Hoe u uw verkeer kunt vergroten door middel van longtail-zoekwoorden - DeLaatbusiness

Hoe u uw verkeer kunt vergroten door middel van longtail-zoekwoorden

8 min


125
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als u een eigen online winkel heeft, is de kans groot dat u een redelijk goed beeld hebt van hoe concurrerend het zoeklandschap is.

Er zijn honderden, zo niet duizenden andere websites die dezelfde niche targeten als jij, en ze proberen allemaal naar dezelfde zoekwoorden te zoeken.

Dus, hoe kun je sommige van dat verkeer uitsluitend naar je site sifoneren?

Hoofd-trefwoorden versus lange staart-trefwoorden

Gelukkig voor ons rapporteert Google dat 15% van de zoekopdrachten die zeelke dag zien volledig uniek zijn, nog nooit eerder door Google gezien.

Dus als je een winkel bent met “panda-kostuums”, is het hoofd- of “hoofd” -woord dat je waarschijnlijk richt, “pandakostuums”. Dit zoekwoord is behoorlijk specifiek, maar het heeft waarschijnlijk een behoorlijke hoeveelheid concurrentie. En wanneer je begint, zullen de topresultaten waarschijnlijk worden gedomineerd door Amazon en Walmart.

Maar denk je dat je organische bezoekers je alleen vinden door te zoeken naar “panda-kostuums”? Ik betwijfel het. Mensen vinden je ook met trefwoorden als “volwassen panda-kostuums”, “panda-kostuums voor kinderen”, “elastische panda-kostuums,” en een heleboel andere zoekwoorden waarvan u misschien niet eens weet dat u deze targette.

Dit is de schoonheid van het lange staart sleutelwoord . Dit zijn 3-4 + woordquery’s die minder zoekvolume hebben, maar nog minder pagina’s die specifiek over die dingen praten. Als u kunt optimaliseren voor deze zoekwoorden door geweldige inhoud te maken, kunt u veel eerder ongebruikte klanten vastleggen.

Wat je nodig hebt

Voordat u begint met ranglijsten voor deze langetermijnvoorwaarden, zijn er een paar dingen die u van tevoren nodig zult hebben. Allereerst heeft je winkel een aantal backlinks nodig die erop wijzen en die een beetje autoriteit nodig hebben. Als het geheel nieuw is, kunt u geoptimaliseerd voor alle zoekwoorden die u zoekt, maar een combinatie van links en inhoud van hoge kwaliteit is wat u gerangschikt krijgt.

Als je al een paar goede links (of tonnen) hebt, ben je helemaal klaar. Als dat niet het geval is, moet je wat bouwen. Enkele goede manieren om koppelingen te maken zijn gast-posting , authority-directories en fabrikantkoppelingen. Brian Dean van Backlinko heeft een paar geweldige tips om links te bouwen en je kunt ook een lijst met 50 manieren vinden om e-commerce links te bouwenop mijn eigen blog.

Het vinden van lange staart-trefwoorden

Er zijn een paar methoden om long tail-zoekwoorden te vinden. Geen enkele methode is met name beter dan de andere, maar een goede plaats om te beginnen is Google’s Keyword Planner Tool of uw eigen lijst met zoekwoorden, als u er al een heeft.

Hier leest u hoe u long-tail-zoekwoorden kunt zoeken. Ik gebruik liever Long Tail Pro, omdat het een aantal erg leuke filteropties heeft, maar zelfs als dat niet het geval is, kunt u dit nog steeds doen met de Zoekwoordplanner van Google.

Start Google Trefwoordplanner en log in met uw Google-account. Als dit je eerste keer is, moet je ook een Adwords-account maken. Maak je geen zorgen – het is gratis.

U wilt op de knop klikken die zegt: ‘Zoeken naar nieuwe zoekwoord- en advertentiegroepideeën’.

Het vinden van lange staart-trefwoorden

Voer vervolgens onder ‘Uw product of service’ uw hoofdzoekwoord in.

Als er ‘Gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten> 0’ staat, wijzig deze dan tot meer dan 100. U kunt lager gaan of deze instelling helemaal niet aanraken, maar u kunt overspoeld worden door zoekwoorden. Het is dus beter om eerst naar een hoger volume te zoeken en geleidelijk door te gaan naar lagere volumes.

Onder zoekwoordopties is er een optie die zegt ‘Toon breed gerelateerde ideeën’. Dit kan alleen worden gewijzigd om nauw verwante termen weer te geven. Als er nauw gerelateerde termen zijn, als u zoekt naar ‘motorhelmen’, zullen alle zoekwoorden die Google voorstelt ‘motorhelmen’ bevatten.

Nogmaals, dit is goed voor de eerste ronde van onderzoek en voor de rondes 2, 3, enzovoort, kunt u die optie uitschakelen.

Waar het ‘Targeting’ zegt, zorg ervoor dat het geselecteerde land uw doelland is.

Het vinden van lange staart-trefwoorden

Klik ten slotte op ‘Get ideas’ en je wordt naar een resultatenpagina gebracht.

