winkel starten - DeLaatbusiness

winkel starten

18 min


71

Hoe een winkel te starten

Een winkel starten biedt een spannende manier van leven voor de meer dan 24 miljoen mensen die hun broodwinning verdienen in deze sector van de Amerikaanse economie. Winkeliers leveren de goederen en diensten die u en ik nodig hebben – van voedsel, auto-onderdelen, kleding, woninginrichting, apparaten en elektronica tot advies, huisverbetering en geschoolde arbeid.

Retailing is een van de snelst groeiende segmenten van de economie. Als een van ‘s lands grootste werkgevers biedt de detailhandel uitstekende zakelijke kansen voor u. Minimaal een derde van de ongeveer 500.000 nieuwe ondernemingen die elk jaar worden gelanceerd, zijn retailactiviteiten. De ondernemers achter deze ondernemingen riskeren hun kapitaal, investeren hun tijd en verdienen hun brood door consumenten iets te bieden wat ze nodig hebben of willen.

De meeste detailhandel omvat het kopen van goederen of een service van een fabrikant, groothandel, agent, importeur of andere detailhandelaar en deze verkopen aan consumenten voor persoonlijk gebruik. De prijs die voor de goederen of diensten wordt berekend, dekt de kosten van de winkelier en omvat een winst. Elk jaar vertegenwoordigt deze vitale sector van onze economie ongeveer 38 procent van ons bruto nationaal product – meer dan $ 3 biljoen.

De National Retail Federation zegt dat meer dan 1 miljoen detailhandelsbedrijven meer dan 1,4 miljoen detailhandelsvestigingen in de Verenigde Staten exploiteren. De meeste zijn winkeliers, maar er zijn ook andere soorten bedrijven – zoals e-commerce, postorderverkoop, automatische merchandisingmachines (verkoopautomaten), directe detailverkoop (huis-aan-huisverkoop en verkoop aan huisfeest) en serviceproviders.

Soorten retailers

 

Om u een overzicht te geven van de concurrerende marktplaats, bekijken we de verschillende gezichten en configuraties van verkopen aan de consument. Houd in gedachten dat al deze ondernemingen begonnen als een eenvoudig concept en uitgroeide tot verschillende proporties door populariteit en doorzettingsvermogen. Op dit punt van je verkenning is ook voor jou alles mogelijk.

 • Winkelverkoop. De retailscene in Amerika is een oogverblindend aanbod van onafhankelijke winkels, warenhuizen, discount- en off-price-ondernemingen, convenience-winkels, ledenpakhuisclubs, nationale en regionale ketens, categorie-moordenaarswinkels, conventionele supermarkten en andere grootschalige bedrijven die lijken de retailsector te domineren.

Winkelretailers bedienen vaste verkooppunten die zijn ontworpen om een ​​groot aantal inloopklanten aan te trekken. Over het algemeen hebben winkels uitgebreide merchandise-displays en gebruiken ze massamedia-advertenties om klanten te trekken. Ze verkopen meestal goederen aan het grote publiek voor persoonlijke of huishoudelijke consumptie, maar sommige dienen ook zakelijke en institutionele klanten. Dit zijn onder meer vestigingen zoals winkels voor kantoorbenodigdheden, computer- en softwarewinkels, handelaren in bouwmaterialen en winkels voor sanitair en elektriciteitsvoorziening.

 • Gespecialiseerde detailhandel. Terwijl power retailers zoals Wal-Mart of Target de neiging hebben om “behoeften” te verkopen, hebben speciaalzaken de neiging om “wensen” te verkopen. Ze richten zich meer op buurtgemak, de rijkdom van de winkelervaring en inventaris die op persoonlijke basis voldoet aan de behoeften van hun doelgroep. Kleine winkels vertonen verrassende kracht en veerkracht in het licht van de concurrentie van grootschalige detailhandelaren en e-commerce-winkels. Ze bieden de consument een warmere sfeer, en misschien een bredere en diepere selectie van waren.

Veel winkels kunnen worden beheerd door één persoon met minimale hulp. In vergelijking met productieactiviteiten zijn gespecialiseerde retailoutlets relatief eenvoudig om zowel financieel als operationeel te starten. Een aantal mislukkingen is echter te wijten aan onderkapitalisatie, slechte locatie en onvoldoende marktanalyse.

 • Niet-winkelverkoop. Als u kijkt naar de vele zakelijke kansen in de detailhandel, zorg dan dat u de $ 123 miljard niet-detailhandel in de detailhandel betrekt. Deze bedrijven houden zich voornamelijk bezig met de detailhandel in producten via televisie, elektronisch winkelen, papieren en elektronische catalogi, huis-aan-huisverzoeken, demonstraties binnenshuis, draagbare kraampjes, verkoopautomaten en postorderbedrijven. Met uitzondering van vending houden deze bedrijven gewoonlijk geen aandelen aan voor verkoop op het terrein.

