wordpress installeren: de ultieme gids

12 min


95

WordPress installeren

WordPress staat bekend als het populairste blogplatform en contentmanagementsysteem. Nieuwe gebruikers zijn vaak verbaasd als we hen vertellen dat WordPress ook bekend staat om zijn eenvoudige installatie. Alle beste WordPress-webhostingsbedrijvenkunt u WordPress installeren binnen enkele klikken. In de meeste gevallen is het installeren van WordPress een eenvoudig proces dat minder dan vijf minuten in beslag neemt. In deze WordPress-installatietutorial is ons doel om een ​​uitgebreide WordPress-installatietutorial voor zowel beginners als gevorderde gebruikers aan te bieden. We laten u zien hoe u WordPress installeert met Fantastico, Softaculous en SimpleScripts voor beginners. We zullen uitleggen hoe WordPress handmatig te installeren voor onze intermediaire gebruikers. Ten slotte laten we voor onze beginnende ontwikkelaar en ontwerpers zien hoe je WordPress op een lokale computer (Windows, Mac en Linux) installeert.

wordpress installeren

Dingen die u nodig hebt voordat u WordPress installeert

Voordat u WordPress installeert, moet u eerst een domeinnaam en een goed webhostingbedrijf hebben dat WordPress kent.

We raden u ten zeerste aan om BlueHost te gebruiken, omdat deze u een gratis domein en 50% korting op hun hostingplan geven (speciaal voor WPBeginner-gebruikers). Bluehost is ook een officieel aanbevolen hostingprovider van WordPress.

Hoe installeer ik WordPress met MOJO Marketplace

MOJO Marketplace biedt een eenvoudige WordPress-installatietool. Verschillende hostingbedrijven gebruiken dit om een ​​WordPress installatie-ervaring van 1 klik aan te bieden. Dit installatieprogramma is geïntegreerd in hun cPanel-dashboard.

Voor deze zelfstudie laten we u het BlueHost cPanel zien. Meld u gewoon aan bij uw hostingaccount en ga vervolgens op uw cPanel-dashboard naar beneden naar het gedeelte over de website.

wordpress installeren

Klik op Install WordPress icon of klik 1 keer op Installeren. Ze brengen u allebei naar de MOJO Marketplace waar u een overzicht ziet van WordPress met de knop Installeren. U moet op de installatieknop klikken om door te gaan.

Begin WordPress Installatie met MOJO Marketplace

MOJO Marketplace vraagt ​​je nu waar je WordPress wilt installeren. Selecteer eenvoudig uw domeinnaam in het vervolgkeuzemenu en klik op de knop Controledomein.

wordpress installeren

Het installatieprogramma controleert nu of alles in orde is en toont de laatste stap. U kunt het vakje naast Toon geavanceerde opties aanvinken om het uit te vouwen.

WordPress installatie-instellingen in MOJO Marketplace

U zult merken dat MOJO Marketplace uw site al een titel ‘Mijn site’ heeft gegeven. Het gebruikt uw e-mailadres als gebruikersnaam en voert een willekeurig sterk wachtwoord in. U kunt al deze instellingen wijzigen. U moet ook het vakje Algemene voorwaarden aanvinken.

Als u klaar bent, klikt u op de knop Nu installeren.

Uw installatie zal beginnen en u zult een voortgangsbalk kunnen zien. Het duurt maar een paar minuten. U moet op deze pagina wachten totdat deze is voltooid.

wordpress isntalleren

Nadat de installatie is voltooid, ziet u een succesbericht met een knop voor inloggegevens.

wordpress installeren

U hebt met succes WordPress geïnstalleerd. Klik op de knop Referenties bekijken om naar het MOJO Marketplace-dashboard te gaan en scrol omlaag naar het meldingscentrum.

Daar ziet u de status van uw WordPress-installatie met een koppeling om inloggegevens te bekijken.

wordpress installeren

Dit toont de installatiestatus en de succesmelding. U zult ook links naar uw site en WordPress admin-gebied vinden, samen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u nodig hebt om in te loggen.

WordPress inloggegevens na het beëindigen van de installatie met MOJO Marketplace

Hoe WordPress te installeren met behulp van Softaculous

Softaculous is een populair automatisch installatie script. Hiermee kunt u eenvoudig populaire webapplicaties zoals WordPress installeren met slechts een paar klikken. Hostingbedrijven zoals SiteGround en InMotion Hosting gebruiken Softaculous in hun configuratiescherm.

