7 Facebook Advertentie Myths Ontkracht. - DeLaatbusiness

7 Facebook Advertentie Myths Ontkracht.

9 min


96
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Deze post mythen over Facebook-advertenties is begin 2015 voor het eerst geschreven.

In die tijd waren de meest voorkomende mythen dingen als: “Facebook-advertenties zijn alleen voor branding”, of “De meeste klikken op Facebook-advertenties zijn nep”, ook “Facebook-advertenties zijn geen goede manier om B2B-producten te promoten”, en meer.

En we hebben ze ontkracht. ALLEMAAL!

Aan het einde van 2016 hadden we een nieuwe reeks mythen voor Facebook-advertenties.

Legenden zoals: “Instagram-advertenties kosten te veel / maakt niet uit”, en “Facebook zoals Likes Do not Fate” of de eeuwige “Facebook Ads is Dead”. En we hebben ze ook ontmaskerd.

Tegenwoordig wordt Facebook door de meeste marketeers gezien als een volwassen platform en een betrouwbaar advertentiekanaal. Toch hebben enkele vroege-dag mythen overleefd en het is tijd om hen te ontmaskeren, eens en voor altijd.

Facebook-advertenties Mythe # 1:  U mag niet meer dan 20% tekst in een afbeelding hebben

Het is waar dat Facebook de voorkeur geeft aan duidelijke, overzichtelijke afbeeldingen en dat de tekst in plaats daarvan wordt weergegeven in de advertentietekst. Dat is tenslotte wat de advertentietekst, kopregel, linkbeschrijving en call-to-action-knop zijn.

Het is ook waar dat tot medio 2016 elke advertentie met meer dan 20% van de afbeelding die door tekst is opgenomen, volledig zou worden afgewezen, maar het is een mythe dat dit nog steeds het geval is.

Sindsdien zijn de regels versoepeld en krijgen afbeeldingen een beoordeling : van “Ok” naar “Hoog”.

facebook tekst checker tool

Als je afbeelding te veel tekst bevat, kan Facebook je waarschuwings-e-mails sturen die er echt serieus uitzien:

Facebook afbeelding niet goedgekeurd e-mail

Dit heeft ertoe geleid dat sommige adverteerders ten onrechte beweren dat afbeeldingen nog steeds altijd minder dan 20% tekst nodig hebben om te kunnen worden afgeleverd.

Dat is niet het geval, we voeren vaak advertenties met tekst-zware afbeeldingen op AdEspresso uit, wat leidt tot veel commentaar achtergelaten op onze advertenties met de vraag “hoe is dat mogelijk” of met de vraag of Facebook Marketing Partners de regels kunnen overtreden.

Facebook-teksttool

Eerlijk gezegd hebben we geen voorkeursbehandeling met onze advertenties. En nee, we kunnen de regels niet overtreden.

Maar we weten een paar dingen over hoe Facebook-advertenties werken, en we houden ervan wanneer we onze kennis kunnen gebruiken om u te helpen uw bedrijf te laten groeien. Zowel via onze artikelen, gidsen en universitaire experimenten , en via  onze marketingdiensten , een wild stel topexperts op het gebied van Facebook-advertenties (zoals Paul Fairbrother) die het beste doen om u geweldige resultaten te laten behalen.

Terug naar onze advertentie “teksthard”. Hoe presteerde het?

Niet slecht?

Denk aan het Facebook-systeem voor het leveren van advertenties, zoals een wachtrij voor fastfood. Stel je voor dat het restaurant 100 hamburgers heeft. Het maakt niet uit of je nummer 1 of nummer 80 in de wachtrij bent, je krijgt nog steeds je burger.

Dit is vergelijkbaar met uw advertentie, het maakt niet uit wat de prioriteit is als er beschikbare ruimte is in de newsfeed.

Als er echter 100 hamburgers zijn maar je staat 120ste in de rij, dan zul je honger lijden.

via GIPHY

Dit is vergelijkbaar met het vakantieseizoen wanneer er meer advertenties in de wachtrij staan ​​dan is er beschikbare ruimte in de newsfeed.

In dit geval kan zelfs het kleinste probleem met uw advertentie het naar de achterkant van de wachtrij sturen.

Daarom zien we advertenties met buitensporige tekst die het grootste deel van het jaar goed worden verspreid en vervolgens worden uitgeschakeld tijdens de feestdagen.

Facebook-advertenties Mythe # 2:  Instagram is alleen bedoeld voor reclame voor millennials

Hoewel het zeker waar is dat Instagram een ​​hoger percentage jonge gebruikers trekt, hebben veel adverteerders niet bijgehouden hoe snel Instagram groeit.

Interne cijfers suggereren dat gebruikersaantallen nu het miljard bereiken , en de laatste publieke cijfers bevestigen dat er minstens 800 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en 500 miljoen dagelijkse actieve gebruikers op het platform voor het delen van foto’s zijn.

Het is duidelijk dat een miljard gebruikers niet allemaal millennials foto’s van hun avocado-ijs kunnen maken, dat cijfer moet een groot aantal mensen uit oudere leeftijdsgroepen bevatten.

