Wat kan ik doen om mijn winkel beter te laten scoren/ranken in de zoekmachines? - DeLaatbusiness

Wat kan ik doen om mijn winkel beter te laten scoren/ranken in de zoekmachines?

9 min


136
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Van alle digitale marketingkanalen die tot uw beschikking staan, laat niets de eigenaars van nieuwe winkels hun hoofd krabben, net als zoekmachineoptimalisatie.

Hoewel de meesten van ons gebruik maken van en vertrouwen op hulpmiddelen zoals Google in ons dagelijks leven, is het begrijpen van zoekmachines en het rangschikken van webpagina’s niet vanzelfsprekend voor de meeste mensen, althans niet in het begin. Daarom was ik blij om een ​​inkomende vraag te beantwoorden die we hadden over waar te beginnen:

Is er een SEO-controlelijst om te volgen?

Hallo daar. Ik vraag me af wat de beste en snelste manier is om te beginnen met het werken aan SEO voor mijn Shopify-website? Is er een checklist om te volgen? Ik weet dat het tijd kost om met succes in zoekmachines te verschijnen, maar waar kan ik vandaag aan werken?

Antwoord:

Als verkoper-succesmanager bij Shopify besteed ik het grootste deel van mijn tijd aan het helpen van verkopers bij het vinden van nieuwe manieren om hun marketinginspanningen te prioriteren en te schalen.

Veel van mijn ervaring met SEO is afkomstig van het laten groeien van mijn eigen winkel, Weave Got It Canada , waar organisch zoekverkeer een belangrijke pijler is geworden voor onze algehele groei. In feite is zoeken zo effectief voor ons geweest dat ik helemaal niet op betaalde advertenties hoefde te rekenen omdat we ons bedrijf hebben geschaald.

Wat ik heb geleerd, is dat hoewel SEO uiteindelijk een langetermijninvestering is , nieuwe eigenaars van winkels veel waarde kunnen krijgen door een eenvoudige strategie uit te werken en ervoor te zorgen dat hun winkel de aanbevolen aanbevolen werkwijzen volgt. Om u daarbij te helpen, heb ik mijn voorgestelde stappen voor het starten in een gemakkelijk te volgen checklist geschetst.

💡 Opmerking:  we behandelen het topje van de metaforische ijsberg, dus als je al bekend bent met de basisprincipes van SEO, raad ik je aan onze Intermediate Guide to Ecommerce SEO te bekijken .

I. Stel aanbevolen hulpmiddelen in

▢ Setup Google Analytics .

▢ Setup Google Search Console .

II. Google Search Console

▢ Verzend uw sitemap naar Google via het Search Console-account dat u zojuist hebt gemaakt. Alle Shopify-winkels genereren automatisch een sitemapbestand met de afzonderlijke pagina’s van uw website. Een sitemap vertelt Google en andere zoekmachines over de organisatie van uw site. Als je nieuwsgierig bent, hebben winkeleigenaren van Shopify toegang tot hun sitemaps via [www.yourstore.com/sitemap.xml].

▢ Gebruik Google Search Console om te controleren op eventuele crawlfouten. Zoekmachines indexeren websites via bots die de website en de pagina’s “crawlen”. Er treedt een crawlfout op wanneer een bot probeert een specifieke pagina (of site) te bereiken maar mislukt. Als u op de hoogte bent van eventuele fouten, moet u deze onmiddellijk oplossen.

III. Trefwoord onderzoek

▢ Gebruik de Zoekwoordplanner van Google om het zoekvolume van zoekwoorden te bepalen en om zoekwoordideeën te krijgen. U vertrouwd maken met de eigen Keyword Planner van Google is een goed idee. Als we ‘zoekvolume’ zeggen, hebben we het over het ruwe aantal maandelijkse zoekopdrachten voor een specifiek zoekwoord.

Ik gebruik ook en adviseer SEO Metriks , maar ongeacht welke sleutelwoordtool je beslist te gebruiken (er zijn er tientallen), is het belangrijker dat je het volledig onderzoekt en de fundamenten blijft leren.

