starten eigen bedrijf - DeLaatbusiness

starten eigen bedrijf

27 min


78
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Starten eigen bedrijf: De complete 35-stappen gids voor ondernemers.

Het starten van eigen een bedrijf houdt begrip in en het omgaan met vele kwesties – juridisch, financiering, verkoop en marketing, bescherming van intellectuele eigendom, aansprakelijkheidsbescherming, menselijke hulpbronnen en meer. Maar de belangstelling voor ondernemerschap is op een historisch hoog niveau. En er zijn spectaculaire succesverhalen van beginnende startups die uitgroeien tot miljardenbedrijven, zoals Uber, Facebook, WhatsApp, Airbnb en vele anderen.

In dit artikel geef ik een overzicht van 35 belangrijke stappen voor ondernemers die een bedrijf starten, met links naar aanvullende artikelen waarin enkele van de onderwerpen dieper worden behandeld.

1. Begrijp de inzet en uitdagingen die gepaard gaan met het starten van een onderneming

Het starten van een bedrijf is een enorme inzet. Ondernemers slagen er vaak niet in de aanzienlijke hoeveelheid tijd, middelen en energie die nodig is om een ​​bedrijf te starten en te laten groeien, te waarderen.

Hier zijn enkele van de grootste uitdagingen om een ​​bedrijf te starten en te laten groeien:

 • Komt met een geweldig en uniek product of dienst
 • Een sterk plan en visie hebben voor het bedrijf
 • Beschikken over voldoende kapitaal en cashflow
 • Goede medewerkers vinden
 • Het afschieten van slechte werknemers snel op een manier die niet resulteert in wettelijke aansprakelijkheid
 • Meer werken dan je had verwacht
 • Niet ontmoedigd raken door afwijzingen van klanten
 • Efficiënt omgaan met uw tijd
 • Een redelijke balans tussen werk en privé handhaven
 • Weten wanneer je je strategie moet draaien
 • Het uithoudingsvermogen behouden om door te gaan, zelfs als het moeilijk is

starten eigen bedrijf

Als u overweegt om een ​​startup te starten, moeten deze 35 waardevolle tips worden gelezen. © ELNARIZ – FOTOLIA.COM

2. Bescherm uw persoonlijke activa door het bedrijf te vormen als een bedrijf of LLC

Start een bedrijf nooit als een ‘eenmanszaak’, wat ertoe kan leiden dat uw persoonlijke vermogen wordt bedreigd voor de schulden en verplichtingen van het bedrijf. Je zult bijna altijd willen beginnen met het bedrijf als een S-bedrijf (waardoor je een gunstige doorstroming krijgt door middel van fiscale behandeling), een C-bedrijf (wat de meeste durfkapitaalinvesteerders verwachten te zien), of een naamloze vennootschap (LLC). Geen van deze zijn bijzonder duur of moeilijk in te stellen. Mijn persoonlijke voorkeur is om het bedrijf te starten als een S-bedrijf, dat vervolgens gemakkelijk kan worden geconverteerd naar een C-bedrijf terwijl u investeerders binnenhaalt en meerdere klassen aandelen uitgeeft.

MEER VAN FORBES

Veel bedrijfseigenaren hebben echter de verkeerde indruk dat ze volledig worden beschermd tegen persoonlijke aansprakelijkheid door een certificaat van oprichting in te dienen voor een bedrijf. Dit is niet waar. Het loutere proces van integratie beschermt de ondernemers niet volledig. Om de kans op dergelijke persoonlijke of aandeelhoudersaansprakelijkheid te verkleinen, moet u zich houden aan bepaalde procedures:

 • Gebruik altijd de bedrijfsnaam. De naam van het bedrijf moet volledig worden gebruikt, inclusief ‘Inc.’ of ‘Corp.’ voor alle contracten, facturen of documenten die door het bedrijf worden gebruikt. Dit geeft duidelijk aan dat het bedrijf een afzonderlijke entiteit is.
 • Gebruik altijd de juiste handtekening. Dit betekent dat u namens het bedrijf tekent, waarbij u de naam van het bedrijf en uw titel gebruikt. Gebruik de volgende indeling bij het ondertekenen van contracten namens het bedrijf:

CORPORATION NAME

Door: ___________________________________

Uw naam – bevoegde ondertekenaar en bedrijfstitel

 • Volg alle bedrijfsformaliteiten. Dit omvat het volgen van statuten, het correct uitgeven van aandelen, het houden van vergaderingen van de Raad van Bestuur, het opnemen van de notulen van de vergadering en het volgen van andere bedrijfsformaliteiten.
 • Zorg ervoor dat de fondsen gescheiden blijven. Bedrijfsfondsen en de fondsen van individuele aandeelhouders mogen niet om dezelfde reden in dezelfde rekeningen staan ​​of worden gecombineerd.
 • Zorg ervoor dat je de belasting gescheiden houdt. De vennootschapsbelastingen dienen volledig te worden betaald uit bedrijfsrekeningen en afzonderlijke belastingaangiften die voor het bedrijf worden ingediend.
 • Alle transacties door de onderneming moeten duidelijk gescheiden zijn van alle afzonderlijke transacties. Door de lijn tussen individuele aandeelhouders, eigenaars of de Raad van Bestuur en de onderneming (die zich als een afzonderlijke entiteit bevindt) nooit te vervagen, loopt u in wezen minder risico van persoonlijke aansprakelijkheid voor de schulden van de onderneming.

 

3. Verzin een geweldige naam voor uw bedrijf

Het selecteren van de juiste naam voor uw startup kan van grote invloed zijn op uw zakelijk succes. De verkeerde naam kan leiden tot onoverkomelijke juridische en zakelijke hindernissen. Hier zijn enkele basistips voor het benoemen van uw startup:

 • Vermijd moeilijk te spellen namen.
 • Kies geen naam die beperkend kan zijn naarmate uw bedrijf groeit.
 • Voer een grondige zoekopdracht op internet uit op een voorgestelde naam.
 • Verkrijg een “.com” domeinnaam (in tegenstelling tot “.net” of een andere variant).
 • Voer een grondige handelsmerk-zoekopdracht uit.
 • Zorg ervoor dat u en uw medewerkers blij zijn met het zeggen van de naam.
 • Verzin vijf namen die je leuk vindt en test de naam op de markt bij potentiële werknemers, partners, investeerders en potentiële klanten.

Zie 12 Tips voor het benoemen van uw opstartbedrijf voor meer advies .

4. Concentreer u op het bouwen van een geweldig product, maar ga niet voor eeuwig door met lancering

Als je begint, moet je product of service op zijn minst goed zijn, zo niet goed. Het moet op een zinvolle en belangrijke manier worden onderscheiden van het aanbod van je concurrenten. Al het andere volgt uit dit sleutelprincipe. Sleep niet met uw product naar de markt, want feedback van klanten is een van de beste manieren om uw product te helpen verbeteren. Natuurlijk wilt u in eerste instantie een “minimaal haalbaar product” (MVP), maar zelfs dat product moet goed zijn en onderscheid maken van de concurrentie. Het hebben van een “beta” -testproduct werkt voor veel startups, terwijl ze de bugs uit reacties van gebruikers halen. Zoals Sheryl Sandberg, COO van Facebook, heeft gezegd: “Klaar is beter dan perfect.”

