Hoe maak je een klanten Dashboard aan in WordPress? - DeLaatbusiness

Hoe maak je een klanten Dashboard aan in WordPress?

5 min


108
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Laat, E.W.M. de (Erwin)

all rights reserved

DeLaatBusiness

Hoe maak je een klanten Dashboard aan in WordPress?

Hoe maak je een Client Dashboard aan in WordPress

Wilt u een client dashboard maken in WordPress? Een aangepast dashboard in WordPress kan uw klanten helpen met resources en snelkoppelingen die ze nodig hebben om aan de slag te gaan. In dit artikel laten we u zien hoe u een client dashboard in WordPress kunt maken zonder code te schrijven of de mogelijkheid van de klant om zijn websites te updaten.

Een klantendashboard maken in WordPress

Waarom een ​​klanten dashboard maken in WordPress?

Als leverancier van WordPress-oplossingen kom je klanten tegen die WordPress nog niet eerder hebben gebruikt en die niet bekend zijn met HTML-, CSS- of WordPress-terminologie .

Door een aangepast dashboard voor clients te maken, kunt u hen voorzien van een goede WordPress-interface en verbeterde bruikbaarheid.

Het zal de klanttevredenheid verbeteren, wat leidt tot meer verkoop. Uw klanten hebben minder ondersteuning nodig, waardoor u ook tijd bespaart.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe je gemakkelijk een client dashboard in WordPress kunt maken.

We zullen u door verschillende stappen in het proces leiden. U kunt zelf bepalen hoeveel u wilt aanpassen, afhankelijk van de vereisten van uw klant.

1. Verberg Onnodige beheerdersmenu’s

Bij het bouwen van een website voor uw klanten kunt u verschillende WordPress-plug-ins , aangepaste berichttypen , WordPress-paginabuilders en andere hulpmiddelen gebruiken. Veel van deze hulpmiddelen voegen hun eigen menu-items toe aan de WordPress-beheerbalk, maken aangepaste widgets in het beheerdersdashboard en voegen koppelingen toe in de werkbalk.

Het eindresultaat ziet er een beetje rommelig uit. Voor een klant die nog nooit met WordPress heeft gewerkt, maken deze extra items het dashboard ingewikkelder dan nodig.

WordPress dashboard

Laten we beginnen met het maken van een klantendashboard door de rommel op te ruimen.

Om dat te doen, moet u de Adminimize- plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding over het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering moet je de pagina Instellingen »Beheren openen om de plug-in te configureren.

Beheer instellingen

U ziet verschillende beheerderssecties op de instellingenpagina. Als u op een sectie klikt, wordt deze uitgevouwen en ziet u de opties voor die specifieke sectie.

Instellingen voor een sectie in Adminimize

U kunt elk item onder een sectie weergeven of verbergen voor verschillende gebruikersrollen. Beoordeel elk item zorgvuldig voordat u het verbergt, omdat dit van invloed kan zijn op de mogelijkheid van uw klant om zijn website te gebruiken.

Voor gedetailleerde instructies, zie onze handleiding over het verbergen van onnodige menu-items in WordPress met Adminimize.

2. White Label WordPress Dashboard

De Adminimize-plug-in bestrijkt een groot aantal opties om het uiterlijk van uw WordPress-beheerdersdashboard te bepalen. Het heeft echter geen opties om de WordPress-branding te verbergen en het labeldomein wit te labelen.

Witte labels omvatten het vervangen van het WordPress-logo door een aangepast logo, het wijzigen van de voettekst van het beheerdersgedeelte, het weergeven of verbergen van items uit menu’s en meer.

Eerst moet u de White Label CMS- plug- in installeren en activeren . Ga bij activering naar de pagina Instellingen »White Label CMS om de plugin-instellingen te configureren.

White Label CMS-instellingen

De instellingenpagina is onderverdeeld in verschillende secties. U kunt op een gedeelte klikken om de instellingen uit te vouwen en weer te geven.

Sommige opties in de plug-in zijn ook beschikbaar in Beheer. Als u deze opties al hebt verborgen, kunt u deze overslaan.

Raadpleeg voor gedetailleerde instructies over elke sectie ons artikel over hoe u uw WordPress-beheerdersdashboard wit moet labelen .

3. Wijzig de weergave van het WordPress-dashboard

WordPress wordt geleverd met een handvol beheerschema’s die gebruikers kunnen wijzigen van hun profiel. U kunt een kleurenschema instellen als standaard voor nieuwe gebruikers. U kunt ook een eigen kleurenschemamaken.

Beheerder kleurenschema

Wil je het naar het volgende niveau brengen? Probeer WordPress-beheerthema’s. Deze thema’s zijn beschikbaar als plug-ins die u kunt installeren om de weergave van uw WordPress-beheergebied te veranderen.

WordPress admin-thema

Hier zijn enkele gratis WordPress-beheerthema’s en plug-ins die u kunt proberen.

4. Voeg nuttige bronnen toe aan Client Dashboard

Wanneer u projecten aan uw klanten levert, zult u merken dat veel van hen soortgelijke vragen hebben. Het toevoegen van een help- of bronsectie in het WordPress-clientdashboard kan u helpen deze vragen te beantwoorden en tijd te sparen voor het bieden van ondersteuning.

De beste manier om een ​​Help-sectie toe te voegen is door de WP Help- plug- in te installeren en activeren . Na activering voegt de plug-in een nieuw menu ‘Publicatiehulp’ toe aan uw WordPress-beheerbalk. Als u hierop klikt, gaat u naar de instellingenpagina.

Hulp bij publiceren

Dit gebied is leeg, omdat je nog geen hulpbronnen hebt aangemaakt. Ga je gang en klik op de knop ‘Nieuw toevoegen’ om er een te maken.

Op de volgende pagina kunt u uw Help-document maken, net zoals u een WordPress- bericht of -pagina zou maken .

Nieuw hulpdocument

WP Help gebruikt aangepast berichttype voor documenten en het zijn hiërarchisch-achtige pagina’s. U kunt ouder- en onderliggende documenten maken om ze te ordenen.

Documenten beheren

U kunt ook documenten van een andere WordPress-site synchroniseren. Hiermee kunt u dezelfde documentatie gebruiken voor al uw klantprojecten.

Raadpleeg onze handleiding voor gedetailleerde instructies over het toevoegen van een help / resource-sectie in WordPress admin .

5. Aangepaste Dashboard-widgets maken

Dashboard-widgets zijn de eerste dingen die gebruikers te zien krijgen wanneer ze zich aanmelden bij het WordPress-beheergebied. Dit is de beste plaats om uw klanten in goede banen te leiden door uw eigen aangepaste dashboardwidgets toe te voegen.

Hier is een eenvoudige dashboardwidget-code die u als beginpunt kunt gebruiken.

U moet deze code toevoegen aan het functie.php- bestand van uw thema of in een sitespecifieke plug-in .

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

add_action(‘wp_dashboard_setup’, ‘my_custom_dashboard_widgets’);

  

function my_custom_dashboard_widgets() {

global $wp_meta_boxes;

 

wp_add_dashboard_widget(‘custom_help_widget’, ‘Theme Support’, ‘custom_dashboard_help’);

}

 

function custom_dashboard_help() {

 

// Content you want to show inside the widget

 

echo ‘<p>Welcome to Custom Blog Theme! Need help? Contact the developer <a href=”mailto:yourusername@gmail.com”>here</a>. For WordPress Tutorials visit: <a href=”https://www.wpbeginner.com” target=”_blank”>WPBeginner</a></p>’;

}

Vergeet niet het inhoudsgedeelte te wijzigen met uw eigen bericht. U kunt gewone HTML gebruiken voor het formatteren en stileren.

Hier is hoe het eruit zag op onze demo-website.

Aangepaste dashboard-widget

Bekijk voor meer informatie ons artikel over het toevoegen van aangepaste dashboardwidgets in WordPress .

Dat is het voor nu.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het leren maken van een clientdashboard in WordPress. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *