SEO optimizatie

10 min


72

SEO optimizatie : 22 essentiële zaken die u nodig hebt voor het optimaliseren van uw site

Hier zullen we de basiszaken bekijken die u moet weten met betrekking tot zoekmachine-optimalisatie, een discipline waar iedereen in uw organisatie tenminste van op de hoogte moet zijn, of een goed technisch inzicht moet hebben.

Een van onze meest populaire artikelen aller tijden is een bericht getiteld SEO Basics: 8 Essentials bij het optimaliseren van uw site . Het bedrijf doet nog steeds het verkeer voor ons, maar het werd voor het eerst gepubliceerd in april 2013, dus u kunt dit behandelen als de langverwachte en uitgebreide update.

Wat is SEO?

Simpel gezegd, SEO is de overkoepelende term voor alle methoden die u kunt gebruiken om de zichtbaarheid van uw website en de inhoud ervan op pagina’s met zoekresultaten (SERP’s) te waarborgen.

De methoden variëren van technische werkwijzen die u achter de schermen van uw website kunt uitvoeren (we verwijzen hiernaar meestal als ‘on-page SEO’) naar alle promotionele ‘off-page’-benaderingen die u kunt gebruiken om de zichtbaarheid van uw site te vergroten (link bouw, sociale media marketing).

Voor de toepassing van dit artikel, wanneer we het hebben over zichtbaarheid, bedoelen we hoe hoog de SERP uw website wordt weergegeven voor bepaalde zoektermen in de ‘organische’ resultaten. Organische resultaten verwijzen naar die resultaten die van nature op de pagina voorkomen, in plaats van in de betaalde gedeelten …

seo optimizatie

Betaald zoeken is ook een groot deel van zoekmachine marketing. Je kunt hierover meer lezen in onze recente beginnershandleiding voor betaald zoeken en PPC .

Waarom heb je SEO nodig?

Door een sterke sitearchitectuur te bouwen en duidelijke navigatie te bieden, kunnen zoekmachines uw site snel en eenvoudig indexeren. Dit zal, nog belangrijker, bezoekers een goede ervaring bieden met het gebruik van uw site en terugkerende bezoeken aanmoedigen. Het is de moeite waard om te overwegen dat Google steeds meer aandacht besteedt aan gebruikerservaring.

Als het gaat om hoeveel verkeer door zoekmachines naar uw website wordt gestuurd, is het percentage aanzienlijk en misschien wel de duidelijkste indicator voor het belang van SEO .

In 2014 stelde Conductor dat 64% van al het internetverkeer afkomstig is van organisch zoeken, vergeleken met 2% van sociaal verkeer, 6% van betaald zoeken, 12% direct en 15% van andere verwijzingsbronnen.

Dit komt overeen met onze eigen gegevens, met ongeveer 70-75% van het SEW-verkeer afkomstig van biologisch.

Van alle organische verkeer werd in 2015 vastgesteld dat Google meer dan 90% van het wereldwijde organische zoekverkeer voor zijn rekening neemt. Je hebt dus duidelijk een sterke aanwezigheid op Google-servers nodig, maar hoe sterk?

Volgens deze studie van Advanced Web Ranking (die ik eerder heb besproken toen ik discussieerde over hoe Google te domineren , blijkt dat de top vijf van de eerste SERP 67,60% is van alle klikken en de resultaten van zes tot tien goed voor slechts 3,73%.

seo optimizatie

Het is daarom van groot belang dat uw site in de top vijf wordt weergegeven.

Hoe ga je dit bereiken? Met de volgende tips, die ik heb opgedeeld in twee categorieën: waar zoekmachines naar zoeken en … tromgeroffel … waar ze niet naar op zoek zijn.

Waar zoeken zoekmachines naar?

1) Relevantie

Zoekmachines proberen de meest relevante resultaten aan de zoekopdracht van een zoeker te leveren, of het nu een simpel antwoord is op de vraag “hoe oud is Ryan Gosling?” (Het antwoord zal Google waarschijnlijk bieden zonder dat u de SERP hoeft te verlaten) naar meer gecompliceerd vragen als “wat is het beste steakrestaurant het dichtst bij mij?”

seo optimizatie

Hoe zoekmachines deze resultaten leveren, heeft te maken met hun eigen interne algoritmen, die we waarschijnlijk nooit echt zullen bepalen, maar er zijn factoren waarvan je zeker weet dat ze deze resultaten beïnvloeden en ze zijn allemaal gebaseerd op relevantie … Bijvoorbeeld: een zoeker locatie, hun zoekgeschiedenis, tijdstip van de dag / jaar, etc.

2) De kwaliteit van uw inhoud

Publiceer je regelmatig nuttige, nuttige artikelen, video’s of andere soorten media die populair en goed geproduceerd zijn? Schrijf je voor echte mensen in plaats van de zoekmachine zelf? Nou, je zou moeten. Laatste onderzoek van Searchmetrics op ranking factoren geeft aan dat Google verder op weg naar meer-inhoud van het formulier dat de bedoeling van een bezoeker in zijn geheel begrijpt, in plaats van het gebruik van zoekwoorden op basis van populaire zoekopdrachten om content te creëren.

Kortom, stop met zorgen maken over zoekwoorden en focus op de gebruikerservaring.

3) Gebruikerservaring

Er zijn veel SEO-voordelen voor het bieden van de best mogelijke gebruikerservaring . U hebt een gemakkelijk navigeerbare, duidelijk doorzoekbare site nodig met relevante interne links en gerelateerde inhoud. Alle dingen die bezoekers op uw webpagina houden en hongerig om verder te verkennen.

4) Sitesnelheid

Hoe snel uw webpagina’s worden geladen, wordt steeds meer een differentiator voor zoekmachines. Google kan binnenkort beginnen met het labelen van resultaten die worden gehost op Accelerated Mobile Page ( AMP ), dus dit kan mogelijk het ‘mobilegeddon’ van 2016 zijn. Daarover gesproken …

5) compatibiliteit tussen apparaten

Zijn uw website en zijn inhoud even geoptimaliseerd voor een bepaald schermformaat of apparaat? Houd er rekening mee dat Google heeft verklaard dat responsief ontwerp de voorkeursmethode is voor mobiele optimalisatie.

6) Interne koppeling

We hebben het gehad over de voordelen van het zorgen voor duidelijke en eenvoudig te gebruiken navigatie op uw site, maar er is ook een praktijk die redacteurs en schrijvers kunnen uitvoeren bij het publiceren van artikelen om het verkeer over de site te duwen en dat kan leiden tot meer vertrouwen signalen voor Google: interne koppeling . (Zie wat we daar deden.)

Interne koppeling heeft veel voordelen:

  • Het biedt uw publiek meer leesopties. Zolang ze relevant zijn en u gebruik maakt van duidelijke ankertekst (de aanklikbare, gemarkeerde woorden in een willekeurige link). Hiermee kunt u uw bouncepercentages verminderen .
  • Het helpt om uw ranking voor bepaalde zoekwoorden te verbeteren. Als we willen dat dit artikel scoort op de term ‘ SEO-basics ‘, kunnen we vanaf andere posts beginnen te linken met varianten van soortgelijke anchor-tekst. Dit vertelt Google dat deze post relevant is voor mensen die zoeken naar ‘ SEO basics ‘. Sommige deskundigen raden aan om uw ankertekst te wijzigen en naar dezelfde pagina te verwijzen als Google mogelijk meerdere identieke gebruiken als ‘verdacht’ ziet.
  • Het helpt Google om uw site te crawlen en te indexeren. Die kleine Googlebots die worden uitgezonden om nieuwe informatie op uw site op te halen, zullen een beter idee hebben van hoe nuttig en betrouwbaar uw inhoud is, hoe meer ze uw interne links doorzoeken.

7) Autoriteit

Een autoriteitswebsite is een site die wordt vertrouwd door zijn gebruikers, de branche waarin hij opereert, andere websites en zoekmachines. Traditioneel is een link van een autoriteitswebsite erg waardevol, omdat deze wordt gezien als een blijk van vertrouwen. Hoe meer hiervan u heeft en hoe hoger de kwaliteit die u produceert, hoe groter de kans dat uw eigen site ook een autoriteit wordt.

Zoals het onderzoek van Searchmetrics suggereert, nemen de correlaties tussen backlinks en rankings jaar op jaar af, dus misschien zijn ‘links’ in de loop van de tijd misschien niet zo belangrijk voor SEO als we ooit dachten.

Er is een goed argument in de reacties op dit recente stuk over links als een marketing-KPI , die een aantal uiteenlopende meningen over het onderwerp biedt.

8) Metabeschrijvingen en title-tags

Het hebben van een metabeschrijving zal niet noodzakelijkerwijs je ranking op de SERP verbeteren, maar het is iets dat je zeker moet gebruiken voordat je een artikel publiceert, want het kan je kansen vergroten dat een zoeker op je resultaat klikt.

De metabeschrijving is de korte alinea van de tekst die onder de URL van uw pagina in de zoekresultaten wordt weergegeven. U moet deze ook volledig beheersen in uw CMS.