Deze pagina heeft twee tabbladen – u wilt klikken op de tweede die ‘Keyword Ideas’ zegt.

Het vinden van lange staart-trefwoorden

U kunt deze lijst sorteren op aantal zoekopdrachten, alfabetisch of op basis van de gemiddelde CPC. Ik sorteer liever op aantal zoekopdrachten, omdat het gemakkelijker is om op deze manier te bladeren.

Hier volgen enkele veelbelovende zoekwoorden die ik heb gevonden met ‘motorhelmen’, maandelijkse zoekopdrachten van meer dan 100 en alleen verwante termen.

Het vinden van lange staart-trefwoorden

Het vinden van lange staart-trefwoorden

U kunt ook zoeken met uw hoofdsleutelwoord plus een modifier om u strakkere resultaten te geven. Goede modifiers voor e-commerce doeleinden zijn het beste, goedkope, goedkoopste en beoordelingen. Een potentieel vertrekpunt zou dus ‘de beste motorhelm’ kunnen zijn en dit zou op zich al de moeite waard zijn om te richten.

Je zult waarschijnlijk ook andere variaties ontdekken, zoals ‘beste bluetooth-motorhelm’ of ‘hoe je een motorhelm kiest’.

Voordat u een gezonde lijst met zoekwoorden krijgt, moet u de Zoekwoordplanner mogelijk minimaal 3-4 keer doorlopen met verschillende instellingen en zoekwoorden.

Er is echt geen limiet over hoeveel resultaten een bepaald zoekwoord krijgt. Zelfs iets dat ongeveer 200-300 zoekopdrachten per maand krijgt, is nog steeds een goede gok, vooral als het woorden als ‘best’ bevat.

Als er minder dan 100 zoekopdrachten per maand zijn, is het nog steeds de moeite waard ze te targeten, zodra u de zinnen met het hogere volume hebt aangepakt. Dit komt omdat uw verkeer niet beperkt is tot slechts 100 zoekopdrachten per maand. Dat zijn slechts Google-gemiddelden, en zelfs dan heeft het gekozen zoekwoord zijn eigen lange staartvariaties. Er is dus veel potentieel in elk zoekwoord dat u target. Je moet er gewoon aan werken en zien hoe veelbelovend het is.

Voor nog meer ideeën kunt u de Bing-zoekwoordtool of Suggester raadplegen, die u een gigantische lijst geeft van welke suggesties Google u zou laten zien wanneer u iets zoekt.

Deze hulpprogramma’s zijn goed voor ideeën, maar voor zoekvolume kunt u ze in de Zoekwoordplanner pluggen en zien of ze de moeite waard zijn of niet.

Maak een lijst met de vele zoekwoorden die u in een spreadsheet vindt en sorteer ze op zoekvolume. In de volgende stap gaan we bekijken welke van deze zoekwoorden het meest veelbelovend zijn.

Zien welke van deze voorwaarden zwakke ranglijsten hebben

Het is vrij eenvoudig om te controleren welk zoekwoord de moeite waard is. Start Google op en zoek naar die specifieke term. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat u bent uitgelogd bij Google om gepersonaliseerde resultaten te voorkomen en dat u het juiste land target. Om deze stap gemakkelijker te maken, raad ik aan om de MozBar-browserextensie te installeren, die beschikbaar is voor Chrome en Firefox .

Hier zijn enkele soorten resultaten die u wilt zien: niche websites, Q & A-sites en forums. Enkele andere goede signalen zijn dat er heel weinig paginatitels zijn die direct op dat trefwoord zijn gericht.

Wanneer Google iets niet kan vinden dat exact overeenkomt met de zoekopdracht, wordt het volgende beste weergegeven. U begint dus pagina’s te bekijken met misschien een woord uit het zoekwoord in de titel en de rest ergens in het hoofdgedeelte of de URL. Als de meeste resultaten er zo uitzien, heb je iets veelbelovend gevonden en moet je er redelijk gemakkelijk voor kunnen rangschikken.

Er is nog een meer geavanceerde manier om te zien of je ook gemakkelijk een ranking kunt maken. Dit houdt in het gebruik van de MozBar-werkbalk die we hebben gedownload. Zelfs als er een paar resultaten zijn die uw specifieke zoekwoord targeten, of er zeer gericht op zijn gericht, kunt u nog steeds zien hoe krachtig en gezaghebbend domeinen en pagina’s zijn.

Met behulp van de MozBar kunnen we zien hoeveel koppelingen het domein in totaal heeft en hoeveel koppelingen de pagina er ook naar heeft. Als het domein van uw eigen site veel autoriteit heeft en de domeinen voor deze term niet zo veel hebben, kunt u ze nog steeds overtreffen met een goed geoptimaliseerde pagina.

Onze zoektocht naar “best beoordeelde motorhelmen” was echt veelbelovend! Niet alleen is geen van de eerste pagina-resultaten specifiek gericht op het sleutelwoord, er is niet veel paginabezit voor de meeste resultaten (de roze balk).

Zien welke van deze voorwaarden zwakke ranglijsten hebben

Zien welke van deze voorwaarden zwakke ranglijsten hebben

Terwijl u elk zoekwoord analyseert, wilt u uw oorspronkelijke spreadsheet opnieuw bekijken en een kolom toevoegen over hoe levensvatbaar dat zoekwoord is. Zodra u klaar bent met onderzoek, kunt u de zoekwoorden sorteren op volgorde van potentieel en volume en op die manier prioriteiten stellen.

Optimalisatie voor het zoekwoord

Nu u een zoekwoord heeft dat u wilt targeten, wordt het tijd om inhoud van hoge kwaliteit te schrijven.

Maak een nieuwe pagina in uw winkel. Met Shopify is het heel eenvoudig. U kunt een statische pagina maken of een nieuwe blogpost maken. Het is aan jou. Als het iets is dat je als permanent hulpmiddel kunt gebruiken, stel ik voor een pagina te schrijven die een permanente link kan krijgen vanuit de kop van je winkel.

Als het niet iets is waarvan je denkt dat het groenblijvende content kan zijn, maak er dan een blog van. Het voordeel van het hebben van iets op de kop is dat het een link krijgt die ernaar verwijst vanaf elke afzonderlijke pagina in uw winkel, dus elke pagina van uw winkel stuurt een beetje linkssap zoals het is. Dit rangschikt iets sneller dan een blogpost, die alleen een link zal hebben van je blogarchieven en ergens anders waar je handmatig een link naar opstart.

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het maken van uw pagina of blogpost:

  1. Schrijf een overtuigende kop voor de pagina.
  2. Schrijf een overtuigend title-tag voor uw pagina. Dit moet het trefwoord bevatten en het moet click-worthy zijn. Het title-tag vertelt Google en andere zoekmachines waar uw pagina over gaat en wat potentiële klanten in de zoekresultaten te zien krijgen.
  3. Schrijf uw inhoud. Het moet zo diepgaand en waardetoevoegend mogelijk zijn. Gebruik veel foto’s en vergeet niet om vanuit de pagina zelf naar relevante producten en categorieën te linken. Richt op minimaal 600 woorden. Hoe meer hoe beter, maar pluist niet.
  4. Denk als een niche-site wanneer je deze inhoud aan het schrijven bent. Een goed voorbeeld van een nichesite is Spencer Haws ‘ BestSurvivalKnifeGuide.com .
  5. Geef aan het einde van de pagina, en zelfs tussendoor, krachtige call-to-actions (CTA’s). Een CTA kan een link naar een product zijn, een vak om uw website leuk / te vinden / te tweeten, of een box om u aan te melden voor uw e-maillijst.

Het laatste punt is zeer cruciaal. Veel van het verkeer dat u ziet voor uw long-tail geoptimaliseerde pagina’s wordt mogelijk niet meteen omgezet. Als je ervoor kunt zorgen dat ze je fans worden of ze hun e-mailadres laten delen, heb je een continue stroom contact met een anders eenmalige bezoeker.

Potentiële resultaten

Ik heb met deze methode heel veel succes geboekt met mijn eigen fishfinder-winkel . Hier zijn enkele screenshots van mijn Google Analytics voor de afgelopen 30 dagen voor drie van mijn long-tail geoptimaliseerde pagina’s:

Potentiële resultaten

In slechts één maand ontving een van mijn long-tail geoptimaliseerde pagina’s over de beste viszoeker voor kajaks bijna 900 bezoekers via organisch zoeken. De kicker? Toen ik deze pagina maakte, vertoonde het zoekwoord dat ik er voor had gevonden ongeveer 200 zoekopdrachten per maand. Op dit moment krijgt het 862 bezoeken per maand! Dit laat alleen maar zien dat u niet beperkt bent tot alleen de gemiddelde zoekopdrachten die Google u toont.

Uw long-tail geoptimaliseerde pagina krijgt niet alleen treffers van uw doelzoekwoord, maar ook van andere long tail-zoekwoorden die uw pagina in hun resultaten weergeven!

Nog meer lange staart-sleutelwoorden vinden

Hoewel de zoekopdrachten van Google nu allemaal [niet meegeleverd] zijn, krijgt u nog steeds waardevolle inzichten uit uw Analytics door te kijken naar welke zoekwoorden Bing, Yahoo en andere zoekmachines worden gebruikt om verkeer naar u te verzenden.

Als u deze zoekwoorden onderzoekt, kunt u goed brainstormen over nieuwe zoekwoorden en, waar van toepassing, nieuwe pagina’s optimaliseren, speciaal voor hen.

Uiteindelijk is er geen echte limiet voor hoeveel zoekwoorden u kunt optimaliseren voor en target. Zolang je solide, waardevolle inhoud kunt schrijven die het zoekprobleem oplost of hun vraag beantwoordt, zou je resultaten moeten zien.

Met andere woorden, streef naar het bouwen van een grote bronnenbibliotheek in uw e-commerce winkel die u tonnen en tonnen aan gratis verkeer zal sturen.

Hoeveel van uw verkeer komt van long tail-zoekwoorden? Heeft u andere manieren om te brainstormen over zoekwoorden en de concurrentie te onderzoeken? Laat het ons weten in de comments.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format