Waarom u moet stoppen met je zorgen te maken over uw winst en waarom je je wel zorgen moet maken over de cashflow - DeLaatbusiness

Waarom u moet stoppen met je zorgen te maken over uw winst en waarom je je wel zorgen moet maken over de cashflow

10 min


170
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het verbeteren van de cashflow is een slimme zet voor elk bedrijf. Het maakt niet uit hoe goed uw bedrijfsmodel is, hoe winstgevend u bent, of hoeveel investeerders u in de rij hebt gezet. Je zult het niet overleven als je de cashflow van je bedrijf niet kunt beheren.

Eén onderzoek toonde zelfs aan dat 82% van de bedrijven faalt vanwege slechte vaardigheden op het gebied van kasstroombeheer . Als u op zoek bent naar een gebied waarop u zich kunt concentreren, dat een dramatische impact heeft op uw bedrijf, dan is dit het wel.

Nieuwe en groeiende bedrijven hebben vaak geen buffer van extra geld om ze door tekorten heen te krijgen, omdat ze altijd opnieuw investeren. Daar komt nog bij dat jaren met de grootste groei – inclusief de eerste jaren van de levensduur van een bedrijf – ook de meest uitdagende zijn als het gaat om cashflow.

Cashflow wordt snel een van de vele redenen waarom het zo moeilijk is om een ​​nieuw bedrijf van de grond te krijgen.

Wat is cash flow management?

Wat is cashflow precies? Cashflow is de hoeveelheid geld, contant en niet-contant, reizen in en uit een bedrijf. Een positieve cashflow is meer geld dat binnenkomt dan uitvalt en een negatief bedrag komt minder binnen dan het bedrijf nodig heeft om de uitgaven te dekken.

Voor het berekenen van de kasstroom neemt een bedrijf kennis van het beschikbare geld aan het begin en aan het einde van een specifieke periode. De tijdsperiode kan bijvoorbeeld een week of een maand zijn. Het bedrijf zal een positieve cashflow hebben als er meer aan het einde van de periode is dan toen de periode begon en minder een negatieve.

Goed leren omgaan met cashflow is een van de beste dingen die u voor uw bedrijf kunt doen. Niet alleen dat, het is een vaardigheid die u over kunt dragen aan andere ondernemingen, evenals uw persoonlijke financiën.

We hebben een gratis voorspellingssjabloon samengesteld om u te helpen de cashflow te beheren. Krijg toegang tot deze link (of later in de blogpost) en blijf lezen om te leren hoe je hem kunt gebruiken.

Het verschil tussen cashflow en winstgevendheid

Cash flow management definiëren.

Cashflow is niet hetzelfde als winstgevendheid. Een winstgevende onderneming kan zijn rekeningen nog steeds niet betalen. Evenzo, alleen al omdat een bedrijf aan al zijn financiële verplichtingen voldoet, wil nog niet zeggen dat het winstgevend is.

Winst is een boekhoudkundige term die eigenlijk alleen op papier bestaat. Het meten van winst is een bepaalde manier om naar een bedrijf te kijken. Het vertelt je niet veel over hoe het bedrijf er dag in dag uit uitziet.

Hoe de winst te berekenen

De eerste stap om winst te berekenen is om uw totale inkomsten te nemen en vervolgens de kosten van de verkochte goederen af ​​te trekken. Het verschil is uw brutowinst.

Opbrengsten – Kostprijs verkochte goederen = brutowinst

Als u bijvoorbeeld $ 100.000 in schommelstoelen hebt verkocht en de stoelen zelf u $ 50.000 in het groot kosten, zou uw bruto winst $ 50.000 zijn.

Opbrengsten: $ 100.000 
verkochte goederenkosten    – $ 50.000
brutowinst: $ 50.000

Natuurlijk zou u waarschijnlijk andere uitgaven hebben dan het kopen van de stoelen. U hebt bijvoorbeeld een plek nodig om de stoelen op te slaan en misschien wilt u wat advertenties weergeven om meer verkopen te krijgen. Deze kosten worden bedrijfskosten genoemd en ze worden afgetrokken van uw brutowinst.

De bedrijfskosten omvatten de meeste kosten die niet direct verband houden met wat u verkoopt, zaken zoals huur, uitrusting, salarisadministratie en marketing.

De tweede stap is om operationele kosten af ​​te trekken van de bruto winst. Het verschil is de nettowinst.

Opbrengsten:                     $ 100.000 
verkochte kostensoorten: – $ 50.000 brutowinst:                 $ 50.000 bedrijfskosten: – $ 35.000 nettowinst: $ 15.000

Als uw nettowinst een positief getal is, hebt u geld verdiend. Als het een negatief getal is, heb je geld verloren. Dit rapport als geheel wordt de winst-en-verliesrekening of winst en verlies (P & L) genoemd.

