Hoe digitale producten te verkopen (plus 6 ideeën om u op weg te helpen) - DeLaatbusiness

Hoe digitale producten te verkopen (plus 6 ideeën om u op weg te helpen)

7 min


130
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Om digitale producten te verkopen heb je een domeinnaam nodig en hosting.

Bij bluehost kun je hosting krijgen voor maar 3,95 per maand. Vervolgens kun je wordpress installeren op je server in bluehost. WordPress is de marktleider voor het bouwen van websites. En vervolgens kun je de wordpress plugin van Learndash installeren in wordpress. 

Learndash is het bekenste online leer systeem dat er is in wordpress. Met De plugin van Learndash kun je een online leeromgeving bouwen in je website, zodat je cursussen, quizzen , certificaten, lessen etc. kunt geven.

Wat u moet weten over de verkoop van digitale producten

Digitale producten hebben vele voordelen die hen uniek aantrekkelijk maken om te verkopen:

 • Lage overheadkosten: u hoeft geen voorraad bij te houden of verzendkosten te maken.
 • Hoge winstmarges: er zijn geen terugkerende kosten van goederen, dus u behoudt het grootste deel van uw omzet in winst.
 • Potentieel om te automatiseren: bestellingen kunnen direct worden afgeleverd, waardoor u relatief hands-off bent met fulfilment.
 • Flexibele producten: u kunt gratis producten aanbieden om uw e-maillijst, maandelijkse betaalde abonnementen voor toegang tot exclusieve digitale inhoud of licenties voor het gebruik van uw digitale producten op te bouwen. U hebt veel mogelijkheden om digitale producten in uw bedrijf op te nemen.

Maar digitale producten bieden ook specifieke uitdagingen waar u op moet letten:

 • Je concurreert met gratis content:  met digitale goederen kunnen consumenten waarschijnlijk gratis alternatieven vinden voor wat je verkoopt. Je moet goed nadenken over de niche die je target, premiumwaarde bieden met je producten en je merk opbouwen om te kunnen concurreren.
 • Gevoelig voor piraterij / diefstal : u moet voorzorgsmaatregelen nemen en deze risico’s verminderen door de juiste hulpmiddelen te gebruiken om uw producten te beschermen.
 • Enkele beperkingen voor de manier waarop u verkoopt: u moet bijvoorbeeld fysieke producten verkopen via het verkoopkanaal Facebook en Instagram, volgens hun handelsbeleid .

De meeste van deze uitdagingen kunnen echter worden overwonnen als u de juiste tools gebruikt bij het ontwerpen van uw digitale productactiviteiten.

5 apps voor de verkoop van digitale producten

Als u een digitale productwinkel bouwt of op zoek bent naar manieren om digitale producten toe te voegen aan uw bestaande winkel, zijn er een aantal hulpmiddelen die u in overweging wilt nemen, afhankelijk van uw behoeften:

 1. Digitale downloads : deze gratis app van Shopify biedt een eenvoudige manier om digitale producten in uw winkel te verkopen. Bij aankoop kunnen klanten hun bestand onmiddellijk downloaden en een link ontvangen in hun e-mail.
 2. Sendowl : voor complexere digitale productbedrijven biedt Sendowl een verscheidenheid aan functies en handige automatisering, zoals verlopende koppelingen en automatisch gegenereerde licentiecodes om uw producten van stroom te voorzien.
 3. Single : als je een muzikant bent, is Single gemaakt met jou in gedachten. Niet alleen kan het de kloof overbruggen tussen fysieke en digitale muziekverkoop, maar u kunt ook eenvoudig clips opnemen op uw productpagina zodat klanten deze kunnen samplen.
 4. FetchApp : FetchApp is een andere digitale app voor het downloaden van downloads die minder functies biedt dan Sendowl, maar heeft een gratis plan beschikbaar (5 MB opslag) en biedt u de mogelijkheid om meerdere bestanden bij één product te voegen.
 5. Sky Pilot : deze app is ideaal voor het bouwen van een lidmaatschapsprogramma, waarmee je bestanden of exclusieve videostreams aan klanten kunt verkopen. Klanten hebben vervolgens toegang tot al hun eerder gekochte bestanden via hun eigen klantaccounts.

Naast deze digitale productafleveringssystemen zijn er andere Shopify-apps om uw digitale goederen te voeden en te beschermen, zoals:

 • Charge Rabbit : met deze app kunt u terugkerende facturen implementeren, wat nodig is om uw digitale producten te verkopen als onderdeel van een abonnement. Je kunt het integreren met Sky Pilot, hierboven genoemd, om abonnementen in te schakelen voor exclusieve digitale streams of downloads.
 • Photolock : als u extra bescherming wilt voor visuele producten zoals stockfoto’s, biedt deze app de meeste beveiligingsmaatregelen die u mogelijk nodig hebt, van watermerken tot broncodebescherming.
 • Rechtsklikken uitschakelen : wanneer uw inhoud uw product is, helpt deze app u om hem tegen diefstal te beschermen. U kunt afbeeldingen en tekst vergrendelen, zodat ze niet kunnen worden opgeslagen of gekopieerd zonder uw toestemming.

Afhankelijk van uw behoeften, kunnen deze en meer apps samen worden gebruikt om u te helpen digitale producten op te nemen in uw Shopify-winkel en alle onderstaande digitale productideeën uit te voeren.

Opmerking: als u digitale producten in Shopify maakt, moet u “Dit is een fysiek product” uitschakelen .

Digitale producten die u online kunt verkopen

1. Verkoop educatieve producten zoals e-boeken of cursussen

hoe je het kunt gebruiken om e-boeken te verkopen als een digitaal product
Hoe Cake It verkoopt ebooks als een alternatief voor hun fysieke kookboeken. 

Als u zichzelf als een expert op een bepaald onderwerp beschouwt, zijn digitale producten een uitstekende manier om die informatie te verpakken en te verkopen aan anderen die op zoek zijn om te leren.

Als er een overvloed aan gratis blogposts of tutorials op YouTube is over wat je zou willen leren, kun je concurreren door content te leveren die niet onderwijs maar transformatie belooft . Met andere woorden: verkoop het product niet – verkoop het eigen potentieel van de klant nadat u uw product hebt gekocht.

U kunt gebruikmaken van een bestaande reputatie als expert om aandacht te trekken voor uw producten, of als u helemaal opnieuw begint, kunt u gratis inhoud maken en weggeven om interesse en leads te genereren voor uw betaalde digitale producten.

2. Verkoop licenties om uw digitale assets te gebruiken

stock bewerken stock footage bewerken als digitale producten
EditStock  verkoopt licenties voor studenten om hun stock footage in hun eigen demo-rollen te gebruiken.

Van voorraadfoto’s tot videobeelden tot muziek en geluidseffecten, er is een wereldwijd ecosysteem van licentieerbare digitale items die door creatieven zijn geüpload en die andere creatieven kunnen gebruiken in hun werk.

Door licenties aan particulieren en bedrijven aan te bieden, kunt u kosten in rekening brengen voor het gebruik van uw foto’s , video’s, muziek, software en meer in uw eigen winkel en via online marktplaatsen, zoals fotosites . In ruil voor blootstelling kunnen sommige van deze markten echter tot 50% commissie nemen voor elke verkoop. Als u uw eigen bestemming voor digitale assets wilt bouwen, kunt u Sendowl gebruiken om dit type bedrijf van stroom te voorzien met unieke automatisch gegenereerde licentiecodes.

Wanneer u met het maken van assets komt, helpt dit om achterwaarts te werken vanuit de behoeften van uw beoogde publiek. Begin met na te denken over wat voor soort items ze zouden willen gebruiken om producten te maken die daadwerkelijk worden gevraagd (en dus gemakkelijker te verkopen).

Zorg er ook voor dat u uw digitale producten beschermt met watermerken en andere beveiligingsmaatregelen, vooral als u foto’s verkoopt.

3. Verkoop een lidmaatschap voor toegang tot exclusieve digitale producten

snowboardverslaving verkopen van lidmaatschappen voor digitale producten
Snowboard Addiction  biedt een abonnement op premium educatieve content om hun fysieke producten aan te vullen voor snowboarders.

In plaats van individuele digitale producten te verkopen, kunt u ze bundelen en achter een betaald abonnement vergrendelen om terugkerende inkomsten te genereren.

Deze aanpak is ideaal als u van plan bent een groeiende bibliotheek met premium content te onderhouden en een community met gepassioneerde leden te koesteren. In sommige gevallen kunnen betaalde digitale abonnementen zelfs een mogelijkheid bieden om rechtstreeks geld te verdienen met uw bestaande inspanningen op het gebied van contentmarketing.

Aangezien deze inhoud achter een poort staat die alleen betalende abonnees toegang hebben via hun klantaccount , kunt u ook exclusieve inhoud hosten die kan worden gestreamd in plaats van gedownload.

U kunt dit type bedrijf bouwen door ChargeRabbit te gebruiken voor terugkerende abonnementsfacturen en SkyPilot als uw digitale bezorgsysteem.

4. Verkoop digitale sjablonen en hulpmiddelen

retro levering co. verkoopt digitale producten voor ontwerpers
Retro Supply Co. verkoopt digitale hulpmiddelen en middelen voor ontwerpers.

Digitale producten kunnen ook in de vorm van ontastbare hulpmiddelen komen die professionals uitrusten om taken uit te voeren die buiten hun vaardigheden vallen of veel tijd kosten. U kunt digitale oplossingen verkopen voor de gemeenschappelijke pijnpunten en behoeften van een specifiek publiek.

Enkele voorbeelden zijn:

 • Product mockup-bestanden voor ondernemers
 • Hervatten sjablonen voor werkzoekenden
 • Software voor bedrijven
 • Adobe After Effects-plug-ins voor video-editors
 • Pictogrammen, lettertypen of UX-sets voor webontwerpers

Als u al een freelance bedrijf hebt, is het misschien de moeite waard om te overwegen hoe u uw vaardigheden en services kunt omzetten in digitale producten om passieve inkomstenstromen te creëren.

5. Verkoop je muziek of kunst als digitale producten

materia collective verkoopt digitale muziekbladen
Materia Collective  verkoopt digitale bladmuziek voor soundtracks van videogames.

Als je een muzikant of een artiest bent, is de kans groot dat je hebt onderzocht op welke manieren je inkomsten kunt genereren met je talenten of het publiek dat je aan het bouwen bent. Hoewel  t-shirts of prints altijd een optie zijn, zijn er ook tal van mogelijkheden bij digitale downloads.

Een muzikant kan naast zijn merch ringtones van zijn beste nummers verkopen. Of een cartoonist zou van hun kunst telefoongesprekken kunnen maken die kunnen worden gekocht. Omdat u geen inventaris hoeft op te slaan, kunt u experimenteren met verschillende indelingen om te zien wat uw doelgroep wil zonder veel risico’s.

6. Verkoop uw diensten via digitale producten

parkeren op straat verkoopt persoonlijke training als digitale producten
Street Parking  verpakt hun persoonlijke trainingsprogramma’s in digitale producten om deze maandelijks te verkopen.

Diensten combineren vaak goed met digitale producten, omdat klanten vaak digitale producten ontvangen als onderdeel van hun aankoop. Een ontwerper levert logo’s. Een personal trainer kan een trainingsplan bezorgen. Hiertegenaan kunt u bepaalde services positioneren als pakketten met waardevolle digitale producten.

U kunt bijvoorbeeld een vergoeding voor een vergoeding aanbieden, samen met een aangepast rapport of een Excel-spreadsheet en vervolgens uw klanten opwaarderen voor uw andere diensten of producten. Of u kunt een gratis downloadbaar product aanbieden om leads voor uw e-maillijst te genereren , een tactiek die veel online bedrijven vandaag de dag hanteren.

Als er algemene taken zijn die u uitvoert als onderdeel van uw serviceactiviteiten die gemakkelijk voor u zijn maar waardevol voor uw klant, kunt u overwegen ze te productiveren om inkomstenstromen te maken die minder tijd en moeite vergen om te onderhouden.

Wees creatief met uw eigen digitale producten

Zonder de noodzaak om voorraad te houden of de overhead die gepaard gaat met de verkoop van fysieke producten, kunnen bedrijven die op digitale producten zijn gebaseerd, met weinig risico worden gelanceerd en getest.

Er zijn talloze manieren waarop u uw eigen digitale producten kunt maken en deze kunt integreren in uw bedrijf. Met een beetje vindingrijkheid en vooraf geïnvesteerde tijd, kunt u onweerstaanbare waarde schenken die zichzelf in de loop van de tijd meer dan kan terugverdienen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *