Hoe de Google AMP correct te deactiveren in WordPress - DeLaatbusiness

Hoe de Google AMP correct te deactiveren in WordPress

4 min


110
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Laat, E.W.M. de (Erwin)

All rights reserved

DeLaatBUsiness

Hoe de Google AMP correct te deactiveren in WordPress

Hoe Google AMP correct te deactiveren in WordPress

Wilt u Google AMP uitschakelen in WordPress? Veel bloggers en websites die op de AMP-wagen van Google zijn gesprongen, schakelen deze nu om verschillende redenen uit. De uitdaging is dat het uitschakelen van Google AMP niet zo eenvoudig is als men zou hopen. In dit artikel laten we u zien hoe u Google AMP correct kunt uitschakelen in WordPress.

Google AMP correct uitschakelen

Waarom en wie moet Google AMP uitschakelen in WordPress

Accelerated Mobile Pages of AMP is een open source-initiatief met als doel het internet sneller te maken voor mobiele gebruikers en de gebruikerservaring te verbeteren.

Dit doet het door pagina’s te presenteren met minimale HTML en JavaScript. Hierdoor kan de inhoud worden gehost op Google AMP Cache. Google kan deze cacheversie vervolgens direct aan gebruikers presenteren wanneer ze in de zoekresultaten op uw link klikken.

AMP-pagina's verschijnen in de zoekresultaten van Google

We hebben onze zorgen en problemen die door andere bloggers met betrekking tot AMP naar voren zijn gebracht, in onze gids over het instellen van Google AMP in WordPress verteld .

Sindsdien zijn veel website-eigenaren, invloedrijke bloggers en online publicaties gestopt met het gebruik van AMP. Velen van hen deelden de redenen achter hun beslissing.

Alex Kras schreef bijvoorbeeld uitgebreid waarom hij besloot AMP uit te schakelen op zijn website.

Hij vertelde ook wat er gebeurde een maand nadat hij Google AMP had uitgeschakeld.

Verkeerssnelheid lijkt ongeveer gelijk te blijven en alle statistieken lijken te verbeteren. Om eerlijk te zijn, heb ik vier nieuwe artikelen gepubliceerd sinds ik AMP had uitgeschakeld, dus mijn nummers hadden een mooie hobbel van de nieuwe inhoud.

Hier zijn enkele zorgen die worden gedeeld door veel beïnvloeders, bloggers en ontwikkelaars.

Drastische daling van conversieratio’s

AMP gebruikt een beperkende HTML / JS-set. Site-eigenaren kunnen niet veel doen om gebruikers aan te moedigen zich te abonneren , contactformulieren in te vullen of dingen te kopen.

Lagere paginaweergaven door mobiele gebruikers

AMP toont de navigatiemenu’s , zijbalken of andere functies voor inhouddetectie van uw website niet . Dit veroorzaakt een aanzienlijke daling in paginaweergaves door mobiele gebruikers.

Sommige gebruikerservaringsexperts suggereren zelfs dat de knop Sluiten bovenaan gebruikers aanmoedigt om terug te keren naar Google Zoeken nadat ze uw artikel hebben gelezen in plaats van door uw website te bladeren.

Knop Sluiten in AMP-viewer op Android

Minder gebruikersbetrokkenheid

Veel websites doen het goed op gebruikersinteracties, zoals klikken om widgets , gebruikersbeoordelingen, opmerkingen, enzovoort te tweeten . Google AMP maakt het heel moeilijk voor website-eigenaren om gebruikers betrokken te houden en interactie te houden met hun inhoud.

Moet u Google AMP uitschakelen?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk afhankelijk van uw website. Als mobiele gebruikers het grootste deel van uw doelgroep maken, wilt u mogelijk nog steeds AMP gebruiken.

Als u echter Google AMP hebt geprobeerd en uw conversiepercentages negatief heeft beïnvloed, moet u waarschijnlijk Google AMP op uw website uitschakelen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, bestraft Google geen websites voor het niet gebruiken van AMP. U kunt nog steeds de snelheid en prestatiesvan uw website op mobiele apparaten verbeteren om te concurreren voor mobiele zoekmachines.

Stap 1. Google AMP uitschakelen in WordPress

Er zijn een aantal WordPress-plug-ins waarmee u AMP-ondersteuning aan uw website kunt toevoegen. De basisinstellingen blijven hetzelfde ongeacht de plug-in die u gebruikt.

Het eerste wat u hoeft te doen is de AMP-plug-in deactiveren. Ga eenvoudig naar de pagina met plug-ins en klik op de deactivate link onder de AMP-plug-in.

AMP deactiveren

Als u de plug-in deactiveert, wordt de AMP-ondersteuning op uw website uitgeschakeld.

Stap 2. Omleidingen instellen

Als u de AMP-plug-in uitschakelt, wordt de AMP-versie van uw artikelen van de website verwijderd, maar dat alleen is niet genoeg, vooral als u AMP langer dan een week heeft ingeschakeld.

De kans is zeer groot dat Google die pagina’s al in hun index heeft opgeslagen en deze pagina’s in de zoekresultaten blijft weergeven.

Om dit probleem op te lossen, moet u gebruikers die naar AMP-pagina’s gaan doorsturen naar de normale niet-AMP-pagina’s.

We laten u twee verschillende methoden zien om omleidingen in te stellenvoor Google AMP. U kunt het apparaat kiezen dat het meest geschikt voor u is.

Methode 1: een omleidingsplugin gebruiken

Eerst moet u de Redirection- plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding over het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Ga bij activering naar de pagina Tools »Redirection om doorverwijzingen in te stellen.

AMP Redirect

Voeg eerst de volgende code toe in het veld van de bron-URL:

1

/(.*)\/amp

In het veld voor de doel-URL moet u de URL van uw website toevoegen in de volgende indeling:

1

http://example.com/$1

Vergeet niet om example.com te vervangen door uw eigen domeinnaam.

Vink het selectievakje Regex aan en selecteer Omleidingen in het vervolgkeuzemenu Groep.

Klik ten slotte op de knop ‘Redirect toevoegen’ om uw wijzigingen op te slaan.

U kunt nu een AMP-pagina op uw website bezoeken om te zien of de omleiding naar behoren werkt.

Methode 2: Handmatig doorverwijzingen instellen in .htaccess

Als u geen plug-in wilt gebruiken om omleidingen in te stellen, kunt u omleidingen instellen met behulp van het .htaccess-bestand op uw WordPress hostingaccount .

Eerst moet u verbinding maken met uw website met behulp van een FTP-client of Bestandsbeheer in cPanel. Na verbinding moet u het .htaccess-bestand in de hoofdmap van uw website vinden en bewerken.

Voeg eenvoudig de volgende code toe onderaan uw .htaccess-bestand:

1

2

3

4

// Redirect AMP to non-AMP

RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_URI} (.+)/amp(.*)$

RewriteRule ^ %1/ [R=301,L]

Vergeet niet om uw wijzigingen op te slaan en het bestand opnieuw te uploaden naar uw server.

U kunt nu de AMP-versie van elk bericht op uw website bezoeken om ervoor te zorgen dat de omleiding naar behoren werkt.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om Google AMP correct uit te schakelen in WordPress. Misschien wilt u ook onze stapsgewijze ultieme WordPress SEO-gids voor beginners bekijken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *