Marketing voor millennials: 5 enorme trends die toonaangevend zijn

10 min


123

Millennials zijn een groot probleem. Ze zijn niet alleen de grootste generatie sinds de Baby Boom , maar staan ​​ook op het punt hun eerste inkoopjaren in te gaan.

Tegen het jaar 2020 zullen millennials jaarlijks maar liefst $ 1,4 biljoen uitgeven– of 30% van alle detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten alleen. Dit betekent dat bedrijfseigenaren nu moeten gaan denken zoals Millennials of dat ze het risico lopen om achter de feiten aan te lopen.

In dit bericht zullen we de grootste trends bekijken die bepalend zijn voor het milleniale bestedingsgedrag en de meest effectieve strategieën die u kunt gebruiken om slimmere en snellere marketingcampagnes voor uw bedrijf te ontwikkelen. Strategieën voor marketing naar Millennials veranderen elke dag, maar met deze set handige tips kun je je snel aanpassen en gelijke tred houden met je jongste en meest dynamische klanten.

Dus laten we ingaan op de snelst groeiende millennium marketingtrends die er zijn en ontdekken wat ze kunnen betekenen voor uw bedrijf.

1. Door gebruikers gegenereerde inhoud

tablettafel voor manAls het gaat om online richten op Millennials, zijn uw klanten een van uw meest waardevolle bronnen.

Door gebruikers gegenereerde inhoud is een geweldige manier om Millennials verder de conversietrechter in te duwen, vooral omdat ze het 50% meer vertrouwen dan welk ander type media dan ook . Dit is slecht nieuws voor bedrijven die zich nog steeds richten op traditionele advertenties, maar fantastisch nieuws voor merken die al bruisende online communities hebben of binnenkort hopen ze te bouwen. Sociaal bewijs is een krachtig fenomeen en soms moet uw publiek uw producten alleen in actie zien voordat ze die laatste stap zetten en een aankoop doen.

Er zijn een paar verschillende manieren om niet alleen uw publiek te stimuleren om hun ervaringen te delen, maar ook om die inhoud opnieuw te gebruiken voor uw marketingcampagnes. Laten we het opsplitsen door twee van de meest populaire platforms voor door gebruikers gegenereerde inhoud, Instagram en YouTube:

Instagram

Met een zeer visueel formaat en meer dan 300 miljoen gebruikers (waarvan meer dan de helft binnen het millenniumbereik valt ), is Instagram perfect voor het vastleggen van de persoonlijke ervaringen van uw klanten op een esthetisch aangename manier.

Een van de beste manieren om te profiteren van door gebruikers gegenereerde inhoud op Instagram, is door de foto’s van uw klanten opnieuw in te delen. Dit proces is wederzijds voordelig voor zowel u als uw klanten: uw klanten zullen de sensatie ervaren van het zien van hun foto op uw feed en meer bekendheid krijgen voor hun account, terwijl u op een persoonlijker niveau met uw publiek gaat communiceren en een instroom krijgt van nieuwe inhoud. Door regelmatig de inhoud van uw publiek te herpubliceren, worden uw klanten merkadvocaten die u helpen de invloed van uw bedrijf online uit te breiden.

Om te beginnen met het verzamelen van door gebruikers gegenereerde inhoud die u op uw feed kunt plaatsen, bedenkt u een merkhashat die uw klanten kunnen gebruiken om hun aankopen te laten zien. Zorg ervoor dat uw hashtag iets kort, pittig en gemakkelijk te onthouden is. Door uw publiek een uitlaatklep te bieden voor hun inhoud, kunt u productfoto’s op één plek verzamelen en uw eigen online community onderhouden.

Zodra klanten hun productfoto’s beginnen te delen, kunt u de beste foto’s op het Instagram-account van uw bedrijf plaatsen door een schermafbeelding van het oorspronkelijke bericht te maken of door een app zoals Repost te gebruiken . Geef een snelle shoutout aan de klant die het oorspronkelijk heeft gepost – ze verdienen het tenslotte om je te helpen.

Foto’s van klanten kunnen ook uw conversiepercentages een boost geven. Wanneer productpagina’s foto’s van sociale media bevatten, hebben Millennial-klanten 6 keer meer kans om een ​​aankoop te doen .

Urban Outfitters is een geweldig voorbeeld van een merk dat het beste heeft gemaakt van hun door gebruikers gegenereerde inhoud op Instagram. Met de hulp van Fanreel van Curalate verzamelt de UOCcommunity-pagina klantfoto ‘s en sorteert deze in verschillende feeds met hashtags zoals #UOOnYou, #UOMens, etc.

stedelijke outfitters uocommunity instagram

Foto’s van klanten worden vervolgens gekoppeld aan relevante productpagina’s, zodat klanten gemakkelijk kunnen winkelen voor de outfits die ze zien. Deze crowdsourced lookbooks zijn een geweldig hulpmiddel om de producten van Urban Outfitters te presenteren en klanten te helpen beter geïnformeerde aankopen te doen.

stedelijke outfitters uocommunity winkel deze look

Als u een Shopify-winkel bezit, is Instagration een handige app waarmee u uw Instagram-feed en klantfoto’s eenvoudig in uw site kunt integreren.

YouTube

YouTube is ook een ongelooflijk populair platform voor millennials. Millennials bekijkt nu meer video-inhoud op YouTube en andere streamingplatforms dan op tv . Deze enorme culturele verschuiving betekent dat YouTube absoluut een prioriteit voor je zou moeten zijn als je hoopt om door gebruikers gegenereerde inhoud een deel van je marketingstrategie te maken.

In staat zijn om uw klanten te laten pronken met uw producten in een video, is een geweldige manier voor de rest van uw publiek om te beslissen of het een goede aankoop voor hen is of niet. 86% van de Millennials is van mening dat door gebruikers gegenereerde inhoud een goede indicatie is van het kwaliteitsniveau van uw merk , dus dit soort inhoud kan van grote invloed zijn op hoe uw producten worden waargenomen.

Een effectieve manier om YouTube-gebruikers ertoe aan te zetten meer inhoud rondom uw merk te maken, is door te investeren in de verpakking van uw product om klanten aan te moedigen unboxing-video’s te maken. Unboxing-video’s zijn een uniek stuk door gebruikers gegenereerde inhoud die meegaat terwijl klanten voor de allereerste keer producten openen en hun eerste indrukken delen.

Het unboxen van video’s is een belangrijk onderdeel geworden van het besluitvormingsproces voor Millennials sinds 62% van de mensen die unboxing-video’s online bekijken dit doen terwijl ze onderzoek doen naar een aankoop . Creëer een goed doordachte, memorabele en visueel aantrekkelijke unboxing-ervaring voor uw klanten om hen aan te moedigen om het met de wereld te delen.

2. Influencer Marketing

Millennials vertrouwen meer en meer op social media influencers. Sterker nog, 60% van de millennials heeft gezegd dat ze een door een YouTuber gesuggereerd product zouden proberen en ⅓ blogs als een belangrijke mediabron beschouwen bij het onderzoeken van een aankoop .

Als gevolg hiervan is samenwerking met bloggers en social-media influencers om Millennials te targetten een gebied geworden met een enorm potentieel voor marketeers, vooral in sectoren zoals mode en beauty . Door uw product in handen te krijgen van beïnvloeders, kunt u hun bestaande doelgroepen gebruiken en uw ideale klanten beter bereiken.

Verwijzingen zijn krachtige hulpmiddelen: 92% van de consumenten vertrouwt op verwijzingen van mensen die ze over iets anders kennen bij het doen van aankopen  . Het vertrouwen dat uw klanten hebben voor populaire beïnvloeders, kan dus een grote stimulans zijn voor uw groei en verkoop.

Als je je product wilt laten zien in een bericht van een blogger of beroemdheid op sociale media, is een van de beste methoden om het gewoon te vragen. Veel beïnvloeders nemen hun contactgegevens op in het gedeelte Over hun website of profiel en ze staan ​​meestal open voor samenwerking bij productpromoties.

De sleutel tot influencer marketing is het vinden van een influencer met een publiek dat vergelijkbaar is met uw doelgroep. Zorg ervoor dat je veel onderzoek doet en je pitch verfijnt voordat je uitreikt.

Om een ​​beter idee te krijgen van hoe u influencer marketing voor uw bedrijf kunt gebruiken, laten we een kijkje nemen naar enkele van de verschillende manieren waarop grote merken werken met Teni Panosian , een schoonheidsspecialist van YouTube, om hun producten te promoten.

Kijkboek 

Teni werd benaderd door Target om een ​​set geruite kledingstukken uit hun winkel te kiezen en een lookbook-video om hen heen te maken. Lookbooks zijn populaire typen YouTube-inhoud, dus dit is een subtiele manier voor Target om zijn producten onder de aandacht van Teni te brengen.

favorieten 

Een ander voorbeeld van gesponsorde producten die naadloos worden geïntegreerd in een gevestigd YouTube-videoformaat. In ‘Favorieten’-video’s geven schoonheidsgoeroes hun favoriete items van de vorige maand of het vorige seizoen weer, inclusief veel items die door merken naar de goeroes worden verzonden.

Lifestyle

Voor deze video werd Teni door Benefit Cosmetics naar de Bahama’s gevlogen en gevraagd om haar avonturen te documenteren (inclusief productdemo’s en gesponsorde evenementen).

Dit type inhoud is bedoeld om de levensstijl weer te geven die een merk probeert te verkopen aan zijn klanten. 78% van de millennials koopt liever een ervaring dan een product , dus het is belangrijk voor bedrijven om hun producten te positioneren als onderdeel van een grotere, ambitieuze levensstijl.

Lifestyle-inhoud hoeft ook niet altijd groter te zijn dan het leven: probeer een lokaal evenement te organiseren dat bij jouw merk past en laat influencers met je meedoen en maak content over hun ervaringen.

3. Live streaming

Van Twitch tot Periscope, live video explodeert voor Millennials. Zelfs Facebook is in de strijd terechtgekomen met een live streaming-functie die voor het eerst werd uitgerold naar beroemdheden, maar nu beschikbaar wordt gemaakt voor iedereen.

Het is echt geen verrassing dat livestreaming van start gaat. Wanneer millennials nieuws consumeren, waardeert 43% van hen authenticiteit boven de inhoud zelf en er zijn maar een paar dingen die meer authentiek zijn dan live-streams van wat dan ook.

Krachtcentrale voor videospellen Twitch biedt 100 miljoen kijkers per maand,waarvan bijna ⅔ Millennials zijn . Wanneer binge watching mensen ontmoet die kijken, zijn de resultaten indrukwekkend: de gemiddelde gebruiker bekijkt 106 minuten live streaming per dag, wat betekent dat Twitch meer internetverkeer dan Hulu opneemt en grote kabeltelevisienetwerken een run voor hun geld geeft tijdens primetime .

Zelfs de meest alledaagse, alledaagse gebeurtenissen lijken een grotere levenskwaliteit te hebben wanneer ze live worden gestreamd. Vorige maand sloeg een Periscope-stream van een plas in Newcastle 20.000 live kijkers. Dat klopt – een plas.

Embedded video

Elliot Wagland

@elliotwagland

BREAKING NEWS: There’s a man on a lilo in the puddle

476 people are talking about this

 

De virale hit was het geesteskind van het Newcastle Marketing Agency Drummond Central en laat echt het ware potentieel zien voor livestreaming om niet te missen momenten in een zee van sociale mediaruis te creëren.

Streaminggebeurtenissen zoals productlanceringen en feestjes of zelfs gewoon uw kijkers een kijkje achter de schermen geven bij uw dagelijkse activiteiten zijn allemaal voorbeelden van geweldige inhoud voor Periscope. Bedrijven hebben nu de mogelijkheid om hun klanten een legitiem ongefilterde en intieme blik in hun bedrijf te geven en een sterkere relatie op te bouwen met klanten die oprecht betrokken zijn.

Hoewel Snapchat geen live streaming biedt, inspireert het feit dat de foto’s en video’s na 24 uur verdwijnen, dezelfde Fear Of Missing Out , of FOMO, die gebruikers op live streaming-platforms zoals Twitch, Periscope en Facebook laat kijken. Millennials zijn goed voor 7 van de 10 Snapchat-gebruikers , waardoor het een heel belangrijk platform voor uw bedrijf is als u hoopt jongere doelgroepen te bereiken met realtime content.

Middelen

Als u met uw bedrijf live wilt streamen, haalt u inspiratie uit deze uitgebreide handleidingen:

4. Sociaal goed

Millennials zijn een sociaal bewuste generatie met een sterk verlangen om een ​​verschil te maken in de wereld en zij zijn zich tot bedrijven gaan richten om hen te helpen een grotere impact te maken. Wereldwijd wil 69% van de Millennials dat bedrijven klanten die betrokken raken bij sociale kwesties beter helpen. Dit is een enorme kans voor bedrijven om te beginnen en te helpen.

Het tonen van sociale verantwoordelijkheid is niet alleen een kans voor uw bedrijf om de wereld een betere plek te maken, maar om ook een nieuwe manier te creëren voor millennials om sociale verandering tot stand te brengen. Probeer problemen op te zoeken in uw eigen community of op wereldschaal die uw bedrijf kan helpen bij het oplossen en creëren van initiatieven om hen heen.

Of het nu gaat om samenwerking met een goed doel, het doneren van een deel van uw winst aan een goed doel of het geven van een van uw producten aan iemand die behoefte heeft aan elke verkoop die u doet, er zijn talloze verschillende manieren om uw bedrijf meer te betrekken bij de oorzaken van Millennials geven om het meest: gelijke rechten, het milieu en toegang tot gezondheidszorg .

Een geweldig voorbeeld van een online winkel die de “buy one, give one” -aanpak tot een centraal onderdeel van zijn bedrijfsmodel heeft gemaakt, is LSTN Sound Co , een hoofdtelefoonbedrijf dat een deel van hun winst gebruikt om gehoorherstel te ondersteunen en het bewustzijn van horen te vergroten verlies wereldwijd.

 

Telkens wanneer iemand een paar van zijn handgemaakte houten koptelefoons koopt, wordt een gehoorapparaat geschonken aan iemand in nood. Dit is de perfecte manier voor een bedrijf om te laten zien dat ze niet alleen geven om het leveren van kwaliteitsproducten aan hun klanten, maar ook om een ​​relevante impact op de wereld om hen heen.

5. Mobiel eerst

persoon smartphonetafelMillennials zijn echt de mobiele generatie, vooral omdat een overweldigende 87% hun telefoons elke seconde van de dag aan hun zijde heeft .

Voor bedrijven betekent dit dat mobiel niet langer een bijzaak is – het moet in de voorhoede van elke afzonderlijke marketingstrategie staan. Smartphones worden de belangrijkste gateway die mensen doorgeven om toegang te krijgen tot internet, dus je moet ervoor zorgen dat alles wat je doet, is geoptimaliseerd voor elk apparaat.

Van uw e-mailcampagnes tot uw website, elk aspect van uw bedrijf moet mobielvriendelijk zijn. Hier zijn een paar dingen om rekening mee te houden bij het optimaliseren van uw online aanwezigheid voor mobiele gebruikers:

Laadtijden

Als het gaat om het gebruik van uw website, kan de hoeveelheid tijd die het kost om te laden een groot effect hebben op het feit of mobiele klanten ervoor kiezen om te blijven. Als een website meer dan 3 seconden nodig heeft om te laden, gaat 40% van de bezoekers ergens anders heen . Dat zijn een hoop leads die richting uw concurrentie zouden kunnen gaan, omdat uw website niet goed is geoptimaliseerd.

Een eenvoudige manier om te controleren hoe snel uw site wordt geladen, is door deze via Google PageSpeed ​​Insights te gebruiken . Het is een handige tool die u precies laat weten hoe toegankelijk uw site is en geeft u gedegen advies om uw laadtijden te verbeteren. Websites die niet mobielvriendelijk zijn, maken klanten weg. Daarom is elk Shopify-thema ontworpen om volledig responsief te zijn.

Micromoments

Google definieert elke keer dat een gebruiker een smartphone oppikt om iets te leren, doen, ontdekken, bekijken of kopen als een ‘micromoment’ en aangezien de gemiddelde persoon zijn smartphone 150 keer per dag controleert , gebeuren deze micromomenten nu overal, altijd .

Dit betekent dat je als bedrijfseigenaar moet gaan nadenken over hoe je inhoud kunt gebruiken om mensen vast te leggen op die kritieke momenten van opzet. Of het nu gaat om een ​​how-to YouTube-video of een informatief blogartikel, u moet een strategie ontwikkelen om uw bedrijf voor uw klanten te krijgen wanneer zij uw producten en services het meest nodig hebben.

Om te plannen hoe u micromoments voor uw bedrijf kunt gebruiken, heeft Google een uitgebreide handleiding die u de inspiratie moet geven die u nodig hebt om een ​​effectieve strategie voor mobiele content te maken.

Fysieke retail

Voor ondernemers met fysieke winkels is mobiele optimalisatie van groot belang. Voordat klanten zelfs in uw winkel komen, proberen ze u eerst op hun smartphones te vinden. 50% van de gebruikers die op hun smartphone naar een lokaal bedrijf zoeken , bezoeken binnen 24 uur dat bedrijf, dus u moet er alles aan doen om uw lokale SEO te verbeteren . Als uw bedrijf niet correct wordt weergegeven in de zoekresultaten, loopt u mogelijk veel nieuwe, lokale klanten mis.

Zelfs wanneer mensen zich daadwerkelijk in uw winkel bevinden, maakt mobiele optimalisatie nog steeds een verschil. 82% van de klanten controleren hun telefoon nu voor meer informatie voordat ze een aankoop in de winkel doen en 57% prijzen vergelijken op hun telefoon tijdens het winkelen, wat betekent dat het ervoor zorgen dat uw website en productpagina’s mobielvriendelijk zijn, het verschil kunnen maken voor klanten bij uw fysieke locaties.

Mobiele apps

Het bouwen van een mobiele e-commerce app voor uw bedrijf kan ook een geweldige manier zijn om het kopen van uw producten gemakkelijker te maken voor Millennials. Apps voor mobiel winkelen zijn erg populair bij millennials – bijna de helft van alle 18- tot 34-jarigen heeft een app voor mobiel winkelen gedownload op hun smartphone.

Als u een Shopify-winkel heeft, kunt u uw producten gemakkelijk verkopen via mobiele apps dankzij de Shopify Mobile SDK kopen .

Conclusie

Ben je klaar om de volgende generatie consumenten aan te pakken?

Met deze trends in het vizier, bent u goed op weg om marketingcampagnes op te zetten die Millennials bereiken en uw bedrijf laten groeien!

Zijn er millennium marketingtrends die we hebben gemist? Laat het ons weten in de comments! We zouden graag van je horen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format