Seo optimalisatie tips: 101 tips!

11 min


90

101 SEO optimalisatie tips

 

(seo optimalisatie tips). Veel SEO-tactieken werken gewoon niet meer. Als u verouderde tactieken gebruikt, is het tijd om uw benadering van SEO opnieuw te overwegen .

Andere tactieken krijgen veel aandacht. Maar soms blijkt dat die nieuwe en coole trendy tactieken toch niet echt voor jou werken.

Nog andere legitieme SEO-tactieken (hallo, een week lang technische audits !) Kosten gewoon tijd. Ik spreek maanden of zelfs meer dan een jaar om resultaten te tonen.

Maar dat betekent niet dat uw SEO-strategie  moet zijn van een  real time-zuigen.

Zie realtime analyses van iedereen
Wat gaat u doen als u het gordijn op het internet kunt opheffen? Inzichten die je nooit zou moeten zien. Gegevens die marketing voor altijd zullen veranderen.

Laten we ons richten op meer bruikbare en bewezen SEO-tactieken. Het soort dat je vandaag zal helpen.

Hier zijn 101 van mijn snelle en snelle tips, trucs en geheimen die net zo goed werken als een SEO-jamsessie van 24 uur.

seo optimalisatie tips

101 SEO-tips om nu te gebruiken

 1. Gebruik “#” niet in URL’s. Googlebot ondersteunt geen index-URL’s met “#” vermeld.
 2. Met de nieuwe mobiel-eerste index gebruikt u het hulpprogramma Ophalen en weergeven van Google Search Console om te testen hoe de mobiele zoekagent van Google uw mobiele pagina’s bekijkt in vergelijking met uw desktoppagina’s.
 3. Gebruik AJAX-crawlschema niet op nieuwe websites. Migreer alle sites die momenteel gebruikmaken van AJAX-crawlen. Let op: verwijder ‘metafragment’.
 4. Als u doneert aan goede doelen en non-profitorganisaties voor een backlink, is dit in strijd met de webmasterrichtlijnen van Google.
 5. Hoewel uw sitemaps beperkt zijn tot 50.000 URL’s per sitemap, heeft u nu de mogelijkheid om een gecomprimeerde versie van 50 MB te hebben, in vergelijking met de vorige 10 MB .
 6. Google toont emoji’s in zoekresultaten. Emoji’s kunnen een grote rol spelen bij lokaal zoeken. Bekijk gewoon hoe je met een emoji naar een pizzeria in de buurt kunt zoeken .
 7. Inhoud is koning, backlinks zijn koningin en video kan de spawn van de twee zijn. Google integreert video in Google Maps-vermeldingen. Dus, als je geen videostrategie hebt, begin er dan snel een te ontwikkelen.
 8. Als u een fysieke winkel bent, gebruikt u Google AdWords-rapporten voor afstand en winkelbezoek om te optimaliseren welke geografische regio’s en gebruikerslocaties de meeste aankopen in de winkel genereren.
 9. Neem bij het uitvoeren van trefwoordonderzoek vragen op die relevanter zijn voor gesproken zoekopdrachten. Nu Google Voice Search beschikbaar is in 30 nieuwe talen, is het beschikbaar voor meer dan 1 miljard mensen wereldwijd. Gesproken zoekopdrachten blijven belangrijker worden met Google Answers en de mobiel-eerste index.
 10. Sinds Penguin nu in realtime is , is het belangrijk om uw backlinks in de Google Search Console ( Zoekverkeer > Koppelingen naar uw site) te controleren en deze één keer per maand af te wijzen .
 11. Als u wilt helpen bij het voorbereiden van de mobiel-eerste index, vergroot u het mobiele zoekverkeer, start u Google AMP  of Progressive Web Apps (PWA’s). Google levert uw AMP-pagina’s of PWA’s in de mobiel-eerste index als u geen mobiele site heeft, dus u moet zeker weten dat uw primaire inhoud en koppelingenlijst op de AMP-pagina’s of PWA’s.
 12. Houd je link met een witte hoed. Als Google massa-manipulatie detecteert, zal dit al uw links verslechteren, niet alleen de slechte.
