Het echte geheim van het lanceren van een winkel voor duizenden enthousiaste klanten - DeLaatbusiness

Het echte geheim van het lanceren van een winkel voor duizenden enthousiaste klanten

8 min


141
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

De meeste online winkels vouwen omdat ze geen verkeer kunnen genereren.

Voor veel nieuwe oprichters van e-commerce is er een bijna eenduidige focus bij het starten van een online winkel die bijna volledig is toegewijd aan het vinden en presenteren van de juiste producten.

De grote e-commerce mythe is dat het hebben van de juiste producten, een prachtig siteontwerp en verbluffende productfotografie alles is wat nodig is om mensen hun creditcard te laten uitpakken en kopen. Dat zijn de tafelstakes – de kosten van toegang.

Je zou de uitzondering kunnen bewijzen als je je winkel lanceert aan een groep mensen die geïnteresseerd zijn in wat je in de eerste plaats doet. De meeste winkels lanceren echter niet bij de juiste mensen, als er al iemand is.

Beginnen met zo’n instabiele fundering bepaalt bijna vooraf een nieuwe winkel om een ​​mausoleum te worden voor producten die nooit een eigenaar zullen vinden.

Dit dwingt de oprichter om te verhuizen om kopers te vinden – producten die veel worden verdisconteerd en marketingcommunicatie creëren die meer klinkt als bedelen en minder als een zelfverzekerd, betrouwbaar merk dat weet wat ze doen.

Sjabloon pictogram

Gratis leeslijst: E-commerce Motivatie

Heeft u moeite zich te concentreren op het laten groeien van uw kleine bedrijf? Krijg toegang tot onze gratis, samengestelde lijst van artikelen met een hoge impact op de productiviteit.

Download de gratis leeslijst

Beveilig uw publiek voordat u start

Maar wat als we dit omdraaien? Stel dat u een publiek opbouwt voordat u de moeite neemt om een ​​miljoen productfoto’s te maken en slimme, voor zoekmachines geoptimaliseerde productbeschrijvingen te schrijven?

Wat als u in plaats van uw winkel te lanceren en hoopt dat mensen zullen komen, u pas bent gestart nadat u zeker wist dat 5, 10 of 20.000 mensen op de introductiedag aan uw site worden blootgesteld?

Klinkt gek? Het is precies wat Fab.com deed voordat ze live gingen.

Beveilig uw publiek voordat u uw winkel lanceert

En het is wat Harry’s Razors en tal van andere bedrijven hebben gedaan voordat ze live gingen.

Beveilig uw publiek voordat u uw winkel lanceert

Het idee is vrij simpel: start de winkel niet voordat je het publiek hebt beveiligd.  Maar hoe is dat mogelijk?

U zult merken dat elk van deze bedrijven “coming soon” -pagina’s gebruikt die om een ​​e-mailadres vragen. Dat is er deel van, maar het is niet het volledige verhaal. Je zou erop kunnen wijzen dat sommigen een verwijzingsmarketingprogramma gebruiken , en dat helpt, maar dat is niet waar de echte magie zich ook afspeelt.

En hoewel de mede-oprichter van Harry Jeff Raider het exacte stapsgewijze proces heeft gedeeld dat ze in een week naar 100.000 e-mailabonnees hebben gelanceerd, is zelfs deze casestudy een beetje misleidend.

Als je een pre-launch publiek wilt, begin dan vroeg

Het echte ‘geheim’ om duizenden e-mails in één week te verzamelen, is in deze alinea (nadruk van mij) in het volle zicht verborgen:

“Voorafgaand aan onze lancering, hebben Andy en ik een paar maanden lang vrienden, ondernemers en vrijwel iedereen ontmoet die naar ons zou luisteren als we het over Harry hadden. Of ze nu geïnteresseerd waren in scheermessen, we probeerden ze te interesseren voor ons verhaal. Die lijst met mensen was waarschijnlijk een paar honderd lang bij onze lancering en we hebben de campagne opgezet om die groep mensen publiekelijk te laten delen in de opwinding van onze lancering. “

Jeff Raider en zijn mede-oprichter brachten maanden door met het beveiligen van honderden mensen om over de bron van Harry te praten voordat hun campagne van een week voorafgaand aan de lancering live ging. Anders gezegd, ze bouwden een lijst, die hen hielp een grotere lijst te maken. Blijkt dat ze niet alleen zijn.

De oprichters achter het Soma-waterfilter begonnen het idee met hun vrienden te zaaien maanden voordat ze hun $ 147.000 + Kickstarter-campagne lanceerden.

Als u een aanzienlijk pre-lanceringspubliek wilt bouwen ... Begin vroeg   

Tim Ferriss begon zijn basis te bouwen door het sturen van 1000’s screener-exemplaren en het verzamelen van pre-orders voor “The 4 Hour Body” drie maanden voordat hij het boek lanceerde.  

En in dit artikel over Hubspot vertelt Noah Kagan over zijn ervaringen met Mint.com en hoe hij 9 maanden voor de lancering zijn pre-lanceringslijst begon te bouwen.

Werk achteruit vanuit een doel

In de periode van negen maanden voorafgaand aan de lancering van Mint.com heeft Noah een contactendatabase gebouwd met de 25 meest invloedrijke financiële bloggers.

Hierdoor kon hij voortdurend relaties met hen opbouwen, terwijl hij ook werkte aan dagelijkse marketingtaken, zoals:

 • Sponsoren van kleinere blogs met gepassioneerde lezers
 • Betaalde advertenties
 • Gesplitst testen bestemmingspagina berichten om te zien welke het beste resultaat opleverden
 • Referral marketing-mechanismen gebruiken om gebruik te maken van vriendennetwerken

Met een doorlooptijd van negen maanden kon Noah mensen met een publiek kennis laten maken met een onbekend merk, de voordelen uitleggen en hun contacten gebruiken om een ​​pre-launch e-maillijst van 20.000 echt opgewonden mensen te bouwen. En terwijl de oorspronkelijke taak van Noah was om 100.000 gebruikers zes maanden na het lanceren van Mint.com te hebben, heeft het momentum van die eerste inspanningen ervoor gezorgd dat Mint 1 miljoen gebruikers in datzelfde tijdsbestek veilig werden gesteld.

Voor u is het belangrijk dat u bepaalt hoe groot die pre-lanceringslijst moet zijn om een ​​”succesvolle” lancering te hebben. Probeer een willekeurig aantal niet zomaar uit de lucht te halen, maar gebruik in plaats daarvan benchmarks voor branchecijfansen om het aantal mensen dat je moet lanceren te reverse-engineeren om een ​​winstgevende eerste dag te hebben.

Beveilig eerst uw distributiekanalen

Wat belangrijk is om te overwegen wanneer u uw pre-lanceringsdistributielijst samenstelt – de eerste groep contacten die u nog meer contacten zal brengen – is een concept dat Tim Ferriss de ‘Minimum Effectieve Dosis’ noemt, dat gaat over het toepassen van niet meer energie dan nodig om de juiste resultaten te behalen.

Minimaal effectieve dosering

Afbeelding door Louis Chew .

Voor Harry’s was het een sociaal netwerk met veel potentieel. Voor jou is het misschien een kwestie van extreem onderlegd zijn met betaalde advertenties, je griezelige vaardigheid om de pers te hacken , of vrienden zijn met een zeer actieve niche-groep knitters op Facebook.

Het idee is dat, als je eenmaal je doel hebt omgekeerd, een pre-lanceringslijst van 10.000 mensen zegt, is om te bepalen wat je kunt doen om het maximale resultaat te krijgen met een relatief kleine inspanning.

Noah Kagan beveelt aan een spreadsheet te maken om uw bevestigde distributiekanalen bij te houden om u te helpen bij het samenstellen van uw pre-lanceringslijst. Deze spreadsheet bevat de verkeersbron met schattingen van het verkeer en conversiepercentages.

Dit kan ook worden gewijzigd om potentiële grootte van de e-maillijst, RSS-feed, grootte van sociale netwerken en eventuele extra distributie die van elke bron afkomstig is, te omvatten. Het is belangrijk dat dit blad alleen bronnen bevat die u zeker zullen helpen om uw idee te verspreiden.

Beveilig eerst uw distributiekanalen

Afhankelijk van je bestaande netwerk zal deze distributielijst waarschijnlijk niet op een dag worden gebouwd, en dat is goed Het is de moeite waard om een ​​inventaris op te maken van wat je redelijk eenvoudig kunt doen, en vervolgens een plan te bouwen dat je distributie verder uitbreidt.

De Hacking Kickstarter van Mike Del Ponte is essentiële informatie voor uw startproces. Hierin laat hij je enkele van de snelste manieren zien om beïnvloeders te vinden, en hoe je relevante bloggers en journalisten kunt identificeren, rangschikken en correct pitchen die de meeste impact op je campagne zullen hebben.

Hier is slechts een klein deel van het advies dat hij geeft:

Beveilig eerst uw distributiekanalen

Andere suggesties zijn onder meer:

 1. Werk met een virtuele assistent
 2. Schrijf vooraf uw outreach-e-mailsjablonen in
 3. Maak gedetailleerde dossiers van uw top 10 mediacontacten
 4. Vraag vrienden om hulp bij het leggen van contacten
 5. Segmenteer uw eigen persoonlijke e-maillijst

Dit is een van de moeilijkste, meest tijdrovende processen, dus wees geduldig.

Met Mike’s advies en sjablonen kunt u eenvoudig zien welke delen van het proces kunnen worden uitbesteed aan een virtuele assistent om u te richten op het opbouwen van de relaties met de mensen die het meeste effect zullen hebben op uw pre-lancerings- en lanceringscampagnes.

Waarom zou ik een pre-lanceringslijst maken?

Om te beginnen meldt Monetate dat de gemiddelde conversie van e-commerce tussen de 2-3% ligt.

Ik ben normaal gesproken niet iemand die mijn hoed op de benchmarkgegevens legt, maar het is wel iets om rekening mee te houden wanneer je een gloednieuwe winkel gaat bouwen. Gezien de bestaande marges, hoeveel verkeer zou u nodig hebben om een ​​conversiepercentage van 2-3% winstgevend te maken voor uw winkel?

Hoe realistischer is dat aantal als slechts 0,1% – 0,5% van uw verkeer wordt omgezet? Dit is vaak het geval voor gloednieuwe winkels, dus wanneer u uw doelen instelt, is het beter om u voor te bereiden op het slechtste en er het beste van te hopen.

Houd nu ook rekening met de stijgende kosten van pay-per-click, het steeds veranderende algoritme van Google en de toenemende beperkingen rond organische distributie op sociale media.

Ondersteuning van Shopify Guru’s worden voortdurend gevraagd: ” Hoe kan ik mijn site laten weergeven in Google ?” Hoewel het waar is, zou u moeten optimaliseren voor relevante long tail-zoekwoorden, de waarheid is dat het echt heel moeilijk kan zijn voor een gloednieuwe site rangschikken. Dit betekent niet dat u best practices van SEO moet negeren , maar laat niet toe dat het succes van uw bedrijf afhankelijk is van het feit of Google uw website waardig acht of niet.

Hoewel het maken van de pre-lanceringslijst extra werk op de voorkant betekent, heb je uiteindelijk twee echt belangrijke lijsten:

 1. Beïnvloeders die bereid zijn om uw ideeën met een grotere groep te delen
 2. Early adopters die geïnteresseerd zijn in uw idee

Omdat u eigenaar bent van deze lijsten, worden deze distributiekanalen grotendeels niet beïnvloed door de grillen van Google en kunnen ze een echt voordeel worden wanneer u iets met uw winkel wilt delen.

Hoe een pre-lanceringslijst te gebruiken

Terwijl je je pre-lanceringslijst aan het maken bent, neem je de tijd om de mensen op de lijst te leren kennen en deel je spannende ontwikkelingen over je voortgang.

Mike Del Ponte deelt enkele ideeën met wat ze deden met hun eerste contacten:

 1. Vraag (en luister) naar het advies van je vrienden. We vroegen om feedback over alles, van onze naam tot productontwerp tot prijzen.
 2. Biedt hen “sneak peaks” die niemand anders krijgt. We hebben onze vrienden product renderings, foto’s en onze Kickstarter video laten zien, lang voordat we ze openbaar maakten.
 3. Gooi een startfeest. Als je een grote groep mensen in één ruimte hebt, allemaal enthousiast over je project, creëer je een verenigde energie die je niet kunt maken via e-mails, telefoontjes of een-op-een vergaderingen. Nodig meer dan 50 gemotiveerde en invloedrijke vrienden uit, laat ze je Kickstarter-video zien en maak een toespraak waarin je hen vertelt waarom je hun hulp nodig hebt en precies wat je hen nodig hebt.

Het idee is om je vroegste gebruikers speciaal te laten voelen, dat ze wat eigenaar zijn van wat je doet en om hen te motiveren om te delen wat je op een organische manier doet.

Afhankelijk van wat je verkoopt , is er ook ruimte voor het opnemen van periodieke spelmechanismen (Harry’s gaf een gratis product weg als je een bepaald aantal vrienden doorverwees) of vroege VIP-toegang voor diegenen die niet kunnen wachten om te krijgen wat je bent ‘ opnieuw verkopen.

Wanneer de lanceringsdag arriveert

De uitbetaling van het opbouwen van deze pre-lanceringslijst en medialijst is voelbaar bij het lezen van de casestudy van Charlie Hoehn over de lancering van The 4-Hour Body door Tim Ferriss.

Vanuit het perspectief van de medialijst is absolute waanzin het zien van de enorme hoeveelheid berichtgeving die het boek in de aanloop naar en na de lancering heeft gebracht. Terwijl de uitbetaling van het verzenden van meer dan 1.000 schermkopieën van het boek meer dan 200 positieve recensies was op dag één (er zijn nu meer dan 3.200!).

Dit, gecombineerd met de enorme hoeveelheid pre-orders gegenereerd door de pre-lanceringscampagne van Ferriss, signaleert Amazon om het boek hoog te rangschikken wat meer verkoop stimuleert, en voor boekhandelaars om een ​​hoop voorraad te bestellen om te anticiperen op de vraag in de winkel.

Het resultaat van dit alles was een debuut op # 1 op de bestsellerlijst van de New York Times en het handhaven van een top 3 positie gedurende 3 weken. Het was ook # 4 in het tijdschrift Wall Street en in de USA Today-lijst en behoorde tot de beste verkopers in de top 5 van Amazon.

De afhaalmaaltijd die je vandaag kunt aanvragen

Ik weet wat je denkt. En je hebt gelijk, je bent geen Tim Ferriss.

Maar onthoud dat voor Soma, het waterfilterbedrijf van Mike Del Ponte, een vergelijkbare strategie gebruikte, het verhogen van $ 100.000 in 10 dagen.

Voor Harry’s betekende dit de lancering van meer dan 100.000 mensen, waardoor ze uiteindelijk in staat waren om de oude Duitse fabriek te kopen waar hun bladen werden gefabriceerd en een extra $ 122,5 miljoen ophaalden – allemaal binnen een periode van 10 maanden.

Voor Mint.com hielp hun 20k pre-launch e-maillijst ze naar meer dan 1 miljoen gebruikers in 6 maanden en een overname van $ 160 miljoen door Intuit.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format