Waarom eigenaren van online winkels online beoordelingen moeten omarmen

6 min


128

Het e-commerce landschap verandert en evolueert voortdurend. Een van de grootste veranderingen in de afgelopen jaren is de toename van online beoordelingen.

 

Bij strategisch gebruik kunnen beoordelingen echter krachtige stukken sociaal bewijs worden die mensen overhalen om te kopen.

In dit artikel bekijken we hoe u beoordelingen in uw bedrijf kunt laten werken. We laten u in het bijzonder zien hoe u ze kunt genereren (en automatiseren) en hoe u ze kunt beheren.

Laten we beginnen.

De voordelen van online beoordelingen voor e-commerce winkels

Op zoek naar online reviews is tegenwoordig zo’n standaard onderdeel van het koopproces voor mensen dat elke online retailer eraan moet denken.

Feitjes:

  • 70% van de klanten raadpleegt beoordelingen of beoordelingen voordat ze een definitieve aankoop doen. ( PeopleClaim )
  • 63% van de consumenten koopt eerder van een site als deze productbeoordelingen en beoordelingen heeft.
  • 67% van de consumenten leest 6 beoordelingen of minder voordat ze het gevoel hebben dat ze genoeg vertrouwen hebben in een bedrijf om een ​​aankoop te doen. ( MarketingProfs )
  • Maar liefst 79% van de consumenten vertrouwt productrecensies evenzeer als een persoonlijke aanbeveling.
  • 80% van de consumenten is van gedachten veranderd over aankopen op basis van NEGATIEVE informatie die ze online hebben gevonden. ( ReputationAdvocate )
  • Gemiddeld is 75 procent van de recensies op beoordelingswebsites positief en 71 procent van de consumenten was het erover eens dat beoordelingen hen comfortabeler maken dat ze het juiste product of de juiste service kopen.

Met andere woorden, beoordelingen hebben echte waarde voor consumenten en mensen zijn er nu van afhankelijk.

Maar ze hebben ook enkele grote voordelen voor retailers.

Verander hoe klanten je waarnemen

Het grootste obstakel voor u als eigenaar van een e-commerce winkel is het opbouwen van vertrouwen tussen uw merk en uw klant . Niemand wil een slechte reputatie hebben. Producten van goede kwaliteit, betrouwbaarheid en behulpzaamheid dragen allemaal bij aan de manier waarop uw klanten u en uw bedrijf zien.

Echte, positieve beoordelingen zullen klanten aanmoedigen om naar u te kijken als iemand die zij kunnen vertrouwen, iemand die om hun klanten geeft, en iemand die bereid is om een ​​extra stap te zetten voor een uitzonderlijke klantervaring.

Onbevooroordeeld inzicht

Naast het bieden van onbevooroordeelde informatie waar mensen op kunnen vertrouwen, houden mensen ook van beoordelingen omdat ze derden inzicht geven in de kwaliteit en ervaring die uw product biedt. Bijvoorbeeld meer te weten komen over de zachtheid, flexibiliteit en duurzaamheid van een yogamat en hoe deze heeft gepresteerd in de plaatselijke sportschool.

Recensies zoals die helpen mensen zich voorstellen dat ze uw product in hun eigen leven gebruiken en helpen ook bij het verminderen van veelvoorkomende vragen die anders naar u zouden komen door vragen van klantenondersteuning.

Vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen

Kleinere en nieuwere ecommerce-merken staan ​​voor een grotere uitdaging als het gaat om het opbouwen van vertrouwen dan grotere, bekende merken. Het is vooral zwaar tegenwoordig omdat mensen voorzichtiger zijn dan ooit.

“De toenemende prevalentie van phishing-scams, malware en gewoon onfatsoenlijke klantenservice maakt consumenten meer op hun hoede met hun klikken dan ooit tevoren – wat betekent dat vertrouwensindicatoren op uw website belangrijker zijn dan ooit tevoren.” –  Mark Hayes, Shopify

Net zoals Mark suggereert, zijn vertrouwensindicatoren in uw winkel belangrijk en als u beoordelingen op uw site duidelijk beschikbaar maakt, kan dit ertoe bijdragen mensen ertoe over te halen hun portemonnee eruit te trekken.