5. Bouw een geweldige website voor uw bedrijf

U zou tijd en moeite moeten steken in het bouwen van een geweldige website voor uw bedrijf. Toekomstige investeerders, klanten en partners gaan uw site bekijken en u wilt indruk op hen maken met een professioneel product. Hier zijn enkele tips voor het bouwen van een geweldige bedrijfswebsite:

 • Bekijk concurrerende sites.
 • Begin met het uittekenen van een sjabloon voor uw site.
 • Verzin vijf of zes sites die u kunt delen met uw webontwikkelaar om te laten zien wat u leuk vindt.
 • Zorg ervoor dat de site geoptimaliseerd is voor zoekmachines (en dus sneller in de zoekresultaten van Google voorkomt).
 • Produceer originele inhoud van hoge kwaliteit.
 • Zorg ervoor dat uw site is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.
 • Zorg ervoor dat de site snel wordt geladen.
 • Houd het schoon en eenvoudig; visuele rommel zal bezoekers wegjagen.
 • Zorg ervoor dat u een Gebruiksvoorwaardenovereenkomst en een Privacybeleid hebt (en houd u aan de Europese GDPR-regels).
 • Maak de navigatiebalken prominent.
 • Verkrijgen en een gedenkwaardige “.com” domeinnaam gebruiken.
 • Maak de site visueel interessant.
 • Zorg ervoor dat sitebezoekers gemakkelijk contact met u kunnen opnemen of uw product kunnen kopen.

6. Perfectioneer uw elevator-pitch

Een “elevator” -veld is bedoeld als een beknopte, boeiende introductie tot uw bedrijf. U moet uw elevator pitch enigszins kunnen aanpassen, afhankelijk van of u pitchen naar potentiële investeerders, klanten, werknemers of partners. Hier zijn een paar tips voor het ontwikkelen en leveren van een geweldige elevator pitch:

 • Begin sterk.
 • Wees positief en enthousiast in uw levering.
 • Vergeet niet dat de oefening perfect is.
 • Houd het tot 60 seconden lang.
 • Vermijd het gebruik van vakjargon.
 • Vertel waarom uw bedrijf uniek is.
 • Pitch het probleem dat je aan het oplossen bent.
 • Nodig deelname of onderbreking van de luisteraar uit – dit toont aan dat ze geïnteresseerd en betrokken zijn.

7. Maak de deal duidelijk met medeoprichters

Als u uw bedrijf start met medeoprichters, moet u al snel overeenstemming bereiken over de details van uw zakelijke relatie. Als u dat niet doet, kan dit op den duur tot aanzienlijke juridische problemen leiden (een goed voorbeeld hiervan is het beruchte proces van Zuckerberg / Winklevoss Facebook). Overweeg in zekere zin de oprichtingsovereenkomst als een vorm van ‘huwelijksaanvaarding’. Dit zijn de belangrijkste verkoopvoorwaarden die uw geschreven oprichtingsovereenkomst moet behandelen:

 • Hoe wordt het vermogen verdeeld onder de oprichters?
 • Is het percentage van de eigendom afhankelijk van definitieve verwerving op basis van voortdurende deelname aan het bedrijf?
 • Wat zijn de rollen en verantwoordelijkheden van de oprichters?
 • Als één oprichter vertrekt, heeft het bedrijf of de andere oprichter het recht om de aandelen van die oprichter terug te kopen? Tegen welke prijs?
 • Hoeveel tijdsbesteding van het bedrijf van elke oprichter wordt verwacht?
 • Welke salarissen (indien van toepassing) hebben de oprichters? Hoe kan dat worden veranderd?
 • Hoe kunnen belangrijke beslissingen en dagelijkse beslissingen van het bedrijf worden genomen? (bij meerderheid van stemmen, unanimiteit of zijn bepaalde beslissingen uitsluitend in handen van de CEO?)
 • Onder welke omstandigheden kan een oprichter worden verwijderd als werknemer van het bedrijf? (meestal zou dit een beslissing van de raad zijn)
 • Welke activa of contanten draagt ​​elke oprichter bij of investeert hij in het bedrijf?
 • Hoe wordt een verkoop van het bedrijf beslist?
 • Wat gebeurt er als een oprichter niet voldoet aan de verwachtingen van de oprichtingsovereenkomst? Hoe zal het worden opgelost?
 • Wat is het algemene doel en de visie voor het bedrijf?
 • Als een van de oprichters het bedrijf wil verlaten, heeft het bedrijf dan het recht om zijn of haar aandelen terug te kopen? Tegen welke prijs?

8. Vraag een btw-nummer aan

In de meeste gevallen moet u een btw-nummer van de IRS voor uw bedrijf ontvangen. Dit staat ook wel bekend als een “Employer Identification Number” (EIN), en het is vergelijkbaar met een sofinummer, maar dan voor bedrijven. Banken zullen om uw EIN vragen wanneer u een bedrijfsbankrekening opent. U kunt een EIN online krijgen  via de IRS-website.

In sommige staten kan ook een BTW-nummer van de staat nodig zijn (bijvoorbeeld Californië, New York en Texas hebben een staat-ID nodig, die online kan worden verkregen).

9. Stel een goed boekhoud- en boekhoudsysteem op

U moet een boekhoud- / boekhoudsysteem opzetten om uw financiën bij te houden – inkomsten, uitgaven, kapitaaluitgaven, EBITDA, winst en verlies, enz. Dit is belangrijk om de cashflowsituatie van uw bedrijf te begrijpen en ook voor belastingdoeleinden. archiveringsdoeleinden.

Er zijn een aantal online softwareoplossingen die hierbij van pas kunnen komen, zoals quickBooks ,  Zoho , FreshBooks en Xero .

10. Voer een uitgebreide referentietest uit voordat u een werknemer inhuurt

Veel werkgevers voeren een beperkte en onvolledige referentiecontrole uit bij het sollicitatiegesprek, wat kan resulteren in het inhuren van mensen die niet in staat zijn om hun vereiste taken uit te voeren of die niet goed met anderen werken. Een uitgebreide referentiecontrole omvat:

 • Verificatie van functietitels en data van tewerkstelling
 • Verificatie van educatieve graden en data van aanwezigheid op scholen
 • Verificatie van begin- en eindsalaris
 • Verificatie van de vroegere functie en verantwoordelijkheden
 • Onderzoek waarom de aanvrager de vorige werkgever heeft verlaten
 • Gesprekken met eerdere supervisors over de sterke en zwakke punten van de aanvrager
 • Onderzoek naar het vermogen van de aanvrager om goed om te gaan met andere werknemers en klanten
 • Onderzoek naar het vermogen van de aanvrager om de nieuwe rol op zich te nemen
 • Onderzoek naar stiptheid of verzuimproblemen
 • Referentiecontroles met andere mensen die door de aanvrager niet als referentie worden vermeld

Het doel van deze controles is ervoor te zorgen dat de aanvrager past in de bedrijfscultuur en om ervoor te zorgen dat ze waarheidsgetrouw en accuraat zijn in hun cv en sollicitatie. Het proces wordt echter zorgvuldig gereguleerd door de federale overheid (via de Fair Credit Reporting Act) en de wetten van veel staten; Als u het zeer technische proces niet volgt, kan dit leiden tot rechtszaken tegen class actions. Overweeg om juridisch advies in te winnen en zie voor algemene informatie de achtergrondcontroles van het EEOC: wat werkgevers moeten weten .

Het is ook nuttig om alle toekomstige werknemers te verplichten een sollicitatie in te vullen.

11. Gebruik een goede brief met een arbeidsaanbod of een arbeidsovereenkomst

Mondelinge afspraken leiden vaak tot misverstanden. Als u van plan bent om een ​​toekomstige werknemer in dienst te nemen, gebruik dan een zorgvuldig opgestelde aanbiedingsbrief, die de werknemer moet worden aangemoedigd om zorgvuldig te controleren alvorens te ondertekenen. Voor hogere leidinggevenden is een meer gedetailleerde arbeidsovereenkomst vaak zinvol. Een goede aanbiedingsbrief of arbeidsovereenkomst behandelt de volgende hoofdpunten:

 • De functienaam en de rol van de werknemer
 • Of de baan nu fulltime of parttime is
 • Wanneer de klus zal beginnen
 • Het salaris, de voordelen en eventuele bonussen
 • Of de functie “naar believen” is, wat betekent dat beide partijen de relatie op elk moment kunnen beëindigen zonder een boete (hoewel werkgevers werknemers niet mogen opzeggen om wettelijk verboden redenen, zoals voor leeftijdsdiscriminatie of vergelding van beschuldigingen van seksuele intimidatie, enz. )
 • Bevestiging dat de “naar wens” -overeenkomst niet mag worden gewijzigd tenzij deze is ondertekend door een bevoegde functionaris van het bedrijf
 • Bevestiging dat de werknemer een afzonderlijke vertrouwelijkheids- en uitvindingsopdrachtovereenkomst moet ondertekenen (hieronder beschreven)
 • Als het bedrijf ervoor kiest, een verklaring dat eventuele geschillen tussen de partijen uitsluitend en uitsluitend zullen worden opgelost door vertrouwelijke bindende arbitrage (ook hieronder besproken)
 • Aan de werknemer toe te kennen aandelenopties en de voorwaarden voor onvoorwaardelijke toezegging (details worden meestal vastgelegd in een afzonderlijke aandelenoptieovereenkomst)
 • De supervisor aan wie de werknemer rapporteert
 • Beschermende taal waarin wordt gesteld dat de aanbiedingsbrief de volledige overeenkomst en het begrip van de partijen met betrekking tot de arbeidsrelatie vormt, en dat er geen andere overeenkomsten of voordelen worden verwacht (tenzij aanvullende bepalingen zijn opgenomen in een handboek, waar moet worden verwezen indien van toepassing )

Bedrijven moeten ervoor zorgen dat de werknemer en het bedrijf de brief, de vertrouwelijkheids- en uitvindingsopdrachtovereenkomst, de eventuele aandelenoptieovereenkomst en de eerste werkdag (zoals het IRS W-4-formulier voor inhouding en het I-9-formulier dat door wet).

Zie 13 belangrijke werkgelegenheidskwesties voor startende en opkomende bedrijven voor een goed voorbeeld van een aanbiedingsbrief voor werknemers .

12. Zorg ervoor dat alle medewerkers een vertrouwelijkheids- en uitvindingsopdrachtovereenkomst ondertekenen

Bedrijven betalen werknemers om met ideeën, werkproducten en uitvindingen te komen die nuttig kunnen zijn voor het bedrijf. Medewerkers hebben toegang tot een groot deel van de vertrouwelijke informatie van hun bedrijf, wat zeer waardevol kan zijn, vooral bij technologiebedrijven.

Een eenvoudige manier om bedrijfseigen informatie te beschermen is door het gebruik van een vertrouwelijkheids- en uitvindingsopdrachtovereenkomst. Dit type overeenkomst gaat over vertrouwelijkheidskwesties, maar kan er ook voor zorgen dat de ideeën, het werkproduct en de uitvindingen die de werknemer creëert die verband houden met het bedrijf, behoren tot het bedrijf – niet de werknemer.

Een goede overeenkomst voor de geheimhouding van medewerkers en uitvindingen omvat de volgende hoofdpunten:

 • De werknemer mag de vertrouwelijke informatie van het bedrijf niet gebruiken of onthullen voor eigen voordeel of gebruik, of ten voordele van anderen, zonder toestemming.
 • De werknemer moet alle uitvindingen, ideeën, ontdekkingen en werkproducten die verband houden met de activiteiten van het bedrijf die zij tijdens de tewerkstelling maken onmiddellijk aan het bedrijf bekendmaken.
 • Het bedrijf is de eigenaar van dergelijke uitvindingen, ideeën, ontdekkingen en werkproducten die de werknemer aan het bedrijf moet toewijzen.
 • De tewerkstelling van de werknemer bij het bedrijf doet geen inbreuk op enige overeenkomst of plicht die de werknemer met iemand anders heeft en zal deze ook niet onthullen aan het bedrijf of voor zijn rekening gebruik maken van vertrouwelijke informatie die toebehoort aan anderen.
 • Bij beëindiging van het dienstverband moet de werknemer alle vertrouwelijke informatie en bedrijfseigendom retourneren.
 • Tijdens zijn dienstverband zal de werknemer niet concurreren met het bedrijf of diensten verrichten voor een concurrent van het bedrijf.
 • De vertrouwelijkheid van de werknemer en de verplichtingen tot toewijzing van de uitvinding uit hoofde van de overeenkomst worden voortgezet na beëindiging van het dienstverband.
 • De overeenkomst vormt op zichzelf geen garantie voor voortgezet werk.

Durfkapitalisten en andere investeerders in startups verwachten dat alle werknemers van het bedrijf dit soort overeenkomsten hebben ondertekend. In een fusie- en overnametransactie waarbij het bedrijf wordt verkocht, zal het due diligence-team van de koper ook op zoek zijn naar deze overeenkomsten die door alle werknemers zijn ondertekend.

Een voorbeeldformulier voor de geheimhoudingsovereenkomst voor werknemers en de overeenkomst met betrekking tot de uitvinding vindt u in het gedeelte Formulieren en overeenkomsten van AllBusiness.com .

Evenzo is het passend dat alle consultants van het bedrijf ook een vertrouwelijkheids- en uitvindingsopdrachtovereenkomst ondertekenen. Zie Belangrijkste kwesties met vertrouwelijkheid en uitvindingen Overeenkomsten met consultants .

13. Overweeg de stappen die u moet nemen om uw intellectuele eigendom te beschermen

Het is belangrijk om de intellectuele eigendom (IP) van uw bedrijf te beschermen. Ooit op hun hoede voor het minimaliseren van de burn rate, kunnen startups in de verleiding komen om investeringen in de bescherming van intellectuele eigendom uit te stellen. Voor degenen die niet hebben geprobeerd om intellectueel eigendom te beschermen, voelt het complex en duur aan. Te vaak verliezen startups het verlies van intellectuele eigendomsrechten door hun ideeën en uitvindingen te negeren.

Sommige eenvoudige en kosteneffectieve technieken kunnen de angst verminderen, maar helpen de belangrijkste activa te beschermen.

Bedrijven denken soms dat octrooibescherming de enige manier is om zichzelf te beschermen. Technologie startups negeren vaak de waarde van niet-patent intellectueel eigendom. Hoewel octrooien ongelooflijk waardevol kunnen zijn, zorgt dit er niet noodzakelijk voor dat het product van een bedrijf een goed product is of dat het goed verkoopt. Bedrijfsgeheimen, cyberbeveiligingsbeleid, handelsmerken en auteursrechten kunnen allemaal vormen van IP zijn die kunnen worden beschermd.

Hier is een samenvatting van de soorten beschikbare intellectuele eigendomsbescherming:

 • Patenten. Octrooien zijn de beste bescherming die u kunt krijgen voor een nieuw product. Een octrooi geeft de uitvinder het recht om te voorkomen dat anderen het gepatenteerde onderwerp dat in de conclusies van het octrooi wordt beschreven, maken, gebruiken of verkopen. De belangrijkste kwesties bij het bepalen of u een octrooi kunt krijgen, zijn: (1) Alleen de concrete belichaming van een idee, formule of product is octrooieerbaar; (2) de uitvinding moet nieuw of nieuw zijn; (3) de uitvinding mag niet eerder in een gedrukte publicatie zijn geoctrooieerd of beschreven; en (4) de uitvinding moet een nuttig doel hebben. In de Verenigde Staten verkrijgt u een octrooi van het Amerikaanse Patent and Trademark Office, maar dit proces kan enkele jaren duren en ingewikkeld zijn. U hebt meestal een octrooigemachtigde nodig om de octrooiaanvraag voor u op te stellen. Het nadeel van octrooien is dat ze duur kunnen zijn om te verkrijgen en meerdere jaren in beslag nemen,
 • Copyrights . Auteursrechten omvatten originele werken van auteurschap, zoals kunst, reclamekopie, boeken, artikelen, muziek, films, software, enz. Een copyright geeft de eigenaar het exclusieve recht om kopieën van het werk te maken en afgeleide werken voor te bereiden (zoals vervolgfilms of herzieningen) op basis van het werk.
 • Handelsmerken . Een handelsmerkrecht beschermt de symbolische waarde van een woord, naam, symbool of apparaat dat de eigenaar van het handelsmerk gebruikt om zijn waren te identificeren of te onderscheiden van die van anderen. Enkele bekende handelsmerken zijn het Coca-Cola-handelsmerk, het handelsmerk van American Express en het handelsmerk van IBM. U verkrijgt rechten op een handelsmerk door het merk daadwerkelijk in de handel te gebruiken. U hoeft het merk niet te registreren om rechten te krijgen, maar federale registratie biedt wel enkele voordelen. U registreert een merk bij het US Patent and Trademark Office.
 • Servicemerken . Servicetekens lijken op handelsmerken en worden gebruikt om services te identificeren.
 • Handelsgeheimen . Bedrijfsgeheimen kunnen een grote aanwinst zijn voor startups. Ze zijn kosteneffectief en blijven bestaan ​​zolang het bedrijfsgeheim zijn vertrouwelijke status behoudt en waarde verkrijgt door zijn geheimhouding. Een handelsgeheim recht geeft de eigenaar van het recht om actie te ondernemen tegen iedereen die een overeenkomst of vertrouwelijke relatie schendt, of die steelt of andere ongepaste middelen gebruikt om geheime informatie te verkrijgen. Handelsgeheimen kunnen variëren van computerprogramma’s tot klantenlijsten tot de formule voor Coca-Cola.
 • Vertrouwelijkheidsovereenkomsten . Dit worden ook niet-openbaarmakingsovereenkomsten of NDA’s genoemd. Het doel van de overeenkomst is om de houder van vertrouwelijke informatie (zoals een product of bedrijfsidee) de gelegenheid te geven deze met een derde partij te delen. Maar dan is de derde partij verplicht om de informatie vertrouwelijk te houden en helemaal niet te gebruiken, tenzij toegestaan ​​door de eigenaar van de informatie. Er zijn meestal standaarduitzonderingen op de vertrouwelijkheidsverplichtingen (bijvoorbeeld als de informatie al in het publieke domein is). Zie de belangrijkste elementen van niet-openbaarmakingsovereenkomsten .
 • Vertrouwelijkheidsovereenkomst voor werknemers en consultants . Van elke medewerker en adviseur moet worden verlangd dat hij een dergelijke overeenkomst ondertekent, zoals hierboven besproken.
 • Servicevoorwaarden en privacybeleid . Als u een bedrijf bent dat zaken doet op internet, is het belangrijk om een ​​servicecontractovereenkomst te hebben die beperkt wat gebruikers wel of niet kunnen doen op uw website en met de informatie op uw site. Nauw gerelateerd is uw Privacybeleid, waarin wordt uiteengezet welke privacybeschermingen beschikbaar zijn voor uw gebruikers. Mogelijk moeten ook de nieuwe Europese GDPR-regels worden aangepakt.

14. Word een sterke verkoper

Als het bedrijf succesvol wil worden, moet u een uitstekende verkoper worden. U zult moeten leren hoe u uw bedrijf kunt “verkopen”, niet alleen aan klanten, maar ook aan potentiële investeerders en zelfs aan potentiële werknemers.

Het is belangrijk om positief, betrouwbaar te zijn en te leren luisteren. Je moet je verkooppraatje oefenen, feedback krijgen van verschillende mensen en je pitch vervolgens verfijnen. Zelfs als je niet van nature een extraverte bent, moet je vertrouwen tonen, opvolgen en vragen om de verkoop.

15. Begrijp financiële overzichten en begrotingen

Het is belangrijk om uw uitgaven onder controle te houden en te leren hoe u financiële overzichten en budgettering grondig begrijpt. Veel startups falen omdat de ondernemer niet in staat is om zijn uitgaven aan te passen om te voorkomen dat er geen geld meer is. Het opstellen van een gedetailleerd maandelijks budget is cruciaal en dit budget moet regelmatig worden herzien.

Het begrijpen van uw financiële overzichten zal u ook helpen vragen van potentiële beleggers te beantwoorden. Hier zijn enkele vragen over de financiële overzichten die u van beleggers kunt verwachten:

 • Wat zijn de driejaarlijkse projecties van het bedrijf?
 • Wat zijn de belangrijkste aannames die ten grondslag liggen aan uw projecties?
 • Hoeveel eigen vermogen en schulden heeft het bedrijf opgehaald en wat is de kapitalisatiestructuur?
 • Welke toekomstige aandelen- of schuldfinanciering zal nodig zijn?
 • Hoeveel van een pool met aandelenopties wordt gereserveerd voor werknemers?
 • Wanneer zal het bedrijf winst maken?
 • Hoeveel “verbranding” (verliezen) zal optreden totdat het bedrijf winst maakt?
 • Wat zijn de economische aspecten van uw unit?
 • Welke factoren beperken een snellere groei?
 • Wat zijn de belangrijkste statistieken waarop het managementteam zich richt?

16. Promoot uw bedrijf als een gekkenhuis

Om succesvol te zijn, moet u uw doelmarkt voortdurend aantrekken, opbouwen en zelfs opvoeden. Zorg ervoor dat uw marketingstrategie het volgende omvat:

 • Leer de basisprincipes van SEO (zoekmachineoptimalisatie) zodat mensen die online naar uw producten en services zoeken, u bijna bovenaan de zoekresultaten vinden.
 • Gebruik sociale media om uw bedrijf te promoten (LinkedIn, Facebook, Twitter, Pinterest, etc.).
 • Neem deel aan contentmarketing door gastartikelen te schrijven voor relevante websites.
 • Druk persberichten uit voor belangrijke evenementen.
 • Netwerk voortdurend.

17. Gebruik consultants en freelancers om uw team aan te vullen

In de vroege stadia van uw startup wilt u waarschijnlijk een klein team van medewerkers hebben om de uitgaven te minimaliseren. Een goede manier om in te vullen voor gespecialiseerde expertise is om freelancers of consultants te gebruiken. Op die manier vermijdt u het aannemen van personeelskosten en uitkeringen. En er zijn een aantal sites die u kunnen helpen toegang te krijgen tot freelancers, zoals Freelancer.com , Guru.com en Upwork.com .

18. Heb een groot investeerder pitch deck

Startups bereiden vaak een “pitch deck” voor om hun bedrijf aan te bieden aan toekomstige investeerders van engelse of durfkapitaal. Het pitchdeck bestaat meestal uit 15-20 dia’s in een PowerPoint-presentatie en is bedoeld om de producten, technologie en het team van het bedrijf aan de investeerders te laten zien.

Het aantrekken van kapitaal van investeerders is moeilijk en tijdrovend. Daarom is het van cruciaal belang dat een startup zijn investeerder pitch-deck absoluut spijkert en een boeiend en interessant verhaal verwoordt.

Te veel startups maken een aantal vermijdbare fouten bij het maken van hun pitch-pitch voor investeerders. Hier is een lijst met algemene do’s en don’ts om in gedachten te houden:

Pitch Deck Do’s

 • Neem deze bewoording linksonder op het voorblad van het pitchdeck op: “Vertrouwelijk en eigendom. Auteursrecht door [naam van het bedrijf]. [Jaar]. Alle rechten voorbehouden.”
 • Overtuig de kijker van de reden waarom de marktkans groot is.
 • Voeg visueel interessante afbeeldingen en afbeeldingen toe.
 • Stuur het pitchdeck in een PDF-formaat naar potentiële investeerders voorafgaand aan een vergadering. Forceer de belegger niet om deze te krijgen van Google Docs, Dropbox of een andere online service, omdat u slechts een belemmering vormt voor de belegger die deze daadwerkelijk leest.
 • Ben van plan om een ​​demo van uw product te hebben als onderdeel van de persoonlijke presentatie.
 • Vertel een meeslepend, gedenkwaardig en interessant verhaal dat uw passie voor het bedrijf laat zien.
 • Laat wel zien dat u meer hebt dan alleen een idee en dat u vroeg grip heeft gekregen op het ontwikkelen van het product, het verkrijgen van klanten of het aanmelden van partners.
 • Heeft een soundbite voor beleggers om je te herinneren door.
 • Gebruik een consistente lettergrootte, kleur en titel van de koptekst in de dia’s.

Pitch Deck Don’ts

 • Maak het pitch-deck niet langer dan 15-20 dia’s lang (beleggers hebben een beperkte aandachtsspanne). Als u van mening bent dat u meer informatie moet toevoegen, voeg het dan als bijlage toe.
 • Heb niet te veel woordenrijke dia’s.
 • Geef geen overmatige financiële details, zoals kan worden verstrekt in een vervolgbericht.
 • Probeer niet alles in de dia’s van het pitchdeck te dekken. Uw persoonlijke presentatie biedt u de mogelijkheid belangrijke informatie toe te voegen en te markeren.
 • Gebruik niet veel jargon of acroniemen die de belegger niet meteen begrijpt.
 • Onderschat of kleineer de concurrentie niet (en zeg nooit: “we hebben geen concurrentie”).
 • Zorg dat je pitch-deck niet verouderd lijkt. U wilt geen datum op de omslagpagina van enkele maanden oud (daarom vermijd ik om een ​​datum op de omslagpagina te plaatsen). En u wilt geen informatie of statistieken in het deck over uw bedrijf die er oudbakken of verouderd uitzien.
 • Geen slechte lay-out, slechte graphics of een ‘look and feel’ van lage kwaliteit. Denk aan het inhuren van een grafisch ontwerper om uw toonhoogte een professionelere uitstraling te geven.

Zie Een goed pitch pitch-deck maken voor startups die financiering zoeken voor aanvullend advies en een voorbeeld pitch-deck .

19. Rijd verkeer naar uw website

Hoewel er hele boeken over dit onderwerp zijn geschreven, zijn de belangrijkste manieren om verkeer naar uw website te leiden, als volgt:

 • Betaal Google, Bing, Yahoo of andere zoekmachines om u verkeer te sturen (zoals via het Google Adwords-programma).
 • Bouw een geweldige site met veel hoogwaardige, originele inhoud die geoptimaliseerd is voor zoekmachines.
 • Zorg voor een slim plan voor sociale media om verkeer te genereren van Facebook, Twitter, LinkedIn en andere gratis sociale mediasites.
 • Krijg links naar uw site van sites van hoge kwaliteit.

20. Zorg ervoor dat iemand uw geweldige nieuwe idee nog niet heeft uitgevonden

Hier zijn de belangrijkste dingen om te doen als je een geweldig idee voor een nieuwe uitvinding hebt:

 • Voer een Google-zoekopdracht uit op de zoekwoorden die aan uw uitvinding zijn gekoppeld.
 • Zoek online naar het US Patent and Trademark Office op uspto.gov.
 • Als er niets aan de hand is en u wilt een octrooi krijgen voor uw idee, huur dan een octrooigemachtigde in.

Maar blijf het concept van de uitvinding verfijnen, omdat versie 1 van uw idee waarschijnlijk kan worden verbeterd en verbeterd via versie 2 en versie 3.

21. Ga niet overboord in een businessplan

Het is handig om een ​​bedrijfsplan op te stellen om na te denken over wat u wilt doen voor de ontwikkeling van het product of de service, marketing, financiële projecties en meer. En u moet dan input krijgen van vertrouwde bedrijfs- en financiële adviseurs. Maar overboord gaan met een businessplan van 50 pagina’s. In werkelijkheid moeten veel startups afwijken van hun plan naarmate het bedrijf zich ontwikkelt.

22. Veilig kapitaal om uw bedrijf te financieren

Hier is een samenvatting van de meest effectieve bronnen van zakelijk kapitaal:

 • Persoonlijke fondsen
 • Kredietkaarten
 • Vrienden en familie
 • Engelinvesteerders (zie Angel Investing: 20 dingen die ondernemers moeten weten )
 • Crowdsourcing-sites zoals Indiegogo.com en Kickstarter.com
 • Bankleningen / SBA-financieringen / online kredietverstrekkers
 • Durfkapitalisten
 • Financiering van apparatuurleningen

Een van de grootste fouten die door startups zijn gemaakt, is niet voldoende kapitaal ophalen.

23. Bepaal welke vergunningen, licenties of registraties u nodig heeft voor uw bedrijf

Afhankelijk van de aard van het bedrijf, hebt u mogelijk de volgende vergunningen, licenties of voorschriften nodig:

 • Vergunningen nodig voor gereguleerde bedrijven (luchtvaart, landbouw, alcohol, enz.)
 • BTW-licentie of -vergunning
 • Zakelijke bedrijfsvergunningen
 • Zakelijke vergunningen of licenties in de stad en de provincie
 • Bestemmingsvergunning
 • Verkopersvergunning
 • Zorgafdeling vergunningen (zoals voor een restaurant)
 • Federale en nationale belasting / werkgevers-ID’s

24. Stel geschikte boeken en records in voor uw bedrijf

U moet meerdere boeken en records voor uw bedrijf bijhouden, waaronder:

 • Jaarrekening (P & L, balans, cashflow)
 • Werknemersrecords
 • Ministers en toestemmingen van raad en voorraadhouder
 • Voorraad en opties grootboek
 • Belastingaanvragen en archieven (federaal, staats- en lokaal inkomen, verkoop- en onroerendgoedbelasting)
 • Inschrijving door de minister (certificaat van oprichting, jaarlijkse indiening, enz.)
 • Facturen en contracten
 • bankrekeningen
 • Crediteurenregistratie

25. Zorg dat u uw start goed verzekert

Als u de tijd en moeite wilt nemen om een ​​bedrijf te starten, moet u dit beschermen door een passende verzekeringsdekking te kopen.

Uw eerste opdracht moet zijn om uw specifieke verzekeringsbehoeften te bepalen op basis van de aard van uw bedrijf. Vraag jezelf af welke risico’s moeten worden gedekt en hoeveel dekking voldoende zal zijn. Zoek en evalueer vervolgens verzekeraars of verzekeringsmakelaars om te bepalen welke bedrijven omgaan met de soorten dekking die bij u past.

Tijdens het winkelen voor verzekeringen, wilt u antwoorden op dit soort belangrijke vragen:

 • Wat zijn de aftrekbare bedragen?
 • Zijn de dekkingslimieten hoog genoeg?
 • Welke items of gebeurtenissen worden uitgesloten van de dekking?
 • Zijn er lacunes in de dekking?

Hier is een lijst met de soorten verzekeringen die geschikt kunnen zijn voor uw bedrijf:

 • Algemene aansprakelijkheidsverzekering
 • Product aansprakelijkheidsverzekering
 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
 • Inboedelverzekering
 • Werkennemerscompensatieverzekering
 • D & O (directeuren & ambtenaren) verzekering
 • Ziektekostenverzekering voor werknemers
 • Bedrijfsonderbrekingsverzekering
 • Commerciële autoverzekering
 • Datalek / cyberveiligheidsverzekering
 • Key man levensverzekering

26. Bepaal hoe je equity verdeelt onder de medeoprichters van de startup

Er is geen juist antwoord op de vraag hoe aandelen moeten worden verdeeld onder de medeoprichters van een bedrijf. Maar alle betrokkenen moeten dit probleem bespreken en van tevoren een overeenkomst sluiten om later misverstanden te voorkomen. Als u de oorspronkelijke oprichter en de brein achter het idee bent, kan een goed argument worden aangevoerd voor meer dan 50% eigendom. De splitsing moet rekening houden met het volgende:

 • De relatieve waarde van de bijdragen van de mede-oprichters
 • Vesting afhankelijk van voortdurende deelname aan het bedrijf (u wilt 25% van het bedrijf niet weggeven aan iemand die na een paar maanden vertrekt)
 • De hoeveelheid tijd die moet worden besteed aan het bedrijf
 • De contante compensatie die als werknemer moet worden betaald
 • Of de mede-oprichters geld zullen inbrengen als een investering in het bedrijf
 • Of iemand de controle wil behouden over de besluitvorming

27. Begrijp deze kernpunten over het zoeken naar risicokapitaalfinanciering

Startups die financiering zoeken, richten zich vaak tot venture capital-bedrijven (VC), die kapitaal kunnen aanleveren; strategische hulp; kennismaking met potentiële klanten, partners en werknemers; en nog veel meer.

Risicokapitaalfinanciering is niet eenvoudig te verkrijgen of te sluiten. Ondernemers zullen beter voorbereid zijn om VC-financiering te verkrijgen als ze het proces, de verwachte dealvoorwaarden en de mogelijke problemen die zich voordoen begrijpen.

Om inzicht te krijgen in het proces om VC-financiering te verkrijgen, is het belangrijk om te weten dat durfkapitalisten hun beleggingsinspanningen doorgaans richten op een of meer van de volgende criteria:

 • Specifieke sectoren (software, digitale media, halfgeleiders, mobiele apparaten, SaaS, biotech, mobiele apparaten, enz.)
 • Fase van het bedrijf (vroege fase zaad of Series A rondes, of later-fase rondes met bedrijven die zinvolle inkomsten en tractie hebben bereikt)
 • Bedrijfslocatie (bijv. San Francisco / Silicon Valley, New York, etc.)

Voordat u een durfkapitalist benadert, moet u proberen te weten of zijn of haar focus is afgestemd op uw bedrijf en de ontwikkelingsfase ervan.

Het tweede belangrijke punt om te begrijpen is dat VC’s overspoeld raken met investeringsmogelijkheden, veel via ongevraagde e-mails – bijna al die ongevraagde e-mails worden genegeerd. De beste manier om de aandacht van een VC te krijgen is om een ​​warme introductie te krijgen door een vertrouwde collega, ondernemer of advocaat die vriendelijk is tegenover de VC.

Een startup moet een goede “elevator pitch” hebben (zoals besproken in punt 6) en een sterk investor pitch-board (zoals besproken in punt 18) om de interesse van een VC te wekken.

Startups moeten ook begrijpen dat het risicoproces erg tijdrovend kan zijn – alleen het krijgen van een vergadering met een principal van een VC-bedrijf kan weken duren; gevolgd door meer vergaderingen en gesprekken; gevolgd door een presentatie aan alle partners van het durfkapitaalfonds; gevolgd door de uitgifte en onderhandeling van een term sheet, met voortgezette due diligence; en ten slotte het opstellen en onderhandelen door advocaten aan beide kanten van talrijke juridische documenten om de investering te bewijzen.

VC’s willen meestal zien dat uw bedrijf enige vooruitgang heeft geboekt en enige tractie op de markt heeft gekregen; ze zullen doorgaans niet een heel vroeg stadium of een idee financieren. Daarvoor ben je beter op zoek naar engelse investeerders.

De meeste durfkapitalisten zullen er niet mee instemmen om een ​​NDA te ondertekenen, dus neem de moeite niet om te vragen.

Zie Een gids voor risicokapitaalfinanciering voor startups voor een uitgebreid artikel over het risicokapitaalfinancieringsproces .

28. Let op uw zakelijke contracten

Zakelijke contracten zijn juridisch bindende schriftelijke overeenkomsten tussen twee of meer partijen. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het zakendoen en dergelijke overeenkomsten moeten zorgvuldig worden opgesteld en / of onderhandeld.

Terwijl kleinere bedrijven vaak zakendoen op basis van informele handshake-overeenkomsten of onuitgesproken afspraken, hoe meer er op het spel staat, des te belangrijker is het om een ​​ondertekend contract te hebben. Een contract dient als de regels die door beide partijen moeten worden gevolgd. Het biedt elke partij de mogelijkheid om:

 • Beschrijf alle verplichtingen waaraan ze geacht worden te voldoen.
 • Beschrijf alle verplichtingen waarvan zij verwachten dat de andere partij (of partijen) hieraan zullen voldoen.
 • Beperk eventuele aansprakelijkheden.
 • Stel parameters in, zoals een tijdsbestek, waarin aan de voorwaarden van het contract wordt voldaan.
 • Stel voorwaarden in voor een verkoop, lease of verhuur.
 • Stel betalingsvoorwaarden vast.
 • Leg duidelijk alle risico’s en verantwoordelijkheden van de partijen vast.

Een contract is in wezen een schriftelijke bijeenkomst van de geesten. Hoewel het gewoonlijk door één partij wordt opgesteld en de behoeften en vereisten van die partij worden bevoordeeld, en hen beschermt tegen de meeste (zo niet alle) aansprakelijkheden, moet het in eerste instantie worden beschouwd als een werk in uitvoering dat verandert en groeit naarmate elke partij een bijdrage levert om te ondertekenen, waarna het een officieel document wordt. “Overweging”, of het nu gaat om een ​​geldbedrag of een belofte om op een bepaalde datum te werken of een dienst te verlenen, ligt aan de basis van een contract.

De term ‘standaardcontract’ is meer mythe dan realiteit, en te vaak ondertekenen mensen gewoon de stippellijn zonder te lezen of te onderhandelen over de voorwaarden van een contract. Een startup moet ervoor zorgen dat het comfortabel is met alle voorwaarden van het contract en afhankelijk van de dealdynamiek is bijna elke term bespreekbaar.

Overweging, compensatie, eigendomsrechten, aansprakelijkheid en risico zijn allemaal gebieden die zorgvuldig moeten worden geformuleerd. U moet hulp zoeken bij een gekwalificeerde advocaat die ervaring heeft met contracten om ervoor te zorgen dat u elk van deze gebieden op een duidelijke manier hebt behandeld.

Het contract zelf zou moeten bepalen hoe het moet worden gehandhaafd en welke acties kunnen worden ondernomen als een partij zijn verplichtingen niet nakomt. Het is vaak in het voordeel van kleinere bedrijven om een ​​vertrouwelijke bindende arbitrageclausule te hebben om eventuele geschillen op te lossen.

De belangrijkste contracten die een startup zou moeten hebben als zijn eigen vorm van “standaardcontract” (opgesteld in het voordeel van de startup) zijn:

 • Verkoop- of serviceovereenkomst
 • Licentieovereenkomst
 • Bied brief aan werknemers
 • Overlegovereenkomst met onafhankelijke contractanten (u wilt zeker weten dat u de intellectuele eigendomsrechten bezit voor alles wat ze voor uw bedrijf ontwikkelen)
 • Vertrouwelijkheids- en uitvindingsopdrachtovereenkomst voor werknemers en onafhankelijke contractanten
 • Geheimhoudingsovereenkomst

Zie 10 belangrijke contracten voor kleine en groeiende bedrijven.

29. Als u van plan bent om kantoorruimte te huren voor uw bedrijf, concentreer u dan op deze kernpunten

Het huren van kantoorruimte is een van de grootste uitgaven die een startup kan maken. Onderhandelen over de best mogelijke lease kan uw bedrijf genoeg geld besparen om nog een paar werknemers aan te nemen of een nieuwe marketingcampagne te starten.

Houd er rekening mee dat uw vermogen om te onderhandelen over een kantoorlease afhankelijk is van de hoeveelheid hefboom die u hebt. Doe je huiswerk. Zijn andere bedrijven strijden om dezelfde ruimte? Is de ruimte al lang leeg? Factoren zoals deze kunnen het verschil betekenen tussen het moment waarop u de schoten aanroept of een verhuurder die tijdens het leaseproces op bezwarende voorwaarden aandringt.

Omdat er geen lease-overeenkomst standaard is, volgen hier een aantal suggesties om u te helpen een beetje meer kennis van de lease-omgeving te krijgen en een gunstige kantoorlease voor uw startup te onderhandelen:

 • Duur van de huurtermijn. Verhuurders zijn doorgaans bereid om concessies te doen voor langetermijnhuurcontracten. De behoeften van uw bedrijf kunnen echter veranderen en u zou kunnen opsluiten in een huurovereenkomst voor een kantoorruimte die te klein, te groot of met huur boven de markt is als de vraag naar ruimte vervolgens daalt. Probeer te onderhandelen over een kortere huurovereenkomst met verlengingsopties: een huurovereenkomst van twee jaar met een verlengingsoptie van twee jaar, bijvoorbeeld, in plaats van een huurovereenkomst van vier jaar.
 • Verbeteringen voor huurders. Uw nieuwe ruimte kan verbeteringen of aanpassingen vereisen (een nieuwe verfbeurt, nieuwe vloerbedekking, een herconfiguratie van de ruimte). Welke partij voor deze verbeteringen betaalt, hangt af van hoe strak de commerciële kantoorruimtemarkt in uw stad is. De meeste huurcontracten bepalen dat de huurder geen wijzigingen of verbeteringen kan aanbrengen zonder toestemming van de verhuurder. Vraag een clausule waarin staat dat u wijzigingen of verbeteringen kunt aanbrengen met toestemming van de verhuurder en dat de toestemming niet op onredelijke wijze zal worden onthouden, vertraagd of geconditioneerd. Vaak bent u in staat te onderhandelen over een ‘tenant improvement allowance’, een overeengekomen bedrag dat de verhuurder zal verstrekken voor de verbeteringen en wijzigingen die u wilt aanbrengen.
 • Huur en huur escalaties. Sommige verhuurders geven gratis huur voor de eerste maand of twee van een huurovereenkomst. Vaste huur op langere termijn huurcontracten is relatief zeldzaam. Soms eisen verhuurders dat ze jaarlijks worden verhoogd op basis van de procentuele stijgingen van de consumentenprijsindex (CPI). Als je huisbaas aandringt op huurescalaties, probeer dan een CPI-huurverhoging te realiseren die niet minstens de eerste twee jaar van de looptijd van het contract in werking treedt. Probeer dan een limiet te krijgen voor het bedrag van de jaarlijkse verhoging. Als u met een huurescalatieclausule moet leven, probeer dan een vooraf bepaalde vaste verhoging te onderhandelen; bijvoorbeeld een huur van $ 5.000 per maand het eerste jaar dat alleen zou oplopen tot $ 5.200 per maand in het tweede jaar en $ 5.400 per maand in het derde jaar.
 • Reparaties, verbeteringen en vervangingen. Houd rekening met een clausule die zegt dat u aan het einde van de huurovereenkomst het pand in de oorspronkelijke staat moet herstellen. Probeer te onderhandelen over een clausule die het volgende bepaalt: “Het pand zal aan het einde van de huurperiode aan de verhuurder worden teruggegeven in dezelfde staat als aan het begin van de huurperiode, met uitzondering van (1) normale slijtage, (2) schade door brand en onvermijdelijk ongeval niet de schuld van de Huurder, en (3) wijzigingen eerder goedgekeurd door de Verhuurder. “
 • Toewijzing en onderverhuur. Startende bedrijven moeten onderhandelen over voldoende flexibiliteit in de overdrachts- en onderhuurclausule om fusies, reorganisaties en wijzigingen in het aandeelhouderschap mogelijk te maken. Pas op voor een clausule die zegt dat een wijziging in meer dan 50% van de aandelen van het bedrijf wordt beschouwd als een opdracht die verboden is zonder voorafgaande toestemming van de verhuurder. Naarmate uw bedrijf groeit en nieuwe mensen erin investeren, kan deze clausule onbedoeld worden geactiveerd.
 • Probeer eenzijdige leasebepalingen te voorkomen. Verhuurders gebruiken vormhuurovereenkomsten die erg eenzijdig kunnen zijn. Wees op je hoede en onderhandel over dit soort bepalingen die voor de eigenaar van een huis erg gunstig zijn:
  • De verhuurder krijgt het recht om de huurder onbeperkt, verhoogde exploitatiekosten zoals onroerendgoedbelasting, herstellingen van gebouwen of verzekeringspremies door te geven aan de huurder.
  • De verhuurder probeert het pand te verhuren “zoals het is” of probeert de verantwoordelijkheid voor de naleving van milieuwetten (bijvoorbeeld asbestkwesties) of de Americans with Disabilities Act te ontkennen.
  • De verhuurder probeert de huurder te verplichten belastingverhogingen te betalen die voortvloeien uit een verkoop van het onroerend goed.
  • De verhuurder probeert zich het recht voor te behouden om de huurovereenkomst voor de verhuurder te beëindigen.
  • De verhuurder probeert de mogelijkheid van onderverhuur of toewijzing te verbieden.
  • De verhuurder dringt aan op persoonlijke garantie van de belangrijkste aandeelhouders van het bedrijf.
 • Overweeg een huurmakelaar te gebruiken. Een goede huurmakelaar kan van onschatbare waarde zijn en de belangen van uw bedrijf vertegenwoordigen. Hij of zij zal je opleiden op de huidige markt; lokaliseer ruimtes die aan uw opgegeven parameters voldoen; rondleidingen regelen en u begeleiden om deze beschikbare ruimtes te bekijken; en bied vervolgens offertebrieven aan en onderhandel met verhuurders over alle ruimtes die het beste werken voor uw bedrijf.

Zie Hoe u kunt onderhandelen over de beste kantoorlease voor uw startup .

30. Onderzoek grondig je competitie

Zorg ervoor dat u grondig onderzoek doet naar concurrerende producten of diensten en houd de nieuwste ontwikkelingen en aankondigingen van uw concurrenten in de gaten. Een manier om dit te doen, is door een Google-melding in te stellen om u op de hoogte te stellen wanneer er nieuwe informatie over die bedrijven online wordt weergegeven.

Verwacht dat potentiële investeerders in uw bedrijf vragen zullen stellen over uw concurrenten. Alle ondernemers die zeggen dat “we geen concurrenten hebben” zullen geloofwaardigheidsproblemen hebben. Dus anticipeer op deze vragen van investeerders:

 • Wie zijn de belangrijkste concurrenten van het bedrijf?
 • Welke tractie hebben die concurrenten verkregen?
 • Wat geeft uw bedrijf het concurrentievoordeel?
 • Hoe concurreer je ten opzichte van deze andere bedrijven met betrekking tot prijs, functies en prestaties?
 • Wat zijn de toetredingsdrempels in uw markt?

31. Als u op zoek bent naar Angel Investing Financing, ken deze belangrijke punten

Bij het beoordelen van een toekomstige investering geven engelenbeleggers vooral om:

 • De kwaliteit, passie, toewijding en ervaring van de oprichters
 • De marktkansen die worden aangepakt en het potentieel voor het bedrijf om heel groot te worden
 • Een duidelijk doordacht bedrijfsplan en vroeg bewijs van vroege tractie
 • Interessant intellectueel eigendom of technologie
 • Een redelijke waardering voor het bedrijf
 • De waarschijnlijkheid dat het bedrijf in de toekomst aanvullende financiering kan genereren als er vooruitgang wordt geboekt

Engelinvesteerders zullen aanvankelijk het volgende van een startup willen zien:

 • Een duidelijk gearticuleerde elevator-pitch voor het bedrijf
 • Een samenvatting of belegger pitch deck
 • Een prototype of werkmodel van het product of de service van het bedrijf
 • Early adopters, klanten of partners

Er zijn verschillende manieren om engelinvesteerders te vinden, waaronder:

 • AngelList
 • Durfkapitalisten
 • Investeringsbankiers
 • advocaten
 • Accountants
 • Andere ondernemers
 • Crowdfunding sites zoals Kickstarter en Indiegogo

De beste manier om een ​​engelinvesteerder te vinden is door een warme introductie van een collega of vriend van een engel. Het gebruik van LinkedIn om onderlinge verbanden te leggen kan nuttig zijn.

Zie Angel Investing: 20 dingen die ondernemers moeten weten .

32. Overweeg een aandelenoptieplan aan te nemen om werknemers aan te trekken en te motiveren

Aandelenoptieplannen zijn een uiterst populaire methode om de beste werknemers aan te trekken, te motiveren en te behouden, vooral wanneer het bedrijf geen hoge salarissen kan betalen. Een Aandelenoptieplan geeft het bedrijf de flexibiliteit om aandelenopties toe te kennen aan werknemers, functionarissen, directeurs, adviseurs en consultants, waardoor deze mensen aandelen in het bedrijf kunnen kopen wanneer zij de optie uitoefenen.

Aandelenoptieplannen stellen werknemers in staat te delen in het succes van het bedrijf zonder dat een startende onderneming kostbare contanten hoeft te spenderen. Aandelenoptieplannen kunnen feitelijk kapitaal inbrengen in een bedrijf omdat werknemers de uitoefenprijs betalen voor hun opties.

Het belangrijkste nadeel van Aandelenoptieplannen voor de onderneming is de mogelijke verwatering van ander eigen vermogen wanneer werknemers hun aandelenopties uitoefenen. Voor werknemers is het grootste nadeel van aandelenopties in een privébedrijf – in vergelijking met contante bonussen of hogere vergoedingen – het gebrek aan liquiditeit. Totdat het bedrijf een openbare markt voor zijn voorraad creëert of wordt gekocht, zijn de opties niet het equivalent van uitkeringen. En als het bedrijf niet groter wordt en zijn aandelen niet waardevoller worden, kunnen de opties uiteindelijk waardeloos blijken te zijn.

Duizenden mensen zijn miljonairs geworden via hun aandelenopties (waarbij Facebook een bekend voorbeeld is), waardoor deze vorm van voordeel erg aantrekkelijk is voor potentiële werknemers. Het spectaculaire succes van sommige bedrijven in Silicon Valley en de economische rijkdom van die werknemers die aandelenopties aanhielden, maakten Stock Option Plans tot een krachtig motiveringsinstrument voor werknemers om te werken aan het langetermijnsucces van het bedrijf.

Hier volgt een algemene uitleg over hoe aandelenopties worden toegekend en uitgeoefend:

 • XYZ, Inc. neemt werknemer John Smith in dienst.
 • Als onderdeel van zijn tewerkstellingspakket verleent XYZ John de optie om 80.000 aandelen van XYZ’s gewone aandelen te verwerven tegen 25 cent per aandeel (de reële marktwaarde van een aandeel in XYZ common stock op het moment van toekenning).
 • De opties zijn onderworpen aan een wachtperiode van vier jaar met een jaar onvoorwaardelijk worden, wat betekent dat John voor een jaar in dienst moet blijven bij XYZ voordat hij het recht krijgt om 20.000 van de opties uit te oefenen. De resterende 60.000 opties worden dan onvoorwaardelijk 1/36 per maand gedurende de volgende 36 maanden van zijn dienstverband.
 • Als John het bedrijf verlaat of wordt ontslagen voor het einde van zijn eerste jaar, krijgt hij geen van de opties.
 • Nadat zijn opties “definitief verworven” zijn (uitoefenbaar worden), heeft hij de mogelijkheid om de aandelen te kopen tegen 25 cent per aandeel, zelfs als de aandelenwaarde dramatisch is gestegen.
 • Na vier jaar van doorwerken zijn alle 80.000 van zijn optierechten definitief verworven.
 • XYZ wordt succesvol en wordt openbaar en de aandelen worden verhandeld tegen $ 20 per aandeel.
 • John oefent zijn opties uit en koopt 80.000 aandelen voor $ 20.000 (80.000 x 25 cent).
 • John draait zich om en verkoopt alle 80.000 van zijn aandelen voor $ 1,6 miljoen (80.000 x de $ 20 per openbaar verhandelde prijs), wat een enorme winst van $ 1.580.000 oplevert.

Zie Hoe werknemersvoorraadopties werken in startende bedrijvenvoor een uitgebreid artikel over dit onderwerp .

33. Focus op het aanbieden van uitzonderlijke klantenservice

Bedrijven zoals Zappos en Virgin America werden enorm succesvol omdat ze zich richtten op het leveren van uitstekende klantenservice en ondersteuning. U wilt dat uw vroege klanten doorverwijzingen geven en uw lof zingen voor hun vrienden en collega’s. Bedank uw klanten persoonlijk via e-mail. Doe net dat beetje extra om je waardering te tonen.

34. Huur een ervaren startup Attorney

U hebt een slimme bedrijfsjurist nodig voor uw bedrijf, iemand die regelmatig andere ondernemers heeft gevormd en geadviseerd en die gespecialiseerd is in startups. Een ervaren opstartadvocaat kan u helpen:

 • Integreer
 • Maak contracten met eventuele mede-oprichters
 • Bereid belangrijke overeenkomsten voor het bedrijf voor
 • Stel een aandelenoptieplan op voor werknemers
 • Leid u door potentiële HR-landmijnen
 • Stel beschermende aanbiedingsbrieven op voor potentiële werknemers
 • U helpen bij het onderhandelen over voorwaarden met potentiële investeerders
 • Beperk uw potentiële wettelijke verplichtingen
 • Bescherm uw ideeën en uitvindingen (door middel van auteursrechten, octrooien en geheimhoudingsovereenkomsten)

In een misplaatste poging om kosten te besparen, huren startende bedrijven vaak onervaren juridisch advies in. In plaats van het geld uit te geven dat nodig is om bekwame juridische adviseurs in dienst te nemen, zullen oprichters vaak advocaten inhuren die vrienden, familieleden of anderen zijn die grote vergoedingskortingen aanbieden. Daarbij ontzeggen de oprichters zichzelf het advies van ervaren juridisch adviseurs die hen mogelijk zouden kunnen helpen veel ernstige juridische problemen te vermijden.

Krijg aanbevelingen voor advocaten van andere ondernemers en venture capitalists. Zorg voor een goede verstandhouding met de advocaat. Maak kennis met verschillende potentiële advocaten voordat u een definitieve beslissing neemt (die eerste vergaderingen moeten gratis zijn). En bekijk 10 Big Legal Mistakes Made by Startups .

35. Word comfortabel met spreken in het openbaar

Het vermogen om effectief te communiceren kan van cruciaal belang zijn voor landende klanten, werknemers inspireren en pitchen voor investeerders om kapitaal aan te trekken. De meeste mensen zijn niet erg goed in spreken in het openbaar en velen zijn er zelfs bang voor. Je moet ernaar streven om deze angst te overwinnen. Overweeg om samen te werken met een sprekende of zakelijke coach in het openbaar om uw spreekvaardigheid in het openbaar te verbeteren. Enkele van de meest erkende ondernemers, zoals Apple-oprichter Steve Jobs, stonden bekend als geweldige openbare sprekers.

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format