Dit soort detailhandel biedt veel voordelen. Een ervan is dat kopen, onderhoud en bescherming van een grote voorraad niet nodig is, omdat u met anderen contracten sluit om deze zaken te behandelen. Het US Census Bureau zegt dat er meer dan 44.000 niet-winkelketens in de Verenigde Staten zijn.

 • Postorder. Van glossy wensboeken tot standaardbrochures, catalogi zijn populair bij mensen die ver van winkelgebieden, ouderen, mensen op zoek naar ongewone of obscure en mensen die gewoonweg niet graag winkelen. Met direct mail kunnen verkoopmaterialen naar duizenden potentiële klanten tegelijk worden verzonden om een ​​verkoop te doen of om een ​​verkoopstart te genereren.

Postorderbedrijven omvatten algemene handelsbedrijven, bedrijven die allerlei soorten producten verkopen, nieuwheidsbureaus, verschillende soorten clubs (cd’s, dvd’s, boeken) enzovoort. In de meeste gevallen worden catalogi op regelmatige basis naar consumenten in gedefinieerde niches verzonden. U kunt werken vanuit uw huis, een magazijn of een fysieke winkel. Een up-to-date mailinglijst is de sleutel tot direct mail winst met back-end fulfilment en relationele database-ondersteuning. Als u denkt dat dit het winkelgebied voor u is, lees dan onze uitgebreide uitleg over postorder voor meer informatie.

 • Het internet. Het internet heeft het winkellandschap veranderd, bedrijven, markten en individuele consumenten met elkaar verbonden. “De retailer die de impact van internet op zijn winkel- en cataloguskanalen niet begrijpt, investeert waarschijnlijk op internet en mist kansen om incrementele verkopen in alle kanalen vast te leggen,” aldus Ken Cassar, een senior analist bij Jupiter Communications.

Ongeacht het type winkelbedrijf dat u wilt starten, kunt u internet niet negeren. Laat het je ook niet ontmoedigen. Elk type detailhandel heeft sterke en zwakke punten, dus u beslist welke benaderingen u in uw bedrijf wilt gebruiken.

 • Verkoopautomaat. Automatische merchandising – of verkoop van automaten – is al meer dan een eeuw een bewezen bedrijfsconcept. Vending Times , het vakblad van de branche, meldt dat de verkoop van snacks en frisdrank alleen al in 1999 meer dan $ 20 miljard bedroeg. Zoals bij elke andere verkoopszaak, is het hebben van het juiste product op de juiste plaats op het juiste moment de sleutel. Dit bedrijf is zeer aantrekkelijk vanwege de lage opstartkosten, het lage werkkapitaal en de lage overheadkosten. Dit is een contant geldbedrijf, waarbij u het geld verzamelt wanneer u benodigdheden aanvult.

Is Retail iets voor jou?

Is retail de juiste mogelijkheid voor jou? Als u verschillende factoren meet, kunt u die vraag beantwoorden. Persoonlijkheid, motivaties, je sterke en zwakke punten, geld en ervaring moeten bovenaan je checklist staan.

Het nemen van een goede loopbaanbeslissing omvat zowel zelfevaluatie als marktonderzoek. Begin het zelfevaluatieproces door uw vaardigheden te onderzoeken en te bepalen welke soorten producten of services u kunt aanbieden. Welke vaardigheden vind je het leukst om te gebruiken? Als u artistiek bent, kan merchandising in een winkel en het ontwerpen van advertenties u aanspreken. Of misschien ben je mechanisch geneigd, geniet van het oplossen van puzzels of het helpen van mensen. Daarom kan een auto-onderdelenwinkel, zakelijke adviespraktijk of geboorte-coach bedrijf voor u zijn. Door uw vaardigheden te koppelen aan de wensen en behoeften van uw markt, vergroot u de kans dat uw nieuwe bedrijf succesvol zal zijn aanzienlijk.

Persoonlijkheid

Veel mensen maken met succes de overstap van werknemer naar werkgever, maar velen niet. Heb jij het in je om voor jezelf te ondernemen? Zelfs als u geschikt bent om een ​​bedrijfseigenaar te zijn, is een consumentgerichte onderneming voor u? Ben je beter geschikt om een ​​groothandel, distributeur of fabrikant te zijn? Beantwoord de volgende vijf vragen eerlijk. Praat met uw echtgenoot, beste vriend of toekomstige partner over uw antwoorden als een realiteitscheck.

1. Ben je goed in multitasking? In je eigen bedrijf moet je bereid en in staat zijn om alles zelf te doen. Wanneer u voor iemand anders werkt, bent u meestal verantwoordelijk voor slechts één ding en hebt u beperkte controle. Je wordt ondersteund door anderen met expertise of ervaring in verschillende rollen en functies. In de detailhandel kan het elke dag een hele klus worden, omdat u klanten, werknemers, verkopers en verhuurders tegenkomt. Je kunt niet zeggen: “Dat is niet mijn taak.” Het is allemaal van jou.

2. Wat is uw risicotolerantie? In een startup-retailbedrijf maak je je zorgen over het op het juiste moment op de juiste plaats zitten met de juiste goederen en diensten voor de juiste mensen tegen de juiste prijs. Past u zich snel aan ongeplande evenementen aan of geeft u de voorkeur aan meer voorspelbare, georganiseerde projecten? Zie je risico als een bedreiging of een kans?

3. Reken je op een salaris? Nieuwe ondernemers kunnen zelden rekenen op een regulier salaris. Startups vereisen vaak meer kapitaal dan gepland. Er zal zeker iets fout gaan of veranderen, ook al is alles in uw plan uitgetekend. Als je in het koude zweet uitbarst als je niet elke maand op dezelfde dag wordt betaald, kun je er misschien zelf aan denken om er nog een keer over na te denken. Het meeste geld dat u verdient, gaat meteen terug naar de inventaris en andere kosten van zakendoen.

4. Ben je een zelfstandig en comfortabel wezen dat alleen is? Of put u uw energie uit het om anderen heen zijn en rekenen op collega’s voor ondersteuning en advies? In je eigen bedrijf moet je leiden, weten wat je moet doen en wanneer je het moet doen, en volledig verantwoordelijk zijn voor alles wat er gebeurt. De bok stopt bij jou. Soms is dat een eenzame plek.

5. Waardeer je voorspelbaarheid of prijsdiversiteit? Niet alleen zijn er wetten tegen discriminatie bij het aannemen en zakelijke praktijken, maar Amerika is een multiculturele samenleving. Wanneer u uw winkel of servicebedrijf opent, zult u een interactie aangaan met een breed spectrum van klanten, verkopers, adviseurs en werknemers. Winkeliers moeten mensgericht, flexibel en goedmoedig zijn. Kun jij conflicten beheren, dingen zien vanuit het standpunt van anderen en tegemoet komen aan hun smaak, niet aan jou?

 

Hoe u uw bedrijf kunt beginnen

Alle bedrijven vereisen toewijding, vastberadenheid, enthousiasme, flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Consumenten hebben tegenwoordig een enorm gevoel van welzijn en welvaart, maar u moet voorbereid zijn op een scherpe of langdurige daling op Wall Street, een stijging van de rentetarieven of tekenen van een vertragende economie, die ertoe kan leiden dat Amerikanen hun koopkracht beteugelen. Er zijn allerlei dingen die mensen kunnen afleiden van winkelen, dus plan voor goede en ook voor zowel goede als slechte tijden. Als u een detailhandel wilt beginnen omdat de tijden goed zijn, wilt u misschien nog een keer nadenken. Als je passie om alleen te gaan en direct met het publiek om te gaan niet wordt geblust door het vooruitzicht van moeilijke tijden, lees dan verder.

Gaat u een eigen bedrijf starten of een bestaand bedrijf kopen? Misschien denkt u erover om een ​​franchise of een zakelijke kans te kopen. Welke manier u ook kiest om te gaan, houd het volgende in gedachten.

Een bedrijf kopen

Het soort bedrijven dat u kunt aanschaffen, is onder meer franchises, zakelijke kansen, netwerkmarketingsystemen en bestaande onafhankelijke bedrijven. Hier zijn enkele feiten en cijfers die u kunt gebruiken bij uw besluitvormingsproces.

 • Franchises. In wezen betaalt een franchisenemer een eerste vergoeding en lopende royalty’s aan een franchisegever. Als tegenprestatie verkrijgt de franchisenemer het gebruik van een handelsmerk, voortdurende ondersteuning door de franchisegever en het recht om het systeem van zakendoen van de franchisegever te gebruiken en zijn producten of diensten te verkopen.

Naast een bekende merknaam biedt het kopen van een franchise nog vele andere voordelen die de ondernemer niet ter beschikking staan ​​om een ​​onderneming helemaal opnieuw te beginnen. Misschien wel het belangrijkste is dat u een bewezen systeem van werking en training krijgt in het gebruik ervan. Nieuwe franchisenemers kunnen veel van de fouten vermijden die startende ondernemers doorgaans maken, omdat de franchisegever de dagelijkse bewerkingen al met vallen en opstaan ​​heeft geperfectioneerd.