Het ‘probleem’ met winst

Het probleem met de resultatenverklaringen is dat ze niet uw hele bedrijf laten zien. Een paar essentiële stukjes informatie ontbreken.

1. Terugbetaling van de schuld

Als u zakelijke leningen of ander startkapitaal hebt om terug te betalen, wordt deze hier niet weergegeven. Alleen de rente op die leningen is opgenomen in een winst- en verliesrekening, hoewel schuldaflossingen veel geld kunnen opeten.

2. Uitbetalingen van apparatuur

Evenzo, als u een aanzienlijke aanschaf van apparatuur doet, worden de volledige kosten niet weergegeven in deze sectie. In plaats daarvan zullen die kosten worden gespreid over de levensduur van de apparatuur. Als je $ 100.000 uitgeeft aan een inmaaklijn en je denkt dat het je tien jaar zal duren, zal je inkomstenverklaring tien jaar lang $ 10.000 / jaar bedragen, zelfs als je alles vooraf moet betalen.

3. Belastingen

Let op: uw nettowinst wordt op dit moment niet belast, wat betekent dat u nog meer zult krimpen. Zelfs als al je winst contant beschikbaar is, kun je niet alles opraken en alles op één plek uitgeven.

4. Cash ontvangen

Ten slotte gebruiken veel bedrijven accrual accounting, die omzet registreert, zelfs als u het geld nog niet hebt ontvangen. Op papier heb je misschien $ 200.000 aan verkopen, maar als niemand je betaald heeft, zal het nog steeds moeilijk zijn om je rekeningen te betalen.

Verder, als u voorraad bijhoudt , heeft al dat product waarde en wordt het ook opgenomen in uw winst-en-verliesrekening. Natuurlijk, om geld uit uw voorraad te halen, moet u het eerst verkopen.

Bij cashflow draait alles om timing

Uiteindelijk komt de cashflow neer op timing. U kunt in de loop van een maand of jaar winstgevend zijn, maar geen specifieke dag of week. Als uw facturen aan het begin van de maand moeten worden betaald, maar tot het einde van de maand geen geld op de bank heeft, heeft u een probleem met de cashflow. Zelfs als u aan het eind van de maand meer heeft gemaakt dan u heeft uitgegeven.

Hier is de deal met winst: als je niet winstgevend bent op papier, ben je in slechte staat. U moet uw inkomsten verhogen of uw uitgaven verlagen als u in de business wilt blijven.

Maar alleen omdat u winstgevend bent, wil nog niet zeggen dat uw bedrijf op de automatische piloot kan draaien. Je moet nog steeds je geld bekijken, vooral als je groeit.

Waarom cash flow management belangrijk is

Hoewel het misschien intimiderend lijkt, zijn er duidelijke voordelen voor het begrijpen van de cashflow en het prioriteren van effectief cashflowbeheer.

1. Voorspel tekorten

Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel van het beheren van contant geld is het vooraf kennen van wanneer u tekorten gaat krijgen. Kom er niet achter dat je geen huur kunt maken nadat de cheque is teruggestuurd. Met een goed systeem op zijn plaats kunt u tekorten weken en soms zelfs maanden vooruit voorspellen, wat u de tijd geeft om met een plan te komen. Bijvoorbeeld:

  • Bel uw huisbaas en vraag hen een paar dagen later uw cheque in te wisselen
  • Vertraag een verzending met een paar weken om de betaling bij de douane uit te stellen
  • Voer een promotie uit om extra verkopen sneller te genereren
  • Ga op een verzameling om te sparen om openstaande facturen op te ruimen

2. Verminder stress

Geloof het of niet, obsederen over cashflow zal veel stress verlichten. Veel van de angst die ondernemers ervaren rond het betalen van rekeningen komt van niet weten wat er gaande is en zorgen maken over of het wel of niet lukt.

Het is veel beter om te weten wat er gaat komen, ook al is het vooruitzicht niet goed. Als je weet waar je staat, voel je je voorbereid. Wat nog belangrijker is, je zult uitgerust zijn om ermee om te gaan.

3. Weet wanneer je moet groeien

Wanneer u de cashflow in de gaten houdt, weet u precies hoeveel geld u aan groei moet uitgeven. Onthoud dat, alleen omdat je P & L vertelt dat er extra geld rondslingert, dit niet betekent dat het in het echte leven werkelijkheid zal worden.

Evenzo, alleen al omdat je $ 20.000 op de bank hebt, wil nog niet zeggen dat je het kunt uitgeven. Je hebt het misschien nodig om te betalen voor aankomende uitgaven. Als u gedurende weken en maanden naar uw cashflow kijkt, weet u hoeveel u bij de hand hebt en hoeveel u kunt opbergen of aan groei kunt besteden.

4. Krijg hefboomwerking

Goed cashflowbeheer geeft u een hefboomeffect. Als u een kredietlijn van de bank nodig hebt om u door een tekort te loodsen, of als u een leverancier wilt vragen om een ​​pauze te nemen voor een paar weken zonder de service te onderbreken, zal een goed cashflowsysteem u ondersteunen en vertrouwen scheppen.

Banken willen dit soort planning over het algemeen graag zien, vooral als je duidelijk kunt laten zien wanneer je de fondsen kunt terugbetalen. Leveranciers zijn waarschijnlijk eerder flexibel als u hen precies kunt vertellen hoe u betaalt en wanneer, in plaats van de communicatie te verminderen zoals de meeste bedrijven doen tijdens moeilijke periodes. Deze mensen willen je bedrijf en zullen meer bereid zijn om met je samen te werken door de ups en downs als ze je kunnen vertrouwen.

5. Meer nauwkeurig

De cashflow is aanzienlijk nauwkeuriger dan een budget. Begrotingen vertellen u wat u wilt laten gebeuren. Het zijn wishful thinking en ondernemers zijn van nature optimistisch. Kasstroomprojecties vertellen u wat er werkelijk aan het gebeuren is, zodat u er mee om kunt gaan – zelfs als het niet is wat u aan het begin van het jaar hebt gepland.

De meesten van ons (waaronder ikzelf) zouden vaak liever niet nadenken over de cashflow en hopen dat alles goed komt. Maar het is het risico niet waard. Je zult je echt beter voelen door bovenop je geld te blijven.

Hoe de cashflow voorspellen en beheren

Een kasstroomprojectie voor uw bedrijf maken.

Er zijn veel betaalde tools om u te helpen de cashflow te beheren. Persoonlijk denk ik dat de gratis versie de beste is: Google Spreadsheets. Iedereen kan een Google-spreadsheet gebruiken om een ​​kasstroomoverzicht te maken. Hoewel het een handmatig proces is, duurt het niet lang om het in te stellen en het is eenvoudig te volgen.

Wat nog belangrijker is, het is eenvoudig om on-the-fly aan te passen en aan te passen aan uw specifieke behoeften of situatie. Je kunt zo breed of specifiek zijn als je wilt. En de tijd die u besteedt aan het maken en bijwerken van uw spreadsheet, is waardevol om een ​​duidelijker beeld van uw situatie te krijgen.

Het kasstroomoverzicht is een overzicht van waar uw geld naartoe gaat. Het laat zien wanneer er geld binnenkomt en wanneer het uit gaat, en het is een geweldige manier om de cashflow te visualiseren en uw aanpak aan te passen.

Wat is een kasstroomoverzicht?

Een kasstroomoverzicht is een rekening van het contante geld dat naar een bedrijf vloeit en dit gedurende een boekhoudperiode, zoals een maand, kwartaal of jaar, hoewel u de kasstroom kunt volgen voor elke periode die u helpt te zien waar uw geld naartoe gaat . De verklaring laat zien hoe het bedrijf het geld heeft gebruikt dat is gegenereerd tijdens de periode dat het rapport betrekking heeft.

De meeste bedrijven werken het beste door week-tot-week planning; Sommigen hebben dit echter dagelijks nodig, anderen hebben alleen maandelijks nodig. Het is ook aan u of u elke afzonderlijke uitgave of alleen categorieën uitgaven wilt opnemen. Deze beslissingen zijn afhankelijk van de schaal en complexiteit van uw bedrijf.

Evenzo kunnen sommige bedrijven hun cashflow gedurende zes maanden nauwkeurig voorspellen, andere slechts twee weken. Probeer over het algemeen vier tot zes weken redelijk redelijk te projecteren. Een goede vuistregel is dat hoe verder je in de toekomst bent, hoe minder nauwkeurig je voorspellingen zullen zijn.

Stap 1: Prognosekosten

De eerste stap is om al uw doorlopende financiële verplichtingen uiteen te zetten. Begin met het maken van een lijst met alle dingen waarvoor u moet betalen: huur, salaris, advertenties, softwarekosten, terugbetalingen van leningen, alles wat uit uw bedrijfsresultaat komt.

Noteer waar de kosten voor zijn, hoeveel het is en wanneer het verschuldigd is. U zult waarschijnlijk een paar dingen vergeten, dus controleer uw bank- en creditcardafschriften om te zien welke andere uitgaven u vindt.

Stap 2: Verwachte omzet

Vervolgens is het tijd om uw wekelijkse inkomsten te voorspellen. Veel bedrijven ervaren schommelingen in de verkoop, dus het kan een beetje een kunst zijn. Probeer zo nauwkeurig mogelijk te zijn. Hoe beter uw bedrijf wordt, hoe gemakkelijker het zal zijn.

