SEO schrijven - DeLaatbusiness

SEO schrijven

8 min


70

Seo schrijven wat betekent dat in 2018?

 

“Degenen die niet van geschiedenis leren, zijn gedoemd om hun fouten te herhalen” – het is een citaat dat eigenlijk heel toepasselijk is als het gaat om schrijven voor SEO. Veel van het advies dat wordt gegeven aan copywriters, journalisten, redacteuren en andere makers van inhoud voor het schrijven van SEO is gevaarlijk verouderd, leunend op praktijken die ooit zijn uitgeprobeerd en waar maar die uw site nu kunnen bestraffen.

In deze editie van Whiteboard Friday hopen we dat u geniet van een korte geschiedenisles over wat moet worden vermeden, wat vroeger werkte en niet langer werkt, en een kort 5-stappenproces dat u vandaag zou moeten gaan gebruiken voor het schrijven van inhoud die u krijgt naar de voorkant van de SERP’s.

Seo schrijve

Klik hierboven op de whiteboardafbeelding om een ​​versie met hoge resolutie te openen in een nieuw tabblad!

Video transcriptie

Howdy, Moz fans, en welkom bij een andere editie van Whiteboard Friday. Deze week praten we over schrijven voor SEO en wat dat betekent in 2018.

Dus schrijven voor SEO heeft een lange geschiedenis en het betekende iets dat vele jaren geleden nog niet betekent dat het vandaag is. Helaas zie ik veel slecht advies, vreselijke adviezen die er zijn voor journalisten en redacteurs en auteurs van allerlei aard over wat u moet doen op het gebied van schrijven voor SEO, wat schrijven betekent om u naar de top van zoekmachines te leiden.

“Writing for SEO” in 2001

Laten we duidelijk zijn, sommige dingen zitten vast in pure mythologie. Maar een deel ervan is vastgelopen in een historisch feit dat gewoon niet is bijgewerkt. Laten we het hebben over wat schrijven voor SEO in 2001 was, hoe het evolueerde in het midden van 2008, laten we zeggen, en wat het vandaag betekent in 2018.

Vroeger schreef schrijven voor SEO dus wel dingen als …

I. Sleutelwoordvulling

Als je hoog wilde scoren in vroege zoekmachines, vooral eind jaren ’90 tot het begin van de jaren 2000, was keyword stuffing een echte tactiek die echt effectief was. Dus SEO’s zouden de zoekwoorden in allerlei tags en locaties proppen.

II. Ze zouden een aantal verschillende varianten, kleine varianten van zoekwoorden, gebruiken en hergebruiken

Dus als ik me richt op het woord blauwe horloges, zou ik een blauw horloge, blauwe horloges, blauw horlogeaccessoire, blauwe horlogeaccessoires, accessoire voor blauwe horloges, accessoires voor blauwe horloges, belachelijke kleine varianten op meervouden hebben omdat de zoekmachines niet goed waren in het vinden van dat al deze dingen min of meer dezelfde bedoeling hadden en hetzelfde bedachten. Dus ruwe en ruwe keyword matching, exacte keyword matching was onderdeel van SEO.

III. Gebruik van trefwoorden in elke tag mogelijk

Als er een tag was, zou je er trefwoorden in proppen.

IV. Domeinnaam en subdomein trefwoordgebruik

Dus dit is waarom je zag dat merken zouden worden overtroffen door, om ons voorbeeld te gebruiken, blue-watch-accessories.bluewatchaccessories.info, dat soort gekke dingen zouden een rangorde zijn. Een deel ervan heeft zelfs een tijdje standgehouden.

V. SEO schrijven was schrijven voor zoekmachines en vervolgens proberen gebruikers niet lastig te vallen of kwaad te maken

Dus veel mensen zouden zich willen camoufleren. Ze willen een reeks inhoud tonen aan de zoekmachines en een andere reeks aan gebruikers, aan echte gebruikers, omdat ze wisten dat als ze deze dichte inhoud met zoekwoorden aan gebruikers toonden, ze zouden worden uitgeschakeld en ze zouden niet vind het niet geloofwaardig en ze gaan ergens anders heen.

“Writing for SEO” in 2008

In 2008 evolueren we op een aantal van deze fronten, maar niet allemaal en zeker niet perfect.

I. Trefwoorden zijn nog steeds belangrijk op belangrijke locaties

II. Exact matchen blijft op veel plaatsen van belang. Dus maakten mensen unieke pagina’s, zelfs voor zoekwoorden die dezelfde intentie hadden.

Blauwe horloges en blauwe uurwerken kunnen twee verschillende pagina’s hebben. Blauw horloge en blauwe horloges zouden zelfs twee afzonderlijke pagina’s kunnen hebben en het in 2008 effectief goed doen. 2018, dat is niet meer het geval.

