5 beste Facebook-advertentiecampagnes om uw resultaten te verbeteren in 2019 - DeLaatbusiness

5 beste Facebook-advertentiecampagnes om uw resultaten te verbeteren in 2019

16 min


133
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Ben je klaar om het uit het park te slaan en je dit jaar je beste Facebook advertentiecampagne te maken?

2019 is net begonnen en dit is de perfecte tijd om terug te kijken naar wat vorig jaar werkte op het gebied van Facebook-advertenties, en hoe je deze lessen kunt gebruiken om je resultaten dit jaar te verbeteren.

Wat zijn de beproefde en beproefde methoden die in 2018 tot succes hebben geleid om mee te nemen naar 2019? Wat zijn de voorbeelden waar je inspiratie uit kunt halen? Hoe kun je het succes van je topconcurrenten repliceren?

We hebben 5 voorbeelden geselecteerd van merken die het afgelopen jaar letterlijk hebben gedood met hun Facebook-advertentiecampagnes.

We onderzochten ze woord voor woord en bekeken de resultaten op nummer, evalueerden elk detail, om te begrijpen wat goed werkte (en, in het geval, wat niet).

We hebben winnende formules, strategische patronen, ongebruikelijke ideeën voor het vertellen van verhalen en een heleboel tips en trucs gevonden die u kunt gebruiken om uw resultaten dit jaar te vergroten!

In de afgelopen 12 maanden hebben we een verbijsterende hoeveelheid updates gezien van zowel Facebook-advertenties , Instagram en Google-advertenties .

Met zoveel nieuwe functies en advertentietypen hebben adverteerders veel meer keuze gekregen, samen met het risico geplaagd te worden door het glimmende objectsyndroom , het ondernemende equivalent van een klein kind dat glanzende objecten najaagt ,

Dat betekent dat we een uitdaging krijgen – het is moeilijk om te kiezen wat te gebruiken. Het kiezen van het juiste advertentietype is moeilijk. Met dit bericht willen we duidelijkheid brengen.

dwingt je om project na project te jagen, en na verandering te veranderen, nooit genoegen te nemen met één optie

We zullen u de Facebook-advertentiecampagnes benadrukken die echt werken. 
Wat hebben we in de winkel? We hebben 5 beste Facebook-advertenties uit 2018 opgesteld, van de volgende bedrijven:

 1. Promo door Slidely
 2. MobileMonkey
 3. TOMS
 4. Grammarly
 5. Jon Loomer Digital

Om te bepalen of een advertentie het echt heeft gedood of niet, hebben we een reeks criteria gebruikt.

We keken naar het volgende:

 • Hebben ze een unieke berichtaanpak gebruikt?
 • Was de campagnecreativiteit opmerkelijk goed gedaan?
 • Heeft het merk hun doelen bereikt met de campagne?
 • Had het merk harde cijfers om het succes van de campagne te ondersteunen?

Oké, draai je vast. Laten we erin duiken!

Beste Facebook-advertentiecampagnes in 2018 

Promo van Slidely – Get Your Creative Hat On

 • Doel

Ontvang aanmeldingen voor een proefperiode

 • Implementatie

Deze campagne voor Facebookadvertenties gebruikt een conversiecampagne, wat betekent dat het een campagne is waarvan het doel is gebruikers te overtuigen een actie uit te voeren op hun bedrijfswebsite, in dit geval een aanmelding voor een proef.

Ze hebben er creatief voor gekozen om een ​​video te gebruiken. Maar niet de gebruikelijke formele, serieuze (en saaie, soms) ene, Promo nam een ​​onconventionele benadering van een B2B-verkoopvideo , ze gebruikten een leuke en super grappige jongen. Dapper en slim!

Klik op play en geef de video van Promo een draai, ik wed dat je hem twee keer wilt bekijken!

Nu we het er allemaal over eens zijn dat dit een krachtige videoadvertentie is (kom op, kijk nog een laatste keer!), Laten we de advertentietekst eens bekijken, want dat is ook de juiste plek. Een schoolvoorbeeld.

Laten we dieper graven. Wat hebben ze goed gedaan in de advertentietekst? We kunnen 4 delen identificeren.

 1. Geen schrik hebben. Promo is hier! 💪  – dient als  aandachttrekker .
 2. Het runnen van je eigen bedrijf brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Adverteren hoeft niet een van hen te zijn “- dient om een probleem te introduceren . Ze zetten ook een haakje, dat er een oplossing voor dat probleem is. Dit houdt de aandacht van de lezer . 
 3. Professionele video’s zullen u garanderen dat u zich onderscheidt van de concurrentie –  dient om de oplossing voor het probleem te  presenteren .
 4. Pak beelden van hoge kwaliteit, voeg uw bericht en logo toe en kies de perfecte soundtrack. 🎥 Het is zo eenvoudig  – dient om  de mogelijke bezwaren te verhelpen . “Professionele video’s” klinken misschien als een hoop werk, met deze sectie maken ze duidelijk dat het voor u vandaag bereikbaar is. Dank aan hen natuurlijk!
 • R esultaten

Je raadt het al – ja, natuurlijk, de schattige jongen kreeg veel betrokkenheid . Hoe veel?

2,2 miljoen weergaven, 4,2 duizend reacties, 594 reacties, 509 aandelen . Dat is veel betrokkenheid.

Maar kreeg dit gewoon verloving of kreeg het ook een paar tastbare resultaten?

Welnu, hun doel was om aanmeldingen voor een proef te krijgen. Ze zagen de CTR met 42% toenemen in   vergelijking met andere meer algemene video’s (je weet wel, de klassieke video’s in B2B-stijl).

beste Facebook advertenties - promo van resultaten door glijdend

Hoffelijkheid: Promo door Slidely (reproductie is verboden zonder vermelding)

Maar het belangrijkste was dat met deze campagne Promo erin slaagde de CPA per / trialsaanzienlijk te verlagen.

In vergelijking met andere campagnes met exact dezelfde targeting, maar met verschillende advertenties, slaagden ze erin de CPA met 28% te verlagen.

 • Afhaalrestaurants & tips

Het gebruiken van de schattige jongen heeft zijn vruchten afgeworpen. Waarom? Welnu, het is omdat dit is waar mensen op Facebook naar gaan: het vermijden van het nemen van beslissingen. Social media gaat over sociaal zijn. Mensen openen sociale media om zich los te maken en te ontspannen. En nog een klein beetje meer uitstellen, toch? 😉.

Dit is een voorbeeld van wat wij noemen in lijn te zijn met de sociale media-mindset.

Het bijhouden van de sociale media-mindset moet het startpunt zijn van elke willekeurige advertentie die u op Facebook afspeelt.

Dit doen gebeurt niet alleen maar. Men moet opzettelijk de advertentie ontwerpen om te voldoen aan de sociale media-mindset. Promo heeft het vastgespijkerd. Bovendien is de advertentie niet alleen leuk, hij ondersteunt ook zijn berichtenuitwisseling. Vragen “Een klein bedrijf runnen?” En een kind gebruiken als een visueel – briljant.

Er is nog een ding.

Heb je gemerkt hoe ze aan het begin van de video de video startten met een tekst-overlay: “Een klein bedrijf runnen?”. Dat lijkt misschien een klein detail, maar het is feitelijk krachtig.

Wat dit voor Promo heeft gedaan, is dat ze vanaf het eerste moment relevantie hebben opgebouwd . Relevantie met wie Promo moe was te bereiken – kleine bedrijven. Ze maakten duidelijk voor wie deze video is bedoeld . Het zorgde er vanaf het begin voor dat de persoon die aan het kijken was, voelt dat dit voor hen is. Het is voor iemand, niet voor iedereen.

Inspirerend werk Promo team, je hebt zeker de lat hoog gelegd. En u, lezers, noteert uzelf: zet altijd uw creatieve hoed op bij het voorbereiden van uw 2019 Facebook advertentiecampagnes.

Beste Facebook-advertentiecampagnes in 2018 

MobileMonkey  De kracht van Facebook Messenger-advertenties

2018 markeerde het jaar waarin Messenger-marketing een sterke positie kreeg. Het moet gezegd worden dat de gebruikers er altijd al zijn geweest, maar dat de reclamekant in 2018 aanzienlijk volwassen is geworden.

Tegenwoordig zijn er miljarden mensen die Facebook Messenger gebruiken . In feite moeten die cijfers niemand verrassen, aangezien het gebruik van berichtenapps het gebruik van sociale netwerken al in het eerste kwartaal van 2015 heeft overtroffen . Het wordt tijd dat adverteerders zich bezighouden met het gesprek dat onze klanten al hebben. EN doe het waar ze het hebben. Aanwezig zijn waar mensen aanwezig zijn. Dat is de reden waarom deze TOP 10 hier zeker niet compleet was zonder een voorbeeld van een Facebook Messenger-advertentie.

En de campagne van MobileMoney heeft het zeker gedood!

 • Doel

Dit is de campagne die ze hebben uitgevoerd met als doel leads te genereren .

 • Implementatie

Wat ze hier hebben gebruikt, is een advertentiecampagne van Facebook naar Messenger, die is geoptimaliseerd voor berichten. Zodra gebruikers op de advertentie klikten, werden ze naar een chatbot op Facebook Messenger gebracht.

Voordat ze de klik verdienden, moesten ze de aandacht trekken. Om dat te doen, zijn ze op zoek gegaan naar ongewone beelden. Wanneer zag je voor het laatst een eenhoorn met zoveel kleur in je feed? Men kan er gewoon niet aan doen dit niet op te merken. Het onderscheidt zich van de massa, het is uniek. Dat is wat we ‘thumb-stopping content’ zouden noemen. Iets waardoor je stopt, zelfs als je snel met je Facebook-feed scrolt en gaat: “wacht, wat was dat?”. Het maakt de kijker benieuwd, het trekt ze binnen.

De slimheid van deze campagne stopt hier niet. Let op de oproep tot actie die ze gebruikten “Type: Stuur mij de geheimen”. Wat doet dit? Laat de kijker zich nog meer afvragen. Nu kun je het gewoon niet laten om te ontdekken wat die geheimen zijn.

Er is zelfs meer. Heb je de tekst-overlay op de afbeelding opgemerkt: “tik om te spelen”. Dit werkt als een duidelijke CTA, maar niet alleen.

Naast duidelijkheid, wat het doet is dat het het hele proces gamatiseert en daarom de advertentie boeiender maakt. Als u dieper wilt ingaan op wat een geweldige CTA is, wilt u misschien eens kijken naar het experiment dat we hebben uitgevoerd. Wat is de beste CTA voor uw Facebook-advertenties? (een $ 1,000-experiment) .

 • resultaten

Laten we de resultaten bespreken. Hebben ze hun doel bereikt om leads effectief te genereren? Oh jongen, ja dat deden ze. In het verleden ondervonden ze bij normale conversiecampagnes een kosten per lead (CPL) van $ 150. Met dit meesterwerk slaagden ze erin de CPL terug te brengen tot $ 5. Dat is een epische 30x reductie in CPL. Dit zijn de statistieken:

Hoffelijkheid: MobileMonkey (reproductie verboden zonder vermelding)

 • Afhaalrestaurants & tips

Als je Facebook Messenger-advertenties nog niet serieus hebt genomen, zou je dat zeker moeten doen in 2019. Aangezien deze campagne aangeeft dat Messenger-advertenties een extreem krachtige manier zijn om leads te genereren. Messaging krijgt 15 keer meer betrokkenheid dan e-mail . We raden u aan om uw leadlijst te diversifiëren om beide in de vorm van een e-maillijst te zijn, maar ook een Messenger-abonneelijst.

Als je accounts voor de mindset van sociale media maakt (zoals Promo deed), plus is bekleed met een ongewone look zoals MobileMonkey die hier is getrokken, dan win je de aandacht. Zodra aandacht is gewonnen, is het belangrijk om de kijker af te vragen. Hiervoor gebruikte MobileMonkey de oproep tot actie van “type: Stuur mij de geheimen”. Het gaat er echt om creatief te zijn met je incentives. De tip hier is om een ​​incentive masterlist te maken. Een dynamisch bijgewerkt document waar elk van uw teamleden op elk gewenst moment ideeën kan invoeren, bijvoorbeeld een Google-document.

Beste Facebook-advertentiecampagnes in 2018 

TOMS  Funnel die je sokken rockt

Maak je op voor een mastermind van een Facebook-verkooptrechter . Excellentie staat op het punt zich uit te rollen voor je neus. We staan ​​op het punt om je te laten zien achter het gordijn van een epische reeks campagnes. Het is gedaan door TOMS, het bedrijf dat bekend staat om hun One-One-missie.

 • Doel

Het doel van TOMS was om te laten zien dat ze voor de herfst geweldige producten op de markt hebben voor zowel mannen als vrouwen, met als uiteindelijk doel het genereren van verkoop binnen hun EMEA-regio. Bovendien was hun doel om changemakers in het proces op te nemen.

 • Implementatie

In plaats van een directe-reactiecampagne gebruikte TOMS een trechter met 4 fasen.

Op benaderingswijze kozen ze ervoor verhalen van changemakers te gebruiken die ze naadloos zouden koppelen aan hun producten. Hoe hebben ze het gedaan?

Fase 1 – Video

Ze gebruikten video’s met het verhaal van verschillende changemakers, waarbij ze de video’s samenvoegden tot een serie storytelling-advertentiecampagnes. Hoewel de advertenties die u ziet in het Engels zijn, is het belangrijk op te merken dat dit in de hele EU is weergegeven. Concreet: het VK, Frankrijk, Duitsland, Nederland en de advertentie werd voor elke markt vertaald.

Hier hebben we de Franse versie:

Het maatwerk bleef daar niet bij. De targeting van elke territoriale specifieke campagne op maat gemaakte targeting op territorium. Vervolgens maakten ze ook een onderscheid tussen Facebook en Instagram. Ze gebruikten een aangepaste aanpak voor de plaatsing van Instagram-verhalen:

Terwijl ze dit deden, braken ze ook hun uiteindelijke doelverkopen af, in subdoelen. Hier in deze fase 1 video was hun belangrijkste doel om alleen maar weergaven te krijgen.

Fase 2 – Canvasadvertenties

In deze fase begint de magie te gebeuren. Nu gaven ze meer inhoud over hun changemakers en koppelden ze het verhaal aan hun product. Laten we het in actie zien:

Fase 2 bestond ook uit een slimme weggeefactie. Ze retargetten videoweergaven met een product weggeefactie op FB en IG, waarbij de prijs de schoenen van de campagne was. Wat was hier ingesteld? 🤔

Om deel te nemen aan de weggeefactie moest je een specifieke bestemmingspagina bezoeken (speciaal gebouwd voor deze campagne – een andere aanpassing!) Om hun favoriete paar te kiezen en commentaar te geven aan TOMS. Vandaar dat de 1,3 duizend reacties op deze advertentie (tussen haakjes, ze kregen meer reacties dan reacties!).

Laten we eens kijken:

De bovenstaande advertentie is de Britse. Wat waren de totale aantallen deelnemers aan de weggeefacties? Violaine Marty – Social Media Coordinator bij TOMS zegt:

Het totale aantal deelnemers voor alle markten was maar liefst 5600.

Het is een groot aantal en we waren zeer tevreden “.

Violaine Marty – Social Media Coordinator bij TOMS

Fase 3

Hier hebben ze mensen opnieuw getarget die ten minste 25% van de video’s bekijken, zich bezighouden met het canvas of bezig zijn met de weggeefactie. Dit ‘geëngageerde’ publiek is opnieuw getarget met productadvertenties (donkere berichten, carrousel, IG-verhalen).

Let opnieuw op het niveau van maatwerk. TOMS past per / plaatsing aan.

Boven de Facebook-desktop newsfeed, onder de plaatsing voor Instagramverhalen:

En dit is de Instagram-feed:

Als je denkt dat dit veel maatwerk is, hebben ze het zelfs een stap verder gebracht.

Deze fase 3-campagne is ook aangepast op basis van geslacht. Er waren verschillende creatieven voor mannelijk en vrouwelijk.

Fase 4

De kers op de taart was het gebruik van Dynamic Product Ad .

Naast het opbouwen van naamsbekendheid voor een nieuwe schoencategorie, was het uiteindelijke doel van TOMS om campagne te genereren om omzet te genereren – dat is waar de dynamische productadvertentie binnenkomt.

Deze advertentie is weergegeven aan mensen die de producten op de website hebben bekeken. Denk aan de weggeefactie in fase 2? Dit is waar het weggevermechanisme interessant is, omdat deze mensen de productpagina bezochten om deel te nemen.

 • resultaten

Dankzij het geduld in de opbouw van de campagne (via een trechter) in tegenstelling tot directe reactie. Deze campagne heeft veel bereik gekregen. Precies hoeveel? – 35 miljoen mensen, om precies te zijn. Violaine Marty – Social Media Coordinator bij TOMS onthult AdEspresso.

Wat een grote regel speelde, was de weggeefcomponent.

Dit zorgde voor veel engagement. op zijn beurt resulteerde dit engagement in veel verkeer.

Tijdens de maand oktober (de maand waarin de campagne werd uitgevoerd) zagen we een toename van + 10% van het verkeer op de website in vergelijking met vorig jaar.

+ 7% in het VK, + 13% in Duitsland, + 17% in Nederland en + 18% in Frankrijk “.

Violaine Marty – Social Media Coordinator bij TOMS

Publieksgebouw goed gedaan!

Ze hebben het opgeschud met de geschatte ophaalsnelheid van advertenties :

Het gemiddelde 6,6%, het hoogst in het VK 8,21%.

Bovendien bleven er heel wat mensen mee hangen gedurende de hele duur van de video’s.

We raken een videorecorder van 19% “.

Violaine Marty – Social Media Coordinator bij TOMS

Deze trechter schudde echt.

 • Meeneem en tips

De grootste afhaalmogelijkheid van deze campagne is dat deze krachtiger is om voor de lange termijn te spelen, in plaats van direct winst te behalen. Dit was een van de meest succesvolle DPA-campagnes die TOMS ooit heeft gedaan.

Wat deze DPA-crush maakte, was de manier waarop ze de trechter gebruikten. Ze hebben veel moeite gedaan om de customer journey in kaart te brengen en het heeft zijn vruchten afgeworpen.

Het is opmerkelijk hoeveel moeite is gedaan om in deze campagne maatwerk te leveren. Per / markt aanpassen, per / plaatsingen, per / geslacht. Als u dacht dat uw campagnes zo relevant waren, zoals ze kunnen zijn, kan dit u inspireren voor nieuwe hoogten.

Wat ook opvalt, is de consistentie in deze hele trechter. Van fase 1 tot fase 4 zijn de creatieve richtingen van begin tot eind constant gebleven. Ze introduceerden Joshua Coombes in fase 1 en bleven er helemaal mee door tot de advertentie van de DPA.

Dit is wat de resonantie opbouwde in alle aanraakpunten en deze trechter effectief maakte.

Beste Facebook-advertentiecampagnes in 2018 

Grammatica  – Branding zonder spammen.

Wat u gaat zien, is native advertising op zijn best. Grammatica heeft een verhaal van zijn gebruiker (een fascinerend verhaal) en elegant gestikt in een productplug voor hun product gebruikt. Het gebeurt op zo’n natuurlijke manier dat de productplug zich zelfs complementair voelt aan het vertellen van het verhaal.

Zie alleen:

 • Doel

Grammatica doel met deze campagne was om branding te doen.

 • Implementatie

Om hun doel van branding te bereiken, moesten ze de campagne zodanig ontwerpen dat het een groot publiek zou aanspreken. Ze kozen ervoor de vertelbenadering te gebruiken.

Ze zijn creatief gegaan voor het gebruik van een video, terwijl ze een optimale lengte van 2 minuten hebben (1:53 om precies te zijn 🤓)

De video wordt afgesloten met een krachtige boodschap ‘write the future’. Een zeer gewaagde boodschap, toch? Het inspireert zeker tot actie. Wat een mooie afsluiting van een video met inspirerende inspiratie.

Als u vervolgens naar de linkbeschrijving van de advertentie kijkt, ziet u dat ze ook zijn ingepast in een element van sociaal bewijs – een recensie van Forbes. Het gaat een lange weg in het opbouwen van vertrouwen. Dat is essentieel, omdat deze advertentie werd getoond aan mensen die nog nooit van Grammatica hebben gehoord.

 • resultaten

Hoe ging deze branding voor hen? Deze campagne bereikte meer dan 5 miljoen mensen. Dat zijn veel mensen. 👫👫👫👫👫👫

In vergelijking met campagnes waarbij de doelstelling verkoop is, was deze campagne na merkbewustheid gericht op een breder publiek. Om een ​​breder publiek te bereiken, was het belangrijk hun CPM te temmen – voornamelijk kosten voor advertentieweergave … en dat deden ze ook.

De CPM is met 76% gedaald in vergelijking met direct response-campagnes. Een deel daarvan was dat het publiek groter was, waardoor de CPM betaalbaarder werd, maar het belangrijkste was de goede betrokkenheid bij de daling van de CPM.

Dus hoe goed was de verloving? – Mooi goed. Het videoweergavepercentage steeg met 33% in vergelijking met verkoopcampagnes. Wat de kosten betreft, zijn ze geland op $ 0,02 videoweergaven en $ 0,59 video-uitvoeringen. Hoewel het hoofddoel de videoweergave was, kwamen ze ook op een redelijke CPC van $ 1,87 uit.

Volledige statistieken voor u hieronder:

Hoffelijkheid: Grammaticaal (reproductie verboden zonder vermelding)

 • Afhaalrestaurants & tips

In de “implementatie” heb ik de CTA verbroken die ze gebruikten “schrijf de toekomst”.

Het take-home bericht hiervan is dat je video moet eindigen met een CTA op de video. In het ideale geval een gedurfde. Maar het belangrijkste is dat ik niet alleen afhankelijk ben van de automatische CTA van Facebook.

Voeg je eigen CTA aan het einde van de video toe als tekst-overlay. Je kunt net zo goed de advertentievideo bekijken, als je hem hebt gemist. Doe het. En maak ook een CTA-einde voor UW video 😉.

Storytelling is een superwapen. Niet veel gebruiken het goed.

Hier heeft Grammarly een schoolvoorbeeld gemaakt van hoe je van een verhaal een branding-superwapen maakt.

Met verhalen vertellen kun je op een natuurlijke manier de geest van je ideale klant bereiken. In plaats van je product in de keel te duwen, omdat het opdringerig is – wat de meeste advertenties zijn (laten we echt zijn), is er een andere manier.

We adviseren u om de kunst van het vertellen te beheersen, waarmee u met uw product een betere wereld kunt laten zien. Deze advertentie toonde een betere wereld met grammatica. Nu is de vraag, hoe is de wereld beter met uw product?

Beste Facebook-advertentiecampagnes in 2018 

Jon Loomer Digital  – Buiten de doos denken.

Facebook Lead Ads, wat een krachtig advertentietype. Een naadloze ervaring voor uw klant om interesse te tonen in wat u ook te bieden heeft. Allemaal dankzij het automatisch invullen van contactgegevens . Wat als een hoofdadvertentie zou worden gebruikt voor iets anders dan: “Hallo! Dit is mijn hoofdmagneet, maar je moet me je contactgegevens geven om het ‘type hoek’ te krijgen. We staan ​​op het punt om het te weten te komen!

 • Doel

Het doel van deze campagne (ja, raadde het al) – was om leads te genereren. Alleen op een andere manier. Laten we de campagne eerst bekijken:

 • Implementatie

Jon Loomer Digital nam een ​​out-of-the-box benadering van het campagnetype Facebook Lead Ads. Ze durfden de vragen te stellen “wat als?”.

Wat als we een quiz uitvoeren met de Facebook Lead Ads? Van wat anders een leadvorm zou worden, een quiz maken, het is een schitterend voorbeeld van creatief denken!

Er is nog een ding dat deze aanpak heeft bereikt. Iets dat een normale Facebook Lead Ad nooit zou bereiken. Door een quiz te gebruiken, gamatiseerden ze het proces.

Ze hebben het van “Hallo!” Hier is mijn hoofdmagneet, maar je moet me je contactgegevens geven om het “aan” te krijgen Hallo! Hoe zou je het doen in mijn quiz met 9 vragen? “. Dit maakt dit allemaal leuk, ik denk erover na hoe goed ik het zal doen tijdens de quiz. Ik ben enthousiast.

Daarom ben ik door het verzamelen van de hoofdinformatie niet op mijn hoede. Natuurlijk zal ik “ja” zeggen tegen: “Geef uw e-mailadres aan het einde en ik zal u de antwoorden toesturen”.

Ik zal “ja” zeggen omdat ik niet kan wachten om mijn resultaten te krijgen, weet hoe ik het deed. S

o het is de gamification die de gebruiker binnenhaalt (net zoals MobileMonkey dat deed met de Facebook Messenger Ad).

Later als ik de quiz al aan het invullen ben, is de consistentiebias ingetrapt en is het converteren van één als lead zo veel gemakkelijker.

Het “dank u” -scherm na het voltooien van de quiz en het indienen van uw info zag er als volgt uit:

 • resultaten

We moeten onze eer opeisen, dit is een gelikt opgezet door Jon Loomer Digital:

Outside-the-box denken? Ja, dat werd zonder enige twijfel bereikt. Hoe zit het met de harde cijfers echter? Laat de cijfers voor zichzelf spreken:

Bron

We hebben alleen de eerste resultaten van deze campagne (vanaf november) tot onze beschikking voor de analyse.

Op dat moment had het 61 leads gegenereerd tegen een CPL van $ 0,66. Dit is een indrukwekkende CPL!

Totale openbaarmaking: na het toepassen van alle optimalisatie die we konden bedenken voor een klassieke Facebook Lead Ad, konden we bij AdEspresso de CPL zo laag krijgen als $ 0,95. Met deze campagne heeft Jon Loomer Digital ons verslagen.

Er moet echter worden vermeld dat deze CPL verre van wetenschappelijk geldig is. Je hebt ongeveer 4x meer conversies nodig, ongeveer 250 conversies om de minimale wetenschappelijke geldigheid van de CPL te claimen . Dus waarom benadrukken we deze advertentie toch?

Ten eerste vanwege de out-of-the-box benadering. Ten tweede is deze advertentie nog steeds actief. We gaan ervan uit dat deze zou worden gedeactiveerd als deze niet zou slagen. Ik was vanaf nu net gericht op deze advertentierotonde. We zijn ervan overtuigd dat het goede resultaten oplevert vanwege de eerder genoemde gamification en consistentiebias!

 • Afhaalrestaurants & tips

Wat kun je nu anders doen, dit gelikte en creatieve gebruik van Facebook Lead Ads zien?

Denk buiten de doos. Het feit dat Facebook dit advertentietype heeft ontworpen als leadform, betekent niet dat het voor niets anders kan worden gebruikt. Het kan. Wees moedig en je krijgt een voorsprong op je concurrenten.

Veel van deze analyse heeft betrekking op het creatieve gebruik van het advertentietype. Deze campagne was echter overal geweldig.

Er is ook een take-home bericht voor ons van de advertentieafbeelding.

Het advertentieafbeelding laat de kijker zich afvragen. Het is maar een woord “Quiz”, niets anders. Het is zo bot. De persoon die leest, blijft denken. “Een quiz? Wat voor soort quiz? “. Het creëert nieuwsgierigheid waardoor de persoon de tijd neemt om de advertentietekst te lezen. Omdat de rechtvaardige kan niet wachten om erachter te komen “Welke quiz is dit?”

Dit is een andere parallel met de MobileMonkey-campagne. Daar bereiken ze hetzelfde effect door een eenhoorn te gebruiken als het advertentiabeeld (een speciale eenhoorn).

Bedenk eens hoe je de kijker zou kunnen afvragen. Neem een ​​brainstormsessie met uw team.

Kun je het beter doen dan deze?

We hebben je een voorproefje gegeven van alle smaken.

We hebben advertenties bekeken voor het verkrijgen van aanmeldingen, advertenties die mensen naar Messenger leiden, advertenties voor het genereren van merkbekendheid, quizadvertenties en natuurlijk advertenties voor het genereren van verkopen.

Dit brede assortiment moet dienen als een inspiratieinjectie voor u.

Hopelijk heeft dit ertoe geleid dat uw bedrijf in 2019 nieuwe hoogten heeft bereikt met behulp van Facebook-advertenties. Zodat we UW advertentie in de TOP-advertenties voor dit jaar, 2019 🏆 konden hebben

TL; DR? Oké, laten we het opkoken tot de 5 belangrijkste meeneemberichten dan:

 • Wees in lijn met de  mentaliteit van de sociale media
  Elke afzonderlijke campagne die we hebben doorstaan, heeft het gedaan. Vergeet nooit dat sociale media over sociaal zijn gaat. Je kunt het leuk maken: doe een quiz (Jon Loomer Digital), gebruik een eenhoorn (MobileMonkey) als de afbeelding van de advertentie. Sprenkel in een aantal verhalen zoals Grammarly deed in plaats van alleen directe reactiecampagne, die te opdringerig zijn en niet in lijn met de sociale media-mindset.
 • Breng de customer journey in kaart
  Het is het waard. TOMS gaf ons een schoolvoorbeeld.
 • Wees specifiek
  Uw advertentie moet relevant zijn vanaf de eerste seconde. Zo niet, dan blijven mensen gewoon scrollen. In plaats daarvan wilt u worden als Promo: “Een klein bedrijf runnen?”. Houd altijd rekening met specificiteit. Voor wie is uw advertentie?
 • Omarm het nieuwe
  Wees open voor nieuwe advertentietypen zoals Messenger-advertenties. Als je niet in 2018 op de wagen bent gesprongen, laat 2019 dan het jaar zijn dat je doet. Sta bovendien open voor het uitproberen van oud nieuws op een nieuwe manier, net als het gebruiken van Facebook Lead Ad in plaats daarvan als een quiz (Jon Loomer Digital).
 • Gebruik Gamification
  Eigenlijk sluit dit aan bij de sociale media-mindset. Maak het leuk, maak het gemoedelijk – gamification behaalt beide. Je moet het opnemen in je campagnes.

En ga nu en maak uw beste Facebook- en Instagram-campagnes ooit dit jaar. We kunnen niet wachten om je op te nemen in onze BestFacebookk Advertenties van het Jaar – 2019 editie!

Wat denk je van de bovengenoemde campagnes? Als je in 2018 geweldige resultaten behaalt met een van je Facebook-advertentiecampagnes, horen we het graag! Stuur ons een bericht in de onderstaande opmerkingen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format