De beginnersgids voor het maken van reclame op Instagram - DeLaatbusiness

De beginnersgids voor het maken van reclame op Instagram

9 min


113

Als je ooit iets op sociale media hebt gepost als een klein merk, weet je hoe vaak het voelt alsof je met een leegte praat. Te vaak reageert niemand. Geen likes, comments, retweets – je snapt het.

Niet zo met Instagram. Hoe klein uw publiek ook is, uw berichten ontvangen waarschijnlijk nog steeds ten minste een paar likes en opmerkingen, vooral als u relevante hashtags gebruikt . En met 500 miljoen dagelijkse actieve gebruikers is het een aantrekkelijk marketingkanaal.

De business case voor Instagram-e-commerce is sterk . Het engagement van Instagram slipt niet alleen Twitter, Pinterest, Google+ en LinkedIn, maar voor merken presteert het zelfs met een factor tien beter dan Facebook.

Je vraagt ​​je af waarom meer merken niet op Instagram staan, toch?

Hoe te adverteren op Instagram in 2019

Het link probleem van Instagram

 Lange tijd heeft het grote probleem met marketing op Instagram je fans op Instagram teruggebracht naar je website. Aangezien u geen klikbare links in organische berichten kunt plaatsen, moeten merken direct Instagram volgen op de link in hun bio in plaats daarvan en deze link voortdurend bijwerken wanneer zij nieuwe producten plaatsen.

Sjabloon pictogram

Gratis webinar: hoe u uw Instagram-account kunt laten groeien en inkomsten kunt genereren

Leer hoe je je Instagram-publiek kunt laten groeien en inkomsten kunt genereren met een online winkel.

Reserveer nu uw plaats

Hoewel dit niet ideaal is, is Instagram voor veel bedrijven nog steeds een belangrijke bron van verkeer en verkoop. In feite was Instagram de meest succesvolle bron van verkeer in een van onze casestudy’s . Al dat verkeer kwam van dezelfde “link in bio.”

Maar hier is het echt opwindende deel: je kunt links opnemen naar je website in je berichten als je adverteert op Instagram. In het onderstaande voorbeeld neemt de knop ‘Nu winkelen’ lezers rechtstreeks naar een productpagina.

Instagram advertentievoorbeelden.

Winkelen op Instagram

Instagram werkt nu samen met Shopify om een ​​stap verder te gaan en het aanbieden van product-tagging en een winkel-tabblad direct in de Instagram-interface.

Winkelen op Instagram biedt een naadloze customer checkout-ervaring voor iedereen die uw producten ontdekt in hun Instagram-feed.

Sjabloon pictogram

Voeg producten toe aan je Instagram-berichten en -verhalen

Begin met het taggen van producten in uw berichten en draai engagement om in aankopen met het winkelen op het Instagram-verkoopkanaal.

Kom meer te weten

Met product-tagging hebben e-commerce merken nog meer reden om te beginnen met adverteren op Instagram.

Introductie om te adverteren op Instagram

Als je in het verleden op Instagram wilde adverteren, had je gesponsorde berichten. Dit vereist onderhandelen met Instagram influencers en hen vragen om je merk te promoten voor hun rekening. Hoewel dit een zeer effectieve manier kan zijn om verkeer en verkoop via Instagram-advertenties te stimuleren, heeft het beperkingen:

 • Vaak duur.
 • Vereist bereiken en onderhandelen.
 • Geen verantwoording of verhaal indien ze niet leveren.
 • Beperkte doelgroeptargeting.

Gesponsorde berichten hebben nog steeds hun plaats in Instagram-advertenties. Iemand anders ertoe brengen om uw product te promoten, heeft solide voordelen. Het biedt sociaal bewijs, voegt een coole factor toe aan uw bedrijf en mensen zullen sneller iets kopen wanneer iemand die ze vertrouwen het eerst heeft gekocht. Bovendien, terwijl je niet veel controle hebt over het publiek van influencers, hoef je in ieder geval geen beslissingen te nemen over wie je wilt targeten.

Gesponsorde berichten zijn nog steeds een geweldige manier om invloed uitte oefenen op influencers , vooral als u een product verkoopt. En ze zijn niet de enige manier om beïnvloeders te gebruiken. In oktober 2017 lanceerde Instagram betaalde partnerschappen in een poging om de transparantie voor gebruikers te vergroten en om influencers en merken meer Instagram-advertentiemogelijkheden te bieden. De functie, beschikbaar voor accounts met veel volgers en betrokkenheid, biedt meer inzichten en rapportage dan standaard gesponsorde berichten.

Instagram gesponsord bericht voorbeeld.

