SEO copywriting: de ultieme gids - DeLaatbusiness

SEO copywriting: de ultieme gids

24 min


89

SEO Copywriting:De inhoud voor mensen schrijven en optimaliseren voor Google

 

seo copywriting

Als je je blogpubliek wilt opbouwen , moet je slimmer worden met je inhoud.

Een van de grootste uitdagingen waarmee bloggers en contentmarketeers worden geconfronteerd, is het schrijven van content die is geoptimaliseerd voor zoekmachines, maar die ook mensen aanspreekt.

Volgens Copyblogger is SEO het meest onbegrepen onderwerp online. Maar SEO-inhoud is niet ingewikkeld, als je eenmaal begrijpt dat mensen het eerst komen , vóór zoekalgoritmen. SEO-bedrijven maken hun geld inzicht in deze eenvoudige concepten.

Als u gedijt in uw online bedrijf, betekent dit dat u verder moet gaan dan alleen ‘inhoud schrijven’. Uw inhoud moet twee doelen bereiken: eerst een beroep doen op de eindgebruiker (klanten, klanten, prospects, lezers, enz.) En ten tweede een specifiek probleem.

Maar hoe creëer je inhoud die aan die doelen voldoet? Hoe creëer je content die goed scoort bij Google en ook mensen overtuigt? Dat is waar SEO copywriting over gaat. Maak je geen zorgen als je een dure SEO-copywriter niet kunt betalen. U kunt dit doen volgens eenvoudige regels.

En dat is wat u in dit artikel gaat leren. Het zal betrekking hebben op:

 • Wat is SEO?
 • Inzicht in copywriting
 • Wat is SEO Copywriting?
 • Elementen van SEO Copywriting
 • Nuttige inhoud voor mensen schrijven
 • Trefwoordonderzoek voor het maken van inhoud
 • Copywriting – Mensen laten handelen

Laten we beginnen…

Wat is SEO?

We weten allemaal wat er gebeurt als u een zoekopdracht in een zoekmachine typt en op “enter” klikt: u krijgt een lijst met zoekresultaten die relevant zijn voor uw zoekterm.

Die resultatenpagina’s verschijnen als resultaat van zoekmachine-optimalisatie (SEO). In een notendop is SEO een methode om de inhoud van uw zoekmachines teoptimaliseren (de effectiviteit van uw inhoud te vergroten) , zodat deze hoger scoort dan inhoud van andere sites die dezelfde zoektermen targeten.

Alpha Bee Design geeft een duidelijk beeld van het SEO-proces :

seo copywriting

Stap voor stap, dan is SEO wanneer:

 1. U onderzoekt zoekwoorden …
 2. Selecteer vervolgens een bepaald zoekwoord en …
 3. Gebruik dat sleutelwoord om inhoud te schrijven …
 4. Welke andere mensen vervolgens lezen en delen op Twitter, Facebook, hun eigen blogs en andere social-mediaplatforms.

Volgens Redevolution geeft Google webpagina’s weer in hun zoekresultaten op basis van de autoriteit en de relevantie van de pagina om de gebruikerservaring te verbeteren. Hoe meet het autoriteit en relevantie?

 • Google bepaalt de relevantie van uw pagina door de inhoud ervan te analyseren op basis van verschillende factoren, waaronder waar en hoe vaak u bepaalde woorden in die inhoud gebruikt.
 • Google meet autoriteit op basis van het aantal links dat naar die pagina verwijst en hoe betrouwbaar die links zijn.

Op internet zijn links als stemmen, met een klein verschil. De winnaar van de verkiezing wordt uitsluitend bepaald door het aantal stemmen, terwijl de rang van uw webpagina niet zozeer afhangt van het aantal inkomende links (hoeveelheid), maar eerder van de kwaliteit van die links. Jij en je marketingteam moeten dit begrijpen.

Kwaliteit is de nummer 1-ranglijst geworden in Google , vooral sinds de updates van Google Panda en Penguin.

Als je meer informatie wilt over SEO, ga dan naar De beginnershandleiding voor SEOen de geavanceerde gids voor SEO .

Inzicht in copywriting

Copywriting is de kunst en wetenschap van het creëren van inhoud die de lezer / eindgebruiker ertoe aanzet een product te kopen, zich te abonneren op een lijst, een proefrit te maken of een andere actie te ondernemen waarvan u profiteert.

Copywriting is salesmanship , zegt Bruce Bendinger. Zijn definitie van copywriting zal je doen glimlachen:

seo copywriting

Wie drijft een gebruiker om actie te ondernemen? Een copywriter doet dat. Een copywriter is een bekwame professional die een exemplaar schrijft voor advertenties, promoties en klantenbetrokkenheid. In de marketingwereld worden ze vaak ‘creatives’ genoemd. Een SEO-copywriter stemt dit af op online content.

Een copywriter is iemand die mensen begrijpt, weet wat zijn publiek leuk vindt en kiest de woorden die hen aanspreken. De kop, woorden, zinnen, zinnen en alinea’s die in de inhoud worden gebruikt, moeten overtuigen en ervoor zorgen dat lezers een specifieke actie ondernemen. Een SEO-copywriter begrijpt ook hoe Google denkt over bepaalde woorden en zinsdelen, met name lange staartzinnen.

Als je een blogger, freelance schrijver of online ondernemer bent, kun je een gewilde copywriter worden als je je creativiteit ontwikkelt en je schrijfvaardigheden perfectioneert.

Als u een bloeiende online business wilt opbouwen en wilt overleven in deze veranderende wereld van SEO, is het uw taak om nuttige inhoud te maken die interessant, overtuigend en goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines – en u moet dit consequent doen. Dat is een deel van de gebruikerservaring en het krijgen van nieuwe, nieuwe inhoud op afroep.

seo copywriting

Wat is SEO Copywriting?

SEO-copywriting is geëvolueerd, sinds Google begon met het uitrollen van hun updates.

Als u zeer nuttige inhoud wilt maken die goed scoort in Google en tegelijkertijd trechters die klanten of klanten betalen voor uw online bedrijf, moet u nadenken over de componenten van Google’s Ranking-algoritme .

seo copywriting

SEO-copywriting heeft alles te maken met het creëren van bruikbare, boeiende en waardevolle inhoud die gericht is op specifieke zoekwoorden, zodat andere mensen deze graag promoten op sociale-mediaplatforms . Dit vergroot de autoriteit en relevantie van uw inhoud en verbetert de positie in Google voor de geselecteerde zoekwoorden. Dus als u iets ten zeerste aanbeveelt, ziet Google dit relevant en bereikt u betere SEO-inhoudsresultaten.

SEO-copywriting helpt u uw klanten te bereiken en hun specifieke problemen met goed gemaakte inhoud op te lossen.

seo copywriting

Stap # 1: Elementen van SEO Copywriting

Bepaalde elementen van waardevolle inhoud, zoals visuele aantrekkingskracht en tijdigheid, zijn de kenmerken van genade voor copywriting .

Door consistente SEO-best practices overal in uw inhoud toe te passen, pusht u uw inhoud vanzelf naar de top 10 van Google en vergroot u uw verkeer.

seo copywriting

Er zijn echter elementen die u altijd in staat stellen om hoog te scoren in Google, evenals uw conversieratio te verhogen . Voordat u de elementen van SEO-copywriting implementeert, moet u er rekening mee houden dat er dingen moeten gebeuren die on-page worden geoptimaliseerd .

Hier zijn de 6 elementen van SEO-copywriting die er toe doen:

1) Sitesnelheid

Een studie door Akamai onthulde deze statistieken:

 1. 40% van de mensen verlaat een webpagina als het meer dan 3 seconden duurt om volledig te laden.
 2. 47% van de eindgebruikers verwacht dat een webpagina binnen twee seconden of minder wordt geladen.

Sitesnelheid is sinds 2010 een rankingfactor en is ook goed voor gebruikers . Als uw laadtijd meer dan 2 seconden is, wat de standaard laadtijd voor sites is, moet u stappen ondernemen om deze te verbeteren.

Dat komt omdat als uw inhoud nuttig en interessant is, maar het lang duurt voordat uw pagina volledig is geladen, uw bezoekers zullen vertrekken, omdat hun aandachtsspanne te kort is. Ze gaan weg vanwege een slechte gebruikerservaring.

Hoe meet u de laadtijd van uw site? Volg deze basisstappen – ik zal Psychology Today als voorbeeld gebruiken:

Stap één: Gebruik de website snelheidstest van Pingdom .

seo copywriting

Stap twee: Analyseer uw sitesnelheid. Klik vervolgens op het tabblad ‘Geschiedenis’

seo copywriting

Je ziet dat Psychology Today snel is. De laadtijd is 1,97 seconden en verslaat de standaard laadtijd met 0,3 seconden.

Stap drie: Controleer de geschiedenis. U wilt de vorige laadtijden voor uw site bepalen.

seo copywriting

In ons voorbeeld laat de geschiedenis zien dat Psychology Today op 10 januari 2015 een laadtijd van 2,58 seconden had. De pagina was toen 1,6 MB groot. Maar vandaag is het paginaformaat teruggebracht tot 1,5 MB en de laadtijd verbeterd tot 1,97 seconden. Dit is wat SEO-bedrijven voorop stellen en jij ook.

Ga je gang en controleer de laadtijd van je site met Pingdom.

Leidt sitesnelheid tot betere conversiepercentages? Ja dat doet het.

Volgens Kathryn Aragon kan het versnellen van de laadtijd van uw site uw conversies met 7% verbeteren.

En deze casestudy onthult hoe Smashing Magazine een indrukwekkende toename in hun conversieratio heeft ervaren toen ze hun database van alle rommel die oude plug-ins hadden gemaakt, hadden gewist en vervolgens alle databases samengevoegd.

seo copywriting

2) Titel 

Uw inhoud kan waardevol zijn, maar als uw kop middelmatig is, is uw klikfrequentie laag. Verspil geen waardevolle SEO-kopie.

Gemiddeld lezen vijf keer zoveel mensen de kop als de body copy. Als je je kop hebt geschreven, heb je tachtig cent van je dollar uitgegeven. -David Ogilvy

Impression Marketing merkte op dat veel bloggers en SEO’s 55% van hun tijd aan contentmarketing besteden : inhoud maken, sociale signalen en consumentenreacties volgen, trackinganalyses, enz. Maar hoeveel tijd besteedt u aan het maken van de perfecte kop ?

seo copywriting

Bij SEO-copywriting moet uw kop de aandacht van de mensen trekken en hen vervolgens vragen door te klikken en verder te lezen.

Terwijl je leert een betere schrijver te worden , focus je op de dingen die je leads het eerst zullen zien. Zoals de kop.

Wanneer u in de top 10 van Google staat en uw kop is klikbaar en aantrekkelijk, maakt het niet echt uit of u nummer 1 of # 4 bent, omdat u nog steeds organische bezoekers naar uw site trekt. Als vuistregel maakt  een succesvolle SEO-copywriter de kop voordat hij doorgaat naar de body van uw artikel of blogpost.

Opmerking: Koppen die een specifiek bericht of idee overbrengen, werken het beste met zoekgebruikers. Volgens Conversie XL zijn koppen met getallen altijd winnaars, dus als het zinvol is, voeg dan een cijfer toe aan de kop.

seo copywriting

Verschillende websites met autoriteitsscontent gebruiken getallen in hun kop. Drie van de vijf krantenkoppen gebruiken nummers op Lifehack . Sites zoals Inc , BusinessWeek , Mashable  en Upworthy begrijpen allemaal de psychologie achter cijfers.

seo copywriting

Koppen met nummers daarin worden meestal ook meer gedeeld op Facebook en Twitter. De tweede meest populaire post op HubSpot is bijvoorbeeld een kop van het type met meer dan 10.000 tweets tot nu toe.

image25

Genereer artikelideeën: als u vastzit en niet weet waar u over moet schrijven, kunt u de tool Inbound Now gebruiken om blogpost- / artikelideeën te genereren voordat u die SEO-copywriter inschakelt.

image41

Er zijn verschillende bronnen voor het schrijven van waardige en deelbare koppen. Laten we, om te demonstreren, een aantal nieuwe koppen schrijven in drie populaire sectoren: kleine bedrijven, fitness en relaties.

Klikbare en geoptimaliseerde koppen van kleine bedrijven:

 • 7 trends voor kleine bedrijven die van invloed zijn op uw omzet
 • Hoe een klein bedrijf te starten waar klanten van zullen houden
 • Small Business Funding: hoe u $ 20.000 kunt ophalen binnen 60 dagen

SEO en gebruikersvriendelijke fitness-nieuws:

 • 10 workoutgeheimen voor vrouwen die werken
 • De beste manier om 10 pond te verliezen na de zwangerschap
 • Personal Trainer Kits: Word een Certified Personal Trainer

Goed geoptimaliseerde en pakkende ‘relatiemix’-koppen:

 • 3 grappige manieren om je ex-vriend terug te krijgen
 • Hoe je je liefdesleven kunt vernieuwen met je echtgenoot
 • Wat kost het om een ​​fantastische bruiloft te hebben?

Analyse van de resultaten van de zoekmachine: laten we zeggen dat we in Google zoeken naar “geld besparen.” U kunt zien dat de meeste zoekresultaten SEO-vriendelijk zijn (en een zoekwoord targeten), maar sommige koppen zelf zijn niet aantrekkelijk voor de gebruiker. Het toevoegen van een lange staart aan de titel kan helpen bij mensen met specifieke vragen.

image27

Nieuwe en ervaren SEA-copywriters raden ten zeerste aan om Yoast SEO als een Wrodpress-plug-in te downloaden om SEO-kopie te helpen optimaliseren. Zodra u SEO-copywriting leert, kunt u inhoud schrijven die zowel hoog scoort op Google-resultatenpagina’s als klikken van potentiële klanten of klanten aantrekt.

Opmerking: als u wilt dat uw hele titel zichtbaar is in de resultaten van zoekmachines, moet u deze onder de 72 tekens houden. Dit verhoogt ook uw klikfrequenties.

3) Inhoud 

De inhoud zelf is een essentieel onderdeel van SEO-copywriting. De belangrijkste reden waarom mensen zoekopdrachten uitvoeren in Google en andere zoekmachines is dat ze op zoek zijn naar nuttige inhoud. Zoekmachines voeden zich ook met verse SEO-inhoud, daarom moet u uw site consequent bijwerken.

Marcus Sheridan groeide zijn zwembadbedrijf van minder dan 10.000 tot 80.000 maandelijkse bezoekers, binnen 6 maanden en hij groeide zijn organische verkeer door 2 – 3 keer per week te bloggen.

image28

Toen Marcus long-tail-zoekwoorden in zijn blogberichten begon te targeten , veranderde alles. Hij zei dat “binnen enkele uren na het schrijven van een artikel met specifieke zoekwoorddoelen, we op de eerste pagina van Google werden weergegeven.”

image49

Als u de beste inhoud wilt schrijven die goed scoort in Google, moet u zoekwoorden zoeken. Vermijd het vullen van zoekwoorden of over-optimalisatie.Plaats het trefwoord idealiter in uw kop, maar zorg ervoor dat het voor uw lezers soepel gelezen wordt.

De Google Panda 4.1-update is ontworpen om “dunne” of oppervlakkige inhoud te bestraffen, door te voorkomen dat belabberde inhoud hoog scoort in Google. Een typische blogpost of artikel moet minstens 1000 woorden bevatten. Maar het gaat niet alleen om de lengte, omdat verschillende gedetailleerde artikelen nog steeds moeite hebben om hun positie op de Google-resultatenpagina’s te rangschikken en te behouden.

Voordat u uw SEO-inhoud schrijft, is het essentieel om uw lezer te begrijpen. Ga vervolgens naar de niche en focus op een specifiek probleem waarmee de lezer worstelt. Durf dat probleem met uw inhoud op te lossen – dat is een ander doel van het combineren van SEO en copywriting.

Elk stukje inhoud dat u schrijft, heeft een boeiende introductie nodig. De introductie is het gedeelte dat direct na de kop komt (en sub-kop als je er een in je inhoud opneemt). Uw inleiding moet ten minste een van uw gerichte zinsdeelzoekwoorden bevatten, met name een lang sleutelwoord.

Het is echter cruciaal om te begrijpen dat moderne SEO-copywriting verder is gegaan dan trefwoordtargeting en -plaatsing. De beste aanpak is nu om inhoud te schrijven die de intentie van het zoekwoord aanpast. Daar kom je later meer over te weten …

4) Meta-beschrijving

Voordat u uw inhoud schrijft en opnieuw, voordat u deze publiceert, gebruikt u metabeschrijvingen om zoekmachines te helpen. Metabeschrijvingen helpen zoekmachines en zoekers om te begrijpen wat het onderwerp is en waarom uw gerichte zoekwoorden en woordgroepen in de inhoud blijven voorkomen. Dit is waar SEO-bedrijven hun geld verdienen, alleen omdat ze dit begrijpen.

Moz merkte op dat de metabeschrijving het HTML-kenmerk is dat een “beknopte verklaring” biedt voor de zoekmachines van de inhoud van uw pagina. Het label staat bij de <head> -sectie </ head> op uw webpagina. Dit is het codevoorbeeld:

image51

Google gebruikt de metabeschrijving op uw pagina als een fragment wanneer mensen zoeken naar zoekwoorden die relevant zijn voor uw pagina. Deze codefraguur is wat bepaalt of u klikken genereert , ongeacht hoe hoog u scoort in de zoekresultaten.

Voor SEO-doeleinden moet de metabeschrijving 150 – 160 tekens zijn en wordt deze gewoonlijk in Google weergegeven:

image39

Opmerking: als u een WordPress-blog bezit, kunt u de plugin voor de Alles-in-één SEO Pack installeren en deze gebruiken om uw titel, metabeschrijving en relevante zoekwoorden in te stellen. Als je nieuw bent bij bloggen, zal deze gids je helpen bij het instellen van de plug-in.

De grote vraag: hoe kan ik metabeschrijvingen schrijven die de aandacht van mensen trekken, maar ook een goede positie in Google hebben?

Stap 1: begrijp de intentie van het zoekwoord. Zoekwoordintentie is het hoofddoel of de reden achter zoekwoorden (of het nu gaat om seed- of long tail-zoekwoorden).

Stel dat u een consultant voor sociale media bent en dat u klanten wilt aantrekken voor uw bedrijf. Uw primaire zoekwoord is dan mogelijk ‘advies voor sociale media-experts’.

Wanneer potentiële klanten dat zoekwoord typen in Google Zoeken, wat denk je dat ze echt geïnteresseerd zijn?

Wat ze willen is duidelijk – een sociale media-expert met advies over hoe ze hun online- of fysieke bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen.

Misschien willen ze meer Twitter-volgers, meer betrokkenheid of tips over hoe ze meer leads kunnen verwerven. Je metabeschrijving moet relevant zijn en een beroep op hen doen.

Stap # 2: Zodra je artikel of blogpost is geschreven, is het volgende ding om je metabeschrijving te schrijven. Swell Path beveelt u aan om deze checklist te volgen:

image07

Laten we, om te demonstreren, de tips aan het werk zetten door twee metabeschrijvingen te schrijven die SEO-vriendelijk zijn en relevant zijn voor onze doelgroep.

a) Begin met een vraag: op  zoek naar tips van experts op sociale media om nieuwe leads te verwerven, bezoekers om te zetten naar klanten en uw merk te verbeteren? Stel eerst een duidelijk doel in.

Lengte – 141 tekens.

b) Geef het voor de hand liggende aan:  veel bedrijven hebben de marketing van sociale media opgegeven, omdat ze niet weten wat ze moeten doen. Het enige dat u nodig hebt, is deskundig advies dat succes heeft opgeleverd.

Lengte – 148 tekens.

Opmerking: u hoeft niet noodzakelijk uw exacte trefwoorden op te nemen in uw metabeschrijving, vooral als deze niet soepel verloopt. Ik heb veel webpagina’s zien scoren in de top 10 van Google zonder de belangrijkste zoekwoorden.

image14

5) Zoekwoordfrequentie

Zoekwoordfrequentie betekent hoe vaak uw gekozen zoekwoorden op de webpagina worden weergegeven.

Als uw doelzoekwoord bijvoorbeeld ‘beste Londense hotels’ is, hoe vaak wordt dit exacte zoekwoord dan weergegeven in uw 300-, 500- of 1000-woordenwoordartikel? Zoekwoorddichtheid daarentegen heeft betrekking op de verhouding tussen ‘beste Londense hotels’ en andere woorden op dezelfde pagina.

Frequentie en dichtheid van zoekwoorden zijn niet langer zo effectief als voorheen, voordat Google frequente updates begon uit te rollen, maar nog steeds belangrijke onderdelen van SEO-inhoud zijn. Vermijd fouten bij het optimaliseren van pagina’s, zoals het vullen van zoekwoorden, overmatig invoegen van zoekwoorden en invoegen van headerlabels.

Zoekwoorddichtheid heeft echter nog steeds een zekere invloed op de organische rangorde. Volgens Brian Dean is keyword density / frequency één van de 200 rangschikkingsfactoren, wat betekent dat je dit nog steeds moet overwegen. Maar ga niet overboord.

Dit is wat Brian Clark erover te zeggen had:

De enige manier om te bepalen of uw herhaling van zoekwoorden super of spam is, is om die frequentie te meten aan de hand van de totale lengte van de inhoud. Een sleutelwoorddichtheid groter dan 5,5% kan u schuldig maken aan het opvullen van zoekwoorden en uw pagina kan worden bestraft door Google. U hoeft zoekwoorden niet onoplettend te herhalen om te optimaliseren. Als u dat wel doet, zult u waarschijnlijk het tegenovergestelde resultaat bereiken.

Gebruik de keyword density tool SEObook om uw keyword density te controleren .

image38

6) Paginakoppelingen

Links zijn de basisbouwstenen van uw webpagina. Een van de 10 dingen waarvan Google weet dat ze waar zijn, is dat ‘er altijd meer informatie beschikbaar is’.

Paginakoppelingen vertellen Google dat u verbonden en sociaal bent en dat u nuttige inhoud heeft die mensen ergens anders kunnen gebruiken. Deze inhoud kan van uzelf zijn of afkomstig zijn van een andere auteur of site.

Het linken naar sites en pagina’s van andere instanties is een indicatie dat u waarde hecht aan wat andere mensen maken. Google zal je belonen omdat je synchroon loopt met hun missie: informatie van de wereld organiseren en universeel toegankelijk maken. Een goed marketingteam zou sterk aanbevelen om op de juiste manier te linken.

image34

Wat copywriters meestal doen, is om geschikte zoekwoorden te vinden, nauwkeurige gegevens te onderzoeken en vervolgens beide te gebruiken om onweerstaanbare inhoud te maken. Daarom is copywriting een van de fundamentele factoren van zoekmachineoptimalisatie.

De regels voor het linken naar andere sites zijn niet in steen gebeiteld. Er zijn ook geen harde en snelle regels voor interne koppeling. Als een slimme online marketeer die geweldige resultaten wil behalen in de zoekmachines, moet u:

 • Link naar relevante pagina’s binnen en buiten uw site in uw inleiding
 • Link naar meer gedetailleerde handleidingen of inhoud op uw pagina of andere sites
 • Koppeling met de juiste ankertekst, die op natuurlijke wijze met de inhoud vloeit

Zoals ik eerder al zei, worden deze regels niet ingesteld door Google of andere zoekmachines. Als u uw doelgroep begrijpt en de beste inhoud produceert die de problemen van uw lezers oplost, hoeft u zich geen zorgen te maken over de dichtheid van zoekwoorden, paginakoppelingen en sociale signalen , omdat ze van nature voorkomen.

Vergeet niet dat zeer nuttige inhoud altijd duizenden sociale shares, reacties, leads, klanten en verkopen zal aantrekken. Dit is jouw taak als SEO-copywriter.

SEO Copywriting Tools & Resources: Om best practices van SEO copywriting volledig te begrijpen en te implementeren, heeft u levensvatbare tools en resources nodig. Hier zijn enkele die ik aanbeveel:

Unsuck-it: dit is een gratis webapp die je kunt gebruiken om je woorden, zinnen en alinea’s soepel te laten verlopen. Je kunt het jargon vervangen door leuke woorden in vijf seconden.

image02

RhymeZone: Veel mensen houden van het lezen van poëzie en het bewonderen van dichters. Gebruik deze handige tool om uw kopie aantrekkelijk te maken voor de juiste doelgroep.

Read-Able: deze eenvoudige tool helpt u uw inhoud te optimaliseren voor het 7e tot 8e leerjaar. Dit zorgt ervoor dat een breder publiek kan genieten van uw inhoud en op de kop klikt wanneer deze wordt weergegeven op de resultatenpagina’s van Google.

Live-sleutelwoord-analyse: gebruik deze gratis SEO-tool om nauwkeurig de keyword density-ratio te berekenen voor een stukje inhoud.

Kill Writer’s Block : raad deze tool ten zeerste aan om creatieve ideeën voor uw volgende blogpost te genereren.

Quick Sprout : ontdek waarom u niet genoeg verkeer genereert van Google, ook niet als uw long-tail-zoekwoorden hoog scoren.

EMV Headline Analyzer: Hoeveel spreekt uw headline aan de emoties van uw lezers aan? Beveel deze gratis tool aan om uw kop te analyseren en u een score te geven.

Image15

De 200 plaatsbepalingsfactoren van Google: de volledige lijst – deze is voor zichzelf te verklaren.

Zie Writtent voor een lijst met andere bronnen en hulpmiddelen die nuttig zijn voor SEO-copywriting .

Optimalisatiepunten voor copywriting: rankings in zoekmachines kunnen niet worden voorspeld, ongeacht hoe goed u weet, omdat Google altijd hun ranking-algoritme bijwerkt.  Als u van plan bent een SEO-bedrijf in te huren om een ​​CEO-kopie te maken, moet u zich realiseren dat ze ook onderhevig zijn aan een ander spel.

Er zijn echter acties die u kunt ondernemen om de kans te vergroten dat uw webpagina wordt weergegeven in Google voor relevante zoekopdrachten. Laten we die factoren onderzoeken:

Title-tags: het is een goed idee om te weten hoe u title-tags schrijft voor zoekmachine-optimalisatie. Nogmaals, Yoast SEO kan hier helpen. De title-tag is een meta-HTML-tag, zoals de metabeschrijving die we eerder hebben gezien. Het is als de titel van een boek. Het is het eerste dat wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google.

image30

Het title-tag moet een beknopte en nauwkeurige beschrijving van uw webpagina zijn. Google geeft 50 – 60 tekens van uw titel weer in hun zoekresultaten. Denk naast het nadenken over de lengte ook aan titels die aansluiten bij uw merk.

Moz  doet sterk aanbevelen dat het optimale formaat voor uw titel is: Primair sleutelwoord – secundair sleutelwoord | Merknaam

Bijvoorbeeld: Leer CSS online – CSS opmaak Tips | WebDesignClub

image37

Koerslabels: de koptags zijn gemarkeerd met h1 – h6. De heading-tags vergroten uw lettergrootte en zorgen ervoor dat deze opvalt. Wanneer u inhoud schrijft, moet deze goed zijn gestructureerd voor lezers.

image03

Uw titel optimaliseren: dit is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw titel in Google terechtkomt en een publiek trekt. Dit screenshot van de Moz-bron op title-tags helpt je om je titels effectief te optimaliseren:

image31

Stap # 2: nuttige inhoud voor mensen schrijven

Woorden zijn krachtig. Woorden drijven betrokkenheid. Als je woorden kunt samenvoegen om een ​​waardevol stuk inhoud te produceren, zal je doelgroep er dol op zijn – en blijven ze rondhangen. Er is geen alternatief voor het schrijven van geweldige inhoud.

Het aantal blogs dat dagelijks nieuwe content produceert, neemt voortdurend toe. Houd er rekening mee dat dubbele inhoud, inhoud met sleutelwoorden en inhoud van lage kwaliteit uw doelgroep niet zal helpen. Dit is geen goede SEO-inhoudsstrategie en kan niet genoeg benadrukt worden. Het zal ook niets doen om je organische ranking te verbeteren.

image05

Uit een recent onderzoek blijkt dat zelfs als uw inhoud nuttig is, er nog drie aanvullende elementen nodig zijn om organisch verkeer te stimuleren:

 1. Geoptimaliseerd voor veel zoekwoorden met veel zoekopdrachten
 2. Een redelijk aantal vertrouwde backlinks
 3. Een groenblijvend idee / onderwerp

Dat is hoe Brian Dean het organische verkeer met 110% verhoogde in 14 dagen.

image11

Zoek de intentie van gebruikers: onderzoek op trefwoord is nog steeds noodzakelijk. Maar het belangrijkste aspect van elk zoekwoord dat door zoekgebruikers wordt gebruikt, is de intentie. Voordat u fantastische inhoud kunt schrijven die een bepaald probleem oplost, moet u weten waar elk zoekwoord voor staat.

Greg Meyers adviseert je aandacht te schenken aan classificatie van zoekwoorden. Met andere woorden, begrijp of zoekgebruikers een product willen kopen of niet.

Er zijn twee belangrijke trefwoordclassificaties: informatieve en commerciële zoekwoorden.

image13

Informatieve zoekwoorden: de belangrijkste reden waarom mensen hiermee zoeken, is dat ze nuttige informatie willen zonder dat ze daarvoor hoeven te betalen.

Informatieve zoekwoorden zijn meestal “how-to” van aard. Hier is een voorbeeld:

image50

De rode letters zijn informatief, omdat de zoekers waarschijnlijk alleen geïnteresseerd zijn in gratis artikelen, video’s, blogposts en lessen.

Als een SEO-copywriter kunt u nuttige inhoud rond informatieve zoekwoorden schrijven, maar verwacht u niet dat lezers worden omgezet in klanten, omdat de meesten van hen niet willen kopen. Gebruik in plaats daarvan informatieve zoekwoorden in uw inhoud om een ​​publiek te koesteren, deel te nemen en uw merk te ontwikkelen.

Commerciële sleutelwoorden: Commerciële sleutelwoorden tonen een ‘intentie’ om te kopen. Deze zoekwoorden tonen meestal “wanhoop” van de zoeker. Ze willen snel oplossingen – bijvoorbeeld: “verlies 10 pond in 3 dagen.”

De persoon die zoekt naar commerciële zoekwoorden gaat waarschijnlijk een product kopen, of zich aanmelden voor een e-maillijst die ze uiteindelijk omzet in klanten.

Het feit dat iemand een commercieel zoekwoord in Google heeft getypt, betekent dat de persoon klaar is om actie te ondernemen. Commerciële zoekwoorden bevatten meestal bepaalde voorvoegsels en achtervoegsels, zoals recensies, kopen, bestellen, beoordelen, vergelijken, vergelijken, gratis verzenden, best, snel, etc. Zie dit voorbeeld in de nichemarkt voor afvallen:

image12

Opmerking: wanneer u inhoud rond commerciële zoekwoorden schrijft, is het uiteindelijke doel om nuttige informatie te geven over het gebruik van het product, de voordelen en functies ervan en hoe het te installeren, als dat nodig is.

Moet u zoekwoorden targeten? Ja. Google gebruikt nog steeds zoekwoorden om te bepalen waar een bepaalde webpagina over gaat. Maar wees voorzichtig en vermijd over-optimalisatie.

Ik volg een 3-stappenplan voor het richten van zoekwoorden op mijn inhoud.

 1. Ik neem het primaire sleutelwoord op de kop op. Bijvoorbeeld als mijn zoekwoord is: optimalisatie van de conversie. Mijn kop misschien, 7 manieren om de optimalisatie van de conversiesnelheid voor u te laten werken
 2. Ik gebruik alternatieve trefwoorden in de introductie, metabeschrijving en title-tags. Bijvoorbeeld,  wat is de beste manier om uw conversie te verhogen bij elke blog post die je schrijft? U weet hoe belangrijk dit is, vooral wanneer het lijkt alsof uw beste inhoud geen organisch verkeer, sociale aandelen en verkopen genereert.
 3. Ik schrijf natuurlijk om mijn lezers tevreden te stellen en vervolgens bewust het primaire sleutelwoord in de conclusie op te nemen.

image21

Storytelling:  Als een SEO-copywriter kan storytelling je onderscheiden, omdat mensen houden van goede verhalen. Als je je merkverhaal kunt verweven met je blogpost, artikel of video, zul je meer aandacht trekken.

Kzero-onderzoek toonde aan dat storytelling het geheim is geweest van exponentiële groei voor verschillende digitale bedrijven, zoals Google, Facebook, Netflix en zelfs Zappos.

image29

Brand storytelling is niet iets nieuws. Verschillende merken hebben het in het verleden gebruikt en nog steeds doen. Volgens Kristen Matthews , wanneer je natuurlijke verhalen gebruikt in je inhoud, kun je de maximale impact op de lezer maken.

Ik heb het verhaal gedeeld over hoe een Ferrari me een miljoen dollar opleverde . Onlangs schreef ik een blogbericht over hoe ik $ 162.301,42 besteedde aan Clothes Made Me $ 692,500 . Tot nu toe zijn de twee berichten meer dan 2000 keer gedeeld op Facebook, Twitter en Google+ gecombineerd:

image26

Een goed voorbeeld van een succesvol merkverhaal is The Lego Movie . Volgens Marcus Sheridan, die ook een geweldige verhalenverteller is: “Lego verkoopt helemaal geen ‘blokken’, ze verkopen mogelijkheden. ‘

(Lees hier het hele verhaal: het beste voorbeeld ooit van het vertellen van een merk: de legofilm. )

image17

Met andere woorden, uw verhaal moet anderen de mogelijkheid laten zien om dezelfde resultaten te bereiken. Je verhaal zou echter niet alleen over jou moeten gaan. Zoek in plaats daarvan een manier om deze aantrekkelijk te maken voor uw doelgroep.

Dat is het moment waarop het vertellen van uw merk bijdraagt ​​aan het verbeteren van uw organische ranking, verkeer en verkoopconversies.

Humor: een van de redenen waarom je met humor zou schrijven, is om de lezer / het publiek betrokken te houden. Je kunt ook humor gebruiken om een ​​ongemakkelijk of controversieel onderwerp te vereenvoudigen.

SEO copywriting gaat niet alleen over het schrijven van nuttige inhoud die een bepaald probleem op een saaie manier oplost. Uw inhoud moet ook uw lezers opwinden .

Ze moeten enthousiast zijn om op uw kop te klikken, de inleiding te lezen en vervolgens langzaam door het lichaam te gaan. Dat is wat het betekent om overtuigend te schrijven. Als je dat kunt doen, maakt het niet uit wat je maakt: mensen zullen er dol op zijn. Wat je ten zeerste aanbeveelt, ze zullen kopen.

Hier is een voorbeeld. Een professionele blogger en een openbare spreker die humor gewoonlijk aan haar inhoud toevoegt, is Marie Forleo . Elk van haar video-intro’s vermaakt me altijd.

image46

Casestudy: de casestudy is een van de 15 soorten inhoud die meer verkeer naar uw site zal leiden . Case studies kunnen zorgen voor krachtige inhoud. Ik heb ze gezien in de top 10 van Google, omdat ze erg handig zijn.

Een studie bij het Content Marketing Institute toont aan dat B2B-kopers de voorkeur geven aan case- study ‘s en op onderzoek gebaseerde inhoud.

image43

En als u consequent bruikbare en gedetailleerde casestudy’s schrijft, worden uw belangrijkste long tail-zoekwoorden weergegeven in de top 10 van Google voor relevante zoekwoorden.

image45

Case-study’s leggen meestal uit wat uw producten en services zijn. Een goede casestudy toont de experimenten, onderzoeken en interviews die u hebt uitgevoerd, evenals de resultaten die u behaalde. Een SEO-bedrijf kan helpen bij het analyseren, maar is niet absoluut noodzakelijk.

U kunt elk type casestudy delen, zelfs degene die niet de resultaten hebben gekregen waarop u had gehoopt. Als u een waardevolle en geoptimaliseerde case study wilt maken, zal deze screenshot u begeleiden:

image48

Stap # 3: Sleutelwoordonderzoek voor het maken van inhoud

Meer dan 66% van alle klikken gaat naar de top 3 van de zoekmachine resultaten . Als je deze zeldzame kans wilt aangrijpen om in de top 3 posities te scoren, dan zou je best practices voor zoekwoordenonderzoek moeten leren .

Lange-afstandszoekwoorden zijn de beste manier om moderne SEO te gebruiken, omdat topmerken niet op die termen zijn gericht. En als u goede inhoud kunt produceren terwijl u zich natuurlijk richt op dit soort zoekwoorden, zult u zeker de zoekmachines domineren .

image22

SEO is niet compleet zonder trefwoordonderzoek. Dat is een deel van hoe u de mindset en intentie van uw doelgroep bepaalt. Lange staarten helpen die mindset te definiëren.

Bij nichemarketing is het kiezen van de juiste zoekwoorden het meest uitdagende aspect van het bouwen van een winstgevende nichesite.

Nadat u uw onderwerp hebt gekozen, is het tijd om relevante zoekwoorden in die branche te vinden. Laten we zoekwoorden vinden voor ‘waterdichte digitale camera’s’.

Eerste stap: ga naar Google Zoekwoordplanner . Sluit het onderwerp aan in het zoekvak en klik vervolgens op ‘Ideeën ophalen’.

image36

Een paar van de long-tail-zoekwoorden waarvoor we onze inhoud kunnen optimaliseren, zijn:

 • beste waterdichte digitale camera
 • waterdichte digitale camera beoordelingen
 • wegwerp waterdichte digitale camera

Optimalisatie van inhoud voor zoekrobots: zoekmachinesrobotten of webrobots (bijv. Crawlers, spiders, enzovoort) zijn programma’s die voortdurend op internet surfen.

Wanneer een Google-spider uw webpagina crawlt, zoekt deze naar nieuwe inhoud. Sommige mensen zeggen zelfs dat spiders / crawlers zich voeden met nieuwe inhoud en zullen u belonen voor het regelmatig bijwerken van uw site.

Begrijp echter dat wanneer Google spiders indexeren (voeg uw verse inhoud toe aan hun zoekdatabase) ze alleen geïnteresseerd zijn in de meta-tags (title-tag en metabeschrijving).

Wat nog belangrijker is, ze willen de zoekwoorden kennen die u target. Dit helpt Google om de branche te bepalen waar uw inhoud baat bij heeft, bijvoorbeeld gezondheid, zaken doen, kleine bedrijven, internetmarketing, enz.

Voor de beste resultaten moet u optimaliseren voor zoekrobotten zoals dit:

 • Voeg een keer het primaire trefwoord toe aan uw title-tag en metabeschrijving.
 • Voeg alternatieve zoekwoorden toe aan uw introductie en zorg ervoor dat deze goed verloopt. Als het zoekwoord niet goed vloeit, negeer het en schrijf gewoon op natuurlijke wijze.

Zoekwoorden zoals ‘beste seo webdesign NY’ werken niet in de title-tag, beschrijving en inhoud. De beste aanpak is om het sleutelwoord op natuurlijke wijze te gebruiken, zoals dit:

Hoe de beste SEO Firm en Web Design in New York te vinden

On-page optimalisatie: SEO op de pagina hoeft niet vervelend of gecompliceerd te zijn. Er zijn veel berichten geschreven om dit onderwerp aan te pakken.

Elementen die waarde toevoegen aan uw site, zoals interne links , zijn erg belangrijk.

U controleert 98% van wat er binnen uw site gebeurt.

Daarom besteedt Google aandacht aan uw webpagina’s en meet het engagement, het bouncepercentage , het retentietarief  en sociale aandelen.

De basis voor een effectieve SEO-campagne is wat er intern (op uw site) gebeurt. Met andere woorden, let op hoe u uw zoekwoorden target, welk anker wordt gebruikt om interne pagina’s, metatags, etc. te koppelen.

Deze on-page optimalisatie infographic van Backlinko laat zien wat belangrijk is, als het gaat om het maken van SEO-vriendelijke inhoudspagina’s.

image18

Klik hier voor de volledige grootte.

Off-page optimalisatie: in de digitale marketing van vandaag bepaalt het publiek hoe relevant en nuttig uw inhoud is. Google gebruikt de off-page factoren om de autoriteit en de waarde van uw inhoudspagina’s te meten.

Over het algemeen kunt u niet bepalen wat er buiten uw site gebeurt. U heeft bijvoorbeeld geen controle over wie naar u linkt en u heeft geen controle over de kwaliteit van sites die ervoor kiezen om naar uw werk te verwijzen.

Maar als u slim bent, kunt u off-page SEO-technieken gebruiken om online een solide merk te bouwen en organisch verkeer te vergroten.

Volgens Chris Ainsworth zijn de 5 bewezen off-page SEO-strategieën die goed werken:

 1. Bouw en engageer een enthousiaste community via sociale media
 2. Stel uw bedrijf bloot en profiteer van lokaal
 3. Creëer merkvertrouwen door zakelijke beoordelingen
 4. Promoot lokale citatie en consistentie van naam / adres / telefoon (NAP)
 5. Link building through: bloggen, gastposting, concurrent link analyse, blog outreach & netwerken en dofollow blogcommentaar.

Stap # 4: Copywriting – Mensen laten handelen

Het laatste stukje van de puzzel in dit diepgaande artikel is ‘overreding’: het vermogen van je exemplaar om mensen tot actie aan te zetten. Dit is niet moeilijk, want er zijn veel hoogwaardige bronnen en hulpmiddelen die u kunt gebruiken.

Er is een kopie geschreven om een ​​product, dienst of idee te verkopen. Maar het begint allemaal met de verkoop van jezelf, omdat je maar een maximum van 30 seconden hebt om jezelf te verkopen en mensen meer te laten wensen.

Gebruik opsommingstekens: een van de manieren om mensen tot actie te dwingen, is om de belangrijkste punten van uw inhoud of onderwerp te markeren met behulp van opsommingstekens. Voordat je blogposts of artikelen schrijft, raadt Vivian Giang je aan 3 of 4 sterke voordelen te noemen die je gaat behandelen. Dit is erg belangrijk, omdat het je ook helpt krachtige koppen en alinea’s te maken.

Derek Halpern , oprichter van Social Triggers, een gigantisch SEO-bedrijf, combineert de kracht van psychologie en copywriting om overtuigende content te produceren. Hij gebruikt dezelfde strategie ook op zijn landingspagina.

image40

Creëer onweerstaanbare en waardevolle koppen: Columbia University erkende krantenkoppen als het belangrijkste element van kopiëren. Ze adviseren dat je denkt als een lezer en eerst de kop schrijft. De kop moet een zoekwoord targeten en er aantrekkelijk uitzien.

Laten we meer klikbare koppen maken met behulp van enkele resultaten in Google. Wanneer ik zoek naar ‘dieetplannen’, zijn hier de resultaten die ik krijg:

image33

In de bovenstaande schermafbeelding ziet u de koppen op # 1 en # 2 in Google voor het zoekwoord ‘dieetplannen’.

Oorspronkelijke kop:

Gewichtsverlies & Dieetplannen – Vind gezonde voeding plannen en …

Hier is een veel betere kop:

De beste dieetplannen om u fit te houden

7-dagen gewichtsverlies dieetplannen voor vrouwen

Oorspronkelijke kop:

28 dagen vetverbrandend dieet en maaltijdplan | Spier en fitness

Laten we de kop aantrekkelijker en nuttiger maken:

28-daags dieetplannen die u zullen helpen vet te verbranden

BodyBuilding.com heeft meeslepende, pakkende koppen met de juiste lengte (50 – 60 tekens) en is gericht op een bepaald zoekwoord.

image10

Zorg voor duidelijkheid over het doel: om duidelijk te zijn met je exemplaar, blogpost en bericht is erg belangrijk. Wider Funnel verhoogde hun conversieratio van 10% naar 277%, gewoon door helderdere call-to-action-knoppen in te voeren en het aantal formuliervelden te verminderen.

Wanneer u inhoud voor uw blog schrijft, concentreert u zich op één idee en schrijft u uw bericht om een ​​uitdaging aan te pakken, een probleem op te lossen of een ingewikkeld probleem uit te leggen.

Volgens Succesbewustzijn , zijn hier enkele manieren waarop je een helder doel kunt bereiken terwijl je je inhoud schrijft:

 1. Weet precies wat u wilt, voordat u het schrijft, bijvoorbeeld hoe u $ 100 in de supermarkt kunt besparen.
 2. Gebruik het woord ‘u’ bij het schrijven voor B2C-klanten en ‘wij’, wanneer uw ontvangers meestal bedrijfsorganisaties zijn.
 3. Onderzoek nauwkeurige gegevens die relevant zijn voor uw onderwerp. Deze studie van Conversion XL laat zien dat het gebruik van een datagedreven benadering en het maken van infographics met nauwkeurige datapunten sociale shares zullen verbeteren.

image00

 1. Target 2 – 5 zoekwoorden in een blogbericht en zorg ervoor dat ze op een natuurlijke manier worden gelezen. Zie een voorbeeld hieronder. Als je het hardop leest, zul je merken hoe de trefwoorden vloeiend overgaan in de rest van de inhoud.

image09

Conclusie

Ik heb deze SEO-strategieën gebruikt om het verkeer van mijn blog met 203% te vergroten . Zelfs als u niet hetzelfde groeipercentage bereikt, genereert u absoluut meer verkeer, verbetert u uw merk en wordt u verliefd op contentmarketing.

Als je niet ” overtuigingskracht ” en ” psychologie ” gebruikt om organische rankings te verbeteren en je publiek te boeien, raad ik je ten zeerste aan nu het beste moment is om te beginnen.

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format