Google analytics: de complete gids - DeLaatbusiness

Google analytics: de complete gids

15 min


91
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

De absolute beginnershandleiding voor Google Analytics

 

De standpunten van de auteur zijn volledig zijn of haar eigen (met uitzondering van het onwaarschijnlijke geval van hypnose) en weerspiegelen niet altijd de mening van Moz.Als u niet weet wat Google Analytics is, het niet op uw website heeft geïnstalleerd of hebt geïnstalleerd, maar nooit naar uw gegevens hebt gekeken, dan is deze post iets voor u. Hoewel het voor velen moeilijk te geloven is, zijn er nog steeds websites die Google Analytics (of welke analyse dan ook) niet gebruiken om hun verkeer te meten. In dit bericht gaan we naar Google Analytics vanuit het oogpunt van de absolute beginner. Waarom je het nodig hebt, hoe je het kunt krijgen, hoe het te gebruiken en oplossingen voor veel voorkomende problemen.

Waarom u Google Analytics nodig heeft

Heb je een blog? Heb je een statische website? Als het antwoord ja is, of het nu voor persoonlijk of zakelijk gebruik is, hebt u Google Analytics nodig. Hier zijn slechts enkele van de vele vragen over uw website die u kunt beantwoorden met Google Analytics.

 • Hoeveel mensen bezoeken mijn website?
 • Waar wonen mijn bezoekers?
 • Heb ik een mobielvriendelijke website nodig?
 • Welke websites sturen verkeer naar mijn website?
 • Welke marketingtactieken genereren het meeste verkeer naar mijn website?
 • Welke pagina’s op mijn website zijn het populairst?
 • Hoeveel bezoekers heb ik omgezet in leads of klanten?
 • Waar kwamen mijn converterende bezoekers vandaan en gaan ze op mijn website?
 • Hoe kan ik de snelheid van mijn website verbeteren?
 • Welke bloginhoud vinden mijn bezoekers het leukst?

Er zijn veel, veel aanvullende vragen die Google Analytics kan beantwoorden, maar dit zijn degenen die het belangrijkst zijn voor de meeste website-eigenaren. Laten we nu kijken naar hoe u Google Analytics op uw website kunt krijgen.

Hoe Google Analytics te installeren

Ten eerste hebt u een Google Analytics-account nodig . Als u een primaire Google-account heeft die u gebruikt voor andere services zoals Gmail, Google Drive, Google Agenda, Google+ of YouTube, moet u uw Google Analytics instellen met dat Google-account. Of u moet een nieuwe maken.

Dit moet een Google-account zijn dat u voor altijd wilt houden en waartoe alleen u toegang heeft. U kunt altijd toegang tot uw Google Analytics verlenen aan andere mensen verderop, maar u wilt niet dat iemand anders er volledige controle over heeft.

Grote tip: laat niemand (uw webontwerper, webontwikkelaar, webhost, SEO-persoon, enz.) Uw Google Analytics-account maken onder hun eigen Google-account, zodat zij het voor u kunnen “beheren”. Als jij en deze persoon uit elkaar gaan, nemen ze je Google Analytics-gegevens mee en moet je opnieuw beginnen.

1. Stel uw account en property in

Zodra u een Google-account hebt, gaat u naar Google Analytics en klikt u op de knop Aanmelden bij Google Analytics. U wordt dan begroet met de drie stappen die u moet nemen om Google Analytics in te stellen.

google analytics setup

Nadat u op de knop Registreren hebt geklikt, vult u informatie voor uw website in.

het opzetten van een nieuw account in google analytics

Google Analytics biedt hiërarchieën om uw account te organiseren. U kunt maximaal 100 Google Analytics-accounts hebben onder één Google-account. U kunt maximaal 50 website-eigenschappen onder één Google Analytics-account hebben. U kunt maximaal 25 weergaven hebben onder één website-eigenschap.

Hier zijn een paar scenario’s.

