Online marketing

10 min


73

Hoe een online marketing plan te maken dat (bijna) voor elke onderneming kan groeien

 

online marketing

Als je nieuw bent in de wereld van online marketing , kan het moeilijk zijn om te weten waar je je inspanningen eerst moet richten om je marketingdoelen te bereiken.

Per slot van rekening heb je waarschijnlijk al zoveel gelezen over contentmarketingstrategie, businessmarketing, sociale mediatactiek, tips van zoekmachines en je klantenbestand – dat je je gewoon overweldigd voelt en niet zeker weet wat je moet doen. klaar zijn.

Wanneer u zich zo voelt, is het belangrijk om een ​​stap terug te doen en een marketingplan te maken.

In deze post gaan we bekijken hoe u een online marketingplan en marketingstrategie voor bijna elk type bedrijf kunt maken en hoe u dit plan kunt gebruiken om uw marketingdoelen te bereiken.

We zullen onderzoeken hoe u vanaf het begin een solide marketingplan kunt opstellen en hoe u uw digitale marketingplan kunt aanpassen, als er wijzigingen moeten worden doorgevoerd. Van contentmarketingstrategie tot het claimen van ruimte in de sociale netwerken en zelfs inkomende marketing: het is tijd om die bedrijfsdoelen te bereiken.

Aan het einde van dit bericht zou je je minder overweldigd en zelfverzekerder moeten voelen over hoe je je kleine bedrijf kunt nemen en online mediamarketing kunt krijgen.

Laten we beginnen met een nadere blik op uw digitale marketingstrategie.

Het verschil tussen doelen, strategie en tactiek

Wanneer u een digitaal marketingplan maakt, is het belangrijk dat u het verschil begrijpt tussen marketingdoelen, marketingstrategie en tactieken.

Wanneer u dat doet, bent u beter in staat om uw digitale marketingaanpak aan te passen en een succesvolle marketingstrategie uit te voeren.

Bovendien kunt u ook beter beoordelen hoe u dingen kunt implementeren die u leert van verschillende artikelen die u in de toekomst misschien zult lezen.

Wat is het verschil tussen doelen, strategie en tactiek?

online marketing

Een zakelijk doel is het overkoepelende resultaat dat u wilt bereiken. Het is vaak waar je eerst op focust, zoals hierboven getoond .

Dus … een van uw doelen zou kunnen zijn om $ 100 per dag aan inkomsten te genereren, met behulp van mediamarketing of socialemediamarketing.

Strategie is denken op hoog niveau in relatie tot hoe je dat doel zou kunnen bereiken.

Dus … de digitale marketingstrategie kan zijn mensen door een conversiesequentie te loodsen, waar ze uiteindelijk een product verkopen.

Tactieken zijn de specifieke reeks acties die je neemt om de strategie te bereiken.

Het is dus mogelijk dat uw sociale netwerktactieken het uitgeven van $ 20 per dag op Facebook-advertenties omvatten met behulp van targeting op doelzoekende doelgroepen.

Veel van de media-marketingcontent die je waarschijnlijk nu hebt gelezen, is meer gericht op tactieken dan op doelen en strategie.

Een blogpost die het doel van social-media marketing bespreekt om meer Facebook-fans te krijgen, omvat bijvoorbeeld niet altijd strategie, in termen van hoe je die fans van sociaal netwerk omzet in $ 100 per dag aan inkomsten.

Het gevolg was dat je na het lezen van zo’n artikel waarschijnlijk probeerde meer fans te krijgen via die sociale-mediasite en het snel opgaf, omdat je niet zag hoe het verkrijgen van fans zou bijdragen aan het grotere beeld van het genereren van inkomsten. Daarom was het artikel niet zo’n waardevol contentstuk voor jou, omdat het maar één aspect van het grotere social media marketingplan dekt.

Bij het maken van toekomstige mediamarketingplannen, op basis van de inhoud die u hebt gelezen, is het belangrijk dat u weet hoe u marketingtactieken kunt instellen die losstaan ​​van de strategische en zakelijke marketingdoelen.

Wanneer u kunt, kunt u meteen de stappen van AZ uitwerken over hoe deze marketingtactiek u zal helpen uw zakelijke doel te bereiken.

Zoals je in deze post zult ontdekken, kun je altijd je tactieken aanpassen om je contentmarketingstrategie en doel te helpen bereiken.

Als Facebook-advertenties niet voldoende mensen naar je conversieserie halen, zodat je $ 100 per dag kunt genereren, verander dan je tactiek en je aandacht op een ander sociaal netwerk en gebruik in plaats hiervan YouTube-advertenties .

U verandert niet uw doel of uw marketingstrategie – alleen de reeks acties die u gebruikt om uw strategie en doelen te bereiken. Dit zorgt voor een geweldige digitale marketingstrategie omdat het u ook helpt uw ​​doelgroep te bereiken en te winnen meer potentiële klanten.

Opmerking: wanneer u aan deze fase van uw mediamarketingplan werkt, helpt het ook om een ​​cijfer te bepalen dat u bereid bent te besteden om uw doel te bereiken. Als u dat getal in gedachten heeft, kunt u gemakkelijker de tactieken selecteren waarvan u kunt profiteren.

Oké, dus nu we dat hebben opgehelderd, gaan we verder met het volgende gedeelte – uw doelgroep en potentiële klant begrijpen.

Inzicht in uw einddoelklant

Zoals met alle digitale marketing en vooral online marketing, is het absoluut essentieel dat u weet wie uw einddoelklant is.

Er is zoveel lawaai op het internet en je moet een manier vinden om door te breken en je marketingstrategieën naar de juiste mensen te brengen.

En dat kun je alleen doen als je weet wie de juiste mensen zijn.

Als je weet wie de juiste mensen zijn, kun je je tactieken aanpassen, zodat ze je de best mogelijke resultaten opleveren.

De ideale manier om te begrijpen wie uw klant is, is door een koperspersoon te creëren. Wanneer u een buyer-persona maakt, begrijpt u ook hoe u uw redactiekalender en contentcreatie kunt aanpassen op een manier die spreekt met die persoon.

Ik heb besproken hoe je hier een persona voor kopers kunt maken .

Hier is een goede sjabloon die u kunt gebruiken als u snel een koperspersoon wilt ontwikkelen.

online marketing

Afgezien van het gemakkelijker maken om uw doelgroep te bereiken, zal weten wie uw ideale klant is helpen, omdat uw marketingstrategie ook beter bij hen zal resoneren.

Dat komt omdat u uw kopie kunt aanpassen – van de inhoud van uw sociale netwerk tot uw e-mailmarketingkopie, zodat deze alleen rechtstreeks met hen spreekt, waardoor uw marketingtactieken boeiender worden en u waarschijnlijk een positieve ROI zult produceren. Wanneer u weet aan wie u schrijft, wordt het gemakkelijker om inhoud te maken die waardevol voor hen is.

En als je je contentmarketingstrategie wilt verbeteren, iets wat we later zullen bespreken, kan het creëren van een klantpersonage leiden tot een verbetering van de effectiviteit van de inhoud met 60%

Kies een online marketing kanaal

Wanneer u net begint in de wereld van online marketing voor uw kleine bedrijf, is het belangrijk dat u dingen eenvoudig houdt, zodat u zich nu niet te dun verspreidt.

Dat betekent dat het vaak een goed idee is om vooralsnog slechts één marketingkanaal voor sociale media of contentmarketing te kiezen.

Op de lange termijn wilt u niet op slechts één mediamarketingkanaal vertrouwen, omdat dit een negatief effect op uw bedrijf kan hebben.

Dat komt omdat als dat digitale marketingkanaal zijn regels wijzigt of uw account opschort, uw kleine bedrijf van de ene dag op de andere zou kunnen verdwijnen.

Richt je daarom nu op één marketingkanaal of één sociale-mediastrategie. Maar wanneer u resultaten begint te zien, overweeg dan om tegelijkertijd aan een ander marketingkanaal te werken om uw marketingdoelen zo snel mogelijk te verlengen.

Hier is een voorbeeld van hoe het bovenstaande kan worden bereikt –

online marketing

Social media marketingkanalen kunnen YouTube, Facebook, LinkedIn, Google Search en e-mail omvatten.

Opmerking: als u echt specifiek wilt worden, wilt u misschien ook kanalen verdelen, in termen van organisch en betaald. Dus organische YouTube-marketing en betaalde YouTube-advertenties zouden twee inhoudstrategiekanalen vertegenwoordigen.

Het kanaal dat je kiest, hangt af van waar je sterke punten liggen en waar je je comfortabel bij voelt. Soms moet u kanalen combineren om maximale effectiviteit te bereiken.

U kunt bijvoorbeeld e-mailmarketing als een kanaal gebruiken, vooral als u bedenkt dat 31% van de marketeers geloven dat e-mail hun sterkste marketingkanaal is.

Om mensen op uw e-maillijst te krijgen, zou u het gebruik van dit kanaal moeten combineren met een vorm van social media PPC-reclame, zoals Facebook Ads.

Ontdek hoe u een marketingkanaal gebruikt door uw concurrenten te bestuderen

Het bestuderen van concurrenten is belangrijk, omdat je daarmee weet welke tactiek al in je niche werkt en op welke marketingkanalen.

Opmerking: we hebben het niet over het stelen van iets dat uw concurrenten doen. Waar we het echter over hebben, is leren van degenen die ons zijn voorgegaan.

Laten we eens kijken hoe u verschillende marketingkanalen kunt bestuderen.

Als u op zoek bent naar wat Content Marketing, kan het een goed idee zijn om de inhoud te bestuderen die het goed doet in uw niche, zodat u uw eigen contentmarketingstrategie kunt bepalen. U kunt Buzzsumo gebruiken om dit te bereiken.

Met behulp van Buzzsumo kunt u ontdekken welke waardevolle inhoud een groot aantal shares op de sociale netwerken voor een bepaald onderwerp bereikt.

Over het algemeen werkt bruikbare inhoud goed, als het op Content Marketing aankomt.

Zorg er daarom voor dat u uw ‘niche-zoekwoord’ combineert met iets bruikbaars, zoals ‘tips’ of de zin ‘how to,’ bij het zoeken op het platform.

online marketing

Nadat u een Buzzsumo-zoekopdracht hebt uitgevoerd, ziet u voorbeelden van contentmarketing die goed werken binnen uw niche.

Als je het goede doel wilt bereiken en de beste resultaten wilt behalen met het contentmarketingkanaal, identificeer je de best presterende stukken content en ga je vervolgens aan het creëren van iets beters .

Als u betaald verkeer als een contentmarketingstrategie wilt gebruiken, is het een goed idee om PPC-intelligentietools te gebruiken om erachter te komen welke aanpak u moet volgen om die marketingdoelen te bereiken.

Als u PPC Search-advertenties wilt bestuderen, kunt u tools gebruiken, zoals SpyFu .

Spyfu biedt over het algemeen veel zoekwoordonderzoek, maar het valt echt op als het gaat om concurrerende analyse van AdWords-zoekadvertenties.

Laten we veronderstellen dat ik een e-commerceplatform wilde starten waarmee anderen online winkels kunnen opzetten. Ik zou een bedrijf vinden dat het goed doet in die niche, zoals Shopify  en dan zou ik hun URL invoeren in SpyFu.

Als ik dit doe, krijg ik een overzicht van hun AdWords-activiteiten.

online marketing

Als ik naar beneden scrol, kan ik zien op welke zoekwoorden ze bieden en hoe hun daadwerkelijke advertenties eruitzien.

online marketing

Ik weet nu welke zoekwoorden het waard zijn om te worden getarget voor mijn advertenties en wat mijn doelgroep belangrijk vindt, als het gaat om het schrijven van een advertentiekopie.

Als u organisch zoeken als marketingkanaal wilt gebruiken, helpt het om zoekwoorden te identificeren die veel verkeer voor uw concurrenten opleveren, maar ook zoekwoorden die door hen zijn genegeerd.

U kunt een concurrent-analyse uitvoeren op organische zoektermen op Google, met behulp van een tool zoals SEMrush .

Als u de SEO Keyword Magic-tool gebruikt , binnen SEMrush, kunt u zoekwoorden met een hoge competitie en zoekwoorden met een lage concurrentie identificeren die een rendement opleveren.

Opmerking: u kunt deze informatie ook gebruiken om uw contentmarketingstrategie te verbeteren, omdat de geleverde trefwoorden kunnen worden gebruikt om ideeën voor blogposts te genereren, uw redactiekalender op te stellen en waardevolle inhoud te produceren.

online marketing

SEMrush is een ongelooflijk krachtige tool. Als u rondneusd bent, zult u merken dat dit ook inzicht kan geven in Google Display-advertenties – een ander marketingkanaal dat de moeite van het bekijken waard is.

Concurrent-analyse is niet echt beschikbaar voor het marketingkanaal Facebook Ads.

U kunt echter altijd de Facebookpagina’s van concurrenten bijhouden om te zien hoe ze zichzelf promoten. U kunt ook de case study’s van Facebook Advertising bekijken om een ​​algemeen overzicht te krijgen van het gebruik van sociale media-marketing via Facebook Ads.

Als je YouTube gaat gebruiken als een marketingkanaal voor sociale netwerken, overweeg dan eens te luisteren naar de ‘kanalen’ van je concurrenten.

Bestudeer de kwaliteit van hun video’s. Als ze een aantal video’s hebben die uitzonderlijk goed hebben gepresteerd, vraag je je af waardoor ze goed hebben gepresteerd.

Als u e-mailmarketing gebruikt als een digitaal marketingkanaal , meldt u zich aan voor alle e-maillijsten van uw concurrenten.

Besteed aandacht aan de inhoud die ze je sturen, evenals wat voor soort aanbiedingen ze voor je plaatsen. Timing is ook een belangrijke factor die u wellicht wilt bewaken.

Oké, dus zo kun je marketingkanalen bestuderen en erachter komen hoe je de beste resultaten haalt.

Laten we het nu hebben over hoe je alles kunt combineren.

Alles combineren – Bepaal hoe uw marketing geld gaat verdienen

Zodra u duidelijk bent over uw bedrijfs- en marketingdoelen, wie uw klant is, het marketingkanaal dat u gaat gebruiken en hoe u het gaat gebruiken, moet u beslissen hoe u geld gaat verdienen .

Dat is een botte manier om te bepalen hoe iemand het internet op gaat strompelen, veranderen in uw klant en uiteindelijk in voorstanders van uw merk.

Hier is hoe marketinglegende Seth Godin het zegt.

online marketing

Een van de beste manieren om het bovenstaande te bereiken, is door alles samen te brengen en een conversietrechter te maken.

Het is handig om een ​​conversietrechter te hebben, omdat deze uw inbound marketinginspanningen stuurt. Het geeft u een overzicht in vogelvlucht van hoe uw marketingmachine gaat werken.

Het is heel gemakkelijk om conversietrechters te compliceren.

Maar in wezen wil je het volgende doen.

Maak mensen bewust van u -> Bouw vertrouwen en autoriteit -> Doe een bod

U kunt mensen bewust maken van u, door alle marketingkanalen te gebruiken die we hebben besproken.

U kunt vertrouwen en autoriteit opbouwen door het gebruik van inhoud, een autorespondersequentie, een webinar, een telefoongesprek – dit zijn uw tactieken.

Opmerking : vergelijkbaar met wat ik eerder heb genoemd, als u echt vertrouwen en autoriteit wilt opbouwen, moet u mogelijk marketingkanalen combineren.

Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar blijf even bij me.

Zoals ik al zei, zou je moeten beginnen met slechts één marketingkanaal dat mensen blootstelt aan de fasen waarin je vertrouwen en autoriteit opbouwt.  

Je moet niet proberen mensen op verschillende manieren bewust te maken van je. Dus, in het begin, voer geen YouTube-advertenties en Facebook-advertenties uit om een ​​stukje inhoud te promoten – kies er gewoon een.

Als een voorbeeld, zou u PPC-reclame kunnen gebruiken als het kanaal dat uw bewustzijn verhoogt , om iemand bloot te stellen aan uw contentmarketing die hen op uw e-maillijst plaatst en ze uiteindelijk naar een webinar stuurt die een aanbieding doet.

Zoals ik al eerder zei, kun je, als je eenmaal een behoorlijk inkomen genereert door een marketingkanaal te gebruiken om bewustzijn te vergroten, doorgaan naar andere kanalen om hetzelfde doel te bereiken.

Als je echt heel hard hebt geprobeerd een bepaalde tactiek te laten werken, maar je bereikt niets, dan ben je vrij om verder te gaan met een andere tactiek.

Dat is het hele punt van tactiek.

Dat geldt voor het marketingkanaal dat u gebruikt of de manier waarop u mensen een aanbieding doet.

Zorg voordat u een wijziging aanbrengt dat u alles hebt gedaan om te begrijpen hoe u de beste resultaten behaalt met een specifieke tactiek.

Dat omvat het bestuderen van uw concurrenten, maar ook het lezen van casestudy’s die documenteren hoe die tactiek met succes door anderen werd gebruikt.

Conclusie

De basis van bijna elke succesvolle mediamarketingcampagne komt neer op een goed doordacht plan.

Het is belangrijk om het verschil te kennen tussen tactiek en strategie, wanneer u uw plan formuleert – anders loopt u misschien in cirkels rond.

Het helpt ook om te zien wat er al goed werkt in een branche, zodat u kunt leren van degenen die u zijn voorgegaan.

Ga nu aan de slag met uw plan en gebruik wat u in deze post hebt geleerd om uw kleine bedrijf te laten groeien met behulp van online marketing.

 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format