8 Crowdfunding-sites om geld op te halen voor uw idee of bedrijf - DeLaatbusiness

8 Crowdfunding-sites om geld op te halen voor uw idee of bedrijf

7 min


121
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het aantrekken van kapitaal voor uw volgende onderneming kan een belangrijke hindernis zijn voor uw visie om uw visie tot leven te brengen.

Hoewel bankleningen en pitching voor  traditionele beleggers nog steeds haalbare fondsenwervingsopties zijn, biedt crowdfunding u de mogelijkheid om steun van de massa te vragen: een groep individuen die collectief investeren in uw idee om het te realiseren. 

Bovendien kan crowdfunding ondernemers ook een manier bieden om de vraag naar hun ideeën te valideren, voordat ze de productie ingaan, door anderen te laten ‘inkopen’ met reserveringen, donaties en investeringen.

Crowdfunding: wat het is en hoe het werkt

Traditionele fondsenwerving steunt op het bijeenbrengen van een grote som geld van één bron tegelijk. Crowdfunding is echter een strategie die zich richt op het bijeenbrengen van kleinere bedragen van een groter collectief van individuen.

Deze ‘dragers’ – zoals ze vaak worden genoemd – kunnen een aantal incentives aangeboden krijgen in ruil voor hun steun:

  • De mogelijkheid om early adopters te worden van een innovatief product
  • De optie om een ​​product vooraf te bestellen en inspraak te hebben in de ontwikkeling ervan
  • Exclusieve beloningen zoals een early bird-korting of gratis swag bij het opstarten
  • Persoonlijke toegang tot het stichtende team of de kans om mensen die zij persoonlijk kennen te ondersteunen
  • Aandelen in een vroeg of groeifasebedrijf met een hoog potentieel, hoewel dit minder gebruikelijk is voor consumentgerichte merken

Hoewel elke crowdfunding-site zijn eigen unieke kenmerken, kostenstructuur en gebruikersbestand heeft, is het kernconcept hetzelfde: u dient uw project in bij het platform met een inzamelingsdoel en een deadline en vervolgens campagne voor online ondersteuning.

Wat zijn uw opties als u uw bedrijf wilt crowdfunderen? Laten we een kijkje nemen naar een aantal van de beste crowdfunding-sites (en Kickstarter-alternatieven), die verschillende gebruiksscenario’s omvatten, zodat u uw volgende campagne kunt lanceren.

1. Kickstarter

een crowdfunding-campagne op de kickstarter-site
Bron: Kickstarter 

Kosten: 5% als u aan uw doel voldoet (exclusief verwerkingskosten voor betalingen)

Kickstarter is bijna synoniem met “crowdfunding” als een van de meest populaire platforms waarop innovatieve ideeën steun kunnen vinden. Sinds de lancering in 2009 heeft de Kickstarter-gemeenschap met succes meer dan 156.000 projecten gefinancierd, waaronder fysieke producten, films, games en meer, voor een totaal van $ 4,1 miljard opgehaald.

Kickstarter is een beloningsgebaseerd crowdfundingplatform. Backers krijgen incentives aangeboden om het project te ondersteunen, van t-shirts tot shoutouts tot exclusieve pre-order kortingen. Je kunt ook verschillende niveaus van beloningen aanbieden; hoe meer geld een backer belooft, hoe beter de beloningen die ze ontgrendelen.

Kickstarter-campagnes zijn een alles-of-niets-affaire, wat betekent dat je alleen toegang krijgt tot je geld (en de Kickstarter-kosten betaalt) als je aan je oorspronkelijke inzamelingsdoel voldoet. Als je tekort schiet, blijft al het geld bij je steun.

Het resultaat is dat projecten op Kickstarter meestal van hoge kwaliteit en nieuw zijn – vaak creatief of innovatief genoeg om de aandacht van early adopters en headlines van de pers te trekken. Backers beschouwen deze projecten over het algemeen ook als betrouwbaar omdat ze hun geld niet echt afscheiden, tenzij de campagne slaagt.

U kunt meer leren over het runnen van een succesvolle Kickstarter-campagne in ons interview met Rockwell Razors . En als u op zoek bent om over te stappen van uw Kickstarter-campagne naar een Shopify-winkel, bekijk dan zeker onze gids .

2. Indiegogo

een op rewards gebaseerde crowdfunding-campagne op de indiegogo-site
Bron: Indiegogo

Kosten: 5% als u aan uw doel voldoet (exclusief verwerkingskosten voor betalingen)

Indiegogo is een robuust crowdfundingplatform dat bedrijven, artiesten en non-profitorganisaties ondersteunt. Hoewel het op het eerste gezicht lijkt op Kickstarter, komt het met zijn eigen unieke functies en campagne-opties.

Het meest opvallende verschil is de mogelijkheid om een ​​vast financieringsdoel (alles of niets zoals Kickstarter) of een flexibel financieringsdoel voor uw campagne te kiezen. Met flexibele financieringsdoelen ontvangt u uw geld, ongeacht of u uw doel al vóór de deadline hebt bereikt.

De flexibele financieringsoptie is met name handig wanneer u uw belofte aan schuldeisers kunt nakomen, zelfs als u niet voldoende kapitaal ophaalt, bijvoorbeeld als u een nieuwe productlijn voor een gevestigd bedrijf lanceert.

Op de top van dat, Indiegogo InDemand wordt u, ook het inzamelen van geld, zelfs na uw crowdfunding campagne eindigt, terwijl je in de productiefase of klaar om orders uit te voeren. InDemand is voor u beschikbaar, ongeacht of u uw campagne op Indiegogo of een ander crowdfundingplatform uitvoert. BodyBoss is  direct na hun succes op Kickstarter overgestapt naar Indiegogo InDemand.

Startups gevestigd in de VS kunnen ook het aandelen crowdfunding- aanbod van Indiegogo overwegen – waar u uw campagne ter overweging kunt indienen bij beleggers op het platform die op zoek zijn naar een financieel belang in uw bedrijf.

3. Patreon

een patpagina voor crowdfunding

Kosten: 5% (exclusief verwerkingskosten voor betalingen)

Patreon is een van de meest unieke platforms op deze lijst met een specifieke focus op de nieuwe golf van makers-bloggers, YouTubers, podcasts, cartoonisten, muzikanten, live streamers en hun soortgenoten.

Terwijl veel van de beste crowdfunding-sites campagnes voor beperkte duur ondersteunen, is Patreon gemaakt voor videomakers en internet-persoonlijkheden met een loyaal publiek om terugkerende inkomsten te genereren via betaalde lidmaatschappen. U kunt ervoor kiezen om patrones ‘per maand’ te laten betalen voor speciale communityvoordelen of om ‘per creatie’ te betalen om u te stimuleren meer te maken.

Patreon-makers bieden allerlei exclusieve voordelen op basis van verschillende betalingslagen, zoals exclusieve content, merk swag, sneak peeks, shoutouts en meer. Als je een maker bent die regelmatig nieuwe content verstuurt en een grote online fanbase heeft, is het misschien de moeite waard om een ​​Patreon-pagina te maken.

Hier kun je een community van toegewijde fans bouwen en exclusieve content aanbieden (via de verschillende integraties van Patreon ) die wordt ontgrendeld op basis van de lidmaatschapslaag van de patron.

Je kunt meer te weten komen over het genereren van inkomsten met je publiek met Patreon in dit interview met Wait But Why .

4. Crowdfunder (Shopify-app)

een crowdfunding-pagina met behulp van de crowdfunder-app op een shopify-site

Kosten: $ 29 / maand (exclusief uw Shopify-abonnement)

Als je al een Shopify-winkel hebt en geïnteresseerd bent in crowdfunding van een nieuw product via je eigen website, dan is de Crowdfunder-app voor Shopify een uitstekende match.

Met deze app kunt u uw productpagina transformeren naar een crowdfunding-pagina, compleet met een voortgangsbalk, waarbij uw doel wordt bepaald op basis van een drempelwaarde voor bestelde artikelen of opgehaalde bedragen.

Het maakt crowdfunding in de meest eenvoudige vorm mogelijk: het aannemen van pre-orders van mensen als een manier om tegelijkertijd een idee en fondsproductie te valideren. Bovendien kunt u de commissies die door platforms van derden worden aangerekend, vermijden ten gunste van een meer voorspelbare maandelijkse vergoeding.

U kunt het gebruiken om nieuwe productideeën uit te testen, geld in te zamelen voor een oorzaak of producten met een beperkte looptijd te introduceren.

5. GoFundMe

gofundme een populaire gratis crowdfunding-site

Kosten : gratis (exclusief verwerkingskosten)

GoFundMe is een gratis crowdfundingplatform dat voornamelijk is gebouwd om individuen en doelen te ondersteunen.

Omdat GoFundMe geschikt is voor persoonlijke doelen – en iedereen kan actie ondernemen – ondersteunen ondersteuners hier meestal alleen campagnes die afkomstig zijn van hun eigen persoonlijke netwerken en gemeenschappen of de oorzaken waarmee ze vertrouwd zijn.

GoFundMe is niet ontworpen voor commerciële crowdfunding-campagnes, zoals de andere platforms op deze lijst. Als u echter een eigenaar van een klein bedrijf bent die in moeilijke tijden is beland of als u geld wilt inzamelen om een ​​persoonlijke uitdaging aan te gaan, kunt u dit platform gebruiken voor ondersteuning vanuit uw persoonlijke netwerk.

6. Fundable

een crowdfunding-site te financieren voor beloningen of eigen vermogen

Kosten: $ 179 per maand tijdens actieve campagnes in plaats van een percentage van het totale aangetrokken bedrag (exclusief verwerkingskosten voor betalingen).

Fundable maakt deel uit van het Startups.co-platform en behoort tot de top crowdfunding-sites waarmee startups (die voorlopig in de VS zijn geregistreerd) in ruil voor financiering beloningen of aandelen kunnen aanbieden.

Volgens hun site verhogen startups die beloningen aanbieden doorgaans minder algemeen (minder dan $ 50.000), maar krijgen ze meer geld, terwijl startups die aandelen aanbieden meestal meer kapitaal ophalen van minder investeerders.

Om te slagen met equity fundraising, heeft u echter alle ingrediënten nodig die geaccrediteerde beleggers verwachten te zien: een track record van groei, een solide businessplan en een pitchdeck, zo niet meer.

7. Crowdcube

een campagne op crowdcube een crowdfundingsite

Kosten: 7% van het ingezamelde geld als u uw doel bereikt en een voltooiingskans van 0,75% tot 1,25%.

Crowdcube is een in het Verenigd Koninkrijk gebaseerd crowdfundingplatform voor aandelen. Het heeft een relatief klein aantal campagnes, maar bedrijven die zijn goedgekeurd en succes hebben met hun fondsenwervingsdoelen op het platform, kunnen lid worden van de “Funded Club” van Crowdcube en profiteren van exclusieve voordelen van de partnerorganisatie.

Je kunt je pitch promoten om investeerders uit je netwerk te werven of een beroep doen op de gevestigde gemeenschap van investeerders van Crowdcube.

8. Crowdfunder

crowdfunder een site voor crowdfunding

Kosten:  plannen beginnen bij $ 299 per maand om een ​​openbaar profiel te maken en “deal room” om investeerders uit te nodigen. U kunt gratis een niet-openbaar profiel en dealruimte maken.

Crowdfunder is een ander crowdfundingplatform voor aandelen waarbij u kapitaal kunt aantrekken via een “menigte” van geaccrediteerde beleggers. Het netwerk omvat meer dan 12.000 venture capitalists en angel-investeerders waarmee u mogelijk contact kunt maken en kunt pitchen.

In plaats van een percentage te betalen voor het geld dat u verhoogt, biedt Crowdfunder maandelijkse abonnementen. Als zodanig is het platform ideaal voor startups die al enige mate van validatie hebben ervaren en hun groeipotentieel hebben aangetoond. Er kunnen deals worden gemaakt voor aandelen, schulden, converteerbare obligaties of inkomstenaandelen.

Het kiezen van een crowdfunding-site is nog maar het begin

Crowdfunding kan ondernemers een manier bieden om hun productideeën te valideren, het geld op te halen dat nodig is om de productie te starten of om hun groei te financieren met toegang tot een netwerk van potentiële investeerders en klanten.

Veel Shopify-handelaars konden zelfs opstijgen dankzij het geld dat ze hadden opgehaald via crowdfunding-sites zoals die hierboven.

Maar er is nog steeds een beetje geluk en veel voorbereiding voor nodig om uw fondsenwervende doelen te realiseren. Je moet mensen ervan overtuigen dat jouw idee de moeite van het ondersteunen waard is, je campagne tenslotte op de juiste manier naar de juiste mensen pitchen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *