20 Zeer effectieve manieren om een ​​product te promoten - DeLaatbusiness

20 Zeer effectieve manieren om een ​​product te promoten

8 min


117
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

U hebt een product gevonden en uw online winkel gemaakt. Wat nu?

Zodra u aan de slag bent, is het tijd om verkeer naar uw winkel te genereren en de verkoop te beëindigen. Of u nu een eerste keer probeert te verkopen of al een tijdje open bent, het is altijd goed om meer manieren te vinden om uw producten te promoten.

20 Creatieve manieren om producten op de markt te brengen

Hier zijn 20 creatieve manieren om een ​​nieuw of bestaand product in uw online winkel op de markt te brengen.

 1. Geschenkhandleidingen
 2. Email reclame
 3. Partnerprogramma’s
 4. Land uw bedrijf in de media
 5. Ga live met Periscope
 6. Pinterest
 7. Pinterest te koop pinnen
 8. Facebook aangepaste doelgroepen
 9. Facebook-winkelsectie
 10. zoek machine optimalisatie
 11. Uncrate
 12. Verwijzing Marketing
 13. Blogger Outreach
 14. Reddit Advertising
 15. Pop-upwinkels
 16. bloggen
 17. Instagram
 18. YouTube
 19. Product Hunt
 20. Voer een wedstrijd uit

1. Geschenkhandleidingen

Wat doe je als je moeite hebt om een ​​goed cadeau-idee te vinden? Als je bent zoals de meeste mensen, dan noem je Google ‘ideeën voor kerstcadeautjes voor collega’s’ of ‘unieke verjaardagscadeaus’. Vervolgens bladert u door de stapels cadeaubonnen die in de zoekresultaten verschijnen.

Waarom krijgt u uw eigen product niet in deze geschenkhandleidingen? Ze bestaan ​​voor zowat elke branche, type persoon en vakantie die u maar kunt bedenken. Zoek naar de lijsten die op de eerste paar pagina’s van Google staan ​​en neem contact op om te zien of u kunt worden opgenomen. Ze kunnen veel verkeer terugbrengen naar uw winkel.

Vergeet niet dat u een reden moet opgeven waarom u moet worden opgenomen. Als u uw product op de lijst vermeldt, moet dit waarde toevoegen aan de auteur of redacteur van het bericht, dus zorg ervoor dat u aangeeft wat uw product een onderscheidende of unieke toevoeging aan hun huidige lijst maakt.

 

2. E-mailmarketing

E-mail is een van de meest consistent effectieve kanalen voor het verwerven van nieuwe klanten. En hoewel kanalen zoals zoeken enige tijd in beslag kunnen nemen om organisch verkeer te genereren, kan e-mailmarketing meteen werken . Dat is waarom u e-mail zou moeten gebruiken om uw winkel te promoten.

Het is niet nodig om al uw tijd te besteden aan het schrijven en verzenden van e-mails. Maak het uzelf gemakkelijk door een verzameling geautomatiseerde e-mailcampagnes op te zetten die zijn ontworpen om uw inkomsten te vergroten. Er zijn veel opties beschikbaar, zoals:

 • Nieuwe abonnees e-mailen en hen een stimulans bieden om te winkelen.
 • E-mailen van nieuwe klanten een post-sale e-mail voor upsell en delight.
 • Bezoekers e-mailen die hun winkelwagentje hebben verlaten en hen eraan herinneren hun aankoop af te ronden.

 

3. Partnerprogramma’s

Als u moeite heeft om te verkopen en u hebt niet het geld om verkoop- of marketinghulp in te schakelen, overweeg dan om een ​​partnerprogramma aan uw winkel toe te voegen. Affiliate marketingprogramma’s stellen andere mensen in staat om uw product te promoten voor een commissie. U hoeft ze alleen te betalen als ze een verkoop doen.

Affiliate-programma’s werken meestal door een aangepaste URL te maken voor elke persoon die uw producten promoot. Ze kunnen deze link delen op sociale media, in een blogpost die je product beoordeelt, of zelfs in een YouTube-filmpje waarin ze het laten zien. Via de aangepaste koppelingen kunt u bijhouden wie de verkoop voor u stimuleert, zodat u deze kunt compenseren.

Een beetje opleiding is meestal nuttig als u van plan bent gelieerde bedrijven te introduceren. Let op: ze promoten uw producten voor u, dus in zekere zin behandelen ze een marketingfunctie van uw bedrijf. Als u geen praktische tips geeft, zullen ze het zelf verzinnen.

 

4. Land uw bedrijf in de pers

Publiciteit verkrijgen is een geweldige manier om nieuwe klanten te bereiken en meer mensen te helpen uw product te ontdekken. Het is ook notoir moeilijk om te doen. Reguliere journalisten worden overspoeld met persberichten en verhalen voor verhalen. Verbeter uw kansen door in plaats daarvan op bloggers te richten.

In plaats van het sturen van persberichten van bloggers, neem je contact op met een persoonlijke e-mail en vraag je of je ze een voorbeeld kunt sturen. U kunt bloggers targeten in uw branche, productgerichte websites en zelfs op social media-beïnvloeders.

 

5. Ga live met Periscope

Hoewel Periscope nog steeds een relatief nieuw sociaal platform is , heeft het zeker marketingpotentieel aangetoond. Veel bedrijven promoten zichzelf nu al met deze live-streamingtool. Hoewel je niet langer een early adopter bent, doen minder bedrijven korte, live video’s goed versus, bijvoorbeeld, tweets plaatsen of Facebook-updates.

Er zijn veel manieren waarop u Periscope kunt gebruiken om een ​​product te promoten. In het bijzonder kunt u Periscope gebruiken om een ​​demo van uw product aan te bieden, vragen te beantwoorden via een Q & A en zelfs uw klanten achter de schermen te laten zien wat bijzonder is aan de manier waarop u dingen doet.

 

6. Pinterest

Pinterest moet je zijn als je online producten wilt kopen of verkopen. 93% van de actieve pinners zegt dat ze Pinterest gebruiken om aankopen te plannen. Het is dan ook niet verrassend dat veel mensen Pinterest gebruiken om verlanglijstjes te maken. Dit maakt het een geweldige plek om producten te promoten, met name goed ontworpen producten die goed fotograferen .

Wat nog beter is, is dat spelden de neiging hebben om lang te blijven hangen. Het is niet ongebruikelijk dat pinnen gedurende maanden worden bekeken nadat ze zijn gepost. Optimaliseer uw pinnen door te posten wanneer meer mensen online zijn, de juiste zoekwoorden gebruiken en boeiende afbeeldingen gebruiken. Je kunt zelfs wedstrijden spelen om je bereik te vergroten.

Zorg ervoor dat u Rich Pins inschakelt voor aanvullende productinformatie.

 

7. Pinterest te koop pinnen

Als je een Shopify-winkel hebt die aan de geschiktheidsvereisten voldoet , kun je je Pinterest-marketing naar een hoger niveau tillen door Buyable Pins in te schakelen. Deze optie maakt het gemakkelijker voor Pinners om producten die ze op Pinterest zien te kopen terwijl ze verkopers helpen meer te verkopen.

U kunt Buyable Pins inschakelen door het Pinterest-kanaal toe te voegen aan uw Shopify-winkel. Als u klaar bent, bevatten al uw productpinnen een koopknop, ongeacht wie deze pint.

Breng uw producten op de markt.

8. Aangepaste doelgroepen op Facebook

Miljarden mensen zijn op Facebook en als een advertentieplatform biedt het zeer gerichte opties voor het uitvoeren van betaalde advertenties. Facebook Custom Audiences in het bijzonder, is een handige manier om reclame te maken voor een product.

Met Facebook Custom Audiences kunt u adverteren voor uw websitebezoekers of e-mailabonnees. Deze advertenties zijn meestal erg effectief omdat u meer weet over wie u target en uw advertentie hierop kunt afstemmen.

 

9. Facebook-winkelsectie

U kunt uw Facebook-marketing een stap verder brengen door een Facebook-winkelsectie toe te voegen aan uw Facebook-pagina. Met deze optie wordt het voor mensen die uw producten op Facebook ontdekken gemakkelijker om ze te kopen.

Als u een Shopify-winkel hebt, voegt u Facebook toe als verkoopkanaal . Je kunt je eigen winkelsectie op je Facebook-pagina maken waar fans meer te weten komen over je producten, foto’s bekijken en op de knop kopen klikken om een ​​aankoop te doen.

 

10. Zoekmachineoptimalisatie

Hoewel het een tijdje duurt om aan de slag te gaan, biedt zoeken een van de weinige mogelijkheden om voorspelbaar, samengesteld webverkeer te bouwen.

Een effectieve zoekstrategie omvat een aantal stappen, van het vormen van een zoekwoordstrategie, tot het uitvoeren van meer gedetailleerd zoekwoordonderzoek, tot het optimaliseren van uw sitearchitectuur en -prestaties (bijv. Categoriepagina’s), tot het bouwen van koppelingen naar uw website. Zoals ik al zei, het is een zware strijd, maar het is een gevecht op de achtergrond terwijl je winkel grip begint te krijgen.

Als u al een eenvoudige zoekstrategie hebt en de dingen naar een hoger plan moet tillen, raad ik u aan onze Intermediate Guide to Ecommerce SEO te bekijken . Voor iedereen is het onderstaande artikel een goede manier om te beginnen.

 

11. Uncrate

Uncrate is een van de vele websites voor productcuratie met een massale, loyale aanhang. De mensen die Uncrate vaak bezoeken, houden niet alleen van coole producten, ze kopen ze ook graag. Door uw product op Uncrate te laten zien, kunt u aanzienlijke verkopen genereren en op de lange duur leiden tot andere persmogelijkheden.

Voordeel krijgen op Uncrate is niet eenvoudig. Er is geen formeel proces, maar één ding is zeker: je product moet cool zijn om de snit te maken. Sommige bedrijven worden ontdekt door Uncrate, maar anderen hebben succes gehad nadat ze contact met het bedrijf hadden opgenomen om hen over hun product te vertellen of ze zelfs een voorbeeld te sturen.

 

12. Verwijzing Marketing

Referral marketing, ook wel bekend als mond-tot-mondreclame, is een van de oudste marketingmethoden die er zijn. Met verwijzingsmarketing willen we dat andere mensen over uw product praten op een manier die bewustzijn en verkoop stimuleert.

Tegenwoordig kunt u internet gebruiken om nog meer verwijzingsmarketing te genereren. U kunt niet alleen meer mensen bereiken, het web maakt het ook voor andere mensen eenvoudiger om uw inhoud te delen, en u kunt de impact ervan bijhouden.

 

13. Blogger Outreach

Een van de moeilijkste onderdelen van het starten van een nieuw bedrijf is het promoten van een product als u geen publiek heeft. Als u geen eigen community heeft opgebouwd, moet u betalen om verkeer naar uw website te leiden of om toegang te krijgen tot het publiek van iemand anders totdat u uw eigen community heeft.

Blogger-bereik is een geweldige manier om prestige rond uw product op te bouwen en het voor geïnteresseerde kopers te krijgen. Vraag gezaghebbende bloggers om uw product te bekijken of te beoordelen. Als ze een geëngageerde doelgroep hebben die op hun mening vertrouwt, kan dit veel verkeer en verkoop genereren.

 

14. Reddit Advertising

Hoewel de meeste bedrijven geen Reddit-advertenties gebruiken, kunnen ze behoorlijk effectief zijn. Soms zijn de minst gebruikte advertentienetwerken het meest winstgevend omdat de kosten lager zijn en er meer gelegenheid is om op te vallen.

Probeer reclame te maken op Reddit om uw product te promoten. U kunt een gesponsorde post maken in subreddits die betrekking hebben op uw bedrijf. Gebruik het om over uw product te praten en een korting te bieden. De sleutel is om ervoor te zorgen dat het overeenkomt met de andere berichten in de subreddit.

Productpromotie voor een publiek.

15. Pop-upwinkels

Als uw bedrijf online is, hoeft u geen winkel te openen om de voordelen van persoonlijk verkopen te krijgen . U kunt in plaats daarvan een pop-upwinkel uitvoeren. De kans is groot dat er in je stad een ongebruikte ruimte is waar je graag een week of zelfs maar een weekend binnen zou willen komen en een winkel zou openen.

Door een pop-upwinkel te runnen, kunt u exclusiviteit rond sommige van uw producten creëren, dekking krijgen in lokale media, profiteren van seizoensgebonden aankopen, oude inventaris leegmaken en persoonlijk met uw klanten chatten om meer over hen te leren.

 

16. Blogberichten

Bloggen is een geweldige manier om uw winkel te promoten. Met de juiste aanpak kan bloggen een effectieve manier zijn om verkeer te genereren en de levensstijl rond uw producten te promoten. In feite ontdekte een onderzoek van HubSpot dat hoe meer je blogt, hoe meer verkeer je website krijgt.

Gebruik uw eigen blog om verkeer te genereren en uw producten te promoten. Als het goed is gedaan, stimuleert bloggen het verkeer van zoekmachines , trekt het klanten aan en legt het de aandacht van de media en spraakmakende bloggers die over u kunnen schrijven.

 

17. Instagram

Instagram heeft meer dan 400 miljoen actieve gebruikers en de visuele focus is ideaal voor het promoten van producten. De helft van die gebruikers bevindt zich elke dag op Instagram. Elk merk zou er goed aan doen om hun producten op dit netwerk te delen.

Er zijn verschillende manieren om Instagram te gebruiken om uw winkel te promoten. U kunt boeiende afbeeldingen van uw producten delen, een stop-motionvideo van een van uw producten in actie delen, een wedstrijd uitvoeren of contact maken met invloedrijke Instagram-accounts en hen vragen uw product te delen.

 

18. YouTube

YouTube is een van ‘s werelds grootste zoekmachines geworden voor het vinden van nieuwe inhoud. Wat meer is, YouTube-video’s kunnen ook worden gerangschikt in traditionele zoekmachines zoals Google. Dit biedt een enorme verkeersmogelijkheid.

U hoeft geen virale video te maken om resultaten op YouTube te krijgen. Je kunt je producten nog steeds promoten met interessante of nuttige video’s. Veel mensen zoeken mogelijk al naar je producten of merk op YouTube. Door een merkkanaal te maken, met je eigen video’s, kun je het verhaal beheersen.

 

19. Jacht op producten

Product Hunt is een populaire bestemming en community voor mensen die graag nieuwe producten vinden. Hoewel apps en software populairder zijn dan andere branches, zie je regelmatig fysieke producten verschijnen op de voorpagina.

Dat geluid die dag
Producten zoals ‘ That Sound That Day ‘ zijn sterke kandidaten voor inzending.

De winkels die hoogstwaarschijnlijk op Product Hunt zullen landen, verkopen meestal een enkele (of kleine set) zeer nieuwe items. Dit betekent meestal vreemd aanpasbare producten, verse takes op een bestaande productcategorie of producten die esthetisch uniek zijn. Grondstofproducten of dagelijkse aankopen passen niet goed bij elkaar.

 

20. Voer een wedstrijd uit

Wedstrijden zijn een gemakkelijke en betaalbare manier om uw merk voor veel mensen te krijgen. Door uw product weg te geven, kunt u ervoor zorgen dat uw wedstrijd voor de juiste mensen komt: potentiële klanten.

Veel wedstrijden mislukken echter. Er zijn een paar belangrijke fouten die u moet vermijden bij het houden van een wedstrijd om uw bedrijf te promoten. Zorg ervoor dat het platform, de timing, de berichten en de stappen die mensen moeten nemen om deel te nemen aan je wedstrijd goed doordacht zijn.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format