 • Zakelijke kansen. Een zakelijke mogelijkheid is vergelijkbaar met een franchise, omdat u een bekend product of een bekende dienst op de markt kunt brengen, maar u opent uw bedrijf niet als een uitbreiding van de franchise. Dit is minder duur dan het kopen van een franchise. Sommige zakelijke kansen hebben geen opstartkosten. Hallmark-winkels en Stride Rite-schoenenwinkels voor kinderen zijn voorbeelden van erkende dealers. U krijgt nationale marketingondersteuning en gebruikt de productborden en het logo van het moederbedrijf, maar u opereert als uw eigen bedrijf. Sommige zakelijke kansen bieden een kant-en-klaar zakelijk pakket dat de koper een bedrijfsplan en operationele ondersteuning biedt.
 • Netwerkmarketing systemen. De derde bedrijfsvorm die u kunt kopen, is een multiniveau marketingbedrijf (of netwerkmarketingsysteem). Dit zijn direct-selling bedrijven waarin u specifieke producten van het bedrijf verkoopt op basis van uw persoonlijke contacten in plaats van op de reputatie van het merk. Met netwerkmarketingsystemen krijgt u een percentage van de verkoop van alle nieuwe verkopers die u in het distributiesysteem invoert. De buy-in is meestal slechts een voorraadvoorraad en er is meestal geen uitrusting. Maar u krijgt waarschijnlijk geen ondersteuning op het gebied van beschermd gebied, productpromotie of operationele training. Sommige netwerkmarketingsystemen bieden verkoop- en motivatiecolleges en verkopen video’s, audiotapes en marketingmateriaal.
 • Existing independent businesses. Acquiring an established business requires a greater financial outlay than starting one from scratch, but buying a business allows you to realize profits faster and receive a quicker return on your initial investment. A major advantage to this approach is that the business you’re considering spending a chunk of money on has a track record to review. Obtaining outside financing may be easy, and projections should be more accurate because of known historical trends. The business already has its financial and marketing plans in action. You are paying for it having an established location, inventory, customer base and trained staff.

Ondernemers die een bestaand bedrijf willen kopen, moeten evenveel of meer doen aan onderzoek en zorgvuldige analyse als nodig is om helemaal opnieuw te beginnen. Beoordeel zorgvuldig de opportuniteitskosten van het betreden van verschillende industrieën door middel van acquisitie. Doe uw due diligence en zorg ervoor dat er geen verborgen redenen zijn voor de verkoop van het bedrijf – bijvoorbeeld de opening van een grote concurrent binnen uw marktgebied, een geplande wegverruiming die deel uitmaakt van uw parkeerplaats, of toenemende criminaliteit in het gebied.

Uw eigen bedrijf starten

Je gelooft misschien dat je een ander concept hebt dat anders of beter is dan al het andere dat er is, en je wilt je eigen bedrijf van onderop creëren.

De meeste succesvolle kleine bedrijven bieden iets aantrekkelijks of voordeligs door te nemen wat er al is en een aantal innovatieve functies te ontwikkelen. Heeft u een verbeterde techniek ontwikkeld om goederen op de markt te brengen? Drive-thru koffie en juice bars in de buurt van snelweg onramps bieden toegevoegde waarde voor forensen. Of misschien heeft u een idee dat een marktniche zal vullen. Een paar ondernemers zijn succesvolle ondernemingen gestart in ecotoerisme en andere vormen van avontuurlijke reizen voor mensen met geld, sociaal bewustzijn en een verlangen om educatieve waarde toe te voegen aan hun vrije tijd. Wat is jouw unieke propositie?

Een andere reden om je eigen weg te willen gaan zonder het vangnet van een bestaand bedrijfsmodel, is dat je nieuwe markten of promotietechnieken voor bestaande goederen en diensten hebt ontwikkeld. Een aantal jaar geleden bijvoorbeeld, promoot Lenox Inc. zijn bruidsregister op agressieve wijze. Tegenwoordig wordt deze promotietool nu overal in winkels overal geïmiteerd en online voor bruiloften, afstudeerders, kerst- en babygeschenken.

 

Een locatie zoeken

Hoewel een goede locatie misschien geen garantie is voor succes, garandeert een slechte locatie vrijwel altijd een fout. Een nieuw retailbedrijf moet zijn waar de klanten zijn. U wilt een locatie met een redelijke mate van veiligheid, toegang tot het openbaar vervoer voor uw klanten en werknemers, voldoende parkeergelegenheid voor zowel commerciële als persoonlijke voertuigen, ruimte voor een kantoor en die heel belangrijke verkoopruimte. Waar u zich bevindt, bepaalt de openingstijden die u bewaart, wie uw klanten zijn en wat voor soort promoties u doet. Ook, waar je een winkel opzet, heeft invloed op hoe lang het duurt om te groeien. Gelukkig heb je veel opties.

The Homebased Retailer

Ondanks de voordelen van het runnen van een bedrijf van thuis uit – weinig overheadkosten, geen woon-werkverkeer, en technologische opties die het gemakkelijk maken om een ​​professioneel imago te projecteren – is een detailhandel een van de weinige bedrijven die moeilijk van huis te houden is. Dit komt grotendeels door een conflict tussen het nodig hebben van klanten om naar uw bedrijf te komen en de straffen om een ​​stroom klanten naar uw huis te laten komen. De meeste woonbestemmingen zijn exclusief detailhandel, dus uw buren kunnen u melden bij stads- of provincieambtenaren als uw bedrijf opmerkelijke verkeers-, geluids- of parkeerproblemen veroorzaakt. Sommige gemeenschappen verbieden commerciële voertuigen of auto’s en vrachtwagens met borden op hen vanaf het parkeren op straat.

Een optie voor detailhandelaars die uit hun woonkamer willen werken, is om hun waren en diensten te verkopen op kraampjes of tafels op ambachtelijke beurzen, in coöperatieve standruimte in emporiums of exposities, per postorder of op rommelmarkten. Je kunt ook de detailhandel op internet verkopen.

Commerciële locaties

De beste winkellocatie combineert zichtbaarheid, betaalbaarheid en huurvoorwaarden waarmee u kunt leven. Detailhandelaren in brick-and-mortar moeten zich op de plaats van de actie bevinden, dus beslissen waar u uw bedrijf wilt vestigen, is net zo belangrijk als het bedrijf waar u besluit in te gaan.

Neem de tijd om de gebieden te analyseren die u aanspreken. Er zijn drie fasen van het kiezen van een locatie voor uw detailhandel: selectie van een stad, keuze van een gebied of type locatie binnen een stad en identificatie van een specifieke site.

Bij het kiezen van een stad, onderzoek deze hoofdfactoren:

 • Grootte van het handelsgebied van de stad
 • Bevolking en bevolkingstrends
 • Totale koopkracht en wie heeft het
 • Totaal detailhandelspotentieel voor verschillende handelsstromen
 • Aantal en omvang van de competitie
 • Kwaliteit en agressiviteit van concurrentie

Zodra je een idee hebt van welke stad je leuk vindt, kies je een gebied of type locatie binnen een stad door deze te evalueren:

 • Aantrekkingskracht van de klant
 • De aard van competitie
 • Beschikbaarheid van toegangswegen naar de winkels
 • Bestemmingsverordeningen
 • Geografische richting van de uitbreiding van de stad
 • Algemeen uiterlijk van het gebied
 • Verkoop- en verkeersgroeivooruitzichten van het handelsgebied
 • Demografie van buurten

Dit zijn factoren bij het verfijnen van uw sitekeuzes:

 • Verkeersstroom
 • Complementair karakter van naburige winkels
 • Geschiktheid van parkeren
 • Kwetsbaarheid voor concurrentie
 • Kosten van de site

Huisbazen

Direct gerelateerd aan het uiterlijk van een winkellocatie is de reputatie van de verhuurder. Helaas belemmeren sommige retail-verhuurders de werking van de bedrijven van hun huurders. In feite kan de verhuurder grotendeels verantwoordelijk zijn voor de ondergang van het pand en het falen van de detailhandel. Sommige verhuurders beperken bijvoorbeeld de plaatsing en grootte van borden, zien af ​​of negeren nodig onderhoud en reparaties, of huren aangrenzende winkelruimten aan incompatibele of direct concurrerende bedrijven.

Soms hebben verhuurders onvoldoende middelen om hun eigendommen te behouden. In plaats van door te blijven investeren in hun bedrijf en hun huurders te ondersteunen, proberen ze alles uit te putten wat ze kunnen krijgen.

Spreek naast de huidige huurders met eerdere huurders over de locatie die u in gedachten heeft. Ze kunnen u nuttige informatie geven. Ontdek uit welke bedrijven ze bestaan ​​en waarom ze zijn vertrokken. Hebben ze gefaald of zijn ze gewoon verhuisd? Welke steun of belemmeringen heeft de huisbaas geboden? Zouden ze opnieuw van deze huisbaas huren?

Zonering en planning

De zoneringcommissie van uw gemeente kan u de nieuwste cartografie geven van de winkellocatie en de omliggende gebieden die u overweegt. Hier zijn enkele vragen om over na te denken:

 • Zijn er beperkingen die uw activiteiten beperken?
 • Zal de bouw of veranderingen in stadsverkeer of nieuwe snelwegen belemmeringen voor uw winkel vormen?
 • Zullen de concurrentievoordelen die u momenteel vindt op de locatie die u overweegt, worden verminderd door wijzigingen in bestemmingsplannen die voordelig zijn voor concurrenten of die zelfs nieuwe concurrenten toelaten uw handelsgebied te betreden?

De meeste bestemmingsbesturen en commissies voor economische / regionale ontwikkeling plannen verschillende jaren van tevoren. Ze kunnen u waarschijnlijk waardevolle inzichten bieden om u te helpen bij de keuze tussen winkellocaties.

 

De lay-out van uw winkel

Stel je voor dat je als klant voor het eerst door de voordeur van je winkel wandelt. Welke indruk heb je van de winkel? Welke voordelen worden u aangeboden? Heb je een gevoel van opwinding en zelfvertrouwen? De fysieke omgeving en visuele aanwijzingen van uw bedrijf vormen het podium voor de ervaring van de consument met u. Dus wat zal het zijn?