Hier is het in WordPress:

metabeschrijving in wordpress

Schrijf bondig (onder 156 tekens is goed), duidelijk en zorg ervoor dat het relevant is voor uw kop en de inhoud van het artikel zelf.

Er is meer begeleiding hier te vinden: het schrijven van metabeschrijvingen voor SEO .

Titeltags worden gebruikt om zoekmachines en bezoekers te vertellen waar uw site op de meest beknopte en nauwkeurige manier mogelijk is. De zoekwoorden in uw title-tag worden gemarkeerd weergegeven in de resultaten van zoekmachines (als de query die zoekwoorden gebruikt), evenals in uw browsertabblad en wanneer u uw site extern deelt.

U kunt uw eigen title-tag in het <head> -gebied van de HTML van uw site schrijven:

<head> 
<title> Voorbeeldtitel </ title> 
</ head>

U moet enkele nauwkeurige trefwoorden gebruiken die zowel de pagina beschrijven als uw eigen merknaam. Gebruik alleen relevante zoekwoorden, en het belangrijkste om te overwegen is dat, hoewel je aan het formatteren bent voor zoekmachines, je voor mensen moet schrijven.

 

9) Schema markup

U kunt uw zoekresultaten aantrekkelijker maken door Schema-markeringen toe te voegen aan de HTML van uw pagina’s. Dit kan helpen uw zoekresultaten om te zetten in een rich media-speelplaats, sterbeoordelingen, klantbeoordelingen, afbeeldingen en verschillende andere nuttige informatie toe te voegen …

seo optimizatie

Schema is ook de voorkeur methode van markup door de meeste zoekmachines, waaronder Google, en het is vrij eenvoudig te gebruiken. Raadpleeg onze handige gids voor Schema voor meer informatie .

10) Juist gelabelde afbeeldingen

Veel mensen vergeten het alt-attribuut toe te voegen wanneer ze afbeeldingen uploaden naar hun inhoud, maar dit is absoluut iets dat je niet over het hoofd moet zien, omdat Google jouw afbeeldingen niet kan ‘zien’, maar de alt-tekst kan ‘lezen’.

Door uw afbeelding in de alt-tekst zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven, vergroot u de kans dat uw afbeeldingen worden weergegeven in Google Afbeeldingen.

seo optimizatie

Het verbetert ook de toegankelijkheid van uw site voor mensen die software voor ‘schermlezers’ gebruiken.

 

11) Evergreen-inhoud

In plaats van het internet op te peppen met een overvloed aan ‘quick win’-nieuwsverhalen met weinig inzicht, waarom zou u dan niet meer groenblijvende inhoud publiceren ?

Meer bedachtzame, nuttige en praktisch advies gebaseerde artikelen kunnen leiden tot enorme langetermijnwinsten op het gebied van het genereren van verkeer en het bezetten van zeer zichtbare posities in de SERP’s.

Hier is een gids voor het plannen en maken van groenblijvende content .

12) Domeinnamen

U moet subdirectory-hoofddomeinen (searchenginewatch.com/category/seo) gebruiken in plaats van subdomeinen (searchenginewatch.category.seo.com), omdat dit beter is voor uw algehele sitearchitectuur.

Je moet ook wegblijven van koppeltekens (search-engine-watch.com) en alternatieve topleveldomeinnamen (.biz .name .info) omdat deze als spam worden beschouwd.

Het hebben van een ‘keyword rich’ domeinnaam kan leiden tot nader onderzoek door Google. Volgens Moz heeft Google de voorkeur gegeven aan sites met trefwoordrijke domeinen die anders niet van hoge kwaliteit zijn. Het hebben van een trefwoord in uw domein kan nog steeds nuttig zijn, maar het kan ook leiden tot nader onderzoek en een mogelijk negatief rankingeffect van zoekmachines, dus loop voorzichtig. ”

Zorg er ook voor dat als u een website zonder www beheert. voorvoegsel, iemand die www.example.com invoert, wordt nog steeds omgeleid naar uw site. Als dit niet gebeurt, kan Google ervan uitgaan dat dit twee verschillende sites zijn en dat uw zichtbaarheid kan worden aangetast.

13) Krantenkoppen en permalinks

De koppen voor uw artikelen moeten minder dan 55 tekens bevatten om hun volledige zichtbaarheid in SERP’s te garanderen. Zorg ervoor dat ze pittig, aantrekkelijk en zo beschrijvend mogelijk zijn (dit is vaak een onmogelijke balans). Blijf gewoon weg van de headlines van clickbait, beloof niet iets dat de inhoud niet oplevert.

De permalink (of URL), die u normaal gesproken in uw CMS kunt wijzigen, zelfs nadat deze automatisch is ingesteld, hoeft niet per se exact dezelfde kop te zijn. Google heeft verklaard dat u drie tot vier trefwoorden kunt gebruiken om de belangrijkste zoekwoorden eerst te plaatsen.

14) Opmerkingen

Schakel uw reactiesysteem niet uit. Het hebben van een bloeiende gemeenschap van regelmatige commentatoren die een dialoog aangaan onder uw berichten, toont aan dat bezoekers genoeg om uw inhoud geven om ofwel hun eigen relevante punten te maken of om het te loven of om het meedogenloos uit de weg te ruimen. Hoe dan ook, in ieder geval lezen mensen het.

Wees gewoon voorzichtig met het filteren van spamreacties of het onmiddellijk verwijderen van spam. Het is ook de moeite waard om de nofollow waarde aan uw opmerkingensectie toe te voegen . Google negeert eventuele onjuiste links die kunnen worden weergegeven.

15) Lokale SEO

Steeds vaker levert Google resultaten aan gebruikers op basis van hun locatie. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven in de echte wereld die op zoek zijn naar de aandacht van een zoeker, precies op het juiste moment, dat wil zeggen tijdens het lopen op straat, op hun mobiel en op zoek naar een plek om te eten.

U moet zich registreren bij Google Mijn Bedrijf en ervoor zorgen dat al uw informatie correct en up-to-date is, zoals openingstijden, contactinformatie, klantbeoordelingen en dat uw categorie correct is gecategoriseerd.

16) Sociaal

De meest voor de hand liggende manier om de zichtbaarheid van uw site via niet-technische SEO-middelen te vergroten, is uiteraard via socialemediamarketing.

Je moet ervoor zorgen dat je aanwezig bent op alle relevante sociale kanalen (waar je publiek ook is), en niet alleen je inhoud op een gezichtsloze manier uitzendt, maar door het te gebruiken als een kanaal voor klantenservice en echt te communiceren met mensen in een vriendelijke omgeving , behulpzame en vermakelijke manier.

De feitelijke correlatie tussen sociale signalen en zoekrangschikkingen is een veel besproken onderwerp, maar hier is een goed overzicht van het onderwerp .

Wat zijn zoekmachines die NIET zoeken?

Er zijn veel ‘black hat’-praktijken die het volledige gewicht van een Google-penalty op je site kunnen brengen, dus het is het beste om het volgende te voorkomen, zelfs als het op dat moment een schitterende gemakkelijke overwinning lijkt.

17) Trefwoordvulling

Overmatig gebruik van trefwoorden op uw pagina’s, vooral als ze duidelijk van invloed zijn op de leesbaarheid van uw site. Het is maar de vraag of Google zelfs nog steeds zoekwoorden gebruikt als rangschikkingsfactor.

18) Link kopen of overmatige linkuitwisseling

Denken aan het benaderen van een link-farm? Doe het gewoon niet. Het is het niet eens waard. De meest waardevolle links naar uw site zijn degenen die afkomstig zijn van autoriteitenites binnen uw eigen niche.

19) Irritante advertenties

Iets overdreven opdringerig dat het plezier van het lezen van uw inhoud vernietigt en de snelheid van uw site vertraagt.

20) Interstitials voor mobiele apps

Als u mobiele bezoekers presenteert met een advertentie op volledig scherm om uw app te downloaden, beschouwt Google u niet langer als mobielvriendelijk .

seo optimizatie

21) Gedupliceerde inhoud

Als Google twee identieke inhoud vindt, of het nu op uw eigen site is of op een andere site waar u niet eens van op de hoogte bent, indexeert het slechts één van die pagina’s. Je moet je bewust zijn van scraper-sites, je inhoud automatisch stelen en opnieuw publiceren als de jouwe. Hier is het grondige onderzoek van Graham Charlton over wat te doen als uw inhoud uiteindelijk beter werkt voor iemand anders .

22) Verborgen tekst en links

Er zijn manieren om rankings te manipuleren die een gebruiker mogelijk nooit ziet, maar Google zal u waarschijnlijk vinden en voor u straffen.

Houd geen witte tekst op een witte achtergrond, plaats tekst buiten het scherm, stel de tekengrootte in op nul of verberg een link in een enkel teken zoals een komma of een volledige stop.

De verleiding om een ​​link te plaatsen in die laatste volledige stop was ongelooflijk hoog.

In dat geval, ik zal eindigen. Het is duidelijk dat dit niet alles is wat u kunt doen om uw eerste SEO-inspanningen te ondersteunen, maar het is ten minste een goede basis

Laat het me weten als ik iets belangrijks heb gemist of als ik gewoon iets fout heb gedaan …

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format