Lessen uit 2 maanden marketing-e-mails van een e-commerce merk met hoge groei - DeLaatbusiness

Lessen uit 2 maanden marketing-e-mails van een e-commerce merk met hoge groei

23 min


134
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download
Van het tempo van uw e-mails tot hoe u uw postvakjes van uw abonnees nieuw leven inblaast, er is veel te overwegen bij het uitbouwen van uw eigen e-mailmarketingstrategie. Hoewel je altijd inspiratie kunt opdoen van wat andere merken goed doen, kan het moeilijk zijn om een ​​holistische kijk te krijgen op wat succesvolle e-mailmarketing er op de lange termijn uitziet. Vorig jaar nam ik het op mezelf om me te abonneren op de e-maillijsten van verschillende topmerken voor e-commerce, waarbij ik elke geautomatiseerde e-mail die ik in de loop van 60 dagen ontving, opsloeg en analyseerde. Ik schreef zelfs wat ik leerde van Casper , een topspeler onder online matrasbedrijven, over effectieve e-mailcampagnes . Deze keer wilde ik een kijkje nemen bij Birchbox, een ander belangrijk e-commerce merk in een compleet andere branche, om te zien wat we kunnen leren over hoe dit abonneebedrijf e-mail gebruikt om nieuwe prospects te engageren, op te leiden en te verkopen.

Inhoudsopgave

Birchbox’s aanpak van e-mailmarketing

Birchbox wordt beschouwd als de originele maandelijkse cosmetische abonnementsbox. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een opmerkelijk en veel gebruikt merk, en werken ze samen met grotere cosmeticabedrijven om hun producten te distribueren naar honderdduizenden klanten. Hun kernbedrijfsmodel is gebaseerd op terugkerende inkomsten uit een maandelijkse cosmetica-box. Wanneer mensen abonnementsboxen kopen, proberen ze vaak nieuwe producten te ontdekken terwijl ze nog steeds waarde vinden van herkenbare producten. Uiteraard lijkt e-mail een grote rol te spelen bij het promoten van hun maandelijkse dozen en het aansturen van hun abonnementsactiviteiten. Ik heb me ingeschreven bij verschillende merken om deze demontages te maken, maar Birchbox was een van de weinigen die een ‘kies je eigen avontuur’-stijl van opt-in aanbood en vroeg vooraf om meer informatie. De meeste merken deden niet de moeite om hun abonnees aan het begin te segmenteren, wat een gemiste kans kan zijn om hen van tevoren relevante e-mails te sturen. Voor dit artikel heb ik gekozen voor ‘Schoonheid’ als mijn belangrijkste interesse van de twee beschikbare opties. Voordat we uitgebreid ingaan op elke e-mail, is hier een overzicht van de soorten e-mails die ik van Birchbox heb ontvangen en wanneer ik in de loop van de periode van 60 dagen:
 • Dag 1: welkomst e-mail
 • Dag 2: Seizoenspromotie
 • Dag 5: promotionele e-mail
 • Dag 8: Seizoenspromotie
 • Dag 9: promotionele e-mail (herinnering)
 • Dag 11: promotionele e-mail
 • Dag 12: promotie-e-mail voor categorie
 • Dag 13: welkomst e-mail (herinnering)
 • Dag 15: promotiemail begin van de maand
 • Dag 17: Abonnement promotionele e-mail
 • Dag 18: promotionele e-mail
 • Dag 19: Gratis geschenk promotionele e-mail
 • Dag 21: Speciale gebeurtenis e-mail
 • Dag 22: Gratis geschenk promotionele e-mail
 • Dag 27: e-mail voor speciale evenementen
 • Dag 33: promotionele e-mail
 • Dag 40: Abonnement promotionele e-mail
 • Dag 41: Partnershippromotie
 • Dag 42: Gratis geschenk promotionele e-mail (herinnering)
 • Dag 45: promotionele e-mail
 • Dag 47: promotiemail begin van de maand
 • Dag 54: Gratis geschenk promotionele e-mail
Sjabloon pictogram

Shopify Academy-cursus: e-commerce e-mailmarketing 101

Ecommerce-expert Drew Sanocki deelt zijn methode voor het lanceren van geautomatiseerde e-mailmarketingcampagnes die relaties opbouwen en verkopen. Schrijf je gratis in

Dag 1, E-mail 1: welkomst e-mail

Subject line: “So Nice To Meet You!” Voorvertoningstekst: “Beauty Made Easy: het vinden van nieuwe producten is moeilijk, maar het hoeft niet zo te zijn.” Datum: maa, 12 februari 2018 om 12:50 uur Meteen na het aanmelden voor de focus “schoonheid” op het formulier van Birchbox ontving ik deze welkomstmail . Het schoonheidsthema is evident en zowel het onderwerp als de preview-kopie voelt goed aan, met een uitgebalanceerde mix van vriendelijk en leerzaam. “Nieuwe producten vinden is moeilijk, maar het hoeft niet”, spreekt een kernaspect van de waardepropositie van Birchbox in de voorbeeldtekst voordat u de e-mail opent. De esthetiek en lay-out zijn ook consistent met het merk en de website, met gebruik van hetzelfde kleurenpalet en visuele stijlen. De e-mail is duidelijk gemaakt om een ​​sterke eerste indruk te maken en u enthousiast te maken over wat Birchbox voor u kan betekenen. Een voorbeeld van e-mailmarketing voor e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Gratis verzendaanbieding
Aangezien dit een welkomstbericht is en ik, een nieuwe potentiële klant, misschien niet bekend is met alle voordelen van klant zijn, biedt het toevoegen van een gratis verzendherinnering bovenaan de e-mail een onmiddellijke stimulans om hun producten te overwegen.
 1. Welkomstkorting
Een “welkomstgeschenk” is een vriendelijke manier om het gesprek met nieuwe abonnees te beginnen. De 15% korting op bestellingen wordt gepest op de website voordat u zich aanmeldt, en het is een geweldige manier om opt-ins niet alleen te stimuleren, maar deze abonnees aan te moedigen om producten aan hun winkelwagentje toe te voegen.
 1. Belangrijk voordeel
Dit gedeelte is de eerste van de drie die me laten kennismaken met de belangrijkste voordelen van Birchbox. De eenvoud van deze sectie trekt de centrale boodschap van “Beauty Made Easy” naar huis – dat is wat Birchbox wil dat je associeert met hun merk.
 1. Twee startpunten
Deze twee delen zijn gelijkwaardige opleidingen voor nieuwe potentiële klanten en oproep tot actie. De eerste is geschikt voor abonnees die de service willen gebruiken om nieuwe producten te proberen, en de tweede is voor degenen die precies weten wat ze willen en klaar zijn om te sparen. .
 1. Extra links in het voetgedeelte
De eerste voettekst van de eerste e-mail is een nuttige plaats voor minder dringende oproepen tot actie. Gezien onze onbekendheid met hun merk, duwt Birchbox ons om hun app te downloaden en lid te worden van de community. Er zijn ook directe links naar klantenondersteuning, hun About Us-pagina en  veelgestelde vragen voor het geval we ze nodig hebben.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Maak van de gelegenheid gebruik om uw kernwaardepropositie in een verhaal of reisformule te presenteren. “Waarde” voor klanten betekent iets waar ze enthousiast van kunnen worden.
 • Eenvoudig is beter wanneer u associaties oproept met uw merk. Wanneer klanten uw merk tegenkomen of erover spreken , moeten ze onmiddellijk denken [een uniek waardevol kenmerk] .
 • Wees niet bang om prospects te laten zien waar ze moeten beginnen. Soms is het een uitdaging om een ​​nieuw merk te navigeren, vooral als er veel producten zijn en u niet zeker weet wat het beste voor u is. Leid ze met eenvoudige aanwijzingen, bijvoorbeeld ‘Ontdek nieuwe favorieten’, ‘Haal het op’ en ‘Begin met winkelen’.

Dag 2, E-mail 2: seizoenspromotie

Subject line: “Wees onze (vroege) Valentijn met 20% korting op onze hele site ❤️” Voorbeeld van een tekst: “Ontvang 20% ​​korting op de hele site, inclusief alle cadeauabonnementen, met de code BEMINE20. Birchbox” Datum: di 13 februari 2018 om 11:17 uur De tweede e-mail die ik heb ontvangen, is verzonden op 13 februari, waarschijnlijk om de stortvloed aan e-mails voor Valentijnsdag te voorkomen. Birchbox heeft mogelijk ook extra e-mails verzonden voordat ik lid werd van hun lijst om potentiële klanten en prospects vooraf op de hoogte te stellen van de aankomende deal. Hoe dan ook, dit is een goed voorbeeld van het omarmen van seizoensgebonden evenementen om het hele jaar relevant te blijven voor abonnees. Een voorbeeld van e-mailmarketing voor e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Loyaliteitsprogramma opgenomen in e-mailsjabloon
Nu we de welkomst-e-mail voorbij zijn, krijgen we een nieuw formaat te zien dat je in de toekomst zult blijven zien. De header gaat nu over het promoten van hun loyaliteitsprogramma , een initiatief dat herhaalaankopen stimuleert. Ze geven zelfs uw huidige saldo van loyaliteitspunten weer om u aan te moedigen om te winkelen.
 1. Valentijnsaanbieding
We zien nog steeds een losse en beknopte kopie die rechtstreeks tot de doelgroep spreekt. Nogmaals, Birchbox positioneert hun kortingscode als een “geschenk” om niet alleen uw interesse vast te leggen, maar u eraan te herinneren dat Valentijnsdag een tijd is voor het geven van geschenken.
 1. Drie manieren om hun ‘geschenk’ te gebruiken
De drie call-to-action-blokken in het midden van de e-mail hebben een consistent ontwerp met een contextspecifieke achtergrond die bij elk uniek idee past. Elk van de drie CTA’s richt zich op een andere suggestie: maak een eenmalige aankoop van hun full-sized aanbod, schenk een abonnement aan een speciaal iemand of haal Birchbox’s maandelijkse doos voor jezelf.
 1. Extra bronnen in de voettekst
Deze e-mail heeft ook een nieuwe voettekst die extra informatie over hun loyaliteitsprogramma belicht en biedt een plek voor andere minder urgente links.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Wanneer u een tijdige aanbieding per e-mail verstuurt, zoals een Valentijnsdag-aanbieding, overweeg dan om uw concurrentie voor te schieten door eerder dan de dag van de berichten berichten te sturen – dit kan u helpen een overvolle inbox te vermijden.
 • Bedenk suggesties voor het gebruik van uw kortingscode (bijv. Koop een cadeau voor een speciaal iemand) dat een beroep doet op de behoeften van uw lezer.

Dag 5, E-mail 3: promotionele e-mail

Subject line: “We hebben 100+ items toegevoegd aan onze 40% korting Sale 😱” Voorvertoningstekst: “Ontvang 40% korting op meer dan 100 zojuist toegevoegde uitverkoopartikelen. Birchbox” Datum: vrij, 16 februari 2018 om 11:54 uur Deze e-mail arriveerde een paar dagen geleden sinds ik voor het laatst hoorde van Birchbox, dat zich in een goed tempo voelde en respect had voor mijn inbox. De onderwerpregel en voorbeeldkopie bevatten een specifiek aantal verkoopitems, wat nieuwsgierigheid creëert en een drang om te verkennen wat er nieuw is. De e-mail werd rond lunchtijd verzonden – misschien in de hoop dat ze potentiële klanten zouden kunnen vangen die op het punt staan ​​hun telefoon te controleren tijdens hun lunchpauze. Een voorbeeld van e-mailmarketing voor e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Ingelijste aanbieding
De overzichtelijke lay-out maakt veel gebruik van het eerste blok voor een hero-afbeelding, die is ingekaderd om je ogen natuurlijk naar het aanbod te trekken. De promotie zelf is niet te missen en de onderstaande kopie herhaalt de belofte die is gedaan in de onderwerpregel van “100+ nieuwe artikelen” in de uitverkoop.
 1. teaser
De licht ingelijste box ‘Inclusief producten uit’ biedt nog een ander element van sociale en merkherkenbare merken die vertrouwen door vertrouwdheid veroorzaken – terwijl ze sommige van de aangeboden merken plagen in deze nieuwe collectie producten die ze promoten
 1. Gemeenschapsprijzen
De laatste sectie bevat een afzonderlijke maar gerelateerde CTA over hun beloningsprogramma, dat goed werk doet door ‘te laten zien, niet te vertellen’ dat hun productbeheersingsproces community-driven is. Het geeft abonnees ook een kans om hun stem te laten horen als ze hun mening over de producten willen delen.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Als u verkoop- of promotie-aanbiedingen maakt, probeer dan weg te blijven van vage verklaringen. Gebruik in plaats daarvan liever concrete cijfers (zoals ‘100+ nieuwe items’) om los van andere e-mails in de inbox van uw klant te staan ​​en specifieke waarde te bieden.
 • Het opnemen van sociaal bewijs zoals merklogo’s of community award-programma’s omvat het gevoel ergens bij te horen dat groter is dan een e-maillijst en genereert meer interesse in uw producten. .

Dag 8, E-mail 4: seizoenspromotie

Subject line: “Krijg een gratis voordeel Mascara voor de nationale zweepdag 💁🏻” Voorbeeldtekst weergeven: “Word lid van Birchbox en ontvang een GRATIS Benefit Cosmetics BADgal BANG! 36 Hour Full-Blast Volumizing Mascara – de nieuwste out-of-this “ Datum: ma, 19 februari, 2018 om 10:00 AM Deze e-mail belandde om 10.00 uur in mijn inbox, wat nog steeds vroeg is, maar nadat ik mijn ochtendmails heb gearchiveerd. Uitstekende promotie-uitlijning op Nationale Lash Day: wanneer seizoensevenementen nichespecifiek zijn, heeft u niet zo veel concurrentie. Een voorbeeld van e-mailmarketing voor e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Hashtag-vakantiepromotie
Naast de typische marketingmogelijkheden voor feestdagen, zoals Kerstmis of Valentijnsdag, zijn er ‘social media-vakanties’ zoals #NationalLashDay waarop u kunt springen met een zeer relevante productpromotie. In dit geval biedt Birchbox mascara als een gratis geschenk bij uw aankoop ..
 1. Product actie shot
Het hero-beeld is een actiefoto die energie en persoonlijkheid uitstraalt en het doet geweldig werk om enthousiasme te creëren voor het gratis geschenk. Het exemplaar deelt meer details over het product en onderstreept de voordelen ervan.
 1. Gemarkeerde aanbiedingscode
Het ondersteunende exemplaar legt uit hoe u het gratis geschenk kunt krijgen, met behulp van een paarse markering boven de code om uw aandacht erop te vestigen.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Gebruik speciale gelegenheden, vakanties en evenementen in de echte wereld om relevante aanbiedingen te maken die op dat moment een beroep doen op uw potentiële en huidige klanten.

Dag 9, E-mail 5: promotionele e-mail (herinnering)

Subject line: “40% korting op onze uitverkoopcategorie eindigt vandaag” Voorvertoningstekst: “Ontvang 40% korting op meer dan 100 zojuist toegevoegde uitverkoopartikelen. Birchbox” Datum: di, 20 febr., 2018 om 12:01 uur Een beproefde tactiek in e-mailmarketing is om uw klant altijd te herinneren aan lopende verkopen net voordat deze verlopen. U wilt het onderwerp en de voorbeeldkopie meestal op zijn minst een beetje bijwerken. In dit geval denk ik niet dat de voorvertoning is bijgewerkt omdat er nog steeds ‘100 items zijn toegevoegd’. Het ontwerp is ook vergelijkbaar. Maar dit kan een goede zaak zijn – u wilt dat het consistent is met de eerste e-mail, dus het is niet verward voor een nieuwe verkoop. Tip: als u zich zorgen maakt over het e-mailen van uw volledige lijst, maakt u een segment van abonnees dat is geopend maar niet via de eerste e-mail heeft gekocht en alleen de herinnering naar hen verzendt. Een voorbeeld van e-mailmarketing voor e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Urgentie
Er was slechts één kleine, maar belangrijke tweak in deze vervolgmail: de toevoeging van “Last Chance” als een call-to-action bovenaan. Het is een .GIF dat eenvoudig in- en uitschakelt als een lichtschakelaar. De banner van het prijzenprogramma uit de vorige e-mail is ook verwijderd om meer focus op de verkoop te brengen.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Het verzenden van herinneringsmails aan alle klanten of klanten die hebben geopend maar niet hebben gekocht, is meestal een slim idee. In deze e-mail zou de urgentie echter een beetje meer kunnen worden benadrukt . Zelfs een eenvoudige wijziging van de kopie naar de hoofd-CTA, zoals ’12 uur om te winkelen’, kan abonnees verder dwingen om actie te ondernemen.

Dag 11, E-mail 6: promotionele e-mail

Subject line: “Ontbreekt onze februari-doos zou zijn 💔” Voorbeeld van een tekst: “Meld u nu aan voordat het te laat is om uw februari Birchbox te krijgen. Birchbox” Datum: do, feb 22, 2018 om 13:07 uur Aangezien de kernactiviteiten van Birchbox de maandelijkse abonnementsboxen zijn, zijn dit onderwerp en de voorvertoning van het voorbeeld perfect en moedigen me aan me nu te abonneren. Een consistente toon in onderwerpregels kan abonnees ook coachen om een ​​bepaald merk te herkennen. Birchbox voegt vaak een enkele emoji toe, maar andere stilistische benaderingen (er kan bijvoorbeeld ook geen hoofdlettergebruik worden gebruikt.) Een voorbeeld van e-mailmarketing voor e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Ingelijste aanbieding
Birchbox lijkt een fan te zijn van de “ingelijste doos” bovenaan hun promotionele e-mails als een manier om je focus en aandacht te trekken. Binnen dit kader is de kopie gevuld met taalgerelateerde romantiek (“packed with love”, “no strings attached”). We komen toch van Valentijnsdag af.
 1. Gefaseerde productfotografie
De onderstaande productafbeelding toont een Birchbox, aan beide zijden voorzien van een boek met heldere producten. De banner in de rechterbovenhoek, “Slechts $ 10 / maand”, voelt aan als een verkoopsticker: een directe deal en geen verbintenis op lange termijn.
 1. Persoonlijke call-to-action
De belangrijkste call-to-action-knop is specifiek: u krijgt niet alleen een oude doos, u krijgt ook uw speciale februari-doos. Om de no-pressure, low-risk boodschap verder te ondersteunen, herhaalt een enkele regel van kopiëren: “Geen verplichtingen.” Nogmaals, het nemen van de aankoopbeslissing voelt eenvoudig en veilig.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Wees niet bang om emotionele berichten te gebruiken om een ​​relatie en verbinding met potentiële klanten te creëren, vooral in een branche die een intiem onderdeel is van het dagelijks leven.
 • Denk na over de nabijheid van verschillende elementen en kopiëren en hoe ze samenwerken om elkaar te versterken.

Dag 12, E-mail 7: Categorie promotionele e-mail

Subject line: “20% korting Onze parfum-bewerking begint nu 👃” Voorbeeldtekst weergeven: “20% korting op een selectie van geurvondsten van Juliette Has a Gun, TOCCA en Clean a” Datum: vr 23 februari 2018 om 13:21 uur Dit is de zevende e-mail in 12 dagen, wat een behoorlijk tempo is. Nu worden we blootgesteld aan een specifieke verzameling producten via hun geurcategorie met een kortingscode om ons aan te moedigen om te winkelen. Een voorbeeld van e-mailmarketing voor e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Creatieve productfotografie
Deze uitstekende productfoto bevat het parfum als onderdeel van de promotie-aanbieding. Dit realiseert twee hoofddoelen: het product laten zien en uw aandacht vestigen op de verkoop.
 1. Creatief copywriting
De copywriting is hier geweldig en afgestemd op het product / de verkoop, waarbij gebruik wordt gemaakt van zintuiglijke taal zoals “whiff.” Birchbox heeft weer populaire merken om sociaal bewijs door associatie vast te stellen en beschikt over een eenvoudige codeherinnering en duidelijk call-to-action-recht aan het einde van de e-mail. Merk op dat de code zelf (SCENT20) duidelijk de productcategorie communiceert waarop deze kan worden toegepast.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Betrek de zintuigen van de lezer met uw kopieer- en ontwerpkeuzes. Bedenk hoe u hun gevoel voor smaak, geur of aanraking kunt gebruiken om een ​​boeiende e-mail te maken.

Dag 13, E-mail 8: welkomst e-mail (herinnering)

Subject line: “👋 Hallo daar, uw 15% off-code vervalt binnenkort!” Voorvertoningstekst: “Word elke maand lid van Birchbox voor een leuke nieuwe verrassing. GRATIS VERZENDING OP BESTELLINGEN $ 50 “ Datum: za, 24 februari 2018 om 7:01 uur Deze e-mail kwam vrij vroeg op een zaterdagochtend. De golfemoji aan de voorkant van de onderwerpregel helpt zeker om de aandacht van de potentiële klant op een vriendelijke manier te vangen. De voorvertoning van de e-mail toont ook belangrijke informatie nog voordat ik de e-mail heb geopend. U moet dit ontwerp en de structuur terughalen vanaf de eerste e-mail die ik ontving met een vergelijkbare aanbieding. Een e-mail marketing voorbeeld van e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Gemarkeerde gratis verzending
Het is duidelijk dat dit dezelfde welkomst-e-mail is van toen ik me twee weken geleden aanmeldde. De enige belangrijke wijziging is de gemarkeerde banner met gratis verzending bovenaan de e-mail om de abonnee te dwingen de aanbieding te grijpen terwijl ze kunnen.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Opnieuw is het verzenden van herinnerings-e-mails, vooral voordat een code verloopt, een handige manier om uw conversieratio te verhogen van prospect naar klant. Mensen zijn druk bezig en kunnen de eerste keer in de buurt je promotie missen of vergeten, dus wees niet bang om je abonnees eraan te herinneren dat speciale aanbiedingen binnenkort verlopen.

Dag 15, E-mail 9: promotiemail begin van de maand

Onderwerp: “Spring Is in the Air-Treat Yourself! ” Voorvertoningstekst: “Word lid van berkenbox voor elke maand een leuke nieuwe verrassing.” Datum: Mon, Feb 26, 2018 om 13:50 uur Deze e-mail is een paar dagen voor begin maart bezorgd, dus de kopie in de onderwerpregel en de voorbeeldtekst zijn goed getimed om hun volgende maandelijkse box te promoten. Een e-mail marketing voorbeeld van e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Contrast gebruiken om uw aandacht te richten
We zien dezelfde framingtechniek uit eerdere e-mails. Het donkerdere paars trekt het oog en het complimenteert het hoofdvak in het midden door het te laten opvallen. De lente is het seizoen van verandering, en de kopie benadrukt dit met het gebruik van het woord “transformatief” in een grimmig ander lettertype.
 1. Visuals die nieuwsgierig zijn
Deze tweede helft van het frame is een voortzetting van het paarse doosje bovenaan. De zin ‘Wat u deze maand zou kunnen ontvangen’ roept een element van mysterie en verrassing op, een belangrijk kenmerk van abonnementsboxen. We zijn dan geplaagd met de potentiële inhoud van de doos. De oproep tot actie is wederom zo duidelijk als het maar kan zijn: “Get Your March Box.”

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Creëer nieuwsgierige momenten in je e-mails die lezers aansporen door te klikken.

Dag 17, Email 10: Abonnement promotionele e-mail

Subject line: “This Freebie = Your Night Out Essentials 💁” Voorvertoningstekst: “Word vandaag lid van Birchbox en ontvang een Birchbox-exclusieve All Dressed Up-set (inclusief amika en” Datum: wo, 28 februari 2018 om 12:25 PM Deze e-mail kwam halverwege de week (woensdag) aan, toen mensen mogelijk begonnen met het plannen van hun vrijdagavond, wat overeenkomt met de onderwerpregel van de e-mail. Een e-mail marketing voorbeeld van e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Abonnementbundelaanbieding
Het hero-beeld biedt een visuele demonstratie van twee van de producten die in de bundel zijn opgenomen. Dit is een overtuigende inleiding voor de meer traditionele productfoto’s hieronder.
 1. Witte ruimte gebruiken om informatie te organiseren
De witte ruimte in deze e-mail wordt gebruikt om de productinformatie samen te organiseren. De manier waarop de witte doos in de afbeelding van de held snijdt, communiceert de lezer dat deze twee delen van de e-mail zijn verbonden.
 1. De waarde van het aanbod beschrijven
“Een waarde van $ 27” laat me expliciet weten wat deze producten op zichzelf waard zijn en hoeveel extra waarde ik gratis krijg. Het impliceert ook op subtiele wijze dat een enkel product in deze bundel op zichzelf bijna de kosten van een abonnement van drie maanden kan dekken.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Breng uw marketingstrategie of promoties op één lijn met uw financiën. Als u ervoor kunt zorgen dat klanten vooruitbetalen voor langere verplichtingen of producten met een grotere waarde, is dat minder geld dat u elke maand moet uitgeven aan het werven van nieuwe klanten.
 • Overweeg de verkoopprijs van uw gratis geschenken of items in een bundel op te splitsen om de werkelijke waarde van uw aanbiedingen te communiceren.

Dag 18, E-mail 11: promotionele e-mail

Subject line: “En de Beauty Awards Ga naar … 🏆” Voorvertoningstekst: “Word elke maand lid van Birchbox voor een leuke, nieuwe verrassing. Birchbox” Datum: do, 1 maart 2018 om 11.30 uur Deze e-mail is een vervolg op de Beauty Awards-wedstrijd die we eerder zagen. Birchbox gebruikt het als een mogelijkheid om abonnees aan te moedigen om te winkelen op basis van de favoriete keuzes van de community. Een e-mail marketing voorbeeld van e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Awards uitleg
Deze e-mail gaat terug naar de Beauty Awards-inhoud die we een paar weken geleden hebben gezien. Het biedt een snelle uitleg / herinnering als je het nodig hebt. Wat het kleurenpalet betreft, kan geel opwinding en eer communiceren, en goud associëren met het idee van “winnaars”.
 1. Award-achtige kortingsaanbieding
De lintvorm met de kortingsbon van 25% bevindt zich in de buurt van de belangrijkste call-to-action , dus het is moeilijk te missen voor abonnees die geïnteresseerd zijn in het doorzoeken van deze community-picks.
 1. Strategische productfotografie
De felgele headerafbeelding plaagt niet alleen de winnaars, maar plaatst ze op letterlijke sokkels om aan te geven dat dit enkele van hun beste producten zijn. Deze producten, waarvan sommige zijn afgebeeld, zullen de beste zijn van het stel. Dus als er iets was dat u wilde proberen, raadt deze e-mail u aan om ervoor te gaan.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Het creëren van community-driven “Awards” of een selectie van de producten van je winkel is een uitstekende manier om betrokkenheid te bevorderen en meerdere high-valuel-verzendingen in je e-mailmarketingprogramma’s op te nemen.

Dag 19, Email 12: Gratis geschenk promotionele e-mail

Onderwerpregel: “Uw bebieding in maart is gearriveerd 🙌” Voorbeeld tekst: “Kies uw gratis geschenk bij aankoop! Birchbox” Datum: vrij, 2 maart 2018 om 11:29 uur Zoals deze e-mail laat zien, lijkt Birchbox de voorkeur te geven aan ‘cadeau met aankoop’-aanbiedingen als een tactiek om abonnees aan te moedigen hun service uit te proberen. Een e-mail marketing voorbeeld van e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Schaarste creëert urgentie
De e-mail stuurt meteen het bericht “Zolang de voorraad strekt” om abonnees te dwingen snel te handelen. De onderwerpregel is ook erg krachtig: “Uw maart-freebies zijn aangekomen 🙌”. Ik wil deze e-mail zo snel mogelijk openen om te zien wat ik krijg.
 1. Kies uw eigen aanbod
De kop ‘Kies je freebie’ is het middelpunt, en de kopie is slim omdat ik hierdoor als klant de controle heb. Ik mag de beloning kiezen die ik het meest wil. Als ik op het hek zat met kopen, is dit waarschijnlijk een goed moment om het gewoon te proberen.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Een andere manier om een ​​”gratis geschenk met aankoop” -aanbod uit te voeren is om de klant opties te geven. Ambachtelijke kopie die hen op de bestuurdersstoel plaatst en geeft het gevoel dat ze je hun bestelling geven, in plaats van dat je een specifiek product “verkoopt” dat ze misschien niet willen of nodig hebben.

Dag 21, E-mail 13: e-mail voor speciale evenementen

Subject line: “We zijn trots om met deze door vrouwen opgezette merken te werken” Voorvertoningstekst: “Ontmoet de hardwerkende schoonheidshelden achter enkele van uw favoriete Birchbox” Datum: zo, 4 maart 2018 om 11:19 uur Op donderdag 8 maart 2018 was het Internationale Vrouwendag. Het ontvangen van deze e-mail op zondag 4 maart van tevoren, en vooruitlopend op promoties die andere merken mogelijk verzenden, zegt dat Birchbox topprioriteit wil hebben voor het evenement. Een e-mail marketing voorbeeld van e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Snel stelt de context vast
De e-mail wordt geopend met een uitleg van waarom u het krijgt, en stemt de gelegenheid af op Birchbox als bedrijf. De verbinding is duidelijk, dus het komt niet over als het louter kapen van een trend.
 1. Infographic-stijl ontwerp
Deze e-mail leest bijna als een infographic en moedigt je aan verder te scrollen voor meer informatie. De knoppen op de weg zijn een leuke touch en geven de e-mail een 3D-effect waardoor hij eruit springt.
 1. Missie-gerichte call-to-action
Slechts een klein deel van deze e-mail is gewijd aan het winkelen van hun producten. Het meeste gaat eigenlijk over het inspireren van hun abonnees door te pronken met de succesvolle vrouwen achter sommige van hun merken, door gezichten te plaatsen op logo’s ..

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Verkopen, inspireren en opleiden zijn geen wederzijds exclusieve doelen in de e-mails die u verzendt. Bedenk slimme manieren om uw merk op te bouwen en tegelijkertijd de vraag naar uw producten op te bouwen.
 • Wanneer u een marketingcampagne rond een evenement of een cultureel fenomeen uitvoert, moet u uw merk hierop afstemmen op een manier die authentiek is.

Dag 22, Email 14: Gratis geschenk promotionele e-mail

Subject line: “Uw gratis Smashbox oogschaduw Duo wacht …” Voorbeeldtekst bekijken: “Word vandaag lid en ontvang een gratis Smashbox Cover Shot-oogschaduwduo in Golden Hour.” Datum: maa 5 maart 2018 om 12:36 uur De timing van deze aanbieding voelde een beetje vreemd voor mij, omdat ik zojuist de inspirerende internationale vrouwendag-e-mail ontving de dag ervoor. Maar wederom krijgen we een gratis geschenk aangeboden als we een aankoop doen.

Een e-mail marketing voorbeeld van e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Gratis berichtgerichte kop
De koptekst “gratis geschenk bij deelname” komt overeen met eerdere e-mails van dit type.
 1. Vriendelijke GIF
De grote heldenafbeelding is een GIF met een vrouw die haar ogen opent en sluit en aandacht vestigt op het effect van het product. Het model glimlacht ook, wat gelukkig en vriendelijk aanvoelt, in tegenstelling tot enkele meer serieuze schoonheidsadvertenties.
 1. Geschenk nabijheid van call-to-action
We zien hetzelfde effect als het benadrukken van de kortingsboncode zoals we hebben gezien in eerdere e-mails met het product direct naast de knop met de call-to-action (CTA).

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Als je een strategie hebt die goed werkt, kun je deze op nieuwe, nieuwe manieren herhalen in plaats van elke keer opnieuw het wiel opnieuw uit te vinden.

Dag 27, E-mail 15: e-mail voor speciale evenementen

Subject line: “ant Wil $ 5000 je dromen volgen?” Preview-tekst: “Women’s Day-initiatieven, van ons Future Start Now-fonds tot onze inspirerende video over vrouwen en” Datum: do 8 maart 2018 om 12:02 PM Dit is de vijftiende e-mail die ik in een maand heb ontvangen. Dat is een gemiddelde van 1 elke 2 dagen, wat sommige abonnees als een beetje kunnen zien. Deze e-mail is verzonden op Internationale Vrouwendag. De onderwerpregel is erg aantrekkelijk en spreekt de wensen van abonnees, niet bedrijfsinformatie. De esthetiek wordt teruggebracht uit de vorige e-mail, waardoor beide berichten zich verbonden voelen. Een e-mail marketing voorbeeld van e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Zet eerst de oorzaak
De gehele e-mail is zeer inspirerend en ondersteunend voor het grotere evenement, zonder winkelgedeelte. U kunt zien dat deze e-mail een communicatiemiddel is dat deel uitmaakt van een veel grotere campagne van Birchbox.
 1. Focus op het doel van het merk
Elke kop is duidelijk en spreekt tot de initiatieven die Birchbox biedt ter ondersteuning van vrouwen en de Birchbox-gemeenschap. Door middel van acties, en niet door woorden, wordt Birchbox in deze e-mail het doel van het merk meegedeeld.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Als u een initiatief kunt lanceren, of een partner kunt zijn met een grotere zaak, kan het promoten van dit soort kansen voor uw publiek en community een lange weg gaan-vooral met een klantenbestand dat zwaar in die doelen is geïnvesteerd.

Dag 33, E-mail 16: promotionele e-mail

Subject line: “Twee Birchboxes voor $ 10? Ja graag. 🤗” Voorvertoningstekst: “Word lid van Birchbox en ontvang een gratis extra doos bij de eerste levering van uw maand.” Datum: wo, 14 maart 2018 om 11:43 uur Een e-mail marketing voorbeeld van e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Het aanbod van BOGO visualiseren
Het aanbod belooft een dubbele waarde en de foto helpt je om het te visualiseren. De foto is een natuurlijke, bijna amateuristische foto die eruitziet als een unboxing-foto die op Instagram kan worden gedeeld.
 1. De waarde aangeven
Er is hier niet veel te bespreken – alleen de eenvoudige en duidelijke ‘Twee Birchboxes voor $ 10’, de code en de knop. Duidelijk is vaak beter dan slim.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

Vertrouw niet alleen op een exemplaar om uw aanbiedingen te verkopen. Het visueel illustreren van hun werkelijke waarde, alsof het vlak voor de klant staat, kan het nog gemakkelijker maken om de sprong te maken.

Dag 40, Email 17: Abonnement promotionele e-mail

Subject line: “Drie (Stila Lipsticks!) Gratis” Voorvertoningstekst: “Word lid van Birchbox voor drie maanden en ontvang een gratis Stila The Perfect Kiss Stay All Day vloeibare lippenstift” Datum: wo, 21 maart 2018 om 12:01 uur Zelfs als we doorgaan met het zien van een aantal terugkerende e-mailformaten, vind ik het leuk hoe Birchbox hun onderwerpregels fris en aantrekkelijk houdt zonder afhankelijk te zijn van dezelfde vermoeide formules voor het schrijven van copywriting. Een e-mail marketing voorbeeld van e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Abonnementbundelaanbieding
Eens te meer zien we een vergelijkbaar abonnement van 3 maanden, dit keer aan het einde van het eerste kwartaal. Misschien zijn ze op zoek naar een laatste verkoopbobbel aan het einde van het kwartaal?
 1. Interactieve foto
We hebben deze fotografietechniek eerder gezien – de GIF van de glimlachende vrouw met de schaduw van de lippenstift in evenwicht gehouden door dezelfde kleur aan de onderkant, witte inkeping om de aandacht te vestigen op het midden van de e-mail. Maar deze keer verandert de kleur van de lippenstift synchroon met het kleurenpalet.
 1. Geschenk nabijheid van call-to-action
Nogmaals, alles wat u nodig hebt om u te helpen een aankoopbeslissing te nemen, bevindt zich op één plaats.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Een “live demo”, of een benadering die uw klanten helpt te visualiseren hoe het product eruit ziet en waar het in hun leven past, kan een geweldige manier zijn om klanten te laten investeren in uw e-mailinhoud en de overwegingfase van een aankoopbeslissing in te gaan. .

Dag 41, Email 18: Partnershippromotie

Subject line: “Onze tweede Limited Edition Box met Vogue Is Here” Voorvertoningstekst: “Onze tweede Birchbox x Vogue Limited Edition Box is eindelijk hier! Birchbox” Datum: do, 22 maart, 2018 om 14:24 uur

Een e-mail marketing voorbeeld van e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Een vocabulaire van een merk ontwikkelen
Er is veel in deze e-mail die visueel anders is dan alles wat we tot nu toe hebben gezien. Maar één ding dat we zeker hebben gezien, is de nadruk op het woord ‘transformatie’, dat een centraal concept lijkt te zijn in Birchbox’s vocabulaire.
 1. Onverwachte call-to-action plaatsing
Terwijl de meeste van hun e-mails onderaan de CTA bevatten, zien we dit rechts bovenaan, net naast de speciale Birchbox x Vogue-doos. Dit komt waarschijnlijk door de focus op visuals in de rest van de e-mail.
 1. Tijdschrift-achtige “pagina”
Sinds ze samenwerken met Vogue doet de esthetiek hier ook denken aan een pagina uit een tijdschrift. Alle producten zijn zo ingedeeld dat je de indruk krijgt dat de doos net voor je uit de grond is gemorst en dat er geen exemplaar in de weg zit
 1. Luxe merkwaarde
Onderaan, rechts in de hoek, ziet u beide merklogo’s die sociaal bewijs en status toevoegen. Meteen rechts daarvan zie ik de “Limited Edition” -kopie boven de prijs van de doos ($ 68). De prijs is hoger dan normaal, maar dit is een luxe merkenpartnerschap. Birchbox wijst erop dat wat ik krijg normaal $ 265 waard is.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Het aangaan van partnerschappen is een geweldige manier om nieuwe klanten te werven, het vermogen van andere merken te benutten of nieuwe productconcepten te testen (in dit geval een premium-box tegen een hogere prijs). Bovendien kunt u uw bereik mogelijk zelfs vermenigvuldigen, afhankelijk van de aard van het partnerschap.

Dag 42, Email 19: Gratis geschenk promotionele e-mail (herinnering)

Subject line: “Laatste kans voor deze Smashbox Freebie ✨” Voorbeeldtekst: “Mis je March Birchbox niet! Birchbox” Datum: vrij, 23 maart 2018 om 11:39 uur

Een e-mail marketing voorbeeld van e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Nog een herinnering
Dit is exact dezelfde e-mail en aanbieding als dag 22, met andere woorden een herinneringse-mail voor het originele gratis geschenk / aanbod dat 20 dagen later wordt verzonden. De enige belangrijke update is de knipperende “Last Chance” GIF bovenaan.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Niets nieuws om hier toe te voegen. De meeste abonnees, zelfs als u een uitstekende open tarief heeft, zullen uw e-mails niet zien of ernaar handelen, dus het versturen van herinneringen op aanbiedingen kan een tweede kans bieden bij correct gebruik.

