Vimeo: Een gids voor het uploaden van video naar Vimeo

2 min


112

Een gids voor het voorbereiden en uploaden van video naar Vimeo

 

Vimeo is een geweldige site voor het delen van video’s voor zowel professionals als hobbyisten. Het biedt zijn gebruikers 500 MB gratis opslagruimte per week en biedt gratis SD- en 720p HD-weergave en pro-gebruikers. Als u uw video’s naar Vimeo wilt uploaden, moet u de bestanden voorbereiden om uw opslagruimte te maximaliseren en ervoor te zorgen dat uw video’s vloeiend worden afgespeeld. Je doet dit door je video’s te comprimeren naar de specificaties van Vimeo. Blijf lezen voor stapsgewijze instructies over videocompressie voor Vimeo.

Je video exporteren vanaf de tijdlijn

Ongeacht welke niet-lineaire videobewerkingssoftware u gebruikt, of dit nu Adobe Premiere, Final Cut Pro of iets dergelijks is, u moet specifieke video-instellingen kiezen om uw voltooide video te exporteren vanaf de bewerkingstijdlijn. Als deze instellingen verschillen van de instellingen die u heeft gebruikt om uw video te bewerken, moet het bewerkingsprogramma uw video opnieuw comprimeren, wat resulteert in langere exporttijden en mogelijk een lagere kwaliteit.

Om uw video voor te bereiden voor uploaden naar Vimeo, exporteert u twee exemplaren van uw video-editor – een die overeenkomt met de volgorde-instellingen die u hebt gebruikt om te bewerken en een die overeenkomt met de uploadspecificaties van Vimeo. Probeer een programma zoals Toast of MPEG Streamclip te gebruiken om de video opnieuw te comprimeren als dat nodig is. Je vindt alle hieronder genoemde compressie-instellingen in het exportdialoogvenster van je niet-lineaire videobewerkings- of compressiesoftware.

Uploadinstellingen 

Vimeo accepteert SD- en HD-video’s en elk van deze videotype heeft verschillende compressiespecificaties. Gebruik de H.264- video-encoder om video van de beste kwaliteit met de kleinste bestandsgrootte te maken . Dit is een open source codec, dus je zou moeten merken dat deze wordt ondersteund door de meeste bewerkings- en compressieprogramma’s. Vervolgens moet u de bitsnelheid beperkenvan uw video tot 2.000-5.000 kbps voor SD en 5.000-10.000 kbps voor 720p HD-video. Als u de bitsnelheid begrenst, beperkt u de hoeveelheid informatie die wordt verzonden elke seconde dat uw video wordt afgespeeld. Door uw bitsnelheid te schalen naar de specificaties van Vimeo, zorgt u voor een soepele weergave voor uw publiek. Vimeo ondersteunt constante framesnelheden van 24, 25 of 30 (of 29.97) frames per seconde. Als je video op een hoger frame is opgenomen, deel je die framesnelheid door twee en comprimeer je dienovereenkomstig.

De audio voor uw project moet de AAC-LC-audiocodec gebruiken en de gegevenssnelheid moet beperkt zijn tot 320 kbps. De samplefrequentie voor uw audio moet 48 kHz zijn – als de audio van uw project minder is dan 48 kHz, wat waarschijnlijk is, kunt u uw audio op de huidige samplefrequentie laten staan.

De Vimeo Plus / PRO-upgrade

Hoewel de opslaglimiet van 500 MB en 720p HD-video meer dan voldoende zijn voor de meeste Vimeo-gebruikers, biedt de site een upgrade met nog meer functies en ruimte. Als je je video hebt opgenomen in Full HD of 1920 x 1080, is de kans groot dat je deze ook op die manier online wilt afspelen. Vimeo biedt twee verschillende upgrades – Plus en PRO – met geavanceerde opties voor het weergeven van je video op zijn best.

Vimeo Plus biedt 5 GB per week aan video-opslag, die groot genoeg is om vrijwel elke korte video of clip in HD te uploaden. Deze opslaglimiet wordt elke week opnieuw gestart, zodat u elke zeven dagen een nieuw project of een clip kunt uploaden als er onvoldoende ruimte is. Met een gratis Vimeo-account kun je 1 HD-video per week uploaden, maar met de Plus-upgrade kun je onbeperkte HD-video uploaden en HD-insluiting toestaan ​​op andere websites en blogs. Dit maakt Vimeo Plus een geweldige optie voor het hosten van video’s voor uw portfolio, project of persoonlijke website. De Vimeo Plus-upgrade is een van de meest betaalbare opties voor videohosting die u online kunt vinden.

Als je een creatieve professional bent en nog meer opslagcapaciteit nodig hebt voor je inspanningen, biedt Vimeo ook de PRO-upgrade die 50 GB aan opslagruimte, onbeperkte videoweergave en HD 1080p-video biedt. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de PRO-upgrade is dat je je eigen merk aan je video’s en site kunt toevoegen en het Vimeo-logo kunt verwijderen. Naast volledige creatieve controle over uw site, zult u ook genieten van geavanceerde bedieningselementen voor het afspelen van video en de videospeler zelf.

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format