Meld u eenvoudig aan bij uw cPanel-account en zoek naar het Softaculous-pictogram of het WordPress-installatieprogramma. Je vindt ze in het gedeelte Automatische installatie.

wordpress installeren

Als u op een van deze pictogrammen klikt, wordt Softaculous automatisch installatieprogramma voor WordPress gestart. Eerst ziet u een overzicht van WordPress. U moet klikken op het tabblad Installeren om door te gaan.

Klik op het tabblad Installeren om door te gaan met het installeren van WordPress met behulp van Softaculous

Softaculous vraagt ​​u nu waar u WordPress wilt installeren. U moet kiezen http://of http://www.als protocol.

Als uw site SSL en HTTPS heeft , kunt u als protocol selecteren https://of https://www.als.

Hierna moet u de domeinnaam kiezen waar u WordPress wilt installeren. De meeste gebruikers willen WordPress installeren in de hoofdmap van hun domein, zoals example.com. In dat geval moet u ervoor zorgen dat het veld ‘In map’ leeg is.

Blader een beetje naar beneden en u ziet het gedeelte over de site-instellingen.

Site-instellingen bewerken tijdens installatie van WordPress met Softaclous

In dit gedeelte moet u eerst een titel en beschrijving voor uw WordPress-site opgeven. Maakt u zich geen zorgen, u kunt ze na installatie eenvoudig wijzigen vanuit uw WordPress- beheergebied .

Vervolgens moet je een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres van de beheerder kiezen. Softaculous vult automatisch de velden gebruikersnaam en wachtwoord voor u in. Het gebruikt een niet-woordenboekwoord voor gebruikersnaam en een sterk wachtwoord.

Je kunt ze veranderen als je wilt, zodat ze gemakkelijk te onthouden zijn voor jou. We raden u echter aan om altijd een sterk wachtwoord te gebruiken. Raadpleeg onze gids over de beste manier om wachtwoorden te beheren voor WordPress-beginners om te leren hoe u gemakkelijk sterke wachtwoorden kunt beheren.

Zorg ervoor dat u het juiste e-mailadres opgeeft in het admin-e-mailveld. Dit is waar WordPress meldingen en wachtwoordherstelkoppeling naartoe stuurt als je je wachtwoord bent vergeten.

Rest van de opties op het scherm zijn optioneel. U kunt nu op de installatieknop klikken om het installatieprogramma uit te voeren.

Klik op de installatieknop om het WordPress-installatieprogramma uit te voeren

Softaculous zal het installatieprogramma uitvoeren met behulp van de instellingen die u hebt opgegeven. U ziet een voortgangsbalk met de installatiestatus. Het duurt een paar minuten, sluit het venster niet totdat de voortgangsbalk 100% bereikt, anders kan dit van invloed zijn op uw WordPress-installatie.

Softaculous WordPress-voortgang van het installatieprogramma

U ziet een bericht voor succes nadat de installatie is voltooid. Het toont ook een link naar uw website en een andere link naar uw WordPress-beheergebied.

Softaculous heeft met succes WordPress op uw website geïnstalleerd

Hoe WordPress te installeren met behulp van QuickInstall

QuickInstall is een ander populair automatisch installatieprogramma dat wordt gebruikt door veel hostingbedrijven zoals HostGator en anderen. We zullen het cPanel-dashboard van HostGator gebruiken in de screenshots hier, maar het zou niet veel anders zijn als je een andere host gebruikt die QuickInstall heeft.

Eerst moet je inloggen op het cPanel-dashboard van je hostingaccount. Blader omlaag naar het gedeelte Software en services en klik vervolgens op het pictogram QuickInstall.

QuickInstall in cPanel-dashboard

Dit brengt u naar de 1-Click Installers-pagina op QuickInstall. U zult zien dat het installaties biedt voor de meest populaire webtoepassingen, waaronder WordPress. U moet op WordPress klikken om het WordPress-installatieprogramma te starten.

Lancering van WordPress installer in QuickInstall

Hiermee gaat u naar het WordPress-installatieprogramma waar u een overzicht van de software te zien krijgt. Klik eenvoudig op de knop ‘WordPress installeren’ om door te gaan.

Start WordPress installer in QuickInstall

Dit brengt je bij het instellen van je WordPress installatie-instellingen.

Eerst moet je de domeinnaam kiezen. Als u WordPress in een submap zoals voorbeeld.com/blog wilt installeren, moet u een blog invoeren in het veld met het installatiepad. Laat het leeg als u WordPress in de hoofdmap wilt installeren, zoals example.com.

WordPress installatie-instellingen in QuickInstall

U moet een titel voor uw site opgeven, dit kan van alles zijn en u kunt dit later altijd wijzigen. Vervolgens moet u een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres opgeven voor het beheerdersaccount. U moet ook de voor- en achternaam invoeren voor de beheerder.

Als u tevreden bent met de instellingen, klikt u op Installeren WordPress-knop om met de installatie te beginnen.

QuickInstall zal nu WordPress voor u installeren. U ziet een voortgangsbalk en een later succesbericht wanneer dit is voltooid.

Klik op de vervolgkeuzepictogram naast de knop inloggegevens in het succesbericht. Er verschijnt een snelmenu met inloggegevens en een link naar het admin-gedeelte van uw nieuw geïnstalleerde WordPress-site.

Hoe WordPress te installeren met Fantastico

Fantastico is een veelgebruikt auto-installatie script dat door sommige WordPress hosting providers wordt gebruikt. Het is vergelijkbaar met de andere installatiescripts in de lijst en biedt een eenvoudige manier om WordPress snel te installeren.

Eerst moet je inloggen op je cPanel-dashboard. Blader omlaag naar het gedeelte software en services en daar vindt u het Fantastico-pictogram.

Fantastico-pictogram in cPanel

Als u op het Fantastico-pictogram klikt, wordt het auto-installatie script gestart.

Sommige hostingproviders gebruiken nog steeds een oudere versie van Fantastico. In deze tutorial zullen we je screenshots tonen van de Fantastico F3-versie. Als Fantastico op je host er anders uitziet, maak je dan geen zorgen. De basisinstallatiestappen zijn hetzelfde en u zou ze gemakkelijk moeten kunnen volgen.

Op het hoofdscherm Fantastico ziet u een lijst met webapplicaties aan uw linkerhand. U moet op Blogs klikken en daar vindt u WordPress tussen vele andere applicaties.

Als u op WordPress klikt, krijgt u een overzicht van de toepassing met de knop Installeren.

WordPress installatieprogramma overzicht in Fantastico

Klik gewoon op de knop ‘Klik hier om WordPress te installeren’ om door te gaan.

Fantastico auto-installer voor WordPress vraagt ​​je nu om je installatie-instellingen in te vullen. Eerst moet u het domein kiezen waar u WordPress wilt installeren.

Fantastico WordPress installatie-instellingen

Als u WordPress in een submap wilt installeren, kunt u de naam van de subdirectory in het onderstaande veld invoeren. Zorg er anders voor dat dit veld leeg is.

Onder Administrator Details sectie, moet u admin gebruikersaccountinformatie opgeven. Voer een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres in voor uw WordPress beheerdersaccount.

Klik op de knop Verzenden om verder te gaan.

Fantastico installeert nu WordPress voor jou. U zult de voortgang van de installatie kunnen zien. Zodra het WordPress is geïnstalleerd, ziet u een succesbericht.

Hoe WordPress te installeren met behulp van FTP

Handmatig installeren van WordPress is ook bekend als de beroemde installatie van 5 minuten. Handmatige installatie heeft echter een paar toegevoegde stappen en daarvoor hebt u een FTP-client nodig . Bekijk onze beginnershandleiding over het gebruik van FTP om WordPress-bestanden te uploaden .

Eerste wat je hoeft te doen is de nieuwste versie van WordPress downloaden . Unzip het bestand en gebruik de FTP-software om de bestanden te uploaden naar uw webhost-map van uw keuze.

uploaden van WordPress-bestanden met behulp van een FTP-client

Als u WordPress op uw hoofddomeinnaam wilt installeren (zoals example.com), moet u WordPress-bestanden uploaden naar de hoofdmap van uw website. Gewoonlijk wordt deze map / public_html / genoemd.

Aan de andere kant, als u WordPress in een submap wilt installeren (zoals example.com/blog), upload het dan in een map / public_html / blog /.

Zodra u klaar bent met het uploaden van WordPress, gaat u naar uw hostingcontrolepaneel om een ​​database te maken. We gebruiken cPanel webhosting, dus onze screenshots zijn van cPanel. Zoek het pictogram in uw cPanel op de volgende manier:

MySQL-databases in cPanel

U ziet een veld om een ​​nieuwe database aan te maken. Voer de naam van uw database in en klik op “Database maken”.