Neem uw positioneringsverklaring van uw bedrijfsplan en presenteer het in de driedimensionale wereld van locatie, architectuur en interieurontwerp. Gebruik schaal, kleuren, texturen, materialen, voorzieningen en lay-out om de filosofie van uw winkel over te brengen. Moet je een kroonluchter, neon of schijnwerpers gebruiken? Elegante kolommen, eigentijdse hoeken of losse hoeken? Hete kleuren of ingetogen kleuren? Marmeren vloeren of industrieel tapijt? Zet het podium voor uw klanten.

Uw winkelplan heeft twee belangrijke elementen: winkelontwerp en winkellay-out. Winkelontwerp houdt zich bezig met sfeer, beeld, interieurontwerp en externe ontwerpfactoren. Winkellay-out omvat de interne arrangementen van elke afdeling, verkoop- en verkoopondersteuningstoewijzing en de evaluatie van de ruimtevaartproductiviteit.

Neem contact op met architecten, interieurontwerpers en lichttechnici om uw winkel op te zetten. Het werken met bekwame ontwerpers geeft u een onschatbare hulpbron: niet alleen weten zij de beste locatie voor airconditioners en liften, maar ze kunnen ook helpen om flexibiliteit op te bouwen in verlichtings-, geluids- en bekabelingssystemen die u ervan weerhouden kosten te maken wanneer de vloerindelingen worden gewijzigd. Ontwerpers houden zich op de hoogte van de populairste kleurenschema’s, materialen, bronnen en trends in een mate die onmogelijk is voor iemand buiten de handel om te doen. Je kunt jezelf heel wat ergernis en een behoorlijke hoeveelheid geld besparen met een doordachte voorbereiding.

Als je ervoor kiest om het werk zelf te doen, ga dan naar buiten en doe je onderzoek. Bezoek retailbedrijven. Zorg ervoor dat u winkels bezoekt die lijken op de winkel die u wilt openen, evenals winkels die anders zijn. Je weet nooit waar je een goed idee kunt vinden. Maak notities over elementen die werken en niet werken – zoek dan uit waarom.

7 Principes van ruimtetoewijzing

Nadat u een indeling voor uw bedrijf hebt gekozen, richt u uw aandacht op ruimtetoewijzing. Zeven fundamentele principes zouden je moeten begeleiden:

1. Toon alle goederen aan alle klanten. Hoe meer merchandise-klanten zien, hoe meer ze zullen kopen. U wilt uw winkel zo ontwerpen dat klanten worden verleid alle afdelingen te bezoeken of op zijn minst te zien wat de winkel heeft en nog een keer terug te komen. U kunt dit doel bereiken door een strategische locatie van borden, speciale waarden, roltrappen, trappen, kleedkamers en bepaalde handelswaar. (Veel supermarkten plaatsen gemakspunten zoals brood en melk aan de achterkant van de winkel om verkeersopstopping te veroorzaken.)

2. Geef keuzelocaties, waar binnen het klantenverkeer zwaar is, aan de meest winstgevende items. High-markup en impulspunten moeten erg zichtbaar zijn.

3. Ontmoedig winkeldiefstal. Houd kleine, dure items achter slot en grendel, gebruik convexe spiegels waar blinde vlekken niet kunnen worden geëlimineerd en installeer videomonitoren. Door alles wijd open te houden, kunnen verkopers iedereen in de winkel observeren.

4. Experimenteer om spannend te blijven. Om veranderingen in lay-out en merchandise-displays mogelijk te maken, moet u armaturen hebben die verplaatsbaar en instelbaar zijn. Houd hier dus rekening mee wanneer u kasten, rekken, verlichting en andere meubels koopt.

5. Lokaliseer verwante lijnen naast elkaar. Stropdassen moeten dicht bij overhemden, printers naast computers, vazen ​​naast bloemen, enzovoort worden geplaatst.

6. Zoek verwante afdelingen naast elkaar. Modeafdelingen vullen elkaar aan. Cosmetica, accessoires en sieraden gaan vaak goed samen. Kookboeken en gourmetgereedschap stimuleren interesse in elkaar. Afdelingen en goederencategorieën moeten zo veel mogelijk worden gecoördineerd voor gemak van de klant en cross-selling.

7. Geef de belangrijkste lijnen de beste locaties in uw winkel. Speel de winnaars. Alles dat snel beweegt, moet op alle mogelijke manieren worden benut.

 

Voorraad en prijzen

Uw selectie van artikelen is wat u onderscheidt van andere winkels. Uw beslissing om in de detailhandel te gaan was gebaseerd op de wens om tegemoet te komen aan een onvervulde behoefte. Verlies je focus nu niet en ondermijnen alle inspanningen die zijn gemoeid met het plannen door iets van het oude te kopen. Productkeuze draait helemaal om positionering. Het is een ding om elk item in een categorie op te slaan; het is nogal een ander om selectief die producten te kiezen die je reputatie verbeteren.

“Succesvolle inventarisvoorspelling en -beheer komen voort uit het feit dat we actief zijn”, zegt de 20-jarige ervaren hi-fi verkoper en servicewinkel Jim O. in Thomasville, Georgia. “Er zijn geen snelkoppelingen of formules. In het begin gingen we naar de vertegenwoordigers van de fabrikanten en vroegen ze wat de populairste items waren en wat er werd verkocht. Nu gaan we naar hometheaterforums op internet om te zien waar mensen het over hebben We kijken naar de markt en wat anderen doen. Er is zoveel concurrentie – en de marges op snel bewegende populaire items worden minder, dus je moet alert blijven. Dit geldt voor elk type inventaris, niet alleen voor De onze.”

Je inventaris opstellen

Hier volgt een eenvoudige procedure die u moet volgen om te bepalen welke producten u moet aanbieden en welke niet. Als u te maken heeft met elektronica of kleding, wilt u misschien uw pech onderweg doen op basis van merknamen. Als u een levensmiddelenbedrijf organiseert, hoeft u alleen maar de voedselvoorraad op te geven die u op de dag van opening zou hebben.

We vroegen een motorhandelaar om uit te leggen hoe hij dit model zou gebruiken.

1. Deel uw inventaris op in brede classificaties, zoals $ 30.000 voor harde motoronderdelen.

2. Verdeel elke brede classificatie in subclassificaties – bijvoorbeeld motoronderdelen, wielonderdelen, framedelen, transmissiedelen, aangeklede onderdelen, aandrijflijnonderdelen en afstelonderdelen.

3. Wijs een bepaald percentage van uw kapitaal toe aan elke subclassificatie, bijvoorbeeld 20 procent motoronderdelen, 5 procent wielonderdelen, 5 procent framedelen, 5 procent verzendingsonderdelen, 30 procent verkleedpartijen, 10 procent aandrijflijn onderdelen en 25 procent tune-up parts.

4. Zoek bronnen die u de producten zullen verkopen die u wilt stockeren. Lees het tijdschrift Hot Bikes , de handleiding voor jaarlijks terugkerende kopers van motorvoertuigen , de krant Thunder Press en het tijdschrift Easy Rider . Download catalogi van Custom Chrome, Parts Unlimited, Drag Specialties en Nimco.

5. Zorg ervoor dat elk gekocht item u de best mogelijke opmaak geeft en dat de verkoopprijzen passen in de prijsregels die u hebt ingesteld voor uw bewerking. De doelmarkering van de winkel is 50 procent op services, 40 procent op accessoires en kleding en 35 procent op harde onderdelen.

Je hebt alleen zoveel geld voor merchandise. De uitdaging voor u is om een ​​maximale omzet te realiseren met wat u koopt. Door eerst te bepalen hoeveel van wat u gaat kopen, dwingt u uzelf om onderscheidend te zijn en uw aankopen in evenwicht te houden met uw algehele voorraadbehoeften. Geconfronteerd met een enthousiaste verkoper, een aantrekkelijke deal en een honger om te kopen, hebt u alle wil nodig die u kunt opbrengen om uw prioriteiten te onthouden. Overstocking in het ene gebied ten koste van andere gebieden is een gevaarlijke propositie. Neem uw koopplan met u mee en houd u eraan.

Uw prijs filosofie

Bepaal uw basisprijsstelling: zijn uw prijzen hoger dan de markt, concurrerend of onder de markt? Mogelijk hebt u deze vraag al beantwoord toen u besloot wat voor soort bedrijf en afbeelding u wilde en heeft u uw bedrijfsplan opgesteld.

Prijzen voor winst zijn van vitaal belang voor uw bedrijf. Maar prijzen mogen niet worden bepaald door winstmotieven ten koste van eerlijke, ethische tactieken en concurrentie. Winsten moeten het resultaat zijn van slimme zaken en geen middel om een ​​doel te bereiken. Met goede zakelijke relaties en goed geprijsde producten, genereert u voldoende omzet om het kapitaal te leveren dat u nodig heeft om in de business te blijven en van wat winst te genieten.

Bij het nemen van uw prijsbeslissingen moet u deze vragen beantwoorden:

 • Welke prijzen zijn shoppers bereid te betalen voor de merchandise?
 • Waar wilt u zijn in vergelijking met de prijsstelling van uw concurrenten: gelijk, hoger of lager?
 • Wat is de voorgestelde reële prijs voorgesteld door de leverancier?
 • Wat zijn de kwaliteiten of kenmerken van de koopwaar die van invloed zijn op de perceptie van een klant van kwaliteit en waardestijl, bederfelijkheid, schaarste, rijkdom, grondstof of andere?

Beperk het besluitvormingsproces nog verder, en besteed aandacht aan uw specifieke prijsdoelstellingen:

 • Rendement op investering : stel detailhandelsprijzen vast die een specifiek rendement op uw winst opleveren.
 • Maximale winst : stel prijzen in die zijn ontworpen om het hoogst mogelijke winstpercentage te produceren dat u kunt verwachten te verdienen met de goederen die u verkoopt.
 • Omzet van de omzet: de prijzen opdrijven die een gespecificeerde procentuele stijging van de totale winkelomzet moeten opleveren. Meestal gaat het om het verlagen van prijzen om meer merchandise te verkopen.
 • Verbeterde cashflow : stel kortetermijnprijzen vast om meer verkoopdollars in uw bedrijf te krijgen.

Soms zijn schuldgevoelens betrokken bij de prijsvorming. Sommige prijsspecialisten beweren dat de meeste consumenten met een beperkt discretionair inkomen vaak schuldgevoelens hebben over het kopen van bepaalde items, met name niet-benodigdheden. Als de retailer deze schuldgevoelens kan sussen, is de klant eerder geneigd om te kopen. Overweeg daarom om prikkels te geven om dure spullen te kopen of om een ​​hemd of das weg te geven met een driedelig pak.

 

Medewerkers inhuren

Consumenten vormen vaak hun indrukken van een winkel door het verkoopteam te evalueren. Zoek dus naar initiatief en probleemoplossende vaardigheden bij werknemers die herhalingsaankopen voor uw bedrijf kunnen luiden en klanten tevreden houden.

Of het nu gaat om de verkoop van schoenen, computerapparatuur of planten, retail verkopers helpen klanten bij het vinden van wat ze zoeken en proberen hen te interesseren in het kopen van de koopwaar. Ze beschrijven de kenmerken van een product, demonstreren het gebruik ervan en laten verschillende modellen en kleuren zien. Daarom moet je mensen inhuren met ervaring in jouw vakgebied – of op zijn minst mensen met een bereidheid om te leren.

Hoewel dit de basisvereisten zijn voor het verkopen van artikelen, zijn niet alle verkoopbenaderingen hetzelfde en niet alle verkopers passen in uw assortiment of winkel. Sommige verkoopmedewerkers, met name die welke dure en complexe artikelen verkopen, hebben bijvoorbeeld speciale kennis of vaardigheden nodig. De verkoop van auto’s vereist een uitleg van de kenmerken van verschillende modellen, de betekenis van de specificaties van de fabrikant en de soorten opties en financiering die beschikbaar zijn voor potentiële kopers. Het verkopen van fijne juwelen vergt een bepaald niveau van expertise dat verder gaat dan dat vereist voor een kostuumjuweelklerk.

Afhankelijk van het type winkel en uw beleid, kunnen uw werknemers ook omgaan met retouren en uitwisselingen, cadeaus inpakken, voorraadplanken of rekken, mailing regelen of bezorgen van aankopen, prijslabels markeren, voorraad inventariseren en displays voorbereiden. Nalatigheid en artistiek talent zijn erg handig. Verkopers moeten op de hoogte zijn van speciale aanbiedingen en promoties. Ze moeten ook mogelijke beveiligingsrisico’s en diefstallen herkennen en weten hoe ze dergelijke situaties moeten aanpakken of voorkomen.

Hoeveel mensen is genoeg?

Het snelle antwoord is zo veel als nodig is om volledige klanttevredenheid te garanderen. In werkelijkheid sluit eenvoudige economie dit uit. Er zijn evenveel antwoorden op personeelsbehoeften als er soorten winkels zijn. Niettemin, hier zijn een paar punten om te overwegen bij het bepalen van hoeveel personeelsleden uw bedrijf nodig heeft:

 • Omvang: een bedrijf met één verdieping heeft minder personeel nodig dan een winkel met meerdere verdiepingen van dezelfde grootte.
 • Type product: hoe hoger de prijs en complexiteit van het product, hoe meer persoonlijke verkoop vereist is. Meer persoonlijk verkopen betekent meer mensen.
 • Openingsuren: het aantal werkdagen en de openingstijden kan verschuivingen en flexibele werktijden vereisen. Wijzigingen in het vakantieactiviteiten zullen ook van invloed zijn op de personeelsbezetting.
 • Patronen van handel: de concentratie van verkopen op bepaalde tijden van de dag of op bepaalde dagen van de week zal de personeelsbehoeften beïnvloeden.
 • Omzetdichtheid: hoe hoger de verkoop per vierkante voet, hoe meer personeel u nodig heeft.
 • Bedrijfslocatie: een thuisbedrijf vergroot de kans op zoneringsproblemen bij elke medewerker die het toevoegt.

winkel starten


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format