Hoe een Favicon toe te voegen aan uw WordPress Blog - DeLaatbusiness

Hoe een Favicon toe te voegen aan uw WordPress Blog

3 min


108

Laat, E.W.M. de (Erwin)

all rights reserved

Delaatbusiness

Hoe een Favicon toe te voegen aan uw WordPress Blog

Hoe een Favicon toe te voegen aan uw WordPress Blog

Favicon of Site-pictogram is de kleine afbeelding die naast de titel van uw website in de browser verschijnt. Het helpt uw ​​gebruikers uw website te identificeren en frequentere bezoekers van uw site zullen onmiddellijk een herkenning voor die kleine afbeelding opbouwen. Dit verhoogt uw merkherkenning en helpt u vertrouwen op te bouwen bij uw doelgroepen. In ons artikel over de meest voorkomende WordPress-fouten , stond het toevoegen van een favicon niet bij de top 25. In dit artikel laten we u zien hoe u een favicon toevoegt aan uw WordPress-blog.

Waarom zou u een Favicon aan uw WordPress-site moeten toevoegen?

Zoals we eerder vermeldden, wordt hiermee de identiteit van uw website bepaald. Het verbetert echter ook de bruikbaarheid en gebruikerservaring van uw site. Deze afbeelding helpt je het beter te begrijpen:

Favicons in browsertabbladen

De meeste gebruikers hebben meestal veel tabbladen geopend in hun browservenster. Dit verbergt de titel van uw website naarmate het aantal tabbladen toeneemt. Met de favicon kan de gebruiker uw website identificeren en snel overschakelen naar het gewenste tabblad.

U kunt uw gebruikers vragen om uw site toe te voegen aan hun startschermop mobiele apparaten. Uw sitepictogram of favicon wordt ook gebruikt wanneer een gebruiker uw site toevoegt aan zijn startscherm op een mobiel apparaat.

Sitepictogram wordt weergegeven als het app-pictogram op het startscherm van een mobiel apparaat

Hoe een Favicon te maken

U kunt het logo van uw merk gebruiken als uw sitepictogram of favicon. De aanbevolen grootte voor de afbeelding van uw site-pictogram is ten minste 512 pixels zowel in de breedte als in de hoogte. De pictogramafbeelding van de site moet een vierkant zijn, u kunt een grotere rechthoekige afbeelding gebruiken en met WordPress kunt u de afbeelding bijsnijden wanneer u deze toevoegt.

Een sitepictogram voor uw WordPress-blog maken met Adobe Photoshop

We raden aan om een ​​beeldbewerkingsprogramma zoals Adobe Photoshop of Gimp te gebruiken om een ​​sitepictogram van precies 512 × 512 pixels te maken. Op deze manier kunt u exacte verhoudingen voor uw afbeelding behouden. U kunt een transparante afbeelding gebruiken of de afbeelding vullen met een achtergrondkleur naar keuze. Deze afbeelding kan de indeling png, jpeg of gif hebben.

Uw Site-icoon of Favicon toevoegen in WordPress

Sinds WordPress 4.3 kunt u een favicon of sitepictogram toevoegen vanuit het WordPress- admingebied . Ga gewoon naar Uiterlijk »Pas aan en klik op het tabblad ‘Identiteit van site’ .

Identiteit van de site in Customizer

Het gedeelte over de identiteit van de site in de aanpasser stelt u in staat de sitetitel, beschrijving en controle te wijzigen of u deze al dan niet in de koptekst wilt weergeven. Hiermee kunt u ook uw sitepictogram uploaden. Klik eenvoudig op de knop Selecteer bestand en upload vervolgens de afbeelding die u wilt gebruiken als sitepictogram.

Toevoegen van het sitepictogram en favicon in WordPress

Als de afbeelding die u uploadt de aanbevolen grootte overschrijdt, kunt u met WordPress deze bijsnijden. Als het exact overeenkomt met de aanbevolen grootte, kunt u uw wijzigingen gewoon opslaan.

Meer kunt u nu een voorbeeld van uw site bekijken en uw favicon in actie zien. U kunt uw site ook op een mobiel apparaat bezoeken en vervolgens in het browsermenu “Add to homescreen” selecteren. U zult merken dat uw sitepictogram op het startscherm verschijnt.

Favicon toevoegen aan oudere WordPress (4.2 of lager)

Upload uw favicon naar de hoofdmap van uw website met behulp van FTP. Daarna kunt u deze code eenvoudig in het header.phpbestand van uw thema plakken .

1

2

<link rel=”icon” href=”https://www.wpbeginner.com/favicon.png” type=”image/x-icon” />

<link rel=”shortcut icon” href=”https://www.wpbeginner.com/favicon.png” type=”image/x-icon” />

Vervang wpbeginner.com door de URL van uw site en u bent klaar om te gaan. Als uw thema geen header.php-bestand heeft of als u het niet kunt vinden, hoeft u zich geen zorgen te maken dat we een plug-in voor u hebben. Installeer plug-in invoegtoepassingen en invoegtoepassingen en installeer deze . Na het activeren van de plugin ga je naar Instellingen »Kop- en voetteksten invoegen en plak je de bovenstaande code in het kopgedeelte en sla je je instellingen op.

Als u helemaal niet met FTP wilt werken, dan kunt u ook de plugin All in One Favicon gebruiken .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format