3 E-commerce design fouten die je moet vermijden, gebaseerd op de wetenschap. - DeLaatbusiness

3 E-commerce design fouten die je moet vermijden, gebaseerd op de wetenschap.

7 min


134
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wist je dat iemand eerder twee stukken kaas met gaten erin eet, maar slechts één als het stevig is?

Perceptie is belangrijk.

We weten allemaal dat producten beter verkopen op een prachtige site met geweldige foto’s . Maar zelfs als u beide hebt, kunt u uw klanten nog steeds afschrikken of verwarrend maken met de lay-out van uw producten.

Wanneer u te veel productkeuzes aanbiedt, te veel afbeeldingen van uw producten weergeeft of uw producten op schokkende manieren arrangeert, loopt u het risico uw klanten te overrompelen. U wilt niet dat een slecht ontwerp uw verkopen doodt .

Dit bericht bevat suggesties voor het optimaliseren van uw productweergave bij het maken van een e-commercewebsite door gebruik te maken van de allernieuwste marketingonderzoeken.

Het vinden van 1: het aanbieden van te veel keuzes

Een paar jaar geleden voerden twee marketingprofessoren een studie uit met jam . Het is sindsdien een mijlpaal geworden. De onderzoekers richtten een proeverijcabine op in een supermarkt en boden jam aan klanten. Op een zaterdag boden ze 24 smaken aan. Op de volgende zaterdag boden ze 6 smaken aan.

Wat is er gebeurd? De resultaten zijn genuanceerd, dus let op.

Toen 24 jam beschikbaar waren, stopte 60% van de klanten voor een voorproefje. Toen er 6 jam beschikbaar waren, stopte 40% van de klanten voor een voorproefje. Dus het is beter om meer opties aan te bieden, toch?

Niet echt. Van de 60% die een van 24 jam geproefd heeft, heeft 3% een aankoop gedaan; van de 40% die een van de 6 jam geproefd heeft, heeft 30% een aankoop gedaan. Dit is de belangrijkste afhaalservice: 31 mensen hebben jam gekocht toen ze 6 opties hadden en 4 mensen kochten jam als ze 24 opties hadden. Dat is bijna een 8X verschil .

Met andere woorden, als u meer producten te koop aanbiedt, bezoeken meer mensen uw winkel, maar minder mensen zullen een aankoop doen . En hoe geweldig het ook is om veel bezoekers te krijgen, uw verkoop is waar het om gaat.

De onderzoekers suggereren dat wanneer er te veel opties zijn, klanten in een toestand van “keuze-overload” of “analyse verlamming” terechtkomen. Soms, wanneer keuzes te groot zijn, kiezen mensen helemaal niets.

Als u veel producten heeft, loopt u het risico uw klanten uit te stellen. We suggereren niet dat u sommige van uw producten moet wegnemen. Je moet nog steeds alles verkopen wat je wilt verkopen. Maar u wilt uw klanten ook niet overrompelen.

U kunt als volgt profiteren van deze bevindingen:

U zult uw klanten waarschijnlijk minder snel overweldigen als u minder producten op uw site heeft. De makkelijkste manier om dat te doen? Groepeer uw producten en maak er aparte categoriepagina’s voor.

Bekijk bijvoorbeeld hoe Sycamore Street Press , een familiebedrijf in Utah, zijn aanzienlijke assortiment papierproducten organiseert:

Het vinden van 1: het aanbieden van te veel keuzes

Hier is nog een voorbeeld van Mindzai , een in Toronto gevestigd bedrijf dat producten verkoopt die zijn gerelateerd aan handgemaakt speelgoed.

Het vinden van 1: het aanbieden van te veel keuzes

Wanneer producten op verschillende pagina’s worden georganiseerd, is het minder waarschijnlijk dat de klant zich verlamd voelt door de keuzes.

Als je verschillende modellen en opties voor een kernproduct hebt, kun je overwegen om te doen wat Apple voor de iPad doet, en een eenvoudig te bekijken grafiek maken zodat hun verschillen in één oogopslag duidelijk zijn .

Het vinden van 1: het aanbieden van te veel keuzes

Een andere strategie is om het aantal producten op een pagina te beperken en uw klanten naar de volgende pagina te laten klikken, zodat producten nog steeds fris lijken in plaats van overweldigend. Bijvoorbeeld, hier is hoe het lijkt om een ​​squashracket op Amazon te kopen.

Het vinden van 1: het aanbieden van te veel keuzes

Oké, je begrijpt het nu. Vergeet niet: overweldig uw klanten niet met te veel keuzes. Houd het eenvoudig en overzichtelijk.

Wilt u zien wat er gebeurt als die regel niet wordt gevolgd? Dit is wat je nietmoet doen:

Het vinden van 1: het aanbieden van te veel keuzes

Te veel wordt te willekeurig door elkaar gegooid.

Het vinden van 2: sla het juiste evenwicht met tekst en beeld

Zijn uw klanten waarschijnlijker om uw producten te kopen wanneer ze visueel of verbaal worden gepresenteerd? Visueel natuurlijk, en met een overweldigende marge.

Maar soms kan het voor bepaalde producten in uw belang zijn om meer tekst te introduceren.

In een studie die in oktober 2013 werd gepubliceerd , ontdekten twee onderzoekers dat wanneer mensen naar producten keken, teveel foto’s de klant konden overbelasten, zo erg zelfs dat hij de aankoop voor onbepaalde tijd uitstelde. Wanneer er te veel foto’s zijn, hebben mensen de neiging om te bladeren en over te slaan. Ze stellen de visuele variëteit gewoon niet op prijs.

De onderzoekers merken dat klanten de neiging hebben om te vertragen en keuzes zorgvuldiger en bedachtzaam overwegen wanneer ze schriftelijk worden gepresenteerd. Door goede productomschrijvingen is de kans groter dat de klant zich afvraagt ​​hoe hij het product zou kunnen gebruiken. Tests hebben ook uitgewezen dat de klant producten beter kan terugroepen als deze mondeling worden beschreven.

Nog belangrijker is dat de onderzoekers vinden dat verbale beschrijvingen visuele beschrijvingen troeven wanneer consumenten naar veel items kijken. Klanten hebben de neiging om te stoppen met winkelen wanneer er te veel afbeeldingen zijn. Ze vertragen om te lezen en overwegen wanneer er een tekst is waar ze op kunnen letten.

U kunt als volgt profiteren van deze bevindingen:

Helaas leveren de onderzoekers geen magisch nummer op wanneer consumenten geneigd zijn om te veel visuals te weigeren. Dat aantal is verschillend voor producten en bedrijven.

Dus het eerste dat u kunt doen, is het uitvoeren van een A / B-test om uit te zoeken of u het optimale aantal afbeeldingen op het display hebt.

Probeer vervolgens de juiste balans te vinden tussen tekst en afbeeldingen op de pagina’s met al uw producten en op de pagina voor elk product.

Een goed voorbeeld van een winkel die dit goed doet, is Southern Swim , dat badkleding verkoopt die is geïnspireerd op de levensstijl van het zuiden.

Bekijk hoe het zijn pagina instelt voor zijn Lolli- lijn met zwemkleding:

Het vinden van 2: sla het juiste evenwicht met tekst en beeld

Het begint met twee lijnen die de persoonlijkheid introduceren waar de badkleding voor is ontworpen. Het bevat ook een filter op basis van Type, Verzameling en Geslacht waarmee u sneller naar de badkleding kunt gaan die het beste bij u past. En tot slot, wanneer je met de muis over een afbeelding van het model in de badkleding gaat, verschijnt er een kleine tekst: de focus ligt op de foto, maar de tekst is er voor klanten die op de productpagina willen klikken voor meer informatie.

Merk ook op dat er niet meer dan drie foto’s van badkleding tegelijkertijd zijn. Dat is alles wat je te zien krijgt. Verder zijn er in totaal slechts negen foto’s van badkleding op de hele pagina, zodat u niet eindeloos hoeft te scrollen om het totale aantal stukken badkleding te zien.

Laten we doorgaan naar de productpagina.

Het vinden van 2: sla het juiste evenwicht met tekst en beeld

Southern Swim treft opnieuw de juiste balans tussen focus op foto’s en een goede hoeveelheid tekst. Klanten kunnen zien dat het product wordt weergegeven tijdens het lezen van meer als ze dat willen.

Dit is een voorbeeldproductpagina op verschillende manieren: we hebben de hoofdafbeelding gemarkeerd (die inzoomt wanneer deze wordt overgezet); de selectie van een andere afbeelding, die in de plaats komt van de hoofdafbeelding wanneer erop wordt geklikt; de naam van het product; een goede hoeveelheid tekst; en een prominente knop ‘Toevoegen aan winkelwagentje’ .

Dit is wat u niet moet doen : als uw producten differentiatie nodig hebben, vertrouw dan niet op afbeeldingen. Gebruik in plaats daarvan tekst. Anders eindig je zoals deze pagina:

Het vinden van 2: sla het juiste evenwicht met tekst en beeld

Er zijn gewoon te veel dingen aan de hand. De prijzen variëren nogal; de voedingswaarde wordt niet goed vastgelegd door de foto’s; en de foto’s zijn misleidend. De fles linksboven is groot en weegt 5 pond, terwijl de fles linksonder 120 capsules bevat; toch lijken ze hier qua grootte op elkaar.

Dit is een goed voorbeeld van wanneer u meer op woorden moet vertrouwen, niet op afbeeldingen, om uw producten te verkopen.

Het vinden van 3: productafstemming – horizontaal of verticaal?

We zien de dingen anders wanneer ze verticaal zijn uitgezet en wanneer ze horizontaal zijn aangelegd.

In een onderzoek dat momenteel wordt beoordeeld , hebben onderzoekers geconstateerd dat het bekijken van een assortiment producten horizontaal leidt tot meer waargenomen variatie dan wanneer een selectie verticaal wordt bekeken.

Dat betekent dat als u uw producten van links naar rechts regelt, klanten zullen denken dat er een grotere verscheidenheid aan producten is dan wanneer u ze helemaal naar beneden indeelt.

En wat zien consumenten als producten verticaal worden georganiseerd? Ze hebben de neiging om te voelen dat een product in een andere rij van een totaal andere categorie is.

De studie toont aan dat wanneer producten horizontaal worden gepresenteerd, klanten vaak de afwisseling te zien krijgen en meer bereid zijn om meer dan één item van een rij te kopen. Wanneer items verticaal worden weergegeven, hebben ze meestal geen variatie en kiezen daarom slechts één item uit een kolom.

U kunt als volgt profiteren van deze bevindingen:

De implicatie van deze studie is dat je variëteit in producten horizontaal moet laten zien (omdat klanten nog meer variatie zullen ervaren dan er al is) en dat producten in een andere categorie zich in een andere rij kunnen bevinden.

Netflix heeft dit gerealiseerd. Een dozijn van dezelfde soorten films zou op een rij worden georganiseerd, terwijl een geheel andere categorie hieronder met zijn eigen dozijn films zal zijn.

Het vinden van 3: productafstemming - horizontaal of verticaal?

En kijk, Amazon doet hetzelfde met boeken.

Het vinden van 3: productafstemming - horizontaal of verticaal?

En het zijn niet alleen online winkels die het doen. Bekijk hoe blikjes soep op deze plank zijn georganiseerd:

Het vinden van 3: productafstemming - horizontaal of verticaal?

Laten we de les opnieuw herhalen: groepeer vergelijkbare producten horizontaal, omdat klanten meer variatie zullen zien. Zet verschillende producten in een aparte rij.

Conclusie

Al deze onderzoeken suggereren dat u uw producten zorgvuldig en zonder uw klanten te overdonderen moet presenteren. Dat houdt onder meer in dat je niet te veel producten op een pagina zet, niet te veel afbeeldingen voor een afzonderlijk product hebt en vergelijkbare items in rijen weergeeft.

Het is belangrijk om op te merken dat hier geen magische nummers zijn. Wat voor een bedrijf werkt, werkt mogelijk niet voor een ander bedrijf. Dus het is des te belangrijker om je weg te testen om je product de meest aantrekkelijke en aantrekkelijkste showcase te laten zijn.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format