Waarom een ​​Mastermind-groep je succes kan versnellen (en hoe je er een kunt vormen) - DeLaatbusiness

Waarom een ​​Mastermind-groep je succes kan versnellen (en hoe je er een kunt vormen)

7 min


146
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wat als ik je vertel dat je jezelf in een betere positie kunt plaatsen om te slagen door simpelweg je tijd te delen, één keer per week of eenmaal per maand, met andere gelijkgestemde en gemotiveerde individuen?

Succesvolle individuen zoals Benjamin Franklin, JRR Tolkien, Henry Ford en Thomas Edison kwamen allemaal regelmatig met groepen gelijkgestemden samen om elkaar te helpen gemeenschappelijke doelen te bereiken en te groeien. Tegenwoordig wordt dit een “meesterbrein” genoemd, voor het eerst bedacht door Napoleon Hill in 1925 . In dit artikel ga ik bespreken wat een mastermind-groep is, hoe deze u en uw bedrijf ten goede kan komen en hoe u deze stapsgewijs kunt vormen.

Thomas Edison (links) en Henry Ford (rechts)

Wat is een mastermind?

Een meesterbrein is een peer-mentoring groep van individuen die op regelmatige basis (in persoon of virtueel) bijeenkomen om elkaar naar hun hoogste potentieel te duwen en elkaar verantwoordelijk te houden. Veel succesvolle ondernemers van vandaag, van Bill Gates tot Pat Flynn , gebruiken masterminds om hun bedrijf te laten groeien en aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken.

Jim Rohn, auteur en motiverende spreker, vertelt ons dat we het gemiddelde zijn van de vijf mensen waarmee we de meeste tijd doorbrengen . Zijn de mensen die u het meest besteedt om u te helpen bij uw persoonlijke ontwikkeling en groei van uw bedrijf? Dit is waar het meedoen aan en deel uitmaken van een mastermind-groep dat kan verbeteren.

Waarom deelnemen aan een mastermind?

Verantwoording : De eerste reden dat ik een ondernemer aanbeveel om lid te worden van een mastermind-groep, is omdat de mensen in die groep je verantwoordelijk houden.

Elke week, in mijn mastermind-groep, vragen we elk lid hoe hun bedrijf vordert en of ze hebben doorgevoerd wat ze vorige week gepland hadden te doen.

Ik wil nooit de mensen in mijn groep teleurstellen, dus als ik tegen de leden in mijn groep zeg dat ik iets ga doen, kan ik er zeker van zijn dat ik het doe om het de volgende keer dat we elkaar ontmoeten, te vertellen.

Feedback: een mastermind-groep geeft je feedback van mensen die net als jij een bedrijf willen opbouwen. Ze hebben een speciaal inzicht en een mindset die moeilijk te vinden is. Andere gelijkgestemde ondernemers zullen u vertellen wat verkeerd of fout is met uw ideeën zonder vooroordelen. Het zijn niet uw klanten en zij zijn niet uw concurrenten.

De mensen in uw groep kunnen uw beste adviesbron zijn op momenten dat u niet zeker weet waar u zich kunt wenden. De leden in mijn groep hebben een zeer uniek maar relevant perspectief. Dit levert verbazingwekkende feedback op die me enorm heeft geholpen als het gaat om welke richting ik moet inslaan en welke volgende stappen ik moet nemen voor mijn bedrijf.

Samenwerking : niet alleen biedt je mastermind-groep je de mogelijkheid om samen te werken aan ideeën, maar je kunt ook mensen helpen of mensen in je groep helpen bij projecten of taken. Hoewel dit niet de belangrijkste functie is van een peer-mentoringgroep, als gevolg van regelmatig een ontmoeting met andere getalenteerde ondernemers, kunt u mogelijk kansen vinden om met andere leden in uw groep samen te werken.

Je kunt ook crosspromoties met andere leden in je groep maken. Iedereen in uw groep zal waarschijnlijk sociale media gebruiken en misschien zelfs een blog hebben. In mijn meesterbrein heb ik hun inhoud gepromoot op mijn Twitter-account in ruil voor het feit dat ze op hun blog worden vermeld en geïnterviewd.

Netwerk : dit is ook een geweldige manier om te netwerken. U kunt contact maken met mensen, die andere mensen kennen, die u misschien kunnen helpen of die u misschien kunnen helpen. Hoe meer u uw netwerk uitbreidt, hoe meer deuren zich voor u openen.

Het hebben van connecties en het kennen van mensen die mensen in verschillende branches kennen, kan van pas komen als je het het minst verwacht.

Vindingrijk : de leden in uw groep zullen waarschijnlijk zeer divers zijn met veel verschillende specialiteiten en kennisgebieden. Misschien ben je iemand met veel kennis in marketing, maar heb je hulp nodig bij het ontwerpen. Als een ander lid in uw groep een ontwerpachtergrond heeft, kunt u hen helpen met marketing terwijl zij u helpen bij het ontwerpen.

De combinatie van verschillende achtergronden, vaardigheden en kennis creëert een fantastische omgeving om te leren, te spelen met je sterke punten en je zwakke punten te corrigeren. Ik heb veel geleerd van de leden van mijn mastermind-groep over onderwerpen waar ik voorheen geen kennis over had. Er zal altijd iets unieks zijn dat je naar je meesterbrein-groep kunt brengen en dat anderen zullen brengen dat van waarde zal zijn voor jou en de rest van de groep.

Ondersteuning : naast een ondersteunende groep om u aan te moedigen en te houden wanneer u moeilijke tijden in uw bedrijf tegenkomt, kan uw brein een plaats zijn waar leden hun vragen kunnen beantwoorden en oplossingen voor hun problemen kunnen vinden.

Elke week in mijn meesterbrein wordt iemand verbluft door de kwaliteit van hulp en oplossingen die ze krijgen voor hun problemen. Het blijft me verbazen hoe creatief we als groep iemands problemen in die vergadering kunnen aanpakken.

Hoe een typische mastermind eruit zou kunnen zien

Om je een idee te geven hoe een mastermind eruit ziet, hier is hoe de mijn eruit ziet:

Elke dinsdagavond ontmoet ik drie andere online ondernemers. We ontmoeten elkaar met Google Hangouts , een gratis videogesprek / chatsoftware die gemakkelijk te gebruiken is.

Hoe een typische mastermind eruit zou kunnen zien

Als we er eenmaal zijn, beginnen we met een rondetafelgesprek. Elke persoon heeft de kans om iedereen een update te geven over hun bedrijf, hun uitdagingen en overwinningen sinds de laatste vergadering.

Nadat iedereen de mogelijkheid heeft gekregen om de groep bij te werken, hebben we meestal elke vergadering iemand ‘hot seat’. Deze persoon krijgt de kans om dieper te gaan met hun uitdagingen en ze krijgen ook de kans feedback te krijgen van de groep. Elke vergadering, de gekenmerkte persoon verandert. Soms wordt iemand gewoon genoemd omdat ze op dat moment de meeste hulp nodig hebben. Meestal heeft iedereen echter een kans om op de hete stoel te zitten.

Soms is de mastermind-bijeenkomst informeler dan dat, en bespreken we onze bedrijven als een groep. Sommige van mijn beste afhaalrestaurants kwamen toen onze sessies informeel waren en geen structuur volgden.

Deze sessies duren meestal niet langer dan een uur en zijn uiterst nuttig en een geweldige investering van mijn tijd, elke vergadering.

Hoe een mastermind te vinden of vormen

Het eerste wat je hoeft te doen is gaan waar mensen zoals jij samenkomen. Als u een e-commerce ondernemer bent, hoeft u niet strikt te zoeken naar andere e-commerce ondernemers, in plaats daarvan op zoek naar andere gemotiveerde ondernemers in elke branche.

Ik raad aan om eerst met Meetup.com te starten als u geïnteresseerd bent om persoonlijk met andere ondernemers af te spreken. Meetup.com heeft veel groepen van lokale ondernemers die op zoek zijn naar connectie waar je eenvoudig gratis lid van kunt worden. Als je er geen kunt vinden, overweeg dan om er zelf een te beginnen.

Hoe een mastermind te vinden of vormen

Als je meer geïnteresseerd bent in een online mastermind, zou ik aanraden om naar forums en Facebook-groepen te gaan voor online ondernemers en e-commerce ondernemers.

Je zult waarschijnlijk het initiatief moeten nemen in deze groepen en vragen of iemand anders geïnteresseerd is om een ​​mastermind met je te vormen. Wees niet bang om jezelf daar buiten te zetten.

Zolang je niet alles over jezelf haalt en je oprecht bent in het willen vormen van een peer-mentoring groep waar ondernemers elkaar kunnen helpen en samen kunnen groeien, zullen mensen geïnteresseerd zijn. Hier is een script dat lijkt op wat ik gebruikte toen ik andere mensen zocht om samen met mij een mastermind te vormen.

Hallo iedereen,
Mijn naam is Corey, ik ben een ondernemer en CEO van X. Ik ben geïnteresseerd in het starten van een mastermind, oftewel peer-mentoring groep, met een paar andere gemotiveerde en ambitieuze ondernemers. U hoeft niet extreem deskundig of zeer succesvol te zijn. Ik wil alleen wekelijks andere ondernemers ontmoeten op Google Hangouts, waar we elkaar kunnen helpen en samen kunnen groeien. Als je een positief persoon bent en serieus over je bedrijf, zou ik graag willen dat je deel uitmaakt van mijn meesterbrein-groep.

[een gedeelte over wat je naar de tafel brengt, je specialiteiten, vaardigheden en ervaring.]

Als je interesse hebt, geef me wat achtergrondinformatie over jezelf, wat zou je willen bereiken van deze mastermind-groep, en wat je denkt dat je een bijdrage kunt leveren en ik zal contact met je opnemen!

 

Van hieruit wil je contact opnemen met de geïnteresseerde personen waarvan je denkt dat je het zou kunnen vinden en goed bij je groep passen. Het is een goed idee om iedereen die geïnteresseerd is eerst voor te lichten, ervoor te zorgen dat ze serieus willen deelnemen aan de groep en ten tweede om te zien of hun doelen en waarden overeenkomen met die van jou en de rest van de groep.

Zodra u e-mails van iedereen ontvangt, stuurt u een spreadsheet met Google Documenten om snel de beschikbaarheid van iedereen te bepalen. Gebruik deze spreadsheetsjabloon om te zien wat de beschikbaarheid van iedereen is. U wilt idealiter wekelijks of maandelijks elke week op dezelfde tijd en op dezelfde dag vergaderen om het iedereen gemakkelijk te maken.

Hoe een mastermind te vinden of vormen

Zodra je een uitlijning ziet en een datum en tijd die voor iedereen werkt, is het tijd om contact op te nemen met al je leden en de eerste mastermind-sessie te plannen.

Running Your First Mastermind

Je moet je nieuwe groep laten weten hoe de structuur eruit zal zien voor de allereerste vergadering. Jullie zijn allemaal vreemdelingen en misschien zijn er leden die nerveus zijn, dus laat hen weten wat ze kunnen verwachten om hun angst te verzachten.

Maak duidelijk dat de eerste vergadering zeer informeel en informeel zal zijn. Iedereen zou een kans moeten krijgen om zichzelf voor te stellen, te praten over hun bedrijf en wat ze hopen te bereiken van deze meesterbrein-groep.

Tips

  • In het begin, in elk geval voor de eerste verschillende vergaderingen, een format volgen of een structuur bijhouden voor de vergaderingen tot er veel chemie in de groep is.
  • Gebruik software zoals Google Hangouts . Skype en Zoom zijn ook goede alternatieven. Het is het beste om uw groep te vragen wanneer u de planningsspreadsheet voor het eerst verstuurt, welke software zij gebruiken of de voorkeur geven.
  • Het is een goed idee om te proberen iemand te vinden die ervaren is en al eerder (of zelfs al in één) masterminds heeft uitgevoerd of eraan deelgenomen om je sessies soepeler te laten verlopen, omdat ze het voortouw kunnen nemen voor die eerste paar (mogelijk ongemakkelijke) vergaderingen.
  • Hoewel er geen ideaal aantal leden voor uw groep is, probeer het dan relatief klein te houden. In mijn ervaring werkt een groepsgrootte van 4-6 personen het best. Met te veel leden zijn de vergaderingen misschien te lang en is er misschien niet genoeg tijd voor mensen om gelijke kansen te krijgen om te delen en waarde te krijgen.

Ga erop uit en zoek een mastermind

Nu is het jouw beurt. U moet het initiatief nemen. Je moet jezelf daar buiten zetten en de juiste mensen vinden.

Als je niet weet waar je moet beginnen met kijken, laat hieronder een reactie achter en laat de anderen weten dat je op zoek bent naar een mastermind! Wie weet, vindt u wellicht de groep mensen die uw bedrijf helpen groeien en hun helpen. Als je vragen en feedback hebt over masterminds, laat het me dan ook weten in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format