online marketing trends 2018 - DeLaatbusiness

online marketing trends 2018

10 min


85

online marketingtrends 2018

Online marketingtrends 2018. Er zijn veel nieuwe digitale marketingtrends en -strategieën die evolueren in het huidige hightech-tijdperk en bedrijven moeten deze nu gebruiken om hun inspanningen te voltooien. De sleutel is om op de hoogte te blijven van de trends en erachter te komen wat het beste is voor uw bedrijf van vandaag. Wat in een vorig jaar voor jou werkte, zal dit jaar mogelijk niet werken, omdat er voortdurend nieuwe trends opduiken.Naarmate 2018 vordert, is het digitale marketinglandschap dat SEO, sociale media, PPC, contentmarketing en meer omvat getuige van een dramatische verschuiving -die bedrijven niet langer kunnen negeren. Er is misschien een tijd geweest dat je kunstmatige intelligentie of visuele zoektocht had kunnen afwijzen als gimmicks uit de nieuwste blockbuster science fiction-film, maar die tijd is allang voorbij.

Hier volgen elf belangrijke trends voor digitale marketing die u niet langer kunt negeren in 2018 en daarna.

 

1) Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie speelt vandaag een cruciale rol in het marketingproces. AI kan het gedrag van consumenten en zoekpatronen analyseren, gebruikmakend van gegevens van sociale mediaplatforms en blogposts om bedrijven te helpen begrijpen hoe gebruikers en klanten hun producten en diensten vinden.

online marketingtrends 2018

 

Kunstmatige intelligentie biedt ook informatie en tips aan gebruikers door in gesprek te raken. Volgens Gartner zal in 2020 85% van de interacties met klanten worden beheerd zonder dat er een mens voor nodig is.

Bedrijven die AI in 2018 adopteren, zullen in staat zijn kosten te besparen, de groei te versnellen en een voorsprong op hun concurrenten te krijgen.

 

2) Programmatisch Advertising

Programmatische advertenties maken in essentie gebruik van AI om het kopen van advertenties te automatiseren en specifiekere doelgroepen te targeten, wat de kansen op succes van de marketingcampagne vergroot en de kosten voor acquisitie van klanten verlaagt.

Volgens eMarketer zal 84% van de digitale display-advertenties in de VS in 2019 programmatisch zijn.

online marketingtrends 2018

3) Chatbots

Chatbots zijn een belangrijke trend in digitale marketing in 2018. Deze op AI-gebaseerde technologie maakt gebruik van een instant messaging-indeling om in real-time, dag of nacht met uw klanten of sitebezoekers te chatten, en veel bedrijven gebruiken deze functie al.

Ze hebben het vermogen om aan de groeiende vraag van klanten van dit sterk verbonden digitale tijdperk te voldoen door een vlotte en onmiddellijke communicatie met klanten en prospects mogelijk te maken. Tegen 2022 zullen chatbots bedrijven helpen meer dan $ 8 miljard per jaar te besparen , vooral in de bank- en gezondheidszorgsector.

Veel klanten geven de voorkeur aan interactie met chatbots omdat ze responsief zijn en snel en accuraat antwoorden geven en nooit hun geduld verliezen. Deze virtuele assistenten bieden uitstekende klantenservice, voldoen aan de verwachtingen van klanten en automatiseren van repetitieve taken waarmee organisaties zich kunnen concentreren op belangrijker werk.

Chatbots kunnen vragen beantwoorden, volledige informatie over uw producten en diensten verstrekken en vragen om een ​​e-mailadres om gegevens te verzenden zonder enige menselijke tussenkomst. Ze kunnen ook informatie bewaren, zodat een klant niet opnieuw hoeft te beginnen met elke nieuwe interactie.

Uber gebruikt chatbot-technologie om met klanten te communiceren, waardoor het voor hen gemakkelijk is om auto’s te huren, zelfs op Facebook Messenger. Passagiers kunnen het menu gebruiken om het type rit te kiezen, een verzoek in te dienen, de locatie van de auto te volgen, vrienden een tijdige schatting van hun aankomst te sturen en zelfs te betalen.

online marketingtrends 2018

 

4) Personalisatie

Personalisatie of gepersonaliseerde inhoud is een belangrijk aspect van marketing geworden en zal van vitaal belang zijn naarmate 2018 vordert om klanttevredenheid te verzekeren. Het biedt een unieke ervaring aan klanten op basis van hun keuzes en voorkeuren en wordt beschouwd als een betere optie dan “one-size-fits-all” marketing.