Hoe Instagram-advertenties werken

Sinds eind 2015 kan iedereen nu leren hoe je Instagram-advertenties kunt maken via het zelfbedieningsreclameplatform van Facebook. Hiermee heeft u volledige controle over uw advertenties, hoe ze worden weergegeven en wie ze ziet. En in tegenstelling tot gesponsorde berichten en betaalde partnerschappen, worden uw advertenties rechtstreeks vanuit uw eigen account gepost. De voordelen van deze methode van Instagram-advertenties zijn onder andere:

 • Schaalbare prijzen.
 • Zelfbediening en instant.
 • Robuuste rapportage, zodat u de controle behoudt.
 • Zeer verfijnde doelgroeptargeting.

Wat meer is, met Instagram’s overgang van een chronologisch feed in het voordeel van een gecureerde feed , je weet nooit hoeveel van je volgers je berichten zullen zien.

Typen Instagram-advertenties

Je kunt vijf verschillende soorten Instagram-advertenties uitvoeren:

 1. Fotoadvertenties
 2. Videoadvertenties
 3. Carrouseladvertenties
 4. Slideshow-advertenties
 5. Verhalen advertenties

1. Fotoadvertenties

Een fotoadvertentie is een eenvoudige foto in liggend of vierkant formaat. Dit zijn de eenvoudigste op het gebied van visuele activumbehoeften, omdat u slechts één enkele afbeelding nodig heeft. Hier is een voorbeeld van een fotoadvertentie van het outdoor ecommerce-merk Fimbulvetr Snowshoes, waarmee gebruikers naar de productpagina van de sneeuwschoen gaan die wordt vermeld in de advertentieadvertentie.

Fotoadvertenties op Instagram

2. Videoadvertenties

Instagram had een limiet van 15 seconden voor video’s, maar sindsdien is die regel opgeheven. Nu kunnen video’s maximaal 60 seconden lang zijn en worden opgenomen in liggende of vierkante weergave. Dollar Shave Club gebruikt de videoadvertentie-indeling in haar Instagram-advertenties om een ​​nieuwe lidmaatschapsovereenkomst te promoten, waarbij de aandacht wordt gevestigd op de verschillende producten die deel uitmaken van de deal.

Video-advertenties op Instagram

3. Carrouseladvertenties

Een carrouseladvertentie op Instagram kan overal twee tot tien afbeeldingen en / of video’s bevatten die gebruikers kunnen bekijken door er doorheen te vegen. West Elm gebruikt Carousel-advertenties om hun assortiment van producten te benadrukken voor hun Instagram-advertentiecampagnes.

Carrousel-advertenties op Instagram

4. Slideshow-advertenties

Diavoorstellingsadvertenties lijken op videoadvertenties omdat ze worden weergegeven als een video in de feeds van gebruikers. Deze advertenties bestaan ​​echter uit een reeks stilstaande beelden die worden afgespeeld als een video, net zoals een diavoorstelling. U kunt tekst en audio aan uw diavoorstellingsadvertenties toevoegen.

5. Verhalen advertenties

Instagramverhalen Advertenties is een van de nieuwste soorten advertenties die beschikbaar zijn voor bedrijven op het platform. Instagramverhalen lijken op Snapchat omdat het gebruikers en merken toestaat zelfvernietigende foto’s en video’s te delen. Merken kunnen ook adverteren op Instagramverhalen met foto- of video-inhoud. Online modemerk ASOS heeft Instagramverhalenadvertenties met veel succes gebruikt om merkbekendheid en advertentieherinnering op te bouwen.

Verhaalt advertenties op Instagram.

Doelstellingen van de advertentiecampagne van Instagram

 1. Merk bewustzijn
 2. Bereiken
 3. Verkeer
 4. App-installaties
 5. Verloving
 6. Videoweergaven
 7. Leadgeneratie
 8. conversies

Wanneer u adverteert op Instagram, kunt u kiezen uit verschillende campagnedoelen. Dit zijn potentiële doelen voor uw Instagram-advertentiecampagne die u in een lijst selecteert. Laat deze keuze niet verwaarlozen; het zal invloed hebben op hoe uw Instagram-advertenties zijn geoptimaliseerd en hoe u ervoor betaalt. Als het bijvoorbeeld je doel is om mensen naar je video te laten kijken, maakt het je waarschijnlijk niet uit hoeveel gebruikers op je link klikken.

U bent misschien al bekend met campagnedoelstellingen van het maken van Facebook-advertenties . Opties zijn onder meer:

1. Merkbekendheid

Deze doelstelling is bedoeld om u bewuster te maken van uw bedrijf, product, app of service bij het adverteren op Instagram. Het doel dat voorheen Awareness werd genoemd, valt onder deze doelstelling. De doelstelling Brand Awareness ondersteunt beeldadvertenties, videoadvertenties, carrouseladvertenties, diavoorstellingsadvertenties en verhalenadvertenties.

2. Bereik

Met een Reach-doelstelling kunt u ook de bekendheid van uw bedrijf, product, app of service vergroten. De doelstellingen die voorheen Lokaal Bewustzijn en Bereik en Frequentie werden genoemd, vallen nu onder deze doelstelling. De Reach-doelstelling ondersteunt alle Instagram-advertentietypen. Bereik verschilt van merkbewustzijn doordat u hiermee een groter publiek kunt bereiken, terwijl merkbewustzijn een beetje meer gericht is op gebruikers die eerder uw advertentie of merk herinneren.

3. Verkeer

U kunt de doelstelling Verkeer gebruiken om bezoekers naar uw website te leiden. Als u een mobiele app heeft, is dit ook effectief om app-engagement te stimuleren. Het doel dat voorheen Website Clicks heette, valt nu onder Verkeer. U kunt dit doel ook gebruiken om een ​​aanbieding voor uw publiek te maken. De Traffic-doelstelling ondersteunt alle Instagram-advertentietypen. The Mountain Collective , dat skipassen en pakketten verkoopt, heeft het type Fotoadvertentie gebruikt om gebruikers rechtstreeks naar hun online winkel te brengen.

Advertenties voor meer verkeer

4. App-installaties

Het is niet verwonderlijk dat het doel van app-installatie ideaal is als u probeert gebruikers ertoe te brengen uw app te downloaden. U kunt elk Instagram-advertentietype gebruiken met de app App-installatie. Hier is een voorbeeld van een carrouseladvertentie van Poshmark dat gebruikers rechtstreeks naar hun respectieve app store stuurt om de mobiele app te downloaden:

Advertenties voor meer app-installaties.

5. Betrokkenheid

Betrokkenheid is een ander doel dat u kunt gebruiken om aanbiedingen te promoten. Het is ook effectief bij het promoten van je Instagram-account en berichten. Beeldadvertenties, videoadvertenties en diavoorstellingen zijn uw opties onder de Engagement-doelstelling.

6. Videoweergaven

Als u een videoadvertentie, carrouseladvertentie, diavoorstellingsadvertentie of verhalenadvertentie gebruikt, kunt u de videoweergavedoelstelling gebruiken om de video te promoten. Dit is een effectieve doelstelling om bekendheid te geven aan uw merk en producten.

7. Leadgeneratie

Instagram-advertenties met een leadgeneratie-doelstelling zijn geweldig voor het verzamelen van informatie van gebruikers, zoals hun e-mailadressen, zodat u ze in de toekomst kunt promoten. Deze doelstelling ondersteunt alle Instagram-advertentietypen.

8. Conversies

De Conversions-doelstelling is een uitstekende keuze voor e-commercebedrijven die de verkoop willen stimuleren. De doelstellingen die voorheen Websiteconversies en Dynamische advertenties werden genoemd, vallen beide onder de huidige doelstelling Conversies. Als u wilt optimaliseren voor mensen die een specifieke actie in uw app voltooien en de Facebook SDK is geïnstalleerd, moet u conversies gebruiken als uw doel.

💡 Opmerking: om dit doel te kunnen gebruiken, moet een Facebook-pixel op uw website zijn geïnstalleerd. Als u er nog geen heeft geïnstalleerd, ontvangt u een bericht om u dit te laten weten.

Targetingopties bij adverteren op Instagram

Instagram-advertenties hebben allemaal dezelfde targetingopties als Facebook-advertenties. Deze omvatten targeting op basis van locatie, demografie, interesses, gedrag, uiterlijk doelgroepen en geautomatiseerde targeting (laat Facebook beslissen).

Nog beter, als je aangepaste doelgroepen hebt , kun je ze targeten op Instagram. Aangepaste doelgroepen zijn groepen mensen die op een of andere manier al in contact zijn geweest met uw merk. Dit kan zijn door uw website te bezoeken, in gesprek te gaan met uw berichten op Facebook, uw app te gebruiken of hun contactgegevens met u te delen.

Hoe Instagram-advertenties te maken

 1. Koppel je Instagram-account aan je Facebook-pagina
 2. Maak een Instagram-advertentiecampagne
 3. Maak uw advertentieset
 4. Analyseer en optimaliseer uw Instagram-advertenties

Laten we eens kijken hoe u uw eerste advertentie op Instagram kunt maken.

Stap 1: Koppel uw Instagram-account aan uw Facebook-pagina

De eerste stap om een ​​Instagram-advertentie te maken, is door uw Instagram-account te koppelen aan uw Facebook-pagina. Je hoeft dit maar één keer te doen.

Ga naar de instellingen voor je Facebook-pagina en klik op ‘Instagram-advertenties’.

Instellingen voor Facebook-advertenties.

Klik vervolgens op “Inloggen” en vul uw Instagram-inloggegevens in. Als je nog geen Instagram-account hebt, kun je er nu ook een maken.

Instagram login.

Stap 2: Maak een Instagram-advertentiecampagne

Nadat je je Instagram-account hebt gekoppeld aan je Facebook-pagina, is het tijd om naar de Advertentiebeheerder te gaan en je eerste campagne te maken. Als u comfortabeler bent met Power Editor, kunt u daar ook Instagram-advertenties maken. Als u al Facebook-advertenties maakt, zal een groot deel van dit proces u bekend voorkomen.

Klik in de Advertentiebeheerder op het tabblad ‘Campagnes’ en vervolgens op ‘ + Maken ‘ in de linkerbovenhoek van het scherm.

Account overzicht.

Kies vervolgens uw campagnedoelstelling. Onthoud dat niet alle doelen compatibel zijn met Instagram Stories Ads.

Campagnedoelstellingen.

Instagram conversies.

Bron: de beginnersgids voor de Facebook-pixel

Stap 3: maak je Instagram-advertentieset

Op de pagina Advertentieset kunt u ‘Aankoop’ kiezen als het type conversie waarvoor u wilt optimaliseren.

Instagram advertentieset.

U kunt er ook voor kiezen een aanbieding toe te voegen, waardoor u nog meer conversies genereert voor uw advertentie.

Voorbeeld van advertentie-aanbieding.

Definieer vervolgens wie u uw advertenties wilt zien en hoeveel geld u wilt uitgeven. Alle dezelfde targetingopties zijn beschikbaar voor Instagram-advertenties als voor Facebook-advertenties.

Facebook-publiek.

Als u al aangepaste doelgroepen heeft gemaakt, kunt u ze op dit moment selecteren voor targeting met uw Instagram-advertentie.

 

Selecteer vervolgens uw advertentie Plaatsingen. U ziet de optie om uw campagne op Instagram uit te voeren, evenals Facebook en Messenger.

Instagram-advertentieplaatsingen.

Wanneer je uitzoekt hoeveel je wilt uitgeven wanneer je op Instagram adverteert, begin dan laag. U kunt het budget later altijd verhogen als uw advertentie goed presteert.

Advertentiebudget.

Wanneer je klaar bent met kiezen wie je wilt targeten en hoeveel te spenderen, klik je rechts onderaan op ‘Doorgaan’.

Op het volgende scherm zie je een optie om je Instagram-advertentie-indeling te kiezen. Merk op dat het Canvas-formaat niet compatibel is met Instagram. Als je eenmaal hebt besloten, scroll je naar beneden om je afbeeldingen of video’s te uploaden.

Advertentie-indeling.

Nadat u uw afbeeldingen heeft geüpload, scrolt u verder omlaag en ziet u een optie aan de linkerkant om tekst aan uw advertentie toe te voegen.

Ten slotte kunt u rechts van de teksteditor een voorbeeld bekijken van hoe uw advertentie eruitziet op Instagram. Dit is hoe een voorbeeldadvertentie eruit zou zien. U kunt ook zien hoe uw advertentie eruitziet in andere geselecteerde indelingen.

Adverteren op verschillende sociale platforms.

Zodra alles er goed uitziet, klikt u op ‘Bestelling plaatsen’. Anders gaat u terug en brengt u wijzigingen aan.

Uitgaven bevestigen.

Stap 4: Analyseer en optimaliseer uw Instagram-advertenties

Je werk is niet compleet nadat je je eerste Instagram-advertentiecampagne hebt gestart. Zodra het programma wordt uitgevoerd, wilt u de prestaties ervan controleren en ideeën testen om de meest effectieve berichten, advertenties en targeting te vinden. In Advertentiebeheer kunt u uw Instagram-advertentie bewerken om split-tests op te nemen, de targetingparameters te wijzigen en analyses voor de prestaties van uw advertenties te bekijken.

De eerste Instagram-advertentie is altijd het moeilijkst. Als je eenmaal je eerste hebt veroverd, zal het de tweede keer veel gemakkelijker zijn.

Adverteer je op Instagram? Wat zijn enkele strategieën en technieken die u hebt gevonden, zijn vooral nuttig? Deel uw tips in de comments hieronder!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format