Vergelijk dit met Twitter met 330 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, iets meer dan 200 miljoen voor Pinterest en ongeveer hetzelfde voor Snapchat. Dat betekent dat het 800 miljoen Instagram-gebruikersbestand groter is dan Twitter, Pinterest en Snapchat gecombineerd.

Wanneer u op zoek bent naar een tweede advertentieoptie om uw Facebook-advertenties aan te vullen, dan is Instagram de juiste plek, ongeacht de leeftijdscategorie die u target als u op zoek bent naar volume. 

Omdat Facebook-advertenties op Instagram kunnen worden getoond, betekent dit dat er geen extra inspanning nodig is om Instagram in uw marketingmix op te nemen.

Instagramverhalen hebben nu meer dan 300 miljoen dagelijks actieve gebruikers, als je op zoek bent naar iets anders met je marketing in 2018, probeer dan een aantal Instagramverhalen-advertenties, ongeacht de demografische doelgroep van je publiek, je zult gegarandeerd een groot publiek bereiken.

Facebook-advertenties Mythe # 3:  een hoge CPM is slecht

CPM of ‘kosten per mille’ zijn de kosten per 1.000 vertoningen van uw advertentie. Het is logisch dat (alles gelijk) een lage CPM beter is, omdat u dan meer reclame voor uw advertentie tegen een lagere prijs krijgt.

Het probleem is dat alle dingen zelden gelijk zijn als het gaat om Facebook-advertenties.

Elke keer dat u een Facebook-advertentie plaatst, gaat deze naar een veiling en hangt de prijs die u betaalt af van het aantal adverteerders dat op dezelfde doelgroep biedt en hoeveel ze bereid zijn te betalen.

Het is een veel voorkomende mythe om te denken dat hoe lager de CPM, hoe beter, maar laten we eens kijken wat een lage CPM eigenlijk betekent.

Als we streven naar een lage CPM, zeggen we effectief tegen Facebook “krijg ik de goedkoopste mogelijke advertentieweergaven” die Facebook interpreteert als “vind mij de allerbeste weergaven door advertenties weer te geven aan een ongewenste doelgroep die niemand anders wil”. Dit publiek is om een ​​reden goedkoop, niemand biedt op hen omdat ze nooit op iets klikken en nooit actie ondernemen zoals het invullen van een leadformulier of het kopen van een website.

We hebben allemaal dat ene bejaarde familielid dat het gezin op Facebook stalkt, maar nooit online winkelt.

Wanneer u een campagne voor slecht verkeer optimaliseert voor vertoningen, zijn dit het soort mensen dat u bereikt! Wanneer je optimaliseert voor videoweergaven is het nog erger, je bereikt de mensen die er niet eens aan gedacht hebben autoplay uit te schakelen in hun video’s zoals de meeste zware Facebook-gebruikers hebben.

Wanneer de client wordt gevraagd om problemen met een campagne op te lossen, verwacht de client vaak dat de CPM te hoog is, maar mijn antwoord is meestal dat deze te laag is.

Als voorbeeld in de VS in 2018 analyseerden we campagnes die waren geoptimaliseerd voor klikken op links en de CPM was lager dan $ 8 in vergelijking met een CPM van $ 14 toen deze was geoptimaliseerd voor conversies.

Het is duidelijk dat mensen die kopen duurder zijn om te bereiken dan mensen die gewoon op advertenties klikken.

Een doelgroep van hoge kwaliteit kost geld omdat er veel vraag naar is en er veel vraag naar is omdat ze op advertenties klikken en regelmatig dingen kopen.

Een hoge CPM geeft aan dat de kwaliteit van uw doelgroep ook hoger is en dat dit tot betere resultaten kan leiden. Er is een balans, u wilt CPM onder controle houden, maar maakt u zich geen zorgen als het een beetje hoger is dan normaal, dat betekent alleen dat u een kwalitatief goed publiek bereikt.

Facebook-advertenties Mythe # 4:  u betaalt meer voor advertenties met een lage relevantie-score

Voor Google AdWords is de prijs die u betaalt afhankelijk van uw bod, de hoeveelheid concurrentie die er is en uw kwaliteitsscore .

Er wordt vaak aangenomen dat Facebook hetzelfde werkt als de Relevance Score die de kwaliteitsscore vervangt, maar dit is niet het geval.

Als we ons wenden tot het helpcentrum van Facebook, kunnen we deze mythe verslaan:

Facebook relevantie score

Om duidelijk te zijn, kijkt Facebook naar kwaliteitsindicatoren in het veilingsysteem, dus een hogere relevantiescore leidt doorgaans tot lagere kosten per klik en goedkoper verkeer kan ook leiden tot lagere kosten per conversie. Houd er rekening mee dat de relevantiescore slechts één advertentietrietmaat is om rekening mee te houden.

Zoals Facebook verder uitlegt:

Facebook relevantie score tips

Net zoals voor de frequentiegraad (die we in mythe 7 bespreken), als uw relevantie-score laag is, maar de campagne goede resultaten genereert, houdt u deze actief.

