Hoe de gebruikersbetrokkenheid te volgen in WordPress met Google Analytics - DeLaatbusiness

Hoe de gebruikersbetrokkenheid te volgen in WordPress met Google Analytics

9 min


131
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Laat, E.W.M. de (Erwin)

All rights reserved

DeLaatBusiness

Hoe gebruikersbetrokkenheid te volgen in WordPress met Google Analytics

Hoe gebruikersbetrokkenheid te volgen in WordPress met Google Analytics

Volgt u de gebruikersbetrokkenheid op uw WordPress-site correct? Gebruikersbetrokkenheid is een van de belangrijkste statistiek die u kunt bijhouden, omdat dit u helpt strategisch te plannen voor groei. In dit artikel laten we u zien hoe gebruikersbetrokkenheid in WordPress met Google Analytics kan worden gevolgd.

Het volgen van gebruikersbetrokkenheid

Waarom gebruikersengagement bijhouden met Google Analytics

Over het algemeen beschouwen website-eigenaren verkeer en paginaweergaves als de belangrijkste indicatoren van de prestaties van hun website. Ze gaan ervan uit dat meer verkeer zal leiden tot meer conversies en verkopen.

Terwijl dat waar is, kunt u nog betere resultaten behalen door gebruikersbetrokkenheid bij te houden en te optimaliseren.

Gebruikersbetrokkenheid toont u wat gebruikers doen wanneer ze op uw website aankomen. Het helpt u patronen van sterk betrokken gebruikersgedrag te identificeren die tot meer conversies en verkopen leiden.

U kunt zich bijvoorbeeld realiseren dat gebruikers die een specifieke pagina bezoeken, 10x sneller geneigd zijn om een ​​aankoop te doen dan een andere bezoeker op uw website. U kunt dit inzicht gebruiken om meer aandacht van de gebruiker naar die pagina te leiden.

Om gebruikersbetrokkenheid op onze websites bij te houden, gebruiken we Google Analytics in combinatie met de populaire MonsterInsights- plug-in.

Als u zich nog niet heeft aangemeld voor Google Analytics, kunt u de instructies in onze handleiding over het installeren van Google Analytics in WordPress volgen .

Vervolgens moet u de plug-in MonsterInsights installeren en activeren . We raden aan om het Pro-plan van deze plug-in te krijgen.

Nu vragen de meeste mensen ons waarom een ​​plug-in installeren, wanneer u het Google Analytics-script gewoon in de voettekst van de website kunt plakken.

De reden hiervoor is dat u eenvoudigweg belangrijke gebruikersbetrokkenheidsgegevens misloopt door simpelweg een link in de voettekst te plakken. U weet niet op welke uitgaande links gebruikers klikken, welke formulieren de hoogste conversies hebben, welke producten in uw online winkel de beste conversies hebben, welke partnerlinks of advertenties de meeste klikken ontvangen, enzovoort.

MonsterInsights-plug-in verwerkt dit en meer automatisch voor u. Het automatiseert het proces van het plakken van verschillende analytics code en event tracking scripts in het footer, zodat u niet hoeft te maken met het gedoe van code en configuratie.

Nadat u Google Analytics met MonsterInsights heeft ingesteld, laten we u eens kijken hoe u verschillende gebruikersbetrokkenheidsstatistieken voor uw site kunt bijhouden.

1. Je meest populaire inhoud volgen

Het eerste dat u wilt achterhalen, is welke blogberichten en pagina’s het populairst zijn onder uw gebruikers? Dit zijn de pagina’s en berichten op uw website die het meeste verkeer genereren.

Uitzoeken wat uw gebruikers leuk vinden op uw site kan u helpen bij het plannen van een inhoudsstrategie die breidt uit wat al werkt.

MonsterInsights maakt het heel eenvoudig. U hoeft alleen Insights »Reports-pagina te bezoeken in uw WordPress-beheergebied.

Je vindt je populairste content onder het gedeelte ‘Topposten en pagina’s’.

Meest populaire inhoud

Daarnaast ziet u ook uw belangrijkste verkeersbronnen. Dit geeft u een algemeen beeld van waar uw verkeer vandaan komt.

Op de meeste websites gaat 90% van hun verkeer naar 10% van de toppagina’s. Zodra u deze toppagina’s heeft gevonden, kunt u ze optimaliseren voor maximale conversies door inhoudupgrades of gerichte leadmagneten toe te voegen aan deze berichten.

We ontdekken dat inhoudsupgrades u kunnen helpen uw conversies met wel 845% te verhogen. 

2. Volgen hoe gebruikers omgaan met formulieren op uw website

De meeste websites vertrouwen op contactformulieren om gebruikersleads en feedback te verzamelen. Helaas geven de meeste contactvormplug-ins u geen nauwkeurige tracking- en conversiegegevens.

Met MonsterInsights kunt u gebruikmaken van de functie voor het bijhouden van gebeurtenissen van Google Analytics om te zien hoe vaak uw formulieren worden bekeken en verzonden.

Als u het bijhouden van formulieren wilt inschakelen, moet u de pagina Insights »Add-ons bezoeken . Op deze pagina moet u de Forms-add-on installeren en activeren.

Installeer Forms-add-on voor MonsterInsights

Zodra u de Forms-add-on hebt geactiveerd, zal MonsterInsights automatisch alle formulieren op uw website volgen.

Het werkt automatisch met populaire plug-ins voor contactformulieren zoals WPForms , Ninja Forms , Formidable en anderen. MonsterInsights houdt ook het commentaarformulier van uw website bij, gebruikersregistratieformulierenen meer.

Om te zien hoe uw formulieren het doen, moet u uw Google Analytics-account bezoeken. Klik in het Google Analytics-dashboard op Gedrag »Evenementen» Overzichtspagina en klik vervolgens onder ‘Evenementcategorie’ op ‘formulier’.

Formulier volgen in Google Analytics

Vervolgens moet u op het ‘Evenementlabel’ klikken om statistieken voor verschillende formulieren op uw website te bekijken.

Sorteer op formulierlabel

Van daaruit kunt u op elk formulier klikken om uw vertoningen en conversies te bekijken.

Formulierimpressies en conversies

3. Volgen van e-commerce winkels in Google Analytics

Google Analytics biedt veel functies specifiek voor eCommerce-websites . Deze functies zijn echter niet standaard ingeschakeld en de meeste gebruikers weten niet eens dat ze bestaan.

Verbeterde e-commerce tracking stelt u in staat winkelgedrag, afrekengedrag, prestaties van productlijsten, verkoopprestaties en nog veel meer te bekijken. Het beste deel is dat u deze gegevens kunt combineren met uw algehele websiteverkeer om betere inzichten te verzamelen.

MonsterInsights eCommerce tracking voor WordPress werkt met zowel WooCommerce als Easy Digital Downloads .

Ten eerste moet u eCommerce-tracking inschakelen in Google Analytics. Ga naar uw Google Analytics-account en ga naar de beheerderspagina.

Google Analytics-beheerder

Vervolgens moet u op ‘E-commerce-instellingen’ klikken.

E-commerce-instellingen

Klik nu op de schuifregelaar onder de eerste stap, Schakel E-commerce inschakelen in om het in te schakelen. U moet op de knop Volgende stap klikken om door te gaan.

Schakel eCommerce-tracking in

We raden u ook aan de instellingen voor geoptimaliseerde e-commerce in te schakelen.

Verbeterde e-commerce

Als je klaar bent, klik je op de verzendknop om je instellingen op te slaan.

Vervolgens moet u overschakelen naar uw WordPress-beheergebied. Ga naar Insights » Add- onspagina en installeer en activeer de ‘Ecommerce Add-on’.

MonsterInsights e-commerce add-on

Daarna kun je naar de Insights »Instellingen- pagina gaan en op het tabblad volgen klikken. Klik vervolgens op het gedeelte E-commerce om door te gaan.

Verbeterde eCommerce-tracking

Op dit tabblad moet u het vakje naast ‘Gebruik geoptimaliseerde eCommerce’ aanvinken en vervolgens op ‘Wijzigingen opslaan’ klikken om uw instellingen op te slaan.

Als u uw e-commercerapporten wilt bekijken, moet u uw Google Analytics-account bezoeken en naar de pagina Conversies »E-commerce gaan .

E-commerce bijhouden

Hier zijn een paar krachtige rapporten die u krijgt door Enhanced eCommerce-tracking in uw winkel in te schakelen:

  • Winkelgedrag
  • Afhandelingsgedrag
  • Product geeft de prestaties weer
  • Verkoopprestaties

Raadpleeg dit artikel over het toevoegen van verbeterde e-commerce van Google Analytics aan uw website voor meer informatie over elk van deze rapporten .

