SEO webshop: De ultieme gids - DeLaatbusiness

SEO webshop: De ultieme gids

13 min


85
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Hoe SEO te optimaliseren van de startpagina van uw Online Shop

SEO webshop

Seo webshop: het is essentieel voor e-commerce websites. De startpagina is een van de belangrijkste pagina’s van een online winkel en moet zowel gebruiksvriendelijk als zoekmachine vriendelijk zijn. Wanneer potentiële klanten de startpagina van uw winkel bezoeken, moeten ze in één oogopslag kunnen zien:

 • Wie je bent
 • Wat je verkoopt
 • Waarom bij u kopen
 • Hoe het product (en) waarin ze geïnteresseerd zijn te vinden, in zo min mogelijk aantal klikken.

Aan de andere kant, wanneer een spider van een zoekmachine de startpagina crawlt, moet deze gemakkelijk informatie over uw bedrijf, adres (als u een lokale aanwezigheid heeft) en producten opvragen.

Waarom geven om de startpagina?

Voor e-commerce websites is de startpagina de meest bezochte pagina van de site, zelfs als deze niet is ingesteld als de bestemmingspagina voor PPC-campagnes .

 • Dit is de pagina die mensen van hun artikelen kunnen koppelen.
 • Het is de pagina die gebruikers bezoeken om te beslissen of ze dit bedrijf moeten vertrouwen of niet
 • Het is de pagina die uw domein in de SERPS vertegenwoordigt en het zal sterker overwerk worden (en hogere ranglijsten behalen) naarmate u uw website laat groeien.
 • Dit is de pagina die mensen opnieuw bezoeken om te controleren of u nieuwe producten of aanbiedingen heeft.

Webshop seo

Het SEO-proces op de homepage bestaat uit twee delen.

Het eerste deel is de SEO op de pagina en het tweede deel is het proces voor gebruikersoptimalisatie.

Beide delen zijn even belangrijk, dus er is geen vraag welke eerste of tweede te doen, een goed geoptimaliseerde homepage zou beide elementen moeten bevatten.

Stap 1: Hoe u uw startpagina voor gebruikers kunt optimaliseren.

Laten we beginnen met de laatste, gebruikersoptimalisatie.

Zoals hierboven vermeld, moet een gebruiker die uw startpagina bezoekt informatie krijgen over uw bedrijf, zijn producten en services.

Om dit doel te bereiken, moet u speciale aandacht besteden aan het ontwerp en de structuur van de startpagina, zodat deze alle essentiële elementen bevat.

BOVEN DE INGEVOERDE INHOUD

Het eerste item in de lijst is het bovenstaande de optimalisatie van de vouwinhoud .

Wat bedoelen we met ‘Boven de vouw’? Het is de inhoud die zichtbaar is voor de gebruiker zonder door de pagina te hoeven scrollen.

Met andere woorden, wanneer de startpagina volledig is geladen, wat ziet de gebruiker dan voordat hij de verticale schuifbalken aanraakt? Dat is het bovenstaande de vouwinhoud.

Het is uw eerste wijziging om de eerste indruk te krijgen en gebruikers aan te moedigen op uw website te blijven en naar uw producten of services te gaan.

Als u de verkeerde inhoud boven de vouw heeft, zult u waarschijnlijk het grootste deel van uw potentiële klanten verliezen.

Welke inhoud moet boven de vouw staan?

Dit zijn de essentiële elementen voor de inhoud boven de vouw .

AANBEVOLEN VOOR U
De complete SEO-gids – DE ENIGE SEO-gids die u ooit zult moeten lezen! 

 • Website Logo
 • Contactgegevens
 • Menu-opties (De menu-opties moeten gebaseerd zijn op de resultaten van het zoekproces voor zoekwoorden en de structuur van het menu moet overeenkomen met de structuur van uw winkel .)
 • Aanbiedingen of promoties
 • Grote kop
 • Zoekvak (indien van toepassing)
 • Oproep tot actieknoppen
 • Link naar winkelwagen of login account

Het beste manier om deze principes te begrijpen, is door te kijken naar enkele van de meest succesvolle e-commerce websites op internet (en sommige websites die diensten verkopen) en te zien hoe ze in de praktijk worden toegepast.

