8 Fintech Ads-voorbeelden die uw Facebook-, Instagram- en Google-advertenties kunnen inspireren

8 min


152

Ok, we zien je daar naar het scherm kijken en denken: ūüí≠ Wat doen Fintech-bedrijven en hoe kunnen Fintech-advertentievoorbeelden mijn bedrijf helpen?¬†ūü§Ē

We zijn niet verrast! Slechts 14 procent van de Amerikanen heeft gehoord van  Fintech-bedrijvenen heeft er een duidelijk beeld van.

Wat als we u digitale betalingen of alternatieve financieringen of persoonlijke financi√ęn vertellen?¬†En hoe zit het met Bitcoin?¬†Ok, nu heb je het!

FinTech is een¬†nieuwe industrie die technologie gebruikt om activiteiten in financi√ęn te verbeteren¬†.¬†Het bestaat voornamelijk uit kleine startende bedrijven die innovatieve technologische oplossingen ontwikkelen voor online en mobiele betalingen, alternatieve financi√ęn en financieel beheer.

Met een sterke financi√ęle rugdekking en vaak rijkere dan gemiddelde klanten hebben deze bedrijven gezonde advertentiebudgetten en kunnen ze creatief toptalent aannemen voor innovatieve, goed onderzochte campagnes die tot resultaten leiden!

Hier zijn enkele voorbeelden van de beste FinTech-advertenties die we vonden bij afhaalrestaurants voor elke marketeer die zich wil onderscheiden van de rest.

Lees verder voor meer!

Veel marketeers kijken misschien niet meteen naar de financi√ęle sector voor creatieve inspiratie – in plaats daarvan komen vaak woorden als ‘ouderwets’ en ‘formeel’ voor de geest – met een groeiende¬†behoefte om een ‚Äč‚Äčjonger en meer divers publiek aan te trekken¬†, zijn verschillende¬†Fintech-bedrijven en startups publiceren van geavanceerde Facebook-advertenties, Instagram-advertenties en Google-advertenties¬†die¬†marketeers in alle sectoren kunnen leren.

Bedrijven zoals Ellevest (gericht op financi√ęle gezondheid van vrouwen) en Beter (helpen gepensioneerden en millennials zich richten op langetermijndoelen) publiceren advertenties die de grenzen verleggen en solide resultaten opleveren.

Het maakt niet uit welke sector of demografie u target, de tactieken die veel van deze bedrijven hanteren, zijn in hoge mate toepasbaar op een groot aantal Facebook-advertenties, Instagram-advertenties en Google-advertenties.

We hebben degenen geselecteerd met de beste afhaalrestaurants, idee√ęn die u nu op uw campagnes kunt toepassen!

Inhoudsopgave

Fintech-advertenties op Facebook

Facebook-advertenties zijn nog steeds een van de krachtigste manieren om doelgroepen te bereiken. Met meer dan 1 miljard dagelijkse actieve gebruikers kunt u met Facebook-advertenties specifieke doelgroepen targeten om de klikfrequenties te maximaliseren.

Hier zijn voorbeelden van fintech-bedrijven die slimme Facebook-advertenties hebben gemaakt om hun gewenste gebruikers te bereiken.

1. Wealthsimple

Wealthsimple is een Canadese online beleggingsbeheerservice die specifiek gericht is op millennials Рeen belangrijk klantsegment voor Wealthsimple en ook de grootste demografische website op Facebook .

Vele millenials bevinden zich jongleer met meerdere verantwoordelijkheden, dus helpt Wealthsimple door het aanbieden van functies zoals

  • snel en eenvoudig aan boord,
  • automatische herbalancering, en
  • direct dividend herinvesteren.

Op deze manier hoeven jonge klanten zich geen zorgen te maken over het zelfstandig beheren van hun portfolio.

Enkele van de belangrijkste Facebook-advertenties van Wealthsimple en veel van de inhoud op sociale media brengen influencers aan het woord die vertellen over hun ervaringen met beleggen.

De Facebook-advertentie hieronder, met de jonge ster Alex Karpovsky van de populaire showGirls , die ook het millennium-icoon Lena Dunham speelde, is een voorbeeld van deze aanpak.

Wealthsimple Facebook-advertentie
Reclametip:¬†met duizenden be√Įnvloeders op Facebook om uit te kiezen, vind je degene waar je¬†doelgroep mee te maken¬†heeft.¬†Kies een be√Įnvloeder¬†wiens volgers uit uw doelgroep bestaan.¬†
Ga nog een stap verder en laat de influencer, net als Wealthsimple, praten over hun persoonlijke ervaring.Dat maakt de advertentie geloofwaardiger dan alleen een andere beroemde persoon die iets voor geld promoot.

2. Ellevest

Ellevest is een start-up voor geldbeheer die specifiek gericht is op vrouwen. Het bedrijf is voortgekomen uit de behoefte om beleggen toegankelijker te maken voor vrouwen, omdat traditionele investeringsopties vaak niet tegemoetkomen aan hun unieke behoeften (bijvoorbeeld salarisverschillen in vergelijking met mannen in de loop van de tijd).

De advertenties van Ellevest werken omdat het bedrijf niet bang is om de envelop in te drukkenen een beetje controversieel te zijn.

Hun Trump-advertenties waren bijvoorbeeld traditioneel in de zin dat ze grote posters waren in kiosken en telefooncellen in New York, maar de advertenties waren erg populair en werden goed ontvangen door het publiek.

Ellevest-advertenties[ Bron ]

Veel vrouwen toonden hun steun door  selfies voor de advertenties op Instagram te plaatsen.

Een online campagne waarin Ellevest zich concentreerde op de uitdrukking “Investeer als een vrouw.” Ellevest gebruikte deze advertentiecampagne als een manier om gebruikers in staat te stellen en hen ertoe te brengen investeringen anders te bekijken.

Facebook-advertentie van Ellevest[ Bron ]

Advertentietip: spreek met specifieke pijnpunten in uw Facebook-advertentiebeschrijving om contact te maken met uw doelgroep. Dit is jouw kans om te laten zien waarom jij de beste optie bent. Leg uit waarom uw product anders is dan wat dan ook en wat uw publiek te winnen heeft door het te gebruiken. Biedt een oplossing voor hun pijnpunt.

3. Verbetering

Betterment is een online investeringsmaatschappij . Een van de belangrijkste gebieden waarop zij zich richten, is klanten helpen hun investeringen te beheren op basis van hun langetermijndoelen.

Deze Facebook-advertentie is gericht op het publiek van Betterment, omdat het verklaart dat er in eenvoudige bewoordingen wordt ge√Įnvesteerd voor mensen die geen financi√ęle professionals zijn.¬†Bovendien¬†brengt¬†deze specifieke¬†videoadvertentie¬†een¬†humoristische, luchtige benadering van technische concepten met zich mee¬†, die een reeks gebruikers kan waarderen en waarvan ze kunnen profiteren.

Verbetering video Facebook-advertentie

Advertentietip: hoe beter u uw doelgroep kent, hoe beter uw kansen om uit te zoeken welk type inhoud hen echt bezighoudt. De sleutel is om plezier te hebben met uw Facebook-advertentie, met name wanneer product- of servicegegevens ingewikkeld zijn, om de aandacht van uw publiek te trekken en hen aan te moedigen door te klikken om meer te weten te komen.

4. Wealthfront

Wealthfront is een geautomatiseerde beleggingsdienst.¬†Het idee om een ‚Äč‚Äčbeleggingsportefeuille te starten is intimiderend voor veel mensen.¬†In feite doen velen helemaal geen moeite om te investeren.¬†Wealthfront maakt beleggen eenvoudig door voor elke klant een aangepast plan te bedenken en hen te laten zien hoe gemakkelijk het is om met beschikbare middelen te beheren.

Deze specifieke Facebook-advertentie van Wealthfront gebruikt sociaal bewijs in de vorm van een partnerschap met Business Insider.¬†Business Insider biedt lezers inzichten in onderwerpen als financi√ęn, technologie en strategie, dus benadrukkend dat Business Insider tijd besteedde aan het gebruik van de tool voor interesse van het publiek.

De Facebook-advertentie legt ook uit dat deze wordt aangedreven door AI, iets dat steeds meer resoneert met consumenten Рom doorklikmogelijkheden te stimuleren.

Wealthfront Facebook-advertentie

Advertentietip:¬†houd uw Facebook-advertenties eenvoudig.¬†Zoals het bovenstaande voorbeeld, heeft u geen lange beschrijvingen nodig.¬†Ken uw doelgroep, en concentreer u op idee√ęn die inspelen op hun interesses en inspelen op hun behoeften om pluis te minimaliseren.¬†Op die manier krijgt u meer kans hun aandacht te krijgen zodat ze op de advertentie klikken.

Fintech-advertenties op Instagram

Mensen komen massaal naar dit platform met meer dan 500 miljoen dagelijkse actieve gebruikers .

Dit aantal blijft groeien omdat Instagram meer functies toevoegt, bijvoorbeeld IGTV en hashtags aan bios toevoegt, om gebruikers langer op het platform te houden.

De volgende Instagram-advertenties zijn creatief en strategisch in hun benadering van targeting en het type inhoud dat ze gebruiken.

5. Coinbase

65% van de Amerikanen is een visuele lerende , dus het gebruik van uw advertenties om te laten zien in plaats van te vertellen waarom uw product de beste keuze is, kan een lange weg gaan.

Coinbase is hiervan een voorbeeld. Ze zijn een digitale valutahandel en een portemonnee waarmee u Bitcoin , Bitcoin Cash , Ethereum , Ethereum Classic en Litecoin eenvoudig kunt kopen en verkopen . Het bedrijf gebruikt afbeeldingen op een effectieve manier om abstracte concepten te illustreren.

Coinbase Instagram advertentieDeze advertentie maakt gebruik van een momentopname van de app om het publiek een idee te geven van hoe de app eruit ziet en werkt, en zijn interesse wekt. Op deze manier hebben leads een visueel idee van wat ze kunnen verwachten voordat ze de app downloaden.

Zelfs als uw product te maken heeft met complexe informatie, door visuals van de app vroeg in de verkooptrechter aan te bieden, kunt u zorgen over het minimaliseren van zorgen die leads kunnen hebben over het gebruik ervan . Er zal altijd een leercurve zijn met een nieuw product, maar de eerdere leads voelen zich er prettig bij, hoe groter de kans dat u een verkoop doet.

Advertentietip: afbeeldingen weergeven van uw product dat in uw advertenties werkt. Vergeleken met advertenties die iets gewoon proberen te verkopen, geef je je publiek een voorproefje van hoe het product eruit ziet en aanvoelt.

6. Aspiratie

Aspiration is een online financieel bedrijf dat gebruikers helpt bij het beheren van hun behoeften op het gebied van bankzaken, investeringen, pensionering en charitatieve doelen. Het biedt veel educatieve inhoud om klanten te informeren.

Aspiration voert advertenties uit op Instagram om een ‚Äč‚Äčdwarsdoorsnede van hun doelgroep te bereiken.¬†Omdat hun gebruikersbestand zo divers is, is het logisch dat Aspiration een platform gebruikt dat populair is bij een breed scala aan gebruikers.

Aspiratie Instagram-advertentie[ Bron ]

Het mooie van deze advertentie is dat deze het publiek toont hoe de app werkt en wat klanten moeten doen om te bewaren. De advertentie toont eenvoudige informatie om het publiek enthousiast te maken over hoe gemakkelijk het is om resultaten te zien.

Advertentietip:¬†gebruik uw advertentie om een ‚Äč‚Äčvoorbeeld te laten zien van het feit dat uw product in realtime werkt.¬†Toon een startpunt en wat gebruikers uiteindelijk te winnen krijgen.¬†Het kan bijvoorbeeld meer besparingen zijn, meer ervaring of iets anders gerelateerd aan het probleem dat gebruikers proberen op te lossen.¬†Uw product biedt een oplossing, dus gebruik uw advertentie om te laten zien dat die oplossing gebeurt!

Fintech-advertenties op Google-advertenties

Het feit dat mensen Google als werkwoord gebruiken, spreekt over hoe wijdverbreid het gebruik van het platform is. Om aan de behoeften van gebruikers te voldoen, blijft Google meer gespecialiseerde functies toevoegen aan zijn productsuite. Met Google-advertenties kunnen gebruikers bijvoorbeeld hun rapporten sneller maken, analyseren en delen met behulp van Google Spreadsheets.

Hier leest u hoe Fintech-bedrijven Google-advertenties gebruiken om hun bereik te vergroten.

7. Square Cash

Square Cash, ook wel Cash-app genoemd, is een mobiele betaaldienst waarmee gebruikers elkaar via de app contant kunnen sturen. Square Cash is nog steeds een relatief nieuwe dienst, maar biedt al 7 miljoen gebruikers op het platform .

In plaats van advertenties specifiek voor de Cash-app uit te voeren, voert Square advertenties uit die meer algemeen zijn en gericht op hun kernproducten: de Square-lezer, Square Stand en Square Register.

Square Cash Google Ad

Deze aanpak werkt omdat het de weg naar de site leidt en ze vervolgens alle softwareproducten toont die het bedrijf aanbiedt, waaronder de Cash-app. Leads worden verkocht voor de hoofdproducten en vervolgens wordt de app gepresenteerd als een extra functie die gebruikers ten goede komt.

Reclametip: als u al een sterk, gevestigd product heeft, leid dat dan in uw advertenties. Dit trekt nieuwe leads aan die, afhankelijk van het stadium van de salesfunnel waarin ze zich bevinden, ontvankelijk zullen zijn om meer te leren over aanvullende producten die u aanbiedt. Het doel is om de aandacht van leads te trekken in de overweging en evaluatie van de inkooptrechter en ze vervolgens te laten zien wat u nog meer biedt.

8. TransferWise

TransferWise is een geldtransferservice.¬†Hiermee kunnen gebruikers geld sturen naar of geld ontvangen van overal ter wereld.¬†Met meer dan 3 miljard gebruikers tot nu toe heeft TransferWise een manier bedacht om internationale geldtransfers ‘¬†goedkoop, eerlijk en eenvoudig’ te maken¬†.

Een recente Google-advertentie die door TransferWise werd uitgevoerd, noemde drie belangrijke functies die belangrijk zijn voor hun doelgroep:

  • Internationale overschrijvingen
  • Lage kosten
  • Transfers beschikbaar in de belangrijkste valuta’s

Naast deze functies promoot de advertentie ook het doorverwijsprogramma van TransferWise.

TransferWise Google AdDeze aanpak werkt omdat niet alleen de aanbevolen hoogtepunten het publiek aanmoedigen door te klikken en meer te leren, maar de advertentie geeft het publiek ook een bonus . Gebruikers kunnen alle relevante functies ervaren en ze kunnen extra geld verdienen door een paar vrienden en familieleden te vertellen over TransferWise.

Advertentietip: gebruik uw advertenties om u te concentreren op de voordelen voor klanten. Zoiets als een verwijzingsprogramma stelt je in staat om je te onderscheiden van de concurrentie en biedt extra waarde. Wat u ook aanbiedt dat anders of meer ontwikkeld is dan de concurrentie, gebruik dat in advertenties om uzelf te onderscheiden.

Klaar om wat Fintech-advertenties in uw eigen advertenties te plaatsen?

Financi√ęn is niet per se een leuk, actueel onderwerp dat mensen haasten om over te praten.¬†Bovendien geven mensen geen geld aan financi√ęn, tenzij er een specifieke reden voor is.¬†Maar marketeers moeten aandacht schenken aan deze opkomende bedrijven, gezien hun krachtige mogelijkheden om topadvertenties te maken.

Ongeacht de branche waarin je werkt, laten veel van deze Fintech-startups zien hoe je je klanten op de eerste plaats kunt houden door Facebook-advertenties, Instagram-advertenties en Google-advertenties te gebruiken – platforms waar bijna alle gebruikers comfortabel in zijn – om je product onder de aandacht te brengen leuk en relatable formaat.

Probeer verschillende combinaties van sociale media-advertenties te testen voor nog meer bereik. Gebruik bijvoorbeeld Facebook-advertenties voor één type klantensegment en Instagram-advertenties voor een ander type om ervoor te zorgen dat de juiste mensen uw product bekijken (en converteren).

Het is altijd belangrijk om proactief nieuwe tactieken uit te proberen en de informatie op een leuke manier te presenteren voor de beste resultaten.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format