 13. Veel SEO-marketeers vinden dat niet-gekoppelde citaties geen waarde hebben. Echter, Gary Illyes liet doorschemeren in een interview dat er een toekomst in gekoppelde citaties zou kunnen zijn. Dus elke vermelding is een goede vermelding.
 14. Stop met het bouwen van een massa aantal links op mappen. Blijf bij directories die van hogere kwaliteit zijn (Yelp, Gouden Gids, Google+, etc.) en voeg relevantie toe aan je merk.
 15. Stop met het gebruik van widgetlinks als een linkbuilding-tactiek. Als u widgets gaat gebruiken, gebruik ze dan als merkbekendheidsstrategie en UX-ervaring.
 16. Zorg ervoor dat je een duidelijke linkstructuur hebt binnen je website. Als u bijvoorbeeld op uw footer-links rekent om uw interne linking-strategie te stimuleren, denk dan nog eens goed na. Footer- en header-links houden niet veel gewicht in. Door intern koppelingen in uw lichaam te kopiëren, kan Google beter navigeren op uw website.
 17. Wanneer u uw site van HTTP naar HTTPS migreert , breng dan geen andere wijzigingen aan in uw website. Google gaat ervan uit dat er niets anders is veranderd op uw website. Als u meer dan één ding wijzigt, kan het Google moeilijk vinden om alle wijzigingen te accepteren.
 18. Canonieke tags besparen geen crawlbudget. Zoekmachines moeten ook de duplicaten crawlen om te bepalen dat ze in feite duplicaten zijn.
 19. Houd de sitesnelheid op 2-3 seconden voor de gebruiker. U kunt tools zoals WebPageTest gebruiken om uw sitesnelheid te bepalen.
 20. Ruil je Twitter-URL uit voor Twitter-kaarten.
 21. Hetzelfde geldt voor Facebook; u wilt Open Graph-markeringen toevoegen om te optimaliseren hoe uw berichten op Facebook worden bekeken.
 22. Als u een merk voor e-commerce bent en geen Instagram gebruikt, is dit het moment om te beginnen. Op basis van het vroege succes van Instagram met winkelfuncties , beginnen ze uit te rollen naar duizenden bedrijven die kleding, sieraden of schoonheidsproducten verkopen.
 23. Met Google Home, Amazon Echo en meer digitale assistenten stijgen, zullen feiten en lokale gidsen zeer voordelig worden voor merken die willen landen in het eerste resultaat.
 24. Google heeft een reisplanningsfunctie in hun kennisgrafiek geïntroduceerd,  dus als u een lokaal bedrijf of een reisorganisatie bent, kan het maken van reisgidsen uw voordeel opleveren.
 25. Investeer in klantenservice op Facebook. U kunt verkopen en kopen via Facebook Messenger. Everlane is een uitstekend voorbeeld van een merk dat dit goed doet.
 26. Test en experimenteer met LinkedIn-advertenties. Met LinkedIn kunt u conversies bijhouden voor hoeveel gebruikers van uw gesponsorde inhoud en advertenties converteren.
 27. Maak ‘Winkel de look’-advertenties in Google AdWords om meer mobiele zoekers te converteren.
 28. Probeer een 360-gradenvideo te maken voor Facebook. Nu kun je 360-video streamen op Facebook.
 29. Wordt weergegeven in de Search Live-carrouselresultaten van Google door AMP-pagina’s, gestructureerde gegevensopmaak en een Atom XML-feed te hebben. Vul vervolgens dit formulier in .
 30. Reddit is de negende grootste website in de VS Dit is waar je wilt dat je merk is, en je kunt beginnen met testen met hun gesponsorde inhoudsadvertenties.
 31. Als u een lokaal bedrijf bent en op Facebook, kunt u uw Facebook Live-berichten geotargetten om specifieke locaties op te nemen of uit te sluiten.
 32. U kunt klanten binnen Google door uw lokale winkel laten bladeren als u het Local Inventory Ad-programma van Google gebruikt.
 33. Geïndexeerde leeftijd van uw domein is altijd een belangrijke factor geweest bij het rangschikken. Als je een nieuwkomer bent, wordt het moeilijk om te strijden tegen een website die al tien jaar bestaat.
 34. Zorg voor een gezond linkprofiel omdat de zoekmachines dit koppelen aan de autoriteit en kwaliteit van uw algehele website en merk.
 35. Ontdoe je van dunne inhoud of herschrijf het. Het doet niets voor uw site maar verlaagt de kwaliteit. Langdurige inhoud heeft bewezen hogere zoekresultaten te krijgen.
 36. Ruim dubbele inhoud op die intern of extern wordt gehost. Door dubbele inhoud op te ruimen, verwijdert u alle geschraapte inhoud of duplicaten op uw site. Als u dubbele inhoud op andere sites heeft, e-mailt u de webmaster om deze te laten verwijderen of toe te voegen aan uw afwijzingsbestand.
 37. Citaten van klanten blijven groeien. Stel een plan samen om klanten om productbeoordelingen of opmerkingen over producten te vragen. Zoekmachines gebruiken deze om waarde toe te kennen en resulteren in hogere conversies.
 38. Houd bij welke pagina’s gebruikers uw site verlaten door de exitpagina’s te analyseren. Waarom vertrekken gebruikers? Overweeg deze exitpagina’s te herzien om de tijd op de site te vergroten.
 39. Als u een lage klikfrequentie ziet in het Analytics-zoekrapport van Google Search Console, kunt u overwegen om metabeschrijvingen te herschrijven.
 40. Soms leidt oude content nog steeds tot verkeer. Als dit het geval is, kunt u overwegen een nieuw bericht te maken met vergelijkbare inhoud om nieuwe, nieuwe en relevantere inhoud te genereren.
 41. Controleer nogmaals of uw geldpagina’s zijn geïndexeerd met ‘site: domein’. Controleer ook of u dubbel geïndexeerd bent. Dubbele indexering kan leiden tot dubbele inhoud.
 42. Eén pagina moet één H1-tag hebben. Gebruik niet meerdere H1-tags op één pagina.
 43. FAQ-pagina’s worden steeds belangrijker; Ik zou willen voorstellen dat je tijd besteedt aan het doornemen van je FAQ-pagina’s. Om meer bekendheid te geven aan zoekwoorden met lange zoekwoorden, herschrijft u deze FAQ-pagina’s om meer van deze zoektermen op te nemen.
 44. U kunt uw SEO-inspanningen niet langer afstemmen op PageRank nu Google deze heeft verwijderd. Wanneer u uw site vergelijkt met andere merken of concurrenten, gebruikt u SEO-tools zoals Moz’s Domain Authority of de URL Rating van Ahrefs. Deze zijn geen vervanging voor de PageRank van Google omdat ze niet 100 procent nauwkeurig zijn, maar het is een goed startpunt.
 45. Bij het herinrichten van uw website dient u een SEO-marketeer in te schakelen voordat u meer tijd en middelen in uw site investeert. Veel nieuwe trendy websiteontwerpen zoals parallax-scrollen moeten voldoen aan de beste SEO-procedures, zoals paginering.
 46. Vergeet niet om ALT-attributen toe te voegen voor het plaatsen. Probeer ook relevante trefwoordzinnen op te nemen.
 47. U kunt meer dan één sitemap hebben. Als u wilt dat Google de aandacht richt op specifieke delen van uw site, maakt u een afzonderlijke sitemap. Deze zijn voor afbeeldingen, video’s, profielen en blogposts.
 48. Zorg ervoor dat al uw pagina’s de rel = canonieke tag hebben die zoekmachines naar de hoofdpagina leidt. Rel = canonieke tags verminderen de verwarring wanneer een andere site uw inhoud schraapt, waardoor uiteindelijk dubbele inhoud wordt gemaakt.
 49. Als uw URL’s dynamische URL’s zijn (wat betekent dat u zoiets ziet als:  www.donutsaregoodforyou.com/?mode=1-list=1) , moet u uw parameters in Google Search Console aanpassen aan hoe u wilt dat Google uw site crawltinhoud. Nogmaals, dit helpt bij het verminderen van dubbele inhoud.
 50. Wanneer iemand anders uw inhoud syndicated, zorg er dan voor dat ze de tag rel = canonical plaatsen om terug te gaan naar uw oorspronkelijke pagina.
 51. Stelt u Google Search Console voor het eerst in? Vergeet niet om beide versies van uw site toe te voegen. U dient zowel www- als niet-www-versies van uw site in te dienen. Als het klaar is, stelt u de gewenste site in.
 52. Net als hierboven, als u meerdere subdomeinen heeft, moet u ze als nieuwe property naar Google Search Console sturen om alle gegevens te verzamelen.
 53. Wijzig uw interne links naar HTTPS voordat u migreert van HTTP naar HTTPS.
 54. Omdat het de kwaliteit ten opzichte van de kwantiteit voor inhoud betreft, geldt hetzelfde voor linkbuilding . Linkbuilding is niet wat het vijf jaar geleden was. Linkbuilding en PR-inspanningen worden nu samengevoegd om een ​​meer authentieke koppelingservaring te creëren.
 55. Bij het maken van een stuk van de inhoud, na te denken over hoe die inhoud kan worden  hergebruikt in een video, Facebook Leef, Slideshare, etc.
 56. Vergeet niet om uw IP-adres toe te voegen aan Google Analytics.
 57. Verwijder pop-ups op mobiel en interstitials van mobiel. Sinds Google in januari 2017 aankondigde dat ze een penalty gingen implementeren op sites die nog steeds gebruik maken van intrusieve pop-ups en interstitials, hebben webmasters gekozen voor alternatieven voor pop-ups .
 58. Wanneer u inhoud schrijft, moet u uw spelling en grammatica controleren. Fouten hebben geen invloed op uw ranglijst, maar het zorgt voor een slechte gebruikerservaring.
 59. Maak een systeem om in te plannen in handbereik voor linkbuilding en PR. Ja, links kunnen zichzelf opbouwen, maar wat is er mis met een klein duwtje? SEO is geen eenmalige baan voor fix-en-leave-it.
 60. Als je met een influencer werkt, heb je altijd een contract. U wilt duidelijk zijn over wat de beïnvloeder van u verwacht en vice versa.
 61. Als een klant naar je toekomt en zegt dat ze willen rangschikken voor het “magische trefwoord van pagina 1”, voer dan uit.
 62. Wanneer u uitzoekt welk type inhoud u wilt schrijven, gebruikt u tools zoals BuzzSumo om de best presterende inhoud van uw concurrent te reverse-engineeren.
 63. Als je divs in je CSS verbergt, stop dan en ruim het op.
 64. Frisse inhoud kan uw ranglijst een kleine boost geven. Deze inhoud hoeft geen nieuwe inhoud te zijn op de startpagina. Het kan ook afkomstig zijn van uw bloginhoud.
 65. Het toevoegen van broodkruimels aan uw site verbetert niet alleen uw SEO, maar ook uw gebruikerservaring.
 66. Vermijd lange omleidingsketens om zoekmachines te helpen uw site sneller te doorzoeken.
 67. Probeer bij het gebruik van afbeeldingen het vector-formaat afbeeldingsbestand te krijgen. Dit soort bestanden schalen beter, waardoor u op meerdere apparaten een betere beeldkwaliteit krijgt.
 68. Overweeg om een ​​Content Delivery Network (CDN) te krijgen om uw afbeeldingen te hosten. Een CDN helpt je website te versnellen.
 69. Als u niet bent overgeschakeld naar HTTPS en AMP-pagina’s gebruikt, moet u dit binnenkort wijzigen. Maile Ohye van Google deelde tijdens de SEJ Summit dat HTTPS vereist is voor AMP, maar John Mueller heeft onlangs verklaard dat het nog geen AMP-vereiste is.
 70. Als u producten met zeer korte beschrijvingen en namen heeft, gebruikt u de canonieke tag in plaats van deze om te leiden.
 71. Nofollow-links werden eerst gemaakt om betaalde links te identificeren. Tegenwoordig gebruiken de meeste sites deze voor externe links in het geval u een link naar een site van lage kwaliteit maakt.
