De beginnershandleiding voor eenvoudige A / B-tests - DeLaatbusiness

De beginnershandleiding voor eenvoudige A / B-tests

6 min


108
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Al bijna een decennium lang is A / B-testen het niet-zo goed bewaard gebleven geheim van de internetwereld dat alleen bekend is bij de profs, de ingewijden en nieuwsgierigen. Het is de voorkeursmethode voor startups en groeihackers als het gaat om het verbeteren van online conversies en het realiseren van groei .

Maar steeds meer e-commerce verkopers maken de sprong en beginnen A / B-testen te gebruiken om de verkoop te verbeteren en het meeste uit hun hard verdiende verkeer te halen.

U kunt het gebruiken om alles te testen, van bestemmingspagina’s en webkopie tot e-mails en zoekadvertenties . De voordelen zijn aanzienlijk en ruim voldoende om de tijd te compenseren die nodig is om een ​​experiment op uw site uit te voeren.

Gelukkig of helaas, afhankelijk van hoe je het bekijkt, zijn de meeste mensen niet zo bewust van dit meetinstrument als zou moeten. Wat dit artikel hoopt te doen, is u door de processen en voordelen van het gebruik van A / B-tests in uw bedrijf leiden.

Maar voordat we een voorsprong nemen op onszelf, moet de vraag gesteld worden:

Wat is A / B-testen?

Simpel gezegd, het is een manier om erachter te komen hoe u uw websitegebruikers kunt laten klikken op die glimmende rode knop in plaats van de groene van gisteren. Of u helpen te ontdekken of de groene de betere keuze was om mee te beginnen en u dus terug te brengen naar de tekentafel.

Anders gezegd, het is een methode om twee versies van één element te meten, zodat u kunt bepalen welke versie meer is. Is de winnaarversie A of versie B?

Duidelijk tot nu toe?

Om te ontdekken welke versie een betere weddenschap is, moet je beide tegelijkertijd aan experimenten onderwerpen. Daarna blijft er een meer succesvolle optie over om in de praktijk te gebruiken.

Dit is niet anders dan je wetenschappelijke experiment op de middelbare school. Behalve dat je in plaats van een kikker te analyseren, je analyseert welke het betere scalpel is om het open te snijden. Welke versnelt beter, is gemakkelijker te hanteren, bespaart tijd en verhoogt de algehele dissectie-efficiëntie (om zo te zeggen natuurlijk). Het enige dat je met dit specifieke gereedschap zult snijden, is de competitie! 

Wat is A / B-testen?

(Image credit Optimizely )

Vertaald naar de webwereld, kan het proces vrij eenvoudig zijn. U hebt bijvoorbeeld twee knopontwerpen voor de knop ‘Toevoegen aan winkelwagentje’ voor uw website. Meestal is A de bestaande knop waarmee u momenteel werkt. Dit wordt ook wel het “besturingselement” genoemd. B is de nieuwe knop die u wilt implementeren, ofwel de “variant”. Vervolgens verdeelt u uw live verkeer in twee gelijke groepen en verwijst u ze naar pagina A of B. Na een voldoende lange periode kunt u de prestaties meten door te zien welke knop meer klikken genereert en uiteindelijk omzet genereert.

Algemene statistieken voor websites zijn zaken als conversieratio, bouncepercentage, CTA (call-to-action), verkoop en CTR (click-through rate).

Andere elementen om te testen kunnen zijn:

 • lay-out
 • Ontwerp
 • Stijl
 • pricing
 • Promotions
 • Headlines
 • Copywriting
 • Afbeeldingen

Wanneer alles is gezegd en gedaan, selecteert u de versie die de beste resultaten heeft opgeleverd en bent u op weg naar een dappere nieuwe wereld van online succes.

Als u denkt dat dit allemaal te simpel is of als u geavanceerdere resultaten wilt genereren, dan is dit volgende niveau van A / B-testen wellicht iets voor u.

A / B splitsen testen vs. multivariate testen

Als u het type persoon bent dat het gedrag van uw verkeer op een dieper niveau wil verkennen, dan is multivariate testen iets voor u.

Hoewel complexer, is het proces van multivariate testen vergelijkbaar met de standaard A / B-deeltest met slechts één verschil. Er zijn meer variabelen om de gewenste resultaten te meten. Als je het vorige gedeelte hebt gelezen en begrepen, dan heb je misschien al afgeleid dat het besturingselement hetzelfde blijft. Er is echter meer dan één variabele, die de weg effent voor meer specifieke resultaten.

Een eenvoudig voorbeeld is het wijzigen van uw kop, afbeeldingen, knopkleuren, knoptekst en omringende kopie, zodat u de perfecte combinatie van variabelen kunt bedenken. Dit verfijnt je resultaten en zorgt ervoor dat je beter geïnformeerd bent over het gedrag van je verkeer.

A / B splitsen testen vs. multivariate testen

(Image credit Optimizely )

Het nadeel van de multivariate route is de toegenomen complexiteit en mogelijk de duur van de testperiode. U kunt echter een aantal onthullende gegevens genereren over de prestaties van uw website.

Dit kan een goedkope manier zijn om de succespercentages te verhogen. Waarom zou u meer zuurverdiende dollars investeren in dure advertentie-uitgaven als u marketingbudgetten kunt verminderen door meer mensen te converteren die uw site al bezoeken? Misschien wilt u uw site optimaliseren voor bestaande en nieuwe bezoekers? Wat uw agenda voor wereldheerschappij ook is, het consequent testen van uw website zorgt ervoor dat deze altijd volledig is geoptimaliseerd.

Je zou kunnen denken, nou dit klinkt allemaal geweldig in theorie, maar wat voor soort resultaten kan ik verwachten? 

Succesvolle A / B Test Case Studies

Om een ​​idee te krijgen van hoe u A / B-testen kunt toepassen op uw bedrijf, laten we eens kijken naar enkele mini-casestudy’s.

Afzonderlijke pagina- of meerdere pagina’s afrekenen

Elastic Path wilde een betaalproces van twee pagina’s veranderen in een one-pager. Ze testten het proces op de officiële Vancouver 2010 Olympic Store met enkele interessante resultaten. Met behulp van A / B-splitstests stuurde ze één verkeer naar de oorspronkelijke uit twee pagina’s bestaande kassa, terwijl de andere helft naar de kassa met één pagina werd geleid. Het experiment werd snel beëindigd met een duidelijke winnaar na slechts 606 transacties. De gouden medaille ging naar de uitbetaling voor één pagina, die 21.8% beter presteerde dan zijn tegenpartij . 

Omgekeerd liepen de mensen van Crazy Egg een vergelijkbare test, maar vonden precies de tegenovergestelde resultaten. Oorspronkelijk hadden ze een uitcheckproces in twee stappen waarin de gebruiker eerst zijn plan zou selecteren en een account zou maken en vervolgens naar een pagina zou gaan waar ze hun betalingsinformatie zouden invoeren.

Ze besloten om nog een stap toe te voegen en een uitcheckproces in drie stappen te testen. Na het selecteren van een plan, werd de gebruiker nu naar een tweede pagina geleid waar hij zijn account zou maken en vervolgens naar een andere pagina om zijn betalingsinformatie in te voeren. Het totale aantal formuliervelden was hetzelfde als het uit twee stappen bestaande betaalproces, maar in plaats daarvan besloten ze om het gewoon op te splitsen in drie afzonderlijke pagina’s.

Na een totaal van 817 conversies was het checkoutproces in drie stappen de duidelijke winnaar en het aantal conversies steeg met 10% .

De les hier is dat je moet experimenteren. Kijken naar wat anderen heeft gedaan, is geweldig om ideeën op te doen, maar uiteindelijk moet u uw eigen tests uitvoeren om te zien wat voor uw site werkt. 

Fab’s multivariate add-to-cart-experiment

Fab.com besloot om hun aankoopproces te testen door drie varianten van een knop “Toevoegen aan winkelwagentje” te maken om de verkoop te verhogen. Eén gericht op een pictogram, een met grotere tekst en een met een eenvoudige “+ winkelwagen”.

Fab's multivariate add-to-cart-experiment

De test had een grote invloed op klikken op ‘Toevoegen aan winkelwagentje’ in Fab. Variatie 2 verhoogde de conversie met 15% in vergelijking met het origineel en Variatie 1, de grotere knop met de duidelijke call-to-action-tekst, verhoogde “Voeg toe aan winkelwagen” klikken met een duizelingwekkende 49% .

Twee magische woorden Verhoogde conversieratio met 28%

In dit experiment verhoogden twee eenvoudige woorden de registraties op deze knop met 28% , wat het belang aantoont van het meten van call-to-action-knoppen. Blijkbaar kunnen zelfs de kleinste veranderingen verrassend effectieve resultaten hebben. De twee magische woorden in kwestie? “Het is gratis!”

Twee magische woorden Verhoogde conversieratio met 28%

Het wijzigen van een aanmelding van groen naar rood leidde tot een groei van 34%

Soms kan zelfs de meest triviale wijziging aan een website substantiële resultaten opleveren. CareLogger verhoogde de conversieratio met 34% door het kleurbereik van de aanmeldknop van groen naar rood te wijzigen.

Het wijzigen van een aanmelding van groen naar rood leidde tot een groei van 34%

Gaat om te laten zien dat fashionista’s al jaren zeggen dat rood nooit uit de mode raakt.

“Mad Libs” Style Form verhoogde conversie met 25-40%

Uit A / B-testen bleek dat conventionele wijsheid niet altijd klopt. Deze testonthulde alinea-vormige formulieren met inline invoervelden die effectiever werken dan traditionele formulierlay-outs.

"Mad Libs" Style Form verhoogde conversie met 25-40%

Hoewel het belangrijk is om te vermelden dat de resultaten meer specifiek in het aanbod waren vervat, vormt deze zaak nog steeds een sterk argument voor A / B-testen als een trendmijnbouwtool.

A / B-testinstrumenten

Hier zijn verschillende bronnen beschikbaar voor de vele professionele en ontluikende A / B-testers die er zijn.

 • Google Analytics Content Research : een behulpzame en gratis A / B-testtool van Google. Wat het mist in geavanceerde functies die het goedmaakt als een ideaal startpunt. 
  Prijzen: gratis
 • Optimizely : een eenvoudig te gebruiken platform waarmee u eenvoudige en geavanceerde A / B-tests kunt uitvoeren via een point-and-click WYSIWYG-editor. 
  Prijzen:  3 pakketten – 3 pakketten – $ 17 / maand, $ 71 per maand, $ 359 per maand ( Shopify-app )
 • Visual Website Optimizer : een eenvoudige A / B-testtool met geavanceerde WYSIWYG-bewerkingen, klikmappen, bezoekerssegmentatie en tagloze integratie. 
  Prijzen: 3 pakketten – Gratis, $ 49 / maand, $ 129 per maand
 • Ontbinden : deze eenvoudige maker van de bestemmingspagina beschikt over geïntegreerde A / B-tests. 
  Prijzen: 3 pakketten – $ 49 / maand, $ 99 / maand, $ 199 per maand
 • Webtrend’s Conversion Optimizer : een hulpmiddel voor het testen van zakelijke klanten. 
  Prijzen: varieert

Verder lezen

Voor diegenen die dieper op het onderwerp willen ingaan, volgen hier een paar bronnen om u te helpen een A / B-testprof te worden.

Heb je geëxperimenteerd met A / B-testen in je bedrijf? Welke resultaten heb je gevonden? Laat het ons weten in de comments.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format