9 eenvoudige manieren om productbeschrijvingen te schrijven die zorgen voor verkopen - DeLaatbusiness

9 eenvoudige manieren om productbeschrijvingen te schrijven die zorgen voor verkopen

6 min


141
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het is een gemakkelijke fout. Zelfs professionele copywriters maken het soms: het schrijven van productbeschrijvingen die eenvoudigweg uw producten beschrijven.

Waarom is het verkeerd? Omdat productomschrijvingen uw producten moeten verkopen .

Wat is een productbeschrijving?

Een productbeschrijving is de marketingkopie die uitlegt wat een product is en waarom het de moeite waard is om te kopen. Het doel van een productbeschrijving is om klanten informatie te geven over de kenmerken en voordelen van het product, zodat ze gedwongen zijn om te kopen.

Laten we eens kijken naar negen eenvoudige manieren om uw webbezoekers te overtuigen met productbeschrijvingen die worden verkocht.

1. Focus op uw ideale koper

Wanneer u een productbeschrijving schrijft met een enorme groep kopers in gedachten, worden uw beschrijvingen slap en raakt u uiteindelijk niemand aan.

De beste productbeschrijvingen richten zich rechtstreeks en persoonlijk tot uw ideale koper. U vraagt ​​en beantwoordt vragen alsof u een gesprek met hen voert. U kiest de woorden die uw ideale koper gebruikt. Jij gebruikt het woord jij .

Dit is hoe Think Geek de productbeschrijving van een LED-zaklamp start.

🎯 Weet je wat sukkel is aan gewone zaklampen? Ze komen alleen in twee kleuren: wit of dat geelachtig witte, dat ons herinnert aan de tanden van een enthousiaste koffiedrinker. Wat voor plezier is dat soort zaklamp? We zullen antwoorden: GEEN PLEZIER. Weet je wat leuk is? Gebruik de multi-color LED-zaklamp om een ​​misselijk groene gloed over je gezicht te werpen terwijl je een zombie-verhaal rond een kampvuur vertelt. Geen kampvuur? Maak een neppe met het oranje licht!

Als het gaat om het schrijven van uw eigen productbeschrijvingen, begin dan met het voorstellen van uw ideale koper. Welke humor waardeert hij of zij (indien aanwezig)? Welke woorden gebruikt hij? Welke woorden haat hij? Is hij oke met woorden als sucky en waardeloos ? Welke vragen stelt hij dat u moet beantwoorden?

Overweeg hoe u uw ideale koper zou aanspreken als u uw product in de winkel zou verkopen, face-to-face. Probeer nu die taal in uw website op te nemen, zodat u een vergelijkbaar gesprek online kunt houden dat dieper doordringt.

2. Verwelkom voordelen

Wanneer we onze eigen producten verkopen, raken we enthousiast over functies en specificaties. We leven en ademen ons bedrijf, onze website en onze producten.

Het probleem is dat onze potentiële kopers niet zo geïnteresseerd zijn in alledaagse functies en specificaties – ze willen weten wat hen te bieden heeft. Daarom moet u  de voordelen  van elke functie benadrukken .

Dit is hoe Method Home een van hun handwasgels beschrijft.

2. Verleid je met voordelen

🎯 Soms is de geur van seizoensgebonden handen wassen alles wat we nodig hebben om onze vakantiegeestjes wakker te maken. Verkrijgbaar in een reeks feestelijke geuren, onze natuurlijk afgeleide gel handwas laat uw handen zacht, schoon en klaar om te worden weggestopt in een paar fair isle wanten. Het is echt de mooiste tijd van het jaar.

Method Home suggereert dat het voordeel van hun zeep niet alleen is dat je handen zacht en schoon worden, maar dat de zeep je vakantiegeest zelfs opwekt, waardoor de vakantie feestelijker en dus plezieriger wordt .

Overweeg het voordeel van elk van uw functies. Hoe zorgt uw product ervoor dat uw klanten zich gelukkiger, gezonder of productiever voelen? Welke problemen, glitches en problemen helpt uw ​​product oplossen?

Verkoop niet alleen een product, verkoop een ervaring.

3. Vermijd ja, ja  zinnen

Wanneer we vastzitten voor woorden en niet weten wat we nog meer aan onze productbeschrijving moeten toevoegen, voegen we vaak iets flauws toe als “uitstekende productkwaliteit”.

Dat is een ja, ja zin. Zodra een potentiële koper een uitstekende productkwaliteit heeft , denkt hij , ja, natuurlijk; dat is wat iedereen zegt. Ooit iemand gehoord die zijn productkwaliteit omschreef als gemiddeld, niet-zo-goed of zelfs slecht?

Je wordt minder overtuigend wanneer je potentiële koper je productbeschrijving leest en begint te zeggen ja, ja tegen zichzelf. Om te voorkomen dat deze reactie zo specifiek mogelijk is. Zappos , bijvoorbeeld, beschrijft de kwaliteit van een paar schoenen niet als uitstekend. In plaats daarvan beschrijven ze elk technisch detail plus het voordeel ervan.

3. Vermijd Ja, Ja Zinnen

Geen van de bovenstaande punten vermeldt de kwaliteit van het product rechtstreeks, maar elk punt geeft u een indruk van kwaliteit. Elk punt volgt ook een eenvoudig patroon van het benadrukken van een functie plus een voordeel:

🎯 echte handgenaaide constructie (functie) >> duurzaam comfort (voordeel)

Productdetails voegen geloofwaardigheid toe. Productdetails verkopen uw product . U kunt nooit te veel technische details opnemen in uw productbeschrijvingen. Wees specifiek.

4. Rechtvaardig gebruik van superlatieven

Superlatieven klinken onoprecht, tenzij je duidelijk aantoont waarom je product het beste, het gemakkelijkste of het meest geavanceerde is.

Amazon legt uit waarom de Kindle Paperwhite ‘s werelds meest geavanceerde e-reader is.

4. Rechtvaardig gebruik van superlatieven

Het gepatenteerde woord geeft de lezer de indruk dat dit iets bijzonders is. Amazon citeert verschillende percentages om te laten zien waarom de Paperwhite een beter contrast en een briljante resolutie heeft; en het biedt een moordend voordeel: zelfs in fel zonlicht levert Paperwhite heldere, heldere tekst en afbeeldingen zonder verblinding .

Als uw product echt de beste is, geef dan een specifiek bewijs waarom dit het geval is. Anders toon je een kopie of citeer je een klant die zegt dat jouw product de mooiste is die ze ooit hebben gebruikt.

5. Doe een beroep op de verbeelding van uw lezers

Wetenschappelijk  onderzoek  heeft aangetoond dat als mensen een product in handen hebben, hun verlangen om het te bezitten toeneemt.

U verkoopt online, dus uw webbezoekers kunnen uw producten niet vasthouden. Grote, kristalheldere foto’s of video’s kunnen helpen, maar er is ook een truc om de wens te vergroten: laat uw lezer zich voorstellen hoe het zou zijn om uw product te bezitten.

Dit is hoe Think Geek je verbeelding prikkelt met een beschrijving van hun  grillige multitool .

🎯  Er is iemand die de held is van elke BBQ of familie-kookcursus en dat is de Grill-meester. We keken altijd op naar onze mama of papa terwijl ze de barbecue verzorgden en keken uit naar de dag waarop we de leiding hadden over het verbranden van het vlees en het verzengen van heerlijke plakjes verse ananas. Nu we volwassen zijn, is het eindelijk onze beurt en heeft de technologie op ons gelachen, ons een hulpmiddel gegeven dat is bestemd om indruk te maken.

Om deze copywriting-techniek te oefenen, start u een zin met het woord imagine en beëindigt u uw zin (of alinea) door uit te leggen hoe uw lezer zich voelt wanneer hij uw product bezit en gebruikt.

6. Snijd rationele barrières door met miniverhalen

Het opnemen van miniverhalen in uw productbeschrijvingen verlaagt de rationele barrières tegen overtuigingsmethoden. Met andere woorden, we vergeten dat we worden verkocht.

Wijnverkopers zoals in het Verenigd Koninkrijk gevestigde  Laithwaites bevatten  vaak korte verhalen over wijnmakers.

🎯 De familie Dauré bezit een van de toplocaties van de Roussillon, het Château de Jau. Rond een tafel op kerstavond waren ze het erover eens dat het tijd was om hun vleugels uit te slaan en naar nieuwe wijnhorizons te kijken. De vrouwen (Las Niñas) fantaseerden over Chili en wonnen uiteindelijk hun droom toen ze een landgoed vestigden in de Apalta Vallei van Colchagua. Het terroir is uitstekend en naaste buren van de Chileense ster Montes wijnmakerij.

Als je een verhaal over je producten wilt vertellen, vraag jezelf dan af:

  • Wie maakt het product?
  • Wat was de inspiratie voor het maken van het product?
  • Welke obstakels moest je overwinnen om het product te ontwikkelen?
  • Hoe werd het product getest?

7. Verleid met zinnelijke woorden

Restaurants weten het al lang:  zintuiglijke woorden verhogen de verkoop , omdat ze meer invloed hebben op de hersenverwerking. Hier is een voorbeeld van chocolademaker  Groen en Zwart .

7. Verleid met zintuiglijke woorden

De zintuiglijke adjectieven van Green en Black verwijzen niet alleen naar smaak, maar ook naar geluid en aanraking: knapperig en zacht .

Bijvoeglijke naamwoorden zijn lastige woorden. Vaak voegen ze geen betekenis toe aan je zinnen en kun je ze beter verwijderen. Sensorische adjectieven zijn echter machtswoorden omdat ze ervoor zorgen dat uw lezer uw exemplaar tijdens het lezen ervaart.

Verras uw lezers met levendige productbeschrijvingen. Denk aan woorden als fluweelachtig , glad , helder en helder .

8. Verleid met sociaal bewijs

Wanneer uw webbezoekers niet zeker weten welk product ze willen kopen, zoeken ze naar suggesties voor wat ze kunnen kopen. Ze zijn vaak geneigd om een ​​product met het hoogste aantal positieve recensies te kopen. Maar er zijn andere manieren om sociaal bewijs in uw productbeschrijvingen te sluipen.

Online meubelverkoper  Made.com  verwijst naar de populariteit van een product:

8. Verleid met sociaal bewijs

Het opnemen van een afbeelding van een persoon voegt geloofwaardigheid toe aan een citaat; het maakt een online bedrijf ook persoonlijker en aanspreekbaar en moedigt klanten aan om te bellen om antwoorden op hun vragen te krijgen.

Het bovenstaande citaat heeft een extra impact omdat het het product als populair beschrijft. De populariteitsclaim wordt verder ondersteund met een knip uit de pers en de favoriete favoriet van de woordgroep .

De meeste kopers voelen zich aangetrokken tot het kopen van iets dat populair is. Als het op uw website aankomt, markeer dan de producten die klantfavorieten zijn.

9. Maak je beschrijving scanbaar

Stimuleert uw webontwerp webbezoekers om uw productbeschrijvingen te lezen?

Hier is een geweldig voorbeeld van de productbeschrijving van  Innocent Drinks .

9. Maak uw beschrijving scannable

Door uw productbeschrijvingen te verpakken met een duidelijk, scanbaar ontwerp, zijn ze gemakkelijker te lezen en aantrekkelijker voor potentiële klanten.  

Hier zijn enkele gebieden waarop u zich kunt concentreren bij het ontwerpen van de uwe:

  • Verleid uw webbezoeker met koppen;
  • Gebruik eenvoudig te scannen opsommingstekens;
  • Inclusief veel witte ruimte;
  • Vergroot uw lettergrootte om de leesbaarheid te bevorderen;

Hoe dwingende productbeschrijvingen te schrijven

Deel uw kennis over uw product. Vertel verhalen en leg zelfs de kleinste details uit. Doe een poging om niet saai te zijn en verras uw webbezoekers in plaats daarvan met verleidelijke beschrijvingen. Schrijf vooral met enthousiasme, omdat je passie voor je producten besmettelijk is.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format