Online internet marketing

38 min


82

Online  internet marketing: een stapsgewijze handleiding

Weet jij wie Chandler Bolt is?

Als je een online marketing-nerd bent zoals ik, dan weet je dat waarschijnlijk.

Maar als je deel uitmaakt van de andere 99,9% van de wereld die niet super enthousiast is over dit ‘internetmarketing’, heb je waarschijnlijk nog nooit van deze man gehoord.

Wat doet hij nu met deze kop op Business Insider ?

online internet marketing

Hoe is hij daar terechtgekomen?

Is hij rijk of zo? Ja, dat is hij inderdaad.

Dat is een deel van de schoonheid van online marketing.

Deze 21-jarige jongen heeft honderdduizenden dollars van zijn keukentafel gehaald.

Geen behoefte aan roem, interviews met tijdschriften, talkshowbezoek of acteerlessen (je weet wel, om in een kaskraker te spelen).

Je hebt geen idee wie Chandler Bolt is . Maar hij heeft heel veel geld verdiend en hij helpt anderen ook hetzelfde te doen.

Zijn bedrijf, Self-Publishing School , helpt mensen boeken over Amazon te publiceren en er geld van te verdienen.

Als je een introvert bent , is dat een reden om te vieren!

Minder dan 20 jaar geleden hadden extraverten een veel betere kans om rijk en succesvol te worden.

Waarom? Het ging gepaard met heel veel netwerken.

Je moest werknemers aannemen en een groot bedrijf bouwen. Of, voor een carrière in kunst, muziek, films, enz., Moest u elke persoon in uw branche ertoe brengen om u te kennen.

Terwijl verbindingen nog steeds een groot probleem zijn , kun je ze vandaag direct vanuit je luie stoel halen (of in je geval van je woonkamervloer ).

 

Als alleenstaande kunt u na het werk, tijdens uw middagen en in het weekend een groot bedrijf bouwen vanuit uw eigen huis.

Ik denk niet dat ik overdreven dramatisch ben als ik zeg dat online marketing je kans is om in het leven van je dromen te leven.

Vertrouw me – ik zou het weten.

Ik wil dat je net zoveel plezier op je werk hebt als deze jongens en ik. Dus, vandaag zal ik je deze wereld laten zien met mijn online marketinggids.

Opmerking: Zelfs als je al diep in het konijnenhol bent, kun je nog steeds een hoop nieuwe dingen leren van de volgende voorbeelden.

Als u geïnteresseerd bent in een bepaald onderwerp, aarzel dan niet om verder te gaan:

 

Definitie

Als je mijn vorige handleiding over digitale marketing hebt gelezen , weet je al dat het anders is.

Niet elke digitale marketingcampagne is automatisch een online marketinginspanning.

Volgens TNMedia is online marketing “… een tool, strategie of methode om de bedrijfsnaam bekend te maken bij het publiek. De advertenties kunnen vele verschillende vormen aannemen en sommige strategieën zijn vooral gericht op subtiele berichten in plaats van op duidelijke advertenties. “

Wil je de drop-dead eenvoudige versie ervan?

Online marketing is elke poging om het woord te verspreiden over uw bedrijf dat internet gebruikt om mensen te bereiken.

Kortom, het is alles wat u online doet om meer oogbollen op u te krijgen, de aandacht van mensen te trekken en hopelijk op een gegeven moment ervoor te zorgen dat ze bij u kopen.

Er zijn zeven belangrijke subcategorieën van online marketing die ik in deze handleiding wil bespreken.

Overzicht

We hebben het al gehad over zoekmachine-optimalisatie (SEO) en ik heb je alle belangrijke aspecten ervan laten zien die je goed moet maken .

Naast SEO is er zoekmachine marketing (SEM) , wat simpelweg de betaalde versie van SEO is.

Marketeers betalen Google om advertenties weer te geven in hun zoekresultaten in de hoop dat ze verkeer (vooral geïnteresseerde mensen of leads) naar hun bestemmingspagina’s zullen leiden.

Dan is er contentmarketing . Dit is waar marketeers waardevolle media en inhoud proberen te creëren om te distribueren naar potentiële toekomstige klanten. Dit is de goede kerel-versie van online marketing, waarbij je meestal mensen schuldig probeert te kopen.

Natuurlijk ken je social media marketing al . Daar gebruik je een of meerdere socialemediakanalen om samen te werken met klanten, relaties op te bouwen en ze vervolgens naar je producten en diensten te sturen.

Pay-per-click advertising (of PPC) lijkt op zoekmachine marketing, maar is niet beperkt tot Google en zijn concurrenten. Met de meeste sociale medianetwerken kunt u advertenties maken die van nature in hun feeds zijn geïntegreerd, zodat u betaalt voor klikken op uw website.

Affiliate marketing is een soort van verwijzingsmarketing waarbij u uw winst deelt met collega-marketeers in ruil voor het promoten van elkaars producten.

En tot slot is er e-mailmarketing, waarvan sommigen al old-school denken. Maar het is nog steeds een van de meest effectieve kanalen . Zodra uw klanten u toestemming hebben gegeven om contact met hen op te nemen, kunt u ze op elk gewenst moment e-mailen, waarde toevoegen en hen vragen om te kopen wanneer de tijd rijp is.

Je kunt nu al raden hoe groot online marketing eigenlijk is. U weet hoe groot een ruimte is die elk van deze afzonderlijke categorieën opvult.

Ik bedoel, denk maar aan hoeveel sociale media-platforms je kunt noemen van de top van je hoofd:

Facebook, Pinterest, Twitter, Instagram, Snapchat, Tumblr, Google+, YouTube, Periscope, LinkedIn, Reddit, StumbleUpon …

Oké, je begrijpt het.

Ik wil je een goede grip geven op al deze categorieën, net als in onze beginnershandleiding , maar verdrink je niet in de enorme informatie die er is.

Dat is waarom ik je een voorbeeld geef in elke categorie van iemand die het absoluut in zijn nis platlegt, samen met een aantal goede punten om je op weg te helpen.

Klaar. Set. Gaan!

SEO – Zoekmachineoptimalisatie

Het spreekt voor zich dat ik denk dat Quick Sprout een van de beste sites is als het gaat om SEO (we vinden het nogal een big deal, denk ik).

Onze geavanceerde gids voor alleen SEO heeft duizenden aandelen opgeleverd.

Maar in plaats van een hele categorie opscheppen, wil ik u wijzen op iemand die een echte ninja voor zoekmachine-marketing is die al geruime tijd voor ons werkt bij Quick Sprout.

Ik wil hem niet alleen wijzen op het feit dat hij alle SEO-vaardigheden heeft die je nodig hebt, maar ook omdat hij super onderschat is.

Elke keer als ik een artikel als ” 15 SEO Gurus die je moet weten voor 2015 ” leest , ben ik geschokt dat hij daar niet is.

Brian Dean, alias Backlinko , vliegt misschien onder de radar. Maar wanneer u begint te Googelen en SEO leert, kunt u hem zeker tegenkomen.

Hij overtreft gigantische sites zoals Wikipedia, Forbes en Copyblogger en hij domineert volledig de SEO-ruimte met zijn superlange case-studies die bruikbare, stapsgewijze instructies bieden voor het verbeteren van je SEO-spel.

online internet marketing

Backlinko rangschikt # 1 AND # 2 voor “hoe backlinks te krijgen.”

Het mooie van zijn blog is dat hij niet alleen SEO-nieuws zoals Search Engine Land en anderen laat zien, maar dat hij je ook laat zien hoe je goede SEO-technieken kunt implementeren die werken .

Zoals ik in een van de eerdere handleidingen in deze serie heb geschetst , is SEO het proces van het optimaliseren van uw online-inhoud, zodat een zoekmachine deze graag laat zien als een topresultaat voor zoekopdrachten van een bepaald zoekwoord.

Brian is een van de beste bronnen op het internet om te leren hoe je recht doet aan zoekmachine marketing.

Brian heeft bijvoorbeeld onlangs een artikel gepubliceerd met de titel Hoe krijg ik backlinks met gastgegevens’ .

Daar doet hij twee dingen.

1. Hij laat je de resultaten zien die bewijzen dat de strategie werkt.

online internet marketing

2. Hij geeft je gedetailleerde stappen die je kunt volgen om het uit te voeren .

Als casestudy heeft hij het over iemand die hij geholpen heeft om deze strategie in hun niche uit te voeren.

Je ziet de resultaten en dan kun je gewoon naar beneden scrollen en meekijken terwijl je leest. In dit geval zijn de stappen:

 • Stap 1: Publiceer een Awesome Infographic
 • Stap 2: eenvoudige (maar effectieve) koppeling van prospects
 • Stap 3: toon ze uw infographic
 • Stap 4: steek uw vooruitzichten om met gratis inhoud
 • Stap 5: verkrijg uw contextuele links

Dat is gemakkelijk te volgen, toch? Dus wat is de vangst?

Het is moeilijk om uit te voeren. Het kost tijd.

En dat is de reden dat niet veel mensen het doen. Wees een van de weinigen die het doet en je krijgt de resultaten.

Net check out deze backlink dat we een Quick Sprout infographic:

online internet marketing

Wilt u meer bewijs?

Ga door het hele Backlinko-blog. Je zult minder dan 40 berichten vinden in de afgelopen jaren.

Als Brian’s SEO niet werkte, zou hij Backlinko nooit hebben kunnen laten groeien tot 100.000 lezers, 100.000 e-mailabonnees en zo’n enorm SEO-merk met minder dan 40 blogposts.

Bij zoekmachine-optimalisatie zijn er twee grote sectoren om op te letten:

On-page en off-page SEO. Laten we naar elk duiken.

On-page SEO

In de afgelopen paar jaar heeft Google verschillende updates voor hun algoritmen doorgevoerd.

Gegevens vertellen ons dat Google elk jaar tot 600 wijzigingen in hun algoritme aanbrengt .

Het is bijna onmogelijk om het hoge tempo van Google bij te houden en het gedrag van gebruikers te veranderen.

Maar een ding dat relatief constant is gebleven is het uitvoeren van SEO op de pagina.

De meeste activiteiten op de pagina voor SEO zijn niet gekoppeld aan directe rangschikkingsfactoren, maar eerder aan indirecte factoren zoals klikfrequentie en tijd op de site.

Een SEO-taak op de pagina die gebruikelijk is, is bijvoorbeeld het optimaliseren van uw metabeschrijving en title-tag:

geplakt beeld 0 378

Uw title-tag en metabeschrijving worden weergegeven in een bepaald Google-zoekresultaat. Als iemand bijvoorbeeld zoekt naar ‘SEO Tips’, wordt mijn bericht weergegeven met de kop en beschrijving die ik persoonlijk heb aangepast.

Hoewel het plaatsen van zoekwoorden in de titel en beschrijving gebruikers kan helpen sneller door de inhoud te navigeren (zoals te zien is in de vetgedrukte tekst), neemt de rangschikking niet rechtstreeks toe.

Het is dus geen optie om gewoon zoekwoorden in uw meta en title-tags te stoppen.

Maar ze dragen wel bij aan de klikfrequentie. Wanneer uw title-tags en metabeschrijvingen aantrekkelijker zijn of gerelateerd aan het onderwerp waarnaar iemand op zoek is, kunt u hogere klikfrequenties verwachten.

En hoe hoger de CTR, hoe hoger de kans op een betere ranking.

Google heeft alles te maken met de best mogelijke gebruikerservaring. Dus als Google merkt dat uw bericht met een cijfer van # 10 een hogere CTR krijgt dan het bericht boven u, verplaatsen ze uw inhoud.

On-page SEO bestaat uit een paar belangrijke elementen om op te letten:

 • Crawlfouten
 • Trefwoord onderzoek
 • Pagina-optimalisatie
 • Snelheid

In dit gedeelte zal ik u laten zien hoe u elk van deze elementen kunt verbeteren om uw on-page SEO op het juiste spoor te krijgen.

Crawlfouten

Crawlfouten kunnen van alles zijn, van een 404-fout (verbroken koppeling) tot dubbele inhoud. En al deze problemen kunnen uw website teisteren met:

 • Lage snelheden
 • Gevolgen ranglijsten
 • Sancties van Google
 • Verhoogd risico dat gebruikers uw site verlaten (bouncing)

Als je dit ooit op je site hebt gezien, is dit een fout in de link die grote problemen kan veroorzaken:

online internet marketing

404-fouten kunnen bijvoorbeeld van invloed zijn op uw verkeer als een andere externe bron ernaar linkt.

Als uw inhoud op een andere site wordt weergegeven, maar de link is verbroken, raakt u tonnen verkeer kwijt.

Een van de snelste hulpmiddelen om crawlfouten te herstellen die schadelijk kunnen zijn voor uw site, is Screaming Frog .

Het is een technische SEO-tool die uw website gratis kan scannen en u gedetailleerde informatie geeft over wat u moet oplossen en hoe u dit moet doen:

geplakte afbeelding 0 365

Houd bij het scannen van uw site rekening met veelvoorkomende probleemgebieden, zoals:

 • Dubbele of ontbrekende inhoud
 • 404 fouten

Deze problemen komen maar al te vaak voor op de meeste sites.

Trefwoord onderzoek

Keyword-onderzoek is een fundamenteel proces in elk online marketing-game-plan voor SEO.

Trefwoorden zijn wat u in een zoekmachine zoekt om de inhoud te vinden waarnaar u op zoek bent.

Typ bijvoorbeeld ‘SEO Guide’ in Google – dat zou een sleutelwoord zijn. En pagina’s kunnen deze zoekwoorden targeten om te concurreren in de ranglijst.

Er zijn een paar soorten zoekwoorden waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u een basistrefwoordonderzoeksstrategie uitvoert. Er zijn twee belangrijke soorten:

 • Lange staart sleutelwoorden: Lange staart sleutelwoorden zijn langere sleutelwoorden die uit 3-5 + woorden bestaan. Ze zijn vaak gemakkelijker te targeten vanwege specificiteit, minder verkeer en minder concurrentie.
 • Hoofdzoekwoorden: hoofd- of kortstaartzoekwoorden zijn trefwoorden van één woord of twee woorden die algemener zijn. Bijvoorbeeld, ‘basketbalschoenen’ zou een concurrerend hoofdsleutelwoord zijn .

online internet marketing

Een goede SEO-strategie is gericht op een combinatie van beide soorten termen.

Short-tail-zoekwoorden zullen veel competitiever zijn omdat ze algemener zijn (en dus een hoger volume hebben).

Aan de andere kant, long-tail-zoekwoorden zullen u minder verkeer bezorgen, maar zullen beter converteren:

online internet marketing

Als u zoekwoordonderzoek wilt uitvoeren, hoeft u alleen maar naar een hulpprogramma voor zoekwoorden zoals Moz of de AdWords-zoekwoordplanner te gaan .

Begin eenvoudig door het basisonderwerp in te voeren dat u wilt behandelen voor uw volgende bericht of pagina:

online internet marketing

Zoeken naar uw standaardzoekwoord geeft u een lijst met statistieken die u het volume (hoeveel zoekopdrachten per maand), moeilijkheidsgraad (ranking voor de concurrentie) en het aantal klikken van organisch zoeken vertelt.

Ten slotte geeft het ook suggesties voor zoekwoorden.

Over het algemeen wilt u bij het zoeken naar doelzoekwoorden voor uw volgende blogpost langetermijntermen vinden met hogere volumes en lagere moeilijkheidsgraden.

Vervolgens kunt u dat trefwoord gebruiken en de volgende stappen onder de paginaoptimalisatie volgen!

Pagina-optimalisatie

Pagina-optimalisatie is een cruciale stap in het proces van SEO. Bij pagina-optimalisatie worden enkele basistaken uitgevoerd om uw pagina voor specifieke zoekwoorden en voor zoekmachines te optimaliseren.

Let op: u schrijft inhoud en optimaliseert pagina’s voor zowel de gebruiker als de zoekmachine.

Alles, van URL’s tot interne links, kan van invloed zijn op de prestaties van uw pagina.

Deze on-page SEO-checklist van Backlinko is een van mijn favoriete manieren om op de hoogte te blijven van elk nieuw blogbericht dat ik schrijf:

geplakte afbeelding 0 293

Al deze factoren helpen u om zowel context aan de pagina voor Google toe te voegen als deze op een vriendelijke manier voor de gebruiker te structureren.

Wanneer u bijvoorbeeld op Google naar een artikel zoekt, verwacht u iets dat lijkt op uw zoekopdracht:

geplakt beeld 0 341

Alles, van de permalink (URL) tot de titel en structuur van uw bericht (koppen van h1 en h2), maakt een verschil in hoe Google uw inhoud scant en hoe gebruiksvriendelijk het is.

Hoe beter u op pagina’s optimaliseert, hoe langer de gebruikers zullen blijven om uw inhoud te consumeren.

Bovendien kunt u door het optimaliseren van dingen zoals interne links (waar u vanuit een nieuwe post naar een ander artikel op uw site linkt) gebruikers naar uw hele site leiden.

Zorg er altijd voor dat u het on-page SEO-spiekbriefje hierboven volgt wanneer u nieuwe blogberichten schrijft.

Verbeter uw paginasnelheid

Een van de grootste succesfactoren is het verbeteren van de snelheid waarmee uw pagina wordt geladen.

Als het op SEO aankomt, wilt u dat uw inhoud snel wordt geladen. Google geeft de voorkeur aan websites die snel worden geladen.

Studies hebben keer op keer aangetoond dat top-sites sneller zijn dan hun concurrenten van lagere rang:

geplakte afbeelding 0 312

Volgens hun laatste rapporten neemt de laadtijd van pagina’s met slechts een paar seconden toe, waardoor de kans dat iemand uw site verlaat dramatisch toeneemt.

geplakte afbeelding 0 318

Als uw site binnen tien seconden wordt geladen, kunt u verwachten dat gebruikers rennen voor de heuvels.

Volgens de huidige normen van Google zijn best practices drie seconden of minder. Toch zijn de meeste bedrijven in elke sector nog steeds te traag:

geplakt beeld 0 266

Gelukkig biedt Google gratis tools zoals Test My Site en Pagespeed Insights . Elk van deze kan u helpen de snelheid van uw site drastisch te verbeteren.

geplakt beeld 0 334

Wanneer u uw sitesnelheden verbetert, kunt u verwachten dat gebruikers op uw site blijven, waardoor het bouncepercentage dat uw organische ranglijst negatief kan beïnvloeden, wordt verminderd.

Ga door met het testen van uw sitesnelheid en verbeter waar u kunt. Met deze hulpmiddelen kunt u eventuele slepende problemen oplossen door gedetailleerde, stapsgewijze oplossingen aan te bieden voor elk probleemgebied.

Off-page SEO

Wat is off-page SEO? Het is gewoon het tegenovergestelde van on-page SEO .

geplakt beeld 0 329

Dat betekent dat het alle factoren en activiteiten zijn die u kunt doen (off-page) om de positie van uw site in zoekmachines te verhogen.

Er zijn een paar belangrijke manieren waarop off-page SEO in het spel komt. Alles van linkbuilding tot sociale promotie en content-syndicatie kan uw off-page SEO verbeteren.

Zelfs dingen zoals bloggen door gasten of het schrijven van een promotiestuk op een andere site kan resulteren in een link (dat wil zeggen, off-page SEO).

Hier zijn een paar manieren om hoger te scoren met off-page SEO.

Linkbuilding is van cruciaal belang

Linkbuilding is de belangrijkste factor in elke off-page SEO-strategie. Volgens een video uit 2016 met Andrey Lipattsev, een Search Quality Senior Strategist bij Google, waren koppelingen en inhoud gebonden als de twee belangrijkste factoren.

Google heeft deze officiële video bevestigd. Links zijn een van de grootste factoren als het gaat om ranking in een bepaald zoekresultaat.

Toen Brian Dean van Backlinko dit met zijn eigen onderzoek testte, ontdekte hij dat de sites die nummer één zijn de concurrentie domineren in termen van backlinks.

geplakte afbeelding 0 290

Hoe meer links u vanaf uw andere sites naar uw site heeft, hoe sterker uw autoriteit is in de ogen van Google. Het betekent dat uw inhoud relevant is.

Maar niet zomaar eventuele links zullen de slag slaan. Diezelfde studie vond dat top-ranking sites met backlinks links hadden van honderden verschillende sites:

geplakte afbeelding 0 343

En de overgrote meerderheid van die links was van de hoogste autoriteiten in hun ruimte:

geplakt beeld 0 281

Linkbuilding is moeilijk, maar het is noodzakelijk om te concurreren met SEO voor online marketing.

Bij een hogere ranking met links gaat het om alles, van uw totale aantal links tot de kwaliteit van die links en de diversiteit van de bronnen.

Als het gaat om het verkrijgen van links, hebt u geweldige inhoud nodig. Het grootste deel van de inhoudsbeoordeling # 1 op Google is geweldig.

En dat is waarom ze duizenden links hebben. De inhoud is bijna ongeëvenaard!

In het boek ‘How to Rank’ van Moz leggen ze de 90/10-regel van linkbuilding uit :

geplakt beeld 0 345

Dat betekent dat u 90% van uw tijd moet besteden aan het maken van geweldige inhoud en 10% van uw tijd moet besteden aan het koppelen van een gebouw.

Zonder geweldige inhoud krijgt u niet de links die u nodig heeft om meer verkeer binnen te halen en de verkoop te stimuleren.

Een van mijn favoriete manieren om backlinks snel te bouwen, is door andere influencers in mijn inhoud te vermelden. Dit voegt grote waarde toe aan uw inhoud, terwijl u ook anderen erkent en prijst.

En zoals we allemaal weten, mensen houden ervan wanneer mensen hun ego oplichten. Het is een geweldig gevoel om complimenten en complimenten te krijgen voor je kennis in een ruimte.

Door daar gebruik van te maken en waarde en input van influencers te krijgen, kun je eenvoudig backlinks maken.

Shopify noemde me onlangs bijvoorbeeld in deze post :

geplakt beeld 0 257

Ik was een prominente beïnvloeder van de post omdat ik ze veel input gaf. Dus in deze post ontving ik een backlink naar mijn site in ruil voor mijn tijd en moeite.

geplakt beeld 0 360

Maar ik heb ook meerdere keren naar deze post geluisterd, gewoon omdat het me vermeldt.

Het vermelden van influencers is een geweldige manier om ze uw bericht te laten delen!

Sociaal delen

Sociaal publiceren is een geweldige manier om indirect bij te dragen aan uw off-page SEO-strategie. Hoewel het geen directe rankingfactor is, is het een off-page tactiek die kan leiden tot meer backlinks.

Als je je laatste bericht op sociale media deelt, kun je dit verspreiden naar een nieuw publiek. Hoe meer gebruikers u trekt, hoe meer merkbekendheid u krijgt en hoe meer links u kunt krijgen.

Probeer een hulpmiddel zoals Buffer te gebruiken om uw inhoud van tevoren in te roosteren:

geplakt beeld 0 258

Het gebruik van platforms zoals LinkedIn is een van mijn favoriete manieren om off-page SEO ook met sociale media uit te voeren.

Naast het eenvoudig delen van je laatste berichten, is het een geweldige strategie om artikelen op LinkedIn te schrijven en het verkeer terug naar je site te leiden.

Ik zal u een voorbeeld geven van een recent artikel dat ik op LinkedIn heb geplaatst:

geplakt beeld 0 303

LinkedIn-artikelen zijn heel anders dan simpelweg je blog plaatsen in de balk met statusupdates.

Deze artikelen zijn gepubliceerde inhoud die al uw verbindingen waarschuwt telkens wanneer een nieuw artikel wordt gepubliceerd. Dat betekent dat elke persoon die je volgt een melding krijgt in plaats van eroverheen te moeten lopen terwijl je door een tijdlijn scrolt.

Mijn favoriete strategie voor LinkedIn-artikelen is om de inleidende alinea van mijn laatste blogpost te kopiëren en af ​​te sluiten met [klik om verder te lezen …].

Vervolgens hyperlink ik die uitdrukking terug naar mijn volledige blogbericht op mijn site, wat tonnen verkeer en betrokkenheid oplevert!

Om aan de slag te gaan met deze off-page SEO-tactiek, ga je naar LinkedIn en selecteer je “Een artikel schrijven”:

geplakt beeld 0 352

Voeg vervolgens je uitgelichte afbeelding toe vanuit je blogpost en kopieer en plak de kop en intro paragraaf:

geplakte afbeelding 0 284

Voeg aan het einde uw tag ‘klik om door te lezen’ toe en zie hoe uw verkeer en links omhoog schieten.

SEM – Search Engine Marketing

Zoekmachinemarketing is de betaalde neef van SEO.

In plaats van uw inhoud te optimaliseren en deze veel te promoten en uiteindelijk te laten zien als een topresultaat voor organische zoekmachine-resultaten (wat vaak enkele maanden kan duren, zelfs als u het goed doet), kunt u uw weg naar de top betalen.

En aangezien dit het eerste is dat zoekers op de pagina te zien krijgen, krijgt u waarschijnlijk veel hits op uw site. Maar u betaalt ook voor elk exemplaar.

semservices

Afhankelijk van het zoekwoord waarvoor u wilt verschijnen, betaalt u verschillende prijzen.

De zoekwoorden waarnaar mensen veel zoeken, zijn competitiever en daarom duurder.

Sommige zoekwoorden kunnen honderden dollars per klik kosten .

Sommige kosten meer dan $ 600 voor een enkele klik!

Het is dus een geweldige strategie, maar het werkt alleen als u uw advertentiekosten onmiddellijk kunt terugverdienen.

Bedrijven blazen gemakkelijk tienduizenden dollars op Google AdWords- campagnes, zonder er zeker van te zijn dat ze de waarde van hun geld krijgen.

Om te winnen met SEM, moet je een betaald product of een betaalde service aanbieden.

Wanneer u zich nog in de fase bevindt van het produceren van gratis inhoud om een ​​publiek op te bouwen, verspil dan niet uw tijd met SEM. Je hebt geen geld meer dan je SEM kunt spellen.

Gelukkig is het niet zo moeilijk als je zou denken om de fout te vermijden om te betalen voor waardeloze klikken.

Door binnen uw campagne conversiedoelen in te stellen, kunt u precies bijhouden wie een aankoop heeft gedaan met uw advertenties, en weet u precies hoeveel geld u hebt uitgegeven en hoeveel u op welk moment heeft gedaan.

Google heeft verschillende casestudies gepubliceerd van klanten die honderdduizenden dollars aan Google AdWords besteedden en nog betere rendementen opleverden .

Hun ROI (return on investment) is vaak veel hoger dan elke andere voorraad- of vastgoedinvestering zou kunnen zijn, waardoor er 5x, 10x en zelfs 20x aan advertentie-uitgaven in conversies wordt gegenereerd. Dat is internetmarketing op zijn best!

Een geweldige bron om aan de slag te gaan met Google AdWords, of u nu een gevestigd bedrijf of een zelfstandige ondernemer bent die op zijn bank zit, is Jerry Banfield .

Jerry verdiende de kost als full-time instructeur op Udemy , vaak genererend $ 30.000 of meer in maandelijks inkomen.

Hij wist zijn verkopen zo op te schalen vanwege Google AdWords.

Voordat hij solopreneur was, had Jerry een eenmans reclamebureau, dat bedrijven hielp met hun SEM. Toen hij eenmaal een paar cursussen had om te verkopen, zette hij zijn SEM-vaardigheden over naar zijn eigen bedrijf.

Kijk naar het soort resultaten dat hij maakt :

geplakt beeld 0 323

Dat is een ROI van 4700%! Dat is hoe krachtig Google AdWords kan zijn.

Sterker nog, Jerry leert alles wat hij weet, en de meeste van zijn lessen zijn gratis. Verreweg de beste plaats om Google AdWords te leren, is zijn gratis cursus op YouTube.

Hij begeleidt u door alles wat u moet weten om uw eerste campagne helemaal opnieuw op te zetten, en het is meer dan 3 uur lang.

De lessen in deze video alleen zijn meer dan voldoende om je op weg te helpen. En als je eenmaal klaar bent om een ​​tandje bij te zetten, kun je zijn Udemy-cursus volgen voor meer dan 9 uur aan video’s, gedetailleerde tutorials en gidsen.

Contentmarketing

Jon Morrow is een meester in inhoud crafter. Nadat hij zich geïrriteerd voelde over hoe goed content vaak te maken heeft met weinig verkeer en blootstelling, wilde hij mensen helpen dat te veranderen.

Zijn blog, Boost Blog Traffic , heeft meer dan 500.000 maandelijkse lezers.

Zoals ik u in de vorige gids heb geleerd , heeft contentmarketing alles te maken met het bieden van tijdige en relevante waarde voor uw doelgroep .

De eerste stap om dat te doen, is je dingen kennen. En Jon heeft zijn huiswerk gemaakt! Hij heeft zijn blog opgebouwd uit een inkomen van zes cijfers.

En dat is zijn maandelijkse inkomen!

Dat klopt: hij verdient meer in een maand dan de meeste mensen in een jaar verdienen. Het is dus redelijk om aan te nemen dat hij goed is in online marketing .

geplakt beeld 0 260

En hij deed alles met alleen de kracht van zijn stem. Jon is vanaf de nek verlamd.

Toen hij besloot om marketingstrategie tot een centraal punt van zijn blog te maken, wist hij dat het delen van de lessen die hij leerde bij het bouwen van zijn blog en vroegere bedrijven, veel lezers zou aantrekken.

Maar hij wist ook dat hij nog meer fans en potentiële klanten kon krijgen door mensen te leren hoe ze de marketingstrategie konden implementeren die hij gebruikte om zijn bedrijven te kraken om deze enorme inkomsten in zo korte tijd te hacken.

Net als Backlinko breekt hij vaak stapsgewijs een marketingtactiek af met schermafbeeldingen, resultaten en gedetailleerde instructies.

Super specifieke instructies zoals deze zijn zeldzaam in elke branche. Als je mensen van A tot B bij de hand kunt nemen, dan bouw je een loyale volgeling op.

Bovendien nodigt Jon gasten vaak uit om hun beste tactieken op dezelfde manier te delen, zodat je ook andere manieren van online marketing kunt leren, zoals het opbouwen van relaties , Google Analytics en e-mailmarketing .

Een manier om te leren wat er nodig is om geweldige inhoud te maken, is door gewoon naar het schrijven van Jon te kijken .

Kijk bijvoorbeeld eens naar deze intro.

Daarin munt Jon een geheel nieuwe term in die hij de lezer voorstelt. Hij vervreemdt het publiek door ze als “hen” aan te spreken, ook al weet elke lezer dat Jon met hem of haar persoonlijk spreekt.

screencapture smartblogger smalllistsyndroom 1515906683469

Vervolgens legt hij zijn voorwaarden uit en vergelijkt hij het probleem van een gemeenschappelijke blogger met een ziekte. Iedereen zou willen weten hoe het te genezen! Hij creëert een enorme nieuwsgierigheidskloof en trekt de lezer er meteen in.

Een andere manier om van hem te leren is door rechtstreeks zijn inhoud te lezen over, nou, het creëren van inhoud. Drie goede artikelen om mee te beginnen zijn:

 

Waarom contentmarketing?

Dus waarom zou je contentmarketing nodig hebben? Omdat contentmarketing SEO is.

Volgens Google is content een van de twee belangrijkste factoren . Hoe meer fantastische inhoud u maakt, hoe groter de kans dat u nieuwe bezoekers en leads ontvangt via organisch zoeken.

Als u een SEO-marketingstrategie wilt starten, moet u inhoud produceren. De enige manier waarop mensen uw bedrijf zullen ontdekken via organisch zoeken (van een zoekopdracht zonder merknaam) is door middel van inhoud.

Als u bijvoorbeeld een advocatenkantoor bent zonder een sterke merkaanwezigheid, heeft u inhoud nodig die gebruikers zoeken om verkeer te genereren.

U kunt een artikel publiceren over ‘De 10 belangrijkste dingen om te weten wanneer u in een auto-ongeluk terechtkomt’. Bloginhoud zoals deze kan het binnenkomende verkeer naar uw website leiden, waarvoor u niet hoeft te betalen.

Volgens HubSpot genereren bedrijven die meer dan 16 stukken inhoud per maand plaatsen veel meer verkeer dan gebruikers die dat niet doen:

geplakt beeld 0 273

16 keer per maand posten genereert niet alleen verkeer naar uw website, maar verhoogt ook het aantal leads dat u krijgt:

geplakt beeld 0 269

Hoe meer op blog-gebaseerde inhoud je hebt, des te meer geïndexeerde pagina’s op Google je hebt. Combineer de twee en je hebt veel kansen om iemand naar je site te laten gaan:

geplakt beeld 0 346

Contentmarketing is de sleutel tot krachtige SEO.

Natuurlijk kunt u uw productpagina’s en uw startpagina optimaliseren. Maar dat brengt geen verkeer met zich mee dat u nog niet kent.

Contentmarketing is de sleutel tot het binnenhalen van nieuwe bezoekers die nog nooit van je hebben gehoord!

Bovendien is de ROI van contentmarketing enorm:

geplakt beeld 0 271

In de eerste paar maanden kunnen de kosten per lead met 80% dalen.

Hoewel contentmarketing geen doorslaand succes is zoals PPC, kan geen enkele andere tactiek zijn levensvatbaarheid op lange termijn evenaren.

De resultaten kunnen enkele maanden in beslag nemen, maar de kosten zijn over het algemeen veel goedkoper dan het betalen voor klantenverwerving.

Het State of Inbound- rapport van HubSpot ontdekte dat marketeers nog steeds erg gericht zijn op het vergroten van hun organische aanwezigheid door het creëren van blogcontent.

geplakt beeld 0 301

Contentmarketing is nog steeds de belangrijkste taak voor de meerderheid van de bedrijven die proberen meer klanten en verkopen te genereren.

Nu is het tijd om aan boord van de contentmarketingtrein te springen.

Maar wat als je niet wilt bloggen? Nou, dat hoeft ook niet. Hier zijn de verschillende vormen van contentmarketing en hoe u ze kunt gebruiken om uw eigen zakelijke doelen te realiseren.

Vormen van contentmarketing

Content komt in veel meer vormen dan schrijven.

Daisy Jing bijvoorbeeld, groeide met Banish, haar Shopify-winkel, om $ 3 miljoen aan jaarlijkse inkomsten te verdienen door informatieve YouTube-video’s over acne te maken.

Inhoud kan in bijna elke vorm worden geleverd . Het bevat foto’s, blogs, podcasts, virale video’s en meer:

geplakte afbeelding 0 370

Als uw kracht niet is bloggen of schrijven, of als ze gewoon niet geschikt zijn voor uw bedrijfsmodel, moet u er niet over piekeren.

Zolang u een vorm van merkloze inhoud creëert die gebruikers nodig hebben, zult u succes vinden.

Kan je bijvoorbeeld video’s ontwikkelen om naar YouTube te uploaden? Ik maak momenteel video’s over de beste marketingproblemen of trends in mijn niche :

geplakte afbeelding 0 362

Deze video’s dienen als een vorm van inhoud die me kan helpen bij het rangschikken op Google-zoekopdrachten en tegelijkertijd waardevolle inhoud biedt bij zoekopdrachten op YouTube.

Zoals altijd dient deze inhoud een paar belangrijke doelen voor mijn bedrijf:

 1. Merkbekendheid opbouwen : door mijn inhoud en mijn naam te verspreiden met heel veel video’s, beginnen mensen mijn merk te herkennen.
 2. Het ontwikkelen van geloofwaardigheid en sociaal bewijs : het plaatsen van informatieve, data-rijke video’s toont aan dat ik een thought leader ben in mijn ruimte, waardoor ik onmiddellijk geloofwaardig ben.
 3. Verkeer en verkoop stimuleren : ik produceer al mijn video’s met ROI in gedachten.

Maar wat als u niet over de middelen of tijd beschikt om op video gebaseerde inhoud te maken?

Probeer een blog te maken die zich richt op foto’s zoals Pura Vida Armbanden doet:

geplakt beeld 0 263

Hun bedrijf verkoopt armbanden met een charitatief doel, dus bloggen past niet echt in hun niche.

Niemand wil lezen over armbanden. Ze willen foto’s van de armbanden en downloadbare, op levensstijl gebaseerde inhoud.

Pura Vida voldoet perfect aan deze behoeften.

Bloggen is niet voor iedereen of voor elk bedrijf. U hoeft alleen maar uw niche te vinden en die inhoud zo snel mogelijk te produceren.

Als u meer wilt weten over andere manieren om inhoud te maken, bekijk dan mijn inhoudmarketinggids .

Contentmapping op klantreis

Een blijvende vraag die u wellicht heeft, is dit:

Hoe helpt content de verkoop te stimuleren en nieuwe klanten binnen te halen?

Wel, dat antwoord is ingewikkeld. Maar de beste manier om het samen te vatten, is door een customer journey.

Laat het me uitleggen:

Wanneer iemand uw site voor het eerst bezoekt op uw sociale media of op uw sociale media, is er geen kans dat deze bij u kopen.

Waarom? Omdat ze niet weten wie je bent!

Zou je op Google zoeken naar ‘schoenen’ en het eerste paar kopen dat je zag? Dat zou je waarschijnlijk niet doen.

Klanten kopen op een logische manier, na een specifieke reis van bewustzijn naar beslissingen. HubSpot noemt dit de reis van de koper :

geplakt beeld 0 321

Klanten bewegen zich in progressieve stadia waar ze zich bewust worden van hun problemen, mogelijke oplossingen beoordelen en vervolgens tot een beslissing komen.

Dit betekent dat uw inspanningen op het gebied van contentmarketing moeten aansluiten op deze reis. Als je een gebruiker een hoofdmagneet aanbiedt die hem vraagt ​​om je informatie te geven in de bewustwordingsfase, dan zal je hem gewoon afschrikken.

Ze kennen je merk niet, dus hoe kun je verwachten dat ze je informatie geven? Je hebt het vertrouwen en de geloofwaardigheid nog niet opgebouwd. De relatie is er niet.

Maar als u hun informatie vraagt ​​in de fase van afweging, bent u helemaal op de goede weg! Ze zijn merkbewust en willen hoogwaardige inhoud.

Het in kaart brengen van uw inhoud voor de customer journey betekent dat u uw inspanningen op inhoud afstemt op elke fase.

Bekijk bijvoorbeeld deze inhoudmarketingtrechter :

geplakt beeld 0 262

In de eerste fase is de consument zich bewust van zijn probleem en moet hij het probleem oplossen. Dit zou een geweldige kans zijn om een ​​infographic of een eenvoudig te volgen video te gebruiken om de aandacht te trekken en interesse te ontwikkelen.

In de tweede fase onderzoekt de gebruiker zijn opties. Terwijl ze door de trechter gaan, wordt de inhoud steeds beter.

Hoewel blogberichten goed zijn voor het ontwikkelen van bewustzijn, zullen ze een gebruiker niet converteren naar een aankoop. Ze bestaan ​​gewoon om gebruikers binnen te brengen.

Later in de rij kun je loodmagneten zoals wit papier duwen om een ​​uitverkoop te krijgen.

Zorg ervoor dat u altijd uw inhoud in kaart brengt op de reis van de koper. Als u ideeën nodig heeft, volgt hier een checklist met inhoudstypen voor elke fase van de trechter:

geplakte afbeelding 0 363

Contentpublicatie en syndicatie

Nadat u inhoud heeft gemaakt, is de volgende stap om die inhoud te publiceren en deze op zoveel mogelijk platforms en sites te syndiceren.

Inhoud is geweldig op zichzelf, maar het doet nooit pijn om het te vergroten op sociale media of te delen met andere makers van inhoud.

Dit zal u helpen meer verkeer en links naar uw inhoud te genereren, waardoor uw kansen op ranking en het verkrijgen van leads worden vergroot.

De meest gebruikelijke stap is om content te delen via social-mediaplatforms.

Als u bijvoorbeeld een tool zoals Buffer gebruikt , kunt u een nieuw contentstuk plannen om te publiceren op elk sociaal platform waarop uw bedrijf is aangesloten:

geplakt beeld 0 356

Ik gebruik deze strategie om elk nieuw blogbericht op sociaal gebied te delen en al mijn nieuwste stukken te promoten:

geplakt beeld 0 287

Syndicatie is een andere tactiek om je inhoud aan zoveel mogelijk mensen te laten zien.

Inhoudssyndicatie is eenvoudigweg het publiceren van uw inhoud (blogs, video’s, enz.) Naar sites van derden die deze zelf opnieuw publiceren.

Wilt u uw inhoud syndiceren en meer verkeer ontvangen? Bekijk hier mijn gids:

 • De stapsgewijze handleiding voor syndicatie van inhoud (zonder uw SEO te verstoren)

 

Sociale media marketing

Sociale media is een beest. Deze industrie is gigantisch en de groeisnelheid schrikt zelfs mij .

Inmiddels zijn er honderden sociale media-netwerken die er zijn.

Dit onderwerp verdient een hele gids op zichzelf, maar als je succesvol wilt zijn met sociale media (en dat zul je op de lange termijn wel moeten doen), dan is Gary Vaynerchuk de beste keuze voor een one-stop-shop.

Gary schiet op alle cilinders en platforms . Hij heeft drie bestsellers van de New York Times geschreven (waarvan er twee uitsluitend gericht zijn op het gebruik van sociale media voor uw bedrijf) en hij heeft een van de grootste mediabureaus in de buurt.

Hij is succesvol op Twitter omdat hij geestig is en zich met veel mensen individueel bezighoudt. Hij is erin geslaagd om 1,64 miljoen volgers op het platform te verzamelen .

garyv

Op YouTube domineert hij met zijn #askgaryvee-show , die hij elke werkdag van de week publiceert.

Dan is er zijn Facebook-pagina met meer dan 2,5 miljoen likes en zijn Pinterest-bord met bijna 20.000 volgers . En hij kon natuurlijk Instagram niet missen. Hij heeft daar nog 2,8 miljoen volgers gepakt .

Verschillende miljoenen mensen volgen zijn elke beweging. Als je hem goed in de gaten houdt, kun je de kunst van social media van hem leren.

Een van de grootste afhaalrestaurants van Gary is dat inhoud de context volgt.

Hij zegt: “Content is koning, maar context is god.” Wat hij bedoelt is dat als je de context van elk individueel platform voor sociale media niet respecteert, je zeker zult verliezen.

Ik had deze blogpost bijvoorbeeld kunnen posten als een Facebook-statusupdate, maar zou dat logisch zijn? Nee!

Niemand consumeert inhoud met een lange vorm op Facebook. Dat is waar blogs en YouTube voor zijn.

Het videoplatform van Twitter, Vine, was lange tijd immens populair. Maar veel mensen slaagden er helemaal niet in om een ​​grote aanhang op te bouwen omdat ze de verkeerde inhoud verspreidden.

cameron

Als je slechts 6 seconden hebt om de aandacht van je kijkers vast te leggen, kan het gevoel dat je probeert te exciteren in hen, beter sterk zijn.

Slechts twee soorten accounts waren in staat om dat consequent eruit te trekken: muzikanten en komiek.

Ga door de lijst van de beste Viners en u zult zien dat 99% van hen comedians waren die korte, grappige video’s maakten.

In plaats van sociale media te zien als een distributiekanaal waar je de inhoud die je op het ene platform hebt gecreëerd naar alle anderen hebt doorverwezen, probeer dan verhalen te vertellen die passen bij de context van elk platform .

Omdat Gary ook een spreker is, kun je veel leren over sociale media door zijn gesprekken op YouTube te bekijken.

Maar Gary is niet de enige sociale media-wizard die er is, dus hier zijn een paar andere bronnen die je helpen te leren hoe je kunt gedijen op verschillende social-mediaplatforms:

Hoe merken Instagram gebruiken

Instagram wordt een van de populairste sociale netwerken ter wereld:

geplakt beeld 0 278

Bij meer dan 700 miljoen maandelijkse actieve gebruikers hebben ze Snapchat en Twitter gecombineerd overtroffen.

In slechts een paar jaar tijd heeft Instagram een ​​ongelooflijke groei doorgemaakt.

Merken benutten deze groei om hun producten te presenteren en de verkoop te stimuleren.

Een van mijn favoriete voorbeelden van merksucces op Instagram is HubSpot .

geplakt beeld 0 261

HubSpot blinkt uit in het produceren van marketing- en ondernemersgerelateerde inhoud voor hun volgers.

Instagram is natuurlijk gericht op beeldmateriaal. En HubSpot maakt hier gebruik van door prachtige afbeeldingen en video-gerelateerde inhoud te produceren met marketingtips.

Ze combineren perfect inspiratie met tactische tips voor een geweldig, goed afgerond Instagram-account.

Wil je aan de slag met Instagrammarketing? Maak een Instagram voor uw bedrijf en begin met het plaatsen van inhoud met betrekking tot uw niche.

Hoe merken Snapchat gebruiken

Snapchat is een ander populair sociaal netwerkkanaal dat enorm kan zijn om naamsbekendheid te vergroten.

Hoewel het niet zo populair is als Facebook of Instagram, werkt het nog steeds om een ​​aanhangsel te creëren dat zich bezighoudt met je inhoud.

Op dit moment vinden merken enorm veel succes door influencers te gebruiken om hun content te promoten.

Disney huurde Mike Platco bijvoorbeeld in om op hun Snapchat-account te posten:

Dankzij zijn navolging kon Disney grote verkoop en merkbekendheid genereren.

Snapchat kan een geweldige plek zijn om inhoud achter de schermen van uw bedrijf te plaatsen, zoals Everlane doet :

geplakt beeld 0 325

Snapchat is geweldig omdat de opties zo divers zijn. Je kunt alles wat je wilt plaatsen zoals je kunt op Instagram.

2018 trends op social media om op te letten

Naarmate het gedrag van consumenten verandert en de technologie zich uitbreidt, zullen trends altijd veranderen.

De huidige trends laten ons zien dat socialemediamarketing snel verandert. Hoewel sociale platforms altijd fantastisch zijn geweest voor het (gratis) organisch bereiken van klanten, wordt dat langzaam steeds minder een realiteit.

Hoewel Facebook ooit de koning van het organische bereik was, is het al jaren aan het achteruitgaan .

geplakte afbeelding 0 336

Het organische bereik ligt bijna op een dieptepunt in vergelijking met vijf of zes jaar geleden.

Waarom? Het sociale-medialandschap wordt een ‘pay-to-play’-sector.

Naarmate sociale-mediaplatformen groeien, realiseren ze zich dat advertentie-inkomsten hun belangrijkste geldmaker zijn.

En het weggeven van gratis biologische bezoeken helpt niet om hun doel.

Met dat in gedachten moet je een combinatie van zowel organische als betaalde berichten op sociale media hebben om het meeste succes te behalen in je marketingplan.

Betaalde sociale advertenties

Alle sociale platforms hebben hun eigen vormen van betaalde reclame. Van Instagram tot Facebook tot Twitter, je kunt posts sponsoren en zelfs krachtige aangepaste doelgroepen maken.

Op Facebook werkt adverteren in het weergaveformaat. Hier is een voorbeeld van een advertentie die ik op Facebook heb uitgevoerd:

geplakt beeld 0 372

Deze advertenties worden rechtstreeks weergegeven in de nieuwsfeed van klanten die u target.

Facebook heeft enkele van de beste targetingopties voor doelgroepen in de markt. U kunt doelgroepen effectief targeten op inkomen, interesses, functieposities en zo ongeveer alles wat u maar kunt bedenken.

Op Twitter is het uitvoeren van advertenties een geweldige manier om uw berichten te verbeteren. Ik ben dol op Twitter-gebaseerde advertenties die mijn nieuwste blogberichten stimuleren om meer verkeer te genereren.

Een van mijn favoriete voorbeelden van een krachtige Twitter-advertentie komt van Simply Measured:

online internet marketing

Met hun inhoud verhogen ze hun berichten om advertenties te maken voor relevante, doelgerichte doelgroepen.

Hierdoor kunnen ze een groter publiek bereiken dan hun eigen volgers, waardoor ze meer verkeer, leads en volgers binnenhalen.

Ten slotte is LinkedIn een van mijn favoriete plaatsen om te adverteren en inhoud te promoten. LinkedIn biedt niet alleen een succesvolle organische posting, maar heeft ook een gebruikersbestand van gebruikers op hoog niveau.

Hiermee kunt u mensen bereiken die anders moeilijk te bereiken zijn, zoals executives van c-suites.

Contentpromotie en doelgroeptargeting zijn de sleutels tot LinkedIn. Momenteel is de beste advertentie die ik op LinkedIn heb gezien afkomstig van IR :

online internet marketing

Ze gebruiken de lead generation-advertenties van LinkedIn om aanmeldingen via e-mail te stimuleren met aantrekkelijke inhoud. LinkedIn heeft net als Facebook verschillende targetingopties voor het publiek en advertentie-opties.

 

Pay-per-click-advertenties

Pay-per-click advertising (of PPC) is precies wat de naam doet vermoeden. U betaalt voor elke klik die u ontvangt op een advertentie die u maakt.

Klinkt vergelijkbaar met zoekmachine marketing, nietwaar? Dat is omdat het zo is. Maar hoewel SEM slechts één type PPC-reclame is (en een zeer speciale), bieden veel platforms ook aan om uw advertenties aan hun publiek te laten zien met PPC.

Twitter doet het, LinkedIn doet het, YouTube doet het en een paar jaar geleden introduceerde Instagram ook advertenties.

Maar veruit de populairste platforms voor PPC-reclame zijn Google AdWords en Facebook.

Op Facebook maakt u een advertentie die lijkt op een Facebook-statusupdate.

Vervolgens kunt u een specifieke doelgroep kiezen. Je kunt bijvoorbeeld vrouwen targeten in Austin, Texas tussen de 32 en 45 jaar oud, zoals Jon Bon Jovi. Ja, het is zo specifiek .

Ten slotte stelt u een budget in op basis van hoeveel u bereid bent te betalen per klik.

Facebook zal vervolgens uw advertentie aan uw publiek presenteren in hun Facebook-nieuwsfeeds op hun desktopcomputers of hun mobiele telefoons.

U kunt ook advertenties in de zijbalk plaatsen.

Wanneer mensen op uw advertentie klikken, leidt Facebook ze naar uw pagina, die deel kan uitmaken van uw Facebook-fanpagina of elke URL die u definieert.

Op deze manier kunt u mensen ertoe brengen uw product te kopen, uw inhoud te lezen of, zoals in dit voorbeeld, zich aanmelden voor een gratis webinar . Grant weet hoe Facebook-advertenties moeten worden uitgevoerd:

online internet marketing

Wat goed is aan PPC is dat het naadloos integreert in de stroom van het respectieve sociale mediaplatform .

Sinds marketeers voor het eerst zwaar begonnen te adverteren, probeerden consumenten het te vermijden.

Waarom?

Omdat het in 99% van alle gevallen niet relevant voor hen is.

Welk schooljong geitje moet een reclamebord zien over luiers voor volwassenen? Geen!

Met PPC kunnen marketeers geniepiger zijn. En dat moeten we zijn.

De advertenties verschijnen als onderdeel van het natuurlijke “gewoon scrollen door mijn Facebook-feed” -proces en zijn veel minder voor de hand liggend.

Dankzij de specifieke targeting kunt u er bovendien voor zorgen dat relevante potentiële klanten uw advertenties daadwerkelijk zien.

Een uitstekende online bron is AdEspresso. Ze bieden software die op de vrij gecompliceerde reclamebeheer van Facebook wordt geplaatst.

online internet marketing

Maar op de blog verbergen ze de goede dingen. Ze hebben een gids voor Facebook-advertenties voor beginners en het is een goed startpunt.

Hier zijn enkele andere goede artikelen en bronnen om u te helpen uw eerste Facebook-advertentiecampagne te starten:

 

Alles wat u moet weten over Google AdWords

Bij pay-per-click (PPC) -reclame is Google AdWords het populairste platform om zaken te doen.

De netto inkomsten uit digitale advertenties van Google AdWords bedroegen in 2016 bijna $ 30 miljard, en ze liggen op schema om in 2019 te groeien naar $ 45 miljard.

geplakt beeld 0 306

Tweede op Google AdWords is Facebook, maar ze zijn nog steeds achter met een grote marge.

Waarom domineert Google AdWords de PPC-ruimte? Het is simpelweg omdat Google verreweg de populairste zoekmachine ter wereld is:

geplakte afbeelding 0 256

Niets anders komt zelfs in de buurt van de kracht en gebruikersbasis van Google.

Dat betekent dat iedereen op Google wil adverteren om dagelijks deze miljarden gebruikers te vangen.

Adverteren op andere zoeknetwerken kan geweldig zijn, maar de gebruikersbestanden zijn veel kleiner, waardoor het moeilijker wordt om uw doelmarkt te bereiken.

Met dat in gedachten is Google AdWords een van de beste plaatsen (zo niet de beste plaats) om uw PPC-strategie op te richten.

Hoe werkt het?

Google AdWords werkt op een op biedingen gebaseerd systeem. In het zoeknetwerk biedt u bijvoorbeeld op verschillende zoekwoorden een bod tegen meerdere andere adverteerders die eerst willen rangschikken.

geplakt beeld 0 369

Zoekwoorden kunnen overal tussen ~ $ 1 en $ 500 kosten, afhankelijk van uw branche. Zoekwoorden kosten wat adverteerders daarvoor willen betalen.

Een zoekwoord voor een advocatenkantoor kost bijvoorbeeld $ 100 per klik omdat de eindwinst van een enkel geval duizenden dollars kan bedragen. Dat betekent dat ze bereid zijn om zo hoog te bieden omdat hun winsten dit kunnen rechtvaardigen.

Aan de andere kant zullen goedkopere producten resulteren in lagere kosten per klik.

Waar kun je adverteren?

Google AdWords bestaat uit meerdere verschillende advertentie-opties. Hier zal ik ze voor u beschrijven en uitleggen wat het beste werkt voor de meeste bedrijven:

Zoeknetwerk

Met het zoeknetwerk van AdWords kunnen alle adverteerders tekstadvertenties produceren die zijn getarget op een specifiek zoekwoord en in zoekresultaten worden weergegeven. Wanneer u bijvoorbeeld de resultaten boven aan een zoekresultaat ziet die zijn gemarkeerd als ‘Advertentie’, is dat het zoeknetwerk :

geplakt beeld 0 338

Het zoeknetwerk is een van de krachtigste PPC-advertentieplatforms die de wereld ooit heeft gezien.

Waarom? Het komt door een enkele factor:

Gebruikersintentie.

Denk er zo over na:

Op Facebook browsen mensen niet hun nieuwsfeeds om advertenties te zien, toch? Ze zijn op Facebook om met hun vrienden en familie in contact te komen en misschien wat nieuws te zien aan de kant.

Maar het doel ervan is niet om producten of diensten te vinden. Het zijn sociale media. Het gaat over interactie.

Maar het zoeknetwerk op AdWords is een heel ander dier. Mensen zijn letterlijk op zoek naar dingen op basis van specifieke zoekwoorden om oplossingen te vinden.

Denk bijvoorbeeld aan een zoekopdracht naar ‘loodgieter bij mij in de buurt’. Wat betekent dat sleutelwoord?

Die gebruiker probeert zo snel mogelijk loodgietersdiensten te vinden.

Dat is de intentie om direct te kopen via een enkele zoekopdracht. Daar waar platforms zoals Facebook meerdere advertenties en remarketingcampagnes kunnen gebruiken om een ​​prospect te converteren, kan het zoeknetwerk iemand converteren van een zoekopdracht op trefwoord.

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen graag adverteren op het zoeknetwerk van Google.

Display netwerk

Het weergavenetwerk is een andere krachtpatser van reclame die Google aanbiedt aan elke adverteerder op zijn platform.

Het weergavetwerk maakt gebruik van door Google goedgekeurde sites, waardoor adverteerders op basis van onderwerp en zoekwoordcontext beeldadvertenties op verwante sites kunnen weergeven.

Dergelijke advertenties zijn bijvoorbeeld afkomstig van het displaynetwerk:

geplakt beeld 0 254

Deze advertenties worden weergegeven op gerelateerde sites of sites die u regelmatig bezoekt en die AdSense gebruiken.

Adsense is een soort van de achterkant van het weergavenetwerk. In plaats van geld uit te geven om advertenties weer te geven op Google, staat AdSense toe dat uitgevers (sites) geld verdienen door advertenties weer te geven op hun sites.

geplakt beeld 0 376

Om het op te ruimen:

Display-advertenties zijn PPC-advertenties waarbij u beeldgebaseerde advertenties maakt en voor elke klik betaalt.

AdSense is het tegenovergestelde einde waar websites Google kunnen toestaan ​​om die display-advertenties op hun sites weer te geven om geld te verdienen.

Hier is een voorbeeld van display-advertenties op het werk:

geplakt beeld 0 350

Ze zitten vaak boven de website of aan de zijkanten van de webpagina en ze zijn een geweldige manier om nieuwe gebruikers vast te leggen.

Bovendien biedt het displaynetwerk nog een krachtige functie:

Remarketing

Remarketing is het proces om gebruikers terug te brengen die eerder met uw bedrijf hebben gewerkt.

Als remarketing is ingeschakeld, kunt u advertenties gebruiken om gebruikers te targeten die op uw website zijn beland maar niet zijn geconverteerd.

Hiermee kunt u die gebruikers een tweede, derde of vierde opname terugbrengen om bij u te kopen.

En u heeft remarketing nodig omdat ongeveer 96% van uw bezoekers nog niet klaar is om iets van u te kopen.

Een van mijn favoriete voorbeelden van een krachtige remarketingadvertentie op het display-netwerk is van Blue Corona :

geplakte afbeelding 0 255

Het bezoeken van hun website en het verkennen van hun diensten brengt hen ertoe om mij te richten met een paar verschillende advertenties over SEO.

Het helpt hun merk te versterken en hopelijk zorgt ervoor dat ik terug klik naar hun site en me deze keer converteer.

Het weergavenetwerk van Google AdWords is geweldig voor remarketing en iedereen kan het opzetten.

Google AdWords is het grootste en een van de beste PPC-netwerken die u kunt gebruiken.

Lees deze berichten en u bent op weg om Google AdWords te domineren en de verkoop te stimuleren zoals u zich nooit had voorgesteld.

Affiliate marketing

Je kunt geen affiliate marketing spellen zonder Pat Flynn. Nou, dat kan je echt, maar je zou het niet zonder hem moeten leren.

Toen Pat in 2008 Smart Passive Income creëerde , begon hij net bekend te worden met het online verkopen van informatieve producten. Zijn eerste product was Green Exam Academy . Het is een cursus die hij heeft gemaakt om mensen te helpen het LEED-examen voor architecten te halen, en het is goed verkocht.

Hij wilde meer leren over het concept van passief inkomen , dat is waar je geld verdient zonder er actief aan te werken (na een waanzinnige hoeveelheid werk natuurlijk vooraf).

Gezien zijn meest recente inkomstenrapport , laten we zeggen dat hij er nogal wat van wist te leren:

verdiensten

Affiliate marketing is zijn grootste bron van inkomsten.

Maar wat is affiliate marketing precies?

Stel je voor dat je een geweldige pizzeria kent. Je kent de eigenaar, Luigi, en je gaat er de hele tijd heen.

Natuurlijk vertel je het je vrienden.

Wanneer je vriend Tim naar de pizzeria gaat, vermeldt hij dat je hem over de pizzarestaurant vertelde en gaat hij vier pizza’s kopen voor zijn vrienden.

De volgende keer dat je terugkomt, zegt Luigi: “Kerel, je vriend heeft vier pizza’s gekocht vanwege jou, en dat is de grootste bestelling die ik de hele week had! Bedankt man! Hier is $ 5 voor het verwijzen van hem. ”

Ka-ching!

U hebt zojuist uw eerste verkoop voor marketing voor partners gemaakt.

Maar in het echt gebeurt dit meestal niet, vooral omdat een pizzeria waarvan de grootste bestelling in een week vier pizza’s is, er niet lang zal zijn.

Maar gelukkig voor jou is er een plaats waar het de hele tijd gebeurt: online.

Amazon is een goed voorbeeld (pun intended).

Wanneer u zich aanmeldt voor hun partnerprogramma, kunt u een speciale link genereren voor elke afzonderlijke productpagina die ze hebben.

U kunt die link bijvoorbeeld op uw blog plaatsen of deze naar vrienden sturen aan wie u dat product wilt aanbevelen. Als ze op uw link klikken en het product kopen, ontvangt u een kleine commissie van Amazon voor het verwijzen van die klant.

In de afgelopen zeven jaar heeft Pat de beste bron online gebouwd over affiliate marketing. Enkele goede uitgangspunten zijn:

Hoe krijg ik betaald in affiliate marketing

Nu je een basiskennis hebt van hoe affiliate marketing werkt, hoe krijg je dan betaald?

Zoals ik in het voorbeeld van de pizza uitlegde, wordt u meestal betaald telkens wanneer uw verwijzing tot een verkoop leidt.

Een van de populairste manieren om affiliate sales te stimuleren en betaald te krijgen, is door te bloggen of inhoud rond die producten te creëren.

NerdWallet is een geweldig voorbeeld van een bedrijf dat gedijt op affiliate marketing:

geplakt beeld 0 367

Ze richten zich op persoonlijke financiën, zodat ze verschillende creditcards beoordelen en gebruikers helpen de beste kaarten voor hun bedrijf of levensstijl te vinden.

Maar hier is de kicker: ze verdienen geld telkens wanneer iemand zich via zijn site aanmeldt voor een creditcard.

Als iemand bijvoorbeeld op de kaart “Chase Freedom” klikt en zich aanmeldt, krijgt NerdWallet een deel van de opbrengst voor zijn inspanningen.

 

Email reclame

Ik wil je voorstellen aan je nieuwe beste vriend als het gaat om het leren van e-mailmarketing.

Maak kennis met Bryan Harris, oprichter van Videofruit .

Denk aan die dagen waar je de hele dag blijft klagen totdat je je beste vriend ziet en ze onmiddellijk zegt: “Zwijg, stop met klagen, en doe dit in plaats daarvan!”

Die vriend is Bryan.

In de afgelopen twee jaar bootstrappte hij zijn blog van $ 0 naar een bedrijf met zes cijfers. Zijn laatste cursus heeft $ 220.750 gekost .

Oorspronkelijk leverde hij freelance werk voor grote merken zoals HubSpot en onze eigen Kissmetrics , maar uiteindelijk ging hij zich meer richten op lesgeven.

Hij zegt dat de grootste troef in zijn bedrijf zijn e-maillijst is .

In 2014 groeide hij zijn eigen lijst van 0 abonnees tot meer dan 10.000 . Inmiddels heeft hij dat aantal meer dan verdubbeld.

numbersemail

Veel online artikelen laten u zien “hoe u betere e-mails kunt schrijven” of “hoe u iets kunt posten.” Maar voordat u die e-mails kunt verzenden, hebt u eerst de lijst met mensen nodig om ze naar toe te sturen.

Dat is waar e-mailmarketing over gaat: direct communiceren met uw publiek en klanten .

Email troeft veel sociale media-platforms als het gaat om engagement. Sterker nog, je hebt 40 keer meer kans om een ​​nieuwe klant te krijgen via e-mail dan via Facebook of Twitter.

Bovendien is e-mail een goede, langetermijnmethode om prospects te contacteren.

Denk terug aan de laatste keer dat je je telefoonnummer hebt gewijzigd. Het is waarschijnlijk nog niet zo lang geleden, toch?

Herinner je je nu de laatste keer dat je je e-mail hebt gewijzigd? Waarschijnlijk niet.

Het wijzigen van je e-mail is een absolute pijn, dus mensen veranderen ze zelden. Dat maakt een e-mailadres een waardevolle stuk contactinformatie om te hebben.

Bryan is niet de enige die uit de kast is ontsnapt door een e-maillijst samen te stellen, maar hij is de beste als het gaat om je te leren hoe je dat moet doen.

Hij heeft een volwaardige cursus met de naam ” Krijg 10.000 abonnees .” Maar om te beginnen, bekijk deze drie berichten:

2018 trends in e-mailmarketing

E-mailmarketing is in de loop van de tijd geëvolueerd, maar het blijft een van de inspanningen die de hoogste ROI voor online marketing opleveren .

geplakt beeld 0 333

E-mailmarketing is essentieel voor elk bedrijf om loyale klanten te ontwikkelen en de verkoop te stimuleren zonder een cent te besteden aan reclame.

De huidige vooruitzichten op e-mailmarketing in 2018 trends op twee specifieke onderwerpen:

 1. personalisatie
 2. Segmentatie

Personalisatie is een van de grootste factoren voor een succesvolle e-mailmarketingcampagne.

Bekijk bijvoorbeeld deze geweldige, persoonlijke e-mail van JetBlue :

online internet marketing

Je moet e-mails personaliseren in de moderne tijd. Dat betekent alles van het gebruik van de naam van de klant tot het refereren aan hun geschiedenis of interesses.

Gepersonaliseerde e-mails bieden veel hogere openings- en succespercentages wanneer u ze vergelijkt met saaie e-mail met sjablonen:

geplakt beeld 0 309

Het schrijven van betere, gepersonaliseerde e-mails is een geweldige manier om uw online marketinginspanningen een boost te geven.

Hier is een gids die ik onlangs heb geschreven over personalisatietips. Gebruik deze in uw volgende e-mailcampagne om te zien dat open tarieven dramatisch toenemen:

Een tweede populaire trend voor 2018 in de e-mailmarketingsector is segmentatie. Volgens de nieuwste gegevens kan segmentering de inkomsten uit campagnes met 760% verhogen.

online internet marketing

Dus, wat is segmentatie precies?

Segmentatie richt zich op het opsplitsen van uw klanten-e-maillijst in specifieke groepen, zodat u ze kunt targeten met veel specifiekere inhoud.

Stel dat u klanten heeft die basketbalschoenen hebben gekocht en klanten die voetbalschoenen hebben gekocht.

Het verzenden van een generieke e-mail over een kortingsbon zal waarschijnlijk geen verkoop genereren. Maar door deze groepen op te splitsen in twee e-maillijsten en specifieke basketbal- en voetbalschoenenbonnen te verzenden, zal de betrokkenheid toenemen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar deze e-mail van Bryan Harris die zijn online cursus wilde valideren. Om dit te doen, segmenteerde hij zijn e-maillijst voor gebruikers die inhoud downloadden die vergelijkbaar was met zijn online cursus:

geplakte afbeelding 0 264

Deze aangepaste gesegmenteerde e-mailontploffing genereerde een antwoordpercentage van 72%.

Door e-mailmarketing zo specifiek mogelijk te maken, kunt u betere open tarieven, responspercentages en conversies genereren.

 

De beste e-mailmarketingtools

Geen goede e-mailmarketingcampagne is compleet zonder een goede set tools.

Het rechtstreeks verzenden van e-mails van uw client, zoals Gmail, beperkt uw mogelijkheden om zowel te schalen als aan te passen aanzienlijk.

Natuurlijk kun je lijsten maken, maar deze bieden geen personalisatietools of manieren om e-mails en infuuscampagnes in te plannen.

Een goede e-mailmarketingtool kan u helpen uw inspanningen te automatiseren en uw hulpmiddelen in één te consolideren, waardoor u tijd en geld bespaart en de productiviteit verbetert.

De meest populaire e-mailmarketingtool op dit moment is MailChimp .

online internet marketing

Met hun drag-and-drop-builder kunt u verbluffende e-mailsjablonen maken voor elk type bedrijf.

U kunt alles doen, van het plannen van e-mailcampagnes tot het automatiseren, segmenteren en personaliseren, en meer.

Het is veilig om te zeggen dat MailChimp een one-stop-shop e-mailmarketingtool is waarmee uw bedrijf tijd kan besparen.

Andere verbazingwekkende e-mailmarketingtools zijn Constant Contact , Drip , ConvertKit , AWeber , GetResponse en ActiveCampaign .

Begin met druppelcampagnes

Druppel-e-mailcampagnes zijn het brood en boter van een succesvolle gameplan voor e-mailmarketing.

Drip-campagnes zijn eenvoudigweg geautomatiseerde e-mailcampagnes die vervolg-e-mails verzenden aan gebruikers die niet reageren.

Als een gebruiker bijvoorbeeld niet reageert op e-mail # 1 over uw aanbieding, kunt u deze binnen twee dagen opnieuw koppelen aan een tweede, geautomatiseerde e-mail om hen eraan te herinneren.

Net als bij remarketing bieden ze een gebruiker een andere kans om te converteren.

Een van mijn favoriete voorbeelden van een infuuscampagne is afkomstig van Kapost . Hier is de eerste e-mail in hun volgorde:

online internet marketing

Later in de rij, wanneer het vooruitzicht niet reageert, maakt Kapost gebruik van personalisatie om de gebruiker opnieuw te betrekken:

online internet marketing

Door te verwijzen naar hun interesse in de inhoud van Kapost, tonen ze een diepgaand inzicht in de klant.

Druppelcampagnes zouden een groot deel van uw online e-mailmarketinginspanningen moeten zijn.

Begin vandaag met het maken van een krachtige infuercampagne met deze Quick Sprout-handleiding:

Conclusie

Online marketing is de real deal. Natuurlijk zijn jongens zoals Chandler de uitzondering. Maar dankzij de kracht van internet kan iedereen financieel onafhankelijk worden door middel van internetmarketing.

Je kunt de baas kwijtraken, de negen voor vijf, en de angst om je baan te verliezen.

Maar dat is gemakkelijk te zeggen. Het is veel moeilijker om te doen. Als je iets goed doet, is het moeilijk.

Online marketing is niet anders. Om vooruit te komen, moet je aan de slag.

 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format