Facebook-advertenties Mythe # 5 Dayparting bespaart u geld

Adverteer je een pizzabezorgservice via Facebook? Als dat zo is, ga je gang en gebruik je dagarrangement, niet veel mensen gaan om 6 uur een pizza bestellen.

Als je geen pizza verkoopt, lees dan verder.

Een meerderheid van de producten en diensten die op Facebook worden gepromoot, zijn niet tijdgebonden. Het algoritme van Facebook weet dit ook en besteedt uw budget niet gelijkmatig over de dag. In plaats daarvan is advertentie-uitgaven gericht op de tijden dat het grootste deel van het publiek online is.

Klik in Facebook Ads Manager op het tabblad Accountoverzicht en bekijk het uurloon van het bestede bedrag.

We kunnen zien dat het geen zin heeft om ‘s nachts advertenties uit te schakelen, dit is al geregeld.

Het is soms ook verleidelijk om te denken dat we advertenties van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur moeten weergeven, maar de piekmomenten voor Facebook zullen eerder ‘s avonds en in het weekend zijn wanneer mensen wat vrije tijd hebben om door hun newsfeed te bladeren.

Zelfs als je tegen de tijd van de dag wat variatie ziet, weersta dan de drang om dayparting te gebruiken, omdat het Facebook-algoritme graag met rust wordt gelaten en 24/7 kan werken om te optimaliseren.

Als u de campagne meerdere keren per dag in- en uitschakelt, zijn er alleen optimalisatieproblemen en distributieproblemen. Accepteer dat er van uur tot uur wat willekeur is en laat het algoritme meegaan en wijs het budget toe op het beste tijdstip van de dag.

Facebook-mythe # 6 : Handmatig bieden is het beste

Dus je denkt dat mensen slimmer zijn dan een algoritme, toch? En dat u uw klanten beter kent dan Facebook, dus niets kan uw brein verslaan door al uw advertenties te analyseren en de besten een hoger bod te geven en de slecht presterende een lager bod.

Kortom, je denkt dat je het automatisch bieden van Facebook kunt verslaan, toch?

Laten we eens even stil zijn: een klik kost wat een klik kost. Een conversie kost wat een conversie kost.

Wat dat betekent is als een klik gemiddeld $ 1,00 kost voor die campagne en als we besluiten om $ 0.50 te bieden, zal Facebook ons ​​niet ineens een deal sluiten en akkoord gaan met het halveren van zijn prijzen, een veilingsysteem werkt niet zo.

Het is waar dat we geluk kunnen hebben en een paar klikken tegen de laagste prijs kunnen krijgen, maar het volume zal veel lager zijn, zoals we in ons experiment hebben uiteengezet: Biedingensexperiment op Facebook-advertenties: automatisch of handmatig? The Surprising Winner .

Wanneer we te laag bieden, verminderen we het conversievolume drastisch en kunnen advertentie-uitgaven onregelmatig zijn.

Zoals besproken in de bovenstaande sectie over dagdelen, heeft het algoritme graag een consistente bezorging voor de beste resultaten, ook reguliere conversies helpen Facebook om de leerfase snel te voltooien .

Inpakken: helaas voor ons mensen is Facebook vaak slimmer dan wij en geautomatiseerd bieden geeft meestal de beste resultaten.

Facebook-advertenties Mythe # 7 : een hoge frequentie is slecht

Deze mythe heeft een beetje context nodig, omdat deze afhankelijk is van de campagnestructuur.

Neem bijvoorbeeld deze campagne:

Met een frequentie van bijna 20, zegt de logica dat het al lang geleden had moeten worden uitgeschakeld.

Maar laten we de resultaten bekijken:

$ 14.000 aan advertentie-uitgaven heeft geresulteerd in een opbrengst van $ 165.000 ! In dit geval is de omzet belangrijker dan de frequentie.

Het geheim van succes is om gebruikers niet te veel dagen te targeten.

Facebook heeft ingebouwde petten ingebouwd om de dagelijkse frequentie te regelen :

Een suggestie voor retargetingcampagnes is om een ​​7-dagen-venster te gebruiken om een ​​’groenblijvende’ campagne te maken, dit betekent dat hoewel een gebruiker meerdere advertenties van u per dag kan zien (maar niet meer dan één elke zes uur), ze uw advertenties alleen voor een week en laat vervolgens de retargeting-volgorde vallen.

Dus, de volgende keer dat je deze Facebook-mythe hoort onthouden:  een hoge frequentie kan het teken zijn van een mislukte campagne, maar als de frequentie hoog is en de ROI nog steeds goed is, laat het dan lopen.

Wat is het volgende?

Dit artikel kan in slechts zes woorden worden samengevat. Het motto van AdEspresso:

Neem nooit iets aan. Test altijd alles.

Wat je ook hoort van de zelfverklaarde Facebook Ad Gurus, neem het altijd met een korrel zout.

Geloof niet alles wat je leest. Het is misschien helemaal fout of gewoonweg verouderd en niet langer waar. Met slechts $ 100 kun je je eigen test uitvoeren  en bevestigen wat je hebt gelezen voordat je verder investeert. Begin dat nu te doen!

Zijn er nog andere Facebook-advertentiemythen weggelaten? Laat het ons weten in de comments!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *