weten, is dat het om een ​​enkele beeldadvertentie gaat, met een optionele tekstbeschrijving hierboven en een linkbeschrijving die links bevat naar uw website.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1144/4.4.png

Dit is de meest gebruikte advertentie-indeling op Facebook, en met een goede reden: het werkt. Met uw Facebook Pixel correct geïnstalleerd op uw site, kan elke bezoeker die klikt, later worden ingelogd en opnieuw worden getarget op Facebook.

Eerder was er een strikte regel dat niet meer dan 20% van uw afbeelding tekst kon bevatten. Hoewel deze regel niet langer officieel is, kunt u toch bestraft worden (door beperking van uw bereik), mocht u het vullen met te veel tekst. Hier is een voorbeeld-e-mail die ik van Facebook heb ontvangen van een bijna stiekeme opname van te veel tekst:

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1145/4.5.png

Multi-product advertenties (carrousel advertenties)

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1146/4.6.png

Multi-productadvertenties zijn in 2015 uitgerold en een ding is duidelijk: het is geweldig om te zien voor welk product uw potentiële klanten het meest zijn geïnteresseerd.

Facebook kan uw advertentie automatisch optimaliseren om ervoor te zorgen dat uw “meest aangeklikte” afbeelding eerst wordt weergegeven, waardoor de kans groter wordt dat Facebook-gebruikers uw site bezoeken nadat ze deze hebben gezien.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1147/4.7.png

Door uw prospects een breed scala aan producten te geven, is er ook een grotere kans dat zij een product bezoeken en vinden dat aan hun behoeften voldoet.

Bied advertenties aan

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1148/4.8.png

Aanbieding-advertenties zijn een snelle en nuttige tool om mensen te targeten die bekend zijn met uw merk, zoals Page Fans en eerdere bezoekers van de website.

Hoewel deze in vorm vergelijkbaar is met standaardadvertenties, biedt een aanbiedingsadvertentie in plaats van mensen alleen naar uw website te sturen twee opties voor mensen die klikken om te ontvangen:

 1. een kortingscode met een vervaldatum (online)
 2. een streepjescode die ze kunnen gebruiken als je een pop-upwinkel hebt voor je anders online winkel (in de winkel)

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1149/4.9.png

In het bovenstaande voorbeeld stuurde Wool & Prince een aanbieding op Facebook voor 1) een speciale gebeurtenis (Cyber ​​Monday) en 2) een kortingsboncode die alleen op die dag kon worden ingewisseld.
Het gevoel van urgentie in combinatie met de korting is wat “aanbieding” -advertenties zo uniek maakt voor flash- of kortetermijnverkopen.

Videoadvertenties

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1150/4.10.png

Bekijk deze video op: https://www.facebook.com/originalgrain/videos/1099367370126469/

Videoadvertenties zijn geweldig voor zowel naamsbekendheid als retargeting. Van degenen die je video bekijken, kun je ze retarget met andere advertenties op basis van de duur van de video die ze hebben bekeken. In hoofdstuk 6 zullen we daar meer over vertellen.

Het lijkt misschien intimiderend, maar zelfs een uiterst eenvoudige video kan je resultaten achterhalen.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1151/4.11.png

Lead-advertenties

Met Lead Ads kunt u informatie van de gebruiker verzamelen zonder dat deze Facebook hoeft te verlaten. Facebook zal ook automatisch alle informatie invullen die het kan, inclusief de naam, het e-mailadres of telefoonnummer van een gebruiker, zodat de gebruiker dat niet hoeft te doen.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1152/4.12.png

Het ziet eruit als een normale standaardadvertentie, behalve wanneer u erop klikt.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1153/4.13.png

Zodra “Submit” is geslagen, heb je nu een lead prospect. Binnen Facebook moet je dit handmatig downloaden en vervolgens uploaden naar je CRM. Maar met synchronisatie van leadadvertenties kunt u deze zo laten synchroniseren met uw CRM naar keuze en onmiddellijk opvolgen met een e-mail naar hun inbox.

Om een ​​hoofdadvertentie te maken, kiest u eenvoudig de optie “Leadgeneratie” als uw doel in Ads Manager of Power Editor.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1154/4.14.png

Canvasadvertenties

Canvas is een interactieve advertentie. Als je met ‘3D Images’ van Facebook hebt gespeeld, raak je de arena aan die Facebook hier nastreeft.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1155/4.15.png

Als u een videovoorbeeld (zoals een interactieve advertentie) wilt bekijken, bekijkt u dit:

Een ander goed voorbeeld is te vinden hier .

Als u een canvas wilt maken, moet u naar de pagina gaan waarvoor het canvas is gemaakt.

Om duidelijkheid te scheppen, is het maken van Canvas zelf niet in Ads Manager.

 1. Klik op Publishing Tools op uw pagina.
 2. Klik op Canvas.
 3. Maak je canvas.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1156/4.16.png

Nadat het canvas is gemaakt, krijgt u een unieke link. U kopieert deze link vervolgens en gaat vervolgens naar uw Advertentiebeheer.

Eenmaal in Advertentiebeheer:

 1. Maak of bewerk Clicks naar website of websiteconversies als doelstelling voor uw campagne.
 2. Voeg de Canvas-URL in het veld ‘URL invoeren om te promoten’ in.
 3. Gefeliciteerd, je hebt een Canvas-advertentie.

 

Dynamische advertenties

De dynamische productadvertenties van Facebook bieden een manier om advertenties voor één of meerdere producten te laten zien aan mensen die uw website hebben bezocht. Op basis van het gedrag van de bezoeker, kunt u verschillende advertenties weergeven aan verschillende groepen mensen op basis van datgene waarin ze geïnteresseerd zijn.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1157/4.17.jpg

AFBEELDINGSBRON: FACEBOOK

Bekeken inhoud: nadat klanten een productpagina op uw website hebben bezocht, kunt u ze hetzelfde product laten zien via een Facebook-advertentie.

Voeg toe aan winkelwagen: Verlating van winkelwagen gebeurt maar al te vaak in e-commerce. Facebook-advertenties kunnen worden gebruikt om shoppers te tonen die ze hebben toegevoegd aan hun winkelwagentje, maar die ze nog niet hebben gekocht. Deze advertentie kan de laatste stap naar de verkoop bieden.

Aankoop van producten: de verkoop houdt niet op na de eerste verkoop. Zodra de klant heeft gekocht, dien je advertenties voor gerelateerde producten, nieuwkomers en al het andere dat bij hun smaak past.

Dynamische advertenties zijn uitsluitend gebaseerd op de gegevens die van uw website zijn verzameld, waardoor ze een krachtige manier zijn om contact te leggen met klanten, de ervaring te personaliseren met producten die ze echt willen zien.

Met een meer gepersonaliseerde ervaring voor uw klant verhoogt u de conversiekansen en bespaart u uzelf honderden uren aan advertentie-instellingen.

Branded Content (Sponsored Mentions)

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1158/4.18.png

AFBEELDINGSBRON: FACEBOOK

Als je ooit hebt gezien dat een bedrijf een ‘met’-tag toepast, heb je getargete merkinhoud (of gesponsorde vermeldingen) in actie. Dit is in wezen een samenwerking met een ander ecommerce-merk of een ‘influencer’ met complementaire producten.

Om een ​​gesponsorde advertentieadvertentie te maken, gaat u naar uw pagina (niet naar uw Advertentiebeheer) en zoekt u naar de handshake:

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1159/4.19.png

AFBEELDINGSBRON: FACEBOOK

Een groot voordeel van dit advertentietype is dat zowel u als het merk waarmee u samenwerkt, de resultaten van de advertentie-inspanning kunnen zien.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1160/4.20.png

Ga voor meer informatie over het beleid van Facebook over dit soort inhoud naar hier .

Laten we nu met alle advertentietypen in de hand kiezen wie het doelwit is en hoe u dit effectief kunt doen.

Richten op nieuwe doelgroepen

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1235/Fb_Ads_Guide_Chapter_Image5.jpg

Ons coaching- en campagnebeoordelingsteam bij AdEspresso geeft deze analogie doorgaans aan ecommerce-adverteerders die net beginnen:

Wanneer je iemand ontmoet die je leuk vindt aan een bar, vraag je ze dan om meteen met je te trouwen? Nee. Je drinkt eerst wat met ze, en als het goed lijkt te gaan, begin je met daten.

Wij zijn geen datinge strategen, maar deze analogie raakt de juiste tekens voor elektronische handel. Als je een volledig nieuw publiek target en hoopt op een onmiddellijke verkoop, voel je je in de steek gelaten, afgewezen en vertrokken met de rekening. Soms werkt het, maar het is vaak een schot in het donker.

Voor duurdere producten is het een nog onrealistischer verwachting. Hoe meer investering de klant nodig heeft, des te meer “aanknopingspunten” u in de relatie nodig zult hebben. Gelukkig stelt de retargeting-optie van Facebook je in staat om de relatie via verschillende media te laten verlopen. Voordat u begint, moet u natuurlijk iemand helemaal nieuw benaderen. Dat is waar we ons in dit hoofdstuk op zullen richten.

Moet u zich richten op brede of specifieke nieuwe doelgroepen?

Breed: ook bekend als ‘of’ targeting, het target alle kenmerken die u voor het publiek selecteert. Dus als u wilt dat een sportfan uw product koopt, is uw selectie “baseball” of “voetbal” of “basketbal.” Het publiek wordt groter naarmate u meer interesseert.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1161/5.1.pngSpecifiek: ook bekend als ‘en’ targeting. Kies in het gedeelte ‘Gedetailleerde targeting’ van uw advertentiesets ‘Smalle targeting’ en ‘Beperken verder’ om aanvullende parameters toe te voegen. Het publiek wordt kleiner naarmate je meer interesses toevoegt.

We raden een minimale doelgroepgrootte van 10.000 personen of meer aan.

Als u van plan bent om A / B-tests uit te voeren (ook wel split testen genoemd) om te zien welk beeld of waardepropositie het meest resoneert, hebben we een publiek van 100.000 of meer aanbevolen.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1162/5.2.png

In de bovenstaande afbeelding kun je zien dat het publiek te smal is. Het komt op minder dan 1000 mensen totaal, wat betekent dat we ons advertentiebudget binnen een paar dagen zullen doorbreken.

Op interesses gebaseerde targeting

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1163/5.3.png

Met interesses kunt u mensen targeten die specifiek geïnteresseerd zijn in een onderwerp (of Facebook-pagina) met betrekking tot uw product. U kunt bijvoorbeeld mensen targeten die geïnteresseerd zijn in uw concurrenten of uw bredere marktsegment, of tijdschriften en blogs die uw markt bestrijken.

Nauwkeurige interesses: met nauwkeurige interessetargeting kunt u uw doelgroep targeten op basis van hun profielinformatie. Dit omvat hun voorkeuren en interesses, apps die ze gebruiken, pagina’s die ze leuk vinden en meer (je kunt zelfs de fans van je concurrenten targeten!). Begin met het typen van een interesse en een lijst met opties verschijnt. U kunt ook op ‘bladeren’ klikken om een ​​aantal algemene categorieën te bekijken die door Facebook worden voorgesteld. Zodra je wat interesses hebt toegevoegd, zal Facebook ook vergelijkbare interesses aanbevelen. Als u meer dan één interesse toevoegt, worden mensen getarget met ten minste één daarvan, zodat u uw bereik breder maakt.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1164/5.4.png

Met AdEspresso laten we u de uitsplitsing naar interesse zien als u “of” targeting gebruikt (gericht op alle interesses, niet op een overeenkomende combinatie).

Gedragstargeting

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1165/5.5.png

In tegenstelling tot targeting op interesses, kunt u met gedragingen mensen targeten op koopgeschiedenis, intentie en meer. Deze gegevens zijn verzameld uit de analyse van Facebook van vele factoren in combinatie met externe gegevenssets. U kunt bijvoorbeeld mensen targeten die momenteel op reis zijn of hun volgende reis plannen, wat van onschatbare waarde is als u op de markt voor reisapparatuur en -rugzakken bent. Bekijk ze en kijk of ze kunnen werken voor uw bedrijf.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1166/5.6.png

U kunt zelfs mensen targeten die in de afgelopen 90 dagen betalingen met Facebook hebben gedaan, en daarom waarschijnlijk eerder in uw Facebook-winkel kopen.

Lees voor meer informatie onze blogpost die veel gedetailleerder ingaat op gedragsgericht adverteren .

Demografische en locatiegebaseerde targeting

De eerste set opties om je publiek te verfijnen is vrij eenvoudig: demografische basisinformatie.

Locatie: van land tot postcode, zowel grote merken als lokale winkels kunnen hun potentiële klanten targeten.

Leeftijd: wil je een beroep doen op tieners, jonge gezinnen of gepensioneerden? Je hebt de flexibiliteit om elke leeftijdscategorie te kiezen.

Geslacht: doelgerichte geslachten. Nu Facebook meer dan 50 genderopties biedt, is dit voor sommige bedrijven veel nuttiger dan andere advertentieplatforms.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1167/5.7.png

Facebook heeft deze opties onlangs verbeterd, waardoor je veel gedetailleerder bent over wie je advertenties te zien krijgt. Als u op de knop ‘Meer demografische gegevens’ klikt, krijgt u een breed scala aan opties voor elke behoefte.

Klik op een van de targetingonderwerpen in het menu en u kunt uw doelgroep verfijnen op basis van vele opties. U kunt mensen bijvoorbeeld richten op hun politieke opvattingen, levensgebeurtenissen, functietitels, etniciteit, enzovoort.

Houd er bij het gebruik van deze geavanceerde opties altijd rekening mee dat sommige van hen alleen van toepassing zijn op burgers van de Verenigde Staten en mogelijk niet buiten het land werken.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1168/5.8.jpg

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1169/5.9.png

Of het nu land, stad of staat is, denk altijd aan de locatie. De eenvoudigste manier om geld weg te gooien, is door uw product gratis te verzenden zonder locatietargeting.

Retargeting en aangepaste doelgroepen

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1236/Fb_Ads_Guide_Chapter_Image6.jpg

Retargeting is de mogelijkheid om mensen te targeten die eerder contact hebben gehad met uw bedrijf met advertenties.

U kunt de volgende personen targeten als u deze gids hebt gevolgd:

 • Degenen die je eerder hun e-mailadres hebben gegeven
 • Degenen die uw website hebben bezocht
 • Degenen die uw app gebruiken
 • Degenen die zich bezighouden met uw Facebook-berichten of advertenties

De bovenstaande groepen zullen uw “aangepaste” doelgroepen zijn en ze zijn cruciaal voor uw return-on-investment met Facebook Ads.

Aangepaste doelgroepen zijn de manier van Facebook om uw bezoekers aan de online winkel te sorteren, zodat u hen advertenties op maat kunt aanbieden.

U kunt aangepaste doelgroepen nog smaller maken door uitsluitingen te gebruiken (de “en” targeting met suggesties van Hoofdstuk 4, of “exclusief” bepaalde groepen mensen / andere aangepaste doelgroepen). Hoe specifieker u wordt, des te effectiever uw campagne zal zijn.

 

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1170/6.1.png

1. Klantenlijst

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1173/6.2.png

Klantgegevens zoals e-mails en adressen zijn geweldige manieren om te beginnen met het bouwen van uw aangepaste doelgroep. Terwijl u de gegevens in uw online winkel verzamelt, kunt u de informatie naar Facebook uploaden, zodat Facebook herkent wanneer deze klanten het sociale netwerk gebruiken. Zolang ze dezelfde contactgegevens gebruiken op beide platforms, kunt u zeer gerichte advertenties weergeven. Onthoud echter dat je toestemming nodig hebt om hun gegevens te beheren. Upload geen willekeurige lijst met adressen.

2. Verkeer op de website

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1174/6.3.png

Het is hier dat u kunt profiteren van al het nieuwe verkeer dat u heeft binnengebracht met behulp van de technieken in hoofdstuk 5.

U kunt ook de timing van bezoeken van potentiële klanten overwegen. U kunt adverteren voor iedereen die in de afgelopen 180 dagen (maximaal) heeft bezocht – of u kunt selectiever zijn en alleen advertenties weergeven aan bezoekers van de afgelopen 30 dagen, 14 dagen, 7 dagen, enzovoort. Het is aan u!

Als je er echt zin in wilt hebben, kun je zelfs mensen targeten die alleen bepaalde pagina’s bezoeken:

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1175/6.4.png

Of degenen die een bepaald aantal keren binnen een bepaald tijdsbestek hebben bezocht:

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1176/6.5.png

En zelfs de hoeveelheid tijd die iemand op uw website heeft doorgebracht.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1177/6.6.png

3. App-activiteit

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1178/6.7.png

Voor verkopers die een app hebben, kunt u een aangepast publiek maken op basis van mensen die uw app hebben gebruikt. Voor verkopers die de SDK van Shopify gebruiken, is dit enorm!

U kunt bijvoorbeeld mensen targeten die eerder uw app hebben gebruikt, maar de afgelopen maand niet zijn teruggekeerd naar uw app. Of u kunt mensen targeten die een item hebben toegevoegd aan hun winkelwagentje in uw app, maar nooit zijn gaan kopen.

Nadat u uw app bij Facebook heeft geregistreerd, moet u app-evenementen voor iOS of Android instellen om gebruikers te bereiken die specifieke acties ondernemen (‘evenementen’ genoemd) in uw app. Uw app verzendt ‘afspraken’ via de SDK van Facebook.

Er zijn een groot aantal variaties (in totaal 14 evenementen), maar hier zijn enkele algemene activiteitsdoelgroepen van apps die e-commerce-apps gebruiken:

 • Onlangs je app geopend
 • Een artikel toegevoegd aan hun winkelwagen
 • Onlangs een aankoop voltooid
 • Grote aankopen voltooid

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1179/6.8.png

Je kunt ook acties / gebeurtenissen combineren (of niet maken) voor een aantal zeer gedetailleerde app-activiteit aangepaste doelgroepen.

4. Betrokkenheid

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1180/6.9.png

Dit is relatief nieuw (circa september 2016) en is bedoeld voor mensen die zich bezighouden met uw Facebook-pagina’s of advertenties. Momenteel (vanaf november 2016) kun je niet richten op mensen die leuk vinden, reageren of delen … maar we weten hoe snel Facebook beweegt, dus we verwachten dat dit snel zal veranderen!

Hier zijn enkele manieren waarop u kunt targeten op basis van betrokkenheid:

Betrokkenheid van leadadvertenties : als ze uw hoofdadvertentie hebben geopend, maar deze niet hebben voltooid.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1181/6.10.png

Videoweergaves Betrokkenheid – u kunt diegenen targeten die uw videoadvertentie op verschillende duur hebben bekeken.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1182/6.11.png

Canvas Betrokkenheid – u kunt mensen targeten die in uw canvasadvertenties koppelingen hebben geopend of erop hebben geklikt.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1183/6.12.png

Bovendien, en om hoofdstuk 5 en hoofdstuk 6 samen te brengen, kunt u nieuwe doelgroepen maken op basis van alle aangepaste doelgroepen hierboven, genaamd ‘Lookalike Audiences’.

Lookalike Audiences

Hoewel standaard aangepaste doelgroepen handig zijn voor mensen die al interactie met u hebben, kunt u met een vergelijkbaar publiek honderdduizenden gebruikers vinden die u nog niet kennen, maar die waarschijnlijk uw klanten worden.

Het is niet moeilijk om te raden hoe krachtig deze functie kan zijn. U kunt bijvoorbeeld een aangepast publiek maken met 10.000 van uw klanten en een uiterlijk publiek krijgen van 2.000.000 mensen die erg op uw klanten lijken en klaar zijn om getarget te worden.

Het kleinste uiterlijk van het publiek is standaard 1,9 miljoen. U kunt een lookalike publiek maken van:

 • Pagina fans
 • E-maillijsten
 • Huidige / vorige klanten
 • Aangepaste doelgroepen van de website
 • App-activiteit
 • Betrokkenheid (video, app, delen, etc.)
 • Conversies / standaardgebeurtenissen

Het minimale aantal mensen dat je nodig hebt om een ​​uiterlijk publiek te maken is 100. Je zult vaak zien dat Lookalike Audiences veel beter presteren dan je interessetargeting.

Dynamische advertenties – Retargeting op Auto-Pilot

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1237/Fb_Ads_Guide_Chapter_Image7.jpg

Hoewel we in hoofdstuk 4 aanvankelijk raakten aan dynamische advertenties, kost het instellen van deze advertenties veel meer werk dan andere advertentietypen. Om u te helpen bij het maken van uw eerste reeks dynamische advertenties, gaan we stap voor stap in dit hoofdstuk door.

Upload uw productcatalogus naar Facebook

Als u uw eerste dynamische advertentie wilt instellen, moet u de productcatalogus van uw online winkel uploaden naar Facebook.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1185/7.1.png

Een productcatalogus is een gegevensbestand met alle items uit uw winkel die u in uw Facebook-advertenties wilt weergeven.

Klik op ‘Alle tools’ en u vindt ‘Productcatalogi’ onder de kop ‘Assets’.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1186/7.2.png

Selecteer “Nieuwe productcatalogus toevoegen” en klik op “Nieuwe productcatalogus maken” in het vervolgkeuzemenu.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1187/7.3.png

Geef uw productcatalogus een naam – de naam van uw winkel is het beste.

Nadat u op ‘Productcatalogus maken’ hebt geklikt, moet u de productfeed toevoegen zodat vermeldingen automatisch worden gemaakt.

Uw productfeed toont alle producten in uw winkel en u kunt meerdere feeds verder aanpassen. Bijvoorbeeld een productfeed voor items die alleen beschikbaar zijn in bepaalde gebieden of een feed op basis van een specifiek type shopper.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1188/7.4.png

AFBEELDINGSBRON: FACEBOOK

Uw productfeed is een spreadsheet met alle producten en details, meestal in de vorm van CSV-, TSV-, RSS XML- of ATOM XML-bestanden. Als u echter een Shopify-winkel heeft, kunt u de app Facebook Product Feed (door Flexify) gebruiken om het proces eenvoudiger te maken

1. Installeer de app en ontvang uw RSS-feed van uw Shopify Shop.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1189/7.5.png

2. Voeg de RSS-feedkoppeling toe aan het gedeelte “Productfeed” van uw Productcatalogus

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1190/7.6.png

Dit zal een specifieke feed zijn – welk item dan ook dat de persoon die in uw Shopify-winkel is bekeken, krijgt aangeboden.

3. Druk op “Fetch” Feed

Hiermee worden de items uit uw winkel ‘opgehaald’ op basis van uw product-ID en wordt een tijdstip voor synchronisatie ingesteld (de dag is waarschijnlijk het beste).

Als u de Shopify Facebook-app voor productfeeds niet gebruikt, gebruikt u een cloudopslagsite zoals Dropbox of Google Drive .

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1191/7.7.png

Nadat uw productfeed is gesynchroniseerd, gaat u naar ‘Productcatalogi’ en klikt u op ‘Productfeed toevoegen’.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1192/7.8.png

Geef uw productfeed een naam, stel de valuta in en kies voor ‘Periodieke uploads plannen’ of voer een ‘enkele upload’ uit.

Een terugkerende upload werkt uw productfeed bij op basis van de aangebrachte wijzigingen. Een enkele upload betekent dat de informatie statisch blijft en in de toekomst handmatig moet worden gewijzigd.

Selecteer voor deze zelfstudie “Periodieke uploads plannen” en klik op “Volgende”.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1193/7.9.png

Voeg de URL van uw feed toe (de link Google Drive of Dropbox) zodat uw productinformatie op Facebook kan worden geplaatst. U kunt ervoor kiezen om de feed dagelijks of wekelijks bij te werken.

Als u de Flexify-app gebruikt, meldt u zich aan en vindt u de automatisch gegenereerde feed-URL van het product; (het zal de URL zijn die eindigt met .rss).

Als u een cloudopslagaccount zoals Google Drive of Dropbox gebruikt, voegt u de aanmeldingsgegevens toe zodat Facebook automatisch toegang heeft tot het bestand voor de update.

Klik op ‘Uploaden’.

Uw productcatalogus is nu klaar voor gebruik.

Uw eerste dynamische productadvertentie instellen

Als u uw eerste dynamische productadvertentie wilt maken, gaat u naar Ads Manager of Power Editor en kiest u ‘Promoot een productcatalogus’ als het doel van uw campagne.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1194/7.10.png

Zorg ervoor dat u de juiste productcatalogus geselecteerd heeft.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1195/7.11.png

Klik op ‘Campagne maken’ en ga aan de slag.

Nadat u op ‘Maken’ heeft geklikt, bewerkt u uw advertentieset om ervoor te zorgen dat deze de juiste productcatalogus promoot. In onze advertentieset kunt u vervolgens selecteren welke productset u wilt kiezen. Een productset is een filter waarvoor u in uw catalogus wilt dat uw advertenties worden weergegeven.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1196/7.12.png

Als u een productset wilt maken, drukt u gewoon op de knop “+”.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1197/7.13.png

Maak zeer gerichte advertenties met productfilters, waaronder Beschikbaarheid, Merk, Categorie, Producttype en Prijs.

Nadat u uw product een naam hebt gegeven en op ‘Maken’ hebt geklikt, zoekt u naar het gedeelte ‘Doelgroep’.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1198/7.14.png

In het gedeelte ‘Doelgroep’ kiest u de doelgroep op basis van hun gedrag, zoals eerder is besproken: gebruikers die inhoud in uw winkel hebben bekeken, producten aan hun winkelwagentje hebben toegevoegd of daadwerkelijk aankopen hebben gedaan. Deze aangepaste doelgroepen, gemaakt op basis van je Pixel (hoofdstuk 3), zijn wat we in hoofdstuk 6 hebben besproken.

U kunt ook een doelgroep “Upsell” of “Cross-Sell” kiezen, waarmee u kunt specificeren welke productsets u wilt promoten bij klanten die al andere productsets hebben bekeken. Dit is geweldig om die eenmalige klanten om te zetten in terugkerende klanten door producten te presenteren waar ze ook in geïnteresseerd kunnen zijn of om hand in hand te gaan met producten die ze al hebben gekocht.

Dynamische advertentietekst en afbeeldingen

In tegenstelling tot andere Facebook-advertentietypen, vereisen dynamische advertenties het gebruik van speciale zoekwoorden. Dit zijn dezelfde zoekwoorden die u heeft gebruikt voor uw spreadsheet voor productfeeds. Ze worden automatisch getagd voor uw producten als u de app Shopify voor Facebook Product Feed gebruikt.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1199/7.15.png

Door op de knop ‘+’ naast elk veld in uw advertentiemateriaaladvertentie-gedeelte te klikken, kunt u deze ‘automatische’ speciale zoekwoorden toevoegen:

 • Naam
 • Merk
 • Beschrijving
 • Prijs
 • Huidige prijs

Hier is een voorbeeld van ons account:

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1200/7.16.png

Sleutelwoorden zoals “product.name”, “product.brand” en “product.description” samen met de productfoto worden automatisch uit uw productfeed gehaald wanneer de advertentie wordt afgeleverd bij een potentiële klant.

Zodra je het hebt ingesteld op een manier die er natuurlijk uitziet en aangepast is aan de eindgebruiker, klik je op Publiceren.

Gefeliciteerd, u heeft zojuist uw eerste reeks dynamische advertenties gemaakt!

Facebook Shop-integratie en dynamische advertenties

Zoals eerder vermeld, kunt u alleen echte fysieke producten verkopen met uw Facebook Shop-integratie. Bovendien kan het betaalproces alleen binnen Facebook blijven als het in dezelfde valuta is en wordt gedaan met Shopify-betalingen.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1201/7.17.png

Als het op dynamische advertenties aankomt, kiezen velen ervoor klanten van hun Shopify Facebook Shop naar hun website te ‘verwijzen’ om alles bij te houden via hun Facebook Pixel.

Google Tag Manager (GTM) en dynamische advertenties

Als u Google Tag Manager (GTM) voor dynamische advertenties met uw Shopify-website wilt gebruiken, moet u een gegevenslaag in GTM maken en de .liquid-bestanden van de Shopify-sjabloon bewerken. Als dat klinkt als gebrabbel, kun je het beste een ontwikkelaar inhuren of, als je wat ontwikkelgegevens hebt, deze cursusvoltooien voordat je dit probeert.

De ‘luie’ weg naar dynamische advertenties

Als je geen ontwikkelaar hebt en je je niet erg technisch voelt, zijn er apps in de Shopify Shop die dit allemaal voor je doen voor een commissie (10%). Zoek gewoon naar “Dynamische advertenties” in de Shopify App Store, lees de beoordelingen en begrijp dat ze volledige toegang tot uw accountinformatie nodig hebben. Ik steun geen van hen omdat ik ze niet heb gebruikt. Ik geloof dat het de investering waard is om een ​​ontwikkelaar in dienst te nemen, maar ik begrijp dat tijd en financiële beperkingen dit voor jou kunnen beperken.

Budgetteren en een trechter voor Facebook verkopen voor je Shopify-winkel

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1239/Fb_Ads_Guide_Chapter_Image8.jpg

Prijsaanduidingen

Verschillende prijspunten vragen om verschillende trechters. Advertenties die mensen stimuleren die nog nooit van uw winkel hebben gehoord om uw hot tub van $ 500 te kopen, zullen waarschijnlijk niet werken. Tenzij de hot tub gratis is. Of liever gezegd, de “Hoe de beste hot tub voor je huis kiezen” PDF-gids is gratis. Nu zijn we aan het praten.

Met andere woorden, u moet de manier aanpassen waarop u Facebook-advertenties gebruikt, afhankelijk van de prijs en het type producten dat u verkoopt. Er is een aanpassing voor alles, inclusief die grijze gebiedsproducten (zoals supplementen en daten – daarover kun je meer lezen in hoofdstuk 10).

Bieden en budgetten

Facebook’s prijzen voor uw advertenties werken als een veiling: hoe meer mensen strijden om uw doelgroep, hoe hoger de prijs die u moet betalen om ervoor te verschijnen. Automatisch bieden, laten we Facebook het prijspunt voor uw advertentie kiezen, afhankelijk van waar u voor optimaliseert. Wat het bieden van “handleidingen” betreft: tenzij u precies weet hoeveel u bereid bent te betalen voor een bezoek en consistente cijfers hebt voor bezoeken, adviseren wij u ten zeerste dit niet te doen .

Bij AdEspresso adviseren we mensen normaal om te optimaliseren voor “klikken” of “vertoningen” totdat je meer dan 100 conversies hebt. Zodra Facebook aanzienlijke conversies heeft, kan het degenen in uw doelgroep beginnen te begrijpen die het meest geneigd zijn om te converteren.

Voor budgetten geldt dat als u CPM (kosten per duizend vertoningen) doet, u zo laag als 1 dollar per dag per advertentie kunt gaan. Voor klikken en conversies moet u een minimum van 5 dollar per dag per advertentie instellen.

Wat echter echt bepaalt waar u voor moet optimaliseren – en hoeveel u moet uitgeven – berust op het type en de lengte van de verkooptrechter die u aan het maken bent.

De Facebook Sales Funnel bouwen

Voor producten met een lagere prijs (die binnen het bereik vallen van minder dan $ 40 USD), kunt u wegkomen met een advertentie voor directe verkoop of door een kortingsbon en een extra advertentie met een nieuwe targeting aan te bieden. Voor producten die dat geldbedrag overschrijden, wilt u echter een meer ingewikkelde trechter en uw cumulatieve kosten bijhouden bij elke stap om uw werkelijke ROI (return on investment) uit uw advertenties te bepalen. Uw inspanningen buiten reclame kunnen hier ook invloed op hebben. Deze casestudy met contentmarketing toont bijvoorbeeld een minder dure manier om bezoekers te krijgen naast betalen voor hen via “link click” -advertenties.

Dus, zonder verder oponthoud, hier is een “Facebook Sales Funnel” die ons Marketplace Services-team in kaart heeft gebracht. Voel vrij om dit uit te printen en de stroom te volgen.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1202/8.1.png Kom terug naar hoofdstuk 6 als je een opfrissing nodig hebt over wat aangepaste doelgroepen moeten doen in het trechter / stroomdiagram.

 

Verkopen en splitsen van je trechter

Uitwerking van hoofdstuk 6 (Retargeting en aangepaste doelgroepen), de primaire methoden van upselling met Facebook Advertising richten zich op eerdere klanten of splitsen testen van verschillende potentiële klanten.

AdEspresso (een B2B-software), bijvoorbeeld, heeft de neiging onze lijsten op deze manier te splitsen:

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1203/8.2.jpg

 • Gebruikers die zich hebben aangemeld voor de software maar nooit een campagne hebben gemaakt
 • Gebruikers die een campagne hebben gemaakt, maar zijn gestopt met het gebruik van het platform
 • Actieve gebruikers
 • Op advertentie / gebruikstype: gebruikers die de installatie van mobiele apps promoten, gebruikers die e-commercewebsites promoten en gebruikers die Facebook-pagina’s promoten
 • Nieuwsbriefabonnees die zich nog niet hebben aangemeld voor AdEspresso

Messenger, Bots en Conversational Commerce

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1240/Fb_Ads_Guide_Chapter_Image9.jpg

Facebook-advertenties zijn een krachtige tool voor het genereren en verkopen van leads, met de mogelijkheid om geweldige resultaten en een grote ROI te bieden. We hebben gezien dat aspecten van Facebook-advertenties na verloop van tijd interactiever en meer persoonlijk worden, zoals blijkt uit dynamische productadvertenties, retargetingfuncties en Canvas-advertenties. Deze trend zet zich voort en biedt merken nieuwe meeslepende, interactieve en gepersonaliseerde manieren van verkopen in de vorm van berichtadvertenties, verkoop van bots en conversationele handel.

Gesponsorde berichtadvertenties

Een van de nieuwste ontwikkelingen die we recent hebben gezien, zijn de nieuwe advertenties met gesponsorde berichten. Deze advertenties worden geleverd via Facebook Messenger en zijn re-engagement-berichten die worden verzonden aan gebruikers die al een gesprek met hen hebben gehad.

Bedrijven betalen ervoor dat deze berichten rechtstreeks in de inbox van een gebruikers-messenger worden afgeleverd, waardoor ze een bericht ontvangen en de kans groter wordt dat ze het zullen zien. Ze hebben het grote voordeel dat ze veel minder concurrentie hebben voor de aandacht van de ontvanger, vooral in vergelijking met advertenties die opvallen in een drukke nieuwsfeed.

U kunt gesponsorde berichten gebruiken om te volgen, nieuwe producten te promoten en meer. Aangezien deze berichtadvertenties gericht zijn op hernieuwde betrokkenheid, heeft u het voordeel dat u automatisch een warme, open doelgroep hebt aan het einde van uw berichten. Dit kan de conversies verhogen.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1204/9.1.png

Om gebruikers eerst aan te moedigen om berichten te verzenden, kunt u de CTA voor het “Bericht verzenden” gebruiken voor normale nieuwsfeed-advertenties, zoals hierboven afgebeeld. Wanneer gebruikers op de CTA klikken, kunnen ze uw pagina een bericht sturen via Messenger, wat zowel handig is voor hen als een dialoog op het platform start die u later kunt gebruiken voor lead nurturing.

Gesponsorde berichtadvertenties worden momenteel nog door Facebook getest om te voorkomen dat ze te spam-achtig worden, wat alleen maar zou verhinderen dat gebruikers Messenger gebruiken.

Conversational Commerce definiëren

De kruising van apps voor winkelen en berichten (inclusief Facebook Messenger) is hier officieel en het resultaat is conversationele commerce.

Conversational commerce biedt een nieuwe, geïntegreerde manier van verkopen. Klanten kunnen contact met u opnemen en u kunt contact met hen opnemen via het platform van hun keuze. Consumenten hebben steeds meer contact gezocht met bedrijven via socialemediaberichten om klantenondersteuning of productaanbevelingen te krijgen, en merken zijn zich de waarde ervan gaan realiseren.

Online winkelen bloeit nog steeds, maar consumenten zijn op zoek naar manieren om te winkelen die sneller, persoonlijker en handiger zijn dan ooit. Nu kunnen gebruikers in plaats van naar een winkel gaan, een bedrijf bellen of zelfs hun site bezoeken, alles krijgen wat ze nodig hebben van een merk – inclusief de mogelijkheid om aankopen te doen – via een berichten-app. Uber-gebruikers kunnen nu een rit plannen via Facebook Messenger, bijvoorbeeld via een snel gesprek.

Facebook Messenger en Shopify

Shopify biedt Facebook Messenger ook aan als verkoopkanaal voor zijn verkopers. Hierdoor kunnen klanten via chat deelnemen aan de winkel, waardoor een persoonlijkere winkelervaring ontstaat. Bied speciale productdeals aan, update klanten over hun zending en beantwoord alle vragen, allemaal via Messenger. Als je een Shopify-winkel hebt, kun je het Messenger-kanaal toevoegen via de Shopify app store .

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1206/9.3.jpg

Messaging-apps worden de favoriete communicatiemethode voor veel consumenten, en sluiten e-mail af in termen van het aantal verzonden berichten.

Uiteindelijk komt dit ten goede aan bedrijven. Hoe gemakkelijker het voor een klant is om bij u te kopen, hoe groter de kans dat deze worden omgezet.

Hoewel veel merken gebruik maken van vertegenwoordigers van de klantenservice, samen met hulpmiddelen zoals Rignite of Sparkcentral om sociale berichten op meerdere platforms bij te houden, kunt u ook chatbots gebruiken voor geautomatiseerde, instantane conversatiehandel die wordt geconverteerd.

Bots die verkopen

“Selling” chatbots zijn een zeer waardevolle oplossing voor conversationele commerce. In plaats van een overvloed aan klantenservice-experts te hebben die proberen uw sociale mediaberichten te beheren, kunnen chatbots de speling voor u oppikken.

Chatbots kunnen uiterst grondige en onmiddellijke antwoorden bieden. Velen kunnen basale vragen en verzoeken beantwoorden die een gebruiker invult, maar ze kunnen ook verschillende selecties aanbieden om uit te kiezen. Deze chatbots kunnen worden gebruikt om conversies en verkopen voor een zeer lage prijs te genereren via eenvoudig te voltooien acties en gepersonaliseerde aanbevelingen. Ze kunnen afbeeldingen, tekst en “rich bubbles” verzenden die op aanklikbare CTA’s lijken.

In de keynote 2016 van Mark Zuckerberg gebruikte hij het voorbeeld van een winkel genaamd 1-800-Flowers. In ware ironie op zijn naam, 1-800-Flowers ontvangt bijna al hun zakelijke online, meestal via Facebook Messenger.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1207/9.4.png

De chatbot van Whole Food is ontworpen om gebruikers te helpen bij het vinden van recepten die ze willen maken, en inspireert potentiële aankopen van de producten uit de recepten. U kunt ook zoeken naar recepten (emoji-werk van voedingsmiddelen) of bladeren door hun recepten op basis van de keukens die u kunt selecteren. Deze chatbot is leuk en gemakkelijk te gebruiken. Als de chatbot niet kan vinden waarnaar je hebt gezocht, kun je kiezen uit twee opties: blijven browsen of contact opnemen met ondersteuning.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1208/9.5.png

Online marketing wordt steeds persoonlijker en interactiever, en chatbots die hierop kunnen inspelen zonder het gevoel te hebben dat een agressieve verkooppraatje meer zal verkopen. Een goed voorbeeld van een chatbot die dit goed doet, is de HealthTap-chatbot, die u voorziet van gepersonaliseerde oplossingen voor uw vragen door u antwoorden te geven op vragen van andere gebruikers. U kunt de verschillende antwoorden bekijken en als u een echt persoonlijk antwoord wilt, kunt u uw vraag indienen. Als je meteen het antwoord wilt, kun je $ 25 betalen via de app.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1209/9.6.png

Omdat chatbots ingewikkeld kunnen zijn en wat codering vereisen, doet het nooit pijn om een ​​ontwikkelaar in te huren om het voor u te doen. Dit geldt vooral als u klanten wilt toestaan ​​aankopen te doen via de messenger-app.

Kit: uw virtuele medewerker

Niet alleen kunnen bots een groter bereik en meer verkoopmogelijkheden bieden, sommige zijn ook slim genoeg om u te helpen bij het opzetten van marketingcampagnes. Kit, een Shopify-product, maakt eigenlijk advertenties, richt zich op doelgroepen en beveelt een budget aan voor uw Facebook-campagne.

Naast Facebook-advertenties kan Kit e-mails aan klanten automatiseren, u op de hoogte houden van de winkelverkoop en ook Instagram-advertenties weergeven. In plaats van zich aan te melden bij een website om uw winkel of een virtuele assistent te beheren, gaat u rechtstreeks met Kit in via sms of Facebook Messenger. Meer informatie over Kit op kitcrm.com .

Frequentie, Advertentieblokkering, Verboden artikelen, Andere gevaren

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1241/Fb_Ads_Guide_Chapter_Image10.jpg

Zelfs als u elke juiste keuze hebt gemaakt voor uw advertenties, helemaal van advertentiestijl tot targeting, zijn er nog steeds verschillende gevaren die kunnen voorkomen dat uw advertentie zijn volledige potentieel bereikt. Deze gevaren kunnen zelfs de beste campagnes beïnvloeden, dus door ze te vermijden, kunt u voorkomen dat u geld of resultaten (of beide) verliest.

Frequentie

Frequentie is slechts een statistiek die u het gemiddelde aantal keren geeft dat uw advertentie aan dezelfde persoon is weergegeven.

Laten we de wiskunde doen: de frequentie is simpelweg Impressions / Reach.

Hier is een voorbeeld:

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1210/10.1.jpg

Dit is natuurlijk geen exacte statistiek en daarom gebruikt Facebook terminologie als ‘gemiddeld aantal’. Er is bijvoorbeeld geen garantie dat iedereen die uw advertenties bereikt, ze exact twee keer heeft gezien. Eén gebruiker kan uw advertentie drie keer en één keer hebben gezien. Gelukkig hoef je niet precies zo te zijn. Zodra de aantallen groot genoeg zijn, zijn deze variaties niet relevant.

Zodra je een advertentie 5, 6 of 10 keer hebt gezien, heb je er interesse in en je hebt erop geklikt, of je interesseert zich niet voor het geadverteerde product en je zult echt boos worden door te zien de advertentie elke dag in je Facebook-tijdlijn. Hoe dan ook, uw advertenties zijn niet aan het converteren; in het beste geval stagneren ze en in het slechtste geval verliezen ze je geld.

Bij AdEspresso hebben we dit ondersteund met enkele gegevens:

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1211/10.2.png

Zoals u kunt zien, is de frequentie verhoogd, hoe meer de klikfrequentie daalde en de gemiddelde kosten per klik toenamen. De cijfers liegen er niet tegen, met een frequentie van 9 verhoogt de gemiddelde kosten per klik met 161% in vergelijking met het begin van de campagne. Daarom moet u uw campagnes constant controleren om te begrijpen hoe de frequentie hen beïnvloedt!

Dus hoe houd je de frequentie laag?

Facebook is onlangs begonnen met het implementeren van “Automated Rules”, wat we al jaren bij AdEspresso hebben gehad.

‘Geautomatiseerde regels’ worden ook wel regelsgebaseerde optimalisatie genoemd. U kunt dus uw advertenties instellen op ‘automatiseren’ op basis van bepaalde acties. U kunt advertenties bijvoorbeeld onderbreken naar een frequentie naar keuze, zodat er niets tussen de scheuren verdwijnt. Massimo, onze CEO, raadt u aan om ze te pauzeren zodra ze een frequentie van 5 hebben bereikt.

 

Advertentieblokkering

Met ad-blocking in de lift is Facebook vastbesloten om het te stoppen. Software en extensies voor het blokkeren van advertenties stellen gebruikers in staat op het platform te browsen zonder advertenties te zien. In sommige gevallen worden de advertenties echter nog steeds aan deze gebruikers aangeboden; de gebruikers zien ze gewoon niet. Dit kan de resultaten van uw campagnes negatief beïnvloeden.

Advertentieblokkeringssoftware is geavanceerder geworden en is in gebruik toegenomen, maar Facebook probeert er een eind aan te maken. Ze hebben onlangs de manier veranderd waarop hun advertenties op desktops worden geladen om het voor ad-blockers moeilijker te maken om het te detecteren. Sommige software hebben hier al een oplossing voor gevonden, maar een toegenomen behoefte aan “anti-ad blocking” -software zou nieuwe ontwikkelingen kunnen betekenen om deze trend te helpen stoppen.

Op dit moment kunnen we niets doen als adverteerders voorkomen dat onze software wordt geblokkeerd door onze advertenties.

Verboden items en beperkingen

Het laatste dat u wilt doen is een product promoten dat indruist tegen de Facebook Servicevoorwaarden. Als je dat doet, zelfs per ongeluk, riskeer je dat je advertentieaccount verbannen wordt.

Bepaalde industrieën of producten zullen te maken krijgen met aanvullende beperkingen waar andere merken niet aan gebonden zijn. U kunt geen reclame maken voor alcohol voor personen jonger dan de wettelijke leeftijd of voor gebruikers in bepaalde landen. Advertenties kunnen ook de verkoop van farmaceutische producten niet promoten en het is niet toegestaan ​​advertenties voor ‘snel rijk betaalschema’s’ te krijgen.

Datingsites en advertenties voor gewichtsverlies zijn berucht om ‘per ongeluk’ verboden, dus als u in deze branche bent, moet u uiterst voorzichtig zijn met het presenteren van uw producten. Datingsites kunnen bijvoorbeeld Facebook-advertenties gebruiken, maar ze moeten autorisatie krijgen van Facebook en mogen hun services niet op een misleidende manier adverteren.

Als u vragen hebt over verboden artikelen of branchebeperkingen, kunt u hier meer informatie vinden .

Andere gevaren

Hoewel de drie hierboven genoemde gevaren gemakkelijk de grootste obstakels zijn die ertoe kunnen leiden dat een overigens geweldige campagne een beetje plat valt, zijn er nog een paar andere die verantwoordelijk kunnen zijn.

Een goed voorbeeld van een potentiële belemmering voor uw advertentie is te veel tekst op uw afbeeldingen. We hebben dit kort besproken in een vorige sectie, maar als je advertentie-afbeeldingen hebt die meer tekst bevatten dan Facebook zou willen, zou je bereik kunnen verminderen. Als u deze onder of bij de vorige 20% -vereiste houdt, kunt u hiertegen worden beschermd.

Het verzenden van gebruikers naar de startpagina van uw merk in plaats van een aangewezen, relevante bestemmingspagina kan ook uw campagnes schaden. Sommige merken bevatten specifieke producten in een advertentieafbeelding, maar wanneer een geïnteresseerde gebruiker klikt om te converteren, worden deze naar de startpagina gebracht en kunnen het product niet vinden. Als u gebruikers naar uw startpagina stuurt en hoge CTR-tarieven maar lage conversies genereert, probeert u gebruikers naar relevantere pagina’s te sturen.

Als uw advertenties underwhelming resultaten krijgen, pauzeer de campagne en kijk of u kunt achterhalen waarom. Split-testen kan uitzonderlijk nuttig zijn in deze afdeling en moet consequent worden gebruikt.

VOLGEND HOOFDSTUK

Facebook Ad Reporting

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1242/Fb_Ads_Guide_Chapter_Image11.jpg

Het hebben van een maandelijkse rapportage van uw Facebook-advertentieprestaties is essentieel voor de groei van uw e-commerce winkel.

Terwijl Facebook diepgaande rapportage biedt via Power Editor, ontbreekt het momenteel aan PDF-rapportage (een van onze grote functies bij AdEspresso). Ze staan ​​wel Excel- en CSV-exports toe als u eenmaal een rapport hebt gemaakt.

Met Power Editor kunt u uw campagnes vergelijken en evalueren. Om een ​​rapport van Power Editor te maken, selecteert u een campagne en klikt u op de knop met een pagina erop. Als je erover zweeft, staat er ‘Rapport maken’.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1212/11.1.png

Vanaf daar wordt u naar een Report Manager-scherm geleid, waar u een nieuw rapport kunt maken of uw oude kunt bekijken. Wanneer u een rapport maakt, kiest u eerst een filter als u dat wilt. Filters maken alleen rapporten rond bepaalde campagnes, zoals die van een bepaald doel of campagnes met bepaalde statistieken.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1213/11.2.png

U kiest vervolgens de criteria waarmee u een rapport wilt maken. U kunt bijvoorbeeld ‘Campagnenaam’ kiezen en vervolgens ‘bevat / bevat hier geen woord invoegen’. U kunt ook rapporten maken voor advertenties met een CPA of CPM boven of onder een bepaald bedrag, of een hogere frequentie hebben of lager dan een bepaald aantal.

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1214/11.3.png

Nadat uw rapporten zijn gegenereerd, kunt u ze in Power Editor bekijken waar ze worden opgeslagen, of exporteren als Excel- of CSV-indeling.

Bij AdEspresso stellen we u in staat geautomatiseerde en aangepaste (white-label) PDF-rapporten van uw advertentiesprestaties te maken – en deze in elke gewenste tijd in de inbox van uw bedrijf te laten bezorgen. U kunt meer lezen op onze site over het maken en aanpassen van uw Facebook Ad PDF Reporting.

Met rapportage beschikt u over de inzichten die nodig zijn om uw advertentiestrategie in de toekomst te beïnvloeden. Ik zou willen voorstellen om een ​​terugkerende maandelijkse checkpoint te hebben om uw resultaten te zien.

Conclusie

https://shopify-ecommerce-university.s3.amazonaws.com/production/assets/asset/attachment/1243/Fb_Ads_Guide_Chapter_Image12.jpg

Nu deze handleiding compleet is, beschikt u nu over alle tactieken en strategieën die nodig zijn om een ​​aangepast en geautomatiseerd systeem van Facebook-advertenties voor uw e-commercebedrijf te bouwen.

 

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format