 • SCENARIO 1: als u één website heeft, heeft u slechts één Google Analytics-account nodig met één website-eigenschap.
 • SCENARIO 2: als u twee websites hebt, zoals een voor uw bedrijf en een voor uw persoonlijk gebruik, wilt u misschien twee accounts maken door een ‘123Business’ en een ‘Personal’ te noemen. Vervolgens stelt u uw zakelijke website onder het 123Business-account en uw persoonlijke website onder uw persoonlijke account in.
 • SCENARIO 3: als u meerdere bedrijven hebt, maar minder dan 50, en elk van hen heeft één website, kunt u deze allemaal onder een zakelijk account plaatsen. Maak dan een persoonlijk account voor uw persoonlijke websites.
 • SCENARIO 4: als u meerdere bedrijven heeft en elk van hen tientallen websites heeft, voor in totaal meer dan 50 websites, wilt u misschien elk bedrijf onder een eigen account plaatsen, zoals 123Business-account, 124Business-account, enzovoort.

Er zijn geen goede of foute manieren om uw Google Analytics-account in te stellen – het is gewoon een kwestie van hoe u uw sites wilt organiseren. U kunt altijd uw accounts of eigenschappen hernoemen op de weg. Houd er rekening mee dat u een property (website) niet van het ene Google Analytics-account naar het andere kunt verplaatsen – u zou een nieuwe property onder het nieuwe account moeten opzetten en de historische gegevens die u van het oorspronkelijke property had verzameld, verliezen.

Voor de absolute beginnersgids gaan we ervan uit dat je één website hebt en maar één weergave nodig hebt (de standaard, alle dataweergave.) De installatie zou er ongeveer zo uitzien.

nieuwe accountinformatie google analytics

Hieronder krijgt u de mogelijkheid om te configureren waar uw Google Analytics-gegevens kunnen worden gedeeld.

het configureren van gedeelde informatie voor google analytics

2. Installeer uw trackingcode

Als u klaar bent, klikt u op de knop ID opvragen. U krijgt een pop-up van de algemene voorwaarden van Google Analytics, waarmee u akkoord moet gaan. Dan krijgt u uw Google Analytics-code.

vind de trackingcode van google analytics

Dit moet op elke pagina op uw website worden geïnstalleerd. De installatie is afhankelijk van welk type website u heeft. Ik heb bijvoorbeeld een WordPress-website op mijn eigen domein met behulp van het Genesis Framework. Dit framework heeft een specifiek gebied om header- en footer-scripts aan mijn website toe te voegen.

het installeren van google analytics trackingcode wordpress genesis

Als u echter een WordPress op uw eigen domein hebt, kunt u de Yoast-plug- in van Google Analyticsgebruiken om uw code gemakkelijk te installeren, ongeacht het thema of kader dat u gebruikt.

Als u een website heeft die is gebouwd met HTML-bestanden, voegt u de trackingcode toe vóór de tag </ head> op elk van uw pagina’s. U kunt dit doen met behulp van een teksteditorprogramma (zoals Tekstedit voor Mac of Kladblok voor Windows) en vervolgens het bestand uploaden naar uw webhost met behulp van een FTP-programma (zoals FileZilla ).

google analytics-trackingcode aan head-tag toevoegen

Als u een Shopify e-commerce winkel heeft, gaat u naar uw online winkelinstellingen en plakt u uw trackingcode in waar dit is opgegeven.

google analytics-trackingcode toevoegen aan shopify-account

Als je een blog hebt op Tumblr, ga je naar je blog, klik je op de knop Thema bewerken in de rechterbovenhoek van je blog en voer je in je instellingen alleen de Google Analytics-ID in.

google analytics-trackingcode toevoegen aan tumblr

Zoals u ziet, varieert de installatie van Google Analytics op basis van het platform dat u gebruikt (content managementsysteem, website builder, e-commerce software, etc.), het thema dat u gebruikt en de plug-ins die u gebruikt. U moet gemakkelijk instructies kunnen vinden om Google Analytics op elke website te installeren door op internet naar uw platform + te zoeken en Google Analytics te installeren.

Stel doelen op

Nadat u uw trackingcode op uw website hebt geïnstalleerd, wilt u een kleine (maar zeer nuttige) instelling in het profiel van uw website in Google Analytics configureren. Dit is uw instelling voor doelen. U kunt het vinden door op de beheerlink bovenaan uw Google Analytics te klikken en vervolgens op Doelen te klikken onder de kolom Weergeven van uw website.

doelen stellen in google analytics

Doelen vertellen Google Analytics wanneer er iets belangrijks is gebeurd op uw website. Als u bijvoorbeeld een website heeft waar u leads genereert via een contactformulier, wilt u een bedankpagina vinden en maken waarop bezoekers terechtkomen nadat ze hun contactgegevens hebben verzonden. Of, als u een website heeft waar u producten verkoopt, wilt u een definitieve bedankings- of bevestigingspagina voor bezoekers vinden (of maken) waarop ze kunnen verschijnen zodra ze een aankoop hebben voltooid.