▢ Sleutelwoorden toewijzen aan inhoudstypen.  Elke pagina op uw site-productpagina’s, categorieën, blogposts, uw startpagina-kan rangschikken voor verschillende sleutelwoorden. Onderzoek met trefwoorden kan eigenlijk aangeven welke pagina’s u in de eerste plaats moet maken. Sommige van uw pagina’s kunnen bijvoorbeeld zoekopdrachten naar informatie targeten (bijvoorbeeld ‘wat is aromatherapie’), terwijl andere zoekwoorden kunnen targeten met een lager zoekvolume, maar die een intentie tot kopen aangeven (bijv. ‘Aromatherapie-flessen kopen’).

Meer informatie: hoe Keyword Research voor e-commerce uit te voeren

IV. Pagina-optimalisaties

▢ Zorg ervoor dat u één en slechts één H1-tag op uw pagina’s gebruikt. H1-tags (header 1) worden vaak gebruikt als de hoofdkop voor een pagina en bevatten meestal de belangrijkste zoekwoorden van de pagina. Merk op dat Shopify-paginatitels de standaard H1-tag zijn voor pagina’s die via Shopify zijn gemaakt – vermijd het handmatig toevoegen van een H1-tag ergens anders op de pagina.

▢ Houd uw paginatitels onder de 60 tekens, zodat ze niet worden afgekapt in de zoekresultaten. Momenteel geeft Google consequent de eerste 50-60 tekens van de meeste paginatitels weer, dus plaats altijd uw hoofdtrefwoorden aan het begin van uw paginatitel. Houd er ook rekening mee dat u uw paginatitel kunt structureren om meer op een vermelding te lijken in plaats van op een redactietitel of een volledige zin – overweeg de juiste tekens (zoals haakjes of streepjes) of highlights om belangrijke informatie te markeren.

▢ Houd je metabeschrijvingen pittig en onder de 155 tekens. Google heeft bevestigd  dat er geen exact aantal tekens is voor metabeschrijvingen. Onderzoek van Moz geeft aan dat veel metabeschrijvingen worden afgesneden rond het teken van 155-160 tekens. Voeg aan het begin van uw metabeschrijving uw doelzoekwoorden en de sterkste kopie toe om te voorkomen dat u meer dan 155 tekens gebruikt.

Voorbeeld van een metabeschrijving in de zoekresultaten.

Als een opfriscursus is een metabeschrijving de tekst onder een paginatitel in een zoekresultaat: de kopie die u hier schrijft, moet de inhoud op de pagina duidelijk beschrijven en ook overtuigend genoeg om te klikken.

▢ Schrijf meeslepende paginatitels die voor de mens leesbaar zijn. De kopie die u schrijft voor paginatitels en metabeschrijvingen moet de inhoud op de pagina duidelijk beschrijven, belangrijke zoekwoorden bevatten en voldoende interessant zijn om te klikken. Vergeet de mensen die uw exemplaar lezen niet: verschijnen in de zoekresultaten is slechts een deel van het werk, omdat u gebruikers ook moet overhalen uw pagina te bezoeken via alle andere beschikbare opties.

▢ Voeg een trefwoord toe aan uw pagina-URL. Winkeleigenaren van Shopify moeten er rekening mee houden dat een paginatitel de standaard URL wordt. Ik raad aan om je doel toe te voegen, maar de URL’s kort en zoet te houden door vulwoorden te vermijden (let op de URL die we gebruiken voor deze blogpost).

▢ Zorg ervoor dat uw afbeeldingen beschrijvende alt-tags en bestandsnamen hebben. Google Afbeeldingen is nu goed voor  bijna 23% van alle zoekopdrachten op het web. Om ervoor te zorgen dat uw foto’s worden weergegeven in afbeeldingsresultaten, moet u elk afbeeldingsbestand een beschrijvende naam geven (bijv. Noem geen afbeeldingen 298343798.jpg) en beschrijvende alt-tags schrijven die uitleggen wat elke afbeelding is.

Afbeelding alt-tekst invoeren in Shopify.

V. Links

▢ Maak een linkbuildingstrategie. Zoekmachines zoals Google gebruiken het aantal, de kwaliteit en de relevantie van links naar een specifieke pagina of website als een rangordefactor. U kunt links zien als “citaten” die vertrouwen in de ogen van zoekmachines vestigen. Naar mijn mening is de beste manier om ‘bouwlinks’ te benaderen, zich te concentreren op partnerschappen, of te bepalen wie (uitgevers, andere sites in uw branche) u kunt bieden en waar u waarde mee kunt delen. Als u een beautyblogger kent die regelmatig het soort skin care-producten dat u verkoopt, bekijkt, kan een eenvoudige introductie het begin zijn van een wederzijds voordelige relatie.

▢ Analyseer de verdiende links en vermeldingen van uw concurrenten. Dankzij tools zoals Moz Link Explorer en Ahrefs Site Explorer kun je verkennen welke sites en pagina’s een link naar je concurrenten bevatten. Wat vooral handig is, is de context begrijpen: waarom hebben deze sites besloten om te linken naar uw concurrenten? Hoe zit het met de pagina maakte het waard een link? Als u deze trends ziet, bijvoorbeeld als concurrerende winkels veel vermeldingen in cadeauhandleidingen verdienen, kunt u ideeën vinden over met welke partners u samenwerkt en hoe u voldoende waarde kunt bieden om een ​​vermelding te verdienen.

▢ Zoek naar mogelijkheden voor vermelding van de pers. Begin met het lezen van onze gids om aandacht te krijgen in de pers om te brainstormen over een lijst met manieren om een ​​vermelding op andere websites te plaatsen. Als je al wat tractie hebt opgedaan, probeer dan een tool voor merkmonitoring te gebruiken om ‘niet-gekoppelde’ vermeldingen van je winkel of producten op andere sites te vinden. Zodra je een melding ontvangt, kun je de schrijver of publicatie beleefd vragen een link toe te voegen .

VI. Inhoud

▢ Begin met het plannen van een basisstrategie voor contentmarketing. Het ontwikkelen en uitvoeren van een volwaardige contentmarketingstrategie kan maanden duren, maar dat betekent niet dat er geen eenvoudige oefeningen zijn die u kunnen helpen bij het opstarten:

  1. Vragen van klanten brainstormen: bedenk welke vragen klanten kunnen stellen als ze op de hoogte zijn van uw productcategorie, maar niet perfect op de hoogte zijn. We helpen klanten bijvoorbeeld om de verschillende kwaliteiten hair extensions die beschikbaar zijn te begrijpen en waar ze rekening mee moeten houden bij het kiezen tussen elke graad.
  2. Help klanten meer waarde uit het product te halen: heeft u ooit gemerkt hoeveel winkels die voedingsmiddelen verkopen ook eenvoudige recepten bevatten om aan de slag te gaan? Dit is een slimme aanpak voor veel producten – vaak zijn klanten geen ervaren gebruikers en begrijpen ze misschien niet de tips en tricks die u kent om het maximale uit hun aankoop te halen.
  3. Gebruik zoekwoordonderzoek om vragen te matchen met zoektermen:Natuurlijk moeten inhoudsideeën gepaard gaan met de daadwerkelijke termen waarnaar mensen op zoek zijn.

Classificatie van inhoud op de pagina met zoekmachine resultaten.

Klanten helpen het maximale uit uw product te halen, kunnen ook nieuwe klanten naar uw site leiden. Hier zien we de Kettle & Fire- ranglijst voor recepten voor recepten met beenbouillon.

▢ Informatiepagina’s en blogposts moeten op ~ 500 woorden zijn gericht. Duidelijke, beknopte inhoud is waardevol, maar er is meestal een minimumlengte nodig om een ​​vraag volledig te beantwoorden en kans te maken op weergave in de zoekresultaten. De meeste vragen zijn op zijn minst een paar honderd woorden waard, maar houd er rekening mee dat kwaliteit veel belangrijker is dan kwantiteit.

▢ Originele productbeschrijvingen schrijven. Alle inhoud op uw website moet origineel zijn en alleen voor uw winkel zijn geschreven. Gebruik bijvoorbeeld geen productomschrijvingen van fabrikanten. Door je eigen beschrijvingen te schrijven , krijg je ook de kans om de functies en voordelen van je producten beter te verkopen.

▢ Overweeg productbeoordelingen toe te voegen aan uw productpagina’s.  95% van de klanten lezen recensies voordat ze een aankoop doen, waardoor ze essentieel zijn voor het opbouwen van vertrouwen. Maar productrecensies bieden ook aanvullende, gerelateerde inhoud op uw productpagina’s, waardoor ze kunnen worden gerangschikt voor zoekwoorden met een lange staart. U kunt Productreviews , een gratis app ontwikkeld door Shopify, installeren om SEO-vriendelijke beoordelingen toe te voegen aan uw productpagina’s. Ik gebruik het op al mijn productpagina’s.

Voorbeeld van klantrecensies op een productpagina.

▢ Gebruik waar nodig omleidingen. Wanneer een pagina op uw site inactief wordt, bijvoorbeeld wanneer u een product verwijdert dat voorheen te koop was, kunt u die pagina omleiden naar een andere relevante, bestaande pagina op uw site, zodat bezoekers een nieuwe bestemming krijgen in plaats van een ‘dode’ link . Als u een omleiding in Shopify wilt toevoegen, lees dan onze documentatie over het eenvoudig instellen van een omleiding .

VII. Reputatie gebouw

▢ Stel uw bedrijf in op andere platforms zoals Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest. Wanneer u alleen uw merk maakt, kunt u door uw naam te registreren op sociale accounts uw identiteit beter beschermen, maar het geeft mensen ook een plek om u vandaag te vinden. Maak ook vanuit uw winkel een link naar uw sociale accounts, maar blijf bij de kanalen die u wilt bereiken en verkopen aan potentiële klanten .

VIII. Andere rangorde factoren

▢ Beoordeel uw site op mobiel. Elk thema in de Shopify Theme Store is mobielvriendelijk , maar als je Shopify niet gebruikt, gebruik dan deze tool om te zien hoe het eruit ziet op een mobiel apparaat. Alle pagina’s moeten net zo leesbaar zijn op mobiele apparaten als op een desktopcomputer.

▢ Zorg ervoor dat uw winkel snel is. Snelheid is een rangordefactor, zowelvoor zoekopdrachten op desktop als op mobiel . U kunt uw site gebruiken via PageSpeed ​​Insights om de door Google aanbevolen lijst met tweaks die u kunt maken voor de prestaties van de winkel te bekijken.

▢ Raadpleeg bij twijfel de officiële aanbevolen werkwijzen van Google . Ik herinner onze verkopers altijd eraan dat klantervaring voorop staat en dat niet elk stukje advies van Google overeenkomt met de SEO-best practices die vandaag werken. Als algemene vuistregel kunnen de richtlijnen van Google u echter helpen om dubieuze praktijken te voorkomen die uw site kunnen bestraffen. Als je ooit twijfelt, bekijk dan de aanbevelingen van Google.

IX. Maak een basis SEO-curriculum

▢ Zoek vaak wijzigingen, dus blijf op de hoogte met een leeslijst. Er is nog veel meer te leren over SEO, en het is een discipline die veel kleine, frequente veranderingen waarneemt naarmate de zoektechnologie verdergaat. U kunt beginnen door updates rechtstreeks van Google te ontvangen door hun Webmaster Central-  en Think With Google- publicaties te lezen.

Geef zoekers wat ze willen

Hoewel de manier waarop mensen zoekmachines gebruiken blijft evolueren, blijft één ding dat consequent blijft, de reden waarom we zoeken gebruiken: om dingen te ontdekken die we willen of dingen te herinneren die we hebben gezien.

De enige tijdloze SEO-strategie is misschien gewoon om zoekers te bieden waar ze naar op zoek zijn. Zoekmachines, en met name Google, hebben op hun beurt websites beloond die hiermee rekening houden. De overgrote meerderheid van wat we hierboven beschreven hebben – snel laden van websites, interessante inhoud en kopiëren, duidelijke pagina- en beeldbeschrijvingen – zijn dingen die het leven van zoekers gemakkelijker maken.

Terwijl u uw site bouwt, houdt u deze verbinding tussen de gebruikerservaring en de optimalisatie van de zoekresultaten op de voorgrond. Naarmate de zoektechnologie verbetert, lijken deze twee dingen in lockstep te marcheren, wat betekent dat de eenvoudigste manier om een ​​zoekmachine te plezieren is om op te lossen voor de mensen die het gebruiken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format