Bekijk bijvoorbeeld hoe MVMT Watches reviews op hun productpagina’s gebruikt (en vraagt) om sociaal bewijs toe te voegen en mensen te overtuigen om te kopen:

Vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen

Hoe klantenrecensies aan te moedigen

Nu we hebben gekeken naar waarom u beoordelingen zou moeten gebruiken, kunt u kijken naar hoe u ze kunt beginnen genereren. Een manier hebben waarop klanten een beoordeling kunnen achterlaten, is één ding – en heel belangrijk – maar de klanten ertoe aanzetten om beoordelingen daadwerkelijk achter te laten, is iets heel anders. Vaak vergeet uw klant eenvoudigweg het product dat ze heeft gekocht, of voelt ze zich niet geïnspireerd genoeg om er een recensie over te schrijven.

Wat kunt u doen om mensen gemotiveerd te krijgen?

Vriendelijke e-mails verzenden

Leren een goede e-mailmarketeer te zijn, is niet alleen om meer van je producten te verkopen , het is ook om mensen aan te moedigen een actief deel van je community te worden, dezelfde passie te delen voor datgene waar je zo van houdt. U moet leren hoe u e-mailcampagnes kunt bouwen die u gedurende een week of twee kunt verzenden naar klanten die het product in handen hebben gehad – dit geeft hen genoeg tijd om meer te weten te komen over het product en om het ook voldoende te ervaren om te schrijven een recensie erover. Wees zachtaardig, vriendelijk en vraag wat je nog meer kunt doen om te helpen.

Herziening zou eenvoudig moeten zijn

Het ergste dat u kunt doen, is uw klanten dwingen een vervelend verificatieproces door te voeren bij het indienen van een beoordeling voor u. Maak reviews toegankelijk, gemakkelijk en ook lonend; zoals het opzetten van een kortingsbon voor $ 5 korting voor de volgende bestelling! Het zal uw klant verrassen en haar vertrouwen in uw bedrijf vergroten.

Laat alleen geregistreerde leden die het product hebben gekocht een beoordeling achterlaten, maar maak het net zo gemakkelijk als het invoeren van tekst en het indrukken van de verzendknop.

Kortingsbonnen, Kortingen & Sneak Previews

Zelfs de kleinste incentives kunnen een enorme impact hebben op hoe betrokken uw klant zal zijn. Zoals ik hierboven al zei, het geven van een speciale kortingsbon na het indienen van een beoordeling kan erg voordelig zijn, tegelijkertijd – kortingscodes of sneak previews van aankomende producten is ook een geweldige manier om klanten aan te moedigen deel uit te maken van je community . 

Hulpmiddelen die nodig zijn om de taak uit te voeren

Ik denk dat het tijd wordt dat we een paar belangrijke hulpmiddelen bekijkendie kunnen helpen bij het verzamelen en beheren van recensies, en hopelijk helpen bij het ontdekken van nieuwe manieren om dingen te automatiseren.

Email reclame

E-mailmarketing is een belangrijk onderdeel van het verzamelen van recensies, omdat u hierdoor niet alleen klanten kunt opvolgen die recent bij u hebben gekocht, maar u kunt het proces ook automatiseren, zodat u het slechts één keer hoeft in te stellen. Stel in uw e-mailmarketingssoftware eenvoudigweg een autoresponder in die ongeveer een week nadat uw klant uw product ontvangt, uitgaat en tijd heeft gehad om het te ervaren.

Als u nog niet bekend bent met e-mailmarketing, volgen hier enkele aanbevelingen voor het hulpmiddel om uw op te starten:

MailChimp

MailChimp

MailChimp is een e-mailmarketingservice met meer dan 7 miljoen gebruikers. Ze bieden een eenvoudige manier voor gebruikers om e-mailnieuwsbrieven te verzenden, lijsten met abonnees te beheren en campagneprestaties bij te houden.

MailChimp heeft verschillende basis- en geavanceerde functies (zoals sjablonen, lijstsegmentatie, a / b-testen, geo-targeting en ROI-tracking) en maakt ze toegankelijk voor de dagelijkse gebruiker door automatisering en een concurrerende prijs.

Ze hebben talloze casestudies gearchiveerd op hun blog , waarvan sommige opvallen door ontwerpers zoals Paul Jarvis en grote media zoals Slate .

AWeber

AWeber

AWeber ontwikkelt en beheert een opt-in e-mailmarketingservice die wordt gebruikt door meer dan 120.000 kleine bedrijven, bloggers en ondernemers over de hele wereld. Het behoort tot de top 5 van toonaangevende e-mailmarketingbedrijven ter wereld en heeft veel ervaring om mensen op alle niveaus te bedienen.

Hun e-mailbouwer met slepen en neerzetten die ze hebben gebouwd, is eenvoudig genoeg voor nieuwkomers met geavanceerde opties voor experts. Ongeacht uw vaardigheidsniveau, u kunt e-mails aanpassen aan uw stijl.

Campagnemonitor

Campagnemonitor

Campagnemonitor maakt het gemakkelijk om nieuwe abonnees aan te trekken, stuurt hen prachtige e-mailnieuwsbrieven en ziet verbluffende rapporten over de resultaten. Vanaf de basis opgebouwd voor creatieve professionals, kunt u al uw klanten beheren vanuit één account en campagnes tegen de door u ingestelde campagnes laten verzenden.

Naast deze drie services vindt u ook meer uitstekende opties, zoals Klaviyo , in de Shopify-app store . 

Yotpo voor sociale beoordelingen

Yotpo voor sociale beoordelingen

Yotpo is een besprekingen en marketingoplossing voor ecommerce winkels. Yotpo helpt winkels om tonnen recensies te genereren en deze te gebruiken om kwaliteitsverkeer en verkoop te stimuleren via sociale media, e-mail en andere kanalen. Yotpo bevat ook krachtige rapporten en analyses waarmee u online bruikbare inzichten krijgt om de merchandising- en marketingstrategie te verbeteren.

Het is mogelijk dat u niet een zeer groot aantal revisies genereert door het ingebouwde beoordelingssysteem van uw winkelwagentje-software te gebruiken, daarom kan Yotpo zeer nuttig zijn. Hiermee kunt u een eenvoudig evaluatieplatform integreren dat kan worden aangedreven door sociale media. Het heeft een free-for-life-abonnement beschikbaar, maar er zijn ook betaalde versies die voor meer flexibiliteit zorgen.

Lees deze casestudy die laat zien hoe Yotpo één bedrijf – een bedrijf dat zich richt op de verkoop van televisie en elektronische goederen – kon helpen om de verkoopomzet met 14% te verhogen.

Productbeoordelingen App door Shopify

Productbeoordelingen App door Shopify

Productbeoordelingen is een kosten-app van Shopify waarmee u gemakkelijk productrecensies aan uw online winkel kunt toevoegen. Dit is een geweldige manier om uw klanten te betrekken en de verkoop te stimuleren.

Met productrecensies krijgt u SEO-vriendelijke beoordelingsscores, aangepast ontwerp en eenvoudige aanpassingen die geweldig zijn voor die gebruikers die niet weten hoe ze moeten coderen. 

Zorg ervoor dat je ook alle andere recensie-apps in de Shopify App Store bekijkt. 

Conclusie

Hopelijk heeft dit bericht u enkele ideeën gegeven over hoe u kunt beginnen met het plaatsen van productrecensies in uw bedrijf. Recensies zijn krachtig en bij effectief gebruik kunnen ze u helpen de verkoop te stimuleren. 

Gebruikt u momenteel beoordelingen op uw site? Hoe is het voor jou gelukt? Laat het ons weten in de comments.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format