Die URL zal er waarschijnlijk zo uitzien.

In Google Analytics klikt u op de knop Nieuw doel.

een nieuw doel toevoegen aan google analytics

U kiest de optie Aangepast (tenzij een van de andere opties meer van toepassing is op uw website) en klikt u op de knop Volgende stap.

instellen van aangepaste doelen in google analytics

U geeft uw doel een naam die u nog zult onthouden, selecteert u Bestemming en klikt u vervolgens op de knop Volgende stap.

een doel noemen in google analytics

U zult de URL van uw dank of de bevestigingspagina invoeren na de .com van uw website in het veld Bestemming en de vervolgkeuzelijst wijzigen in “Begint met”.

doelen instellen google analytics

Vervolgens schakelt u de waarde om en voert u een specifieke dollarwaarde voor die conversie in (indien van toepassing) en klikt u op Doel maken om de installatie te voltooien.

Als u andere vergelijkbare doelen / conversies heeft die u op uw website wilt bijhouden, kunt u deze stappen opnieuw uitvoeren. U kunt maximaal 20 doelen op uw website maken. Zorg ervoor dat degene die u maakt, erg belangrijk zijn voor uw bedrijf. Deze doelen (voor de meeste bedrijven) omvatten het indienen van leadformulieren, aanmeldingen van e-maillijsten en voltooide aankopen. Afhankelijk van uw website en het doel ervan, kunnen uw doelen variëren.

Houd er rekening mee dat dit de eenvoudigste manier is om conversies bij te houden in Google Analytics. U kunt de documentatie in Google Analytics-ondersteuning bekijken voor meer informatie over het instellen van het volgen van doelen .

3. Zoek naar sites

Een ander ding dat u snel kunt instellen en dat u waardevolle gegevens oplevert, is Site Search. Dit is voor elke website met een zoekvak, zoals het zoekvak bovenaan het Mozlog.

siteverzoek moz

Voer eerst een zoekopdracht uit op uw website. Houd vervolgens het tabblad open. U hebt de URL tijdelijk nodig.

zoekquery voor site

Ga opnieuw naar je Google Analytics-beheerdersmenu en klik in de kolom View op Instellingen bekijken.

het instellen van de zoekopdrachtparameter in google analytics

Blader naar beneden tot u Site-instellingen ziet en schakel deze naar Aan.

zoekinstellingen voor sites in google analytics

Kijk terug op uw URL voor uw zoekresultaten. Voer de queryparameter in (meestal s of q) en klik op Opslaan. In Moz, bijvoorbeeld, is de queryparameter q.

invoeren van de queryparameter in google analytics site search

Hierdoor kan Google Analytics zoekopdrachten bijhouden die op uw website zijn gemaakt, zodat u op specifieke pagina’s meer kunt leren over wat uw bezoekers zoeken.

4. Voeg extra accounts en eigenschappen toe

Als u een nieuw Google Analytics-account wilt toevoegen, kunt u dit doen door naar uw beheerdersmenu te gaan, op het dropdown-menu onder de kolom Account te klikken en op de link Nieuwe account maken te klikken.

voeg een account toe google analytics

Evenzo, als u een nieuwe website onder uw Google Analytics-account wilt toevoegen, kunt u dit doen door naar uw beheerdersmenu te gaan, op de vervolgkeuzelijst onder de kolom Eigenschap te klikken en op de link Nieuwe woning maken te klikken.

maak nieuwe property google analytics

Vervolgens gaat u verder met alle bovengenoemde stappen.

Zodra u Google Analytics op uw website (s) heeft geïnstalleerd, uw doelen hebt ingesteld en een zoekactie (s) op de site hebt ingesteld, moet u ongeveer 24 uur wachten voordat het begint met het ophalen van gegevens. Dan kunt u beginnen met het bekijken van uw gegevens.