Een nieuwe database maken voor uw WordPress-site

Nu u uw database hebt aangemaakt, heeft MySQL nog steeds een gebruikersnaam nodig. Deze gebruikersnaam heeft toegang tot acties in de database.

Blader op de pagina MySQL Databases in uw cPanel-account naar beneden naar het gedeelte MySQL-gebruikers. Geef gewoon een gebruikersnaam en wachtwoord op voor uw nieuwe gebruiker en klik op de knop ‘Een gebruiker maken’.

Een nieuwe MySQL-gebruiker maken

Deze nieuwe gebruiker heeft nog steeds geen toegang tot de database die u eerder hebt gemaakt. Daarvoor moet u de gebruiker aan de database toevoegen en machtigingen verlenen om alle acties uit te voeren.

Ga op dezelfde MySQL Databases-pagina in uw cPanel-account naar beneden naar het gedeelte ‘Gebruiker toevoegen aan een database’. Selecteer de databasegebruiker die u hebt gemaakt in het vervolgkeuzemenu naast de gebruiker, selecteer vervolgens de database en klik op de knop Toevoegen.

Een gebruiker toevoegen aan de database

U wordt nu gevraagd om de rechten die u deze gebruiker wilt toestaan. Selecteer alle rechten en klik op de knop Wijzigingen maken.

Uw MySQL-database en -gebruiker zijn nu klaar en het is tijd om de WordPress-installatie uit te voeren.

Ga gewoon naar de URL waar je WordPress hebt geüpload. Als het zich in het hoofddomein bevindt, voert u uw domeinnaam in het browservenster in, zoals uwsite.com of www.yoursite.com.

U ziet de taalkeuzepagina. U kunt hier een taal kiezen zodat de rest van de installatie in uw eigen taal wordt weergegeven. Je kunt ook voortaan Engels gebruiken en later de taal wijzigen.

Taal kiezen tijdens de installatie van WordPress

Klik op de knop Doorgaan om verder te gaan.

U zult nu enkele installatie-instructies zien. In principe zal WordPress u nu vertellen dat het uw databasenaam, wachtwoord en mysql host-informatie nodig zal hebben.

WordPress installatie-eisen

Klik op de knop ‘Laten we gaan’ om door te gaan.

WordPress toont u nu een formulier. U moet de naam invoeren van de database die u eerder hebt aangemaakt.

Voer uw database-informatie in voor installatie van WordPress

Vul de informatie in en klik vervolgens op de knop Verzenden. WordPress maakt nu verbinding met uw database en toont u een succesbericht.

WordPress kan nu verbinding maken met uw database

Klik op ‘De installatie uitvoeren’ knop om door te gaan.

WordPress maakt nu tabellen in uw database en stuurt u vervolgens naar de volgende stap van de installatie.

Nu moet u wat informatie verstrekken voor WordPress om uw site in te stellen. Dit omvat de sitetitel, gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres van de beheerder.

Als u niet wilt dat uw website zichtbaar is voor zoekmachines, kunt u het selectievakje naast de zichtbaarheid van zoekmachines inschakelen. Later wanneer u klaar bent, kunt u dit wijzigen in de WordPress-instellingen. Als u niet zeker weet wat u moet doen, laat u het gewoon uitgeschakeld.

Uw website opzetten tijdens de installatie van WordPress

Klik op de knop WordPress installeren om door te gaan. WordPress stelt uw website in en voltooit de installatie.

U ziet een succesbericht met uw gebruikersnaam. U kunt nu op de knop Inloggen klikken om u aan te melden bij uw WordPress-site.

Handmatige installatie van WordPress voltooid

Hoe WordPress op uw computer te installeren

Veel van onze gebruikers op beginnersniveau vragen ons vaak of ze WordPress op hun computer kunnen proberen? Het antwoord is ja, maar de meeste beginners zouden dat niet moeten doen.

De reden waarom sommige mensen WordPress installeren in een lokale serveromgeving is om thema’s, plug-ins te maken of dingen te testen.

Als u een blog wilt laten zien waar andere mensen dit kunnen zien, hoeft u WordPress niet op uw computer te installeren. Als u WordPress lokaal op uw computer installeert, is de enige persoon die de site kan zien, uzelf.

Als u uw WordPress-site beschikbaar wilt maken voor internet (rest van de wereld), moet u een webhostingaccount aanschaffen en WordPress installeren met behulp van een van de methoden die we hierboven hebben laten zien.

Als je dat gezegd hebt, als je echt geïnteresseerd bent in het lokaal installeren van WordPress op je computer om meer te leren over thema-ontwikkeling, test plug-ins enz., Dan moedigen we je sterk aan om dit te doen.

Als u een Windows-computer gebruikt, raden we u aan WAMP te downloaden en in te stellen . Als u een Mac gebruikt, moet u Mamp downloaden en instellen .

We hebben ook een zelfstudie over hoe WordPress van een lokale server naar een live site kan worden verplaatst .

Hoe WordPress te installeren in uw taal

Net als Windows, Mac, iPhone en Android kunt u WordPress in uw eigen taal gebruiken.

WordPress is beschikbaar in vele talen, waaronder Engels, Spaans, Frans, Arabisch, Koreaans, Duits, Hebreeuws, Hindi, Japans, Vietnamees, Chinees (Han), Portugees en vele anderen.

U kunt tijdens de installatie van WordPress een taal kiezen of deze wijzigen door naar de pagina Instellingen »Algemeen in het beheergebied van WordPress te gaan.

Veranderen van taal in WordPress

U kunt uw WordPress-site zelfs in meerdere talen hebben .

We hebben een tutorial geschreven over het installeren van WordPress in andere talen .

Hoe installeer ik een WordPress Multisite Network

WordPress wordt geleverd met multisite-functionaliteit ingebouwd. Met het multisite-netwerk kunt u meerdere WordPress-sites maken met dezelfde WordPress-installatie. Het kan automatisch nieuwe sites maken op subdomeinen of in submappen.

Dit is logisch voor bedrijven, non-profitorganisaties, overheden met subsites voor verschillende locaties of regio’s. Veel onderwijsinstellingen gebruiken ook WordPress multisite-netwerk om studenten hun eigen blogs te laten maken.

De instelling voor een multisite is een beetje ingewikkeld, maar we hebben een complete stapsgewijze zelfstudie gemaakt voor het installeren en instellen van WordPress multisite-netwerk .

Dingen om te doen na het installeren van WordPress

Nu dat u met succes WordPress hebt geïnstalleerd, volgen hier een paar dingen om aan de slag te gaan met uw nieuwe WordPress-site.

Een thema kiezen

Het uiterlijk van uw WordPress-website wordt beheerd door Thema’s. Er zijn duizenden WordPress-thema’s beschikbaar waaruit u kunt kiezen. Met zoveel keuzes kan het een beetje verwarrend zijn voor beginners. Daarom hebben we een gids samengesteld over het selecteren van het perfecte thema voor WordPress .

We publiceren regelmatig lijsten met WordPress-thema’s die we leuk vinden in onze sectie Showcase .

Installeren en gebruiken van WordPress-plug-ins

De echte kracht van WordPress komt van de enorme verzameling plug-ins. Met deze plug-ins kunt u uw WordPress-site uitbreiden door nieuwe functionaliteiten en functies toe te voegen.

Er zijn meer dan 40.000 gratis plug-ins beschikbaar in de plug-in WordPress-map alleen. Meer plug-ins zijn beschikbaar van websites van derden als betaalde plug-ins.

Als je je afvraagt ​​welke plug-ins je moet installeren, bekijk dan ons WordPress-plug-insgedeelte. Wellicht wilt u ook de plug-ins bekijken die we op deze site gebruiken door naar de blauwdruk van onze WPBeginner te kijken .

We hebben een stapsgewijze handleiding voor beginners over het installeren van WordPress-plug-ins .

Begin met het leren van WordPress

WordPress is het eenvoudigst te gebruiken CMS op de markt. Miljoenen mensen van over de hele wereld gebruiken het elke dag. Van tijd tot tijd heeft u misschien wat hulp nodig.

WPBeginner is de grootste WordPress-bronnenwebsite ter wereld. We helpen WordPress-beginners met onze eenvoudig te begrijpen WordPress-zelfstudies , beginnershandleidingen , artikelen en video’s sinds 2009.

Leer hoe u het meeste haalt uit de gratis middelen van WPBeginner .

Conclusie

We hopen dat deze installatiehandleiding van WordPress u heeft geholpen bij het gemakkelijk installeren van WordPress. Misschien wilt u onze lijst met deze 40 nuttige hulpmiddelen bekijken om u te helpen bij het beheren en uitbreiden van uw WordPress-site .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format