Begin met het noteren van gegarandeerde inkomsten. Als je abonnementen verkoopt of langetermijncontracten hebt, heb je een goed beeld van wat er aan de hand is. U kunt inschatten of die getallen omhoog, omlaag gaan of hetzelfde blijven. Als een groot deel van uw verkopen afkomstig is van klanten die voor het eerst een bestelling plaatsen, is het moeilijker om in te schatten. Toch zou u een goed idee moeten hebben van wat u de komende weken en maanden kunt verwachten. Hoe dichter je bij de realiteit komt, hoe beter.

Een ding dat helpt met projecties is om te kijken naar gegevens uit het verleden. In veel gevallen zal uw omzet van deze week een jaar geleden nauwkeuriger zijn dan uw verkopen vorige week, omdat historische gegevens rekening houden met jaarlijkse cycli en seizoensinvloeden. Als u denkt dat uw verkopen zullen groeien ten opzichte van vorig jaar, kunt u het bedrag verhogen, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn om te voorkomen dat u in een slechte situatie belandt.

Aangezien u elke week omzet verwacht, moet u rekening houden met eventuele dalingen in de verkoop als gevolg van vakanties of de tijd van de maand of het jaar, evenals promoties of grote deals die een positieve invloed op uw inkomsten hebben.

Stap 3: sluit uw gegevens aan

Nu komt het leuke gedeelte. Het is tijd om uw gegevens in te vullen. Neem eerst uw gratis exemplaar van de kasstroomprojectiesjabloon . Gebruik deze om een ​​rij aan te passen voor elke uitgave en elke bron van inkomsten. Je kunt zo gedetailleerd of breed zijn als je moet zijn.

Pak een kopie van onze kasstroomspreadsheet.

Als u een heleboel producten op één website verkoopt, heeft u mogelijk maar één bron van inkomsten. Als u meerdere kanalen gebruikt, zoals internet, winkels en beurzen, wilt u misschien een regel voor elk kanaal, omdat dit gemakkelijker te voorspellen is.

Zorg ervoor dat u omzet toevoegt aan de week dat deze voor u beschikbaar zal zijn. Houd er rekening mee dat het enkele dagen kan duren om op uw bankrekening te belanden.

Vul ook uw uitgaven in. Sommige zijn wekelijks, sommige tweewekelijks, sommige maandelijks, sommige variabel. Je zult ook veel verschillende uitgaven opduiken. Gebruik de rij met het label ‘Overig’ om deze in de spreadsheet te verwerken.

Voeg uw eerste banksaldo toe voor de eerste week. De volgende weken worden automatisch voorspeld op basis van uw verwachte inkomsten en uitgaven.

Stap 4: werk uw projectiespreadsheet bij

Uw cashflow-spreadsheet is een levend document. Als u het bewaart als een Google-spreadsheet, is het altijd en overal beschikbaar. U kunt het ook eenvoudig delen met iemand anders, zoals uw accountant of een andere medewerker.

Een goed cashflow-spreadsheet wordt regelmatig bijgewerkt. Meld u eenmaal per week aan en werk uw banksaldo bij. Als het niet overeenkomt met uw vorige berekeningen, is het een goed idee om erachter te komen waarom. Soms komen uitgaven die u bent vergeten naar boven of beseffen u dat u mogelijk te optimistisch was in uw inkomstenprojecties.

Verberg vervolgens de kolom van vorige week. Je hebt het niet meer nodig sinds het in het verleden is.

Een kolom verbergen in de kasstroomspreadsheet.

Voeg ten slotte een nieuwe week van projecties toe in de laatste kolom. U wilt altijd een minimum van vier tot zes weken hebben, zodat u vooruit kunt plannen.

Telkens wanneer u een tekort projecteert, waarschuwt het saldo van de afsluitende rekening u door rood te kleuren, wat u vraagt ​​een aantal wijzigingen aan te brengen. In de meegeleverde sjabloon kunt u zien dat er een tekort wordt voorspeld in de derde week.

Volledig beeld van de cashflowsjabloon.

Door dit van tevoren te weten, kan dit bedrijf contact opnemen met hun productleverancier en opnieuw onderhandelen over hun volgende betaling. In plaats van alle $ 5000 die week te betalen, konden ze vragen om $ 3.000 te betalen en de resterende $ 2.000 de volgende week te regelen.

Krijg toegang tot onze gratis cashflowprojectiesjabloon

Als je dat nog niet hebt gedaan, vergeet dan niet je gratis cashflowsjabloon te pakken. Gewoon klikken op deze link en u toegang tot de spreadsheet in Google Drive. U moet zijn aangemeld bij uw Google-account om een ​​kopie te maken.

De meeste bedrijven kunnen niet overleven zonder goed cashflowbeheer. Maar iedereen kan het doen. Neem de tijd om je te organiseren en het zal gemakkelijk zijn om er bovenop te blijven.

Hoe houd je je geld bij? We horen het graag in de comments!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format