 72. Altijd nofollow-links vermeld in forums of opmerkingen. Hetzelfde geldt voor sponsoring, advertenties en persberichten.
 73. Met de lancering van Google Allo wilt u uw kwaliteitsbeoordelingen voor uw lokale bedrijf vergroten. De bedrijven in de directe omgeving met de meeste beoordelingen krijgen de hoogste prioriteit.
 74. Controleer of uw NAP over lokale citaten in alle kanalen hetzelfde is.
 75. Google verhoogde de tekenlimiet van title-tags tot 70 tekens. Zorg ervoor dat je voor alle personages optimaliseert. Controleer echter of tekens op mobiele apparaten zijn afgekapt.
 76. Google verlengde ook de lengte van metabeschrijvingen tot 200 tekens op desktops en 172 op mobiel.
 77. Hoewel het hebben van een privé-gehost domein niet van invloed is op uw zoekranglijst, kan het hebben van gedeelde hosting ervoor zorgen dat uw site minder wordt geïndexeerd. Zoekmachines index op basis van IP-adres en wanneer ze meerdere IP-adressen zijn, kunnen zoekmachines te veel signalen ontvangen.
 78. Als u op de eerste pagina met zoekresultaten wilt worden gezien, start u een betaalde campagne voor uw zoekwoordtermen zonder merknaam en merknaam die u in de zoekresultaten wilt weergeven. Test en experimenteer hiermee om vast te stellen welke zoekwoordtermen voor u werken en vervolgens te integreren in uw organische inspanningen.
 79. U hoeft geen exacte zoekwoordtermen te gebruiken. Google kan uw actuele trefwoordzoekwoorden associëren dankzij semantisch zoeken.
 80. Als u probeert uw zoekwoordsets te structureren op basis van dichtheid, stopt u. Trefwoorddichtheid is niet voor veel manen een ding geweest .
 81. Wanneer u intern hyperlinks koppelt, hoeft u intern geen link te maken met uw zoekwoordtermen. Maar het helpt als de inhoud van de link is gerelateerd aan uw belangrijkste zoekwoorden.
 82. Hoewel Google AMP-pagina’s misschien onbeleefd zijn, kunt u formulieren toevoegen om leads te vangen.
 83. Personaliseer je call-to-actions op basis van een verwijzing. U kunt dit ook doen op basis van locatie en trefwoord zoekopdracht.
 84. Op uw Google AMP-pagina’s kunt u Scroll Tracking implementeren met Google Tag Manager.
 85. Wanneer u met influencers werkt of uw inhoud op een andere site plaatst, kunt u snel zoeken om te zien wanneer hun pagina’s voor het laatst in de cache stonden door te zoeken in “cache: URL”. Als het meer dan een maand oud is, bewaar je inhoud ergens anders.
 86. Gesproken zoekopdrachten naar locaties zullen blijven groeien. Overweeg om uitdrukkingen als ‘in mijn buurt’ op te nemen in uw inhouds- en advertentiestrategie.
 87. Ontwikkel inhoud op een conversatietoon om te rangschikken voor gesproken zoekopdrachten.
 88. Social bookmarks doen er nog steeds toe, maar ze groeien uit tot communities. Hoe u zich bezighoudt met uw sociale netwerken, is hoe u uw sociale bladwijzers moet gebruiken. Sociale bladwijzers zijn geen eenmalige submit-your-link-en-that’s-it. U moet een gesprek hebben, een paar opmerkingen achterlaten of andere inhoud bijwerken die geen verband houdt met uw inhoud.
 89. Winkeliers en e-commerce merken moeten visueel zoeken integreren in hun marketingstrategie. Pinterest is toonaangevend voor visueel zoeken . Pinterest geeft je de mogelijkheid om een ​​gedeelte van een afbeelding te markeren en vervolgens een zoekopdracht te maken naar dat gedeelte dat je hebt gemarkeerd. Google Lens en andere applicaties breiden hun spel ook uit.
 90. Dankzij kunstmatige intelligentie zien we een opkomst van chatbots . Met chatbots kunnen merken op een menselijker manier met consumenten omgaan. H & M is een goed voorbeeld van een merk dat gebruik maakt van chatbots.
 91. Houd u bij het kiezen van een domeinnaam aan 15 tekens of minder. Korte domeinnamen zijn gemakkelijker voor mensen om te onthouden.
 92. Als u een e-commercesite bent, gebruik dan niet de beschrijving van de fabrikant bij het schrijven van uw productomschrijvingen. Neem de tijd om boeiende productbeschrijvingen voor de gebruiker en zoekmachines te herschrijven.
 93. Als je een plotselinge daling van het verkeer hebt, kan dit te wijten zijn aan een boete. Controleer uw e-mail en Google Search Console om te zien of ze u een handmatige boetemelding hebben gestuurd.
 94. De plotselinge daling van het verkeer kan ook te wijten zijn aan zoekwoordverlies. Controleer of uw concurrenten zijn begonnen met het rangschikken voor vergelijkbare zoekwoordtermen met nieuwe inhoud die ze produceren.
 95. Begin met testen met Progressive Web Apps of PWA’s met de nieuwe mobiel-eerste index. PWA’s leveren een mobiele site als een gebruiker via uw smartphonetablet naar uw site komt. Grote merken zoals The Weather Channel en Lyft testen dit al en je wilt niet achterblijven. PWA’s zijn gunstig voor merken die inkomsten genereren via advertenties. Ze zijn een uitstekend alternatief voor AMP.
 96. Als u een nieuw bedrijf bent, investeer dan in hoogwaardige content. Overweeg ook om uw metadata om te zetten in seizoenen om mogelijk te worden gerangschikt voor long-tail, lokale zoekwoorden.
 97. Het posten van gasten is geen relevante manier om links te bouwen, maar het is een geweldige manier om inhoud te maken.
 98. Als u meerdere pagina’s hebt die strijden om vergelijkbare zoektermen voor zoekwoorden, kunt u overwegen de inhoud te combineren in een gigantisch lang stuk inhoud.
 99. Benieuwd waarom jouw concurrent je in de SERPs verslaat voor dezelfde inhoud? Ga terug en vul de lege plekken van je inhoud in. Voer een analyse uit van de trefwoordtermen gerelateerd aan uw artikel en ontdek of er ontbrekende stukjes zijn die u kunt toevoegen om uw inhoud te verbeteren.
 100. Wanneer u op uw site zoekt op de website van de zoekmachine: example.com, zorg er dan voor dat u alle varianten van uw site vindt. Zoek bijvoorbeeld het volgende:
  • http://example.com
  • http://www.example.com
  • https://example.com
  • https://www.example.com
 101. We hebben veel gesproken over de mobiel-eerste index van Google . Bing en andere zoekmachines zullen waarschijnlijk volgen. Maar het is nog steeds belangrijk om de desktopversie van uw website te focussen en te optimaliseren.

In het beste geval, weet u al alles in deze lijst. U bevindt zich diep in een technische audit en u bent nooit een woord voor woorden tijdens een klantbijeenkomst.

Soms (OK, meestal), echter, bent u nog niet bekend met het SEO-spel of hebt u een snelle opfriscursus nodig (in dat geval beveel ik SEJ’s SEO 101: Leer de grondbeginselen van zoekmachineoptimalisatie aan ). Het kan moeilijk zijn om de juiste vragen te achterhalen om enkele van de grote dingen te vragen of onthouden die u wellicht bent vergeten in uw audit.

Er is tenslotte zoveel dat we in onze hersenen kunnen vasthouden zonder blind te worden. Maar of je nu probeert om lege ruimte in te vullen of alleen maar probeert om SEO voor het eerst te leren, deze tips hierboven hebben je behandeld.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format