zzper

24 min


62

WAT IS een zzper (of freelancer)?

Een freelancer, of een zzper, is een zelfstandige die zich niet moet binden aan een enkele werkgever voor de lange termijn. In plaats daarvan werken ze onafhankelijk voor verschillende bedrijven of klanten. Freelancers worden doorgaans per uur of per dag in rekening gebracht en hoeven zich niet als bedrijf te registreren als ze onder hun eigen naam werken.

Er wordt vaak gedacht dat de term betekenis van een freelancer het eerst werd gebruikt in Sir Walter Scott’s klassieke Ivanhoe (1820), waarin Scott verklaarde: “Ik bood Richard de dienst aan mijn gratis lansen aan, en hij weigerde ze – ik zal ze naar Hull leiden, beslag leggen op scheepvaart, en inschepen voor Vlaanderen; dankzij de drukke tijden zal een man van actie altijd werk vinden. “Met andere woorden, deze personen waren huursoldaten die hun diensten aan de hoogste bieder aanboden.

Er was echter een eerder voorbeeld van de term in 1809 door Thomas N. Brown’s, The Life and Times van Hugh Miller door te zeggen: “Maar toen de strijd het meest opwindend was, was Hugh Miller een loyale strijder, geen vrije lans.”

Tegenwoordig wordt de term vaak geassocieerd met schrijvers, fotografen, redacteuren, programmeurs, website-ontwerpers en professionele adviseurs, evenals met vele andere professionele diensten.

Volgens Forbes zijn de beste freelance-optredens:

Marketing – Projectmanagers, marketingcoördinatoren of marketingmanagers kunnen tussen de $ 46 en $ 52 per uur verdienen.

Business Project Management – Project Manager, Process Analyst wordt geschat op $ 34 tot $ 46 per uur.

Webontwikkeling – Het maken, testen of ondersteunen van software of apps kan resulteren in een winst van $ 36 tot $ 43 per uur.

Schrijven – Bloggers, copy-editors en contentmanagers kunnen $ 25 tot $ 30 per uur verdienen, waardoor freelance schrijven een lucratieve optie is voor woordenschat

Boekhouding – Geschat wordt dat freelance accountants tussen $ 16 en $ 30 per uur verdienen.

Verzekeringsinspectie – Het verzamelen van informatie, zoals foto’s en het schrijven van verzekeringsrapporten, kan ongeveer $ 28 per uur verdienen.

Lesgeven / tutoring – Online lessen geven of tutor zijn, kan $ 20 tot $ 28 per uur opleveren.

Social Media – Als community manager of social media coördinator kan dit resulteren in $ 20 tot $ 25 per uur.

Grafisch ontwerp – ontwerpers van websites en applicaties kunnen ongeveer $ 21 + per uur verdienen.

Administrative Assistant – Professionele assistenten kunnen tussen de $ 17 en $ 20 per uur verdienen.

zzper

VOORS EN TEGENS VAN FREELANCEN

Ongeacht of je recent bent ontslagen, je de dagelijkse sleur hebt beu, of je gewoon voor jezelf wilt gaan werken, het starten van een freelance bedrijf biedt een aantal ongelooflijke voordelen waar de meeste werkgevers niet tegenop kunnen.

Voordelen van freelance werk

De voordelen van een onafhankelijke aannemer zijn:

Jij bent de baas – dit betekent dat je kunt kiezen wanneer en waar je werkt. Als u een nachtbraker bent, kunt u de hele nacht werken en tot 12 uur ‘s middags slapen zonder ooit het huis te hoeven verlaten. Bovendien kunt u ook selecteren aan welke projecten u wilt werken. Als u een fotograaf bent, bent u misschien bang voor werkende bruiloften. Dit betekent dat je geen freelance-baan voor een bruiloft hoeft te accepteren als je dat niet wilt, maar je kunt alleen de gebeurtenissen of situaties selecteren waarvan je liever foto’s maakt.

Je kunt meer geld verdienen – Als je de drive hebt, hebben freelancers het potentieel om meer geld te verdienen dan de gemiddelde persoon. Sommige rapporten hebben gevonden dat freelancers 45% meer verdienen dan de gemiddelde fulltime werknemer.

Lagere belastingen – Federale en nationale belastingen worden niet ingehouden op uw loonstrookjes en freelancers betalen de IRS rechtstreeks vier keer per jaar, inclusief de zelfstandigenbelasting in plaats van de sociale zekerheid. Ze hebben ook toegang tot belastingaftrek, zoals kantoor-, reis-, maaltijd- en internetuitgaven.

Work-Life Balance – Tussen flexibele schema’s en het feit dat slechts 29% van de freelancers meer dan 40 uur per week besteden, hebben freelancers een ongelooflijke balans tussen werk en privéleven.

Gelukkiger, gezonder – Studies hebben aangetoond dat freelancers gelukkiger en gezonder zijn, zowel mentaal als fysiek, dan traditionele werknemers.

De nadelen van freelance werk

Hoewel er een aantal ongelooflijke voordelen zijn rond freelance werk, zijn er enkele nadelen die moeten worden overwogen.

Geen werkzekerheid – Als uw klanten geen werk voor u hebben, kunt u geen geld verdienen. Zelfs als je een werknemer bent, heb je altijd werk te voltooien tenzij de werkgever failliet gaat of je bent ontslagen.

Inconsistent werk – er zijn maanden waarin er heel wat werk te voltooien is en de loonstrookjes meer zijn dan je had verwacht. Het werk kan echter opdrogen en de volgende maand maakt u slechts de helft van wat u de vorige maand hebt gemaakt. Als werknemer weet je tenminste hoeveel je salaris elke maand wordt, zodat je je budget dienovereenkomstig kunt budgetteren.

