Facebook pagina aanmaken: de ultieme gids - DeLaatbusiness

Facebook pagina aanmaken: de ultieme gids

10 min


98

Hoe maak je een Facebook Business-pagina in 8 eenvoudige stappen

 

Facebook pagina aanmaken. Je weet inmiddels dat je een Facebook-bedrijfspagina nodig hebt. Je hebt de statistieken gezien . Je weet dat Facebook’s meer dan twee miljard maandelijkse actieve gebruikers het een onmogelijk platform maken voor bedrijven om te negeren.

Het feit dat Facebook op Facebook is, maakt het voor mensen eenvoudiger om uw merk online te ontdekken en te gebruiken.

Laten we dus eens kijken hoe we een Facebook-bedrijfspagina kunnen maken. Volg deze stappen en u hebt uw pagina aan het einde van de dag gereed.

Bonus: download een gratis gids die u leert hoe u Facebook-verkeer omzet in vier simpele stappen met behulp van Hootsuite.

Hoe u een Facebook-pagina instelt voor uw bedrijf

Stap 1: Meld u aan

Ga naar facebook.com/business en klik op Create a Page in de rechter bovenhoek. U wordt begroet met verschillende zakelijke opties, waaronder een lokaal bedrijf of plaats, merk of product, en oorzaak of community. Selecteer het type bedrijf waarvoor u de Facebook-pagina maakt. Als uw bedrijfstype in meer dan een van de categorieopties valt, kiest u degene waarvan uw klanten het meest denken wanneer ze aan uw bedrijf denken.

facebook pagina

Wanneer u op een bedrijfstype klikt, wordt er een vak geopend waarin u om enkele verdere details wordt gevraagd, zoals de naam van uw bedrijf, uw adres en uw paginacategorie. Categorieën zijn in feite subtypen binnen de grotere bedrijfscategorie die u al hebt gekozen. Wanneer u begint te typen in het categorieveld, ziet u een lijst met mogelijke categorieopties waaruit u kunt kiezen.

facebook pagina

Als u klaar bent, klikt u op Aan de slag. Houd er rekening mee dat als u hiermee akkoord gaat, u akkoord gaat met de algemene voorwaarden van Facebook voor bedrijfspagina’s, dus u kunt deze eerst controleren voordat u verder gaat.

Stap 2. Foto’s toevoegen

Vervolgens upload je profiel- en omslagafbeeldingen voor je Facebook-pagina. Het is belangrijk om een ​​goede visuele eerste indruk te maken, dus kies hier verstandig. Zorg ervoor dat de foto’s die u kiest, overeenkomen met uw merk en gemakkelijk te identificeren zijn met uw bedrijf.

U uploadt eerst uw profielafbeelding. Deze afbeelding hoort bij uw bedrijfsnaam in de zoekresultaten en wanneer u met gebruikers communiceert en wordt ook weergegeven in de linkerbovenhoek van uw Facebook-pagina.

Als je een groot merk bent, is het gebruik van je logo waarschijnlijk een veilige manier om te gaan. Als je een beroemdheid of een openbare figuur bent, werkt een foto van je gezicht als een charme. En als u een lokaal bedrijf bent, is een goed gefotografeerd beeld van uw handtekeningaanbieding wat een potentiële volgeling of klant mogelijk maakt om de verbinding onmiddellijk tot stand te brengen.

Uw profielfoto verschijnt als een vierkant op uw Facebook-pagina, maar wordt in advertenties en berichten een cirkel omcirkeld, dus plaats geen kritische details in de hoeken. Nadat u een geweldige heeft gekozen, klikt u op Profielfoto uploaden.

Nu is het tijd om uw omslagafbeelding te kiezen, de meest prominente afbeelding op uw Facebook Bedrijfspagina. Deze afbeelding moet de essentie van uw merk bevatten en uw merkpersoonlijkheid overbrengen. Het wordt weergegeven op 820 x 312 pixels op een pc of 640 x 360 pixels op een mobiel apparaat. De afbeelding moet minimaal 400 pixels breed en 150 hoog zijn.

Nadat u een geschikte afbeelding hebt geselecteerd, klikt u op Een hoesfoto uploaden .

facebook pagina

Stap 3: Ontdek uw nieuwe pagina

Ta-da! Je pagina leeft nog, zij het uiterst schaars. Op dit punt wordt u gevraagd een paar functies kort te doorlopen. Tenzij u al op de hoogte bent van de werking van Facebook-bedrijfspagina’s, raden we u aan door de aanwijzingen te klikken, zodat u weet waar alles zich bevindt. Het duurt maar een paar seconden.

facebook pagina

Natuurlijk, terwijl het skelet van de Facebook-pagina voor je bedrijf nu op zijn plaats is, moet je nog wat werk doen voordat je het met je publiek deelt.

Stap 4: voeg een korte beschrijving toe

Dit is uw kans om mensen over uw bedrijf te vertellen. Het zou slechts een paar zinnen moeten zijn (maximaal 155 tekens), dus het is niet nodig hier te uitgebreid te zijn. Klik op Een korte beschrijving toevoegen en deel gewoon wat uw klanten moeten weten zo duidelijk en bondig mogelijk. U kunt later een langere beschrijving toevoegen.

facebook pagina

Klik op Opslaan als u klaar bent.

Stap 5: maak uw gebruikersnaam aan

Uw gebruikersnaam, ook wel uw vanity-URL genoemd, is hoe u mensen kunt vertellen waar ze u op Facebook kunnen vinden. Uw gebruikersnaam kan maximaal 50 tekens lang zijn, maar gebruik geen extra tekens alleen omdat u dit kunt. U wilt dat het eenvoudig te typen en gemakkelijk te onthouden is. Uw bedrijfsnaam of een voor de hand liggende variant daarvan is een veilige gok.

Klik op Een gebruikersnaam voor uw pagina maken om uw vanity-URL in te stellen.

facebook pagina

Klik op Gebruikersnaam maken als u klaar bent. Er verschijnt een vak met de links die mensen kunnen gebruiken om verbinding te maken met uw bedrijf op Facebook en Facebook Messenger .

facebook pagina

Klik op OK om door te gaan met het invullen van uw Facebook voor zakelijke paginadetails.

Stap 6: voltooi uw sectie over

Hoewel je misschien in de verleiding komt om de details voor later te laten, is het belangrijk om vanaf het begin alle velden in het gedeelte Info van je Facebook-pagina’s in te vullen. Omdat Facebook vaak de allereerste plaats is waar een klant informatie over je krijgt, is alles wat er is erg belangrijk. Als iemand op zoek is naar een bedrijf dat tot 9 uur open is en deze informatie niet op uw pagina kan vinden, zullen ze zeker blijven zoeken totdat ze een andere plaats vinden die aantrekkelijker is.

 

Het is ook een goed idee om informatie over uw Facebook Messenger-protocol op te nemen, zoals de online uren van uw klantenservice en de geschatte responstijd.

Klik om te beginnen op Info in het menu aan de linkerkant van je Facebook-pagina.

Vanuit dit scherm kunt u uw specifieke bedrijfsgegevens toevoegen of bewerken, zoals uw startdatum, contactgegevens en andere sociale accounts. Afhankelijk van uw type bedrijf, kunt u mogelijk specifieke details toevoegen, zoals een menu of informatie over uw prijsklasse en of u parkeerservice aanbiedt.

Dit is ook het scherm waar u een langere beschrijving van uw bedrijf kunt toevoegen. Klik op Verhaal bewerken aan de rechterkant van de pagina om een ​​gedetailleerde beschrijving te geven van wat uw bedrijf klanten biedt en waarom ze Leuk moeten zijn of uw pagina moeten volgen . Dit is een geweldige plek om verwachtingen te stellen over hoe u met fans communiceert via uw Facebookpagina voor zakelijke doeleinden en om hen een onweerstaanbare reden te bieden omonline met u in contact te komen.

facebook pagina

Als u uw bedrijfslocatie en openingstijden wilt opgeven, klikt u op Pagina-info bewerken in de rechterbovenhoek van het scherm.

Waar u uw bedrijfslocatie en uren kunt opgeven op uw Facebook-pagina

Klik op Wijzigingen opslaan wanneer u klaar bent .

Stap 7. Maak je eerste bericht

Voordat u mensen gaat uitnodigen om de Facebook-pagina leuk te vinden voor uw bedrijf, moet u ervoor zorgen dat u waardevolle inhoud deelt. U kunt een aantal van uw eigen berichten maken of relevante inhoud van thought leaders in uw branche delen.

U kunt ook een specifieker berichttype maken, zoals een evenement of productaanbieding. Klik gewoon op de tabbladen boven in het statusvak om alle opties te openen.

Posttype-opties op uw Facebook-pagina

Zorg ervoor dat alles wat u publiceert waarde heeft voor uw bezoekers wanneer ze op uw Facebook-pagina aankomen, zodat ze geneigd zijn om rond te blijven hangen.

Uw Facebook-bedrijfspagina vertegenwoordigt nu een krachtige online aanwezigheid die ervoor zorgt dat potentiële klanten en fans zich op hun gemak voelen om met u in contact te komen.

voorbeeld van waardevolle berichten op een Facebook Bedrijfspagina

Stap 8: begin boeiend te worden

Nu bent u klaar om uw Facebook-bedrijfspagina een duwtje in de rug te geven. Nodig familie en vrienden uit om de pagina leuk te vinden. Gebruik uw andere kanalen, zoals uw website en Twitter, om deze te promoten. Voeg logo’s “volg ons” toe voor uw promotiemateriaal en / of e-mailhandtekening. Als je je hiermee prettig voelt, kun je zelfs je klanten vragen om je ook op Facebook te beoordelen.

Hoe u uw Facebook-pagina kunt optimaliseren

Nu je de basis hebt om een ​​Facebook-bedrijfspagina in te stellen, is het tijd om na te denken over manieren om je pagina te optimaliseren om betrokkenheid te maximaliseren en je Facebook-marketingdoelen te behalen.

Hier volgt een kort video-overzicht van de stappen die u kunt nemen om uw Facebook-bedrijfspagina te optimaliseren. We zullen hieronder meer in detail op deze componenten ingaan.

Voeg een call-to-action toe

Er zijn honderden redenen waarom mensen uw pagina bezoeken en mogelijk kunt u hen niet alle informatie geven die ze nodig hebben op uw pagina. Maar u kunt hen een manier bieden om het te krijgen door een call-to-action (CTA) -knop in te stellen.

De ingebouwde CTA-knop van Facebook maakt het vrijwel wrijvingsloos om de consument te geven waarnaar hij op zoek is, inclusief hen in staat te stellen in het echte leven met je bedrijf om te gaan.

Standaard voegt Facebook een knop Verzenden bericht toe , waardoor bezoekers worden aangemoedigd contact met u op te nemen via Facebook Messenger. Maar u kunt dit wijzigen zodat bezoekers meer te weten komen over uw bedrijf, winkelen, uw app downloaden of een afspraak boeken.

Als u uw CTA wilt aanpassen, plaatst u de muisaanwijzer op de knop Bericht verzenden op uw Facebook-pagina en selecteert u vervolgens Knop Bewerken . Kies het gewenste type knop en selecteer vervolgens het specifieke bericht dat op de knop moet verschijnen. Als je tevreden bent met je keuze, klik je op Volgende .

hoe je je CTA op je Facebook-pagina kunt aanpassen

Afhankelijk van de knop die u hebt gekozen, wordt u mogelijk gevraagd een aantal extra opties te selecteren. Wanneer u klaar bent, klikt u op Voltooien en uw call-to-action knop zal live gaan.

Voeg een vastgezet bericht toe

Is er belangrijke informatie die u wilt dat alle bezoekers van uw pagina te zien krijgen? Een promotie waarvan je niet wilt dat ze ze missen? Een toppresterende inhoud die u wilt laten zien? Zet het in een vastgezette post.

Een vastgezette post staat boven aan je Facebook-pagina, net onder je omslagafbeelding, dus het is een geweldige plek om een ​​opvallend item te plaatsen dat je bezoekers naar binnen trekt en ervoor zorgt dat ze blijven rondhangen.

Begin met het schrijven van een normaal bericht of scrol omlaag in uw feed om een ​​bestaand bericht te vinden dat u boven aan uw pagina wilt vastpinnen. Klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het bericht en klik vervolgens op Aan bovenkant van pagina vastzetten .

Hoe een bericht te pinnen naar de top van je Facebook-bericht

Zodra je het bericht hebt vastgezet, zie je rechtsboven een blauw punaisepictogram.

blauwe punaise pictogram voor een vastgezet bericht

Profiteer van tabbladen

Tabbladen verschijnen aan de linkerkant van uw Facebook-pagina en bevatten standaardopties zoals het gedeelte Info en foto’s. U kunt uw pagina naar een hoger niveau tillen door andere tabbladen en apps toe te voegen die de gebruikerservaring verbeteren.

Via tabbladen op het tabblad Facebook, zoals TabSite , kunt u aangepaste tabbladen maken, zodat u campagnes en prijsvragen kunt uitvoeren, speciale aanbiedingen kunt delen en leads kunt vastleggen. Raadpleeg voor andere tabopties onze lijst met 32 ​​nuttige Facebook Page-apps voor bedrijven .

Als u een ontwikkelaar bent of werkt met een ontwikkelaar en uw pagina heeft meer dan 2000 fans, kunt u ook zelf aangepaste tabbladen maken. Raadpleeg de handleiding van Facebook voor ontwikkelaars voor het gebruik van paginatabbladen voor meer informatie hierover .

Net als andere pagina’s

Omdat Facebook tenslotte een sociaal netwerk is, is het een goed idee om uw pagina te gebruiken om een ​​community voor uw bedrijf te bouwen in plaats van deze als een uitbreiding van uw online aanwezigheid te beschouwen. Een manier om gemeenschap op te bouwen is om andere pagina’s weer te geven die relevant zijn voor uw bedrijf, maar niet voor concurrenten.

Als u bijvoorbeeld een winkel in een populair winkelgebied of winkelcentrum runt, kunt u andere winkels in hetzelfde gebied weergeven, zoals een online versie van uw plaatselijke bedrijfsverbeteringsorganisatie of kamer van koophandel. Als u een virtueel bedrijf heeft, kunt u andere bedrijven in uw branche gebruiken die extra waarde kunnen bieden voor uw volgers zonder rechtstreeks te concurreren met uw producten.

Dit is hoe dit er in de praktijk uitziet op de Hootsuite Facebook-pagina :

Hootsuite Facebook-pagina

Als u een Facebook for Business-pagina wilt weergeven in het gedeelte Pagina’s waar u leuk vindt, klikt u op het pictogram more (drie punten) onder de omslagfoto van de pagina en klikt u vervolgens op Leuk als uw pagina . Als u meer dan één Facebook-bedrijfspagina hebt, kiest u welke u wilt gebruiken om de andere onderneming leuk te vinden en klikt u op Verzenden .

Hoe kun je andere pagina's leuk vinden als je pagina

Controleer uw instellingen

Met de instellingen op uw Facebook-pagina kunt u een aantal fijne details invoeren over wie de pagina kan beheren, waar de pagina zichtbaar is, woorden die van de pagina zijn verbannen, enzovoort. Je kunt ook zien hoe fans omgaan met je pagina, inclusief wie de favoriet is en nog veel meer.

Zie het tabblad Instellingen als uw console achter de schermen voor elke instelbare parameter die voor u beschikbaar is. Neem een ​​paar minuten de tijd om elke instelling te doorlopen en zorg ervoor dat deze is geoptimaliseerd voor hoe u de pagina wilt beheren en hoe u wilt dat uw publiek met u communiceert.

Om toegang tot uw instellingen te krijgen, klikt u op Instellingen in de rechterbovenhoek van uw Facebook-pagina.

Waar klik je op Instellingen op je Facebook-pagina

Het is belangrijk om uw instellingen regelmatig te controleren, omdat uw voorkeuren en vereisten kunnen veranderen naarmate uw bedrijf – en sociale opvolging – groeit.

Leer van pagina-insights

Hoe meer informatie u heeft over uw doelgroep, hoe meer inhoud u kunt creëren om aan hun behoeften te voldoen. Met de pagina Insights van Facebook kun je gemakkelijk gegevens verzamelen over hoe je fans omgaan met je pagina en de inhoud die je deelt.

Insights geeft u informatie over de algehele prestaties van uw pagina, inclusief gegevens over demografische gegevens en betrokkenheid van het publiek. U kunt statistieken voor uw berichten zien, zodat u kunt begrijpen hoeveel mensen u bereikt. U zult ook zien hoeveel opmerkingen en reacties er zijn opgedaan met specifieke berichten-gegevens die u helpen bij het plannen van toekomstige inhoud.

Een belangrijk kenmerk van Insights is de mogelijkheid om te zien hoeveel mensen op uw call-to-action-knop, website, telefoonnummer en adres hebben geklikt. Deze gegevens worden gedeeld door demografische gegevens zoals leeftijd, geslacht, land, stad en apparaat, waardoor het voor u gemakkelijker wordt om toekomstige inhoud aan uw doelgroep aan te passen.

Bekijk voor meer informatie ons artikel over hoe u van Facebook Insights kunt leren .

Bonus: download een gratis gids die u leert hoe u Facebook-verkeer omzet in vier simpele stappen met behulp van Hootsuite.

Link naar uw Facebook-pagina vanaf andere webpagina’s

Backlinks helpen om de geloofwaardigheid van uw Facebook Bedrijfspagina te vergroten en kunnen helpen om uw zoekmachine ranking te verbeteren.

Maak gewoon een link naar de Facebook-pagina van uw merk waar u maar kunt. Voeg een link toe onderaan uw blogposts en indien van toepassing op uw website. Moedig andere bedrijven en bloggers aan om zoveel mogelijk hetzelfde te doen, bijvoorbeeld wanneer u inhoud deelt of uw bedrijf vermeldt.

Wordt geverifieerd

De felbegeerde verificatiebadge toont bezoekers aan uw Facebook-pagina dat u legitiem bent, zodat ze erop kunnen vertrouwen dat ze rechtstreeks met uw merk te maken hebben en niet met een bedrieger of fanpagina. We geven de stapsgewijze instructies in ons bericht over hoe je kunt worden geverifieerd op Facebook .

 

 

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format