7 Tips voor het verhogen van het startkapitaal - DeLaatbusiness

7 Tips voor het verhogen van het startkapitaal

2 min


103
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het verhogen van het startkapitaal  is niet eenvoudig. Sterker nog, veel ondernemers die besluiten fondsen te werven, zeggen dat dit het meest intimiderende en uitdagende aspect van het starten van een bedrijf is. Om u op weg te helpen, volgen hier zeven snelle tips over het verhogen van het startkapitaal:

1. Plan alles uit

Zodra u besluit geld in te zamelen, moet u eerst een plan maken. Het is heel belangrijk dat u uw plannen en doelen duidelijk in uw bedrijfsplan schetst. Bplans.com is een geweldige hulpbron om u op weg te helpen. Ze hebben een enorme opslagplaats van zakelijke voorbeeldplannen die u gratis kunt downloaden. 

2. Ontmoet nieuwe mensen 

Ongeveer 4 van de 5 leads zal afkomstig zijn van netwerken. Sluit je aan bij industriële netwerkgroepen, plan informele koffiedata met gelijkgestemde individuen en profiteer van sociale netwerksites zoals LinkedIn en Facebook. 

3. Structureer de deal goed

Vroege fondsen hoeven niet van venture capitalists te komen. Het is zelfs veel waarschijnlijker dat uw eerste investeerders vrienden, familie en rijke vennoten zullen zijn. Daarom moet u een deal structureren die geschikt is voor uw potentiële investeerders. Maak voorwaarden die omvatten hoeveel u wilt opvoeden, de rechten van de belegger, of de deal schuld of eigen vermogen is, de waardering, enzovoort. Wanneer u deze voorwaarden samenstelt, als u de juiste mensen in uw netwerk hebt ontmoet, heeft u mogelijk al een vriend van een advocaat die u kan helpen – zo niet, dan kunt u overwegen een advocaat te raadplegen. 

4. Oefen! Praktijk! Praktijk!

Hoe oefen je? Vraag je vrienden en collega’s om naar je pitch te luisteren en opbouwende kritiek te geven. Hoe meer je oefent, hoe beter je zult zijn. Je hebt misschien niet veel geluk bij je eerste ‘pitch’, maar zolang je leert van je fouten, ga je in de goede richting.

5. Werk met de juiste investeerders

Hoe verleidelijk het ook mag zijn, accepteer geen geld van wie dan ook. Als hun interesses niet verenigbaar zijn met die van u, zou u beter af kunnen wachten op de juiste belegger. De juiste investeerders zijn degenen die meer dan alleen geld kunnen bieden. Ze kunnen hun wijsheid met u delen en helpen om contacten te leggen met advocaten, andere investeerders, bankiers, financiële adviseurs en zelfs media. Zorg er ook voor dat ze enthousiast zijn over je startup en enthousiast zijn over jouw branche.

6. Wees voorbereid

Als je andere mensen om geld vraagt, willen ze uiteraard financiële documenten zien. Sla alles op: ontvangsten, bankafschriften, aandelenfinancieringsdocumenten enz. Laat potentiële beleggers niet wachten terwijl u hen de informatie stuurt. Als je de documenten meteen en daar kunt produceren, laat je zien dat je het serieus meent.

7. Vergeet je bedrijf niet

Het aantrekken van kapitaal kost niet alleen enige tijd, het kost ook veel moeite. Maar alleen omdat u 50% van uw tijd aan fondsenwerving besteedt, betekent nog niet dat u uw andere werk moet verslappen. U moet doorgaan met het bouwen van uw startup.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format