Met de beschikbaarheid van gegevens zoals aankoopgeschiedenis, consumentengedrag en klikken op links, kunnen bedrijven hun inhoud aanpassen en hun ROI verhogen. Houd er rekening mee dat 74% van de marketeers gelooft dat gerichte personalisatie de betrokkenheid van klanten vergroot.

In feite, zoals Kevin George, hoofd Marketing bij EmailMonks , zegt: “De toekomst van e-mail is realtime, gedragsgebaseerde personalisatie. Een onderzoek door Marketo laat zien dat gepersonaliseerde, getriggerde e-mails op basis van gedrag 3x beter zijn dan batch-en-blast-e-mails. ”

Bedrijven maken tegenwoordig gebruik van de kracht van personalisatie door e-mails aan te passen op basis van gedrag, interesses en demografische gegevens. Volgens Statista bedroeg het open tarief voor e-mails met een persoonlijk bericht 18,8% in vergelijking met 13,1% zonder personalisatie:

online marketingtrends 2018

Een van de voorbeelden van personalisatie is Coca-Cola, dat in 2014 uitkwam met de campagne ‘Share a Coke’ in de VS met het doel millennials te bereiken.

“Share A Coke” creëerde een gepersonaliseerde merkervaring voor klanten met individuele namen van de populairste eerste namen die op colaflessen zijn gedrukt. De campagne resulteerde in een stijging van de frisdrankverkoop met 2% – na een decennium van gestage daling – waardoor de consumptie van cokes steeg van 1,7 tot 1,9 miljard porties per dag.

online marketingtrends 2018

 

5) Video

Bekijk deze statistieken over videomarketing van Forbes:

  • Volgens YouTube groeit de mobiele videoconsumptie elk jaar met 100%.
  • Naar verwachting zal video in 2019 meer dan 80% van al het internetverkeer claimen.
  • Het toevoegen van een video aan marketing-e-mails kan de klikfrequenties met 200-300% verhogen.
  • 90% van de klanten meldt dat productvideo’s hen helpen bij het maken van aankoopbeslissingen.
  • 64% van de klanten is eerder geneigd een product online te kopen nadat ze er een video over hebben bekeken.

Deze cijfers laten het belang zien van het opnemen van video in uw digitale marketingstrategie in 2018.

En denk niet alleen aan YouTube. Om een ​​grotere betrokkenheid bij uw videomarketing te zien, kunt u een videopost maken of een live uitzending op Facebook starten. De video-engagement van Sprout Social is hieronder weergegeven:

video-betrokkenheid-statistieken

Door informatieve inhoud aan te bieden via visueel rijke video kunt u uw boodschap effectief aan een groot aantal mensen overbrengen. Per Forrester is één minuut video gelijk aan 1,8 miljoen woorden.

Live video wint aan populariteit, met een groot aantal bedrijven die het gebruiken voor interviews, productdemo’s en ‘achter de schermen’ een glimp van gebeurtenissen, het leven op kantoor, hoe producten worden gemaakt, etc. Live video’s zijn een geweldige manier voor bedrijven om onthul de gezichten achter hun merk, die kijkers omhelzen en graag zien, want dit wekt vertrouwen in uw publiek en humaniseert uw merk.

Volgens Livestream zou 80% van de mensen liever live video van een merk bekijken dan een blog lezen en 82% geeft de voorkeur aan livevideo via sociale berichten.

Met social-mediaplatforms zoals Facebook en Instagram die hun eigen livestream-videofuncties lanceren, is het voor bedrijven eenvoudiger geworden om live video’s op te nemen in hun digitale marketingstrategie.

 

6) Influencer Marketing

Zoals Raghav Haran het stelt: “Influencer-marketing is een vorm van mond-tot-mondmarketing die zich richt op het gebruik van belangrijke leiders om de boodschap van uw merk naar de grotere markt te brengen …. In plaats van rechtstreeks aan een grote groep consumenten te verkopen, betaal je in plaats daarvan influencenten om het woord voor je uit te spreken. ‘

Het gebruik van influencers is een zeer effectieve marketingtool die klanten aantrekt. Beïnvloeders kunnen iedereen zijn, van beroemdheden en Instagram- of YouTube-sterren tot bekende bloggers en journalisten die via hun sociale kanalen het woord over uw bedrijf of product verspreiden.

Deze mensen communiceren en engageren zich met hun grote netwerk van volgers en consumenten op sociale media, praten over een bepaald merk waar ze van houden en gebruiken voor een publiek met wie al vertrouwen is gesteld. Omdat dit geen advertentie is of afkomstig is van het bedrijf, kunnen influencers een positief beeld van het merk opbouwen in de geest van mensen, waardoor meer klanten worden aangetrokken.

Omdat twee van de drie mensen zeggen dat ” ze vertrouwen op online geplaatste meningen van consumenten, ” levert influencer marketing 11X ROI op voor alle andere vormen van digitale media!

Een voorbeeld van influencer marketing van het Zweedse horlogemerk Daniel Wellington, dat op Instagram samenwerkte met influencers om zijn horloges te promoten met een bijschrift dat een kortingscode bevatte voor 15% korting. Kunstenaar David Ambarzumjan’s post op Instagram die het horloge promoot, staat hieronder:

online marketingtrends 2018

Meer informatie: hoe u uw bedrijf kunt laten groeien met Influencer Marketing

7) Social M essaging Een pps

Denkt u dat apps voor sociale berichten alleen maar zijn bedoeld om emoji’s naar uw vrienden te sturen?

Overweeg deze cijfers:

online marketingtrends 2018

Bron

Deze statistieken tonen de groeiende populariteit van apps voor sociale berichten, waardoor bedrijven hun inspanningen richting deze apps kunnen richten voor het uitbreiden van hun markt. Omdat mensen meer tijd in verschillende berichten-apps doorbrengen, is het zinvol om de services van uw bedrijf te promoten waar uw potentiële klanten rondhangen.

Apps voor sociale berichten kunnen erg handig zijn om rechtstreeks berichten naar klanten te sturen, omdat ze personalisatie mogelijk maken en waarde toevoegen aan de gebruikerservaring. Nu sociale apps steeds populairder worden, geeft 46% van de mensen nu de voorkeur aan communicatie met een bedrijf via berichten-apps in plaats van e-mail, en 49,4% geeft de voorkeur aan berichten via telefoongesprekken met een bedrijf.

 

8) Visual S earch

Visueel zoeken is een nieuw type zoekmachine en kan de gebruikerservaring naar een geheel nieuw niveau tillen. Met visueel zoeken kunnen gebruikers een afbeelding uploaden om een ​​zoekopdracht uit te voeren en specifiekere resultaten te krijgen.

Het is dan ook niet verrassend dat Pinterest is gesprongen met de visuele zoektocht -ze hebben $ 150 miljoen aan durfkapitaal opgehaald voor een waarde van $ 12,3 miljard om hun inspanningen te richten op visueel zoeken. Ze kwamen uit met Lens, een nieuwe visuele zoekfunctie waarmee gebruikers een foto van een item kunnen knippen om erachter te komen waar ze het online kunnen kopen, naar vergelijkbare producten kunnen zoeken of prikborden met gerelateerde items kunnen bekijken.

online marketingtrends 2018

En Pinterest is niet de enige met visueel zoeken.

Google Lens is een visuele zoekmachine van Google, die objecten, oriëntatiepunten en andere dingen visueel herkent via een camera-app (momenteel alleen beschikbaar op Pixel-telefoons).

Als je een foto neemt van een:

  • Visitekaartje : u kunt het telefoonnummer of adres opslaan in een contact.
  • Boek : u kunt beoordelingen en andere details over het krijgen.
  • Oriëntatiepunt of gebouw : u kunt er meer informatie over krijgen.
  • Schilderen in een museum : je kunt er details over krijgen.

Microsoft heeft ook een eigen versie, genaamd Bing Visual Search , waarmee gebruikers eenvoudig naar een bepaald element in een afbeelding kunnen zoeken. Nadat u een zoekopdracht hebt uitgevoerd, klikt u op een van de resultaten en verschijnt er een pictogram “Zoeken”, waarmee u een bepaald interessegebied in de foto kunt selecteren. Deze visuele zoekfunctie vindt niet alleen overeenkomende afbeeldingen, maar geeft ook productpagina’s voor dat item weer.

En CamFind is een mobiele app voor visueel zoeken, waarmee gebruikers alles van hun mobiele telefoon kunnen zoeken door simpelweg een foto te maken en deze app zal u vertellen wat het is. In plaats van zoekopdrachten in een zoekmachine in te voeren, kunt u direct door afbeeldingen zoeken om vergelijkbare afbeeldingen, prijsvergelijkingen, lokale winkelresultaten, enz. Te vinden. U kunt ook een foto van een filmposter maken en CamFind toont u filminformatie, trailers, aanvangstijden en lokale theaters.

Marketeers kunnen de voorsprong op concurrenten krijgen door in 2018 op de trend van visueel zoeken te springen om klanten te trekken en hen het perfecte product te bieden.

9) Micro-momenten

Consumenten in de VS brengen gemiddeld 4,7 uur per dag op hun smartphones door en controleren sociale media minstens 17 keer per dag. Dit verandert de manier waarop merken moeten werken om de aandacht van kopers te trekken.

Micro-Moments is een ‘nieuw consumentengedrag’, zoals door Google wordt genoemd, dat uw marketingboodschap duidelijk en beknopt afgeeft op een manier die van belang is voor de consument – allemaal binnen een tijdsspanne van seconden (anders verliezen ze hun aandacht en zijn ze op het volgende artikel!).

Micro-Moments biedt ook de juiste informatie aan de klanten wanneer ze het nodig hebben. Over het algemeen nemen mensen direct beslissingen over wat te eten, welk restaurant te kiezen, wat te kopen of waar te gaan. Nieuwe momenten die elke marketeer moet kennen zijn:

online marketingtrends 2018

Bron

Het is van vitaal belang voor bedrijven om micro-momenten in 2018 te anticiperen en aan te pakken en gerichte advertenties aan te bieden aan de kopers op basis van door gebruikers gegenereerde activiteiten.

10) Gesproken zoekopdrachten

In het digitale tijdperk van vandaag is het mogelijk om vrijwel alle vragen te beantwoorden via zoekmachines. Hoewel mensen gemakkelijk uitgebreide informatie kunnen krijgen, hebben ze niet altijd het geduld om verschillende alinea’s te lezen om informatie op te halen. Voice search speelt een belangrijke rol bij het leveren van alle relevante informatie via audio-inhoud. Kunstmatige intelligentie wordt steeds slimmer en het aantal fouten dat door stemassistenten zoals Alexa, Siri en Google is gemaakt, is ook afgenomen.

Veel merken hebben gesproken zoekopdrachten opgenomen in hun digitale marketingstrategieën om op waarde gebaseerde inhoud effectief aan hun klanten te leveren. Domino’s Pizza maakt gebruik van spraakzoektechnologie om de verkoop te verhogen, waardoor klanten via Alexa pizza’s kunnen bestellen.

Het toenemende gebruik van gesproken zoekopdrachten heeft het voor bedrijven belangrijk gemaakt om hun digitale marketingstrategieën in 2018 te heroverwegen.

online marketingtrends 2018

Bron

 

11) Social Media-verhalen

Met de groeiende populariteit van ‘verhalen’ op sociale media is het belangrijk voor marketeers om dit formaat te beschouwen in hun digitale marketingstrategie. Slimme marketeers kunnen gebruik maken van live video, een van de meest winstgevende sociale roll-outs tot nu toe, om betrokkenheid en merkbekendheid te bevorderen. Nogmaals, het is cruciaal om uw marketingstrategie aan te passen aan de mensen, niet de mensen te dwingen om met uw bedrijf zaken te doen op uw voorwaarden.

First Snapchat kwam uit met het concept ‘My Story’, toen werden Instagram- en Facebook- verhalen geïntroduceerd en nu heeft YouTube hun eigen verhaalvorm ‘Reels’ onthuld. In november 2017 troffen Instagramverhalen 300 miljoen dagelijkse actieve gebruikers.

online marketingtrends 2018

 

Omdat verhalen na een bepaalde periode verdwijnen, is dit een uitgelezen kans voor marketeers om FOMO goed te gebruiken (angst om te missen). Met korte aandachtsspanne houden gebruikers ervan content en visuals te bekijken waarvan de tijd verloopt, dus merken zetten hun inspanningen in de functie Verhalen in en genereren opwindendere maar kortstondige content.

U kunt uw werknemers in de verhalen laten zien, het verhaal achter het maken van een product laten zien, vragen over beoordelingen van uw producten en diensten en een kijkje achter de schermen geven van foto’s en video’s van uw bedrijf. Gebruik deze lijst met creatieve Instagram Stories-marketingcampagnes als inspiratie voor uzelf.

 

Conclusie

Dit jaar ziet er veelbelovend uit voor digitale marketeers. Het biedt geweldige nieuwe kansen voor merken om op een geheel nieuwe manier deel te nemen en interactie te hebben met de doelmarkt. Klantervaring is de belangrijkste factor voor digitale transformatie geworden en 2018 gaat meer over persoonlijke betrokkenheid.

Of u nu visueel zoeken opneemt in uw strategie of kunstmatige intelligentie toepast, u zult boeiende inhoud kunnen maken, een groter en beter getarget publiek bereiken, meer leads krijgen en meer conversies genereren.

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format