nadelen social media - DeLaatbusiness

nadelen social media

5 min


77
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Nadelen van Social media

(Nadelen social media)

Op het eerste gezicht zou je denken dat dit citaat afkomstig was van een ouder of een grootouder die klaagde over de nadelen van sociale netwerken en hoe sociale media de kinderen van vandaag hebben gedoemd. Maar het werd geschreven door een tiende beoordelaar uit Seattle als onderdeel van een opdracht om de vraag te beantwoorden: “Hoe heeft online sociale netwerken uw relaties met vrienden en familie beïnvloed?”

Deze student gaat verder met schrijven: “De manier van leven in de tienerleeftijd is totaal anders dan twintig jaar geleden. Nu is er een dramatische afname in face-to-face communicatie, waardoor het vermogen van onze generatie om met anderen te communiceren op een sprekend niveau vermindert. ”

Niet toevallig werd dezelfde boodschap herhaald door de jongeren die werden geïnterviewd in Tomorrow’s Change Makers: Reclaiming the Power of Citizenship for a New Generation . Jongeren die betrokken zijn bij hun gemeenschappen beweren dat persoonlijke interactie hen motiveert om een ​​verschil te maken in de wereld.

Dit is een artikel in twee delen dat is afgeleid van het bekijken van de essays van een klas van tiende klassers, uiteraard met hun toestemming. Het is bedoeld om extra discussie te genereren over de voor- en nadelen van sociale netwerken en het effect hiervan op een gezonde ontwikkeling van jongeren.

Hieronder staan ​​de meest besproken nadelen van sociale netwerken volgens deze tiende klassers, inclusief citaten uit hun essays. In een vergelijkbaar formaat kun je ook reflecties over de voordelen van sociale netwerken in mijn column bij Psychology Today lezen.

10 Nadelen van Social media

1. Maakt geen emotionele verbinding

“Een paar weken geleden raakten een van mijn vrienden en ik in een ruzie en ze vertelde me al haar gevoelens over waarom ze me negeerde gedurende twee weken. Ervan uitgaande dat het heel moeilijk was geweest om het tegen me te zeggen, stuurde ze me een sms-bericht. De negatieve kant was dat ik niet wist of ze echt medelijden had omdat ik het niet van haar hoorde. De kwaliteit van een gesprek met sociale media is vreselijk omdat je de emotie of het enthousiasme van de andere persoon niet kunt voelen. Je vraagt ​​je af of ze echt menen wat ze zeggen. ‘

2. Geeft mensen een vergunning om kwetsend te zijn

“Ik denk echt dat het tot een extreem punt is gekomen waar je dingen kunt zeggen die je niet kunt zeggen of waar je mee wegkomt.”

“Ik ben teleurgesteld als ik hoor dat sociale media worden gebruikt als een manier om mensen pijn te doen. Ik vraag me af of dit gebeurt wanneer de schrijvers vergeten dat er echte mensen achter het scherm zitten. ”

3. Vermindert face-to-face communicatievaardigheden

“Vertrouwen door een computer kan het vermogen van een persoon om een ​​gesprek te hebben van persoon tot persoon benadelen door het onhandig en ongebruikelijk te maken om iets te horen en te reageren met een doordachte boodschap door het gesproken woord, omdat iemand afhankelijk is van een toetsenbord om een ​​boodschap over te brengen.”

4. Leidt tot oneigenlijke expressie van gevoelens

“De gesprekken van sociale media zijn tegenwoordig gevuld met” haha ​​”,” LOL “en andere uitroepen die bedoeld zijn om te lachen. Deze steno is een tweede natuur geworden en wordt vaak gebruikt als de afzender in het echte leven niet eens lacht, laat staan ​​lacht. Bij de gelegenheid dat onze “roflcopter” daadwerkelijk op een grappig moment wordt gebruikt, vervangen we het daadwerkelijke lachen met, in dit geval, een eenvoudig tienletterig acroniem. Volgens Robin Dunbar, een evolutionair psycholoog in Oxford, is de daadwerkelijke fysieke lachact, en niet het abstracte idee dat iets leuk is, het lachen zo goed. Als we zo bereid zijn om de daad te vervangen die, eerlijk gezegd, we allemaal liefhebben, met een kunstmatige, getypte weergave die niet eens dezelfde vreugde brengt, wat zouden we anders dan, onbewust, bereid kunnen zijn om uit te wisselen? ”

nadelen social media

5. Vermindert begrip en aandacht

“Sinds het ontstaan ​​van sociale netwerken is de kwaliteit van gesprekken afgenomen. Ik geloof dat mensen zoveel tijd online doorbrengen dat ze het gevoel, de emotie en / of het karakter van de persoon met wie ze praten niet altijd begrijpen. Wanneer je met iemand praat via een bericht of zelfs een stem, kun je die niet altijd volledig begrijpen. ”

“Sociale netwerken hebben de bedachtzaamheid verpest door in feite persoonlijk hallo te zeggen. Je kunt bijvoorbeeld hallo zeggen tegen je vriend in Duitsland met Facebook, chatten in seconden; maar wat als er geen manier was om via sociale netwerken te communiceren? Nou, je zou ze een brief moeten schrijven en dat is iets heel attent. ”

6. Zorgt ervoor dat Face-to-Face-interacties zich niet verbonden voelen

“Als ik mijn vrienden op hun telefoon zie en ik om hen heen ben, voel ik me niet verbonden, ook al zijn we maar twee voet uit elkaar … Helaas gebruiken vrienden hun telefoons soms zo dat het moeilijk is om een ​​echt gesprek met hen te hebben. Soms kunnen vrienden zo sociaal gehecht raken aan iets, zoals een blog of een gameconsole, dat ze contact verliezen met vrienden, kleine hiaten en gaten creëren in hechte vriendschappen / relaties. ”

7. Vergemakkelijkt luiheid

“Het nieuwe sociaal actieve tijdperk veroorzaakt luiheid, want in plaats van naar je vrienden te rennen, kun je ze een bericht sturen. Of in plaats van naar boven te lopen om de familie van het diner op de hoogte te stellen, kan ik het bloggen. Sociale netwerken maken het leven zo gemakkelijk dat het luiheid creëert. Naar mijn mening is fit blijven belangrijk, maar het is moeilijk om verder te gaan dan de nieuw ontwikkelde status-quo. ”

“Het is heel gemakkelijk om urenlang niets te doen …. Het is een fantastische manier om tijd te verspillen.”

8. Creëert een scheve zelfafbeelding

“We vertellen onszelf leugens over onszelf en ontwikkelen iets dat we niet zijn. We plaatsen foto’s van ons die er perfect uitzien en delen het goede nieuws. We plaatsen nooit foto’s van onszelf wanneer onze hond sterft, wanneer iemand van wie we houden vertrekt en wanneer we een baan verliezen. We delen nooit het slechte nieuws dat ons leven altijd in de schaduw stelt. We ontwikkelen allemaal dit perfecte beeld van onszelf en sommigen van ons proberen zelfs te vertrouwen op deze fantasierijke gedachte die we van onszelf hebben in plaats van trouw te blijven aan wie we zijn. ”

9. vermindert de nabijheid van familie

“Sms’en, Facebook, Twitter en Gmail vervreemden ons meer van onze families dan we eigenlijk denken dat het doet …. Als mijn familie samen met haar gezin een film doorbrengt, zitten mijn broer en ik in werkelijkheid op onze telefoons in plaats van de film met onze ouders te bekijken. ‘

10. veroorzaakt afleiding

“Als ik mijn telefoon uit heb, heb ik het gevoel dat er niets anders om me heen gebeurt. Ik gebruik sociale media als een manier om me populair te voelen, belangrijk en ook gewoon om erbij te horen. Mijn vrienden en ik vergelijken ons altijd met elkaar, en vragen ons af wie er meer Facebook-vrienden of Twitter-volgers heeft. Maar wat er echt gebeurt, is dat ik minder begin te praten en uiteindelijk op tekst vertrouw voor een gesprek. Sinds ik een smartphone heb, ben ik van alles afgeleid. Ik kijk minder naar televisie, doe minder huiswerk en besteed zelfs minder tijd aan mijn vrienden en familie. ‘

Wat zijn de meest besproken nadelen van sociale netwerken volgens tiende klassers? Het is tijd om te luisteren en te leren van onze tieners. #SocialMedia #SocialNetworking #Tech #Teens #Parenting #

De nadelen van sociale netwerken aanpakken

De nadelen van sociale netwerken en sociale media zullen nog tientallen jaren worden bestudeerd. In de tussentijd weten we al dat dit een belangrijke bron van zorg is bij privacyverdedigers en bij ouders die zich zorgen maken over de veiligheid van hun kinderen. Maar het is duidelijk dat de nadelen van sociale netwerken veel dieper gaan dan privacy en veiligheid. Deze middelbare scholieren beschreven enkele van de ernstige nadelen van relaties – de basis van menselijke ontwikkeling.

De nadelen van sociale netwerken treffen het hart van gezonde jeugdontwikkeling. In zijn recente boek, Lightweb Darkweb: drie redenen om sociale media te hervormen voordat het ons opnieuw vormt , pleit er voor muzikanten en kinderen dat Raffi Cavoukian een overvloed aan bewijs levert om de nodige hervormingen voor te stellen. Met behulp van een ecologisch systeemkader om zich over dit onderwerp te verdiepen, daagt hij ouders, opvoeders en burgers uit om het verband te zien tussen de ontwikkeling van de jeugd en wat hij beschrijft als een ‘groots sociologisch experiment’ dat menselijke relaties voor altijd kan veranderen.

In de komende maanden ben ik van plan om Raffi te interviewen voor meer informatie over zijn ideeën, waarvan ik weet dat deze zijn voortgekomen uit gesprekken met grote denkers en onderzoekers over de hele wereld.

Wat denk je? Hoe zorgen we voor een gezonde groei en ontwikkeling van kinderen en tieners, gezien de bekende schadelijke effecten en nadelen van sociale netwerken?

 

nadelen social media

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format