Dag 45, E-mail 20: promotionele e-mail

Subject line: “Birchbox voor $ 8 per maand = Best. Deal. Ooit. 🙌” Voorvertoningstekst: “Krijg een jaarabonnement op Birchbox voor $ 96, slechts $ 8 per maand. Birchbox” Datum: ma, 26 maart 2018 om 12:10 uur Een e-mail marketing voorbeeld van e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Creatief inlijsten
Dit is een gerichte en fantastisch uitziende e-mail. Maak een frame van verschillende productfoto’s en communiceer de enorme hoeveelheid en variëteit die je zou krijgen van een jaarabonnement.
 1. Urgentie voldoet aan een laag risico
De hoofdletter “ALLEEN BEPERKTE TIJD” zorgt voor een gevoel van urgentie, terwijl de toevallige eenvoud van de kleine letters “slechts $ 8 per maand” aangeeft hoe weinig je te verliezen hebt als je de sprong maakt.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Meng verschillende overtuigende triggers om de druk van urgentie te balanceren met het aanbieden van een gemakkelijk engagement.

Dag 47, E-mail 21: promotiemail begin van de maand

Subject line: “Onze aprildoos heeft vers geplukte producten speciaal voor jou” Voorvertoningstekst: “Word elke maand lid van Birchbox voor een leuke, nieuwe verrassing. Birchbox” Datum: wo, 28 maart 2018 om 10:58 uur Net als voorheen krijgen we tijdens de laatste paar dagen van de maand een voorproefje van de volgende abonnementsbox. Een e-mail marketing voorbeeld van e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Een nieuw visueel thema voor de maand
Het thema concentreert zich duidelijk op het lenteseizoen en de verandering die het teweegbrengt, met haarscherpe kopie gerelateerd aan de lente en tuinieren.
 1. Aantrekkelijke productfotografie
De producten staan ​​keurig net buiten de doos en wijzen gedeeltelijk naar de kopie hierboven. Nogmaals, er is een specifieke oproep tot actie in “Get Your April Box.”

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Het ontwikkelen van een ritme voor uw e-mailmarketing helpt abonnees anticiperen, zelfs kijken uit naar het krijgen van bepaalde e-mails.

Dag 54, Email 22: Gratis geschenk promotionele e-mail

Subject line: “Take the Leap With This Free Lipstick” Voorbeeldtekst bekijken: “Word vandaag lid en ontvang een gratis mini Lipstick Queen Frog Prince Lipstick. Birchbox” Datum: wo, 4 april 2018 om 13:02 uur Een e-mail marketing voorbeeld van e-commerce van Birchbox

Scheuren:

 1. Community-gerichte fotografie
Het heldbeeld in het centrum toont de gevarieerde, vriendelijke klantenkring van Birchbox.
 1. Directe call-to-action
Deze keer staat de “gemarkeerde” code aan de bovenkant van het hele exemplaar, zodat je het meteen opmerkt. De kopie van de e-mail is vergelijkbaar met eerdere e-mailaanbiedingen, maar het is niet nodig om vast te stellen wat niet is verbroken.

Belangrijkste afhaalrestaurants:

 • Nu we enkele speciale aanbiedingen met gratis producten hebben gezien als prikkels om deel te nemen, is het goed om te zien hoe de verscheidenheid aan incentives wordt aangeboden. De nieuwe aanbiedingen in elke e-mail laten u vergeten dat dezelfde sjabloon op elke e-mail wordt toegepast.

Direct opnieuw spelen: lessen uit de e-mailmarketing van Birchbox

Via deze e-mails van Birchbox hebben we behoorlijk effectieve e-mailmarketingtactieken gezien. Het is interessant om te weten dat de frequentie van e-mails relatief hoog was met 22 e-mails in 2 maanden. In een eerdere demontage voor Casper ontving ik 10 e-mails in dezelfde hoeveelheid tijd. Birchbox kan dit doen omdat ze regelmatig gratis geschenken aanbieden – een van de beste vormen van ‘waarde’ die je van een merk in je inbox kunt verwachten, waardoor je je moeilijk kunt afmelden. Dat gezegd hebbende, er was zeker een duidelijk patroon in hun e-mails, wat logisch is voor een op abonnementen gebaseerd bedrijf dat maandelijks themakaders verkoopt. Om het bedrijf te waarderen, het kwam over als betrouwbaar in plaats van repetitief dankzij alle geïnspireerde copywriting en ontwerpkeuzes. Wat de tactieken betreft die we hebben gezien in afzonderlijke e-mails, laten we de belangrijkste die u mogelijk meeneemt naar uw eigen bedrijf samenvatten:
 • Overweeg om abonnees te laten vertellen waar ze in geïnteresseerd zijn wanneer ze kiezen – in het geval van Birchbox waren de opties schoonheid of uiterlijke verzorging.
 • Maak gebruik van partnerschappen met grote, bekende merken in uw branche om extra vraag- of testproductlijnen te creëren.
 • Ambachtsjablonen voor terugkerende e-mails waar u de inhoud kunt uitwisselen om deze vers te houden.
 • Het vooruitzicht van gratis geschenken kan ervoor zorgen dat uw abonnees op uw lijst blijven staan.
 • Verzend reminder-e-mails aan het einde van uw promotieperiode om diegenen te bereiken die uw aanbieding mogelijk de eerste keer hebben gemist of vergeten zijn.
 • Vind authentieke manieren om deel uit te maken van grotere gesprekkenen een merkdoel te ontwikkelen dat zich richt op mensen, niet alleen op uw producten.
 • Houd een consistente kop- en voettekst bij om uw potentiële klanten te trainen om naar het midden van de e-mail voor de aanbieding te kijken. U kunt ontwerp- en fotografietechnieken gebruiken, zoals kaders, productplaatsing of richting, en kleurbalans helpen om dit duidelijker te maken.
Hoewel Birchbox heel veel leuke creatievelingen voor hun e-mails heeft, zijn ze ook perfect in vergelijking met kosteneffectieve benaderingen, zoals het opnieuw verzenden van een aanbieding die mensen mogelijk de eerste keer hebben gemist. Wat meer is, ondanks het grote aantal e-mails dat ik heb ontvangen, houden ze vast aan de hoofdregel van geweldige e-mailmarketing, namelijk het leveren van waarde in elke e-mail.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *