6 soorten Facebook-advertenties die klanten zullen opbrengen en ervoor zorgen dat ze terug blijven komen - DeLaatbusiness

6 soorten Facebook-advertenties die klanten zullen opbrengen en ervoor zorgen dat ze terug blijven komen

7 min


161
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Facebook-adverteerders hebben talloze targetingopties en campagnes om uit te kiezen. Het is geen wonder dat bedrijven van elke omvang Facebook-advertentieplatform gebruiken – van kleine winkels tot Fortune 100-bedrijven.

Marketing in Shopify: laat uw bedrijf groeien met Facebook en Google Ads

Marketing in Shopify.

Marketing in Shopify is een nieuwe plek om campagnes te maken, te lanceren en te meten. We hebben het proces gestroomlijnd om het uitvoeren van een succesvolle carrousel-advertentie op Facebook of Google Smart Shopping-campagne eenvoudiger dan ooit te maken.

Hoewel de droom van een marketeer toegang biedt tot een enorme verscheidenheid aan advertentie-opties, kan het ook een begin maken met een ontmoedigende taak. Als je je overweldigd voelt, bekijk dan de volgende zes soorten Facebook-advertenties om te zien hoe je ze kunt toepassen op je eigen bedrijf.

Inhoudsopgave

  1. Lead-advertenties
  2. Dynamische advertenties
  3. Verlaten cartadvertenties
  4. Door klanten bedankte advertenties
  5. Bestaande advertenties voor nieuwe producten van klanten
  6. Nieuwe advertenties voor verkeersgeneratie

1. Lead-advertenties

Het lead-advertentieblok maakt het proces van het verzamelen van e-mailadressen en het bouwen van e-maillijsten ongelooflijk eenvoudig. Met dit advertentieblok kunnen uw potentiële klanten zich aanmelden voor een e-maillijst (met andere woorden) met zo weinig moeite als nodig is om een ​​bericht leuk te vinden of te delen.

Het mooie van het lead-advertentieblok is dat Facebook automatisch de meeste velden invult die een prospect normaal gesproken handmatig moet invullen. Dit vermindert wrijving, waardoor ze meer geneigd zijn om door te gaan.

Als u uw e-maillijst wilt laten groeien, zijn leadadvertenties een uitstekende optie. U kunt Zapier gebruiken om uw leadadvertentie met uw e- mailserviceprovider te verbinden en automatiseringen te gebruiken. Nieuwe contacten worden toegevoegd aan een van uw lijsten en ingevoerd in een geautomatiseerde workflow die u hebt gemaakt.

2. Dynamische advertenties

Dynamische advertenties (voorheen dynamische productadvertenties) verbinden de productcatalogus van uw winkel met uw Facebook-advertentie en -pixel . Wanneer iemand uw site bezoekt en zich vervolgens bij Facebook aanmeldt, zien ze een advertentie met dezelfde producten die ze op uw website bekeken. Als gevolg hiervan is de advertentie die ze zien ongelooflijk gepersonaliseerd en relevant.

Facebook-advertenties met meerdere producten of carrousel-advertenties zijn een dynamische advertentie die een verzameling van meerdere artikelen uit uw online winkel promoot. Elk product heeft zijn eigen bijschrift, afbeelding en bestemmings-URL. Volgens Facebook hebben adverteerders die het carrousel-advertentietype gebruiken een 30-50% lagere kosten per acquisitie en een kostenbesparing van 20-30% (CPC).

Dit is hoe Nuu-Muu de carrouseladvertentie gebruikt om een ​​reeks producten te presenteren:

U kunt ook aangepaste doelgroepen toepassen op uw carrousel-advertenties. Dit kan u helpen meer doelgerichte verzamelingen van items te ordenen op basis van wie het te zien krijgt. Misschien heeft u bijvoorbeeld productcategorieën op uw website. U kunt carrousel-advertenties voor verschillende categorieën maken en deze laten zien aan gebruikers die pagina’s in de betreffende categorie hebben bezocht.

Gebruik de doelstelling Productcatalogus Verkoopadvertentie om een dynamische advertentie te maken . Ik wed dat het snel een van je favoriete Facebook-advertentietypen wordt. Dit is waarom:

Ongelooflijk persoonlijk

Wanneer u een dynamische advertentie uitvoert, is de kopie hetzelfde voor iedereen die deze ziet, maar de advertentie is 100% uniek en persoonlijk op basis van het gedrag van de betreffende kijkers op uw website.

Campagnes kunnen voor onbepaalde tijd worden uitgevoerd

Als u veel advertenties uitvoert, weet u hoe tijdrovend het kan zijn om uw advertentie te vernieuwen. Met dynamische advertenties kunt u deze instellen en vergeten. Vergeet niet om de prestaties te controleren!

Bereik meerdere doelen

Met dynamische advertenties kunt u vier verschillende doelgroepen kiezen om te targeten:

  1. Bekeken maar niet gekocht
  2. Toegevoegd aan winkelwagen, maar niet gekocht
  3. Upsell-producten
  4. Cross-sell-producten

Op basis van uw geselecteerde doelgroep wordt de advertentie automatisch geoptimaliseerd voor elke doelstelling. Nogmaals, dit bespaart u tijd en leidt tot betere resultaten.

Verbeterde resultaten

Veel van de grootste marketingpartners van Facebook hebben indrukwekkende resultaten behaald met dynamische advertenties. Volgens Facebook heeft Wayfair zijn doelwit voor acquisitie van klanten met meer dan 20% overtroffen dankzij dynamische advertenties.

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom de ROI zo hoog is, aangezien dit de meest gepersonaliseerde, doelgerichte en relevante advertentiebedrijven zijn die bijna geen enkele advertentie kunnen maken voor elke Facebook-gebruiker.

Marketing in Shopify.

 

3. Verlaten winkelwagen advertenties

Ongeveer 70% van de kopers verlaat hun winkelwagentje, volgens gegevens verzameld door het Baymard Institute . Met andere woorden, voor elke 10 mensen die een product aan hun winkelwagentje toevoegen, zullen bijna 7 van hen uw winkel verlaten zonder een aankoop te doen.

Hoe krijg je deze klanten terug naar je winkel zodat ze de aankoop kunnen voltooien? Met retargeting kunt u een zeer gepersonaliseerde Facebook-advertentie uitvoeren die op deze personen is gericht. Deze advertenties bieden meestal een stimulans, zoals gratis verzending of 10% korting, als de persoon terugkeert om zijn aankoop te voltooien.

Ik heb ontdekt dat het gebruik van een leuke video voor dit type advertentie nog indrukwekkender resultaten oplevert. Ik heb ooit een advertentie achtergelaten voor mijn kledingwinkel met een video van 30 seconden waarin ik de kijker vertel dat karren gevoelens hebben en dat ze gewond raken als iemand ze in de steek laat. Het klinkt misschien gek, maar deze campagne had een 20x ROI.

4. Dank klanten-advertenties

Veel ondernemers hebben de slechte gewoonte om al hun marketinginspanningen in het omzetten van leads in klanten om te zetten en daar te stoppen. Dit is een grote fout.

Het is veel gemakkelijker om een ​​klant die voor het eerst in de markt is, om te vormen tot een klant die zich herhaalt, dan om van een koude voorsprong een nieuwe klant te maken. En het is vaak aanzienlijk duurder om een ​​nieuwe klant te krijgen dan om een ​​nieuwe klant te behouden .

Dit is de reden waarom ik bedankt-advertenties voor mijn winkel draaide. Twee dagen na de aankoop zouden nieuwe klanten een advertentie zien met een video van 30 seconden waarin ze persoonlijk worden bedankt voor hun bedrijf. Deze advertenties genereerden aanzienlijk meer betrokkenheid en organisch bereik per vertoning dan elke andere advertentie die ik eerder had uitgevoerd.

Mijn doel met deze advertentie was het opbouwen van merkloyaliteit en het verhogen van de klanttevredenheid. Verrassend is dat het ook een groot aantal nieuwe klanten binnen twee dagen na hun eerste aankoop tot terugkerende klanten maakt.

5. Bestaande advertenties voor nieuwe producten van klanten

Zoals ik in het vorige gedeelte al heb vermeld, geven bedrijfseigenaren vaak voldoende marketingbronnen uit aan hun bestaande klanten. Het is verbazingwekkend gezien de kans om een ​​verkoop te genereren van een nieuwe klant tussen 5-20% ligt, terwijl de kans om een ​​verkoop te doen bij een bestaande klant tussen de 60-70% ligt, volgens SignalMind .