Er zijn geen voordelen – Een van de voordelen van werken voor iemand anders is dat de werkgever al uw gezondheids- of pensioenvoordelen of bonussen zoals betaalde vakanties of winstdeling zal behandelen. De aanschaf van uw eigen ziektekostenverzekering is vaak duurder dan wat wordt aangeboden door een werkgever.

U moet omgaan met boekhouding – belastingen, boekhouding, rekeningen betalen en het beheer van de cashflow is aan u. Hoewel er gemakkelijk beschikbare software is om u te helpen bij uw boekhouding, is het een extra taak waar traditionele werknemers zich geen zorgen over hoeven te maken.

U riskeert niet betaald te worden – het is niet ongebruikelijk dat onafhankelijke contractanten moeite hebben om betaald te worden voor hun diensten. Sommige klanten betalen niet op tijd of betalen helemaal niet. In tegenstelling tot traditionele werknemers, waarvan u altijd weet dat er een salaris komt.

Je moet in staat zijn om jezelf te motiveren – zonder te porren van een externe bron.

zzper

UW WERKPLEK INSTELLEN

Nadat u de voor- en nadelen van freelancen hebt afgewogen, heeft u misschien besloten dat u een onafhankelijke contractant gaat worden. Nu is het tijd om je werkplek op orde te krijgen, zodat je kunt beginnen met werken.

Als je alleen leeft, heb je al een voordeel. Je kunt gewoon aan de keukentafel gaan zitten of die logeerkamer ombouwen tot een kantoor en je niet bezig hoeven te houden met afgeleid raken door anderen. Als je met anderen samenwoont, zul je een ruimte moeten vinden waar je tijdens “werkuren” alleen gelaten kunt worden. Deze ruimte zou bij voorkeur een kamer zijn waar een deur is die sluit.

Als uw woning niet bevorderlijk is voor freelancen, overweeg dan om een ​​winkel in een plaatselijke coffeeshop op te zetten of een commerciële kantoorruimte op uw werkplek te huren. In feite kunt u mogelijk zoeken naar co-kantoorruimten via sites zoals ShareDesk of PivotDesk als u alleen iets tijdelijk of tegen een redelijke prijs nodig heeft. Zelfs de bibliotheek is een geweldige plek om wat rust en stilte te vinden om in te werken.

Ongeacht waar u besluit uw kantoor te maken, zorg ervoor dat het zich op een plek bevindt die vrij is van afleiding en aan uw behoeften voldoet. Een schrijver heeft gewoon zijn laptop en een stopcontact nodig om de batterij op te laden. Maar een fotograaf heeft mogelijk een donkere kamer nodig om zijn afbeeldingen te ontwikkelen, bovenop een gebied om de foto’s te bewerken.

zzper

BRANDING YOURSELF

Of u nu besluit om alleen bij uw naam te gaan, “Jane Smith Writer” of een bedrijfsnaam opneemt, “Elite Website Design”, u moet een merk voor uzelf maken. Naast uw bedrijfsnaam, moet u ook een logo hebben dat op meerdere media kan worden geplaatst. Als u uw naam gebruikt, kan uw logo eenvoudig uw initialen zijn in een uniek lettertype dat op uw website, sociale-mediarekeningen en facturen wordt geplaatst. Als u visitekaartjes overweegt, vindt u bij Vistaprint 100 visitekaartjes voor slechts $ 7,99. U moet ook een speciaal zakelijk telefoonnummer en adres hebben, zelfs als dit een postbus is, om toe te voegen aan uw professionele merk.

Het belangrijkste is dat u een website moet hebben waar u uw portfolio kunt laten zien, referenties kunt delen en uw diensten kunt promoten bij Branding Yourself. Als het aankomt op uw website, zorg er dan voor dat het domein gemakkelijk te onthouden is (uw naam zou de gemakkelijkste plaats om te beginnen zijn) gemakkelijk te spellen en beschrijft wat u doet. Als uw naam bijvoorbeeld John Doe is en u een social media-manager bent, kunt u misschien investeren in het domein ‘socialmediajohn.com’.

Uw website moet ook de volgende componenten bevatten:

 • Een verklaring die u voorstelt aan potentiële klanten, zoals onderwijs en kwalificaties.
 • Verklaar de diensten die u aanbiedt.
 • Toon voorbeelden van uw werk.
 • Contactgegevens zoals adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Door jezelf te profileren, kun je je beter onderscheiden van andere freelancers in je vakgebied, je professionaliteit onder de aandacht brengen en kun je je diensten goed promoten en meer freelance banen vinden.

zzper

UW PORTFOLIO MAKEN

Zoals eerder vermeld, is het creëren van een professionele portfolio een belangrijk onderdeel van uw website omdat het uw vaardigheden en talenten benadrukt. Vergeet niet dat een portfolio een effectieve manier is om klanten aan te trekken, omdat het hen geruststelt wanneer ze zelf kunnen zien dat u de taak die u moet uitvoeren, meer dan goed kunt uitvoeren.

Houd bij het samenstellen van uw portfolio rekening met het volgende:

 • Toon alleen de projecten waar u het meest trots op bent en geloof dat dit uw beste werk vertegenwoordigt.
 • Toon diversiteit in je werk. Als u bijvoorbeeld een schrijver bent, geef dan voorbeelden van artikelen die verschillende onderwerpen bespreken om uw diversiteit aan te tonen.
 • Neem uw contactgegevens opnieuw op, zodat het voor klanten gemakkelijker wordt om contact met u op te nemen.

Ongeacht of je een decennium aan werk hebt of nog maar net begint, een portfolio is een belangrijke hulp voor freelancers. En hier enkele aanbevolen hosts en websites die u gemakkelijk kunnen helpen bij het maken en delen van uw online portfolio.

Carbonmade – Met plannen vanaf slechts $ 6 / maand biedt Carbonmade freelancers in verschillende velden de mogelijkheid om hun portfolio’s eenvoudig aan te passen met een persoonlijk domein.

Portfoliobox – Er is een gratis versie of betaalde Pro-editie voor Portfolio waarmee kunstenaars, ontwerpers, architecten en stylisten hun werk kunnen delen via hun eigen domein.

Behance – Als onderdeel van Adobe’s Creative Cloud-service is het uiterst eenvoudig om uw werk te uploaden naar Behance. Wat Behance doet opvallen, is dat er een jobboard en zoekoptie is voor werkgevers die op zoek zijn naar creatieven.

Squarespace – Met de mogelijkheid om te synchroniseren met sociale mediakanalen en analyserapporten, is Squarespace een krachtige optie als het gaat om het delen van je beste creatieve werk. DE

Journo Portfolio – Dit is een uitstekende online portfolio voor journalisten en schrijvers.

WordPress – Hoewel het niet echt een portfoliowebsite is, is WordPress zo flexibel en aanpasbaar dat je er elke website van kunt maken die je maar kunt bedenken.

zzper

SCHATTINGEN EN TARIEVEN INSTELLEN

Een van de moeilijkste aspecten van zzper zijn, is het bepalen van de tarieven die u voor uw diensten in rekening brengt. Als je te weinig in rekening brengt, loop je het risico om te worden gepasseerd omdat je je als amateur ziet – om nog maar te zwijgen over het feit dat je misschien niet in staat bent om een ​​passende baan te verdienen. Als u te veel in rekening brengt, loopt u kans op een baan omdat de klant iemand anders kan vinden die net zo goed de taak kan uitvoeren als u, maar voor een fractie van de prijs.

Schattingen versus offertes

Wanneer ze door een potentiële klant worden benaderd, is het gebruikelijk dat ze om een ​​schatting of een tarief vragen. Het verschil tussen de twee is vrij eenvoudig uit te leggen. Schattingen en tarieven instellen

Een schatting is meestal een ruwe prijs van wat het project de werkgever zal kosten. Hoewel een schatting geen vaste post is, ligt deze doorgaans binnen 20% van de uiteindelijke kosten. Een offerte wijkt af van schattingen, omdat een offerte gewoonlijk het definitieve vaste bedrag van het project is.

Met software van sites zoals Due.com, kunt u een gespecificeerde uitsplitsing van diensten verzenden als een offerte of schatting aan potentiële klanten, zodat zij een beter inzicht hebben in de kosten die gepaard gaan met de baan en uw services.

Hoe de prijs van uw services te bepalen

Er zijn gewoonlijk drie verschillende strategieën om te gebruiken bij het bepalen van hoeveel u voor uw diensten gaat vragen. Deze omvatten:

Kosten plus prijzen

Dit is een populaire en relatief eenvoudige manier om uit te rekenen hoeveel je moet opladen. U bepaalt eenvoudig de kosten die gemoeid zijn met het produceren van een product en voegt vervolgens een beetje extra toe aan dat bedrag, zodat u winst kunt maken. Dit is vooral handig voor freelancers zoals fotografen, videografen en kunstenaars omdat ze al weten hoeveel het kost voor materialen en ontwikkeling. Dus, ze zouden die kosten nemen en hun gewenste winstmarge toevoegen om met het tarief te komen.

Voor onafhankelijke aannemers zoals schrijvers en freelance webontwerpers, kan dit iets moeilijker te bepalen zijn. De beste manier om genoegen te nemen met een tarief is door te weten hoeveel uw maandelijkse uitgaven zijn – huur, eten, internet, verzekering – en voeg vervolgens toe hoeveel er nodig is om uw uitgaven te betalen.

Market Rate-prijzen

Dit is een andere effectieve en handige manier om uw tarieven te berekenen. Door te onderzoeken hoeveel andere freelancers in uw branche kosten aanrekenen voor hun services, krijgt u een ruwe schatting van wat, en hoe, om klanten in rekening te brengen. Misschien dacht je dat $ 20 per uur eerlijk was voor je vaardigheden op het gebied van webontwikkeling, maar realiseerde je je dat andere professionals rekenden voor het hele project, dat zou uitkomen op $ 25 per uur als het uitvalt. Je kunt freelance-sites zoals Upwork of Elance bezoeken om uit te zoeken wat concurrenten aanrekenen. U kunt ook de Design Salary Guide van Coroflot bezoeken als een startpunt om de tarieven te vergelijken.

Houd er echter rekening mee dat deze locatie een grote invloed heeft op de marktrente. Een schrijver in de Filippijnen of India gaat bijvoorbeeld minder geld vragen aan een schrijver in New York of San Francisco omdat de kosten van levensonderhoud in Noord-Amerika duurder zijn. Hoewel dit problemen kan veroorzaken, werken de meeste klanten liever met klanten in hun deel van de wereld, dus houd rekening met de tarieven die relevante contractanten in uw regio aanrekenen.

Value Driven Pricing

Als u een grafisch ontwerper bent, zou u dan verwachten hetzelfde tarief van een Fortune 500-bedrijf en een plaatselijke coffeeshop in rekening te brengen en te ontvangen? Absoluut niet. En dat is in wezen wat prijsgedreven prijzen zijn. Met andere woorden, de klant betaalt voor wat hij gelooft dat de service waard is. U moet er echter ook voor zorgen dat u aan de verwachtingen voldoet.

Wanneer u deze strategie gebruikt, kunt u beginnen met een vast tarief. Laten we zeggen dat u een grafisch ontwerper bent en u vraagt ​​$ 1.000 voor een baan. U kunt extra kosten in rekening brengen voor de add-ons die de klant vraagt, omdat de lokale coffeeshop mogelijk niet de extra add-ons nodig heeft die het Fortune 500-bedrijf heeft.

Uw prijsstructuur ontdekken

Hoewel de hierboven genoemde strategieën een goede plaats zijn om te bepalen hoeveel uw diensten een klant kosten, moet u toch genoegen nemen met een prijsstructuur om een ​​succesvolle freelance-carrière te starten.

Uurtarief

Dit is de meest populaire tariefstructuur die door zzpers wordt gebruikt, waarbij u de uren bijhoudt die nodig zijn om een ​​project voor een klant te voltooien en ze voor die uren in rekening te brengen. Als u wilt weten hoeveel u per uur moet betalen, beantwoordt u de volgende vragen:

Hoeveel rekenen anderen aan? Als de industrienorm $ 30 per uur is en u $ 100 per uur rekent, wilt u misschien uw tarief heroverwegen.

Wat is het maximale bedrag dat u in rekening kunt brengen? Dit kan een beetje vallen en opstaan, maar als je services echt $ 100 per uur waard zijn en je klanten bereid zijn om dat tarief te betalen, dan is dat hoeveel je moet opladen.

Wat heb je nodig om te overleven? Zoek uit hoeveel factureerbare uren u per week kunt werken en bereken vervolgens uw kosten – huur, boodschappen, internet, verzekering, elektriciteit en andere essentiële rekeningen. Als je vaststelt dat je ongeveer 80 uur per maand kunt werken – dat is 20 uur per week – en je maandelijkse rekeningen komen uit op $ 2000, dan moet je in ieder geval $ 25 per uur rekenen.

Een van de grootste problemen met uurtarieven is dat u niet echt 40 uur per week als project freelancer kunt werken omdat u uw diensten hebt bijgehouden, geboekt en vermarkt bovenop uw werk. Dus hou jezelf niet voor de gek door te denken dat je meer geld gaat verdienen per maand dan je eigenlijk zou doen.

Een ander probleem met uurtarieven is dat je de tijd bijhoudt. Laad je op als je een idee hebt tijdens het rijden? En, wat is de beste manier om die factureerbare uren te volgen? Gelukkig hebben sites zoals Due.com krachtige tijdregistratiesoftware die dit een beetje gemakkelijker maakt.

Dagelijkse / wekelijkse tarieven

In plaats van een uurtarief, wilt u misschien uw klant een dag of een week laten betalen. Dit kan om verschillende redenen effectief zijn. Om te beginnen zijn uw services misschien maar een paar dagen of een week nodig. Dit betekent dat u op basis van dit tarief dienovereenkomstig kunt plannen en budgetten – het is ook vrij eenvoudig te volgen. $ 25 keer 10 uur is gemakkelijker te volgen dan alleen een vast tarief van $ 500 voor de week. Klanten houden ook van dit tarief, omdat het vrijwel garandeert dat je alleen op hun werk gefocust bent.

Vaste bestemming

Een andere gemeenschappelijke tariefstructuur is het laden per project. U bent bijvoorbeeld een freelance marketeer die $ 1.500 per maand rekent voor projecten van klanten. Klanten houden van deze structuur omdat ze goed op de hoogte zijn van de kosten van het project. En het maakt je leven ook gemakkelijker omdat je niet te veel hoeft te budgetteren en bijhouden.

Zorg er bij het nemen van deze route voor dat u weet hoeveel tijd en moeite een project u kost om af te maken voordat u een schatting verzendt. Het laatste wat u wilt, is om meer tijd aan een project te besteden en niet een redelijk tarief voor de baan te krijgen, omdat het werk vijf keer langer duurde dan u had berekend.

Als je begint als freelancer, kan het best een beetje te weinig worden. Vergeet niet dat klanten een deal willen en dat u het werk zou kunnen gebruiken om uw portfolio te bouwen en uw klanten bekend te maken hoe geweldig u bent. Als je eenmaal bent geregeld, moet je echter een goede koers hebben. Houd er wel rekening mee dat je die originele klanten van je misschien nog een beetje minder wilt opladen, omdat zij degenen waren die meehielpen met het starten van je freelance carrière. Beschouw het als een korting voor vrienden en familie.

zzper

MARKETING EN PROMOTIE

Als je dacht dat het moeilijk was om je prijzen als freelancer te bepalen, wacht dan gewoon tot je begint met het promoten en promoten van je merk. Hoewel dit misschien geen grote zorg is voor een doorgewinterde zzper of zelfs een marketingwiz, is het nog steeds een hindernis die elke zzper moet afhandelen als hij een carrière van zijn onafhankelijke werk wil maken.

Eerder werd vermeld dat zzpers een website moeten hebben die zichzelf introduceert, hun werk toont en contactinformatie heeft. Een website is een goed startpunt voor het promoten van uw merk. En, een van de meest effectieve manieren om mensen naar uw website te laten gaan, is door het creëren van hoogwaardige content waar uw specifieke doelgroep om geeft.

Laten we zeggen dat je een freelance accountant bent. Misschien kunt u inhoud maken die eigenaren van kleine bedrijven helpt bij belastingaangiften door diepgaande artikelen op uw blog te schrijven, een podcast of webinar te hosten of een infographic te maken met verschillende belastingniveaus. Het idee is dat deze inhoud niet alleen eigenaren van kleine bedrijven met belastingen zou helpen, de inhoud bewijst dat u een expert in uw branche bent en dat anderen deze zullen delen in de boekhouding op hun blogs of sociale-mediarekeningen. Met andere woorden, je zou wat goede ole-fashioned contentmarketing doen.

Andere manieren om uw naam te krijgen, zijn enkele van de volgende strategieën proberen:

 • Maak casestudy’s die niet alleen uw vaardigheden en talenten illustreren, maar ook hoe u eerdere klanten hebt geholpen bij het oplossen van een probleem. Als u een portfolio op uw site heeft, is deze inhoud al actief.
 • Vraag klanten uit het verleden of ze bereid zijn een testimonial te geven waarin uw werk wordt beschreven en plaats die testimonial op uw website.
 • Netwerk persoonlijk bij bedrijfsevenementen, uw lokale kamer van koophandel, of door online te communiceren met relevante groepen en forums. U kunt bijvoorbeeld vragen over Quora beantwoorden of ideeën uitwisselen met een relevante LinkedIn-groep.
 • Word gastschrijver voor een gerespecteerde branche-publicaties of blog in jouw vakgebied. Je illustreert niet alleen je kennis, je krijgt ook een aantal waardevolle backlinks.
 • Leid anderen in uw branche op door een workshop of cursus te geven, tijdens een evenement te spreken, een presentatie te geven, een wedstrijd te beoordelen of een eBook te schrijven.
 • Krijg een vermelding in lokale bedrijvengidsen en op zowel Google- als Facebook-advertenties.
 • Promoot je merk via swag: t-shirts, pennen, koffiemokken of wat voor coole dingen je ook denkt dat je klanten leuk zullen vinden.
 • Bied een gratis consult, een gratis proefperiode van 30 dagen of een product aan. Wie houdt er niet van gratis dingen?

Freelancers doen meestal ook een beetje koud e-mailen. In het begin kan het een beetje vreemd zijn en het is misschien niet het meest effectief, maar het is een noodzakelijk kwaad. Zoek gewoon naar de namen van ongeveer 5-15 potentiële klanten waarvoor u zou willen werken, doe een beetje onderzoek en ontdek hoe u hen kunt helpen. Neem vervolgens contact op met hen via een e-mail. Mogelijk moet u een contactformulier of bericht op Facebook verzenden als u geen e-mailadres kunt vinden.

Vergeet niet dat koude e-mails op het juiste moment moeten komen. Stel jezelf voor, leg in het kort uit waarom je contact met ze opneemt en geef een link waarop je werk wordt weergegeven.

Hoewel veel van de bovenstaande strategieën effectief kunnen zijn, is er niets zo effectief als het gebruiken van uw huidige netwerk of het zoeken naar mond-tot-mond verwijzingen. Of het nu gaat om een ​​familielid, een vriend, een voormalige medewerker, een universiteitsprofessor of een klant uit het verleden, mond-tot-mondreclame is van onschatbare waarde. U kunt deze felbegeerde aanbeveling verdienen door uw huidige netwerk van vrienden, familie en zakenpartners te informeren wat u van plan bent – hopelijk zullen zij het voor u uitdragen – en door op tijd te voorzien van kwalitatief hoogstaand werk, zullen er klanten zijn die beveel u graag aan voor samenwerking met anderen in het veld waarin u werkt.

zzper

WAAR WERK TE VINDEN

Je kunt jezelf niet alleen vermarkten door middel van content, het gebruiken van je huidige contacten en het cold-emailen van potentiële klanten, waar anders kunnen freelancers een optreden organiseren?

Jobboards en freelance websites

Als je net begint, heb je misschien niet zo’n groot netwerk. Dat komt goed, want er zijn tal van vacaturesites en websites die speciaal zijn ontworpen om freelancers te helpen bij het vinden van een baan. Enkele van de meer bekende vacaturesites en freelance websites zijn:

 • Afbeelding 1
 • Afbeelding 2
 • Afbeelding 3
 • Afbeelding 4
 • Afbeelding 5
 • Afbeelding 1
 • Afbeelding 2
 • Afbeelding 3
 • Afbeelding 4
 • Afbeelding 5
 • Afbeelding 1
 • Afbeelding 2
 • Afbeelding 3
 • Afbeelding 4
 • Afbeelding 5

<>

Freelancen is niet noodzakelijkerwijs hetzelfde als andere bedrijven waar de concurrentie altijd heerst. Freelancen omarmt meer een gemeenschapssfeer. En daarom kunt u contact leggen met andere freelancers in uw vakgebied. Niet alleen kun je hun advies inwinnen, ze kunnen je hier en daar een hapje geven als ze de werklast niet aankunnen.

Je kunt communiceren met collega-freelancers door lid te worden van online forums zoals Het Freelance Forum, Work At Home Forum, TalkFreelance of door te zoeken naar branchespecifieke fora voor freelancers. Bovendien hebben de meeste van de hierboven genoemde websites forums waarop u contact kunt leggen met andere freelancers.

Werk voor non-profitorganisaties

Gratis werken is een geweldige manier om je portfolio op te bouwen, je freelance carrière een vliegende start te geven en potentiële klanten te interesseren om je diensten een kans te geven. Maar als u bereid bent om uw diensten gratis weg te geven, waarom zou u ze dan niet goed gebruiken door non-profitorganisaties te helpen? U kunt bijvoorbeeld uw coderingsvaardigheden gebruiken om een ​​mobiele app voor non-profitorganisaties te bouwen. Dit voegt niet alleen toe aan uw portefeuille, de raad van bestuur voor de non-profitorganisatie kan onder de indruk zijn van uw vaardigheden en u inhuren voor een andere baan.

Onthoud … Blijf bij bestaande contacten, kansen op netwerken en promotie

Het beveiligen van een freelancetaak kan in het begin wat moeite koste wat het kost. Maar er zijn meer dan genoeg freelancing-websites en community’s beschikbaar die op zijn minst uw voet tussen de deur kunnen krijgen. Verder is er niets mis met het aanboren van uw bestaande netwerk van contacten en netwerken, zowel online als offline, om een ​​klant lastig te vallen.

Als je nieuwe klanten wilt aantrekken, moet je elke dag iets doen dat hun aandacht trekt – of dat nu een geweldige blogpost is, gasten schrijven, gratis iets weggeven, of bedrijven die een koude e-mail sturen. Totdat je een vast aantal klanten hebt, moet je gaan naar waar het werk is.

zzper

WERKEN MET KLANTEN

Zonder klanten gaat uw freelance bedrijf niet echt ergens naartoe. En terwijl u geweldige klanten tegenkomt die u misschien zelfs als een vriend beschouwt, zult u ook te maken hebben met klanten die u nog nooit had ontmoet. Ongeacht met welk uiteinde van het spectrum u te maken hebt, is het werken met klanten van essentieel belang. En hier zijn de beste manieren om met hen samen te werken, zodat uw ervaring zo pijnloos mogelijk zal zijn.

Wees op dezelfde pagina

Dat klinkt misschien voor de hand liggend, maar bij het werken met een klant moeten beide partijen op dezelfde pagina staan. Dit begint tijdens de pitchfase door bewust te zijn van wat de klant precies zoekt. Als je niet weet waar de klant naar op zoek is, wees dan niet bang om een ​​vraag te stellen. Het is niet leuk om aan een project te werken, het in te leveren en de klant het te laten afwijzen omdat je verkeerd begrepen hebt wat ze verwachtten.

In het bijzonder moeten u en uw klant het eens worden over belangrijke onderdelen van een project zoals deadlines en een budget voorafgaand aan het starten van een project. Laten we zeggen dat u een website ontwerpt en dat de klant van streek is omdat er geen afbeeldingen zijn wanneer alles is gezegd en gedaan. Dat is misschien niet iets dat je normaal doet, maar nu is de klant woedend omdat ze aannamen dat er afbeeldingen zouden zijn. Dit had voorafgaand aan de start van het project moeten zijn besproken.

Krijg het op schrift

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat beide partijen op dezelfde pagina staan, is door een contract te hebben. Dit helpt niet alleen om misverstanden te voorkomen, het beschermt ook als een klant een project verlaat of weigert om u te betalen.

Het contract moet op zijn minst het volgende bevatten:

 • Namen van beide partijen – de freelancer en de klant
 • Titel project
 • Begindatum van het project
 • De deadline van het project
 • Mijlpalen
 • Betalingsvoorwaarden – wanneer en hoe u de betaling ontvangt
 • Specifieke voorwaarden of project
 • Handtekening van beide partijen

Het contract moet ook clausules bevatten zoals kill fees. Dit betekent ervoor zorgen dat u nog steeds voor uw werk wordt gecompenseerd, zelfs als de stekker in het project wordt getrokken. Misschien wilt u ook de auteursrechtenopties bespreken. U behoudt bijvoorbeeld het eigendom totdat de laatste betaling is ontvangen.

Als u geen advocaat heeft, vindt u een contactsjabloon, voorbeelden en aanvullende informatie uit de volgende bronnen:

 • California State University Sample – Freelance Writing Contract
 • Docracy – Designer Contracts
 • Spullen en onzin – Contractmoordenaar
 • Elance voorbeeldcontractovereenkomsten
 • Smashing Magazine – Een vlekachtige client spotten (plus een contractsjabloon)

Communiceer vaak

Denk aan alle keren dat je een probleem hebt gehad in je persoonlijke of professionele leven. Ik wed dat je een gemeenschappelijk thema zult opmerken – de oorzaak van het probleem komt terug op een gebrek aan communicatie. Hoewel het misschien een beetje overkill lijkt, is er niets mis met je cliënt om feedback of aanwijzingen te vragen, hem op de hoogte te houden van de status van het project door middel van rapporten en zelfs een snelle e-mail te sturen om te zien hoe alles gaat.

Communicatie voorkomt niet alleen hoofdpijn, het is ook een effectieve manier om de relatie tussen u en uw klant te versterken.

Wees flexibel, maar niet te veel

Om te overleven als freelancer moet je flexibel zijn. Per slot van rekening kunnen deadlines en de reikwijdte van het werk in de loop van een project veranderen. Dat betekent echter niet dat je een oplichter moet zijn. Wees voorop met een klant en leg uit wat er kan worden gedaan en wanneer het kan worden bereikt. Als dat extra kosten met zich meebrengt, moet u de klant laten weten dat er een extra vergoeding zal zijn. Dus als je die webontwerper bent, kun je die afbeeldingen toevoegen, maar het gaat de klant wat meer geld kosten.

Gereedschappen die het leven gemakkelijker maken

Dankzij de technologie zijn er tal van apps en software die u kunnen helpen bij het beheren en communiceren met klanten. Sommige van deze hulpmiddelen omvatten:

Google Apps – Niet alleen e-mail, u kunt documenten delen met clients en communiceren via chat of Hangouts.

Nimble – integreert iedereen met contactpersonen, sociale media, e-mails van klanten en agenda.

Contactvrij – beheert uw klanten en geeft u advies over hoe u contact met hen kunt maken.

Falcon – Integreert met 14 verschillende sociale mediaplatforms, zodat u meer te weten kunt komen over uw klanten.

MailChimp – Stelt u in staat om massale e-mails naar klanten te sturen om hen op de hoogte te houden.

Skype – praat of chat gratis met uw klanten overal ter wereld.

Klanten die rode vlaggen wapperen

Laten we ook een woord zeggen over het omgaan met de gevreesde probleemklanten. De beste manier om met dit soort clients om te gaan, is door ze te vermijden. U kunt dit doen door een oogje in het zeil te houden voor het volgende:

 • Klanten die zich alleen bezighouden met wettelijke bescherming. Als het contract te veel in hun voordeel lijkt te zijn, dan is dit iemand die hoofdpijn kan hebben.
 • Klanten die de vraag stellen: “Als ik het niet leuk vind, moet ik er dan nog voor betalen?”
 • Een klant die beweert dat ze in het verleden een verschrikkelijke ervaring heeft gehad met een freelancer in jouw vakgebied.

Je kunt ook wat huiswerk maken en je netwerk vragen of ze in het verleden met deze klant hebben gehandeld of zelfs online zoeken en kijken of er klachten zijn over locaties als het Better Business Bureau.

zzper

PROJECT MANAGEMENT

Aangezien je je eigen planning maakt, moet je georganiseerd zijn bij het plannen van projecten. Het laatste dat je wilt is naar het strand gaan voor de dag en je realiseren dat je op die dag de deadline hebt bereikt! Naast het gemotiveerd houden, kan het beheren van projecten u helpen om klanten en onderaannemers op de hoogte te houden.

Een van de beste plaatsen om te beginnen is door een kalender te gebruiken met belangrijke deadlines of vergaderdata bij klanten. Google Agenda is bijvoorbeeld een startplaats om te creëren. Er is ook de geweldige Sunrise-agenda die je kunt gebruiken op je mobiele apparaat of desktop. Project management

Er zijn echter krachtige projectbeheertools zoals Basecamp, LiquidPlanner, Projecturf, Wrike en Project Bubble die u kunnen helpen om op schema te blijven met een project. Je moet ook kijken naar to-do-lijsten zoals Evernote, Wunderlist, Any.do en Todoist om je leven en werk op orde te houden.

Terwijl u uw projecten moet beheren, moet u tijd reserveren voor het promoten van uw merk, het aanraken van klanten en het verwerken van taken zoals facturering.

zzper

HOE KRIJG JE BETAALD?

Betaald worden is een andere noodzakelijke fout die freelancers moeten maken. Zonder een betaling voor uw werk te ontvangen, verslaat u vrijwel het doel om in zaken voor uzelf te zijn. Gelukkig is betaald krijgen niet zo moeilijk als vroeger, dankzij software van sites als Due.com waarmee u klanten binnen enkele minuten factureert – en omdat u dat contract hebt ondertekend. Maar u kunt ook garanderen dat u wordt betaald door het volgende advies te geven.

Wees een professional

Als u onbeschoft tegen uw klanten bent, consequent te laat op projecten, onvoldoende werk levert en een verouderde website hebt, waarom zou een klant dan uw betaling van uw factuur een prioriteit maken?

Wees altijd een professional door een website te hebben die uw werk benadrukt, over het leveren van een project, het halen van deadlines en beleefd zijn.

Wees flexibel met tarieven en betalingsopties

Niet alle klanten zullen uw tarieven kunnen betalen of zelfs alle aangeboden diensten kunnen gebruiken. Betekent dit dat u hun bedrijf afkeurt? Laten we zeggen dat u een marketingbureau bent en dat een lokale delicatessenwinkel u alleen maar wil helpen om hun website bij te werken en wat geld in Facebook-advertenties te stoppen, maar u niet bezig houdt met het sturen van persberichten of het schrijven van dagelijkse inhoud voor hen. Dan is het eerlijk dat u tarieven hanteert voor de klanten die slechts een deel van de services zoeken, laten we zeggen $ 500 per maand, omdat u niet het hele pakket levert. dat is normaal $ 1.500.

Daarnaast wilt u meerdere betalingsvormen van uw klanten accepteren. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker voor hen om te betalen, het versnelt ook het betalingsproces. De meeste factureringssoftware biedt u de mogelijkheid om eChecks, credit- / debitcards of via een betalingsgateway zoals PayPal te accepteren.

Bill Up Front

De meeste freelancers hebben vooraf een vorm van betaling nodig. Dit bedrag verschilt van industrie tot branche, maar een aanbetaling van 25% tot 50% van de schatting is vrij algemeen gebruik. Uw contract moet ook gedetailleerd zijn als u tussentijdse betalingen ontvangt, bijvoorbeeld 50% voorin, 25% in het midden en de laatste 25% als u klaar bent.

Factuur snel en frequent

Als u geen terugkerende klanten hebt, moet u ervoor zorgen dat u wekelijks factureert of onmiddellijk na het voltooien van een taak. Dit zorgt er niet alleen voor dat het geld op uw bankrekening blijft staan, het zorgt er ook voor dat u niet vergeet om die factuur te versturen.

Met facturatiesoftware van Due.com of Invoice Ninja kunt u terugkerende klantprofielen of geautomatiseerde facturering instellen. Dit betekent dat u in een handomdraai een factuur kunt maken of terugkerende facturen kunt instellen, wat betekent dat de creditcard of bankrekening van de klant elke maand automatisch wordt afgetrokken van het bedrag dat u verschuldigd bent.

Werk nooit totdat u wordt betaald

Waarom zou je gratis aan een project werken als je zou kunnen werken voor een klant die je eigenlijk betaalt voor je diensten? Zoals elke freelancer je zal vertellen, werk je nooit aan het volgende project totdat je voor de laatste klus wordt betaald. Dat betekent echter niet dat u gewoon een factuur verstuurt en wacht op een betaling. Als de vervaldatum snel nadert, neem dan contact op met de klant en ontdek wat er aan de hand is. Misschien hebben ze per ongeluk uw factuur verloren of zijn ze misschien de stad uitgegaan.

Wat als een klant niet ‘betaalt’?

Wat gebeurt er wanneer een klant geen factuur heeft betaald voor een freelanceverbinding? Er zijn een aantal verschillende routes die je kunt verkennen.

Zoals eerder vermeld, kunt u eenvoudig contact opnemen met de klant en informeren naar de status van de betaling. Als een e-mail geen reactie krijgt, wilt u misschien de klant bellen of stoppen bij hun kantoor als ze zich in hetzelfde gebied bevinden als u. Als u niet assertief genoeg bent, vraag dan een vriend, familielid, collega of assistent die de kans heeft om contact op te nemen met de klant.

Als de klant na verschillende herinneringen niet op uw oproepen of e-mails reageert, hebt u misschien geen andere mogelijkheid dan te overwegen de factuur over te dragen aan een incassobureau.

zzper

LAATSTE WOORDEN VAN ADVIES

Als je net begint als freelancer – of het nu gaat om freelance schrijven, freelance grafisch ontwerpen of iets daartussenin, het is echt niet zo moeilijk om meer dan 60 uur per week te werken. Of je nu gewoon gedreven, opgewonden bent, een workaholic hebt of je zorgen maakt over wanneer je je volgende cheque ziet, je kunt jezelf niet zo verbranden. We hebben allemaal een pauze nodig van tijd tot tijd om ons hoofd leeg te maken en de batterijen op te laden. En dat is het mooie van een freelancer zijn. We kunnen in één week een waanzinnige hoeveelheid werk doen, zodat we van plan zijn de week erna een paar dagen op te stijgen.

Hier zijn een paar andere adviezen die elke freelancer zou moeten overwegen ter harte te nemen:

Slaap niet de dag weg – het is geweldig dat je gaat slapen – zo nu en dan, maar als je om 4 uur ‘s middags wakker wordt en de Final Words of Advice je klant klaarstoomt om het kantoor voor vandaag te verlaten, en er is een groot probleem met een project, dat slecht is voor uw professionele reputatie.

U moet uw eigen belastingen betalen – Zoals eerder vermeld, zijn freelancers verantwoordelijk voor het betalen van federale, staats- en lokale belastingverplichtingen. Trek er niet om. Betaal gewoon uw belastingen en wees klaar.

Bewaar uw bonnetjes – Betalen voor het diner bij het ontmoeten van een klant is een belastingaftrek. Zorg ervoor dat u deze bonnen bewaart.

Zorg voor noodfondsen – Die dikke betaling van $ 5000 zet een gat in je zak, maar zorg ervoor dat je wat van dat extra geld opzij zet. Je weet nooit wanneer het werk opdroogt.

Je bent niet 24/7 open – hoewel je misschien thuis werkt, betekent dit niet dat je beschikbaar bent voor werk wanneer een klant je diensten aanvraagt. Je hebt ook een beetje broodnodige vrije tijd nodig. Probeer urenlang te werken die het best bij u passen, zoals van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur.

Het is goed om uit te besteden – Soms kun je niet alle projecten aan die je wordt gegooid. Wanneer dat gebeurt, is het acceptabel om wat werk uit te besteden aan een collega-freelancer die in staat is werk te leveren dat voldoet aan de normen van zowel u als uw klant. Als u uitbesteedt, moet u ervoor zorgen dat het iemand is die u vertrouwt en dat de kwaliteit werkt en zorg ervoor dat u het werk zorgvuldig doorneemt voordat u het inlevert.

Ga comfortabel zitten – Dit betekent niet werken vanuit bed. Het betekent het creëren van een productieve en comfortabele werkomgeving, zoals het hebben van een nieuwe computer of het luisteren naar uw favoriete muziek bij u thuis, zodat u effectief kunt werken zonder cabinekoorts te krijgen.

Zorg goed voor jezelf – Wanneer je thuis werkt, is het gemakkelijk om je gezondheid te verwaarlozen. Of het nu gaat om een ​​goed uitgebalanceerde maaltijd te onthouden of om actief te blijven, u moet zich inspannen om voor uw algehele gezondheid te zorgen.

Je hoeft niet elke baan te accepteren – Soms zijn we te druk om een ​​nieuw optreden te accepteren. Andere keren houden we misschien niet van het project of de klant. En dat is goed. Alleen omdat je een freelancer bent betekent niet dat je elke baan moet aangrijpen.

Hoewel er voor en nadelen zijn om een ​​freelancer te zijn, is niet iedereen weggelegd om freelancer te zijn. Sommige mensen hebben die structuur nodig in hun leven. Maar als je gemotiveerd en moe bent van de 9-tot-5 ratrace, dan is freelancing bij uitstek geschikt voor jou en kan het een succesvolle onderneming en carrière worden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format