facebook marketing

8 min


75

Facebook Marketing: een uitgebreide gids voor beginners

 

Facebook is groot . Als het grootste sociale netwerk ter wereld heeft het meer dan 2,20 miljard actieve gebruikers , van wie 66% dagelijks inlogt.

Denk hierover na:

Facebook is iets meer dan een decennium geleden onbekend geworden voor miljarden mensen die het vandaag de dag gebruiken. Is er ooit succes geweest zoals Facebook?

En misschien nog belangrijker, denk je dat er met dat momentum iets zal zijn dat het zal stoppen? Zal het gaan van miljarden actieve gebruikers naar miljoenen of zelfs duizenden in het volgende decennium?

Waarschijnlijk niet. Facebook is hier om te blijven.

En met zo’n grote gebruikersgroep is het negeren van Facebook echt geen optie voor de meeste marketeers. Je kunt er zeker van zijn dat je ideale markt bijna elke dag Facebook gebruikt. De vraag is: hoe richt u al die gebruikers op uw marketing?

Het goede nieuws is dat het Facebook-advertentieplatform u de mogelijkheid geeft om naar nul te kijken en het type mensen op te geven dat u zoekt. U kunt targeten op locatie, demografie en interesses.

In deze gids laat ik je de basis zien van hoe je Facebook in je voordeel kunt gebruiken. De gids is bedoeld voor de beginner die een introductie wil bij het vermarkten van zijn bedrijf op ‘s werelds grootste sociale netwerk.

Wie is er op Facebook?

Facebook is misschien begonnen als een sociaal netwerk voor studenten, maar inmiddels gebruikt bijna iedereen met een internetverbinding het. De vereiste minimumleeftijd is 13 en er is reden om aan te nemen dat deze door alle andere leeftijdsgroepen wordt gebruikt.

Facebook publiceert niet publiekelijk gegevens over hun meest populaire leeftijdsgroep, maar een onderzoek door Pew toonde aan dat sociale netwerken het populairst zijn bij de leeftijdsgroep van 18-29 jaar . De populariteit neemt af met de leeftijd. Het is het minst populair bij mensen van 65 jaar en ouder.

Ik kan je verzekeren dat, ongeacht welke leeftijdsgroep je target, er meer dan genoeg van die gebruikers op Facebook zullen zijn.

Hoe kan je op de markt brengen op Facebook?

Facebook heeft drie hulpmiddelen (pagina’s, advertenties en groepen) die door iedereen kunnen worden gebruikt. Elk van deze opties heeft zijn eigen doel en ze kunnen worden gecombineerd voor meer bereik.

Pages

Facebook-pagina’s zijn vergelijkbaar met profielen, maar voor bedrijven, organisaties en openbare figuren. Gebruikers kunnen een pagina “liken”, wat betekent dat ze automatisch updates van die pagina ontvangen in hun nieuwsfeed. Gebruikers hebben ook de optie om een ​​pagina te “liken”, maar deze niet te volgen. (Gebruikers kunnen ook enkele profielen volgen.)

Hoewel profielen een wederzijdse relatie tussen vrienden vereisen, kunnen pagina’s door iedereen worden gevonden, zonder dat de maker van de pagina een fan moet accepteren. Ze hebben ook geen beperking voor het aantal vrienden / fans dat ze kunnen hebben (in tegenstelling tot profielen, die beperkt zijn tot 5000 vrienden).

Voordelen: pagina’s zijn gratis en eenvoudig in te stellen.

Nadelen: het kan moeilijk zijn om voet aan de grond te krijgen en een schare fans te bouwen met een pagina.

advertenties

Facebook biedt een fantastisch gericht advertentieplatform. U kunt advertenties maken die zijn getarget op specifieke geografische gebieden, leeftijden, opleidingsniveaus en zelfs de soorten apparaten die worden gebruikt om te browsen. Facebook laat gebruikers ook advertenties sluiten die ze niet leuk vinden en “Like” een pagina direct onder een advertentie:

att-facebook-ad-like-pagina
Voordelen: advertenties hebben krachtige targetingparameters.

Nadelen: advertenties kunnen duur worden, afhankelijk van uw doelen.

groepen

Facebook-groepen zijn vergelijkbaar met discussieforums, maar met extra functies die pagina’s en profielen hebben (zoals een muur). U kunt groepen maken die zijn gerelateerd aan uw branche of productaanbod als een manier om potentiële klanten te bereiken.

Voordelen: Groepen zijn gratis en hebben een hoge mate van betrokkenheid.

Nadelen: Groepen kunnen erg tijdrovend zijn.

Hoe met pagina’s te handelen

Facebook-pagina’s zijn de eenvoudigste, gemakkelijkste manier om aan de slag te gaan met Facebook. Ze zijn gratis, relatief eenvoudig in te stellen (althans in hun basisvormen) en ongelooflijk flexibel. Er is ook niet echt een nadeel.

Helaas gebruiken veel bedrijven ze niet optimaal; of erger, gebruik ze slecht. Deze richtlijnen helpen u voorkomen dat u die fouten maakt.

Profielfoto en omslagafbeelding

Uw profielfoto moet uw logo zijn. Simpel als dat.

De omslagafbeelding is een ander verhaal. Het is aan jou om te beslissen wat je hier moet plaatsen. Sommigen gebruiken foto’s van werknemers, anderen gebruiken mooie illustraties en zetten hun contactgegevens in de omslagafbeelding. Kies een foto die uw pagina verfraait en de aandacht trekt van uw bezoekers.

“Over” sectie

Het gedeelte ‘Over’ staat prominent naast uw bedrijfslogo. Dit is uw kans om iedereen die naar uw pagina komt te vertellen wat uw bedrijf doet.

Zorg ervoor dat je hier goede informatie plaatst, mensen vertelt wat je bedrijf doet, waarom je anders bent en andere interessante details. Als je kunt, neem de tijd om het specifiek voor je Facebook-publiek te schrijven. U kunt de tekst van de “Over” -pagina van uw website of blog kopiëren, als u in een mum van tijd zit. Vergeet niet al uw gegevens in te vullen onder ‘Basisinformatie’.

Vergeet niet om het vriendelijk en informeel te houden. Een losse toon werkt meestal het beste op Facebook. Hier zijn een paar goede voorbeelden:

HubSpot vertelt ons wat ze doen en geeft een contactmethode:

HubSpot-facebook-over
WP Engine deelt wat ze doen en het aantal klanten dat ze hebben, wat bijdraagt ​​aan het opbouwen van geloofwaardigheid:

wpengine-bij-over-1
U kunt ook uw openingstijden in de sectie Over zetten.

tabs

Tabs zijn de kleine vierkanten die rechts van je sectie Over zitten. Hier zijn de tabbladen van ESPN:

ESPN-facebook-tabs

Met Facebook kunt u maximaal tien app-tabbladen gebruiken, die bij Facebook-beheerders bekend staan ​​als de sectie ‘Favorieten’. Foto’s en Likes zijn verplichte tabbladen. U kunt het tabblad Likes verplaatsen waar u maar wilt, maar Foto’s moeten de eerste blijven. Uw bovenste tabbladen zijn ingesteld op een limiet van vier.

Bedenk wat de prioriteiten zijn voor uw bezoekers. Als u een fysieke winkel bent, wilt u misschien een tabblad maken voor de locatie. Als u webinars host, kunt u misschien het tabblad Gebeurtenissen gebruiken om mensen te laten registreren en aan uw webinars deel te nemen. Social media gaat over betrokkenheid, dus hoe meer (en hoe meer) je ervoor zorgt dat je fans met je in contact komen, des te beter je marketeer wordt.

Plaats nuttige informatie op uw muur

Wat u op uw muur plaatst, wordt weergegeven in de nieuwsfeeds van iedereen die uw pagina heeft “gewaardeerd”, net zoals wanneer u iets naar uw persoonlijke profiel publiceert.

Zorg er dus voor dat wat je plaatst nuttig is voor je fans. Plaats geen eindeloze updates over hetzelfde en plaats niet te veel updates, waardoor de nieuwsfeeds van je fans worden verstopt.

Hier zijn enkele ideeën voor het soort dingen dat je misschien aan je muur wilt posten:

  • Links naar artikelen met betrekking tot uw bedrijf of uw branche
  • Links naar uw blogposts
  • Couponcodes voor fans om te besparen op uw producten
  • Aankondigingen van nieuwe producten
  • Links naar online tools die je fans misschien handig vinden

Nogmaals, zorg ervoor dat uw berichten nuttig zijn. Plaats ook niet meer dan een paar keer per dag tenzij er een speciale gebeurtenis gaande is.

Stel vragen aan je fans

Je fans betrekken bij je pagina is een geweldige manier om loyaliteit te inspireren.

Door vragen in uw updates in te dienen worden mensen betrokken, maar op hun eigen voorwaarden. Wat u vraagt ​​hangt grotendeels af van uw product en uw niche, maar het stellen van open vragen stelt meestal de beste antwoorden. Het vragen van meningen over een nieuw productidee of -project kan een goede manier zijn om uw fans ervan te overtuigen dat uw bedrijf geeft om wat zij willen. Meer betrokkenheid bij een bericht kan je ook helpen om de top van de Facebook Nieuws Feed te bereiken .

Geen spam

Spam is een van de snelste manieren om fans te verliezen. Als je niets anders doet dan promotionele blurbs over je bedrijf versturen, zonder ooit iets van waarde toe te voegen, dan zul je het moeilijk krijgen om fans te krijgen en te behouden.

Vraag uzelf voordat u een update verstuurt of deze echt waarde toevoegt aan het gesprek. Zo niet, stuur het dan niet.

Onderzoek uw statistieken en resultaten

Facebook biedt een aantal echt geweldige analyses voor pagina’s. Besteed aandacht aan hen. Als je een grote golf van fans ziet (of een drop-off), kijk dan naar wat je recent hebt gepost en kijk of je een reden voor de trend kunt achterhalen. Post dan meer van dat soort content (of minder, als je fans verliest).

Gerichte advertenties

Omdat het zoveel demografische informatie over zijn gebruikers verzamelt, heeft Facebook een van de best gerichte advertentieprogramma’s online. U kunt gebruikers targeten op basis van vrijwel alles wat u in hun profielen vindt, en uw succes bijhouden met elk segment.

Advertenties kunnen per klik of per klik worden weergegeven. Facebook laat zien welke biedingen er zijn voor advertenties die vergelijkbaar zijn met de uwe, zodat u weet of uw bod in overeenstemming is met die in uw sector. U kunt ook dagelijkse limieten instellen, dus er is geen risico dat u uw budget verliest.

Soorten Facebook-advertenties

Er zijn een aantal advertentie-subtypen waaruit u kunt kiezen.

U kunt advertenties maken die verwijzen naar uw Facebook-pagina of naar een site die niet op Facebook staat. U kunt advertenties maken om een ​​Facebook-evenement te promoten, compleet met een RSVP-koppeling. U kunt advertenties maken voor installaties van mobiele apps en app-engagement.

Gebruikers kunnen uw advertentie verbergen

Facebook bood de optie om elke advertentie op Facebook “leuk” te vinden. Niet meer. Mensen kunnen een advertentie ‘leuk’ vinden (als het dat type is) of de advertentie verbergen. Na het sluiten van een advertentie, vraagt ​​Facebook de gebruiker om op te geven waarom ze het niet leuk vonden.

Het is waardevolle informatie, die inzicht geeft in waarom uw advertenties het misschien niet zo goed doen.

Krachtige targetingopties

Zoals eerder vermeld, heeft Facebook enkele van de krachtigste targetingtools van elk online advertentieprogramma.

U kunt zich richten op vrijwel alles in het profiel van een gebruiker. Je zou kunnen beginnen met de locatie, als dat belangrijk is. U kunt een stad, postcode, provincie of staat opgeven. Dit werkt vooral goed voor lokale bedrijven. Van daaruit kun je basismatigrafieën kiezen, waaronder de relatie status, leeftijd, werkplek, opleiding (inclusief major en aanwezigheidsduur), verjaardag en nog veel meer.

U kunt advertenties targeten op mensen die onlangs zijn verhuisd. Dus, als u een sportschool in Scottsdale bezit en alle personen wilt vinden die onlangs naar het gebied zijn verhuisd, kunt u uw advertenties richten en adverteren naar die personen.

Je kunt ook mensen targeten op basis van hun interesses. Stel dat u een product heeft dat is gericht op honkbalfans. Je zou honkbal kunnen invoeren in het veld interesses.

Of misschien heb je een boek geschreven en weet je zeker dat mensen die van een ander bepaald boek houden, de jouwe leuk zullen vinden. Voer de titel van het boek in onder Interests en je richt je specifiek op die gebruikers.

U kunt zelfs een privélijst met gebruikers targeten. Als u een lijst met e-mailadressen hebt van mensen die u wilt targeten, kunt u de advertentiesmanager van Facebook gebruiken om alleen die mensen te targeten. Dus, als u een SaaS-bedrijf leidt en 200 mensen op uw “prospect-lijst” hebt staan, kunt u hun e-mailadressen gebruiken om ze te targeten met advertenties op Facebook.

Pas uw advertenties aan

Het andere grote voordeel van nauwkeurig getargete advertenties is dat u verschillende advertenties voor verschillende demografische groepen kunt maken. Betere advertenties zullen betere resultaten opleveren.

Als je honkbalfans target, kun je afzonderlijke advertenties maken voor verschillende populaire teams. Je kunt een advertentie hebben die specifiek is gericht op Red Sox-fans, een op Yankees-fans en een andere op Cubs-fans, en die advertenties vervolgens alleen laten zien aan mensen die in hun interesses hebben aangegeven dat ze fans van die teams zijn.

Of laten we zeggen dat je mensen hebt getarget op basis van hun liefde voor een bepaald boek. Je zou dat boek in de advertentie zelf kunnen vermelden om het waarschijnlijker te maken dat ze hun aandacht trekken. Maak verschillende advertenties voor verschillende boeken en target dienovereenkomstig.

Conclusie

Facebook is niet alleen krachtig. Het is flexibel. Ongeacht het type bedrijf dat u gebruikt, het heeft genoeg verschillende marketingopties waarmee u uw marketinginspanningen kunt afstemmen op uw bedrijf, uw budget en uw tijdsbeperkingen.

Ja, het kan enige tijd duren om alle functies te leren kennen, maar het is het waard. Facebook groeit nog steeds in een snel tempo en elke dag wordt het een onmisbaarder onderdeel van socialemediamarketing.

Het is ook belangrijk om te slaan terwijl het strijkijzer heet is. Voorlopig profiteren bedrijven die verstand hebben van Facebook-marketing nog steeds van een voordeel voor early adopter. Zodra meer traditionele marketeers beginnen over te stappen naar de ruimte, zal de concurrentie toenemen, zullen de reclameprijzen stijgen en zullen gebruikers veel kieskeuriger worden.

Als Facebook geen actueel onderdeel van uw marketingcampagne is, zou het dat wel moeten zijn. Maak wat tijd vrij om te sleutelen, start een paar testcampagnes en kijk wat er gebeurt. Zoals alles, duurt het oefenen om er goed in te worden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format