III. Domeinnamen waren zeker minder krachtig, subdomeinen meer, maar nog steeds invloedrijk

Ze hadden nog steeds wat speling in de motoren. Je hebt in ’08 nog heel wat debatten gezien over het al dan niet creëren van een zoekwoord-rijk domein.

IV. Omdat links in 2008 overweldigend krachtig waren in plaats van on-page signalen, is schrijven om links te krijgen ongelooflijk gewaardeerd

In feite is het dat nog steeds, maar we zullen het een beetje over de evolutie ervan hebben.

“Writing for SEO” in 2018

Laten we nu nog een decennium verder springen. We zijn in 2018. Wat betekent schrijven voor SEO dit jaar? Nou ja, een heleboel dingen.

I. Het oplossen van de vraag van de zoeker het meest – schrijven dat dit niet doet neigt niet om goed te rangschikken (voor lang)

Omdat zoekmachines zo veel beter zijn geworden, heeft Google, maar ook Bing, zoveel beter in het optimaliseren van het oplossen van de taak van de zoeker gekregen, hen helpen bereiken wat ze wilden bereiken, het schrijven dat de beste taak doet het oplossen van de taak van de zoeker is meestal de meest gewaardeerde. Dingen die dat niet doen, schrijven dat dat niet doet, hebben niet de neiging om goed te rangschikken, hebben niet de neiging om lang te scoren. Je kunt soms de top van de zoekresultaten bereiken, maar je zult vrijwel zeker altijd worden verwijderd door iemand die de zoekopdracht van de zoeker goed oplost.

II. Intent matchen is in 2018 veel meer dan exacte zoekwoorden.

Vandaag zou geen enkele geloofwaardige SEO u vertellen om een ​​pagina te maken voor blauwe horloges en blauwe horloges of blauwe horlogeaccessoires en blauwe horlogeaccessoires of zelfs blauwe horloges en blauwe horloges, misschien als u ook op klokken richt. In dit geval gaat het erom te achterhalen wat de bedoeling van de zoeker is. Als veel zoekwoorden dezelfde intentie hebben, weet u wat? We gaan door en maken een enkele pagina die die intentie en alle zoekwoorden of althans veel van de trefwoorden bedient waarin die intentie wordt weergegeven.

III. Slechts een paar tags zijn nog steeds absoluut cruciaal voor het correct uitvoeren van SEO.

Dus SEO schrijft vandaag, er zijn er maar twee die niet erg fungibel zijn. Dat zijn het titelelement en de inhoud van het lichaam . Dat wil niet zeggen dat je niet kunt rangschikken zonder het sleutelwoord op deze twee plaatsen te gebruiken, alleen dat het niet raadzaam zou zijn om dit te doen. Dit komt zowel door zoekmachines als door zoekers. Wanneer u het zoekwoord ziet waarnaar u zoekt in het titelelement van de pagina in de zoekresultaten, bent u eerder geneigd erop te klikken dan wanneer u het niet ziet. Het is dus mogelijk dat een kop met een aantal klikvariabelen een trefwoordrijke kop overtreft. Maar de beste SEO-schrijvers mengen beide. We hebben vrijdag een Whiteboard over het schrijven van een krant over precies dat onderwerp.

Een paar andere, maar een paar andere tags zijn nog steeds leuk om te hebben in 2018. Die omvatten:

Headline-tags (de H1, de H2),

URL-veld , dus als u ervoor kunt zorgen dat uw URL de woorden en woordgroepen bevat waarnaar mensen op zoek zijn, is dat mild nuttig. Het is zowel nuttig voor gebruikers die de URL zien en zou denken: “O, oke, dat verwijst naar het ding dat ik wil”, evenals voor mensen die de URL kopiëren en plakken en deze met elkaar delen, of mensen die koppeling met de URL en dus wordt de ankertekst overgedragen door die URL en die zoekwoorden die zich daar bevinden.

De metabeschrijving , niet gebruikt voor rangschikkingen, maar wordt gelezen door zoekers. Wanneer ze een metabeschrijving zien met daarin de woorden en woordgroepen die ze hebben opgevraagd, zullen ze eerder denken dat dit een relevant resultaat is en meer geneigd is erop te klikken. Meer klikken, zolang de betrokkenheid hoog is, hebben de neiging om betere rankings te betekenen.

Het image alt-attribuut , dat zowel nuttig is voor reguliere zoekresultaten, maar vooral nuttig is voor Google Images, wat, zoals je misschien weet als je vrijdag naar Whiteboard kijkt, Google Images zelfs op zijn eentje enorm veel zoekverkeer genereert.