Hoewel elke onderstaande website zich in een andere niche bevindt en verschillende marketingdoelen heeft, hebben ze veel overeenkomsten als het gaat om optimalisatie van de startpagina.

 Voorbeeld 1: Amazon.com

seo webshop

Het is onmogelijk om over e-commerce te praten en Amazon niet te noemen. Amazon is marktleider in e-commerce met meer dan 136 miljard USD aan omzet per jaar.

Wanneer je de startpagina van amazon.com bezoekt, zul je merken dat ze goed gebruikmaken van hun ‘boven de vouw’-gebied.

Naast het hebben van het logo, zoeken en inloggen, hebben ze een aantal CALL TO ACTION-vakjes om de aandacht van gebruikers te trekken vanaf het moment dat ze op hun homepage terechtkomen.

Voorbeeld 2: Zappos.com

seo webshop

Zappos.com is een andere populaire winkel en hoewel hun homepageontwerp anders is dan dat van Amazon, heeft het dezelfde kenmerken als hierboven beschreven.

Voorbeeld 3: reliablesoft.net

eCommerce SEO - Reliablesoft

Als u digitale marketingdiensten (zoals wij) verkoopt , kunt u de startpagina gebruiken om in een paar woorden uit te leggen wie u bent en wat u doet en vervolgens met een duidelijke CTA om hen uit te leggen wat voor soort services u aanbiedt.

Speciale richtlijnen voor mobiel

Waarschijnlijk komt het grootste deel van het organische verkeer van mobiele gebruikers naar uw website, dus moet u speciale aandacht besteden aan hoe uw e-commerce website wordt weergegeven op mobiele apparaten.

Het hebben van een responsieve website is een goede eerste stap, maar voor webwinkels moet u mogelijk gebruikers een aangepaste ervaring bieden voor mobiele apparaten.

Dat betekent niet dat u een versie voor mobiel op een subdomein of een ander domein moet hebben of dat u een replica van uw website alleen voor mobiel wilt onderhouden.

Een goede ontwikkelaar kan de nodige aanpassingen aanbrengen in uw responsieve website zodat deze beter wordt op mobiele apparaten.

Wat is er zo speciaal aan mobiel?

De beschikbare ruimte op een mobiel apparaat (dat is de schermbreedte en -hoogte) is minder in vergelijking met desktop en tablets.

Mobiele gebruikers zijn meestal op gegevensverbindingen, dus snelheid en grootte van de pagina zijn belangrijk.

Mobiele gebruikers zijn onderweg en ze moeten de informatie die ze willen zo snel mogelijk krijgen met een minimum aan afleiding.

Hoewel u op de startpagina van een desktop informatie kunt geven over uw bedrijf en ze kunt verwelkomen in uw winkel, moet uw startpagina op uw mobiele telefoon gebruikers precies geven wat ze zoeken zonder extra of onnodige informatie.

Google heeft een heel mooi document over de principes van het ontwerp van mobiele sites en het is de moeite waard om hun richtlijnen te lezen en te volgen. De belangrijkste met betrekking tot de startpagina van een e-commerce website zijn:

 • Houd calls-to-action centraal en op de voorgrond
 • Houd menu’s kort en zoet
 • Maak het gemakkelijk om terug te gaan naar de startpagina
 • Plaatszoeking van site zichtbaar maken (boven de vouw)

Bekijk de 2 websites op mobiel en vergelijk hun versies met de desktop om te begrijpen hoe zij hun startpagina hebben aangepast om de hierboven beschreven richtlijnen te gebruiken.

seo webshop

Amazon Homepage Mobiele weergave

Zappos Homepage Mobiele weergave

Zappos Homepage Mobiele weergave

Stap 2: Hoe u uw startpagina voor zoekmachines optimaliseert

Zoekmachineoptimalisatie is voor zowel gebruikers als zoekmachines.

De hierboven beschreven richtlijnen zijn bedoeld om te voldoen aan het eerste deel van de vergelijking, dat wil zeggen om de homepage gebruikersvriendelijk te maken.

Laten we eens kijken hoe u de startpagina van uw winkel zoekmachine vriendelijk kunt maken.

We zullen de volgende factoren onderzoeken:

 • Website beveiliging (SSL)
 • Startpagina titel
 • Beginpagina beschrijving
 • H1-tag
 • Gebruik van inhoud en trefwoorden
 • Afbeeldingen
 • Gestructureerde gegevens
 • Voettekst en welke inhoud moet worden opgenomen

Website beveiliging SSL

Het hebben van een Secure Certificate op uw server en correct geconfigureerd is een must voor alle e-commerce websites.

Een SSL zorgt ervoor dat alle informatie die tussen uw website en server wordt verzonden, beveiligd is. Dingen zoals gebruikersnamen, bestelinformatie en betalingsgegevens worden allemaal verzonden via een beveiligde servercommunicatie.

Naast het beveiligingsaspect heeft een https-website nog twee andere doelen:

 1. Het is goed voor SEO. Https is een bekend classificatiesignaal en hoewel het geen significant signaal is , is het een van die ranglijstfactoren die u gemakkelijk kunt verkrijgen door een SSL toe te voegen aan uw website.
 2. Het is van vitaal belang voor het vertrouwen van gebruikers. Wanneer u SSL hebt geïnstalleerd, wordt het woord veilig weergegeven in het browservenster (zoals het onderstaande voorbeeld) en dit verhoogt het gebruikersvertrouwen – een factor die erg belangrijk is voor het succes van uw online shop.

beveiligde websites in de browser

Lees mijn vorige bericht voor meer informatie over het toevoegen van een SSL-adres aan uw winkel: Hoe u uw website naar https kunt migreren .

Hoe de titel van uw startpagina te optimaliseren?

De titel (<title> </ title>) tag is om twee belangrijke redenen erg belangrijk voor SEO-doeleinden:

 1. Het wordt getoond in uw fragment in de SERPS (resultaten van de zoekmachine).
 2. Het geeft een grote hint aan zoekmachines over waar uw website over gaat.

Volg deze eenvoudige regels om de titel van uw startpagina te optimaliseren:

seo webshop

Titels moeten ongeveer 60 tekens bevatten. De reden voor deze limiet is dat u wilt dat de hele titel in uw fragment wordt weergegeven en niet slechts een deel ervan.

Vermeld uw merknaam en locatie (als u lokaal aanwezig bent, zoals in het bovenstaande voorbeeld).

Voor meer informatie over lokale SEO-optimalisatie, gaat u door deze lokale SEO-controlelijst .

Belangrijk: als u een bepaald product of een bepaalde service verkoopt en u uw startpagina wilt optimaliseren voor een specifieke periode, neemt u eerst het trefwoord (en) in uw titel op en vervolgens de beschrijving en merknaam.

Als u bijvoorbeeld uw startpagina wilt rangschikken voor de term ‘online cursussen’, moet dit het eerste woord in uw titel zijn. Bekijk dit voorbeeld van udemy.com

seo webshop

Als de lengte het toelaat, voeg een aantal voordelen toe aan uw titel, zoals het onderstaande voorbeeld van zappos.com. Merk op hoe ze gratis verzending en retourneren in de titel hebben toegevoegd.

Winkel SEO - Titel Optimalisatie Voorbeeld

Gebruik ‘Magneetwoorden’ om de aandacht van de gebruikers te trekken en uw CTR te verhogen (klikfrequenties).

Woorden als:

 • Geen verzendkosten
 • Verkoop
 • XX Uit
 • Geldteruggarantie
 • Gratis retour

Kan worden gebruikt om je titel interessanter te maken.

Home Page Beschrijving Optimalisatie

De beschrijving is ook belangrijk omdat deze mogelijk wordt weergegeven in de SERPS. Een goede beschrijving kan een positief effect hebben op de klikfrequentie (click through rate).

Hoewel het aan Google is om te beslissen of je al dan niet wilt laten zien wat je schrijft in de beschrijving in het fragment, zal het in de meeste gevallen voor de startpagina je versie laten zien.

Je beschrijving mag niet meer dan 160 tekens bevatten en moet bevatten:

 • Voordelen en magneetwoorden.
 • Vermeldingen over uw locatie en telefoonnummer (als u lokaal verkoopt).
 • Een samenvatting van wat u aanbiedt.

Laten we een paar mooie voorbeelden van populaire websites bekijken:

Winkel SEO - Optimalisatie van de beschrijving

E-commerce SEO - Beschrijving Optimalisatie

SEO Beschrijving Voorbeeld

De H1-tag

Elke pagina van uw e-commercesite (inclusief de startpagina) moet één h1-tag hebben.

Een H1-tag (<h1> </ h1>) geeft een andere aanwijzing voor zoekmachines over waar de pagina-inhoud over gaat. Het is een andere manier om de belangrijke delen van een pagina te markeren voor zoekmachines.

Een paar dingen die u moet weten over het gebruik van H1 en tags in het algemeen:

De h1-tag hoeft niet hetzelfde te zijn als de tag <title>, maar het is ok om hetzelfde te zijn! – De meeste thema’s voeren de titel van de pagina automatisch uit als een H1-tag, maar u kunt deze desgewenst meer informatief laten weergeven.

Belangrijk: tags moeten op een hiërarchische manier worden gebruikt, dwz de eerste tag in de html-code moet de h1 zijn, dan kunt u h2, h3, h4 etc. hebben

De meeste WordPress kant-en-klare thema’s, maken geen gebruik van tags correct dus voordat je beslist welke je moet kopen, controleer dan hoe ze heading-tags gebruiken en welke opties ze hebben om ze te optimaliseren.

seo webshop

Voor het beste resultaat, vergeet niet om uw doelzoekwoorden toe te voegen aan de H1-tag.

Laten we een paar voorbeelden bekijken waarbij de tag <title> en <h1> correct wordt gebruikt:

Voorbeeld 1: Teachable.com

Titel: maak en verkoop uw eigen online cursussen | leerzaam

H1: Mooie online cursussen maken en verkopen

SEO H1 Voorbeeld

Voorbeeld 2: Houzz.com

Titel: Houzz – Home Design, Decorating and Remodelling Ideas

H1: de nieuwe manier om uw huis te ontwerpen

Winkel SEO - Houzz

Startpagina Inhoud en gebruik van trefwoorden

Naast de titel, beschrijving en H1-tag is een ander belangrijk aspect van homepage-SEO de inhoud.

Een van de meest voorkomende fouten die veel e-commerce websites maken, is dat er geen tekstinhoud op de startpagina staat.

Ze presenteren hun nieuwste aanbiedingen of brochures als afbeeldingen, maar dit helpt niet bij SEO.

In plaats van alleen beeldinhoud te hebben, converteert u uw banners of Call to Action-vakjes naar html, zodat spiders van zoekmachines de inhoud kunnen begrijpen.

Het hebben van op html-code gebaseerde CTA en banners is ook beter voor mobiel omdat afbeeldingen met tekst erboven niet geschikt zijn voor mobiel kijken.

Welk type inhoud dat op de startpagina moet worden opgenomen?

Ik heb hierboven vermeld dat uw belangrijkste berichten, CTA’s boven de vouw moeten worden geplaatst om de aandacht van de bezoekers te trekken, maar dat betekent niet dat u geen tekstinhoud met uw zoekwoorden onder de vouw kunt hebben.

Amazon en Zappos hoeven dit niet te doen omdat ze bekende merken zijn en niet zoveel vertrouwen in zoekmachine-verkeer, maar voor kleinere e-commerce websites is het belangrijk om voldoende inhoud op de homepage te hebben voor SEO-doeleinden.

Neem bijvoorbeeld veel op de bestemmingspagina van AdWords:

Ze tonen hun CTA en belangrijke berichten bovenaan de pagina (boven de vouw) en hieronder in een sectiestijlformule leggen ze de voordelen en kenmerken van hun product uit.

Gebruik van inhoud op de startpagina

Hier is nog een voorbeeld van officefurniture.com

Homepage SEO - Inhoud

In plaats van afbeeldingen van hun afgebeelde producten alleen te hebben toegevoegd, voegden ze ook een stukje tekst toe om hun aanbod te verduidelijken.

Belangrijk: de inhoud van uw startpagina moet uniek zijn. Vermijd het gebruik van exact dezelfde tekst die wordt gebruikt op andere websites op internet, zelfs als u dezelfde producten of services verkoopt.

Beeld SEO

Afbeeldingen zijn essentieel voor e-commerce websites, vooral als u fysieke producten verkoopt.

Potentiële kopers voordat ze een aankoop doen, willen zien hoe het product eruit ziet en bovendien kunnen goede afbeeldingen het uiterlijk van uw winkel verbeteren en het saaier maken.

Er zijn twee hoofdproblemen bij het gebruik van afbeeldingen op uw startpagina.

Ten eerste verhogen ze de tijd die het kost voordat uw startpagina is geladen en ten tweede, als ze niet optimaal worden geoptimaliseerd, helpen ze uw SEO-inspanningen niet.

Hoe afbeeldingen optimaliseren?

Je eerste taak is om de fysieke grootte te optimaliseren, dwz om de grootte van de afbeeldingen aan te passen aan de maximale grootte die je gaat gebruiken.

Als u bijvoorbeeld een afbeelding hebt die 1200 px breed is, maar wordt weergegeven als 450 pixels breed op de website, moet u voordat u naar uw winkel uploadt, resizen naar 450 pixels.

Alleen al hierdoor wordt de bestandsgrootte van de afbeelding verkleind tot 1/3.

Gebruik vervolgens vóór het uploaden een tool om de bestandsgrootte verder te optimaliseren zonder de kwaliteit te verliezen.

Er zijn tools zoals imageoptim die een afbeeldingsgrootte met 10% -20% kunnen verminderen zonder de kwaliteit te veranderen.

Als u WordPress gebruikt, moet u controleren of uw installatie up-to-date is omdat sinds versie 4.4 WordPress responsieve afbeeldingen gebruikt .

Nadat u naar uw winkel hebt geüpload, moet u ervoor zorgen dat u het ALT-attribuut gebruikt om te beschrijven wat er in de afbeelding staat. Daarnaast gebruikt u een bijschrift onder de afbeelding om informatie in tekst te plaatsen zodat deze door spiders van zoekmachines kan worden gelezen en begrepen.

Beeld SEO-richtlijnen

Voeg in de ALT-tekst en -tekst op een vanzelfsprekende manier zoekwoorden toe, maar zonder dat u zoekwoorden hoeft in te vullen.

Gestructureerde gegevens

Een ander element dat belangrijk is voor de SEO-optimalisatie van de startpagina van uw winkel, is gestructureerde gegevens.

Wat zijn gestructureerde gegevens en waarom is het belangrijk? Een van de moeilijkste taken die zoekmachines moeten oplossen om bij het crawlen van een pagina de context van een pagina te begrijpen.

Per context bedoelen we een duidelijk beeld van waar de pagina over gaat.

Als u bijvoorbeeld een pagina met een recept hebt, proberen zoekmachines de titel van het recept te achterhalen, benodigde ingrediënten, voorbereidingsinstructies, afbeeldingen, tijd om het recept te voltooien, enz.

Een van de manieren om ze goede aanwijzingen te geven is via de paginastructuur, titels, kopjes, opmaak en andere SEO-technieken op de pagina, maar dit is niet voldoende.

Om hun werk gemakkelijker te maken, hebben zoekmachines overeenstemming bereikt over een vooraf gedefinieerde reeks schema’s die door webmasters kunnen worden gebruikt om hun gegevens te taggen, zodat het voor spinnen gemakkelijker is om de betekenis van de inhoud te begrijpen.

U kunt hier meer lezen over gestructureerde gegevens en schema’s:

Schema.org – dat is de officiële pagina om documentatie te vinden over alle beschikbare schema’s.

Gestructureerde Google-gegevensbronpagina – De officiële Google-pagina over gestructureerd gegevensgebruik.

Gestructureerde gegevens en SEO – een van mijn vorige artikelen waarin wordt uitgelegd hoe gestructureerde gegevens op uw website kunnen worden geïmplementeerd.

Als het gaat om e-commerce websites en homepagina-optimalisatie, kunnen gestructureerde gegevens worden gebruikt om Google meer informatie te geven over uw website en bedrijf.

U kunt het organisatieschema implementeren en Google informatie verstrekken over:

 • De bedrijfsnaam
 • Logo
 • sitelinks
 • Contactgegevens
 • Sociale links
 • Zoekfuncties

Hier is een voorbeeld van hoe het eruit zal zien in de zoekresultaten van Google.

e-commerce Schema Markup Voorbeeld

Een succesvolle implementatie van schema zal de lijst van uw winkel in de SERPS verbeteren door meer details te geven aan gebruikers over uw bedrijf, adres, contactgegevens, sociale aanwezigheid en nog veel meer.

footer

Last but not least, vergeet niet de voettekst van uw website. De voettekst maakt uiteraard deel uit van de startpagina en wordt op alle pagina’s van de website weergegeven.

Dingen om aan je voettekst toe te voegen:

 • Een lijst met links naar de hoofdsecties van uw website. Dit hoeft niet hetzelfde te zijn als het hoofdmenu, maar gebruik het voettekstgebied om gebruikers eenvoudig toegang te geven tot de hoofdcategorieën en pagina’s.
 • Vertrouw logo’s – als uw bedrijf BBB-geverifieerd is, PayPal geverifieerd, MacAfee geverifieerd of als een officiële vertegenwoordiger van een merk, is het voettekst een goede plaats om die logo’s toe te voegen en het vertrouwen van gebruikers te vergroten.
 • Contactinformatie – Maak uw telefoonnummer en adres zichtbaar en voeg links toe aan uw contactpagina.
 • Uw logo
 • Links naar Privacybeleid, Verzendbeleid, Levenslange garantie en gebruikers sitemap
 • Links naar uw sociale media-pagina’s
 • Een manier voor gebruikers om zich te registreren voor uw nieuwsbrief

Hier is een mooi voorbeeld van JamesAllen.com waarin al deze elementen zijn verwerkt.

Voettekst voorbeeld

Conclusie

Het hebben van een geoptimaliseerde startpagina is erg belangrijk voor het succes van uw e-commerce website.

Houd rekening met het volgende voordat u een thema voor uw winkel selecteert of als u al een thema heeft voordat u wijzigingen aanbrengt:

Kunnen zowel desktop- als mobiele gebruikers zien zodra ze op mijn startpagina komen wie we zijn en wat we verkopen?

Kunnen ze een product gemakkelijk vinden door ernaar te zoeken of door het menu te navigeren?

Wordt de pagina snel geladen op zowel desktop als mobiel?

Zijn mijn titels en beschrijvingen geoptimaliseerd?

Heeft de pagina een relevante h1-tag?

Heb ik genoeg tekstinhoud op de pagina om zoekmachines te helpen begrijpen wat ik verkoop?

Wanneer ik mijn startpagina test met de tool voor het testen van gestructureerde gegevens , is de schema-informatie dan correct en nauwkeurig of worden er fouten weergegeven?

Is mijn voettekst geoptimaliseerd?

Is mijn website beveiligd (https)?

Als laatste woord, vergeet niet dat als het gaat om SEO voor uw startpagina en website in het algemeen, eenvoud altijd de beste benadering is.

Houd dingen eenvoudig voor uw gebruikers en zoekmachines. Overdrijf het niet met afbeeldingen of extra elementen die geen ander doel dienen dan het voldoen aan je wens om een ​​mooie en flitsende website te hebben.

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format