5. Bekijk Google Analytics-gegevens

Zodra u begint te krijgen in Google Analytics-gegevens, kunt u beginnen met het leren over uw websiteverkeer. Telkens wanneer u inlogt bij Google Analytics, wordt u naar uw Audience-overzichtsrapport geleid. Als u meer dan één website heeft, wordt u ook doorgestuurd naar uw lijst met websites waaruit u kunt kiezen en gaat u vervolgens naar het rapport Doelgroepoverzicht voor die website. Dit is de eerste van meer dan 50 rapporten die voor u beschikbaar zijn in Google Analytics. U kunt deze rapporten ook openen door bovenaan op de koppeling Rapportage te klikken.

google analytics bekijken

6. Standaard rapportfuncties

De meeste standaardrapporten in Google Analytics zullen er ongeveer hetzelfde uitzien. Rechtsboven kunt u op de vervolgkeuzepijl naast uw website klikken om over te schakelen naar verschillende websites in al uw Google Analytics-accounts. Of u kunt op de koppeling Home bovenaan klikken.

google analytics audience overview

In het rapport rechtsboven kunt u op de datums klikken om het datumbereik van de gegevens die u bekijkt te wijzigen. U kunt ook het vak Vergelijken aanvinken om uw gegevens van één datumbereik (zoals deze maand) te vergelijken met een eerder datumbereik (zoals de vorige maand) om uw gegevens te bekijken.

google analytics datumbereik selecteren

U kunt met uw muis over een aantal gebieden in uw Google Analytics-rapporten gaan om meer informatie te krijgen. In het Overzicht van doelgroepen geeft zwevend over de lijn in de grafiek bijvoorbeeld het aantal sessies voor een bepaalde dag weer. Door over de statistieken onder de grafiek te zweven, wordt aangegeven wat elke betekenis is.

google analytics hover

Onder de hoofdstatistieken ziet u rapporten die u kunt gebruiken om de toptien-talen, landen, steden, browsers, besturingssystemen, serviceproviders en schermresoluties van uw bezoekers te bekijken.

schermresolutie rapport google analytics

U kunt op elk rapport op de volledige rapportkoppeling klikken om de volledige rapporten te bekijken. Of u kunt op een van de top tien-links klikken om meer details te bekijken. Als u bijvoorbeeld op de Verenigde Staten in Landen klikt, gaat u naar het volledige locatierapport, gericht op bezoekers uit staten in de Verenigde Staten.

locatierapport google analytics

In deze weergave kunt u de muisaanwijzer boven elke staat houden om het aantal bezoekers uit die staat te bekijken. U kunt naar de tabel scrollen en met de muisaanwijzer over elke kolomnaam gaan voor meer informatie over elke statistiek.

bezoekers door google analytics van de staat

U kunt ook op de naam van elke staat klikken om bezoekers uit steden in de staat te bekijken. Effectief, telkens wanneer u een klikbare link of een ziet? naast iets, je kunt erop klikken of erover bewegen om meer te leren. Hoe dieper u in uw analyses duikt, hoe meer interessante informatie u zult vinden.

7. Typen Google Analytics-rapporten

Over verslagen gesproken, hier volgt een korte samenvatting van wat u in elk van de standaard Google Analytics-rapportagedelen, die in de linkerzijbalk beschikbaar zijn, te vinden zal zijn.

soorten google analytics-rapporten

Alles in (haakjes) is een specifiek rapport of reeks rapporten binnen de volgende secties waar u naar kunt verwijzen.

Doelgroeprapporten

Deze rapporten vertellen u alles wat u wilt weten over uw bezoekers. Hierin vindt u gedetailleerde rapporten voor de leeftijd en het geslacht van uw bezoekers (demografie), wat hun algemene interesses zijn (interesses), waar ze vandaan komen (Geo> locatie) en welke taal zij spreken (Geo> taal), hoe vaak zij bezoeken uw website (Gedrag) en de technologie die zij gebruiken om uw website te bekijken (Technologie en Mobiel).

Acquisitierapporten

In deze rapporten vindt u alles wat u wilt weten over wat bezoekers naar uw website heeft geleid (alle verkeer). U ziet uw verkeer uitgesplitst naar hoofdcategorieën (Alle verkeer> Kanalen) en specifieke bronnen (Alle verkeer> Bron / medium).

U kunt alles over verkeer van sociale netwerken (sociaal) leren. U kunt Google Analytics ook koppelen aan AdWords voor meer informatie over PPC-campagnes en Webmasterhulpprogramma’s van Google / Search Console voor meer informatie over zoekverkeer (Search Engine Optimization)

Gedragsrapporten

Deze rapporten zullen u alles vertellen wat u wilt weten over uw inhoud. Met name de toppagina’s van uw website (Site-inhoud> Alle pagina’s), de bovenste toegangspagina’s op uw website (Site-inhoud> Bestemmingspagina’s) en de bovenste exit-pagina’s op uw website (Site-inhoud> Pagina’s afsluiten).

Als u Site Search instelt, kunt u zien naar welke termen wordt gezocht (Site Search> Zoektermen) en de pagina’s waarop wordt gezocht (Site Search> Pagina’s).

U kunt ook leren hoe snel uw website wordt geladen (Sitesnelheid) en specifieke suggesties van Google vinden over hoe u uw website sneller kunt maken (Sitesnelheid> Snelheidssuggesties).

8. Conversies

Als u doelen in uw Google Analytics instelt, kunt u zien hoeveel conversies uw website heeft ontvangen (Doelen> Overzicht) en welke URL’s ze hebben bezocht (Doelen> Doel-URL’s). U kunt ook het pad zien dat bezoekers hebben genomen om de conversie te voltooien (Doelen> Doelpad omkeren).

Over doelen en conversies gesproken, de meeste tabellen in de standaardrapporten van Google Analytics koppelen specifieke gegevens aan uw conversies. U kunt bijvoorbeeld het aantal conversies zien dat bezoekers uit Californië hebben gemaakt in het rapport Publiek> Geo> Locatie. U kunt het aantal conversies zien dat bezoekers van Facebook hebben gemaakt in het rapport Acquisities> Alle verkeer> Bron / medium. U kunt het aantal conversies bekijken dat bezoekers hebben gemaakt op specifieke pagina’s in het rapport ‘Gedrag> Sitecontent> bestemmingspagina’s’.

Google Analytics-conversies

Als u meerdere doelen heeft, kunt u de vervolgkeuzelijst boven aan dat gedeelte van de gegevens gebruiken om over te schakelen naar het doel dat u wilt bekijken of naar al uw doelen als u dat wilt.

9. Snelkoppelingen en e-mails

Hoewel u niet elk rapport in Google Analytics nodig heeft, moet u ze allemaal onderzoeken om te zien wat ze te bieden hebben. Wanneer u er enkele vindt die u steeds weer wilt bezoeken, gebruikt u de snelkoppelingslink boven aan het rapport om ze toe te voegen aan de snelkoppelingen in uw linkerzijbalk voor snellere toegang.

google analytics snelkoppelingen

Of gebruik de e-mailknop om ze regelmatig per e-mail naar u (of anderen in uw team) te laten e-mailen.

google analytics mailde rapporten

Als u ervoor kiest e-mails te verzenden naar iemand buiten uw organisatie, moet u uw e-mails regelmatig controleren door naar uw beheerdersmenu te gaan en in het vak Geplande e-mails onder de kolom Bekijken te klikken om ervoor te zorgen dat alleen mensen die met uw bedrijf werken uw gegevens ontvangen.

google analytics admin-venster

Veelgestelde vragen over Google Analytics

Heb je een paar vragen? Hier zijn enkele veelvoorkomende die met Google Analytics komen.

1. Hoe deel ik mijn Google Analytics-gegevens met iemand?

U hoeft uw Google-accountgegevens niet door te geven aan iemand die toegang tot uw Google Analytics-gegevens nodig heeft. U hoeft alleen maar naar uw beheerdersmenu te gaan en onder Account, Eigenschap (website) of Weergave die u wilt laten weergeven door iemand, klikt u op het menu Gebruikersbeheer.

gebruiker toevoegen aan google analytics

Van daaruit kunt u het e-mailadres toevoegen van iedereen die u wilt bekijken van uw Google Analytics-gegevens en de machtigingen kiezen die u zou willen hebben.

gebruikersrechten google analytics

2. Ik vind het niet leuk om de rapporten in Google Analytics te bekijken. Kan iemand de gegevens gewoon voor mij samenvatten?

Ja! Quill Engage is een service die uw Google Analytics-gegevens verwerkt en samenvat in een gemakkelijk leesbaar rapport voor u. Het beste van alles, het is gratis voor maximaal tien profielen (websites).

quill betrekken samenvattingsrapport google analytics

3. Ik heb een tiental websites en ik wil niet elke dag hun Google Analytics checken. Wat zal ik doen?

U hebt in dit scenario twee opties. U begint door naar het startscherm van Google Analytics te gaan. Daar vindt u een lijst met al uw websites en een overzicht van de top metrics-sessies, gemiddelde sessieduur, bouncepercentage en conversieratio.

google analytics startscherm

U kunt ook zakelijke dashboardoplossingen zoals Cyfe proberen . Voor $ 19 per maand kunt u onbeperkte dashboards maken met onbeperkte widgets, waaronder een grote selectie gegevens uit Google Analytics, naast gegevens van uw sociale medianetwerken, zoekwoordrangschikkingen, Moz-statistieken en meer.

cyfe dashboard google analytics

Deze oplossing vermindert aanzienlijk de tijd die u besteedt aan het over de hele linie bekijken van analyses voor uw gehele bedrijf.

4. Google Analytics zegt dat 90% + van mijn organische zoekwoorden zijn (niet meegeleverd). Waar kan ik die informatie vinden?

(niet meegeleverd) is de manier van Google om de privacy van gebruikers van zoekmachines te beschermen door de zoekwoorden te verbergen die ze gebruiken om uw website in zoekresultaten te vinden. Hulpprogramma’s zoals Google Webmasterhulpprogramma’s (nu Search Console, gratis), de nu beschikbare rapporten van Authority Lab (betaald) en Hittail (betaald) kunnen u allemaal helpen enkele van die zoekwoorden te vinden.

zoek analytics trefwoord data

Ze worden niet gekoppeld aan uw conversies of andere Google Analytics-gegevens, maar u heeft in elk geval een idee van de zoekwoorden die zoekers gebruiken om uw website te vinden.

5. Hoe gebruik ik aangepaste rapporten, dashboards en segmenten?

Als u klaar bent om naar het volgende niveau in Google Analytics te gaan, zijn aangepaste rapporten, dashboards en segmenten de juiste keuze.

Aangepaste rapporten (in het menu Aanpassing bovenaan) bieden u de mogelijkheid om rapporten te maken die lijken op de standaard Google Analytics-rapporten met de statistieken die u wilt bekijken.

aangepast rapport google analytics

Met dashboards kunt u uw Google Analytics-gegevens bekijken in een dashboardindeling. U kunt ze openen bovenaan de linkerzijbalk.

google analytics dashboard

Met segmenten kunt u al uw Google Analytics-gegevens bekijken op basis van een specifieke dimensie, zoals al uw Google Analytics-gegevens op basis van bezoekers uit de Verenigde Staten. U kunt ze ook gebruiken om maximaal vier gegevenssegmenten te vergelijken, zoals verkeer tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, zoeken versus sociaal verkeer, mobiel versus desktopverkeer, en meer. U kunt toegang krijgen tot segmenten in elk van uw rapporten.

publieksvergelijking google analytics

Het leuke eraan is dat je ze niet helemaal zelf hoeft te maken. U kunt beginnen met vooraf gedefinieerde aangepaste rapporten, dashboards en segmenten in de Google Solutions Gallery .

google solutions gallery

Daar vindt u veel aangepaste rapporten, dashboards, segmenten en andere oplossingen die u in uw Google Analytics kunt importeren en kunt bewerken om aan uw behoeften te voldoen. Bewerk aangepaste rapporten met de knop Bewerken bovenaan.

bewerk aangepaste rapporten google analytics

Bewerk Dashboards met behulp van de widget Widget toevoegen of Dashboard-knoppen aanpassen bovenaan.

https://d1avok0lzls2w.cloudfront.net/uploads/blog/5582d0d9701cf6.62122704.png

Bewerk segmenten door op de knop Actie in het selectievak Segmenten te klikken en Bewerken te kiezen.

bewerk segmenten google analytics

Of gebruik de vervolgkeuzepijl in de rechterbovenhoek om de optie Bewerken te vinden wanneer u segmenten op uw rapporten hebt toegepast.

https://d1avok0lzls2w.cloudfront.net/uploads/blog/5582d17fcb6ab5.74767084.png

Naarmate u gewend raakt aan het bewerken van aangepaste rapporten, dashboards en segmenten, krijgt u meer vertrouwd met de manier waarop elk werkt, zodat u zelf nieuwe kunt maken.

Ten slotte

Ik hoop dat je deze beginnersinleiding voor beginners van Google Analytics leuk vond. Als je een beginner bent en vragen hebt, vraag het dan in de comments. Ik help je graag!

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format