zoekmachine optimalisatie

30 min


82

SEO Basics: complete beginnershandleiding voor zoekmachine optimalisatie

zoekmachine optimalisatie

( zoekmachine optimalisatie) Tegen de tijd dat u het einde van deze SEO-basishandleiding bereikt, heeft u een goed begrip van wat zoekmachineoptimalisatie is, waarom het waardevol en belangrijk is en hoe u geweldige resultaten kunt behalen in een continu veranderende SEO-omgeving.

1. Wat is SEO (zoekmachine optimalisatie) en waarom is het belangrijk?

U hebt waarschijnlijk wel eens van SEO gehoord, en als u dat nog niet hebt gedaan, kunt u een snelle Wikipedia-definitie van de term verkrijgen, maar begrijpt u dat SEO “het proces is dat van invloed is op de zichtbaarheid van een website of een webpagina in de zoekmachine van een zoekmachine. onbetaalde resultaten “helpt u niet echt om belangrijke vragen voor uw bedrijf en uw website te beantwoorden, zoals:

 • Hoe “optimaliseert” u voor uw site of de website van uw bedrijf voor zoekmachines?
 • Hoe weet u hoeveel tijd u aan SEO kunt besteden?
 • Hoe kunt u “goed” SEO-advies onderscheiden van “slecht” of schadelijk SEO-advies?

Wat voor u als ondernemer of werknemer waarschijnlijk interessant is, is hoe u SEO kunt gebruiken om relevanter verkeer, leads, verkopen en uiteindelijk omzet en winst voor uw bedrijf te stimuleren. Dat is waar we ons in deze gids op zullen richten.

Waarom zou u om SEO geven?

Heel veel mensen zoeken naar dingen. Dat verkeer kan extreem krachtig zijn voor een bedrijf, niet alleen omdat er veel verkeer is, maar ook omdat er heel veel heel specifiek, intensief verkeer is .

Als u blauwe widgets verkoopt, koopt u dan liever een billboard, zodat iedereen met een auto in uw regio uw advertentie ziet (of deze nu wel of geen interesse heeft in blauwe widgets) of elke keer dat iemand ter wereld “koopt” verschijnt blauwe widgets “in een zoekmachine? Waarschijnlijk de laatste, omdat die mensen commerciële bedoelingen hebben , wat betekent dat ze opstaan ​​en zeggen dat ze iets willen kopen dat je aanbiedt .

zoekmachine optimalisatie

Mensen zijn op zoek naar allerlei zaken die direct verband houden met uw bedrijf. Buiten dat, zijn uw prospects ook op zoek naar allerlei dingen die slechts losjes gerelateerd zijn aan uw bedrijf. Deze vertegenwoordigen nog meer mogelijkheden om contact te maken met die mensen en helpen hun vragen te beantwoorden, hun problemen op te lossen en een betrouwbare bron voor hen te worden.

Krijgt u meer kans om uw widgets te krijgen van een vertrouwde bron die geweldige informatie heeft aangeboden, elk van de laatste vier keer dat u zich tot Google wendde voor hulp bij een probleem of iemand van wie u nog nooit hebt gehoord?

Wat werkt eigenlijk voor het besturen van verkeer van zoekmachines?

Ten eerste is het belangrijk om op te merken dat Google verantwoordelijk is voor het grootste deel van het zoekmachineverkeer in de wereld (hoewel er altijd wat beweging is in de werkelijke aantallen). Dit kan variëren van niche tot niche, maar het is waarschijnlijk dat Google de dominante speler is in de zoekresultaten die uw bedrijf of website zou willen laten zien, en de beste praktijken die in deze handleiding worden geschetst, helpen u uw site en de inhoud daarvan te positioneren. rang in andere zoekmachines, ook.

zoekmachine optimalisatie

Ongeacht welke zoekmachine u gebruikt, de zoekresultaten veranderen voortdurend. Google heeft in het bijzonder bijgewerkt veel dingen rondom hoe ze rangschikken websites door middel van veel verschillende dieren namen onlangs, en een groot deel van de makkelijkste en goedkoopste manieren om uw pagina’s te rangschikken in de zoekresultaten te krijgen zijn in de afgelopen jaren uiterst riskant geworden.

Dus wat werkt? Hoe bepaalt Google welke pagina’s moeten worden geretourneerd als reactie op waarnaar mensen zoeken? Hoe krijgt u al dit waardevolle verkeer naar uw site?

Het algoritme van Google is uiterst complex en ik deel enkele links voor iedereen die op zoek is naar een dieper inzicht in hoe Google sites rangschikt aan het einde van dit gedeelte, maar op een extreem hoog niveau:

 • Google is op zoek naar pagina’s met relevante informatie van hoge kwaliteit over de zoekopdracht van de gebruiker.
 • Ze bepalen de relevantie door de inhoud van uw website te ‘crawlen’ (of te lezen) en (algoritmisch) te evalueren of die inhoud relevant is voor wat de zoeker zoekt, meestal op basis van de zoekwoorden die deze bevat.
 • Ze bepalen op verschillende manieren ‘kwaliteit’, maar prominent daaronder is nog steeds het aantal en de kwaliteit van andere websites die verwijzen naar uw pagina en naar uw site als geheel. Om het simpel te zeggen: als de enige sites die een link naar uw blauwe widgetsite bevatten, blogs zijn waaraan niemand op het web is gekoppeld, en mijn blauwe widgetsite koppelingen krijgt van vertrouwde plaatsen waarnaar regelmatig wordt gelinkt, zoals CNN.com , mijn site zal meer vertrouwd zijn (en verondersteld wordt een hogere kwaliteit te hebben) dan de jouwe.

In toenemende mate worden aanvullende elementen gewogen door het algoritme van Google om te bepalen waar uw site zal worden gerangschikt, zoals:

 • Hoe mensen omgaan met uw site (vinden ze de informatie die ze nodig hebben en blijven op uw site, of kaatsen ze terug naar de zoekpagina en klikken ze op een andere link? Of negeren ze uw vermelding in de zoekresultaten en klikken ze nooit door? )
 • De laadsnelheid van uw site en “mobiele vriendelijkheid”
 • Hoeveel unieke inhoud heeft u (in tegenstelling tot zeer “dunne” laagwaardige inhoud of dubbele inhoud )

Er zijn honderden ranglijsten die het algoritme van Google in acht neemt als reactie op zoekopdrachten en ze zijn voortdurend bezig met het bijwerken en verfijnen van hun proces.

zoekmachine optimalisatie

Het goede nieuws is dat je geen geleerde in een zoekmachine hoeft te zijn om in de zoekresultaten voor waardevolle termen te worden gerangschikt. We lopen door bewezen, herhaalbare aanbevolen procedures voor het optimaliseren van websites voor zoeken die u kunnen helpen doelgericht verkeer te genereren door te zoeken zonder de kerncompetentie van een van ‘s werelds meest waardevolle bedrijven te reverse-engineeren.

Als u meer wilt weten over hoe zoekmachines werken, zijn er een heleboel geweldige bronnen beschikbaar, waaronder:

Nu, terug naar SEO basics! Laten we ingaan op de daadwerkelijke SEO-tactieken en -strategieën die u helpen meer verkeer van zoekmachines te krijgen.