IV. Gebruikmakend van woorden, zinsdelen en concepten die Google heeft geïdentificeerd als een soort van vaak geassocieerd met de query

Dit kan een belangrijke impuls geven. We hebben enkele echt interessante experimenten op dit gebied gezien, waarbij mensen in essentie een stukje inhoud zullen nemen, ontbrekende woorden en zinnen toevoegen dat andere pagina’s die hoog in Google staan, zijn gekoppeld aan die correcte woorden en zinsdelen.

In ons voorbeeld gebruik ik vaak ‘buurten in New York’ en een pagina waarop woorden ontbreken zoals Brooklyn, Harlem, Manhattan, Staten Island, dat is raar, toch? Google rangschikt de pagina met deze stadsnamen veel sneller dan een pagina die niet voor die specifieke zoekopdracht is bedoeld, omdat ze hebben geleerd om die tekst te koppelen aan relevantie voor de zoekopdracht ‘buurten in New York’.

Wat ik hier duidelijk wil maken, is dat dit niet LSI of een andere specifieke tactiek betekent. LSI is een old-school, ik denk dat de computertactiek in de late jaren 80, de vroege jaren 90, softwaretactiek voor het identificeren van woorden semantisch met elkaar verbonden is. Er is geen reden om deze old-school junkmethodiek te gebruiken die als pseudowetenschap in de SEO-wereld werd en een recente opleving beleefde. Maar u moet woorden en zinsdelen gebruiken die Google heeft gerelateerd aan een bepaald zoekwoord. Verwante onderwerpen is een geweldig ding om te doen. Je kunt sommige vinden via de Moz Bar. We hebben vrijdag een whiteboard gehouden over gerelateerde onderwerpen, dus je kunt dat controleren.

V. De gebruikerservaring van het schrijven en de inhoud is belangrijker dan ooit, en dat is te wijten aan betrokkenheidsstatistieken

In wezen kan Google zien dat mensen die op een bepaald resultaat klikken, minder snel op de knop ‘Vorige’ klikken en een ander resultaat kiezen of waarschijnlijk op die pagina of site blijven en verder gaan met die inhoud en hun hele taak oplossen. Dat is een goed teken voor Google en ze willen er meer van rangschikken.

Een kort “SEO writing” -proces voor 2018

Dus, pragmatisch, wat betekent deze geschiedenis en evolutie? Welnu, ik denk dat we hier een kort soort van SEO-schrijfproces voor 2018 van kunnen maken. Dit is wat ik aanbeveel. Als je niets anders kunt doen, doe dan deze vijf stappen wanneer je schrijft voor SEO en je zult meer succes hebben dan de meeste van je concurrenten.

Stap 1: assembleer alle zoekwoorden die een pagina target

seo schrijven

Dus er zou een lijst van hen moeten zijn. Ze moeten allemaal dezelfde intentie delen. Je krijgt al die sleutelwoorden op een rijtje.

Stap 2: Je geeft een lijst weer van wat de zoekers eigenlijk proberen te bereiken wanneer ze die zoekopdrachten doorzoeken

seo schrijve

Dus iemand zocht naar blauwe horloges. Wat willen ze? Informatie over hen, ze willen verschillende modellen zien, ze willen weten wie ze maakt, ze willen ze kopen, ze willen zien wat de kosten zijn, ze willen zien waar ze ze online kunnen krijgen, waarschijnlijk al die dingen. Dat zijn de intenties achter die vragen.

Stap 3: Maak een visuele lay-out

seo schrijven

Dit wordt onze kop. Dit is onze onderstam. We gaan dit belangrijke sleutelconcept bovenaan plaatsen in een callout-box. We zullen deze cruciale visuele volgende hebben. Dit is hoe we al die zoekerintenties op de pagina visueel zullen behandelen met inhoud, geschreven of anderszins.

Stap 4: Schrijf eerst en voeg vervolgens de zoekwoorden en de cruciale, verwante termen, woordgroepen, topconcepten, onderwerpen die u wilt toevoegen toe aan de pagina

https://d1avok0lzls2w.cloudfront.net/uploads/blog/4-43728.jpg

Degenen die hopelijk zullen helpen om je SEO te verbeteren, in plaats van eerst te schrijven met de sleutelwoorden en onderwerpen in gedachten. Je kunt er een beetje van hebben, maar dit zou ik aanraden.

Stap 5: maak de haak, de haak die invloedrijke mensen en publicaties in deze ruimte waarschijnlijk zal versterken, die waarschijnlijk zullen worden gekoppeld

seo schrijven

Omdat links in 2018 er nog steeds toe doen, zijn ze nog steeds een belangrijk onderdeel van SEO.

Als je dit volgt en van deze geschiedenis leert, denk ik dat je over het algemeen een veel betere taak zult hebben om voor SEO te schrijven dan een heleboel algemene wijsheid die er is. Oké, iedereen. Kijk uit naar uw mening in de opmerkingen. We zien je volgende week weer voor een nieuwe editie van Whiteboard Friday. Wees voorzichtig.

 

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format