Hoe een buyer personas van de koper te maken voor betere marketing. - DeLaatbusiness

Hoe een buyer personas van de koper te maken voor betere marketing.

6 min


124
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Je moet niet in betaalde reclame of contentmarketing duiken zonder precies te weten wie je kopers zijn. Weten en begrijpen wie uw producten koopt of gaat kopen, is absoluut noodzakelijk om u te helpen uw return-on-investment voor advertenties en de effectiviteit van uw inhoud te maximaliseren.

Om kernklantengroepen te begrijpen, is het voor veel bedrijven een standaard geworden om buyer (of customer) persona’s te creëren. Koperpersonages zijn fictieve, gegeneraliseerde karakters die een beeld vormen van uw ideale en grootste markten. Ze omvatten meestal niet alleen demografische informatie zoals leeftijd, locatie en inkomen, maar ook psychografische informatie zoals interesses, redenen om te kopen en zorgen. 

In dit bericht leren we hoe we buyer-persona’s kunnen bouwen voor uw online bedrijf, zodat u uw advertenties kunt richten op laserstralen en aantrekkelijkere inhoud kunt maken waarmee uw ideale klanten worden bereikt. 

Laten we erin duiken.

Waarom zijn koper-persona’s belangrijk

Wat eens een oefening was die alleen door grote bedrijven wordt toegepast, wordt steeds nuttiger voor kleinere online retailers. Daar zijn een paar redenen voor. Ten eerste, naarmate de online ruimte steeds drukker wordt, wordt het steeds belangrijker om ultragerichte advertenties en communicatie te hebben. Daarnaast zijn de tools om klanten te targeten gedemocratiseerd tot het punt dat iedereen campagnes kan maken om klanten te targeten op basis van een steeds groeiende lijst van demografische en psychografische gegevens.

Overweeg dit, Facebook’s betaalde advertenties maken nu een ongelooflijke hoeveelheid geavanceerde targeting mogelijk op basis van informatie zoals locatie, leeftijd, gesproken taal, opleidingsniveau en interesses. Voor het eerst in de geschiedenis, zelfs met een klein budget en als nieuwe online winkel, heeft u toegang tot zeer specifieke doelgroeptargeting. 

Om u een idee te geven van het detailniveau dat u kunt gebruiken om uw advertenties op Facebook te targeten, bekijkt u hieronder de parameters die u kunt definiëren:

Persona’s zullen evolueren en veranderen

Het is belangrijk om te onthouden dat uw persona’s zullen veranderen naarmate u meer informatie over uw belangrijkste typen klanten ontdekt en wat hen motiveert. Vooral als je voor het eerst begint met het maken van persona’s voor een gloednieuw bedrijf, zullen veel van je klantpersonages waarschijnlijk gebaseerd zijn op persoonlijke gedachten, gevoelens en ingevingen. Naarmate uw bedrijf vordert en u omzet maakt, zult u echter veel meer leren over uw kernklanten. 

Vergeet niet om terug te gaan en uw kopers voortdurend opnieuw te definiëren, zodat u zeker weet dat u uw potentiële klanten het meest effectief target. 

Beschrijf in grote lijnen uw persona’s

Om te beginnen met het definiëren van je buyer persona’s, wil je beginnen door zo breed mogelijk te zijn, en dan verder te gaan met meer details. Houd er rekening mee dat de meeste bedrijven meerdere persona’s voor kopers hebben. 

Laten we als voorbeeld een fictieve online bedrijf gebruiken dat stoere, kleurrijke sokken voor mannen produceert en verkoopt. We zullen het Bold Socks noemen. 

Omdat onze fictieve sokkenfabrikant zijn eigen sokken produceert, is het gemakkelijk om twee potentiële groepen kopers te herkennen: 

 1. Eindconsument – Dit zijn klanten die zichzelf kopen of als een geschenk voor een andere persoon. 
 2. Wholesale-accounts – Dit zijn onder meer groothandelaren van andere bedrijven die Bold Socks in hun eigen winkels en online winkels willen verkopen. 

Nu we twee zeer brede inkoopgroepen hebben, laten we een van hen verder naar beneden halen. De eerste groep, End Consumer, kan zeker worden opgesplitst in enkele buyer persona’s, dus we zullen dat als ons voorbeeld gebruiken. 

Afhankelijk van het type product dat u verkoopt, kunt u uw personages anders indelen, maar in dit specifieke geval verdelen we de eindconsument in twee verschillende persona’s: 

 1. Mannen kopen voor zichzelf.
 2. Vrouwen kopen voor hun vriendjes / echtgenoten als cadeau. 

Nu we al onze oorspronkelijke koper-personages breed gedefinieerd hebben, is het tijd om een ​​aantal belangrijke informatie over hen te definiëren.  

Details naar beneden persona

Dus waar begin je als het gaat om het definiëren van je klantpersonages? Er is veel mogelijke informatie die je zou kunnen onderzoeken, gebruiken en definiëren, maar een goede plek om te beginnen is door te kijken welke informatie je praktisch kunt gebruiken. Facebook is een van de snelstgroeiende advertentienetwerken en het is ook een van de gemakkelijkst te gebruiken. Het belangrijkste is dat het ook veel targetingopties heeft die hand in hand gaan met uw klantpersonage. Dit maakt Facebook Ad een geweldige plek om te beginnen met zoeken naar persona demografische gegevens en psychografische gegevens om te definiëren.

We hebben enkele van de belangrijkste elementen opgesomd die hieronder moeten worden gedefinieerd voor elk van uw persona’s:

 • Locatie – Waar wonen mensen van deze persoon?
 • Exclusief Locatie – Waar wonen mensen van deze persoon niet?
 • Leeftijd – Wat is de leeftijdscategorie van deze persoon?
 • Geslacht – Wat is het geslacht van mensen in deze persoon?
 • Interesses – Wat zijn de belangen van mensen in deze persoon?
 • Opleidingsniveau – Wat is het opleidingsniveau van deze persoon?
 • Functietitel – Op welk werkgebied werkt uw klant en welke soorten functietitels dragen zij?
 • Inkomensniveau – Wat is het inkomstenbereik van deze koperpersoonlijkheid?
 • Relatiestatus – Wat is de relatiestatus van deze buyer persona?
 • Taal – Welke talen spreken mensen in deze persoon?
 • Favoriete websites – Waarom voor type websites komen mensen in deze persoon vaak voor? 
 • Kopen Motivatie – Wat zijn de redenen van deze persoon om uw product te kopen? 
 • Aandacht vragen – Wat zijn de zorgen van deze persoon bij het kopen van uw product?

Houd er rekening mee dat u niet al deze vragen over elk van uw persona’s hoeft te beantwoorden en dat u ervoor kunt kiezen om verschillende vragen volledig te beantwoorden. Het doel moet echter altijd zijn om uw klanten beter te begrijpen om effectiever te kunnen communiceren en om uw advertenties nauwkeuriger te kunnen targeten.

Hoe uw koper Personas te onderzoeken

Om te beginnen met het verzamelen van informatie over elk van uw koperspersonages, wilt u beginnen met wat onderzoek en kunt u in de gaten blijven met aannames en opgeleide gissingen. 

Als u al een gevestigd bedrijf heeft …

Als u al een online bedrijf heeft, zijn er tools die u waarschijnlijk al hebt ingesteld en waarmee u beter kunt begrijpen wie uw huidige klanten zijn. Sommige van deze hulpmiddelen omvatten Facebook Insights , als u een Facebook-pagina hebt ingesteld voor uw bedrijf, evenals Google Analytics Audience-rapporten , die een aantal degelijke informatie heeft over demografische gegevens en enkele psychografische gegevens van uw websitebezoekers.

Als u al een gevestigd bedrijf heeft ...

Als u de psychografische gegevens van uw persoon grondig wilt begrijpen, kunt u het beste praten met uw bestaande klanten. De meest effectieve manier om dit onderzoek te doen is om de telefoon op te nemen en te bellen of door uw klanten te surveilleren met een tool als Survey Monkey . Omdat ze van u hebben gekocht, zijn ze het type klant waar u meer van wilt, dus inzicht in wat hen motiveert om te kopen en hun grootste zorgen kunnen u helpen effectiever te communiceren met mensen die op hen lijken. 

Als u nog geen gevestigde onderneming heeft …

Als u nog geen gevestigde online onderneming heeft, is een geweldige methode om u te helpen de lege plekken in te vullen, om naar uw grootste concurrenten te kijken. Een van de beste plaatsen om te beginnen is door een service te gebruiken zoals SimilarWeb of Compete om het verkeer van uw concurrenten te analyseren. 

Als u nog geen gevestigde onderneming heeft ...U kunt ook proberen de blogs en pagina’s van uw sociale media te bezoeken. Duik in de mensen die reageren op en reageren op hun berichten. U kunt doorklikken naar hun profielen en er veel over leren.

Breng het allemaal samen

Gebruikmakend van de tools die in de vorige sectie zijn genoemd en enkele goed opgeleide gissingen hebben we onze voorbeeldpersoon voor Bold Socks voltooid. Dit is wat we bedachten:

 • Locaties: Canada, Verenigde Staten
 • Leeftijd: 25 – 40
 • Geslacht: mannelijk
 • Interesses: Fitness en Wellness, Winkelen en Mode, Sport en Buitenshuis of Technologie
 • Opleidingsniveau: afgestudeerd
 • Functie: Finance, Financial Advisor, Financial Analyst of Financial Adviser
 • Relatiestatus: Single
 • Geïnteresseerd in: Dames
 • Taal: Engels
 • Kopen Motivatie: Wil opvallen op een saaie werkplek.
 • Aandachtspunten: prijsbewust. 

Het laatste wat je moet doen, is om de persoon tot leven te laten komen en het menselijk te maken. Dit wordt meestal gedaan door de persoon een naam en foto te geven. U kunt een online-naamgenerator gebruiken en afbeeldingen op LinkedIn of Google Images gebruiken zolang uw persona alleen voor intern gebruik bestemd is. 

Hieronder hebben we onze persona voltooid voor Alex, een belangrijke persoon voor ons fictieve bedrijf, Bold Socks. 

Breng het allemaal samen

Hoe kopers Personas te gebruiken

Met al je buyer persona’s gedefinieerd, zou je nu een veel beter idee moeten hebben van wie, hoe en waar je zou moeten marketing om het grootste succesniveau te bereiken. De demografische gegevens van elke persona helpen u uw advertenties effectiever te targeten en de psychografische informatie kan u helpen bij het schrijven van aantrekkelijkere kopieën voor elke afzonderlijke persoon. 

We weten bijvoorbeeld van het creëren van onze persona boven het feit dat reclame maken voor een verkoop of korting aan Alex waarschijnlijk effectiever is dan te proberen reclame te maken voor kwaliteit, omdat we weten dat Alex prijsbewust is. 

Conclusie

Zoals eerder vermeld, zullen uw buyer persona’s waarschijnlijk veranderen naarmate u nieuwe informatie leert en misschien ontdekt u zelfs geheel nieuwe buyer persona’s als uw bedrijf groeit. 

Met gedefinieerde buyer-personages is uw advertentietargeting en -communicatie een veel betere kans. Van een grotere betrokkenheid bij uw sociale mediakanalen tot een grotere ROI voor uw online advertenties, door vooraf de tijd te nemen om uw koperspersonages te definiëren, kunt u uw online bedrijf helpen slagen door uw kernklanten beter te leren kennen en begrijpen. 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format