2. Best practices voor zoekwoordenonderzoek en zoekwoordtargeting

De eerste stap op het gebied van zoekmachine-optimalisatie is om te bepalen waar u daadwerkelijk voor optimaliseert. Dit betekent dat u de termen zoekt waarnaar mensen op zoek zijn (ook bekend als ‘zoekwoorden’) waarnaar u uw website wilt laten zoeken in zoekmachines zoals Google.

Klinkt eenvoudig genoeg, toch? Ik wil dat mijn widgetbedrijf wordt weergegeven wanneer mensen zoeken naar ‘widgets’ en misschien wanneer ze typen zoals ‘widgets kopen’. Op stap drie!

zoekvolume voor seo-zoekwoorden

Helaas is het niet zo eenvoudig. Er zijn een paar belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van de zoekwoorden die u op uw site wilt targeten:

 • Zoekvolume – De eerste factor waarmee rekening moet worden gehouden, is hoeveel mensen (indien aanwezig) daadwerkelijk naar een bepaald zoekwoord zoeken. Hoe meer mensen naar een trefwoord zoeken, hoe groter het publiek dat u bereikt. Omgekeerd, als niemand op zoek is naar een zoekwoord, is er geen doelgroep beschikbaar om uw inhoud te vinden door middel van zoeken.
 • Relevantie – Als een term vaak wordt gezocht, is dat geweldig: maar wat als het niet helemaal relevant is voor uw prospects? Relevantie lijkt in eerste instantie eenvoudig: als u enterprise automation voor e-mailmarketing verkoopt, wilt u niet opdagen voor zoekopdrachten die niets met uw bedrijf te maken hebben, zoals ‘dierbenodigdheden’. Maar hoe zit het met termen als zoals “e-mailmarketing software”? Dit kan intuïtief lijken op een goede beschrijving van wat u doet, maar als u verkoopt aan Fortune 100-bedrijven, zullen het grootste deel van het verkeer voor deze zeer competitieve term zoekers zijn die geen interesse hebben in het kopen van uw software (en de mensen die je wel wilt bereiken, kopen misschien nooit je dure, complexe oplossing op basis van een eenvoudige Google-zoekopdracht). Omgekeerd, zou je kunnen denken dat een tangentieel zoekwoord zoals ‘PPC marketingoplossingen van de beste onderneming’ totaal niet relevant is voor jouw bedrijf, omdat je geen PPC-marketing software verkoopt.
 • Competitie – Zoals bij elke zakelijke mogelijkheid, wil je bij SEO overwegen wat de potentiële kosten en waarschijnlijkheid van succes zijn. Voor SEO betekent dit dat u de relatieve concurrentie (en waarschijnlijkheid tot rangschikking) voor specifieke termen begrijpt.

Eerst moet u weten wie uw potentiële klanten zijn en waar ze waarschijnlijk naar zullen zoeken. Als u niet al begrijpt wie uw prospects zijn, is het een goede plek om te beginnen , voor uw bedrijf in het algemeen, maar ook voor SEO.

Van daaruit wil je het volgende begrijpen:

 • In welke soorten dingen hebben ze interesse?
 • Welke problemen hebben ze?
 • Welk type taal gebruiken ze om de dingen die ze doen te beschrijven, de hulpmiddelen die ze gebruiken, enz.?
 • Van wie kopen ze nog meer dingen af ​​(dit betekent uw concurrenten, maar het kan ook gaan om tangentiële, gerelateerde tools – denkt het e-mailmarketingbedrijf andere marketinginstrumenten voor ondernemingen)?

Nadat u deze vragen heeft beantwoord, heeft u een eerste ‘seedlist’ met mogelijke zoekwoorden en domeinen om u te helpen aanvullende zoekwoordideeën te krijgen en om wat zoekvolume en concurrentiestatistieken rond te zetten.

Neem de lijst met kernmanieren die uw prospects en klanten beschrijven wat u doet, en begin deze in te voeren in zoekwoordtools zoals de eigen zoekwoordtool van Google of hulpmiddelen zoals Uber Suggest of de tool voor zoekwoorden van WordStream :

wordstream seo keyword tool

Hieronder vindt u een uitgebreidere lijst met hulpprogramma’s voor zoekwoorden, maar het belangrijkste idee is dat u in deze eerste stap een aantal zoekopdrachten wilt uitvoeren met een aantal verschillende hulpprogramma’s voor zoekwoorden. U kunt ook concurrerende zoekwoordtools zoals SEM Rush gebruiken om te zien voor welke termen uw concurrenten rangschikken. Deze tools kijken naar duizenden verschillende zoekresultaten en tonen u elke zoekterm waarvan zij uw concurrent de laatste tijd in Google hebben zien staan. Dit is wat SEM Rush toont voor Marketo voor marketingautomatisering:

SEMRush-sleutelwoordgegevens

Nogmaals: dit hoeft niet alleen iets te zijn waar je naar kijkt voor concurrenten. Je zou kunnen kijken naar gerelateerde tools die naar dezelfde markt verkopen voor inhoudsideeën , en zelfs kijken naar de belangrijkste niche-uitgevers die praten over je onderwerp (en dat je prospects lezen) en zien welke soorten zoekwoorden die sites verkeer genereren voor .

Als u een bestaande site heeft, krijgt u waarschijnlijk al verkeer van zoekmachines. Als dat het geval is, kunt u enkele van uw eigen zoekwoordgegevens gebruiken om u te helpen begrijpen welke termen verkeer genereren (en waarvoor u mogelijk een beetje beter scoort).

Helaas is Google gestopt met het leveren van veel informatie over waarnaar mensen zoeken naar analyseproviders , maar u kunt SEM Rush (of vergelijkbare tools zoals SpyFu ) op uw eigen site gebruiken om een idee te krijgen van de voorwaarden die u bent ranking voor en hun geschatte zoekvolume. Google maakt ook een beetje meer van deze gegevens beschikbaar in hun gratis Webmaster Tools-interface (als u nog geen account hebt opgezet, is dit een zeer waardevolle SEO- tool voor zowel het achterhalen van zoekopdrachten als voor het diagnosticeren van verschillende technische SEO-problemen – meer over Webmasterhulpprogramma’s hier ingesteld ).

Nadat Webmasterhulpprogramma’s zijn ingesteld, kunt u naar deze link navigeren wanneer u bent aangemeld en de zoekopdrachten bekijken die verkeer naar uw site leiden:

webmasterhulpprogramma's seo-gegevens

Dit kunnen goede voorwaarden zijn om extra inhoudspromotie en interne koppeling te concentreren (meer over elk van deze onderwerpen later), en het kunnen ook geweldige ‘zaadzoekwoorden’ zijn waarmee u meer geweldige ideeën krijgt over wat u moet targeten.

Nadat u de tijd hebt genomen om te begrijpen hoe uw prospects praten en waar ze naar op zoek zijn, heeft u gekeken naar de zoekwoorden die bezoekers naar uw concurrenten en gerelateerde sites sturen en heeft u gekeken naar de voorwaarden voor het genereren van verkeer naar uw eigen site, moet u werken om te begrijpen voor welke termen je kunt kiezen en waar de beste kansen liggen .

Het bepalen van de relatieve concurrentie van een trefwoord kan een vrij complexe taak zijn. Op een zeer hoog niveau moet je het volgende begrijpen:

 • Hoe betrouwbaar en gezaghebbend (met andere woorden: hoeveel links krijgt de hele site en hoe hoogwaardig, betrouwbaar en relevant zijn die links die sites koppelen?) Andere volledige sites die concurreren om te scoren voor dezelfde termijn zijn
 • Hoe goed afgestemd op het trefwoord zelf (bieden ze een goed antwoord op de vraag van die gebruiker)
 • Hoe populair en gezaghebbend elke afzonderlijke pagina in dat zoekresultaat is (met andere woorden: hoeveel links heeft de pagina zelf en hoe hoogwaardig, vertrouwd en relevant zijn links naar sites?)

U kunt dieper in het proces duiken om te bepalen hoe concurrerende zoekwoorden zijn in de uitgebreide gids van Backlinko of door de concurrerendeindexformule van de oprichter Larry Kim van WordStream te gebruiken (tip nummer 3).

Er zijn ook een aantal verschillende tools (de meeste van hen betaald) die keyword moeilijkheidsgraden bieden:

En hoewel het een geavanceerdere aard heeft, biedt de post van Nick Eubanks over het begrijpen van het rangschikkingspotentieel een geweldige diepgaande kijk op niet alleen het begrijpen, maar ook het creëren van een bruikbare formule voor het bepalen van de zoekwoordcompetitie en de werkelijke kans dat een site voor een termijn wordt gerangschikt .

Als u nog verder wilt duiken in het onderwerp trefwoordonderzoek en zoekwoordtargeting, zijn er verschillende geweldige bronnen over het onderwerp:

3. Optimalisatie van de pagina

Zodra u uw lijst met zoekwoorden heeft, implementeert u in de volgende stap uw gerichte zoekwoorden in de inhoud van uw site. Elke pagina op uw site moet gericht zijn op een kernterm en een ‘mandje’ van verwante termen. In zijn overzicht van de perfect geoptimaliseerde pagina biedt Rand Fishkin een mooi beeld van hoe een goed (of perfect) geoptimaliseerde pagina eruit ziet:

perfect geoptimaliseerde pagina

Laten we eens kijken naar enkele essentiële basiselementen op pagina die u wilt begrijpen terwijl u nadenkt over het genereren van zoekmachine-verkeer naar uw website:

Titel Tags

Hoewel Google eraan werkt om de werkelijke betekenis van een pagina beter te begrijpen en het benadrukken (en zelfs bestraffen) van agressief en manipulatief gebruik van zoekwoorden, inclusief de term (en verwante termen) waarnaar u op uw pagina’s wilt zoeken, is nog steeds waardevol. En de meest effectieve plaats waar u uw zoekwoord kunt plaatsen, is de title-tag van uw pagina.

Het title-tag is niet de primaire kop van uw pagina. De kop die u op de pagina ziet, is meestal een H1 (of mogelijk een H2) HTML-element. De title-tag is wat u helemaal boven aan uw browser kunt zien en wordt door de broncode van uw pagina in een metatag weergegeven :

title-tags voor seo

De lengte van een title-tag die Google toont, varieert (het is gebaseerd op pixels, geen tekenaantal) maar over het algemeen zijn 55-60 tekens een goede vuistregel hier . Als het mogelijk is, wilt u in uw kernzoekwoord werken en als u het op een natuurlijke en aantrekkelijke manier kunt doen, voegt u ook een aantal gerelateerde modifiers toe rond die term. Houd er echter rekening mee dat de title-tag vaak is wat een zoeker in de zoekresultaten voor uw pagina ziet. Het is de ‘kop’ in organische zoekresultaten, dus u wilt ook rekening houden met hoe klikbaar uw title-tag is .

Meta-beschrijvingen

Hoewel de title-tag in feite de kopregel van uw zoeklijst is, is de metabeschrijving (een ander meta-HTML-element dat kan worden bijgewerkt in de code van uw site, maar niet zichtbaar is op uw werkelijke pagina) in feite de extra advertentietekst van uw site. Google neemt enige vrijheden met wat ze weergeven in zoekresultaten, dus uw metabeschrijving wordt mogelijk niet altijd weergegeven, maar als u een boeiende beschrijving van uw pagina hebt waardoor mensen vaak zoeken, kunt u het verkeer aanzienlijk vergroten. (Denk eraan: het tonen van resultaten in de zoekresultaten is slechts de eerste stap! U moet nog steeds gebruikers naar uw site laten komen en vervolgens de gewenste actie ondernemen.)

Hier is een voorbeeld van een meta-beschrijving van de echte wereld die wordt weergegeven in zoekresultaten:

seo basics metabeschrijvingen

Lichaamsinhoud

De daadwerkelijke inhoud van uw pagina zelf is natuurlijk erg belangrijk. Verschillende soorten pagina’s hebben verschillende “taken” – uw hoeksteeninhoudsitem waarnaar u veel mensen wilt laten verwijzen, moet heel anders zijn dan uw ondersteuningsinhoud die u ervoor wilt zorgen dat uw gebruikers een snel antwoord vinden en krijgen. Dat gezegd hebbende, heeft Google steeds meer de voorkeur gegeven aan bepaalde soorten inhoud en als u een pagina op uw site uitbouwt, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden:

 • Dikke en unieke inhoud – Er is geen magisch getal in termen van woordentelling, en als je een paar pagina’s inhoud op je site hebt met een handvol tot een paar honderd woorden, raak je niet uit Google’s goede graten, maar in algemene Panda-updates in het bijzonder geven de voorkeur aan langere, unieke inhoud. Als je een groot aantal (denk duizenden) extreem korte (50-200 woorden van inhoud) pagina’s hebt of veel gedupliceerde inhoud waar niets anders dan het title-tag van de pagina verandert en een regel tekst zegt, dan zou dat je in de problemen kunnen brengen. Bekijk het geheel van uw site: zijn een groot percentage van uw pagina’s dun, gedupliceerd en van lage waarde? Probeer in dat geval een manier te vinden om die pagina’s te ‘verdikken’ of uw analyses te controleren om te zien hoeveel verkeer ze krijgen en sluit ze eenvoudig uit (met behulp van een noindex-metatag ) uit zoekresultaten om te voorkomen dat Google de index met veel pagina’s met een lage waarde probeert over te laten lopen in een poging deze te rangschikken.
 • Betrokkenheid – Google weegt zwaarder de meetgegevens overbetrokkenheid en gebruikerservaring zwaarder. U kunt hier invloed op uitoefenen door ervoor te zorgen dat uw inhoud de vragen beantwoordt die zoekers vragen, zodat ze waarschijnlijk op uw pagina blijven en contact houden met uw inhoud. Zorg ervoor dat uw pagina’s snel worden geladen en geen ontwerpelementen bevatten (zoals overdreven agressieve advertenties boven de inhoud) waardoor zoekers waarschijnlijk worden uitgeschakeld en weggestuurd.
 • “Sharability” – Niet elk stukje content op uw site zal honderden keren worden gelinkt en gedeeld. Maar op dezelfde manier wilt u erop letten dat u grote hoeveelheden pagina’s met een dunne inhoud niet invoert, maar u wilt overwegen wie de nieuwe pagina’s die u op uw site maakt, waarschijnlijk zal delen en linken voordat u ze uitrolt . Het hebben van grote hoeveelheden pagina’s die waarschijnlijk niet worden gedeeld of waarnaar wordt gelinkt, plaatst die pagina’s niet om een ​​goede positie in de zoekresultaten te krijgen, en helpt niet om een ​​goed beeld te krijgen van uw site als geheel voor zoekmachines. .

Alt Attributen

Hoe u uw afbeeldingen markeert, kan niet alleen van invloed zijn op de manier waarop zoekmachines uw pagina zien, maar ook op hoeveel zoekverkeer door het zoeken naar afbeeldingen uw site genereert. Een alt -kenmerk is een HTML-element waarmee u alternatieve informatie voor een afbeelding kunt opgeven als een gebruiker deze niet kan bekijken. Uw afbeeldingen kunnen in de loop van de tijd breken (bestanden worden verwijderd, gebruikers ondervinden problemen bij het maken van verbinding met uw site, enzovoort), dus een bruikbare beschrijving van de afbeelding kan nuttig zijn vanuit een oogpunt van algemene bruikbaarheid. Dit geeft u ook een andere mogelijkheid – buiten uw inhoud – om zoekmachines te helpen begrijpen waar uw pagina over gaat.

U wilt geen ” sleutelwoorddingen ” en proppen uw kernsleutelwoord en elke mogelijke variatie in uw alt-kenmerk. Als het natuurlijk niet in de beschrijving past, moet u hier uw doelzoekwoord helemaal niet opnemen. Zorg er wel voor dat je het alt-attribuut niet overslaat en probeer een grondige, nauwkeurige beschrijving van de afbeelding te geven (stel je voor dat je het beschrijft aan iemand die het niet kan zien – daar is het voor!).

Door op een natuurlijke manier over uw onderwerp te schrijven, voorkomt u “over-optimalisatie” -filters (met andere woorden: het ziet er niet naar uit dat u Google probeert te misleiden om uw pagina te rangschikken voor uw doelzoekwoord) en u geeft uzelf een betere kans om te rangschikken voor waardevolle, gewijzigde “lange staart” -varianten van je kernthema.

URL-structuur

De URL-structuur van uw site kan belangrijk zijn, zowel vanuit een trackingperspectief (u kunt gemakkelijker gegevens in rapporten segmenteren met behulp van een gesegmenteerde, logische URL-structuur), en een deelbaarheidsstandpunt (kortere, beschrijvende URL’s zijn gemakkelijker te kopiëren en plakken en hebben de neiging om abusievelijk te worden minder vaak afsnijden). Nogmaals: werk niet om zoveel mogelijk trefwoorden in te vullen; maak een korte, beschrijvende URL.

Bovendien: verander uw URL’s niet als u dat niet hoeft te doen. Zelfs als uw URL’s niet ‘mooi’ zijn, hoeft u ze niet te wijzigen om meer zoekwoordgericht te zijn voor ‘betere SEO’, als u niet het gevoel heeft dat ze een negatieve invloed hebben op gebruikers en uw bedrijf in het algemeen. moet je URL-structuur wijzigen, zorg ervoor dat je het juiste (301 permanente) type redirect gebruikt. Dit is een veel voorkomende fout die bedrijven maken bij het opnieuw ontwerpen van hun websites .

Extra URL-bronnen:

Schema en markup

Als u eenmaal alle standaardelementen op de pagina hebt verwerkt, kunt u overwegen een stap verder te gaan en Google (en andere zoekmachines die ook schema herkennen) beter te helpen uw pagina te begrijpen.

Schema-markeringen zorgen ervoor dat uw pagina niet hoger in de zoekresultaten wordt weergegeven (momenteel is dit geen ranking-factor). Het geeft uw vermelding wel wat extra ‘onroerend goed’ in de zoekresultaten, zoals ad-extensies doen voor uw Google-advertenties (voorheen bekend als AdWords) .

In sommige zoekresultaten kunt u, als niemand anders schema gebruikt, een leuk voordeel behalen met betrekking tot de klikfrequentie omdat uw site dingen als beoordelingen weergeeft, terwijl andere dat niet doen. In andere zoekresultaten, waar iedereen een schema gebruikt, kunnen reviews ‘table stakes’ zijn en kunt u uw Google-CTR beschadigen door ze weg te laten:

schema voor seo

Er zijn verschillende soorten markeringen die u op uw site kunt opnemen – dit is waarschijnlijk niet van toepassing op uw bedrijf, maar het is waarschijnlijk dat ten minste één vorm van markup van toepassing is op ten minste enkele van de pagina’s van uw site.

U kunt meer informatie over schema & markup krijgen met een van deze bronnen:

Bekijk ook onze walkthrough op off-page SEO (de factoren op andere sites die van invloed kunnen zijn op de rangschikking van uw eigen site).

4. Informatiearchitectuur en interne koppeling

Informatiearchitectuur verwijst naar de organisatie van de pagina’s op uw website. De manier waarop u uw website en interlinks tussen uw pagina’s organiseert, kan van invloed zijn op de manier waarop verschillende inhoud op uw site wordt geclassificeerd als reactie op zoekopdrachten.

De reden hiervoor is dat zoekmachines koppelingen grotendeels zien als “vertrouwensstemmen” en een middel om te helpen begrijpen waar een pagina over gaat en hoe belangrijk het is (en hoe vertrouwd het zou moeten zijn).

Zoekmachines kijken ook naar de daadwerkelijke tekst die u gebruikt om naar pagina’s te linken, ankertekst genoemd – door beschrijvende tekst te gebruiken om naar een pagina op uw site te linken, begrijpt Google waar die pagina over gaat (maar let vooral in een post-pinguin-wereld op niet te overdreven agressief zijn in het proppen van uw zoekwoorden in het koppelen van tekst).

Op dezelfde manier dat een link van CNN een indicatie is dat uw site belangrijk kan zijn, als u op een agressieve manier naar een specifieke pagina vanuit verschillende gebieden op uw site linkt, is dat voor zoekmachines een indicatie dat die specifieke pagina erg belangrijk is voor uw plaats. Bovendien: de pagina’s op uw site die de meeste externe stemmen hebben (links van andere, vertrouwde sites) hebben de meeste kracht om de andere pagina’s op uw site te helpen rangschikken in de zoekresultaten.

Dit heeft te maken met het concept ‘PageRank’. PageRank wordt niet meer op dezelfde manier gebruikt als toen het oorspronkelijk werd geïmplementeerd, maar als u het onderwerp beter wilt begrijpen, zijn hier enkele goede bronnen:

Laten we een kort voorbeeld doornemen om u te helpen begrijpen hoe link equity (of het aantal en de kwaliteit van links naar een pagina verwijzen) van invloed is op de sitearchitectuur en hoe u intern koppelt. Laten we ons voorstellen dat we een sneeuwverwijderingssite hebben:

 1. We publiceren een verbazingwekkende studie over de invloed van sneeuw op de bouw in de winter in koud weerklimaten. Het wordt gekoppeld aan van overal op internet.
 2. De studie is gepubliceerd op onze belangrijkste sneeuwverwijderingssite. Alle andere pagina’s zijn eenvoudige verkoopgeoriënteerde pagina’s waarin verschillende aspecten van het sneeuwruimingsaanbod van ons bedrijf worden uitgelegd. Er is geen externe site gekoppeld aan een van deze pagina’s.
 3. De studie zelf kan goed gepositioneerd zijn om goed te scoren in zoekresultaten voor verschillende frases. De verkoopgerichte pagina’s veel minder. Door vanuit onze studie te koppelen aan onze belangrijkste verkoopgerichte pagina’s, kunnen we echter een deel van het vertrouwen en de autoriteit van onze gids op die pagina’s doorgeven. Ze zullen niet zo goed gepositioneerd zijn om in onze zoekresultaten te scoren als onze studie, maar ze zullen veel beter gepositioneerd zijn dan wanneer ze geen gezaghebbende documenten (op onze site of op andere sites) hadden die naar hen wezen. Een belangrijke aanvullende opmerking hier: in dit voorbeeld is onze meest linkse pagina onze fictieve studie. In veel gevallen is uw meest gekoppelde pagina uw startpagina (de pagina waarnaar mensen linken wanneer ze over u praten, wanneer u de pers ontvangt, enz.)Het is erg belangrijk om strategisch te linken naar de belangrijkste pagina’s op uw site vanaf uw startpagina .

Informatiearchitectuur kan een uiterst complex onderwerp zijn – met name voor grotere sites – en er zijn een aantal geweldige aanvullende bronnen hieronder met meer specifieke antwoorden die aan het einde van dit gedeelte worden vermeld, maar op een hoog niveau zijn de belangrijkste dingen om in gedachten te houden :

 • U wilt uw meest gekoppelde pagina’s begrijpen (gebruik hulpmiddelen zoals Ahrefs, Majestic SEO of Moz en bekijk de rapporten van de “toppagina’s” om deze te bepalen).
 • Bewaar uw belangrijkste zoekpagina’s (de pagina’s die u gebruikt om uw meest waardevolle zoekwoorden te targeten) “hoog” in uw informatie-architectuur : dit betekent dat u ze vaak in navigatie-elementen moet linken en waar mogelijk moet linken vanaf uw meest gekoppelde pagina’s (Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw startpagina en de versie van uw site van onze hit-sneeuwstudie een link bevatten naar de meest waardevolle pagina’s van uw site vanuit zoekperspectief – uw ‘geldpagina’s’).
 • Over het algemeen wilt u een “platte informatiearchitectuur” voor uw site – wat betekent dat u pagina’s die u rang wilt hebben in zoekmachines zo min mogelijk klikken vanaf uw startpagina en de meeste pagina’s waarnaar wordt gelinkt. Bekijk deze oudere video voor een meer diepgaande uitleg over hoe u de structuur van uw site kunt afvlakken

Hieronder volgen een aantal aanvullende bronnen rond informatie-architectuur (veel hiervan zijn oudere bronnen, maar de principes die hierin worden uiteengezet, zijn nog grotendeels waar):

5. Contentmarketing en linkbuilding

Aangezien het algoritme van Google nog steeds grotendeels gebaseerd is op links, is het natuurlijk ontzettend belangrijk om een ​​aantal hoogwaardige links naar uw site te hebben om zoekverkeer te genereren: u kunt al het werk doen dat u wilt op on-page en technische SEO, als u dat niet doet t hebben links naar uw site, u komt niet in de zoekresultaten.

Er zijn een aantal manieren om links naar uw site te krijgen, maar naarmate Google en andere zoekmachines steeds geavanceerder worden, zijn veel ervan extreem riskant geworden (zelfs als ze op korte termijn nog steeds werken). Als u nieuw bent bij SEO en het kanaal wilt gebruiken, zijn deze riskantere en agressievere manieren om te proberen links te krijgen waarschijnlijk niet geschikt voor uw bedrijf, omdat u niet weet hoe u de valkuilen goed kunt gebruiken en evalueren. de risico’s. Bovendien creëert het proberen om links te creëren die specifiek zijn om Google-ranglijsten te manipuleren, geen enkele andere waarde voor uw bedrijf in het geval dat de algoritmen van de zoekmachine verschuiven en uw ranglijst verdwijnt.

Een duurzamere benadering van het ontwikkelen van links is om te focussen op meer algemene, duurzame marketingbenaderingen, zoals het maken en promoten van nuttige inhoud die ook specifieke termen bevat waarnaar u wilt rangschikken en die zich bezighouden met traditionele PR voor uw bedrijf.

Het proces om content te maken en te promoten waarmee u links en sociale shares krijgt, is arbeidsintensief. Wederom vindt u meer gedetailleerde stapsgewijze handleidingen voor verschillende aspecten van contentmarketing hieronder, en er zijn veel verschillende manieren om effectief inhoud te maken, het te helpen ontdekken en goed te rangschikken in zoekresultaten. De meeste benaderingen vereisen echter dat u een variatie van de volgende drie kernstappen doorloopt:

1. Identificeer en begrijp uw publiek koppelen en delen

Het eerste dat u moet doen om eraan te werken om grip op uw inhoud te krijgen, is begrijpen wie waarschijnlijk een link naar uw inhoud zal maken en deze zal delen. Er zijn verschillende hulpmiddelen om u te helpen influencers binnen uw niche te identificeren die uw inhoud kunnen delen, maar waarschijnlijk is BuzzSumo de krachtigste:

buzzsumo voor seo

Vergelijkbare tools zijn onder meer  FollowerWonk , Little Bird en Ahrefs . Meer gedetailleerde tutorials over het gebruik van deze tools om uw niche beter te begrijpen zijn hieronder opgenomen.

Het idee bij het gebruik van deze tools is om eerst de thought leaders en potentiële linkers in uw ruimte te identificeren en vervolgens te begrijpen wat ze delen en waarnaar ze verwijzen . Ontdek wat hun problemen zijn, welke soorten inhoud ze gewoonlijk delen, en begin te bedenken hoe je iets kunt maken dat ze waardevol vinden en willen delen met hun publiek (wie zou het ook waardevol vinden).

Influencer marketing beïnvloeders versus advocaten infographic

Terwijl je dit proces doorloopt, begin je na te denken over wat je voor deze beïnvloeders kunt doen. Hoe kun je hen helpen met hun eigen projecten? Wat kunt u (ongevraagd) doen om hen te helpen hun eigen doelen te bereiken of wat zou u kunnen creëren of aanbieden die van waarde zou zijn voor het publiek waarvoor zijinhoud maken en proberen te helpen? Heeft u toegang tot unieke gegevens of kennis die hen helpt hun werk beter te doen? Als u consequent van nut kunt zijn voor slimme inhoudsmakers in uw niche, begint u krachtige relaties op te bouwen die u zullen belonen bij het maken van inhoud .

Voordat u een belangrijk stuk inhoud maakt, moet u al hebben nagedacht over hoe die inhoud wordt gedeeld: wie deelt deze en waarom zouden ze die delen?

2. Bepalen welke inhoud u kunt maken en hoe u deze kunt promoten

Vervolgens moet je proberen te begrijpen wat je eigen mogelijkheden zijn en welke content je kunt creëren die waarschijnlijk door anderen zal worden gedeeld en gepromoot.

Een aantal verschillende typen inhoudsitems kunnen worden gedeeld:

Richt u op het maken van verschillende inhoudsitems die van werkelijke waarde zijn, een plan hebben om die items te promoten en wees niet verlegen om mensen te laten zien die u heeft gezien of wiens publiek baat zou hebben bij uw bron.

3. Breng uw middelen onder bij specifieke zoekwoorden

Vergeet tot slot uw zoekwoorden niet! Dit betekent niet dat je elke keer dat je een geweldige bron creëert, moet proppen in een sleutelwoord dat niet past: het betekent dat je trefwoordonderzoek kunt gebruiken om pijnpunten te ontdekken (als mensen zich wenden tot zoekmachines om dingen zoeken, ze willen inhoud die een geweldig antwoord biedt op hun vraag!) en dat terwijl je nieuwe items maakt, je op zoek moet gaan naar de verschillende manieren waarop je de taal kunt gebruiken die je prospects en klanten gebruiken in je assets: vooral die die daadwerkelijk wordt gekoppeld en gedeeld (omdat je steeds meer een soort distributie nodig hebt voor pagina’s waarop je wilt dat ze worden gerangschikt voor waardevolle zoekwoorden).

Aanvullende bronnen:

6. Veel voorkomende technische SEO-problemen en beste praktijken

Terwijl de basisprincipes van SEO als de meest efficiënte manieren om links naar zoekmachine rankings rijden bouwen zijn veranderd in de afgelopen jaren (en content marketing is steeds belangrijker geworden) wat veel mensen zouden denken als meer “traditionele SEO” is nog steeds ongelooflijk waardevol in het genereren van verkeer van zoekmachines. Zoals we al hebben besproken, is zoekwoordonderzoek nog steeds waardevol en technische SEO-problemen die ervoor zorgen dat Google en andere zoekmachines de inhoud van sites niet begrijpen en rangschikken, zijn nog steeds gangbaar.

Technische SEO voor grotere, meer gecompliceerde sites is eigenlijk zijn eigen discipline, maar er zijn enkele veelvoorkomende fouten en problemen waarmee de meeste sites worden geconfronteerd, zelfs kleinere tot middelgrote bedrijven kunnen profiteren van:

Paginasnelheid

Zoekmachines leggen steeds meer de nadruk op het plaatsen van snelladende sites – het goede nieuws is dat dit niet alleen gunstig is voor zoekmachines, maar ook voor uw gebruikers en de conversiepercentages van uw site. Google heeft hier een handige tool gemaakt om u een aantal specifieke suggesties te geven over wat u op uw site kunt wijzigen om problemen met paginasnelheden aan te pakken.

pagina snelheid effect op seo

Mobiele vriendelijkheid

Als uw site aanzienlijk verkeer van zoekmachines genereert (of zou kunnen zijn) van mobiele zoekopdrachten, zal uw mobiele site van invloed zijn op uw positie op mobiele apparaten, wat een snel groeiend segment is. In sommige niches is mobiel verkeer al belangrijker dan desktopverkeer.

Google heeft onlangs een algoritme-update aangekondigd die hierop specifiek is gericht. U kunt meer informatie vinden over hoe u kunt zien welk type mobiel zoekmachineverkeer er naar uw site komt, samen met enkele specifieke aanbevelingen voor dingen die u in mijn recente bericht wilt bijwerken , en ook hier biedt Google een zeer nuttige gratis tool om aanbevelingen te krijgen over hoe om uw site mobielvriendelijker te maken .

mobiele seo basics

Header Response

Header-antwoordcodes vormen een belangrijk technisch SEO-probleem. Als je niet bijzonder technisch bent, kan dit een complex onderwerp zijn (en hieronder staan ​​meer grondige bronnen), maar je wilt zeker weten dat werkende pagina’s de juiste code naar zoekmachines (200) retourneren, en die pagina’s die niet gevonden, geven ook een code terug die aangeeft dat ze niet meer aanwezig zijn (een 404). Als deze codes verkeerd worden weergegeven, kan dit voor Google en andere zoekmachines aangeven dat de pagina ‘Pagina niet gevonden’ in feite een functionerende pagina is, waardoor deze op een dunne of dubbele pagina lijkt, of erger nog: u kunt Google aangeven dat alle pagina’s de inhoud van je site is eigenlijk 404s(zodat geen van uw pagina’s is geïndexeerd en in aanmerking komt om te worden gerangschikt). U kunt een serverheadercontrole gebruiken om de statuscodes te bekijken die uw pagina’s retourneren wanneer zoekmachines deze crawlen.

seo basics header check

omleidingen

Het onterecht implementeren van omleidingen op uw site kan een ernstige invloed hebben op de zoekresultaten. Wanneer u dit kunt voorkomen, wilt u voorkomen dat de inhoud van uw site van de ene naar de andere URL wordt verplaatst; met andere woorden: als uw inhoud op example.com/page staat en die pagina verkeer van zoekmachines krijgt, wilt u voorkomen dat alle inhoud naar example.com/different-url/newpage.html wordt verplaatst, tenzij er een extreem sterke zakelijke redendat zou opwegen tegen een mogelijk verlies op korte termijn of zelfs op lange termijn in het verkeer van zoekmachines. Als u inhoud moet verplaatsen, moet u ervoor zorgen dat u permanente (of 301) omleidingen implementeert voor inhoud die permanent wordt verplaatst, zoals tijdelijke (of 302) omleidingen (die vaak worden gebruikt door ontwikkelaars). Geef Google aan dat de verhuizing mogelijk niet permanent zijn en dat ze niet alle koppelingen naar de nieuwe URL en het rangschikkingsvermogen moeten verplaatsen. (Als u uw URL-structuur wijzigt, kan dit bovendien verbroken koppelingen veroorzaken , waardoor uw verwijzingsverkeer wordt beschadigd en het bezoekers moeilijk wordt gemaakt om op uw site te navigeren.)

Dubbele inhoud

Dunne en gedupliceerde inhoud is een ander aandachtspunt met de recente Panda-updates van Google. Door inhoud te dupliceren (dezelfde of vrijwel identieke inhoud op meerdere pagina’s plaatsen), verlaagt u de linkmogelijkheid tussen twee pagina’s in plaats van het te concentreren op één pagina, waardoor u minder kans krijgt om te classificeren voor concurrerende zinnen met sites die consolideren hun link equity in één enkel document. Als u grote hoeveelheden gedupliceerde inhoud laat zien, ziet uw site er in de ogen van zoekmachines rommelig uit met minder goede (en mogelijk manipulatieve) inhoud.

Er zijn een aantal dingen die dubbele of dunne inhoud kunnen veroorzaken. Deze problemen kunnen moeilijk te diagnosticeren zijn, maar u kunt Webmasterhulpprogramma’s bekijken via Uiterlijk zoeken> HTML-verbeteringen om een ​​snelle diagnose te krijgen.

dubbele inhoudsproblemen seo

En bekijk Google’s eigen analyse van dubbele inhoud . Veel betaalde SEO-tools bieden ook een manier om dubbele inhoud te ontdekken, zoals Moz Analytics en Screaming Frog SEO Spider .

XML-sitemap

XML-sitemaps kunnen Google en Bing helpen uw site te begrijpen en al zijn inhoud te vinden. Zorg er wel voor dat u geen pagina’s toevoegt die niet nuttig zijn en weet dat het indienen van een pagina bij een zoekmachine in een sitemap niet garandeert dat de pagina daadwerkelijk voor iets wordt gerangschikt. Er zijn een aantal van de gratis tools om XML sitemaps te genereren.

Robots.txt, Meta NoIndex en Meta NoFollow

Ten slotte kunt u aan zoekmachines aangeven hoe u wilt dat zij bepaalde inhoud op uw site verwerken (bijvoorbeeld als u wilt dat ze een specifiek gedeelte van uw site niet crawlen) in een robots.txt-bestand . Dit bestand bestaat waarschijnlijk al voor uw site op yoursite.com/robots.txt. U wilt ervoor zorgen dat dit bestand momenteel niet blokkeert wat u maar wilt dat een zoekmachine kan vinden in de index, en u kunt ook het robots-bestand gebruiken om dingen zoals het stagen van servers of zwaden van dunne of dubbele inhoud te houden die waardevol zijn voor intern gebruik of klanten die worden geïndexeerd door zoekmachines. U kunt de meta noindex- en meta nofollow- tags voor soortgelijke doeleinden gebruiken, maar ze werken allemaal verschillend van elkaar.

Aanvullende bronnen:

7. Hoe SEO-resultaten volgen en meten

Dus wanneer u al deze SEO-activiteiten in gang zet, hoe kunt u dan bijhouden of en hoe goed het werkt?

Op het eerste gezicht heeft deze vraag een redelijk eenduidig ​​antwoord, met enkele belangrijke statistieken waarop u zich kunt richten, maar bij elke statistiek zijn er enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u de SEO-prestaties van uw site meet.

Keyword Rankings

Kijken naar waar uw site staat voor een lijst met zoekwoorden is zeker geen eindbestemming – u kunt uw personeel niet in ranglijsten betalen, dingen zoals personalisatie in de zoekresultaten hebben ze op verschillende locaties variabel gemaakt en daarom moeilijk te volgen, en natuurlijk geven ze alleen aan waar je in de zoekresultaten wordt weergegeven. Sommigen zouden zelfs zover gaan om ze dood te verklaren . Maar een goed beeld krijgen van waar uw site staat voor kerntermijnen kan een nuttige voorlopende indicator zijn van de gezondheid van uw site. Dit betekent niet dat je te lang geobsedeerd raakt door rankings voor een bepaalde term . Denk eraan: je uiteindelijke doel is om meer relevant verkeer dat meer aandrijft bedrijf– als u blauwe widgets verkoopt, is het dan belangrijker dat u rangschikt naar “blauwe widgets” of dat u een SEO-strategie schetst en uitvoert waarmee u meer blauwe widgets op de meest kostenefficiënte manier kunt verkopen? Gebruik ranglijsten als een algemene gezondheidscontrole, niet als een cursusdiagram van KPI.

Een aantal hulpmiddelen kan u helpen uw ranglijst te controleren. De meeste bieden redelijk vergelijkbare functionaliteit, maar functies zoals lokale of mobiele ranglijsten zijn soms uniek in sommige hulpprogramma’s. Als u een klein bedrijf bent of net bent begonnen met SEO, zou ik u aanraden om een ​​gratis en eenvoudig te gebruiken hulpmiddel te kiezen en een handvol van de belangrijkste termen die u wilt volgen in de gaten te houden om u te helpen de voortgang te meten.

Organisch verkeer

Organisch verkeer is een veel betere voorlopende indicator van de gezondheid van uw SEO-inspanningen. Door te kijken naar het organische verkeer naar uw site, kunt u een schaal krijgen voor het werkelijke aantal bezoekers dat naar uw site komt en waar ze naartoe gaan.

U kunt uw organische verkeer eenvoudig meten met de meeste analysehulpprogramma’s. Omdat het gratis en het meest gebruikt is, zullen we bekijken hoe u deze informatie in Google Analytics kunt krijgen .

Voor een snelle controle kunt u eenvoudig naar de hoofdrapportpagina van uw site kijken en klikken op ‘Alle sessies’ om te filteren op organisch verkeer (verkeer van zoekmachines die betaald zoekverkeer uitsluiten):

bijhouden van organisch seo-verkeer

U kunt ook een drill-down uitvoeren om naar de specifieke pagina’s te kijken die verkeer en doelen genereren door een aangepast rapport te maken en gebruikers en doelen aan te geven als uw statistieken en bestemmingspagina’s als uw dimensie:

eenvoudige seo-rapportage

Opmerking: zorg ervoor dat u, zodra u dit rapport bekijkt, opnieuw het organische verkeerssegment selecteert, of dat u al uw verkeer per pagina bekijkt in plaats van alleen onbetaalde verkeer dat wordt bestuurd door zoekmachines.

Dit kan krachtig zijn voor sites die net zijn begonnen met SEO, omdat het grootste deel van het verkeer op uw site wordt gedreven door zogenaamde ‘merkquery’s’ of zoekopdrachten die de merknaam van uw bedrijf bevatten (bijvoorbeeld een merkzoekopdracht naar WordStream is mogelijk ‘ WordStream PPC “versus een zoekterm zonder merknaam, die” pay-per-click software “kan zijn). U wilt duidelijk dat mensen naar uw merk zoeken en natuurlijk wilt u dat ze u vinden wanneer ze dat doen, maar tenzij uw site door Google is gestraft, zult u bijna zeker een rang voor uw merk krijgen en dat merkgerelateerd verkeer naar uw merk komen. de startpagina van de site. Waarbij de meeste van uw lopende SEO-inspanningen gecentreerd moeten zijn, is het genereren van meer verkeer naar de site (mensen die u anders misschien niet hebben gevonden en niet met u zijn verbonden).

Zoals ik al vermeldde in het gedeelte over zoekwoorden in de gids, heeft Google het helaas moeilijk gemaakt om gegevens te vinden rond de daadwerkelijke zoekwoorden waarnaar mensen zoeken, maar door te kijken naar paginaniveau (buiten de startpagina van uw site) kunt u beginnen met het verzamelen inzicht in uw algehele SEO-voortgang. Als u kijkt naar ranggegevens en de tactieken gebruikt die worden vermeld in het gedeelte met zoekwoorden in deze handleiding, kunt u ook meer inzicht krijgen in de daadwerkelijke termen die verkeer genereren (en of uw SEO-groei wordt gedreven door optimalisatie-inspanningen in plaats van off-line marketing) ).

Organische leads & verkoop

Het is duidelijk dat de belangrijkste manier om uw zoekmachineoptimalisatieresultaten te meten, daadwerkelijke leads, verkoop, omzet en winst moet zijn. Zoals bij elke zakelijke activiteit die u moet beantwoorden: hoe helpt de activiteit om uw bedrijfsresultaten te verbeteren?

Het eenvoudigste pad hier is om doelen of e-commerce tracking in te stellen in een tool zoals Google Analytics. U kunt het bovenstaande rapport gebruiken om te kijken naar organisch verkeer en doelen (of verschillende e-commerce-statistieken) op bestemmingspagina. Dit betekent dat u specifiek kijkt naar wie de mensen die op uw site terechtkomen, converteert via een organische zoekopdracht (versus mensen die mogelijk naar uw site zijn gekomen vanuit PPC of een ander kanaal binnen het venster dat uw tracking van analyses kan volgen, vervolgens naar u hebben gezocht en vervolgens zijn geconverteerd).

Dit lijkt vrij eenvoudig, en in het algemeen is het voor de meeste bedrijven een goede eerste manier om het succes van uw SEO-inspanningen te meten, maar ook hier zijn een paar kanttekeningen en dingen om rekening mee te houden met deze gegevens:

 • Webgebaseerde analyses zijn altijd onvolmaakt . Als u overgaat van billboards of krantenadvertenties naar online marketing, zult u waarschijnlijk onder de indruk zijn van het volume en de nauwkeurigheid van de beschikbare gegevens, maar er zijn vaak verschillende trackingproblemen die de gegevens kunnen maken die u te zien krijgt overal van licht tot wild uit – wees altijd enigszins sceptisch over gegevens die niet lijken te kloppen, en doe wat je kunt om een ​​aantal controles uit te voeren om ervoor te zorgen dat je analyse-informatie wordt gesynchroniseerd met je werkelijke inkomsten en uitgaven gegevens.
 • Uw systeem kan hiaten in tracking creëren . Als u een back-endsysteem hebt dat u om de een of andere reden niet helemaal aan analyses kunt koppelen, heeft u misschien een aantal hiaten tussen wat u als doelen en daadwerkelijke verkopen kunt volgen.
 • Toeschrijvingen en waardestatistieken voor de levensduur kunnen lastig zijn. Dit is meer een business- en webmetriekprobleem dan iets dat specifiek is voor SEO, maar het uitzoeken wat u aan verschillende kanalen toevoegt en het in waarde schatten van uw site voor het verkeer van uw site kan lastig zijn. Zorg ervoor dat u dezelfde soorten lastige vragen toepast en probeer SEO te meten op dezelfde manier als bij andere marketinginspanningen.
 • U kunt meer te weten komen over meerkanalige attributie in de gedetailleerde gids van Avinash Kaushik
 • KISS Metrics biedt een mooi overzicht van cohort-analyse en multi-touch-toeschrijving
 • Omniture is een populair betaald webanalyseplatform dat een steile leercurve kan hebben – deze twee bronnen bieden enkele goede tips voor het maken van nuttige SEO-rapporten

Aanvullende bronnen

8. Aanvullende SEO-overwegingen

Voor veel bedrijven is het krijgen van de juiste technische aspecten van SEO, het begrijpen van de zoekwoorden die u wilt targeten en het hebben van een strategie voor het koppelen en delen van uw pagina’s, eigenlijk alles wat u moet weten over SEO. Er zijn echter enkele specifieke gevallen en bedrijfstypes die zich bezig moeten houden met specifieke soorten zoekopdrachten. Enkele soorten zoekomgevingen die unieke benaderingen vereisen, zijn onder meer:

 • Internationale SEO – Er zijn een aantal voordelen en afwegingen voor verschillende benaderingen voor het rangschikken van sites in verschillende landen en in verschillende talen. Aleyda Solis heeft een uitstekende gids voor internationale SEO-best practices als u klanten op verschillende internationale markten probeert te bereiken, en Google biedt ook enkele aanbevelingen en best practices in hun eigen handleiding .
 • Lokale SEO : voor kleine bedrijven en franchisenemers is het verkrijgen van lokale ranglijsten voor verschillende varianten van {your location} + {your service} (bijvoorbeeld ‘Boston pizza shops’) echt het meest waardevolle organische zoekverkeer dat beschikbaar is. Terwijl u koppelingen en shares krijgt, onderzoek naar zoekwoorden en ervoor zorgt dat uw site geen technische problemen heeft, helpt bij lokale rankings, is er een aparte reeks rankingfactoren waaraan lokale bedrijven zich moeten houden. Matthew Barby heeft een uitstekende gids over het onderwerp .
 • App Store-zoekmachines – Als u een app hebt – hetzij als het belangrijkste productaanbod voor uw bedrijf, of als middel om mobiele gebruikers in staat te stellen om met uw bedrijf te communiceren – kan uw app worden weergegeven in zoekopdrachten op verschillende app stores. zeer waardevol zijn. Justin Briggs en Stephanie Beadell hebben geschreven meerdere openstaande berichten over het onderwerp.

Dus wat nu?

Dus als u zover bent gekomen, zou u veel informatie moeten weten over hoe zoekmachines websites rangschikken en over hoe u uw eigen site en bedrijf kunt positioneren om meer zoekverkeer van zoekmachines zoals Google te genereren. Wat moet je nu doen?

Prioritize . Geen enkele site kan perfect worden uitgevoerd tegen elk aspect van zoekmachineoptimalisatie. Denk aan de dingen die u goed doet, budget en middelen hebt, en dat geeft uw bedrijf het beste rendement voor uw investering – dit zal op zijn minst enigszins anders zijn voor elk bedrijf en elke site.

Als u goed bent in het maken en promoten van inhoud, bepaal dan welke zoekwoorden u zoekt en richt uw inspanningen daar op.

Als u een grote en complexe site heeft, richt u dan op het verkrijgen van de technische SEO-rechten (of huur iemand in die dat kan).

Als u een klein bedrijf bent dat baat zou hebben bij het rangschikken voor zeer specifieke geo-gefocuste voorwaarden, maar niet veel anders, bevorder dan uw lokale SEO-inspanningen (en concentreer u dan misschien op andere marketinginspanningen zodra u begint te zien dat de teruggang van uw inspanningen daar afneemt ).

Onthoud altijd dat het uiteindelijke doel bij elke zoekmachine optimalisatie inspanningen is om meer bekendheid en verkeer voor uw bedrijf of de inhoud van uw site te krijgen. Zoek naar manieren waarop zoekmachineverkeer uw bedrijf en site kan helpen: jaag niet alleen de nieuwste SEO-modewoorden na of spring telkens wanneer Google een aanbeveling doet die uw positie in zoekresultaten zou kunnen verbeteren terwijl u uw totale bedrijf zou beschadigen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format