Nog verbazingwekkender is dat terugkerende klanten gemiddeld 33% meer uitgeven dan nieuwe en dat 80% van uw toekomstige winst uit slechts 20% van uw bestaande klanten komt.

Gezien de gegevens over terugkerende klanten is het geen goed idee dat wanneer u een nieuw product uitrolt, de eerste advertentie die u uitvoert een aankondiging is die zich richt op bestaande klanten.

HelloFresh gebruikte deze tactiek om hun nieuwe submerk Green Chef te promoten . Ze werkten samen met influencers om gerichte Facebook-advertenties uit te voeren naar hun bestaande klantenkring en kondigden de nieuwste aankomst aan bij het merk.

6. Nieuwe advertenties voor verkeersgeneratie

Retargeting is geweldig, maar tenzij u verkeer van hoge kwaliteit naar uw site genereert, is dit niet erg effectief. Het is altijd een goed idee om een ​​Facebook-campagne te hebben waarmee potentiële nieuwe klanten naar uw winkel worden geleid. Ik noem dit type campagne een first touch-point-advertentie, omdat het waarschijnlijk de eerste keer is dat de persoon die de advertentie bekijkt, heeft gehoord van uw bedrijf.

Hier is een voorbeeld van een advertentie voor het genereren van verkeer van DreamCloud Sleep , waarin hun merk en product worden aangekondigd aan hun publiek:

Dit type advertentie heeft meestal een lagere klikfrequentie (CTR) en hogere CPC dan retargetingcampagnes omdat u niet zoveel weet van de mensen die uw advertenties bekijken. Er zijn echter verschillende manieren om de kosten te verlagen en de prestaties van een eerste contactpuntadvertentie te verbeteren.

Begin met een uiterlijk publiek

Als u een bestaande klanten- of prospectlijst hebt, kunt u die gemakkelijk importeren in de Advertentiebeheer als een nieuwe aangepaste doelgroep .

Zodra dat publiek klaar is, kun je het gebruiken om een ​​uiterlijk publiek van 2-20 miljoen mensen te maken. Deze nieuwe doelgroep bevat Facebook-gebruikers die het best overeenkomen met uw bestaande klanten, waardoor ze gemakkelijker te targeten zijn.

Gebruik grafiekzoekopdrachten en publieksinzichten

Facebook biedt adverteerders een verscheidenheid aan krachtige gratis hulpmiddelen. Met Audience Insights kunt u een schat aan demografische, gedrags- en interessegegevens van alle Facebook-gebruikers ontdekken. U kunt deze gegevens nuttiger maken door de zoekopdracht te filteren op specifieke pagina’s, interesses, locaties en demografische gegevens.

Voer de pagina’s van uw concurrenten in voor Audience Insights om meer te weten te komen over uw potentiële doelgroep. Deze zoekopdracht levert ongelooflijk veel gegevens op over de Facebook-gebruikers die de pagina’s van uw concurrenten leuk vinden, die u kunt gebruiken om uw eerste Facebook-advertenties te targeten.

A / B-test

Het is altijd een goed idee om uw Facebook-advertenties te testen met A / B, ongeacht het type advertentie, maar het is van cruciaal belang om uw eerste contactpuntadvertenties te testen. Maak voor een nieuwe campagne twee of drie kopieeropties en nog twee of drie creatieve opties. Test deze variaties op meerdere doelgroepen.

U hoeft niet veel geld te besteden om dit goed te doen. Je kunt een paar dollar per dag investeren voor elke variatie en dan de resultaten analyseren. Bij het analyseren van de gegevens verhoogt u de bestedingen voor uw best presterende kopie, creatief en publiek.

Begin te adverteren op Facebook, start klein, experimenteer, meet resultaten en herhaal. De soorten Facebook-advertenties die in dit artikel worden genoemd, kunnen een basis voor u zijn om de langetermijnstrategie voor sociale mediamarketing van uw bedrijf uit te bouwen. Nu je klaar bent met lezen, begin met testen!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format