4. Volgen wie op uw advertenties klikt met Google Analytics

Veel websites vertrouwen op advertenties om online geld te verdienen terwijl ze nuttige inhoud maken. Advertentieplatforms zoals Google AdSense bieden u enkele rapporten over advertentievertoningen en klikken.

Met MonsterInsights en Google Analytics kunt u echter zien hoe gebruikers omgaan met advertenties op uw site. Je zult in staat zijn om:

  • Houd bij hoeveel klikken elke advertentie ontvangt
  • Ontdek welke advertenties door uw publiek worden genegeerd
  • Identificeer de meest effectieve advertentieplaatsingen
  • En meer…

Eerst moet je Insights »Addons- pagina bezoeken op je WordPress-site. Installeer en activeer nu de add-on ‘Ads Tracking’.

Vervolgens moet u Google Analytics integreren met uw Google Adsense-account.

Ga naar uw Google Analytics-dashboard en klik op de knop ‘Beheer’ in de linkerbenedenhoek van het scherm.

Schakel over naar het Google Analytics-beheerdersgedeelte

Klik op de beheerderspagina op ‘AdSense-koppeling’ onder de kolom Eigenschap.

Adsense koppelen

Vervolgens moet u op de link + Nieuwe AdSense-koppeling klikken en vervolgens de AdSense-property selecteren die u aan uw Analytics-property wilt koppelen.

Selecteer en koppel de AdSense-eigenschap

Klik daarna op de knop Doorgaan om verder te gaan.

Vervolgens moet u de Analytics-weergave selecteren waarin u uw AdSense-gegevens beschikbaar wilt hebben. Zodra u dat hebt geselecteerd, klikt u op Link inschakelen en vervolgens op Gereed.

Adsense link instellen

Nadat u alles in Google Analytics hebt geconfigureerd, moet u naar uw WordPress-site gaan en naar de pagina Insights »Instellingen gaan . Schakel over naar het tabblad ‘Volgen’ en klik vervolgens op het gedeelte Advertenties.

U moet Google Adsense-tracking inschakelen in MonsterInsights.

Schakel Adsense-tracking in Google Analytics in met MonsterInsights

Als u uw AdSense-prestatierapporten wilt bekijken, gaat u naar uw Google Analytics-account en bezoekt u de pagina Behavior »Publisher .

Adsense-rapporten

Het overzichtsrapport geeft u een samenvatting op hoog niveau van de belangrijkste AdSense-statistieken. U kunt ook het rapport Publisher-pagina’s en het verwijzingsverzoek van de uitgever vinden in Google Analytics.

5. Volg uw affiliate links in Google Analytics

De meeste affiliate marketeers gebruiken plug-ins om affiliat links te beheren en te camoufleren . Dit maakt uw affiliate links er gebruiksvriendelijker uitzien. Hier is een voorbeeld van een verhulde affiliate link:

http://example.com/recommends/product-name/

Met MonsterInsights kunt u die gelieerde links volgen in Google Analytics. Dit helpt u erachter te komen welke gelieerde producten het goed doen, welke pagina’s meer affiliate-inkomsten genereren en meer.

Om het bijhouden van partnerlinks in te schakelen, moet je de pagina Insights »Instellingen bezoeken . Schakel over naar het trackingtabblad en klik vervolgens op ‘Affiliate links’.

Affiliate-link volgen in MonsterInsights

Eerst moet je de slug invoeren die je gebruikt voor je affiliate links. Hierna moet u een label opgeven dat u wilt gebruiken voor die links in uw Google Analytics-rapporten.

Klik vervolgens op de knop Wijzigingen opslaan om uw instellingen op te slaan.

Met MonsterInsights kunt u klikken op partners bijhouden als gebeurtenissen in Google Analytics.

Als u een overzicht van uw rapport met klikken op gelieerde koppelingen wilt vinden, gaat u naar Gedrag »Evenementen» Overzichtspagina . Klikken op uw gelieerde koppelingen worden getoond met het label dat u eerder hebt gekozen.

Affiliate link-rapporten

Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het bijhouden van uitgaande links in WordPress voor meer gedetailleerde instructies .

Opmerking: de meeste plug-ins van WordPress-partners beloven u mogelijk om u linkstatistieken te geven. We hebben vastgesteld dat de meeste van deze statistieken zeer onnauwkeurig zijn, omdat de meeste op WordPress gebaseerde analyse-einden breken door caching. Google Analytics is de enige manier om analyses op de juiste manier te volgen.

6. Bouncepercentage bijhouden in Google Analytics

Bouncepercentage is het percentage gebruikers dat op uw website komt en besluit te vertrekken zonder naar een tweede pagina te gaan.

Als u het bouncepercentage van uw website wilt controleren, moet u zich aanmelden bij uw Google Analytics-dashboard en vervolgens naar de pagina Publiek »Overzicht gaan .

Bouncepercentage controleren in Google Analytics

Wilt u het bouncepercentage van een individuele pagina zien? Ga naar Gedrag »Sitecontent» Alle pagina’s om alle pagina’s van uw website te bekijken.

Bouncepercentage voor afzonderlijke pagina's controleren

U kunt de pagina’s sorteren op een hoger of lager bouncepercentage om te zien welke pagina’s niet presteren.

Een hoger bouncepercentage geeft aan dat u de gebruiker niet kon overtuigen andere pagina’s te bezoeken. Gebruikers kunnen uw website verlaten door op de knop Vorige in hun browser te klikken, op een uitgaande link te klikken of door het venster te sluiten.

Bouncepercentages zijn volkomen normaal. Hoe hoger het bouncepercentage, desondanks duiden problemen met uw website op de gebruikerservaring en lage conversies / betrokkenheid.

Wat moet het acceptabele bouncepercentage voor uw website zijn?

Hier volgt een algemene uitsplitsing van het bouncepercentage van goed naar slecht.

Een uitstekend weigeringspercentage ligt tussen 30% en 50%. De meeste websites hebben echter een bouncepercentage van 50% en 70%, wat een acceptabel gemiddelde is. Bouncepercentages hoger dan 70% worden voor de meeste websites als slecht beschouwd.

Niet alle websites zijn hetzelfde, wat betekent dat het gemiddelde bouncepercentage varieert, afhankelijk van verschillende soorten websites.

Bekijk de onderstaande grafiek om een ​​gemiddeld bouncepercentage per branche te bekijken:

Bouncepercentage gemiddeld per branche

Raadpleeg dit artikel voor meer informatie over dit onderwerp met tips om het bouncepercentage op uw website te verlagen .

7. Volgtijd besteed aan uw website

Een andere indicator die betrokkenheid van gebruikers toont, is sessieduur of tijd die gebruikers op uw site doorbrengen.

Als gebruikers uw site verlaten zonder voldoende tijd te besteden om ernaar te kijken, is er iets mis dat moet worden opgelost.

Google Analytics kan u de gemiddelde tijd weergeven die gebruikers per sessie aan uw site besteden. Ga gewoon naar de pagina Publiek »Overzichten u zult het onder andere statistieken zien.

Gemiddelde tijdsbesteding per sessie

Het kan ook laten zien hoeveel tijd gebruikers besteden aan het bekijken van individuele pagina’s. U kunt dit controleren door naar Gedrag te gaan »Site-inhoud» Alle pagina’s pagina in Google Analytics.

Tijd besteed aan individuele pagina's

Als u wilt leren hoe u sessieduur kunt verbeteren, bekijkt u dit artikel met praktische tips om de tijd die gebruikers op uw website besteden te vergroten.

8. Tracking pageviews per bezoek met Google Analytics

Paginaweergaves per bezoek is een andere goede indicator voor hoe betrokken uw gebruikers zijn. Meer paginaweergaves per sessie verhoogt ook de tijd die gebruikers op uw site doorbrengen en verlaagt de bouncepercentages.

Google Analytics toont u de totale paginaweergaven voor een bepaalde periode op de pagina Publiek »Overzicht . Om de gebruikersbetrokkenheid bij te houden, wilt u echter ook de paginaweergaven per sessie bekijken.

Paginaweergaven volgen in Google Analytics

U kunt pagina-aanzichten per sessie ook per bron en kanaal opsplitsen op de pagina Inzending »Alle verkeer» Kanalen .

Pagina's per sessie per kanaal

Hiermee kunt u zien welke verkeerskanalen het beste voor uw website worden omgezet, zodat u uw inspanningen kunt richten op gebieden die daadwerkelijk resultaten opleveren.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om gebruikersbetrokkenheid in WordPress bij Google Analytics bij te houden. Misschien wilt u ook onze ultieme stap voor stap WordPress SEO-gids en e-mailmarketing 101-gids voor beginners bekijken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format