3 bewezen strategieën voor het verhogen van de winstgevendheid - DeLaatbusiness

3 bewezen strategieën voor het verhogen van de winstgevendheid

4 min


120
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Mensen zijn dol op praten over inkomsten. De cijfers zijn groot, indrukwekkend en gemakkelijk te fixeren. Maar wanneer was de laatste keer dat je iemand hoorde opscheppen over het vergroten van hun marges of het verbeteren van de bedrijfsefficiëntie?

Deze statistieken zijn lang niet zo sexy, maar ze zijn enorm belangrijk. Zoals het gezegde luidt: “Het maakt niet uit hoeveel je maakt. Het maakt uit hoeveel je behoudt. “Met die mantra in gedachten, zijn hier drie zeer effectieve en niet-intuïtieve strategieën om de bedrijfsresultaten te verbeteren.

Verhoog uw prijzen

Prijzen verhogen is een angstaanjagend vooruitzicht. Als ondernemers gaan we ervan uit dat klanten ons in de steek zullen laten, de verkoop zal opdrogen en ons bedrijf zal instorten in de stoffige hoop van mislukking. Maar zoals de meeste angsten, hebben we de neiging de gevolgen overdreven te overdrijven en de voordelen te onderschatten. Vooral als u een bestaand product in uw e-commerce winkel verkoopt, kan een kleine prijsverhoging wonderen doen voor uw winst. 

Stel u het volgende scenario voor voor een populair artikel in uw online winkel: 

 • Detailhandelskosten: $ 100
 • Groothandel kosten: $ 80
 • Winst: $ 20
 • Winstmarge: 25% ($ 20 winst / $ 80 kosten)

Nu beeld dat je, na geïnspireerd te zijn door een artikel op de Shopify-blog, dit item opnieuw geprijsd hebt voor $ 110:

 • Detailhandelskosten: $ 110
 • Groothandel kosten: $ 80
 • Winst: $ 30
 • Winstmarge: 37,5% ($ 30 winst / $ 80 kosten)

Onze kleine prijsstijging van 10% resulteerde in een enorme toename van 50% in winst en bruto marge!

Onder de beste omstandigheden – aangenomen dat u een sterk uniek verkoopvoorstel hebt en niet op prijs concurreert – zullen uw conversiekoersenniet duiken en heeft u een onmiddellijke toename van 50% van uw totale winst behaald. Zelfs met een aanzienlijke daling van 30% in conversies, zou u nog steeds meer verdienen dan onder uw oude prijsmodel, maar met minder servicekosten voor klanten om te overwegen. 

Ik heb deze aanpak met succes gebruikt in mijn eigen e-commerce winkel om mijn winst met 25% te verhogen. Het was, zonder enige uitzondering, de meest effectieve techniek die ik ooit heb gebruikt om de winstgevendheid te vergroten. 

Houd bij het implementeren van deze strategie rekening met het volgende: zorg dat u verschillende prijsniveaus test. Hoewel het verhogen van prijzen vaak zeer effectief is, moet u dit voor uw markt / bedrijf bevestigen.

Als u een grote catalogus heeft, kan het testen van prijzen op duizenden producten een grote taak zijn. Begin in plaats daarvan met het testen van prijzen op alleen uw best verkopende producten.

Deze strategie is gebaseerd op een unieke verkooppropositie en biedt waarde aan uw klanten. Hoe gevoeliger uw klanten zijn, hoe minder effectief dit zal zijn. Als je geen uniek verkoopvoorstel hebt, moet je er een krijgen .  

Obsesseer geen per-order winsten

Obsesseer geen per-order winsten

Veel bedrijven zijn niet bereid om geld te verliezen met een bestelling, zelfs als dat betekent dat de relatie met een ongelukkige of ontevreden klant moet worden beëindigd. Misschien heb je een vergelijkbare ervaring gehad, die vaak ongeveer zo gaat:

“Het spijt me mijnheer. We hebben alleen $ X bij uw aankoop gedaan, dus als we (hier uw redelijk verzoek invullen), dan verliezen we geld aan uw bedrijf. Ik hoop dat je het begrijpt. ‘

Dit is een penny-wise maar pond-dwaze aanpak en een vreselijke manier om zaken te doen in de zeer sociale en verbonden wereld van vandaag. Als u niet constant geld verliest aan bestellingen om klantenproblemen snel en proactief op te lossen, loopt u de kans mis om uw winst te verbeteren.

Klanten zijn zo gewend aan middelmatige service dat wanneer een bedrijf zijn best doet om proactief een probleem op te lossen – zonder ze in rekening te brengen – ze worden weggeblazen. Afgezien van de levenslange waarde van die klant, ontvangt u waardevolle verwijzingsmarketing en aanbevelingen die u niet kunt kopen.

Als u een e-commercesite heeft, kunt u op vier manieren investeren in de toekomst van uw bedrijf en uiteindelijk uw langetermijnresultaat:

 1. Is er iets goedkoop gegaan? Stuur klanten meteen een gratis vervanger zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de retourzending.
 2. Als een duur artikel moet worden geretourneerd, stuur dan een vervangend exemplaar toe zodra deze een trackingbevestiging van de retourzending indient, in plaats van te wachten tot het uw magazijn bereikt.
 3. Als een klant van oudsher zo snel iets nodig heeft, dan is het voor hen ‘s nachts kosteloos.
 4. Als een klant niet tevreden was met een aankoop, moet hij proactief een gedeeltelijke terugbetaling doen om hem te helpen compenseren voor de teleurstelling.

Het bedienen van klanten zoals deze kost op korte termijn een beetje meer, maar zal ongelooflijke winst opleveren als je een loyale en zeer vocale fanbase opbouwt die resulteert in een zeer gezonde bottom-line.

Heroverweeg het aanbieden van telefonische ondersteuning

Heroverweeg het aanbieden van telefonische ondersteuning

Zou u bereid zijn om uw werklast met 50% te verminderen als dit betekent dat u slechts 15% van uw zaken moet opgeven? Ik zou doen en deed, toen ik stopte met het adverteren van mijn gratis nummer op een van mijn sites.  

We hebben de besparingen – zowel in tijd als geld – kunnen opbrengen en ze kunnen gebruiken om onze online klanten beter van dienst te zijn en onze site te verbeteren. Hoewel telefonische ondersteuning een zeldzaamheid is bij veel online bedrijven, lijkt het erop dat een onevenredig groot aantal e-commerce verkopers het nog steeds nodig vinden. 

Na het vorige gedeelte, dat een voortreffelijke klantenservice propageerde, lijkt dit misschien een grote tegenstrijdigheid. Maar geweldige klantenservice betekent niet dat alle dingen voor alle mensen zijn. Het betekent gewoon dat u uitstekende zorgen moet nemen voor de klanten waarmee u zaken doet. Op basis van uw product en markt, vooral als uw prijs lager is, is telefonische verkoopondersteuning al dan niet een verstandig gebruik van uw tijd.

Probeer de impact te meten van het verwijderen van uw telefoonnummer bij conversies. Je zult waarschijnlijk verrast zijn dat de overgrote meerderheid van mensen gewoon online bestelt. Als u besluit een verkooplijn aan te bieden, probeer het dan op strategische plaatsen zoals op de “Contact” -pagina of in het winkelwagentje, waar alleen gekwalificeerde prospects het zullen zien. Als u zowel particulieren als bedrijven bedient, kunt u ook experimenteren met een telefoonlijn voor bedrijven.

Als u besluit uw telefonische ondersteuning te schalen, moet u het volgende doen:

 1. Wees eerlijk tegenover klanten en laat hen weten WAAROM je geen telefoonnummer opgeeft. Vertel hen dat u liever investeert in een kwalitatieve website en uitstekende klantenservice voor uw bestaande klanten.
 2. Zorg ervoor dat je een zeer gedetailleerde, informatieve website hebt om vragen van klanten te beantwoorden.
 3. Heb fantastische e-mailondersteuning als klanten u niet gemakkelijk per telefoon kunnen bereiken. Het gebruik van een helpdesk, zoals  Desk.comHelpjuice ,  Zendesk  of Kayako,  zorgt ervoor dat uw e-mailcorrespondentie van topkwaliteit is en dat verzoeken niet onbeantwoord blijven.

Schrijf de telefoon ook niet volledig weg. Als een klant om een ​​terugbelverzoek verzoekt of als u problemen wilt oplossen die persoonlijke aandacht vereisen, neemt u de telefoon op.

Het grootste gevaar is niets doen

Verandering is altijd angstaanjagend, en u zou aarzelen om deze suggesties te implementeren uit angst voor wat er met uw bedrijf zou kunnen gebeuren. Maar het experimenteren met deze ideeën zal waarschijnlijk door de meeste van uw klanten worden opgemerkt, vooral die nieuw voor uw bedrijf zijn. Als de wijzigingen niet helpen, kunt u altijd terugkeren naar uw oude beleid en prijzen.

Zonder actie te ondernemen, weet u nooit hoeveel geld u aan uw bedrijfsresultaat kunt toevoegen. 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format